4/12/09

Μαζικά συλλαλητήρια Κυριακή και Δευτέρα

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος» θυμίζουν μαθητές, φοιτητές, οι δάσκαλοί τους και μαζί πολλοί κοινωνικοί, πολιτικοί και άλλοι φορείς καθώς και όλοι όσοι θέλουν να παραβρεθούν στις επετειακές εκδηλώσεις, στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις όχι διαμαρτυρίας, αλλά μνήμης και τιμής ένα χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση γίνεται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μ' ένα μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά το μνημόσυνο που θα γίνει στο νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης. Ακολουθεί, την επόμενη μέρα, πάλι μια μεγάλη πορεία στους ίδιους δρόμους αλλά με πιο έντονο αγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς θα συνοδεύεται και από συμβολικές απεργιακές δράσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Εμείς δεν ξεχνάμε το Δεκέμβρη» η μαθητική και φοιτητική κοινότητα της χώρας (Συντονιστικό Γρηγορόπουλος, φοιτητικοί σύλλογοι κεντρικών ιδρυμάτων κ.ά.), που ήδη έχει προβεί σε μαζικές αποφάσεις καταλήψεων όλο το επετειακό τριήμερο, προγραμματίζει δυναμικό «παρών» στα δύο συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο ραντεβού θα δοθεί την Κυριακή στη 1.00 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια και το δεύτερο τη Δευτέρα στις 12.00, επίσης στα Προπύλαια. Την Κυριακή περισσότεροι οι νεολαίοι και οι πολιτικο-κοινωνικοί φορείς, τη Δευτέρα περισσότερο οργανωμένες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία εργαζομένων, με την ΟΛΜΕ να πρωτοστατεί καλώντας σε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.). «Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» υπενθυμίζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο με όλα τα επείγοντα και πάγια αιτήματα του κλάδου.

Στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σύνθημα «Πυροβολούν τις ανάγκες μας, να ανατρέψουμε την πολιτική τους», το ΔΙΚΤΥΟ και η νεολαία του Συνασπισμού που τονίζει ότι «βαδίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη γιατί τα θέλουμε όλα πίσω».

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Εξαρχείων δηλώνουν ότι δεν έχουν ανάγκη από προστάτες κανενός είδους και ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ομαλή καθημερινή ζωή, αλλά βιαιοπραγεί, τρομοκρατεί και -όπως αποδείχτηκε- δολοφονεί. «Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για να φύγει από τα Εξάρχεια ο αστυνομικός στρατός κατοχής».

Επόμενες μαζικές κινητοποιήσεις την επόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου από το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ και το μαθητικό ΣΑΣΑ).

Μήνυμα Γιώργου κατά της βίας

Να τιμηθεί η μνήμη του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου «με ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και των κοινωνικών αποκλεισμών» ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός και ήταν εμφανές ότι εξέφραζε ανησυχία για το ενδεχόμενο επεισοδίων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που δολοφονήθηκε από δύο αστυνομικούς ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος στα 15 του χρόνια, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε πολιτικούς αρχηγούς, κόμματα και πολίτες να προστατέψουν την Αθήνα και να στείλουν μήνυμα κατά της βίας.

«Είμαστε ενάντια στη βία, οποιαδήποτε βία, είτε είναι κρατική είτε είναι ατομική. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Και σήμερα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, όλοι μας, πολίτες, πολιτικοί αρχηγοί, κόμματα, εκπρόσωποι της σπουδάζουσας νεολαίας, πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε και τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Οχι μόνο να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις πόλεις μας, αλλά να στείλουμε κι ένα θετικό μήνυμα. Ενα μήνυμα που μας αρμόζει. Να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού που χάθηκε άδικα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, κατά των κοινωνικών αποκλεισμών. Ενα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άδικη τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και απευθύνθηκε στη νέα γενιά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε για να φέρει και πάλι ελπίδα και διεξόδους. «Καταλαβαίνουμε τα προβλήματά τους, όπως και τους λόγους που κάνουν μερικούς να νιώθουν στο περιθώριο, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε αυτά τα παιδιά», τόνισε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

15 σχόλια:

