3/3/11

Βατικανό: "Δεν είναι ένοχοι οι Εβραίοι" για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού

 Σε νέο βιβλίο του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' προσωπικώς απαλλάσσει τους Εβραίους από τους ισχυρισμούς, ότι ευθύνονται για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, αποσείοντας συγχρόνως την έννοια "συλλογικής ενοχής των Εβραίων", η οποία στοιχειώνει αιώνες τις σχέσεις των Χριστιανών μαζί τους.
 Αυτή η νέα, βιβλική και θεολογική συνάμα, εκτίμηση διατυπώνεται από τον Πάπα σε κεφάλαιο στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του "ο Ιησούς της Ναζαρέτ"--κυκλοφορεί μέσα στην προσεχή βδομάδα.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα απέσεισε, πάντως, τη "συλλογική ενοχή των Εβραίων" για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.

 Κρίνεται ήδη ότι, για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.

 "Πρέπει να διερωτηθούμε τώρα: ποίοι ακριβώς ήταν οι κατήγοροι του Ιησού Χριστού;", γράφει ο Πάπας, σε αντίστιξη με τους ισχυρισμούς στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο πως "ήταν οι Εβραίοι".

 "Το ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί την έκφρασή αυτήν ουδόλως και κατά καμία έννοια σημαίνει, όπως θα μπορούσε να υποθέσει ο σύγχρονος αναγνώστης, ότι "ο λαός του Ισραήλ, γενικώς, είναι ρατσιστής στο χαρακτήρα του".

 "Τελικά, ο Ιωάννης ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός κι οι υποστηρικτές του. Όλη η πρώιμη χριστιανική κοινότητα αποτελείτο από Εβραίους", γράφει ο Πάπας.

 Ο Ιωάννης αντιδιαστέλλει με την "Αριστοκρατία στο Ναό", που ήθελε να θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός επειδή δήλωνε: " είμαι ο βασιλιάς των Εβραίων", παραβιάζοντας τον θρησκευτικό τους Νόμο.

 "Η Αριστοκρατία του Ναού ήταν η πραγματική ομάδα κατηγόρων του Ιησού Χριστού, όχι οι Εβραίοι της εποχής του", συμπεραίνει ο Πάπας.

. "Μείζον βήμα εμπρός"
. Όπως σχολιάστηκε από τον Ελάν Στάινμπεργκ, τον αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Σύναξης για το Ολοκαύτωμα και απογόνων τους, πρόκειται για "μείζον βήμα εμπρός" που, κατά τον ως άνω τρόπο επιχειρηματολογώντας, έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'. Αποκηρύσσεται από τον Πάπα, προσωπικά, μία θεμελιώδης θεολογική ερμηνεία, που για πολλούς αιώνες στήριξε τον αντισημιτισμό". Ο Πάπας θεωρεί θεολογικό ψέμα την "πλαστή διάδοση", ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού Χριστό, κάτι καλοδεχούμενο, μετά τις παλινδρομήσεις των λίγων τελευταίων ετών".

 Ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ εξελέγη Πάπας με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ' το 2005 και επί των ημερών του υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις Καθολικών-Εβραίων.

 Ας πούμε ότι το 2009 ο Πάπας εξήρε τις "ηρωικές αρετές" του --άκρατα σιωπηλού, δημοσίως--Πάπα της εποχής του Ολοκαυτώματος (1937-1945) Πίου του 12ου (1939-1958), τον οποίο έκρινε άξιο αγιοποίησης... πράξη στην οποία δημόσια εναντιώθηκε μία πλειοψηφία Εβραίων, "μέχρις ότου ανοίξουν στο κοινό και μελετηθούν τα τότε Αρχεία του Βατικανού"...

 Πλειοψηφία Εβραίων κατηγορεί τον Πίο τον 12ο, ότι εθελοτυφλούσε μπροστά στο Ολοκαύτωμα.
 Όμως, το Βατικανό δηλώνει ότι ο Πάπας του Β' Παγκόσμιου πολέμου δρούσε σιωπηλά στο παρασκήνιο, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εντείνονταν οι ναζιστικές διώξεις κατά πάντων, στο ευρωπαϊκό έδαφος.

