3/5/10

«Ηφαίστειο» το Πεντάγωνο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ
«Ηφαίστειο» έτοιμο να εκραγεί το Πεντάγωνο. Οι σχέσεις πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχουν διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο εάν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα, όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον.

Αξιωματικοί καταγγέλλουν στον «Α.Τ.» ότι εκτός από τις εξοντωτικές περικοπές που τους οδηγούν σε ομαδική παραίτηση, θίχτηκε η φιλοπατρία τους και το φιλότιμο με το οποίο φυλούν τις Θερμοπύλες. Διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που τον θεωρούν προσβλητικό. Μάλιστα ανέφεραν και το περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη σύσκεψη που έγινε με αντικείμενο τις στρατιωτικές σχολές.

Και ήταν επόμενο, λόγω των όσων ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη από τον κ. Βενιζέλο, να υποβάλει την παραίτησή του και ένας υποναύαρχος νιώθοντας ότι απαξιώθηκε αδικαιολόγητα όπως ο ίδιος εκτίμησε από τον υπουργό Άμυνας μπροστά σε υφισταμένους του.

Για το θέμα αυτό και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατέθεσε ερώτηση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος ζητά επιβεβαίωση του περιστατικού με τον υποναύαρχο και εξηγήσεις, ενώ δεν κρύβει και την έντονη ανησυχία του για το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο μεταξύ νέο κύμα παραιτήσεων αναμένεται στις Ένοπλες Δυνάμεις με απρόσμενες συνέπειες. Με 20% συνολικά περικοπές στα επιδόματα καθιστά αδύνατη την παραμονή των αξιωματικών στο στράτευμα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν αντέχουν να πληρώνουν το ενοίκιο δύο σπιτιών, όπως πολλές φορές προκύπτει από τις μεταθέσεις τους... Συν το γεγονός ότι λόγω των απαιτήσεων της αποστολής τους καθίσταται αδύνατη η εργασία της συζύγου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τη φορολόγηση του πτητικού επιδόματος από την Πολιτεία, όταν οι αποδοχές άλλων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ είναι τρεις και πέντε φορές μεγαλύτερες από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
http://www.adesmeytos.gr

21 σχόλια:

  1. Ο στρατιώτης γεννιέται και πεθαίνει για την πατρίδα. Ο στρατιωτικός δεν είναι υπάλληλος κανενός, αλλά υπηρέτης της πατρίδας. Γι’ αυτό με θλίβει να βλέπω την κατάντια του στρατεύματος να ζητιανεύει ψίχουλα από άσχετους και τιποτένιους πολιτικάντηδες. Στο παρελθόν και με τέτοιου μεγέθους κρίση θα είχαν κατεβάσει τα τανκς και θα τελειώναμε. Αλλά λέμε… άλλες εποχές, άλλος στρατός, άλλα ιδεώδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γαλόνια τους θα πρέπει να συνοδεύονται και απο καλαμπαλίκια.
    Τα έχουν για να βάλουν τον μπουλούκο στη θέση του;
    Εμείς πάντως είμαστε μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pragmatika lupamai gia thn yparxousa hgesia ton Enoplon Dynameon....Oi anthropoi aytoi (ektos tou Yponavarxou Fenekou) prepei pragmatika na einai aytistikoi afou den antedrasan. Otan ta galonia metrane perissotero apo thn ajioprepeia tou anthropou tote pragmatika ta sxolia perissevoun. Den jero pleon ti na perimeno san Ajkos otan exo autistikous proistamenous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο χοντρος στο σπίτι του. Για φυλακή δεν το συζητάμε. Στην Ελλάδα είμαστε ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ θέλουν πίσω... Μ'αυτόν τα βρίσκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας ξέρουν οι επικεφαλείς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου 'Αμυνας
    ότι θα τους ζητηθούν ευθύνες!
    Υπάρχει λαός και βλέπει!
    Ας αφήσουν την υπεροψία και την αλλαζονεία και να σεβαστούν το θεσμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
    Αν δεν το μπορούν, να φύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θαλαμοφύλακας Πενταγώνου: "Παιδιά, το βράδυ πυροφάνι στο χοντρό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η παραίτηση δεν είναι λύση... μήπως αυτός είναι ο στόχος τελικά; οι των στρατιωτικών δυνάμεων; η αποδυνάμωση τους; είναι αυτός ο μόνος συντονισμός ο μόνος δρόμος και έγνοια που μπορούν να έχουν, ποιος θα υποβάλλει παραίτηση πρώτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ήθεμα να ήξερα ποιος μπαγάσας έπεισε τον γιωργάκη να στείλει στο υπεθα τον Μπένι.

