2/5/10

Ιδού το πακέτο των μέτρων

Μετά το πέρας υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το τριετές σχέδιο, όπως κλείδωσε μετά τις σκληρές διαπραγματεύσεις που είχε η κυβέρνηση με την τρόϊκα.

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, περικόπτεται ο 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο, μειώνονται τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στις συντάξεις τόσο του Δημόσιου όσο και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ παγώνουν οι αυξήσεις για την τριετία.Παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται πάγωμα των μισθών για μία τριετία, γίνεται πολύ πιο ελαστικό το καθεστώς στις απολύσεις ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά το ύψος της αποζημίωσης του απολυόμενου.Το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διαρθρωτικά αλλά και έκτακτα μέτρα, θα παρακαλουθείται κάθε τρίμηνο από την Τρόϊκα, σήμειωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.Εως το 2013 θα πρέπει να μειωθεί κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες το δημοσιονομικό έλλειμμα, μέσα στο 2010 θα πρέπει να μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Για τον λόγο αυτό λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα που θα αποφέρουν επιπλέον μείωση του κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες φέτος. Στόχος είναι να βρεθεί κάτω από το 3% έως το τέλος του 2014.

Το χρέος, σήμερα 115% του ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 140% και θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από το 2014.

Τα μέτρα καλύπτουν τρεις ενότητες: Δημοσιονομικά μέτρα, ανταγωνιστικότητα ανάπτυξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, στην οποία περιλαμβάνεται η απελευθέρωση των αγορών και διαρθρωτρικά μέτρα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τέλος διασφάλιση του χρηματοπιστωτικού τομέα.- Κύρια δημοσιονομικά μέτρα είναι η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ κατά 10% (23% από 21%, 11% από 10% και 5,5% από 5%) αύξηση ειδικών Φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, αύξηση των φόρων σε είδη πολυτελείας.

- Μείωση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο Τομέα, οριζόντια, και θα χορηγούνται πλέον 1.000 ευρώ σε αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ τον μήνα. (500 ευρώ το Δώρο Χριστουγέννων, 250 ευρώ το επίδομα Πάσχα και 250 ευρώ το επίδομα άδειας).

Π- εραιτέρω μείωση των επιδομάτων στον Δημόσιο Τομέα κατά 8% και στις ΔΕΚΟ κατά 3%

- Τα επιδόματα που αφορούν στις συντάξεις διαμορφώνονται σε 400 ευρώ το Δώρο Χριστουγέννων, και 200 ευρώ το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας και θα χορηγούνται στις συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ.

- Αναστέλλεται η χορήγηση του δεύτερου επιδόματος αλληλεγγύης

- Μειώνεται το ΠΔΕ κατά 500 εκατ. Ευρώ φέτος και του χρόνου

- Μείωση των δαπανών στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω του Καλλικράτη

- Αλλαγές στις προμήθειες του Δημοσίου με νέο πλαίσιο

- Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Επίσης σε ότι αφορά στο Ασφαλιστικό, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο μεταξύ γυναικών και ανδρών από το 2011, σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης σύμφωνα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Για το Ασφαλιστικό, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,σημείωσε, ωστόσο, ότι θα δοθουν οι λεπτομέρειες εντός των επόμενων ημερών σε συνεργασία με τον κ. Α. Λοβέρδο.

Αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
- Αναμόρφωση του πλαισίου στους όρους των απολύσεων, μείωση της αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται προκειμένου η Ελλάδα να λάβει το πακέτο στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ, το ύψος του οποίου δεν αποσαφήνισε ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι αυτό που ακούγεται τελευταία. Τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονται σταδιακά και θα εξαρτώνται από την πορεία του προγράμματος εξυγίανσης, στην περίπτωση δηλαδή που δεν πληρούνται οι στόχοι του προγράμματος, προκειμένου να εκταμιευθούν στο ακέραιο τα σχετικά κονδύλια θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Ειδικότερα προς την κατεύθυνση αυτή απαιτείται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 11% ώστε να σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, όπως προβλέπει το σχέδιο. Ο στόχος αυτός είναι πολύ δύσκολος, και για τον λόγο αυτό υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν την Ελλάδα να μην τον επιτυγχάνει στην τριετία, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιβληθεί παράταση της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ. Βέβαια, όπως συνηθίζεται, μετά την επιβολή ενός τέτοιου αυστηρού πακέτου, το ΔΝΤ διατηρεί τον ρόλο του ως σύμβουλος της κυβέρνησης για πολύ περισσότερα χρόνια προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την πορεία σταθεροποίησης της οικονομίας.

Το σχέδιο αναμένεται να επικυρωθεί από το Eurogroup, σήμερα το απόγευμα, σε έκτακτη συνεδρίασή του που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια η τελική επικύρωση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στις 9 Μαίου. Εν τω μεταξύ σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, θα πρέπει να ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο, η συμμετοχή τους ώστε να δρομολογηθεί η εκταμίευση των πρώτων πόρων που προβλέπει το πακέτο οικονομικής στήριξης.Κέρδος online 2/5/2010 12:56

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Άρθρο από το Hellenic Business (www.hbnews.gr)


«Η επιλογή είναι ανάμεσα στην κατάρρευση η τη σωτηρία», επισήμανε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις ήταν ανοιχτές μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου».

Στο πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προβλέπεται μεταξύ άλλων:

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Οι μισθοί αυτοί αντικαθίστανται από: Επίδομα 250 ευρώ για Πάσχα, άλλων 250 ευρώ για τη θερινή άδεια και 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα. Τα επιδόματα αυτά θα δίδονται μόνο σε δημοσίους υπαλλήλους, των οποίων ο ονομαστικός μισθός (μικτή αμοιβή) δεν ξεπερνά τα 3.000 μικτά μηνιαίως.

Καταργείται επίσης ο 13ος και 14ος μισθός για τους συνταξιούχους του δημοσίου: Οι μισθοί αυτοί αντικαθίστανται από: Επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα, επίδομα 200 ευρώ για τη θερινή άδεια, και επίδομα 400 ευρώ για τα Χριστούγεννα. Τα επιδόματα θα δίδονται σε συνταξιούχους των οποίων οι μηνιαίες απολαβές δεν ξεπερνούν τα 2500 ευρώ (μικτά) μηνιαίως.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

-Αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 21% στο 23%
-Αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά κατά 10%
- Αύξηση των φόρων πολυτελείας
- Φορολόγηση σε τεχνικά και τυχερά παιχνίδια με νέο νομοσχέδιο
- Καμία αλλαγή στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
- Αναπροσαρμόζεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο και χορηγούνται μόνο 1.000 ευρώ συνολικά. (250 δώρο Πάσχα, 250 επίδομα αδείας και 500 δώρο Χριστουγέννων) - Τα 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν μισθό κάτω των 3.000 ευρώ μικτά μαζί με τα επιδόματα στο δημόσιο
- Μείωση 8% σε όλα τα επιδόματα
- Αναπροσαρμογή των δώρων στους συνταξιούχους του δημοσίου (200 ευρώ το δώρο Πάσχα, 200 ευρώ το επίδομα αδείας και 400 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μικτά.
- Μειώνονται οι υψηλές συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ
- Αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (μόνο στοχευμένα θα δοθεί)
- Καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα.
- Δημοσιοποίηση των δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης και του προϋπολογισμού
- Εξίσωση των ορίων ηλικίας των γυναικών στο δημόσιο τομέα από το 2011 και με τριετή προσαρμογή
- Περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων
- Μειώση των αποζημιώσεων και αύξηση του ορίου των απολύσεων.
- Μείωση των υπερωριών
- Αναθεώρηση των συντάξεων αναπηρίας
- Έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις

16 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΕ-ΝΑΤΟ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους υπάλληλους της Βολής τί θα ισχύει;
    Τους εφοριακούς που ψάχνατε κανένα 6μηνο τους βρίκατε;
    Οι επιδοτήσεις των μπουρδ..εεεε κομμάτων σας ήθελα να πώ κόβονται;
    Τα ιδρύματα των πρώην πορδυπουργών;
    Οι δαπάνες της Βολής των Ελλήνων;(και καλά)
    Με κάποιους δικούς σας καναλάρχες που χρωστάνε θα γίνει κάτι;
    Θα ανοίξουν οι λογαριασμοί σας να δούμε πόσο φτωχοί είστε κι εσείς;
    Ο Κακλαμάνης μάλλον ήταν η ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μου επιτρέπετε μια επισήμανση,πρόκειται για την αρχή μιας σειράς μέτρων,είναι σίγουρο πως δεν θα φτάσουν τους στόχους που προβλέπουν και θα χρειαστούν και άλλα.

    Ελπίζω να τα καταφέρουμε αλλά δεν το πιστεύω,ας σχεδιάσουμε τουλάχιστον το τι θα κάνουμε ως χώρα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε,ας προετοιμαστούμε καλού κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αποδειγμένο παπατζηλίκι από την κυβέρνηση ήταν οι διαρροές που είδαν το φώς της δημοσιότητας όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.
    Αν δει κάποιος την προϊστορία του ΔΝΤ μπορεί πολύ εύκολα να εξάγει το συμπέρασμα πως κύρια κατεύθυνση που δίνουν οι τεχνοκράτες του ως προς τον ιδιωτικό τομέα είναι η απελευθέρωση σε όλους τους τομείς. Δηλαδή απελευθέρωση στις εργασιακές σχέσεις αλλά απελευθέρωση και στις αμοιβές. Αυτό μπορεί να δώσει μια ιδέα για τα μέτρα. Δεν έχει καμιά λογική βάση αυτό που ειπώθηκε κατά κόρον αυτές τις μέρες για δήθεν «μάχη» της κυβέρνησης για τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Οι συμβουλές-διαταγές του ΔΝΤ δεν θα περιελάμβαναν ποτέ καθορισμένες αμοιβές στην ιδιωτική οικονομία με φιρμάνια του πασά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως: «δουλεύεις και σε πληρώνω όταν και όποτε θέλω», αλλά φυσικά πως θα υπάρχουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με σαφώς καθορισμένους όρους εργασίας και αμοιβών και φυσικά πάταξη της μαύρης εργασίας με αυτό το τελευταίο να είναι καθήκον της κυβέρνησης και όχι του ΔΝΤ.
    Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα απ’ όλη αυτή την αναστάτωση αν δεν το έχετε καταλάβει είναι η μετατόπιση του κέντρου βάρους της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα μέσα σ’ ένα καθεστώς απελευθέρωσης της επιχειρηματικότητας από εργασιακούς αλλά και γραφειοκρατικούς περιορισμούς.
    Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να συντελεστεί με κεντρικά καθορισμένες αμοιβές τις οποίες θα δίνουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες. Πρώτο βήμα όμως για αυτή την οικονομική μετεξέλιξη θα είναι να γίνει «εχθρικότερο» εργασιακά το δημόσιο και άρα οι περικοπές θα αφορούν μόνο το δημόσιο ενώ η εργασιακή απελευθέρωση όλη την οικονομία, δημόσια και ιδιωτική.
    Όλες οι διαρροές λοιπόν τις οποίες διοχέτευαν κυβερνητικοί παράγοντες είχαν σαν στόχο την εκμετάλλευση της κατάστασης για προσωπικό επικοινωνιακό όφελος και για να αυτοπροβληθούν κάποιοι ότι δήθεν υπερασπίζονται τα δίκαια του ελληνικού λαού την στιγμή που έχουν παραδοθεί άνευ όρων. Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο μη επαρκή κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης και επικίνδυνο πολιτικό αριβισμό την στιγμή που χρειαζόμαστε τίμιους πολιτικούς. Με λίγα λόγια αυτή η νοοτροπία δείχνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους αδίστακτους που πάνω απ’ όλα βάζουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί απ’ τον ελληνικό λαό όταν θα κληθεί να τους δώσει την ψήφο του.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέθοδος Χότζα! Μεγάλος δάσκαλος ο μακαρίτης!
    Ο κ.(λέμε τώρα) Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι κάθε τρίμηνο θα γίνεται αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος σταθερότητας από την Τρόικα. Κατ'αρχάς, υπολογίστε πότε θα ξαναγίνει αξιολόγηση για το 2010: Αρχές Αυγούστου (όταν ο λαός θα κάνει τα μπάνια του=νέα μέτρα) και αρχές Νοεμβρίου, όταν και θα αποφασιστεί η οριστική απώλεια του δώρου Χριστουγέννων για μισθωτούς και συνταξιούχους στο σύνολό τους. Και έπεται και συνέχεια... Ελπίζω και εύχομαι να αποδειχτεί ότι δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα.

