1/9/19

Το Τέλος του Παιχνιδιού Πλησιάζει για την Τουρκία στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία έχει βρεθεί στριμωγμένη, με πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών, στην Ιντλίμπ, αφότου οι τελευταίες κινήσεις της δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κατάληψη του Χαν Σεϊχούν από τον συριακό στρατό, με μία επίθεση που φαίνεται να είναι η απάντηση στη νέα αμερικανο-τουρκική συνεργασία ανατολικά του Ευφράτη. –Του Fehim Taştekin στο AL MONITOR




Στο παιχνίδι που παίζεται στην Ιντλίμπ, και στο οποίο η Τουρκία και η Ρωσία έχουν τόσο συνεργαστεί όσο και βρεθεί απέναντι, η Τουρκία βρέθηκε για πρώτη φορά σε δεινή θέση την τελευταία βδομάδα. Ο συριακός στρατός, και οι σύμμαχοι του, κατέλαβαν το Χαν Σεϊχούν, μία πόλη – κλειδί στην επαρχία της Ιντλίμπ στην οποία επικρατούν οι αντικαθεστωτικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση του συριακού στρατού ξεκίνησε αμέσως μόλις η Τουρκία έφτασε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στο τμήμα των τουρκο-συριακών συνόρων που ελέγχεται από τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη.

Η πτώση του Χαν Σεϊχούν είναι σημαντικό πλήγμα για τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και βάζει την Τουρκία μέσα στον κύκλο της φωτιάς. Το τουρκικό φυλάκιο στο Μορέκ –ένα από τα δώδεκα που έχουν εγκατασταθεί γύρω από την Ιντλίμπ σύμφωνα με το σχέδιο αποκλιμάκωσης- είναι περικυκλωμένο από τον συριακό στρατό. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να αποχωρήσει, ενώ Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει συνομιλίες από τις 21 Αυγούστου για να αποφασίσουν για την τύχη του φυλακίου.
Για τη συνέχεια ConOps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.