 Εξεγέρθηκαν πολλοί Εβραίοι στον ισχυρισμό του σημερινού Πάπα, πέρυσι, ότι "ο Πίος ο 12ος έσωσε τους περισσότερους Εβραίους από κάθε άλλον". Το ίδιο συνέβη όταν ο σημερινός Πάπας ήρε τον αφορισμό του επισκόπου Ρίτσαρντ, που αμφισβήτησε δημόσια μέσα σε διεθνή πάταγο την τόσο μεγάλη έκταση Ολοκαυτώματος από τους Ναζιστές, ενώ αρνήθηκε επίσης δημόσια ότι Εβραίοι θανατώνονταν στους ναζιστικούς θαλάμους αερίων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

38 σχόλια:

  1. χέστηκε η φοράδα στα αλόνια ένα πράμα....
    άλλη δουλεια δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τα παραμυθακια της χαλιμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά αναρωτιέται κανείς για τον ρόλο του Πάπα και γιατί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό.
    Ήξεραν οι παλαιοί Πατέρες της Εκκλησίας μας πως και σε τι αποσκοπούσε το σχίσμα που οι Καθολικοί προκάλεσαν. Δηλαδή στην ποδηγέτηση και στην δογματική εκτροπή του αρχικού αληθούς Χριστιανισμού της Ορθοδοξίας μέσω των ενδοχριστιανικών έριδων που ήδη από τα πρώτα χρόνια φρόντισαν οι Εβραίοι να καλλιεργήσουν, διασπείροντας πλάνες, φιλοδοξίες, διχόνοιες και κακοδοξίες.
    Αναφέρω τη διαμάχη περί της περίτμησης (!!!) ή μη των πρώτων Χριστιανών, την αίρεση του Αρείου κ.α.
    Ο Πάπας είναι δούλος των Εβραίων και θα είναι ο πρώτος που θα προσκυνήσει τον Αντίχριστο.
    Το Βατικανό έχει πολλούς σκελετούς και εγκλήματα κρυμμένα στα υπόγεια του.
    Σχετικά δε με αυτό:

    "....ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός"

    σηκώνει μεγάλη θεολογική κουβέντα για το κατά πόσο ένας Θεός-ως Θεός-μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη εθνικότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι εκ του (κουτό)πονηρού , απαλλάσσοντας τους εβραίους από την συλλογική ευθύνη(σιγά τις ενοχές των εβραίων ..) μπορεί να ζητήσουν και οι εβραίοι , απο ευγνωμοσυνη σκεφθηκε ο πονηρός γερμαναράς πάπας ,απαλλαγή και των γερμανών από την δική τους συλλογική ευθύνη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θά πρέπει νά κάνουν τό ίδιο καί νά βγάλουν τίς βδελυγμίες εναντίον τών Ελλήνων!Από τίς Άγιες Γραφές τής Π.Δ. καί σέ όποιο άλλο βιβλίο αναφέρονται καί καταφέρονται κατά τών Ελλήνων ως τάχα "οι Φιλόσοφοι" Έλληνες ήταν "εθνικοί"!!!
    Μέ τέτοιο μεγάλο Πολιτισμό,πού καί οι "ΠΈΤΡΕΣ"ακόμα μ ι λ ά ν ε!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ. Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εβραιοι πιστευουν οτι οι χριστιανοι δεν τους χωνευουν γιατι
    σταυρωσαν τον χρηστο.
    Αυτοι νομιζουν οτι ζουμε στον μεσαιωνα ακομη.
    Για την FED να μας πουν και για τα ξεπουληματα των υπερδανεισμενων κρατων ,τι προκειται να κανει γιαυτα ο παπας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλα λογια να αγαπιομαστε και να κεντραρωμε την οργη μας εκτος στοχου.Παλαια η μεθοδος των μυστικων υπηρεσιων απανταχου της Γης και ολοκληρη επιστημη η παραπληροφορηση σε πρακτικα εκτος τοπου και χρονου θεματα.Τρεχουν σοβαρα θεματα,τα σοβαροτερα απο τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο,και εμεις
    πρεπει να αντιλαμβανομαστε τις παγιδες των πονηρων συστηματων ελεγχου του μυαλου μας.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ: ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ.....

