8/8/10

Τουρκικός παροξυσμός

Ο δρόμος της ξενιτιάς για τα κανάλια θα συνεχιστεί για μία ακόμη χρονιά. Μόνο που αυτή τη φορά τα δύο μεγάλα κανάλια αλλά και το Μακεδονία TV δεν θα προτιμήσουν την ακριβή αμερικάνικη αγορά αλλά τις πιο φθηνές τηλεοπτικές παραγωγές από τη γειτονική Τουρκία.

Της Φωφώς Μπόνιου
fobo@makthes.gr


Την αρχή είχε κάνει η αγαπητή στο κοινό οικογένεια Μπακλαβατζίογλου, η οποία με τα καμώματά της μέσα από τα “Σύνορα της αγάπης” μας απασχόλησε για τρεις σεζόν από τη συχνότητα του Mega. Το μεγάλο... μπαμ όμως έμελλε να κάνουν ο Ονούρ και η Σεχραζάτ, το πρωταγωνιστικό δίδυμο του σίριαλ “Χίλιες και μία νύχτες”.

Η τούρκικη δραματική σειρά ξεκίνησε από τη συχνότητα του Μακεδονία TV τον Οκτώβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου, αποφέροντας σημαντική άνοδο τόσο στην τηλεθέαση του καναλιού όσο και στα διαφημιστικά του έσοδα. Εν συνεχεία ο ΑΝΤ1 μη έχοντας καλύτερη λύση για την prime time αποφάσισε να ξαναρίξει στη μάχη της τηλεθέασης την τούρκικη σειρά και σίγουρα δεν έχασε, μιας και το “Binbir gece”, όπως είναι ο τίτλος της σειράς στα τούρκικα, καθηλώνει καθημερινά περισσότερους από 1.100.000 τηλεθεατές.

Τα υψηλά ποσοστά της σειράς -ειδικά σε μια περίοδο που οι τηλεθεατές αναζητούνται με το κιάλι- έγιναν με θέρμη αποδεκτά από τους ιθύνοντες του σταθμού, οι οποίοι θέλοντας να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αποφάσισαν να συνεχίσουν την προβολή της σειράς και τη νέα σεζόν (απέναντι από τα “Μυστικά της Εδέμ”). Γι’ αυτό τον λόγο όλα τα επεισόδια της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι σε επανάληψη, ενώ από τις 16 Αυγούστου θα επανέλθει η σειρά στην κανονική της ροή, με τη διαφορά ότι τις Παρασκευές το επεισόδιο θα έχει τη μορφή της περίληψης των επεισοδίων που προηγήθηκαν.

Επιπλέον, ο Γιάννης Λάτσιος και οι συνεργάτες του εξετάζουν αυτό το διάστημα τρία κόνσεπτ εκ Τουρκίας προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα. Ίσως σε πρώτη φάση να προβληθεί μόνο η μία και μάλιστα στην απογευματινή ζώνη, στη θέση της εκπομπής “Αξίζει να το δεις” της Τατιάνας Στεφανίδου
.
Και το Μεγάλο Κανάλι όμως θα ταχθεί υπέρ της τουρκικής τηλεμόδας, προβάλλοντας από τη νέα σεζόν το σίριαλ με τον τίτλο “Aks-i Memnu” (ελληνιστί “Φθινοπωρινός έρωτας”). Η συγκεκριμένη σειρά, που αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, προβλήθηκε δύο σεζόν από το canal D της Τουρκίας πετυχαίνοντας υψηλές τηλεθεάσεις.

Τέλος και το Μακεδονία TV -όπως πρώτη η “Μ” είχε γράψει προ διμήνου- εξασφάλισε για το κοινό της ακόμη ένα τούρκικο σίριαλ. Τίτλος της παραγωγής είναι “Gumus” (ελληνιστί “Ασημούλα”) και πρωταγωνιστές της ο Kivanç Tatlitug (τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ως τον Μπραντ Πιτ της Μέσης Ανατολής) και η Songul Oden (με καριέρα στο μόντελιγκ).
Makthes.gr-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

