24/9/19

Που βρίσκομαι, που θέλω να πάω, με ποια βήματα θα πάω εκεί που θέλω.


Του Δημήτρη Κουρέτα
Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αμερική βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως. Μεγάλη πρόκληση η επίσκεψη του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας στις ΗΠΑ. Για πολλούς λόγους. Όσον αφορά στα Ελληνικά πανεπιστήμια θα ξεχώριζα τα εξής που πιστεύω μπορούν να μεταφέρουν στη χώρα μας ως εμπειρία και ως πρακτικές.

1) Θεμελιώδες σήμερα για όλα τα πανεπιστήμια της χώρας είναι ότι δεν διαθέτουν ερευνητική στρατηγική, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας που ζούμε. Φανταστείτε έναν οργανισμό όπως το πανεπιστήμιο που θέλει να παίξει ρόλο σήμερα στα δρώμενα μια κοινωνίας και να μην έχει απαντήσει στα ερωτήματα: Που βρίσκομαι, που θέλω να πάω, με ποια βήματα θα πάω εκεί που θέλω.


Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Πηγε και η ..κορη του κεραμοποιου ?? Με τα πιθαρια ??
    Εχουν πολυ αδειο χωρο..μεσα.Συμπιεσμενο αερα κοπανιστο..Τερα κοτα..!!! Στα χωριατικα ..τερα θα πει ...δες.
    Φυσικα την ..κοτα. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Κουρέτας καλό θαήταν να μας έλεγε γιατί οι ιδιιωτικές επιχειρήσεις μένουν τόσο αναιμικές, γιατί το Καζίνο στο Ελληνικό με τον ουρανοξύστη θα έιναι το υπόδειγμα ανάπτυξης, τι να κάνουμε για να μην κλείνουν επειχειρήσεις όπως η Πειραϊκή, η Πίτσος και τι να κάνουμε για να μην μπαίνουν αξεπέραστα εμπόδια σε άλλες ,όπως η κατασκευή τζιπ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.