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σχισμα εγινε καθαρα για γεωπολιτικους λογους.. Οποιος δεν μπορει να το συνειδητοποιησει ειναι εκτος πραγματικοτητας και πολυ ρομαντικος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο/Η ηλιας είπε...
    Οι εβραιοι πιστευουν οτι οι χριστιανοι δεν τους χωνευουν γιατι
    σταυρωσαν τον χρηστο

    Για αντεστρεψε το συμπερασμα σου μηπως βρεις και την σωστη λυση για την απορεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΠΑΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ".. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΛΟΓΟ ΚΛΑΝΕΙ..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3 Μαρτίου 2011 10:58 π.μ.
    η ορθοδοξια δεν σου εκανε τιποτα γιατι επιτιθεσαι?
    αμα θεσ πολιτισμο πηγεναι στους γερμαναραδες οι στους σοβιετικους οι στους μαλθακους εβραιοτσιμπουκιδες εβραιους.
    η ελλαδα ειναι το κεντρο κοθονι,θα το δειτε μετα τον πολεμο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το νόημα μπορεί να βγαίνει απο τη Λατινική μετάφραση της Βουλγάτα του Ιερώνυμου. Στο κατα Λουκάν: 23, 13 - 25, στο ελληνικό κείμενο, φανερώνεται η συλλογική ευθύνη: "[...] και κατίσχυον αι φωναί αυτών, και των Αρχιερέων [...], της φωνής του Πιλάτου. Στο κατά Ματθαίον: 27, 11 - 25 λέει ότι ο λαός, οι όχλοι πείσθηκαν να ζητήσουν τη σταύρωση του Ιησού, δν πιέσθηκαν το ήθελαν και το απαίτησαν. Επίσης στο κατά Λουκάν: 23,48 γράφθηκε, "[...] και πάντες οι συμπαραγενόμενοι όχλοι επί την θεωρίαν, θεωρούντες τα γενόμενα, τύπτοντες εαυτών τα στήθη υπέστρεφον." Είναι η σκηνη της εκπνοής του Πνεύματος του Χριστού και μετά την ομολογία του εκατόνταρχου "όντως ο άνθρωπος ούτος δίκαιος ήν¨." Βέβαια ο πάπας δεν είναι Ρωμαίος για να ομολογήσει ότι ο Κορνήλιος ο κεντηρίων. Είναι αυτός για τον οποίο είπε ο Χριστός ότι πίστη σαν τη δική του δέ βρέθηκε σε όλον τον Ισραήλ, θα βρεθεί στο Βατικανό λοιπόν. Τον σταύρωσαν αυτοί που ευεργετήθηκαν και είδαν τόσα θαύματα δε θα το κάνουν όσοι δεν είδαν τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτως ή άλλως η Εκκλησία μας (επιφυλάσσομαι για το παπικό μόρφωμα) δεν έχει υιοθετήσει λογικές συλλογικής ευθύνης επί δικαίων και αδίκων.

    Είναι γνωστό ότι τόσο ο ίδιος ο Ιησούς, όσο και οι πρώτοι του μαθητές και πιστοί ήσαν Εβραίοι το έθνος, χωρίς αυτό να πρέπει να γεννά άλλες λογικές προεκτάσεις.

    Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι και οι ηθικοί αυτουργοί της σταύρωσής Του, (οι φυσικοί υπήρξαν οι Ρωμαίοι) ήταν επίσης Εβραίοι το έθνος. Πιο συγκεκριμένα το τυπολάγνο ιερατείο της εποχής (οι μόνοι άνθρωποι που ο Ιησούς απερίφραστα καταράστηκε) μαζί με αρκετούς χρήσιμους ηλίθιους, τους επονομαζόμενους και "όχλος".