    Καλό κουράγιο σε όλους και όπως λέει και το γνωστό άσμα: Δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΡΕ;;;;;;;;;;; ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!!!!!!

    ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα μέτρα δεν φτάνουν ούτε για ΖΗΤΩ !!

    Ετοιμαστείτε για το καλό που θα έρθει μετά τα μπάνια του λαού.

    Και μετά θα έρθει και τρίτο κύμα.

    Για να μην πέσουν όλα μαζί και ανατραπεί το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η βοθήεια και μέτρα των Ευρωπαίων & ΔΝΤ που η κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα

    Τι να περιμένει ο Ελληνικός Λαός αν κατέβει στους δρόμους.
    Από τον Δεκεμβριο του 2008 η Γερμανία »βοηθά« με πίστωση την Ελλάδα
    - με δακρυγώνα- χημικά τα οποία χρησιμοποιούν Ελληνικές δυνάμεις ασφάλειας κατά των διαδηλωτών.
    Η Χημική ουσία που παρέχεται από τη Γερμανία στην Αθήνα ειναι
    το 2-Chlorbenzyliden-Malonsäuredinitril « CS-Gas » απο το εργοστάσιο - chemische Fabrik Carl Hoernecke 71720 Oberstenfeld Baden Wuerttemberg.
    Ο φόβος εξεγέρσεων απο την οικονομική κρίση προσφέρει στις Βρυξέλλες μια ευπρόσδεκτη ευκαιρία, προκειμένου να δοκημάση και να εξεταστεί η χρησιμότητα ενός μυστικού στρατεύματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συστάθηκε για αντιμετώπηση των εξεγέρσεων του πληθυσμου της ΕΈ
    « Σύμβαση Velsen NL »
    Αυτό το μυστικό στράτευμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ονομάζετε EUROGENDFOR, έχει έδρα στη βόρεια Ιταλία και είναι τώρα -έτοιμο για την Ελλάδα για πρώτη φορά ενάντια στον πληθυσμό μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. www.eurogendfor.eu
    η κυρίαρχη ελίτ ειναι ήδη έτυμη να πάρει δια της βίας τη στρατιωτική δύναμη στην ΕΕ?
    Επίσης ειναι γνωστό στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα χημικά αερίου ενάντια στον πληθυσμό.
    info-EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά φαίνεται ότι το σύστημα δε φοβάται τίποτα. Ήδη αρχίζει τις διαδικασίες για την καβάτζα του. Παρακαλώ τους διαχειριστές να λάβουν γνώση και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους αναγνώστες:

