8/2/18

Αυτή είναι σημαντική είδηση για τον Ελληνισμό - Kυπριακή ΑΟΖ: Υπάρχει πολύ φυσικό αέριο στο κοίτασμα Καλυψώ

  • (Φωτ.: e-netsource.com)
«Εκτεταμένη στήλη φυσικού αερίου» εντοπίστηκε σε διάφορα πετρώματα του στόχου Καλυψώ 1, στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, η γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/TOTAL που ξεπέρασε τα 3.800 μέτρα, κατάληξε στον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Ο ταμιευτήρας «χαρακτηρίζεται εξαιρετικής ποιότητας» είπε εμφανώς ικανοποιημένος.
Το Καλυψώ, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργός, συσχετίζεται απολύτως με το κοίτασμα Ζορ και τα αποτελέσματα της έρευνας αυξάνουν τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου. Προς το παρόν δεν έχει γίνει πλήρη εκτίμηση των αποθεμάτων καθώς απαιτούνται εμπεριστατωμένες γεωφυσικές και γεωλογικές μελέτες και εργασίες έρευνας/αξιολόγησης.
«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ανακάλυψη φυσικού αερίου και χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να καταδείξουμε τις ποσότητες. Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αφού αφενός αυξάνονται τα ενδογενή αποθέματα φυσικού αερίου και αφετέρου επαναβεβαιώνεται η ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος καθώς και ανθρακικού ταμιευτήρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, παρόμοιου με αυτού του αιγυπτιακού κοιτάσματος "Ζορ"» είπε ο Γιώργος Λακκοτρύπης.
Νωρίτερα είχε αναφέρει πως επόμενος γεωτρητικός στόχος, είναι το σημείο Σουπιά στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Εργασίες θα αρχίσει το δεύτερο 6μηνο του έτους, και ο αμερικανικός κολοσσός Exxon-Mobil στο οικόπεδο 10.

1 σχόλιο:

  1. εδω ειμαστε...θα πεσουν λιτοι και δεμενοι να δωκουνε και στον πατερουλη ερδο το κατι τις του...εχει εξοδα ο ανθροπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.