    Εν κατακλείδι ο Ιησούς σταυρώθηκε όχι από τους "Εβραίους" ως προσωπικές ετερότητες, αλλά από το συλλογικό Εγώ τους, που ήταν (και μάλλον είναι ακόμα) ασύμβατο με την κοσμοθεωρία και την σωτηριολογία που Αυτός κόμιζε.
    Αυτό κληροδοτεί άγος (για όσους γνωρίζουν Ελληνικά) στους απογόνους τους, στον βαθμό και μόνο που ταυτίζονται προσωπικά με την δικαιολογία του εγκλήματος.
    Ουδόλως όμως δεν συμπαρασύρει στην ενοχή σύνολο το Εβραϊκό Γένος.
    Φαντάζομαι πως ένας στοιχειωδώς καταρτισμένος θεολόγος θα συμφωνήσει με τα παραπάνω.

    Ωστόσο, η συγκεκριμένη δήλωση του ψευτο-"πάπα" Ρώμης (ο αληθινός είναι άλλος, και όχι ο Βατικάνειος), με τον τρόπο που έγινε, δεν νομίζω ότι έχει σκοπό να αποσαφηνήση την φιλοσοφική και θεολογική αλήθεια. Άλλος είναι ο σκοπός της,
    ... ας σκεφτεί ο καθένας ποιος μπορεί να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Το Αίμα Αυτού σε μας και στα παιδιά μας"............

    Η Ιστορία με Πάπα ή χωρίς Πάπα συνεχίζεται.

    Τα σημερινά γεγονότα που αφορούν τους καταραμένους είναι καταφανή.
    Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3 Μαρτίου 2011 2:11 μ.μ.

    Εισαι απιστευτα Αληθινος.Να και ενα
    σχολιο μεστο νοηματος και πληροφορησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ. (2.11μμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ
    Αρχελαος!

    3 Μαρτίου 2011 3:48 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @1:06μ.μ.
    Οι χριστιανοι πιστευουν οτι οι εβραιοι τους μισουν γιατι σταυρωσαν τον χρηστο.
    Oι εβραιοι μισουν τους χριστιανους
    γιατι τους θεωρουν ως απειλη για την θρησκευτικη τους κοσμοθεωρια.
    Κιοι δυο τους νομιζουν οτι ζουμε ακομη στην αρχη του μεσαιωνα.
    Για την FED να μας πουν και για το ξεπουλημα των υπερδανεισμενων κρατων τι προκειται να κανουν γιαυτα ο παπας κιοι εβραιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας παραθέτω μια επιπλέον χρήσιμη πληροφορία για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας για τη διαχρονική στάση του Πάπα και των Δυτικών εναντίον των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας.

    Κ. ΣΑΘΑ

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Τμ 3ος, κεφ. 25ο, σελ. 54.

    "'Ύστερα από λίγο οι απεσταλμένοι ήρθαν στην Βιέννη όπου συζήτησαν με τα τρία σύμμαχα κράτη τους όρους της ειρήνης. Η Αυστρία απαιτούσε να της παραχωρήσουν οι Τούρκοι κάθε τι που παλιότερα ανήκε στο Βασίλειο της Ουγγαρίας, δηλαδή Τρανσυλβανία, Βλαχία, Μολδαβία, Βοσνία, Σερβία και Βουλγαρία, ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ....
    Οι Ενετοί ζητούσαν την παραχώρηση της Εύβοιας και όλων των κατεχόμενων τόπων από τον Ισθμό της Κορίνθου ως την Κέρκυρα, την αύξηση των ορίων των κτήσεων στην Δαλματία με προσθήκη του Δουλχίνου και του Αντιβάρεως.
    Οι Πολωνοί απαιτούσαν την παραχώρηση της Βλαχίας,της Μολδαβίας, της Κριμαίας και όλων των χωρών μεταξύ Βορυσθένους και Δούναβη...ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.
    Οι υπερβολικές όμως αυτές αξιώσεις των συμμάχων ανάγκασαν τον Σουλτάνο να συνεχίσει τον πόλεμο" (1688)

    Ερώτηση: Διακρίνεται κάπου τον δάκτυλο του Πάπα;

    Πως λέγεται αυτό, εκτός από πλήρης ομολογία αποτυχίας της Ρωμαιοκαθολικής πίστεως;

    Πως λέγεται αυτός που αξιώνει να αποκτήσει με ανθρώπινα μέσα και με εκβιαστική δύναμη, εκείνα που ένεκεν ευσέβειας και τιμής ο ίδιος ο Θεός παραχώρησε στους Έλληνες, αλλά όχι σε αυτόν;;!!

