4/5/10

Λάθος στην τουρκική πολιτική διαπιστώνει ο Νταβούτογλου το 2004

Του Κωστάκη Αντωνίου
"Εάν είχα τη σημερινή μου εμπειρία, αλλά και τη σημερινή μου επιρροή, θα ήμουν περισσότερο ενεργός στην πολιτική της Κύπρου. Μετά το δημοψήφισμα θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε μια περισσότερο ενεργό πολιτική. Η θέση μας ήταν αρκετά δίκαιη, όμως οι Ευρωπαίοι μάς εξαπάτησαν".


Αυτό είναι το mea culpa του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σε μια έξαρση αυτοκριτικής παραδέχθηκε σε Τούρκο δημοσιογράφο ότι μετά το δημοψήφισμα, η Τουρκία έπρεπε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από εκείνην που ακολούθησε.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι μετά το "ναι" των Τουρκοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν, το θέμα έπρεπε να είχε τεθεί "στο διεθνές δικαστήριο" χωρίς να εξηγεί σε ποιο δικαστήριο αναφέρεται. Σχετικά με την αναφορά του ότι "θα ήμουν περισσότερο ενεργός" εξήγησε ότι το θέμα έπρεπε να μεταφερθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε: "Αποκτήσαμε μια υπεροχή με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά αντιστρέψαμε το φάκελο της Κύπρου. Η προσοχή μας όλη επικεντρώθηκε τότε στην ένταξη στην Ε.Ε. Δώσαμε προτεραιότητα στην Ευρώπη.

Σκεφθήκαμε ότι εάν αρχίσουν οι συνομιλίες θα αρθούν και οι περιορισμοί σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. Θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενεργοί και αποφασιστικοί. Τότε θα μπορούσαμε να είχαμε άρει τους αποκλεισμούς κατά της Τ.Δ.Β.Κ. και να είχαμε ησυχάσει. Σήμερα το εμπόδιο της Κύπρου στην ενταξιακή μας προσπάθεια θα είχε αρθεί. Όμως πραγματοποιήσαμε τόσα πολλά βήματα καλής θέλησης, που ο λαός μας έχασε την εμπιστοσύνη του".
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, να φύγουν οι έποικοι και μετά ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να κάνουν εκλογές για να βγάλουν μια ενιαία κυβέρνηση χωρίς να μεσολαβεί ΚΑΝΕΝΑΣ! ούτε έλληνες, ούτε τούρκοι ούτε άγγλοι, ούτε αμερικάνοι!
    Ορίστε. Έλυσα το κυπριακό σε 30 δευτερόλεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους εξαπατησαν οι Ευρωπαιοι...χαχαχα.Να ειναι καλα ο ανθρωπος που με εκανε και γελασα.Νομισε οτι οπως ειμαστε μακακες οι Ευρωελληνες,ετσι θα ειναι και οι υπολοιποι Ευρωπαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.