  1. http://topdocumentaryfilms.com/argentinas-economic-collapse/

    opois thelei mporei na dei ayto to ntokimanter.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι διάβολο είναι η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Εξαρχείων????τι επαγγέλονται και θέλουν την αστυνομία μακρια???Με τόσα ονόματα που έχουν όλες αυτές οι ομάδες, απορώ αν τα θυμούνται και οι ίδιοι..!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν παρέχεις πολιτική κάλυψη στην φασιστική βία με τάγματα εφόδου κουκουλοφώρων και επωφελείσαι πολιτικά από την δράση εξωθεσμικών κέντρων όπως τα κέντρα που ελέγχουν την «λαϊκή εξέγερση» τότε είναι ανόητο και υποτιμά την νοημοσύνη του έλληνα πολίτη να βγαίνεις και να καταγγέλλεις έτσι αόριστα την βία. Σήμερα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση κουκουλοφώρων όχι γιατί έκαναν κάτι αλλά απλά γιατί φορούσαν στολή. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που είναι λαλίστατη σε κάθε δυστύχημα που έχει θύματα «αντιεξουσιαστές» και «λαθρομετανάστες» και δεν δίνει σημασία όταν τραυματίζονται ή χάνουν την ζωή τους εντεταλμένα όργανα της πολιτείας την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν οι πολιτικάντηδες που το παίζουν υπερδημοκράτες. Αλήθεια και μια και είναι και θέμα των ημερών. Ο λαλίστατος υπουργός δημόσιας τάξης δεν ήταν επικεφαλής όταν έγιναν οι συλλήψεις για τον ΕΛΑ; Έδρεψε τις δάφνες του «αποτελεσματικού» αλλά μετά από κάποια χρόνια βλέπουμε ότι ήταν μόνο εικονικά «αποτελεσματικός». Επειδή ακριβώς απ’ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος οι ενδείξεις δεν συνοδεύτηκαν απο αποδείξεις και γι' αυτό δεν έπεισαν τους δικαστές και αθώωσαν τους κατηγορουμένους. Τι έχει να πει γι’ αυτό ο «αποτελεσματικός» και λαλίστατος κατά τα άλλα κύριος υπουργός; Μήπως για μια ακόμα φορά θα ρίξει το φταίξιμο στον τελευταίο τροχό της αμάξης; Εκείνος ως ο καθ' ύλη αρμόδιος για την συλλογή των στοιχείων δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη;-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτιμάω να συνοψίσω την άποψή μου ως εξής : Ο Θεός να συγχωρήση τους γονείς αυτού του άτυχου παιδιού, το οποίο, άπαξ και γεννήθηκε, δικαιούτο να ζήσει μία ευτυχσμένη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πολλάκις με εβασάνιζε το γεγονός ότι εν Ελλάδι,με λαόν εν πολλοίς καλλίτερον πλείστων άλλων, εδημιουργήθη κατάστασις Κράτους, εντελώς αντίθετος προς τας λαϊκάς αρετάς.
    Ο Έλλην είναι λιτός και φίλεργος και όμως η διοίκησής του διεξήχθη με μεθόδους απρονοησίας και σπατάλης, αι δε εργασίαι του εκ μέρους της πολιτείας αφέθησαν εντελώς απροστάτευτοι και αβοήθητοι.
    Ο Έλλην είναι νομοταγής και όμως, παρ΄όλας τας υπέρ αυτής οικονομικάς θυσίας, η δημόσια ασφάλεια δεν δύναται να αποκατασταθεί.
    Ο Έλλην είναι φύσει ναύτης και όμως το μεν εμπορικόν ναυτικόν του φορολογείται ανηλεώς υπό του Κράτους, το δε πολεμικόν τείνει να καταντήσει κατώτερον πάσης μνείας.
    Ο Έλλην κατέχει αξιολογότατες στρατιωτικάς αρετάς, υπό κατάλληλον δε πρόνοιαν ηδύνατο να είναι πρότυπον στρατιώτου και όμως ο Ελληνικός στρατός σχεδιάζεται αενάως, χωρίς ποτέ επαξίως να καταρτησθεί.
    Η σημερινή κατάστασις είναι υπό την κατάκρισιν όλων.Εν τη Βουλή οι πάντες ομολογούν την οικονομικήν,διοικητικήν,στρατιωτικήν και ναυτικήν ημών οικτρότητα.
    Πως όμως ουδείς εργάζεται δια την βελτίωσιν της καταστάσεως, αλλά προάγεται η παραλυσία με την θλίψιν όλων, αλλά και με την ανοχήν, δια να μη είπω: "την συνδρομήν;"."
    Το παραπάνω κείμενο είναι από βιβλίο έκδοσης του 1909.Τα συμπεράσματα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4 Δεκέμβριος 2009 1:36 μμ

    Αδελφέ...βαρειές κουβέντες...λες...
    Καλύτερα να ανάψεις ένα κεράκι για την ψυχούλα του και να προσευχηθείς χωρίς να κρίνεις...ίνα μην κριθείς...
    Συγνώμη κιόλας....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, παρακαλώ, τί σημαίνει:
    "Είμαστε ενάντια στη βία, οποιαδήποτε βία, είτε είναι κρατική είτε είναι ατομική"

