2/4/09

Οι ισλαμιστές στασιαστές απειλούν και την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν

Οι ισλαμιστές στασιαστές απειλούν ακόμη και την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν, τονίζει ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.
Οι ισλαμιστές στασιαστές εξακολουθούν να αποτελούν μία αυξανόμενη απειλή για το Αφγανιστάν, αλλά επίσης και για την «ίδια την ύπαρξη» του Πακιστάν, τόνισε σήμερα ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.
Οι Ταλιμπάν κι οι δυνάμεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα «αντιπροσωπεύουν μιαν ακόμη μεγαλύτερη απειλή και για την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν», τόνισε ο στρατηγός ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
Ο στρατηγός ερωτήθηκε για τη νέα αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν και στο γειτονικό Πακιστάν, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Πετρέους τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά λεπτομερή».
«Ο πακιστανικός στρατός έχει ενισχύσει τις επιχειρήσεις του» κατά των στασιαστών, μολαταύτα θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα, πρόσθεσε ο στρατηγός, για τον οποίον «η κατάσταση στο Πακιστάν είναι στενότατα συνδεδεμένη με το Αφγανιστάν».
iKypros

3 σχόλια:

  1. Άντε τούρκοι, δείξτε την αδελφωσύνη σας στον χουσείν μπαράκ, στείλτε στρατό σε λατινική αμερική πακιστάν αφγανιστάν να καταπνίξετε τις ανταρσίες να βοηθήσετε τα αδέλφια σας τις ΗΠΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά μας έχουν πει ψέμματα για το Αφγανιστάν, τους ταλιμπάν και το Πακιστάν. Τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν, Αμερικάνοι, ΝΑΤΟ, Πακιστάν, να εξολοθρεύσουν τους "παπάδες" ταλιμπάν? κάτι βρωμάει.

    Πρέπει δε κάποιος ειδικός να αναλύσει, τι σημαίνει μια ασταθής τριτοκοσμική χώρα, και σαφώς μη Δημοκρατική χώρα,-(και υπάρχουν και άλλες)- να διαθέτουν πυρινική δύναμη. Καιένα άλλο ερώτημα, απο ποιούς κινδυνεύουμε, απο τους τριτοκοσμικούς αμορφωτους,δικτάτορες, ή απο τους δυτικούς, μορφωμένους Δημοκρατικούς εκλεγμένους Ηγέτες?
    Πάω στο Μαντείο των Δελφών.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορισμένες γρήγορες παρατηρήσεις σχετικές με γεγονότα τα οποία είναι ήδη γνωστά:

    1. Η Πακιστανική (κράτος εν κράτει) στρατιωτική ηγεσία συμπεριλαμβανομένης και της διαβόητης μαφιόζικης διακλαδικής υπηρεσίας πληροφοριών (Inter-Service Intelligence Directorate - ISI), έχει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ με το εξτρεμιστικό Ισλάμ, Άλ Κάϊντα και Ταλιμπάν. Δεν έχει καμμία σημασία άν ανώτεροι αξιωματικοί των Πακιστανικών ΕΔ εκπαιδεύονται σε ανώτατες στρατιωτικές σχολές των Η.Π.Α. μέσω του Αμερικανικού προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας International Military Education and Training (IMET).

    2. Το Πακιστάν επωφελήθηκε από την Αμερικανική βοήθεια προς τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν λόγω της Σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, γιά να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης των πυρηνικών του όπλων στην δεκαετία του '80 (δίκτυο του Δρ. Abdeel Qadeer Khan). Τουρκικής κατασκευής εξαρτήματα εισήλθαν στο πρόγραμμα κατασκευής των Πακιστανικών φυγοκεντρικών συσκευών εμπλουτισμού ουρανίου, και στην δεκαετία του '90 η Τουρκική κυβέρνηση διενεργούσε πυρηνική κατασκοπεία εντός των Η.Π.Α. προς ώφελος του Πακιστάν δωροδοκώντας αριθμό Αμερικανών αξιωματούχων(αποκαλύψεις της Κας. Siebel Edmonds, πρώην μεταφράστριας στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Η.Π.Α. - Federal Bureau of Investigation - FBI). Το Πακιστάν έκανε ανοικτές δοκιμές των πυρηνικών του όπλων το 1998.

