8/8/10

Τουρκία: Σκάνδαλο με έναν.. πολύγαμο άνδρα

Ο διορισμός ενός πολύγαμου άνδρα ως συμβούλου του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει σκάνδαλο στην Τουρκία, μία χώρα μουσουλμανική αλλά με κοσμικό χαρακτήρα, όπου αυτή η πρακτική απαγορεύεται κατ' αρχήν, όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.Ο κοσμικός Τύπος επιτίθεται στον Ερντογάν, επικεφαλής του ισλαμικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επειδή διόρισε τον Ιούνιο σύμβουλό του τον Αλί Γιουξέλ, έναν άνδρα που έχει παραδεχθεί ότι έχει τρεις συζύγους.

"Τί συμβουλές θα ζητήσει ο Ερντογάν από αυτόν τον άνθρωπο;", αναρωτιέται η ερφημερίδα Vatan.Ο Γιουξέλ, ο διορισμός του οποίου ανακοινώθηκε πρόσφατα από τις εφημερίδες, έχει δηλώσει, σύμφωνα με τον Τύπο, ότι ψάχνει "για μία τέταρτη σύζυγο, όπως επιτρέπει το Ισλάμ".

"Σκοπεύω να φτάσω μέχρι τις τέσσερις, όμως ο Θεός θα αποφασίσει", είχε δηλώσει το 2004. Η πολυγαμία απαγορεύεται στην Τουρκία από το 1926, όμως είναι ανεκτή σε κάποιες επαρχίες της χώρες.
Αthina984.gr

9 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Χαριτωμένο. Ο Μπερλουσκόνι θα τις έβρισκε λίγες, τις τέσσερεις, ο Σαρκοζί πολλές, μία έχει και λένε ότι δεν τα πολυκαταφέρνει, ο Κλίντον...Οι ισλαμιστές θα χαίρωνται, οι κοσμικοί (άντρες)θα ζηλεύουν, οι πολιτικοί θα ηθικολογούν. Ελάφρυνε για λίγο την ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΗ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκει να μην τον διορισει συμβουλο για τις Ελληνοτουρκικες συζητησεις.Θα τσουξουν πολλοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τον στέλνουν εδώ στο Υπουργείο μας της αγγλικής Παραπαιδείας που έχουμε κάτι κυρίες φοβερές και τρομερές, που επιτελούν επίσης φοβερό και τρομερό έργο, μπας και δουν λίγη "χαρά" κι εκείνες και γλιτώσουν τα παιδιά μας τον αφελληνισμό που του ετοιμάζουν?

    Δίνουμε και τις δύο στην τιμή της μίας. Και προίκα δίνουμε από πάνω, μόνο να τις πάρει να γλιτώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τιπούκειτος έπιασε το θέμα από τα ..., εμμ, από τα κέρατα ήθελα να πω.

    Εγώ, προσθέτω μόνο πως πράγματι, όλοι εμείς που ο θεός της Ελλάδος μας έκανε άθεους, ζηλεύουμε και θα θέλαμε να έχουμε κι εμείς τέσσερεις γυναίκες. Αλί, αλί και τρις αλί, οι σοφοί Μουσουλμάνοι έχουν από αιώνες επισημάνει πως υπάρχει αναπάντεχο πρόβλημα: ε, ναι, τέσσερεις γυναίκες, μα θα έχεις και έξοδα για τέσσερεις γυναίκες.

    Ή, όπως θα το έθετε και η αμερικάνικη σοφία: δεν υπάρχει δωρεάν γ... . Αλλά δεν θυμούμαι τι ακριβώς είναι το γ... Γυναίκα είναι, γεύμα είναι, γαμήσι είναι, θα σας γελάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέει "τι συμβουλές να δώσει αυτός ο άνθρωπος στον Ερντογάν, όταν ψάχνει και για τέταρτη σύζυγο..."
    Ε τώρα... ρωτιούνται αυτά τα πράγματα;
    Για να φέρεις βόλτα τα χανουμάκια, μάλλον χρειάζονται "ειδικές" δυνάμεις...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμμη αλλα μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ αξιζει οσο τεσσερις τουρκαλες η δεκα αγγλιδες
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΣ προσ κωνσαταντα η εκφραση ειναι "there is no such thing as a free meal" dδεν υπαρχει δωρεαν γευμα
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν η ζήλεια ηταν ψωρα θα κολλούσε ολη η χωρα !!!Και ...εφόσον τα φέρνει βολτα με τόσες (όσες) γυναίκες άρα ,τι καλύτερο για σύμβουλο θα ήθελε ο ταγίπ;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.