27/9/19

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη - Tο Ναυτικό μας όπως το έκανε στο παρελθόν...



Μήνυμα για τη Μεσόγειο, με πολλούς αποδέκτες, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρεβέζης, το 1538.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στο μήνυμά του, υποστήριξε ότι η νίκη του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα επί των δυνάμεων της Δύσης στην Πρέβεζα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1538, κατέστησε την Μεσόγειο μία τουρκική λίμνη.

«Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με την ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε την Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε την δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει σε γραπτό μήνυμα το γραφείο επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον, όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του», αναφέρει το μήνυμα, που καταλήγει με το χαιρετισμό του Τούρκου προέδρου προς όλους τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα τους.

Για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος απλά ανέφερε ότι είχε συζητήσεις και για τα θέματα αυτά στις ΗΠΑ, χωρίς να κάνει ωστόσο περισσότερες δηλώσεις.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

5 σχόλια:

  1. "Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη - Tο Ναυτικό μας όπως το έκανε στο παρελθόν..."

    Ναι έχει ενδιαφέρον η ιστορία και τα διδάγματα απ' αυτή.

    Και οι ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου το 1912-1913 στους Βαλκανικούς μαζί με την απελευθέρωση των Δωδεκανήσεων με το τέλος του Β' Παγκοσμιου πολέμου και την ενσωμάτωση τους με τη συνθήκη των Παρισίων του 1947 κατέστησαν το Αιγαίο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρικών υδάτων(κι ακόμα μεγαλύτερο με την νόμιμη επέκταση στα 12 μίλια που θα γίνει την κατάλληλη στιγμή) και τον αποκλειστικό έλεγχο της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

    Ξυδάκι στον Σουλτάνο και τα διαδικτυακά αναρχοάπλυτα και ισλαμοφασιτοπιθηκάκια-πρακτοράκια του που πηγαινοέρχονται Αλβανία ορισμένα και πληρώνονται απο τη ΜΙΤ.

    https://www.youtube.com/watch?v=KmHjbacrCUI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς, γι αυτούς, είχαν ελληνικά πληρώματα...! Κοινώς γενίτσαροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, δυστυχώς και Μπαρμπαρόσα Έλληνας γενίτσαρος ήταν όπως άλλωστε και ο ιδιος ο Ερντογάν! Συνδιασμός Ελληνικής ευφυίας και τουρκικής κτηνοδιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὁ Ρωμηός ἐξωμότης Μπαρμπαρόσα, ὅταν ἡγεῖτο θριαμβευτής τοῦ Ὀθωμανικοῦ στόλου, μετά τήν ναυμαχία τῆς Ναυπάκτου, δέν φανταζόταν ὅτι μετά ἀπό δέκα χρόνια, θά ἦταν νεκρός καί ἡ νίκη του αἰώνια φούμαρα.
    Τὀ 1922, ἦσαν οἱ Ἄγγλοι πού ἐπενέβησαν καί δέν ἐλευθέρωσε τήν Κωνσταντινούπολη ἀπο τούς Τούρκους ὁ Ἑλληνικός στρατός ὑπό τούς Συνταγματάρχες Πλαστῆρα καί Πάγκαλο.
    Ἔχουμε καί μεῖς παραδείγματα νίκης - καί ἀποφυγῆς πλέον ὁριστικά τῶν φιλοντολμέζ "ἐγγλέζων"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις ανιστόρητα πράγματα. Το 1922, ο μεν Πάγκαλος μαζί με τον Κονδύλη σαν φυγάδες και απόστρατοι, εκδίδαν εφημερίδα στην Κωνσταντινούπολη, την οποία μαζί με τον Ριζοσπάστη, τα τουρκικά αεροπλάνα τις έριχναν στα μαχόμενα τμήματα αντί για βόμβες. Και καταλαβαίνεις τί έγραφαν.
      Ο δε Πλαστήρας δεν προλάβαινε να τρέχει προς τα δυτικά για να μη ματώσει κάποιος εύζωνάς του, γιατί το αίμα τους ήταν πολυτιμώτερο από το αίμα των στρατιωτών και των ευζώνων των άλλων συνταγάτων. Κι αυτοί που επενέβησαν ήταν οι Γάλλοι, οι οποίοι παρέταξαν ένα σύνταγμα πεζοναυτών πρό της Κωνσταντινούπολης για να εμποδίσουν την δύναμη των 6 συνταγμάτων που ως αποστολή είχαν την κατάληψή της με προοπτική να αποτελέσει ο Ελλήσποντος την τελική γραμμή απόσυρσης από την Μ. Ασία.
      Στον συγκεκριμένο πόλεμο, οι Αγγλοι είχαν τη μικρότερη συμμετοχή έναντι των Γάλλων και των Ιταλών-Ρώσων. Αλλου πονούσαν κι εκεί έτρεχαν να κλείσουν πληγές.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.