3/5/10

Δίνουν τα χέρια κρητικά με τουρκικά προϊόντα

Την ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών, συμμαχιών και ανταλλαγής γνώσεων για την προώθηση της μόνιμης ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επεσήμανε η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη σε ομιλία της κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ στο Επιμελητήριο Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκαν επιχειρηματίες μέσω των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Σμύρνης για την ανάπτυξη συνεργασιών. Την επιχειρηματική αποστολή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου με προσκεκλημένη την κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Η συμμετοχή της κ. Σχοιναράκη στην επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε στην κατεύθυνση στήριξης της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου στις συλλογικές δράσεις των επιχειρηματιών του Νομού με σκοπό την καλύτερη δικτύωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της στην έναρξη των εργασιών της διοργάνωσης η κ. Σχοιναράκη εξήρε την πολύ σοβαρή, όπως τη χαρακτήρισε, δράση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και των επιχειρηματιών του νομού μας. Όπως τόνισε, η κ. Σχοιναράκη η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου βρίσκεται δίπλα τους, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία διανύουμε, κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση και ευκαιρία και να δουλέψουμε όλοι με ψυχή, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του.

Παράλληλα, η κ. Σχοιναράκη διαπίστωσε, μέσα από τις συναντήσεις της με το Νομάρχη Σμύρνης κ. M. Cahit Kurak και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, ότι υπάρχει μια καλή πολιτική ανοίγματος προς τις περιοχές της Ελλάδας και τα νησιά, γεγονός που όπως ανέφερε δείχνει το πόσο θετικά λειτουργεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου Σμύρνης και ο Πρόεδρός του.

Η κ. Σχοιναράκη συμφώνησε στην αναφορά του κ. Demirtas ότι στο Αιγαίο πρέπει να πετάνε γλάροι και όχι πολεμικά αεροπλάνα για να μπορέσει να υπάρχει μόνιμη ειρήνη στις περιοχές μας.



Τα επόμενα βήματα της συνεργασίας

Αναφερόμενη στη διοργάνωση των επιχειρηματικών επαφών η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε ότι λαμβάνει χώρα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, καθώς τελείται αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού σκηνικού.

Η Νομάρχης τόνισε ότι το κλίμα αυτό δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίες προσπαθούν να διαμορφώσουν θετικές καταστάσεις στην κατεύθυνση της διεξόδου και της ανάκαμψης.

Με αυτό το γνώμονα οι επιχειρήσεις, όπως ανέφερε η κ. Σχοιναράκη, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναζητούν ευκαιρίες στο γεωγραφικό τους περίγυρο. Η Νομάρχης υπογράμμισε ότι δε χρειάζεται γκρίνια, αλλά δημιουργικότητα που θα διαμορφώσει ένα νέο τοπίο, δίνοντας την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν αναπτυξιακά με νέους όρους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «χρειάζονται λοιπόν συνεργασίες, συμμαχίες και ανταλλαγή γνώσεων».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα των συνεργασιών ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους επιχειρηματίες η κ. Σχοιναράκη τόνισε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου η οποία είναι μάλιστα πρόθυμη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση της χώρας μας προκειμένου να βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα δίνει απαντήσεις που θα διευκολύνουν με αυτό τον τρόπο τη συνεργασία των επιχειρηματιών.

Τέλος, η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της ύπαρξης μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια Ηρακλείου και Σμύρνης.
http://www.agronews.gr/content/view/56936/67/lang,el/

6 σχόλια:

  1. Αληθεύει αυτό που λένε κάποιοι αλήτες, ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα; Τι λέτε εσείς κυρία Νομάρχα; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είδους σύνταξη είναι αυτή;
    Αττική, η κοινώς αλαμπουρνέζικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω το περιεχόμενο της συζήτησης στο επιμελητήριο, αλλά και μόνο η φωτογραφία δείχνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρύο αίμα = ψυχραιμία κι εσύ μόνο ψύχραιμος που δεν είσαι. Ασφαλώς το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και δεν ξέρω ποιους "αλήτες" υπαινίσσεσαι.

    Εννοείται ότι δεν καταλαβαίνω και την αντίρρησή σου στην συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων επιχειρηματιών. Μήπως είσαι ανόητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο μια συμπλεγματικη χωριατοπουλα μετριων ικανοτητων, σαν τη Βαγγελιω, μην περιμενετε τιποτα καλυτερο.
    Ειναι χαρακτηριστικο δειγμα λιμασμενου ατομου για εξουσια και αυτοπροβολη, που βρηκε ευκολο δρομο ανελιξης με υπερπροβολη απο το Γιωργακικο ΠΑΣΟΚ.
    Οπου υπαρξουν φωτογραφιες, επικοινωνια και διεθνες γλυψιμο διαγκωνιζεται για να φανει, χωρις καμμια αισθηση Εθνικου χρεους η αλλων τετοιων 'κουραστικων' υποχρεωσεων.....
    Τετοια ατομα επιβιωνουν με την ανοχη ολων μας εδω στην Κρητη και το τραγικοτερο ειναι οτι μολις σκασουν τα καλα της κουφιας και αθλιας διαχειρησης τους, τρεχωμε πρωτοι να τους καταδικασωμε...

    Α, βρε Ηρακλειωτες....καλα ελεγε ο πατερας μου 'ισπασατηνε κοντω' για τα διαχρονικα καμωματα σας.
    Προς το παρον σκοτωθειτε να βγαινετε φωτογραφιες με τη Βαγγελιω μπας και γλειψετε κανενα κοκκαλο, για να κανετε συντομα πως δεν την ξερετε μολις βγουν οι πομπες της. ΚΡΙΜΑ

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.