    Και όμως επιθύμησε ο Θεός να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις αυτές και έτσι η Επιστασία του Παναγίου Τάφου παρέμεινε στο ευσεβές μας Γένος μέχρι σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φιλος του...αρχελαου3 Μαρτίου 2011 στις 6:19 μ.μ.

    ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ
    Αρχελαος!

    3 Μαρτίου 2011 3:48 μ.μ.

    3 Μαρτίου 2011 4:33 μ.μ.

    μ.......κα και παρανοικε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Πάπας υποχρεώθηκε να γράψει αυτές τις ανοησίες στο νέο βιβλίο του γιατί έχει πάρει μεγάλο και χαμηλότοκο δάνειο απ’ τους Σάϊλοκς οι οποίοι του έθεσαν σαν όρο του δανειοσυμβολαίου να γράψει αυτά για την ......αθώωση τους.
    Εδώ που τα λεμε κοροΐδο είναι;
    Να ρθούν μετά και να του ζητάνε κάνα δυο κιλά κρέας απ' το κουφάρι του;



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 3 Μαρτίου 2011 2:11 μ.μ.

    Καλα και ωραια μας τα εξηγεις κυρια Μαριναβουβουζελ.

    Ουτε ενας Ιουδας δεν θα ειχε αυτη τη τεραστια γνωση που εχεις στις ερωταπαντησεις για τα θεματα αυτα.
    Ας τους θεολογους. Αυτοι ειναι αντισημιτες απο κουνια.
    Παντως συμφωνω και εγω μαζι σου οτι το Ιερο Ευαγγελιο της Εκκλησιας (ΜΑΣ) ειναι το υπ αριθμον ΕΝΑ αντισημητικο βιβλιο.


    Αstillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αμα οι λαοι εχουν τρελλαθει οι μεν με τον παπα ,οι αλλοι με τον πατριαρχη και οι τριτοι με τον Μωαμεθ αντε παρτο αυγο και κουρεφτο...
    Αλλα ευτυχως ο Μωαμεθ ο κακομοιρης αφησε διαθηκη στους μουσουλμανους:
    "Oλοι ειναι εχθροι των μουσουλμανων
    εκτος των ελληνων(ανεξαρτητως θρησκειας)".
    Ο Κεμαλ ομως την σβησε την παραγραφο αυτη απο το κορανι...
    Οι νταβουντογλου-ερντογκαν δεν ξερω τι εχουν κανει;
    Tην επανεφεραν ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο χριστος ειναι υπευθυνος ομως για το θανατο χιλιαδων εβραιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά ο τελευταίος που λέει για τον ΧΡΙΣΤΟ δε μιλάει σοβαρά, είναι κρίμα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο καθένας έχει το ελεύθερο να εκφράζει τη γνώμη του.
    Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει και να την αποδέχεσαι...

    You have the right to speak, but not to be heard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είχε τανία στο ΣΤΑΡ απόψε για τους Εβραίους.Μεχρι τώρα γνώριζαμε οτι οι Γερμανοι ήταν αυτοι που τους δολοφονουσαν.Στην ταινία ενοχοποιούνται οι Ρώσοι που τους απελευθέρωσαν απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!!! Τέτοια η αχαριστία τους και η διαστροφή της ιστορίας. Το συμπέρασμα της ταινίας "the defience " είναι πως οι Ρώσοι είναι οι κακοί αντισημήτες. ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ .ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ .ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ .ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 4 Μαρτίου 2011 12:01 π.μ.

    Μαλλον ειδες την ταινια και δεν την καταλαβες.Δεν καταλαβες την προσομειωση της "Εξοδου" των Εβραιων,του Μωυση της ειρηνικης Εξοδου (ο αρχηγος που εμεινε με τα γυναικοπαιδα)και τον πολεμιστη (αδελφο του προηγουμενου)Ιησου του Ναυι της απαντησης "οφθαλμο αντι οφθαλμου" που και για να το καταλαβουν και οι βλακες και στην ταινια ονομαζονταν "Τζους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο/Η φιλος του...αρχελαου

    Αρχ..δια χαρτοπολεμος φιλε του ....αρχελαου!
    Που πας στο μποστανι με τ' αγγουρια ξεβρακωτος παναθεμα σε;

    Αγορασε και δες το "Τα Παθη Του Χριστου" του Μελ Γκιμπσον.
    Θα ιαθεις αντιΧριστε καραγκιοζη που σχολιαζεις, απαντας και αυτοσυγχαιρεσαι! εβραιε προβοκατορα!

