24/9/19

Ο εφιάλτης του Κουμουτσάκου

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος πίνει κώνειο κάθε μέρα με το χαρτοφυλάκιο που του κλήρωσε.
Είμαι σίγουρος πως θα προτιμούσε χίλιες φορές να ήταν ανθυπογενικός γραμματέας στο υπουργείο του Μάκη και να ασχολείται με τη φυλλοξήρατον δάκο, τη χλαπάτσα στα πρόβατα και τα προβλήματα από την ανεπίβλεπτο βοσκή βοοειδών, παρά το μανίκι που του κλήρωσε με υπουργικό αντικείμενο το λαθρομεταναστευτικό. 
Επειδή βαθιά μέσα του, κάτω από τις βαριές μη μου άπτου στοιβάδες του διπλωμάτη, κρύβει έναν παλιό ροκά, ξέρω τι λέω, μπορεί πού και πού να σκέφτεται out of the box, βλέπει τον αφιονισμένο ελέφαντα στο δωμάτιο, ξέρει πολύ καλά τι τεράστιος κίνδυνος ελλοχεύει για τη χώρα και πάνω σε τι βόμβα για την καριέρα του κάθεται.

Για τη συνέχεια NewsBreak 

5 σχόλια:

  1. O κ. Κουμουτσάκος μπορεί να μην έχει λύση για την Ελλάδα, αλλά στηρίζει τη λύση για την Ιταλία. Από την Κοριέρε ντελλα Σέρα:

    Portogallo, Irlanda, Lussemburgo, Grecia e Spagna avrebbero manifestato appoggio, altri potrebbero dare il consenso, anche per non rischiare di ottenere una riduzione dei contributi economici.

    https://www.corriere.it/politica/19_settembre_23/porti-quote-rimpatricosa-puo-cambiare-oraalmeno-dieci-paesipronti-firmare-patto-7b41f028-de3d-11e9-b3ae-814cb7847a2b.shtml

    "Πορτογαλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, ΕΛΛΑΔΑ και Ισπανία, λέγεται πως εξέφρασαν στήριξη στο σχέδιο, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να συναινέσουν, αν μη τι άλλο για να μην υποστούν μειώσεις στα κοινοτικά κονδύλιά τους."

    -------------------------------------------------------------------------------

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 10 χώρες μάλλον θα μπουν στην συμφωνία με Ιταλία-Μάλτα, που θα επιφέρει την αυτόματη μεταφορά 10-25% των αφιχθέντων σε Ιταλία-Μάλτα, αρκεί αυτοί να φτάνουν με πολεμικά ή πλοία ΜΚΟ. Συμπεριλαμβάνονται οι ΛΑΘΡΟμετανάστες. Επίσης, σημαντικό είναι πως παρακάμπτει το Δουβλίνο. Η συμφωνία λέει, πως όποιος κάνει αίτηση ασύλου και έφτασε με τους προαναφερθέντες τρόπους, θα μεταφέρεται μέσα σε 1 μήνα σε άλλη χώρα (εκτός από το μεράδι της Ιταλίας/Μάλτας που θα μένει) και αν εκεί κριθούν πως ΔΕ δικαιούνται άσυλο, θα είναι πρόβλημα της εκεί χώρας το αν και πώς θα τους απελάσει πίσω στις πατρίδες τους και ΟΧΙ πρόβλημα της Ιταλίας/Μάλτας, που ήταν χώρες 1ης εισόδου.

    Από την αυτόματη μεταφορά εξαιρούνται όσοι λαθρομετανάστες φτάσουν με μέσα εκτός των πολεμικών και πλοίων ΜΚΟ. Αυτοί θα παραμένουν πρόβλημα της Ιταλίας/Μάλτας.

    Δεν ξέρω, αν η "στήριξη" του κ. Κουμουτσάκου στο σχέδιο, συνεπάγεται πως και η Ελλάδα θα δέχεται 10-25% των λαθρομεταναστών που φτάνουν σε Μάλτα/Ιταλία. Αυτό θα ήταν πραγματικά κωμικοτραγικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο για τον κ. Κρανιδιώτη, αυτά που λέει είναι η ωμή αλήθεια, αλλά στην Ελλάδα της αριστεροσύνης και του πολιτικού καθωσπρεπισμού (μη μας πουν φασίστες και πώς θα κοιμηθούμε το βράδυ), είναι δυστυχώς ανεφάρμοστα.

    Ο κ. Κρανιδώτης αδικείται που γεννήθηκε Έλληνας. Αν λεγόνταν Κρανιντίεφ και ήταν Βούλγαρος, μπορεί να έφτανε και πρωθυπουργός. Γιατί αυτά που λέει "να ακούνε Ελλάδα και να τρέχουν μακριά", είναι η πολιτική συνόρων της Βουλγαρίας. Που μπαίνεις πρόσφυγας με το iphone σου, ψάχνοντας τις ΜΚΟ και τα επιδόματα και βρίσκεσαι ξαφνικά στο Ορμένιο με τα εσώρουχα και χωρίς το iphone σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως εγω δακρυσα...κριμα ο καημενος..τι τραβαει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλαχιστον ηταν καλοκαιρι οταν η κυρα-τασια ελεγε οτι ηρθαν για ηλιοθεραπεια,αυτος τι θα πει τωρα που χειμωνιαζει ;. οτι ηρθαν για χειμερινο σκι ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.