20 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ,ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΤΗΣ SHOW BIZ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ (ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ)ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΜΙΑΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ" ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ.Ο κΣΥΝΤΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τα υψηλά ποσοστά της σειράς -ειδικά σε μια περίοδο που οι τηλεθεατές αναζητούνται με το κιάλι- έγιναν με θέρμη αποδεκτά»
    «1.100.000 τηλεθεατές»
    Θέλετε να πείτε ότι 1.100.000 έλληνες παρακολουθούν με πάθος τούρκικες τηλεοπτικές ανοησίες ενώ την ίδια στιγμή οι τούρκοι παραβιάζουν τα σύνορα μας, διεκδικούν ελληνικό έδαφος, και προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του νταβατζή στην περιοχή…
    Θέλετε να πείτε ότι 1.100.000 πασοκολαθρομετανάστες, μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Ελλάδα παρακολουθούν με πάθος τουρκικές σαπουνόπερες…
    Θέλετε να πείτε ότι τα κανάλια προσπαθούν να πείσουν τους έλληνες πως οι τούρκοι είναι φίλοι μας και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά…
    Θα πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά τα παγκοσμιοποιημένα συριζοπασόκια εγράφουν υποθήκες για το μέλλον γιατί, εμείς, οι περισσότεροι, είμαστε Έλληνες…
    Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα θυμόμαστε πάντα αυτά που έκαναν για την χώρα μας, αλλά κυρίως θα θυμόμαστε του πολιτικούς, τους καναλάρχες, και τους δημοσιογραφίσκους, που πρωτοστατούν σε αυτήν την εθνική, οικονομική, ιστορική, πολιτιστική, καταστροφή της Ελλάδος. Κύριοι είμαι βέβαιος ότι θα εισπράξετε την «αμοιβή» σας στο ακέραιο γιατί αυτήν την φορά δεν θα χρειαστούν 400 χρόνια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως θα γινουμε καλοι αποικοι της νεας οθωμανικης αυτοκρατοριας. Νομιζετε πως μας προoριζουν για τιποτα καλυτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι μέρος της "Ειρηνικής επιθετικής στρατηγικής" και αυτό το τελευταίο φρούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι τυχαια η προβολή αυτής της σειράς. Διδει μια εξωπραγματική εν πολλοις εικόνα της Τουρκίας (Δυτικής αποχρώσεως). Μην ξεχνάτε οτι η Τορκία είναι ένα Μπαγκλαντες με νησιδες Ευρώπης. Φρονω ότι η σειρά αποβλέπει να πείσει ότι η Τουρκία είναι χώρα που αξίζει να μπει στην Ευρώπη και γι' αυτό προβάλλεται (έμαθα ότι κάνει θραύση και στην Σερβία). Αλλωστε, 'ολοι το ιδιο είμαστε που θαλεγε και ο Νταουτογλου).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. `Θέλετε να πείτε ότι 1.100.000 έλληνες παρακολουθούν με πάθος τούρκικες τηλεοπτικές ανοησίες...`

    Nαι ρε φίλε, στο κάτω-κάτω της γραφής ποιό ακριβώς νομίζεις πώς είναι το μέσο επίπεδο ευφυΐας της μέσης Ελληνίδας κατίνας που βλέπει αυτό το σήριαλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε και τι περιμενατε δηλαδη?
    Οι συγχρονοι Νεο(Κωλο) Ελληνες ειναι Τουρκοι που νομιζουν οτι ειναι Ιταλοι....
    Ευτυχως που ενα μικρο ποσοστο του Ελληνικου πληθυσμου εξακολουθουν να ειναι "Λεωνιδες"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον 10:47.Είναι μέρος της "Ειρηνικής επιθετικής στρατηγικής"

    Το κύριο χαρακτηριστικό για να γίνει προσιτή η σαπουνόπερα είναι τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών:
    α.Δεν είναι κανένας μογγόλος.
    β.Είναι¨σαν να βλέπεις 'Ελληνες¨.

    Στην πραγματικότητα είναι Έλληνες.
    Απλά δεν το γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσοι βλέπανε την "Λάμψη" του Φώσκολου την δεκαετία του '90; Έχει να ζηλέψει τίποτε το "Χίλιες και μία Νύχτες" απ' αυτήν; Οι σαπουνόπερες πάντα πουλάνε και δεν είναι ζήτημα τουρκικής προπαγάνδας και άλλες ιστορίες για αγρίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί μου, γιατί το πάτε πάλι σε κοινωνικο-πολιτικές αναλύσεις....
    Το ότι ο λαός θα δεί ότι παίζουν τα κανάλια...είναι δεδομένο.
    Το ότι ο λαός θα δεί ότι θέλουν τα κανάλια...είναι δεδομένο.
    Το γιατί όμως ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΓΛΩΤΗΣΟΥΝ....ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ AΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ!
    Τόσες και τόσες σειρές μεταγλωτίζονται. Αλλά όχι, κάποιοι αποφάσιασν ότι τα τουρκικά θα πρέπει να μάθουμε να τα ακούμε ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ!
    ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6:02
    Τις ανθρωπολογικές εκθέσεις να κοιτάζεις. Τούρκος ανθρωπολόγος στη Χουριέτ υποστήριξε ότι μόνο 19%των κατοίκων της Τουρκίας είναι Μογγόλοι-Τούρκοι.
    Αυτό που αποκρύπτουν από την ιστορία είναι
    α. Τι απέγιναν τα αρχαία Ελληνικά φύλα της Νέας Ιωνίας και