    ήξερε ότι θα γίνει της πόπης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι παραιτήσεις και η ευθυξία έχουν ένα νόημα σε ένα σύστημα που λειτουργεί με αυτούς τους κανόνες. Δεν είναι λύση ούτε να παραιτηθεί η πολιτική ηγεσία ούτε και οι αξιωματικοί γιατί η ευθυξία έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια.

    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχω ανάμεικτα συναισθήματα για τους στρατιωτικούς. Από τη μία τους συμπονω διότι η ιουδαική χούντα του Μινέικο έχει βαλθεί να τους ξεπατώσει, από την άλλη δε μπορώ να τους συγχωρέσω που δεν μας απαλλάσουν από αυτή τη χούντα.

    Αντί να κατεβαίνουν σε αστείες πορείες και να γελοιοποιούνται, θα ήταν καλύτερο να κατεβάσουν τα τανκς.
    Και η χώρα θα γλίτωνε από τα συριζοπασοκολαμόγια και αξιωματικοί θα αποκαταστούσαν τη τιμή τους.

    Από την άλλη βέβαια 36 χρόνια δημοκρατίας είναι αυτά. Όταν ολόκληρη η κοινωνία σαπίζει σαπίζει και ο στρατός που είναι κομμάτι της.
    Ας προσέχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. NTROPI!!!
    i lisi ine na paretithoun apo tis enoples dinamis.Den teriazi se acsiomatikous stratou na stasiazoun kai na kanoun pories.stin rossia otan tous kopsan tous misthous tous to 40 tis ekato tou stratou dilose paretisi kai figan...as pracsoun to idio kai as afisoun tous ipolipous na kanoun tin doulia tous me oti dini i politia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καποιοι μισουνε τον Ελληνικο Στρατο
    και ευχαριστως θα θελανε να δουνε
    σαν τις παλαιες ελληνικες ταινιες
    τον Ελληνα αξιωματικο να μπαινοβγαινει νυχτα στο ενοικιαζομενο αχουρι για να μη συναντηθει με την σπιτονοικοκυρα που τον περιμενει για να εισπραξει τα
    απληρωτα ενοικια πολλων μηνων.Απο
    την μια μερια θελωμε ακεραιο το ηθι
    κο των αξιωματικων μας και απο την
    αλλη τους κουρελιαζωμε και αυτο θα
    εχει συνεπειες στο μελλον οταν καλε
    σωμε τους ενστολους για να τους βα
    λωμε παλι μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε ποιον ανηκουν ρε χουντικε τα τανκς για να τα κατεβαζουν οι καραβαναδες οποτε τους γουσταρει ?
    αυτες τις δυσκολες στιγμες ο πραγματικος λαος υποφερει αλλα δεν κανουν μπαχαλο την χωρα εκτος απο τα μαλακισμενα του ΠΑΜΕ ...τι να πουν τα γεροντακια .Το μονο θεμα ειναι η τιμωρια ολων τον πολιτικαντιδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ. ΚΑΝΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 1909 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ..... ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η
    Κ Ι Ν Η Μ Α

