24/4/10

Σφοδρές αντιδράσεις.Τον πιο αυστηρό μεταναστευτικό νόμο στις ΗΠΑ απέκτησε η Αριζόνα

Το φράγμα που χωρίζει ΗΠΑ και Μεξικό στην Αριζόνα


Η κυβερνήτης της Αριζόνα, Τζαν Μπρούερ, υπέγραψε την Παρασκευή τον πιο αυστηρό νόμο για τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την κριτική από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε το νόμο ως μια «άστοχη» προσπάθεια που καταδεικνύει την ανάγκη για μεταρρύθμιση σε εθνικό επίπεδο.

Η αστυνομία της πολιτείας, που συνορεύει με το Μεξικό, θα μπορεί στο εξής να αποφασίζει κατά πόσον κάποιος βρίσκεται στη χώρα παράνομα, εάν υπάρχει μια «εύλογη υποψία», κάτι που οι επικριτές του νόμου πιστεύουν ότι θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η μετανάστευση είναι ένα θέμα που προκαλεί πολλές διαμάχες στις ΗΠΑ, όπου περίπου 10,8 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες ζουν και εργάζονται στη σκιά. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα επισκιαζόταν στο εθνικό επίπεδο από άλλα θέματα, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκαλώντας οργή σε πολλούς Λατίνους υποστηρικτές του Ομπάμα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου στο Φοίνιξ, πριν από την ανακοίνωση της κυβερνήτου, εκφράζοντας τη διαφωνία τους στο μέτρο.

Η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Πατρίσια Εσπινόσα, δήλωσε πως το νομοσχέδιο θα πλήξει τις σχέσεις ανάμεσα στο Μεξικό και την Αριζόνα, που έχουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς.

Περίπου 460.000 παράνομοι μετανάστες υπολογίζεται πως ζουν στην πολιτεία, η οποία αποτελεί επίσης την κύρια πηγή εισόδου παράνομων μεταναστών που περνούν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από την υπό ρεπουμπλικανική πλειοψηφία Γερουσία της πολιτείας, αναμένεται να προκαλέσει νομική διαμάχη και θεωρείται ήδη ένα «καυτό» θέμα εν όψει των εκλογών για το Κογκρέσο το Νοέμβριο.

Η ανησυχία για το σχετιζόμενο με τα σύνορα έγκλημα έφθασε στα ύψη τον περασμένο μήνα στην Αριζόνα, όταν ένας επφανής κτηματίας σκοτώθηκε από έναν φερόμενο ως παράνομο μετανάστη κοντά στη μεθόριο με το Μεξικό.

«Αν συνεχίσουμε να μην ενεργούμε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε άστοχες απόπειρες να εκδηλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε ο Ομπάμα.

Η κυβερνήτης Μπρούερ δήλωσε πως ο νέος νόμος ισχυροποιεί την Αριζόνα και θα τη βοηθήσει να κρατηθεί ασφαλής από καρτέλ ναρκωτικών και άλλες απειλές. «Μάς προστατεύει όλους, κάθε πολίτη της Αριζόνα και καθέναν που βρίσκεται νόμιμα στην πολιτεία μας, και το κάνει αυτό διασφαλίζοντας ότι τα συνταγματικά δικαιώματα όλων στην Αριζόνα παραμένουν ακλόνητα» είπε.

Πρόσθεσε πως η Αριζόνα ενήργησε, γιατί η Ουάσινγκτον αργούσε και πως η αστυνομία θα εκπαιδευθεί να κρίνει τι συνιστά «εύλογη υποψία» ότι κάποιος είναι παράνομος μετανάστης. «Δεν γνωρίζω πώς μοιάζει ένας παράνομος μετανάστης» είπε απαντώντας σε ερώτηση.

Ο νόμος της Αριζόνα απαιτεί από τους πολιτειακούς και τοπικούς αστυνομικούς να συλλαμβάνουν όσους δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν έγγραφα, τα οποία να αποδεικνύουν ότι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα. Καθιστά επίσης ποινικό αδίκημα τη μεταφορά κάποιου που είναι παράνομος μετανάστης, καθώς και την πρόσληψη ημερήσιων εργατών στο δρόμο.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες.

Newsroom ΔΟΛ

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Τζαν Μπρούερ.
    Αποδείχτηκε ότι μερικές γυναίκες έχουν μεγαλύτερα κάκαλα απ ότι κάποιοι άντρες ακόμη και μαύροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίπου 460.000 παράνομοι μετανάστες υπολογίζεται πως ζουν στην πολιτεία

    η αριζονα εχει εκταση 295.194 τ.χμ ενω η Ελλαδα εχει εκταση 131.957 τ. χμ λιγοτερη απο τη μιση και περισσοτερους απο τους διπλασιους λαθρομεταναστες (συμφωνα με τις ηπιοτερες εκτιμησεις )

    αλλά πρεπει να αποφευγουμε τις συγκρισεις

    οσον αφορα τα εγκληματα ειναι ρατσιστικο και φασιστικο να καταλογιζονται σε μεταναστες και μη , συλογικη ευθυνη στην Ελλαδα υπαρχει μονο για το ΧΡΕΟΣ μας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ???

    ΜΑ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ?

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ...

    ΞΥΠΝΑΤΕ....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε θα συμβεί και στη χώρα μας, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, δε ξέρω όμως εάν οι Έλληνες θα είμαστε τότε πλειοψηφία και μήπως ψηφισθεί νόμος να φύγουν οι Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σφοδρές αντιδράσεις είναι απλά από τους ίδιους τους λαθρομετανάστες που θέλουν και άλλους μεξικάνους λαθροεποίκους στις ΗΠΑ.
    Ε και προφανώς τους επαγγελματίες αντιρατσιστές (αριστερούς, εβραίους χίπιδες κλπ)


    Η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικάνων είναι υπερ των αυστηρών μέτρων για τη λαθρομετανάστευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γραφω-γραφω για το θεμα και ο Καυκασιος ΔΕΝ τα αναρτα.
    Τα βρισκεις ρατσιστικα τα γραφομενα μου Καυακασιε;
    Μα, αυτη ειναι η αληθεια.

    Omadeon
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους, Παλασιτινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.