    3. Το Ισραήλ, με Ινδική συνεργασία, ήθελε να βομβαρδίσει τις εγκαταστάσεις του Πακιστανικού πυρηνικού προγράμματος στην δεκαετία του '80. Λόγω της Σοβιετικής παρουσίας στο Αφγανιστάν το σχέδιο αυτό ήταν ανέφικτο. Ο Εχούντ Μπαράκ, πρώην Πρωθυπ., ΥΠΕΘΑ, και ΑΓΕΕΘΑ Ισραήλ, έχει χαρακτηρίσει το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν ως πιό επικίνδυνο κι από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ενώ οι Ιρανοί ίσως προσβλέπουν ότι τα δικά τους πυρηνικά όπλα θα έχουν ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ αξία (deterrence value), η Πακιστανική στρατιωτική ηγεσία έχει χαρακτηρίσει την δική της ατομική βόμβα ως ΙΣΛΑΜΙΚΗ.

    4. Οι Η.Π.Α. έχουν δώσει τουλάχιστον επτά (7) δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια στους στρατοκράτες του Πακιστάν μετά από την τρομοκρατική επίθεση της 9-11-2001. Ως αντάλλαγμα, οι Πακιστανοί στρατοκράτες μας έκαναν το δώρο της ανελλιπούς συνεργασίας τους με Άλ Κάϊντα και Ταλιμπάν. Άν βάλουμε και το γεγονός ότι το 90% της διεθνούς παραγωγής οπίου είναι στο Αφγανιστάν, αυτή η συνεργασία είναι λίαν επικερδής. Το αποτέλεσμα είναι ότι Αμερικανοί, ΝΑΤΟϊκοί, και Αφγανοί στρατιώτες καθώς και Αφγανοί πολίτες σκοτώνονται σε έναν ατέρμονα ανταρτοπόλεμο ενώ οι Ταλιμπάν έχουν ασφαλή καταφύγια εντός του Πακιστάν. Οι Πακιστανικές αντι-ανταρτικές επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αποτελούν ένα θέατρο γιά την συνεχή ροή της Αμερικανικής βοήθειας, και οι διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Πακιστανικής κυβ. (π.χ., αστυνομική ακαδημία Λαχώρης) υπενθυμίζουν ότι ο άξονας Ταλιμπάν - Άλ Κάϊντα είναι στην ουσία ανέγγιχτος εντός του Πακιστάν.

    5. Τα μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα του Πακιστάν επιβουλεύονται ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα του Αφγανιστάν κι έχουν ως στόχο την Ινδία. Συνεπώς δεν είναι ταυτόσημα με την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. Δυστυχώς το καινούργιο πρόγραμμα Ομπάμα - εκτελούμενο από τον φωστήρα των Βαλκανίων Κο. Χόλμπρουκ (βομβαρδίστε τους Σέρβους) - άπλώς εγγυάται ότι το Πακιστανικό στρατιωτικό κατεστημένο θα συνεχίσει ν' απολαμβάνει την Αμερικανική οικονομική ενίσχυση η οποία χρησιμοποιείται γιά την βελτίωση των όπλων μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) του Πακιστάν.

    6. Οι Η.Π.Α. έχουν κάνει το στρατηγικό λάθος της μή προσέγγισης με το Ιράν παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν τον Μάϊο 2003 λόγω της κοντοφθαλμίας των νεοσυντηρητικών της Αμερικανικής κυβ. Μπούς. Το Σιιτικό Ιράν θα είχε την εκβιαστική δυνατότητα να εξισορροπήσει κάπως την συμπεριφορά των Σουνιτών στρατοκρατών του Πακιστάν αλλά φυσικά το Ιράν δεν έχει τα απαιτούμενα κίνητρα από Η.Π.Α. γιά τέτοιες κινήσεις.

    7. Παρά τις εξτρεμιστικές Ισλαμικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της Πακιστανικής στρατιωτικής μαφίας, οι Τούρκοι στρατοκράτες διατηρούν ιδιαίτερα θερμές σχέσεις με τους Πακιστανούς συναδέλφους τους. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής Πακιστανικής τεχνογνωσίας ΟΜΚ πράγμα που θ' αποτελούσε επιζήμιο γεγονός γιά τα Ελληνικά και Κυπριακά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας;

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.