    β.Οι Μογγόλοι που κατοίκησαν στην Τουρκία ήταν πολλοί λίγοι

    Και μη ξεχνάς ότι το 70% του Τόυρκικου στρατού στην Ελλάδα ήταν Γενίτσαροι.Το γεγονός ότι σήμερα είναι εχθροί είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συμφωνώ και επαυξάνω...βέβαια διάβσα και μια άλλη άποψη στο http://naturesportscooking.blogspot.com/2010/08/blog-post_04.html
    που μιλάει για προσχεδιασμένο σενάριο των γειτόνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἔλεγα νὰ μὴ συμμετάσχω εἰς τὸν σχολιασμοῦ τοῦ ἄρθρου, δεδομένου τοῦ ὅτι παρομοία συζήτησις εἰς προηγούμενον ἄρθρον εἶχε προκαλέσει θυελλώδη ἀντιπαράθεσιν (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_1308.html). Κρίνων ὅμως ἐκ τῶν προηγουμένων σχολίων βλέπω, ὅτι τὸ ζητεῖ ὁ ὀργανισμός σας. Νά ’μαι κι ἐγὼ λοιπόν.
    Εἰς τὰ πρόσωπα τῆς φωτογραφίας τοῦ παρόντος ἄρθρου –προφανῶς διαφημιστικῆς τῆς ἐν λόγῳ σειρᾶς– εἶναι ἐμφανεστάτη ἡ ἑλληνικὴ κατατομή. Ἐκτιμῶ δὲ ὅτι, τοὐλάχιστον μέχρι ν’ ἀνοίξουν τὸ στόμα των, θὰ περνοῦσαν χαλαρὰ ὡς Ἕλληνες. Οὐδένα λόγον ἔχουμε δὲ νὰ μὴ θεωρήσουμε ἀντιπροσωπευτικὰ τοῦτα τὰ πρόσωπα τοῦ συνόλου λαοῦ τῆς συγχρόνου Τουρκίας (τοὐλάχιστον τῆς δυτικῆς, καθῶς καὶ τοῦ Πόντου). Συνεπῶς εἶναι ἀδικαιολόγητος καὶ ὁ πλήρη ἔχων ἀγνοίαν τοῦ θέματος νὰ μὴ ἀναρωτηθῇ: Μήπως οἱ «Τοῦρκοι» ἔχουν ἑλληνικὴν καταγωγήν;

