12/9/19

Να προασπίσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής

Σιμονέτα Σομαρούγκα

Τον Απρίλιο του 2016 δύο αδέλφια, έφηβοι, που φοιτούσαν κανονικά σε ελβετικό σχολείο αρνήθηκαν να πιάσουν το χέρι της δασκάλας τους, γιατί η θρησκεία τους απαγορεύει να αγγίξουν σώμα γυναίκας που δεν είναι μέλος της οικογένειάς τους.
Το περιστατικό μαθεύτηκε, έφτασε μέχρι τα πολιτικά έδρανα, προκαλώντας μένος. Η υπουργός Δικαιοσύνης Σιμονέτα Σομαρούγκα, τόνισε στη Βουλή ότι «το πιάσιμο των χεριών είναι μέσα στην κουλτούρα της Ελβετίας». Την επομένη το Συμβούλιο, που είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση των αιτημάτων υπηκοότητας, ανακοίνωσε στην οικογένεια ότι πάγωσε το αίτημά τους.
Στην ίδια χώρα, στη Λωζάνη απορρίφθηκε αίτημα ζευγαριού Μουσουλμάνων να τους χορηγηθεί η ελβετική υπηκοότητα, επειδή και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν χειραψία με άτομα του αντίθετου φύλου. Ο δήμαρχος της πόλης Γκρεγκουάρ Τζουνό δήλωσε ότι η αίτηση απορρίφθηκε γιατί το ζευγάρι των Μουσουλμάνων δεν σεβάστηκε την αρχή της ισότητας των φύλων!

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

 1. Αναμεσα στην ζωη και στον θανατο ειναι βεβαια και αυτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά ο συγγραφέας συμφωνεί ή διαφωνεί με τήν ευρωπαϊκή "κουλτούρα";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για το χερι συμφωνει.Για να πιασεις παραπανω δεν ξερω....Εκει θελει ανταλλαγματα...πιασε μεν...αλλα δωσε κατι...απτο...Οι ισλαμιστες ειναι τζαμπατζηδες...πιανουν ολα...και δεν δινουν φραγκο..

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.