    Αυτα αλλου οχι στους Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγορασε και δες το "Τα Παθη Του Χριστου" του Μελ Γκιμπσον.

    4 Μαρτίου 2011 4:31 μ.μ.


    Ο οποίος Μελ Γκιμπσον, φίλε μου, ύστερα από αυτήν την ταινία που την προώθησε με ανεξάρτητη παραγωγή για να μην την εμποδίσουν, έφτυσε το γάλα της μάνας του από τα προβλήματα που του δημιούργησαν!!!

    Υπήρχαν, φυσικά, τότε, λίγοι Εβραίοι Χριστιανοί, μαθητές και άλλοι, όπως και σήμερα άλλωστε υπάρχουν. Όμως η πλειονότητα των Εβραίων ήταν εναντίον του Χριστού.

    Δεν τίθεται ζήτημα αντισημιτισμού, λοιπόν, αλλά αλήθειας, αφού τα Ευαγγέλια που μας λένε πως έγιναν τα πράγματα τα έγραψαν ομοεθνείς τους Εβραίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΓΩ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΕΙΣ:
    ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕ????
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΝΑΙ....
    ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ
    ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ..
    ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ
    ΥΠΟΔΕΧΤΗΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ..
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟ...
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΠΑΣ=ΕΒΡΑΙΟΙ...
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 11:38


    "κοθόνι"....(ΌΠΟΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙ,ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!)
    Η Ελλάδα είναι κέντρο....γιά ποιούς;
    Μήπως μισείς τούς Έλληνες;Τόν Πολιτισμό τους;Τήν γλώσσα τους;
    ΤΊ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΊΣ ΓΙΆ ΤΌΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΚΑΊΟ;
    ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;"Τσεκούρι καί φωτιά....στούς Τουρκολάγνους- προσκυνημένους!
    ΤΌΝ ΝΙΚΗΤΑΡΆ;
    Δυστυχώς κάποιοι δήθεν Ελληναράδες τούς ξεχάσατε στά αζήτητα τής ιστορίας,ως τάχα μή άξιους...γιά μάρτυρες τών Ελλήνων Χριστιανών!
    Τάχα ήταν πολεμιστές!
    Ενώ ο άγιος Γεώργιος,ο άγιος Δημήτριος ,δέν ήταν Ρωμαίοι πολεμιστές(εκαντόνταρχοι,Χιλίαρχοι);
    ΆΝ ζούσε ο Δικαίος,θά είχε λιανίσει μερικούς καί ίσως νά μήν περνάγαμε τώρα συμφορές!
    Πέστε μου εάν αγιοποιήθηκαν οι αγωνιστές-μάρτυρες ιερωμένοι,πού σφαγιάσθηκαν από τούς Τούρκους μέ τόν πιό φρικτό τρόπο!;(πχ ο Σμύρνης)!
    Εάν τούς μνημονεύουν έστω;
    ΌΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΊΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΨΥΧΉ!
    ΓΙ'ΑΥΤΟ.
    ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πάνω που τους "συγχώρεσε" ο Πάπας για το έγκλημα της Ανθρωπότητας, την Σταύρωση του Θεανθρώπου, οι Χριστοκτόνοι οβριοί έχουν έτοιμο το "Κόρπους Κρίστι" ένα "φιλμ" του Χόλλυγουντ που παρουσιάζει Τον Χριστό και τους Αποστόλους σαν ομοφυλλόφιλους.

    Απομονώστε του άθλιους και νοσηρούς μυελούς των εβραίων.
    Μποϊκοτάρετε όλες τις διαφημίσεις τα προϊόντα τους και τους ανώμαλους "ηθοποιούς" του "εργου" αν έρθει αυτή η σιχασιά στην Ελλάδα.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ."ΧΡΙΣΤΟΣ!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.