    Ὁ στρατηγὸς ἐ.ἀ. Ξέρξης Λίβας εἰς τὸ βιβλίον του «Ἡ Αἰγηίς, κοιτὶς τῶν Ἀρίων καὶ τοῦ Ἑλληνισμοῦ» μᾶς δίδει τὴν πληροφορίαν, ὅτι ἀρχαιότατον ὀσμανικὸν ᾆσμα λέγει: «Ἐκερδίσαμεν ἓν κράτος, τὸ ἐφέραμεν εἰς τὴν ἐπιφάνειαν τετρακόσιοι σκηνῖται (= διαμένοντες εἰς σκηνάς, ἐννοεῖ τοὺς πολεμιστάς), ὡσὰν μίαν αὐτοκρατορίαν».
    Παρακάτω λέγει ὁ ἴδιος συγγραφεύς: «Ἀπὸ ἀνθρωπολογικῆς ἐξ ἄλλου ἀπόψεως λέγεται, ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἀνήκουσιν εἰς τὴν Μογγολικὴν ὁμοφυλίαν. Ἀλλὰ σήμερον καθ’ ὅλην τὴν Μικρὰν Ἀσίαν οὐδαμοῦ (*) παρατηροῦνται τοιαῦτα ἀνθρωπολογικὰ ὑπολείμματα, πλὴν τῶν ψευδομογγολοειδῶν χαρακτηριστικῶν τῆς αὐτῆς ἀναλογίας, ὡς καὶ εἰς ἄλλας χώρας τῆς Εὐρώπης, καὶ προσεπιμαρτυρεῖται οὕτω, ἐκ τῆς λίαν ἀποδεικτικῆς ταύτης ἐνδείξεως, ὅτι οἱ σήμερον οἰκοῦντες τὴν Μικρὰν Ἀσίαν παρέμειναν, ἐν τῇ γενικῇ ἀπόψει τοῦ πράγματος, φυλετικῶς ἀμιγεῖς ἀπὸ τῶν ἀρχαιοτάτων χρόνων, καὶ εἶναι οἱ κατ’ εὐθείαν ἀπόγονοι τοῦ ἐκεῖ κατὰ τοὺς ἀλεξανδρινοὺς καὶ τοὺς χριστιανικοὺς χρόνους διαμορφωθέντος Ἑλληνισμοῦ. Πράγματι, ἐὰν ἑπτὰ χιλιάδες ψυχαὶ ἦσαν ὁ φυλετικὸς πυρὴν τῶν ἐπηλύδων Τούρκων, εἶναι πρόδηλον, ὅτι κατὰ τοὺς νόμους τῆς γενετικῆς ἐν τῇ ἐνδογαμίᾳ, ἔχει πρὸ πολλοῦ ἐξαφανισθεῖ καὶ τὸ τελευταῖον ἴχνος αὐτῶν, ἐντὸς τῶν ἑκατομμυρίων τοῦ πληθυσμοῦ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τῆς Βαλκανικῆς. Ἐὰν τῶρα προστεθῇ, ὅτι ἐπὶ διαδοχικοὺς αἰῶνας, ἐκ τῶν υπολειφθέντων χριστιανῶν Ἑλλήνων, τόσον ἐν Μικρᾷ Ἀσίᾳ ὅσον καὶ ἐν τῇ Εὐρωπαϊκῇ πλευρᾷ, ἀπήγοντο συστηματικῶς καὶ ἐξισλαμίζοντο αἱ εὐειδέστεραι τῶν νεανίδων καὶ οἱ εὐσχημότεροι τῶν παίδων, εὐκόλως δύναταί τις, συνεκτιμῶν καὶ τὰ ἄλλα σχετικὰ πρὸς τὸ θέμα στοιχεῖα, νὰ ἀνιχνεύσῃ, ὅτι ὑπὸ τὴν σημερινὴν τουρκικὴν ἐθνότητα σφύζει ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον αἷμα ἑλληνικόν τῆς καλλιτέρας βιολογικῆς ποιότητος, εἰς τρόπον ὥστε καὶ αὐτὴ ἡ ἅλωσις τῆς Κωνσταντινουπόλεως, πολλῷ δὲ μᾶλλον αἱ μετέπειτα περιπέτειαι μεταξὺ Ἑλλήνων καὶ Τούρκων, νὰ δύνανται χωρὶς καμμίαν ὑπερβολὴν νὰ θεωροῦνται ἀγῶνες ἀδελφοκτόνοι».
    * Ὅλοι οἱ τονισμοὶ τοῦ γράφοντος

