10/9/19

Κρεμλίνο για κατάσκοπο της CIA: Ουδέποτε είχε επαφές με τον Πούτιν

© AP Photo / Carolyn Kaster
Τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση, την οποία (σ.σ. πηγή) κατάφεραν να βγάλουν εκτός Ρωσίας το 2017.
Στην προεδρική διοίκηση της Ρωσίας φέρεται να εργαζόταν ο Όλεγκ Σμολένκοφ, ο οποίος περιγράφεται από αμερικανικό media ως κατάσκοπος της CIA στη Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαμήνυσε ότι ο πρώην αξιωματούχος εργαζόταν για λογαριασμό της προεδρικής διοίκησης, χωρίς ωστόσο να αποτελεί «κορυφαίο αξιωματούχο» ή να κατέχει κάποιο υψηλόβαθμο χαρτοφυλάκιο.
Διευκρίνισε δε, ότι ο Σμολένκοφ απολύθηκε πριν από αρκετά χρόνια, ενώ κατά την άσκηση των καθηκόντων του – για όσο διάστημα βρισκόταν στην προεδρική διοίκηση – ουδέποτε συναντήθηκε ή είχε επαφές με τον πρόεδρο Πούτιν.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση, την οποία (σ.σ. πηγή) κατάφεραν - για λόγους ασφαλείας - να βγάλουν εκτός Ρωσίας το 2017.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους πληροφοριοδότες των ΗΠΑ εντός της ρωσικής κυβέρνησης.
Το σχετικό δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έκανε λόγο για «αναληθές» και «δυνητικά επικίνδυνο» ρεπορτάζ. Για «ψευδές» και «επικίνδυνο» δημοσίευμα έκανε λόγο και η CIA
«Το αφήγημα του CNN ότι η CIA έλαβε αποφάσεις ζωής ή θανάτου, βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο, πέραν αντικειμενικής ανάλυσης και ηχητικών στοιχείων, είναι απλώς ψευδές» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων της CIA.
Ο Σμολένκοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, εξαφανίστηκε με την οικογένεια του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, το 2017.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγο αργότερα ο πρώην διπλωμάτης εντοπίστηκε σε κάποια άλλη χώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν.
Πηγή: Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.