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/h-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεν θα χρειαστεί να περάσει πολυς καιρός για να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει "ατομικές συμβάσεις εργασίας" που τόσο ενθουσιωδω΄ς αναμένει ένας σχολιαστής. Ούτε το τι σημαίνει να γίνει εχθρικό το Δημόσιο ώστε να πηγαίνουν όσοι ζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Απλή άλλωστε είναι η σκέψη ότι και τώρακαι στο παρελθόν όσοι δεν έβρισκαν δουλειά στο Δημόσιο έψαχναν στον ιδιωτικό τομεα. Και έμεναν άνεργοι για΄τι απλώς ο ιδιωτικός τομέας (κρατικοδίαιτος ως επί το πλείστον)δεν μπορεί να τους απορροφήσει. Θα τα δούμε όμως όλααυτά σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν θέλετε τη συμβολή των Ελλήνων δικαστων στην οικονομική κρίση, διαβάστε το προεκλογικό τους φυλλάδιο στον
    http://homius.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο περιέκοψαν τις αμοιβές των "golden boys"; Διαβάστε στο σημερινό "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".

    Πόσο περιέκοψαν τις βουλευτικές απολαβές, τις απολαβές δηλαδή εκείνων που, κατά τεκμήριο, είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας;

    Πόσο μειώθηκε ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων και δη των πολυτελών βουλευτικών;

    Το ΔΝΤ δεν επιβάλλει τέτοιες περικοπές; Διότι, για να μην σας κουράζω, τα μέτρα δεν άγγιξαν τους παραπάνω, όπως δεν άγγιξαν και τους υπαλλήλους της Βουλής με τους 16 μισθούς.

    Κατά τα άλλα, έχουμε δημοκρατία. Είναι στο χέρι μας να ανοίξουμε αγώνα κατά της διαφθοράς και να απαιτήσουμε να πληρώσουν ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η τρέλα δεν έχει όριο. Τραβάμε μια γραμμή κι’ όποιον πάρει ο χάρος.
    Τι μέριμνα έχουν τα μέτρα αυτά με τις ανελαστικές υποχρεώσεις που έχει κάθε οικογενειακός προϋπολογισμός, την υπερχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κεραμίδι, και την έκτατη εισφορά που ζητείται από τους παραβάτες που έκαναν – με την ευλογία των αρμοδίων-αλλαγή λ.χ. χρήσης των υπογείων τους (αποθηκών) για να στεγάσουν την οικογένειά τους?
    Που αρχίζει και πού τελειώνει η αξιοπιστία του κράτους και πού επελαύνει ο φασισμός?
    Ισοπέδωση κάθε αρχής και ιεράρχησης πραγμάτων που έχει δομηθεί με ιδρώτα, με το λαϊκισμό να ενεδρεύει να στρέψει τη μια τάξη ενάντια της άλλης!
    Και με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών να προστατεύει τους καταστροφείς της ζωής και της αξιοπρέπειά μας!
    Που είναι η αρχή του οικογενειακού ισολογισμού? Μας αφήνετε να μας πάρουνε τα σπίτια οι τράπεζες και να μας πετάξουν στο δρόμο? Τι αντίσταση κάνετε? Ντροπή! ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΤΣΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ.ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριοι τα πράγματα είναι απλά.
    Είτε ρίχνουμε τη κυβέρνηση Jeffrey Mineiko & Cryptojewish Friends που μας πούλήσε στους φανερούς εβραίους του ΔΝΤ και της Goldman Sachs, είτε τελειώνει η Ελλάδα και ο ελληνισμός για πάντα.

    Η ιουδαική κυβέρνηση όταν δει τα σκούρα θα στρέψει τους εισβολείς-εποίκους και τους αναρχοσυριζαίους εναντίον μας.
    Αγοράστε κυνηγετικά όπλα όσο είναι ακόμα καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μας δουλέυουν κανονικά .Ποιός φταίει ;;;Φυσικά εμείς τα βόδια που τους ψηφίζουμε.Καλά να πάθουμε.Και του χρόνου...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.