    Όταν, δηλαδή, η βία δεν είναι ατομική -ούτε κρατική, και προέρχεται από συγκροτημένες ομάδες, όπως η τρομοκρατία ή/και το οργανωμένο έγκλημα, δεν είμαστε κατά;;;
    Για αυτό η δολοφονία του Αντώνη Νεκτάριου Σάββα είναι στα αζήτητα;
    Και αυτό δεν είναι "κοινωνικός αποκλεισμός";
    Ή μήπως οι "μπάτσοι" δεν υπολογίζονται καν ως άνθρωποι για το ελληνικό κράτος;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τιμούμε την μνήμη του Γρηγοροπουλου, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους φρικαλεους να εκτονωσουν το μισος που νοιωθουν εναντια στην κοινωνια..Αυτό που έγινε τον Δεκεμβριο του 08 ήταν στα πρώτα στάδια διαμαρτυρία, γρήγορα όμως πήραν την σκυτάλη άνθρωποι που απλά μισούν, άνθρωποι οι οποίοι ευχαρίστως θα μας "έστελναν" αν μπορούσαν..Νομιζω ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να τους χαριστεί αυτήν την φορά..Εκτός από την αστυνομία θα πρέπει να κληθούν φοιτητές, εργάτες και επαγγελματίες να περιφρουρήσουν την Αθήνα..Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως προβλέπει το δίκαιο του πολέμου, σαν εχθροί της πατρίδας, διότι ενεργούν σαν εχθροί της πατρίδας...Τέρμα η ανοχή στους κουκουλοφόρους, τέρμα η ανοχή στους εξαρχειάκηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει, είναι λυπηρό το γεγονός ότι σκοτώθηκε ένα παιδί, αλλά μήπως τα υπόλοιπα αγγίζουν τη σφαίρα της παράνοιας; Παρακολουθώ μια ηρωωποίηση του Α. Γρηγορόπουλου που με ξενίζει και η επίκληση του Κ. Παπούλια να "τιμήσουμε τη μνήμη του, όπως όλοι του οφείλουμε"...
    Θα μου εξηγήσει κανείς τι του οφείλω και γιατί είναι ήρωας;
    Κάθε μέρα σκοτώνονται παιδιά από διάφορες αιτίες, αλλά δεν είδα κανέναν να τιμά τη μνήμη τους. Επίσης, δεν είδα κανέναν πολιτικό να μας καλεί να τιμήσουμε τη μνήμη των πιλότων που σκοτώθηκαν στο Αιγαίο, για να μπορούν κάποια φασιστάκια να καίνε την πατρίδα τους - σε εκείνους, ναι, οφείλω, στον Αλέξη δεν οφείλω τίποτα (και αν κάνω λάθος, παρακαλώ, διορθώστε με).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και οι Αλβανοί που ακολουθούσαν τους κουκουλοφόρους και λεηλατούσαν τα μαγαζιά, ... τον Γρηγορόπουλο θρηνούσαν; Παρεμπιπτόντως, ένα από τα λεηλατηθέντα καταστήματα, ήταν και το χρυσοχοείο της μητέρας του άτυχου παιδιού.

    Τον θάνατο του παιδιού καπηλεύονται οι διάφοροι, όπως και τα γεγονότα στο Πολ/χνείο. Σκοπός η εκτόνωση, η πλάκα και η διαρπαγή. Κακά τα ψέμματα.

    Ο Δεκέμβριος προμηνύεται σκληρός και πολύ φοβούμαι ότι ούτε αυτή κυβέρνηση έχει τα κότσια να τον παλέψει. Θα δώσουν για μία ακόμη φορά (και πόσες άλλες άραγε;) βορά την περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων στο κάθε αντικοινωνικό στοιχείο της Εκάλης και του Κολωνακίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'fgiap' mathe prwta na sevesai ena nekro paidi, kai meta mila..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εἴχε 3ἥμερο πένθος γιὰ τὸν νεκρό αστυνομικό στὴν Πατησίων; ποὺ δολοφονήθηκε ἐν ψυχρῷ προμελετημένα, καὶ ὄχι ἀπὸ κάποιον ποὺ τὸν βρύσανε καὶ πούλησε τσαμπουκά μὲ τὸ ὄπλο του

    βλέπετε αὐτός δὲν ἔμενε παλΨυχικό οὔτε εἴχε μπάρμπα μεγαλομεγαλομεγαλοχρυσοχόο-εργοστασιάρχη οῦτε πήγαινε στὰ καλύτερα φροντιστήρια και σχολεῖα
    γιατὶ αὐτὸς ἀνηκε στὴν λαϊκή τάξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Καραμανλής από τις πρώτες μέρες πρόλαβε την δικαιοσύνη και βάφτισε τον θάνατο του Γρηγορόπουλου δολοφονία.

    Ας έδειξε μερικές μέρες αργότερα η εξέταση της σφαίρας εξοστρακισμό. Δεν άλλαξε τίποτε.

    Δεν ξέρω αν βγήκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση (δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα), και ο Παπούλιας πάλι για δολοφονία μιλάει.

    Και ο Χρυσοχοΐδης τα ίδια.

    Και για την δολοφονία του λαθρομετανάστη πριν μερικούς μήνες από ομόφυλό του ο Παπανδρέου στη βουλή και ο Χρυσοχοΐδης πάλι βιαστικά, πρόλαβαν την δικαιοσύνη και έκαναν λάθος δηλώσεις. Και έκαναν ρεζίλι άδικα την ελληνική αστυνομία σε ξένα κανάλια με τις συνεντεύξεις που δώσανε.

    Τελικά, είναι ή όχι ανίκανοι εντελώς και ειδικά επιλεγμένοι για την ανικανότητά τους, αυτοί που μας κυβερνούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Auto den itan epanastasi, itan apla mia anekelekti katastasi tin opoia tin exoun ekmetaleutei kapoioi gia idion ofelos
    Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.