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Thessale
    -------
    Αυτα που γραφεις να τα περιμενεις
    σε ενα χρονο και οχι τωρα.Το γιατι
    ειναι αλλη συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλουν να παραιτήσουν του Ελληνες αξιωματικούς για να τους αντικαταστήσουν με τους αλλοδαπούς που από φέτος θα ερχίσουν να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οσο ο λαός αντιδρά σαν αγέλη δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα .Οσο αντιδρούμε (την όποια αντίδραση) χωρίς σχέδιο δράσης θα γίνουμε ΑΡγεντινή ίσως και χειρότερα.
    Ή αγέλη μπορεί να διασπαστεί, ούτε το ΠΑΜΕ ούτε το ΔΕΝ ΠΑΜΕ μπορεί να κάνει τίποτα .Οσο αυτός ο λαός αντιδρά κομματικοποιημένα και καπελομένα ραγιάς ήταν και ραγιάς θα παραμείνει .Μόνο όταν σπάσουμε το κελί του μυαλού τότε θα βρούμε την άκρη.
    Φοβάμαι ότι ακόμα και τώρα επιπόλαια αντιδρούμε.

    ΘΕσσαλέ μου λες για τα τανκς ακόμα και αν συμφωνήσω πες μου εσύ τον στρατιωτικό που υπάρχει (αξ/κο) που θα ηγηθεί ,αυτούς που θα τον περιστοιχίσουν και με τι σχέδιο θα προχωρήσει.
    Τους στρατιωτικούς είτε τους ευνούχισαν, είτε κάποιοι κάθησαν να τους ευνουχίσουν.

    STERGIE μετά απο ένα χρόνο θα έχουμε χάσει τα 4/5 αυτών που τώρα διεκδικούν οι καλοί μας γείτονες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χριστινα
    --------
    Αυτο ακριβως εννοουσα.Σε 1 χρονο θα
    μας εχουν επιβληθει πολλα και κατοπιν θα ερθει και μια κατασταση
    που θα εκκαθαρησει τους εφιαλτες αφου θα εχουν βαλει τις υπογραφες διοτι τα αφεντικα τους ,τοποθετουν
    εφιαλτες μεχρι να πετυχουν τα σχεδια τους και μετα κρεμανε τα κατασκευασματα τους διοτι τους ειναι αχρηστα και ταυτοχρονα θελουν
    να δωσουν και μια ικανοποιηση στους
    λαους-θυματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Stin Xristina, ston Thessalo, ston Stergio kai se olous tous filous pou ypoferoun me afta pou blepoun kai me afta pou ginontai piso apo tis plates mas.

    Ta tanks den einai pleon lysi, giati aftin tin fora den tha mas afisoun na ginei anaimakta.

    Oute oi paraitiseis ton aksiomatikon oso kai ean einai dikaiologimenes. Bio o Stratos den sapise, alla ton sapizoun kathimerina...

    Den prepei na paraitithi kaneis, giati afto epizeitoun oi "kybernontes". Kati tetoio tha tous diefkolyne ta megista. Exei dikaio o anonymos stis 12:43
    Tha mas gemisoun allodapous...

    Prepei na meinoun oloi stis theseis tous kai na agonistoun mazi mas, ospou na dioksoume tin katara pou mas exei plakosei kai mas odigei ston olethro.

    Prepei na agonistoume kai oxi na paraitithoume!!!!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης των ενόπλων δυνάμεων για να βρεθούμε ακέφαλοι μπροστά σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο -με όλες τις περαιτέρω εξελίξεις εις βάρος μας- εκ μέρους των Τούρκων;
    Οι ενέργειες του Ν. Σαμψών, τον Ιούλιο του 1974 ήταν η αφορμή για τους Τούρκους για την κατάληψη της μισής Κύπρου. Μήπως ένα πραξικόπημα σήμερα θα ήταν η ευκαιρία των Τούρκων για να χαθεί η Θράκη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.