    Οὕτως ἐχόντων τῶν πραγμάτων τί θὰ ἔπρεπε νὰ πράξουμε; Ἡ γνώμη μου εἶναι νὰ διαφωτίσουμε τοὺς «Τούρκους» περὶ τῆς ἀληθείας αὐτῆς. Ἀληθείας, τὴν ὁποίαν θὰ γνωρίζουν καὶ οἱ ἰθύνοντες ἐκεῖ. Ἐὰν ἡ γνῶσις αὐτὴ περάσῃ καὶ εἰς τὸν λαὸν τῆς Τουρκίας, θὰ ἠδυνάμεθα καὶ νὰ ἑνωθοῦμε μαζύ των. Ὅμως ἀπαραίτητος προϋπόθεσις, διὰ νὰ γίνῃ αὐτό, φρονῶ, εἶναι νὰ ἐγκαταλείψουν εἰλικρινῶς καὶ διὰ παντὸς τὸν τουρκισμόν των καὶ νὰ ἐπανελληνισθοῦν εἰς ὅλους τοὺς τομεῖς, μεταξὺ τῶν ὁποίων πρωτίστως εἰς τὴν γλῶσσαν. Μέχρι τότε βεβαίως οὐδὲν βῆμα θὰ πρέπῃ νὰ κάνουμε ὀπίσω εἰς τὰ ἐθνικά μας δίκαια.
    Ἀνάλογα εἶναι τὰ πράγματα καὶ εἰς τὰ κράτη βορείως τῶν συνόρων μας.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα αυτά τα Ελληνικά φύλα που συναντούσε ο Ξενοφώντας στην "κάθοδο των μυρίων" τι απέγιναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. //Τι απέγιναν τα αρχαία Ελληνικά φύλα της Νέας Ιωνίας... 7:09 μ.μ.//
    ---------------
    Της ΝΕΑΣ Ιωνίας της ...Αθήνας ή του Βόλου ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν δεν έχεις απάντηση τζίμη στέκεσαι σε λάθη που κάποιος δεν μπορεί άμεσα να διορθώσει.
    Αν είχα τη δυνατότητα θα το έκανα από χθες. Αλλά πιστεύω γράφεις ορμώμενος από τις αριστερές σου καταβολές.Δε σε γνωρίζω γιατί δε γράφω συχνά σχόλια, στη φιλόξενη αυτή γωνιά. Αλλά γνωρίζω από που ξεκινάει η ειρωνία κάποιου.Από τον ανθελληνισμό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το σύστημα δουλεύει ρολόι.
    Ο κόσμος είχε κουραστεί από όλες τις βλακείες που σέρβιραν τα ελληνικά κανάλια. Το τουρκικό σήριαλ "χίλιες και μιά νύχτες", γνωρίζει ακροαματικότητα γιατί είναι χαλαρωτικό σε μια εποχή εντάσεων που ζούμε.
    Η Τουρκία "σερβίρει" μια εικόνα της τουρκικής κοινωνίας πολύ καλοδουλεμένη, αλλά ούτε ξέρουμε αν αυτή αντιστοιχεί στην πραγματικότητα
    Ο κόσμος αρχίζει να εξοικειώνεται με την εικόνα ¨"τούρκοι".
    Λίγο ακόμα και θα ακούσουμε ότι "οι τούρκοι από μας δεν έχουν μεγάλες διαφορές, μπορεί να είναι και καλύτεροι σε μερικά πράγματα."
    Τα σήριαλ αυτά πουλάνε, τα κέρδη είναι πολλά, τα κανάλια ξελασπώνουν από την κρίση. Με τα 90..τόσα επεισόδια θα βγεί καλά το καλοκαίρι.
    ΅Στο μεταξύ, η σειρά αυτή πέρα από τα κοσμοπολίτικα ντεκόρ, θυμίζει κακέκτυπο ελληνικού μελό της δεκαετίας 60 και οι πρωταγωνιστές αγωνίζονται μετά κόπου να συγκρατήσουν το γνωστό μας τουρκικό "ταμπεραμέντο" τους, αλλά κάπου-κάπου τους ξεφεύγει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. //Τι απέγιναν τα αρχαία Ελληνικά φύλα της Νέας Ιωνίας... 7:09 μ.μ.//
    ---------------
    Της ΝΕΑΣ Ιωνίας της ...Αθήνας ή του Βόλου ;;;
    τζιμης

    Ο γνωστος "Ελληνας" made in Saudi Arabia επι το εργον! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "γνωρίζω από που ξεκινάει η ειρωνία κάποιου.Από τον ανθελληνισμό του..."
    "Ο γνωστος "Ελληνας" made in Saudi Arabia επι το εργον! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!"


    Καλά σας είπε ρε. Εδώ μέσα όλοι οι Ελληνολάτρες που όταν κάτσουν να γράψουν κάτι ή θα είναι μοιρολόι για την κατάντια του Έλληνα, ή θα είναι γενικές βρισιές για την Ελληνική Δημοκρατία, που έχουν εθιστεί να την παρομοιάζουν χωρίς δισταγμό με οίκο ανοχής. Αλλά όταν αναφέρονται σε πράγματα ουσίας "το παίζουν" ειδήμονες επί παντός επιστητού, είτε για εθνικά θέματα (διπλωματία, εξωτερική πολιτική) είτε για επιστημονικά θέματα, όταν θα πιάσουν κάτι θα το ξεφτιλίσουν. Ούτε ίχνος κριτικής σκέψης και από απόψεις άλλο τίποτα. Αυτός είναι ο τύπος του Έλληνα που είναι ποιο χυδαίος και επιζήμιος και από αυτούς που βλέπουν το Binbir gece. Δυστυχώς σε αυτό το blog οι περισσότεροι (όχι όλοι) ανήκουν σε αυτήν τη κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.