3/4/09

Ομπάμα: Θέλω μία Ευρώπη με ενισχυμένες στρατιωτικές δυνατότητες

Μία Ευρώπη με ενισχυμένες στρατιωτικές δυνατότητες στο ΝΑΤΟ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Στρασβούργο με τον Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί.
Μία Ευρώπη με ενισχυμένες στρατιωτικές δυνατότητες στο ΝΑΤΟ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Στρασβούργο με τον Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί. Παράλληλα, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην προχωρήσει στην εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου και το Ιράν ότι δεν θα του επιτραπεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Λίγο νωρίτερα, το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, ο Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα, υποδέχθηκε στο Στρασβούργο τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ, με την πρώτη του συνάντηση στο Παλαί ντε Ροάν, πρώην επισκοπική κατοικία.
«Θέλουμε ισχυρούς συμμάχους. Θα θέλαμε να δούμε την Ευρώπη με ενισχυμένες στρατιωτικές δυνατότητες» στους κόλπους του ΝΑΤΟ, τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία, με την οποία, όπως είπε, θέλει να συνεργαστεί παρά τις όποιες διαφορές τους, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται «να επιστρέψουμε στους παλαιούς τρόπους συνεργασίας».
Όσον αφορά το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ισλαμική Δημοκρατία να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. «Δεν μπορούμε να έχουμε κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή», παρατήρησε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προετοιμασίες για την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, την οποία χαρακτήρισε «προκλητική», αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί συνέπειες: «Αν η Βόρεια Κορέα αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια -τόνισε- θα συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους στη διεθνή κοινότητα για να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η Βόρεια Κορέα να μάθει ότι δεν μπορεί να απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα άλλων χωρών ατιμωρητί».
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε πως υποστηρίζει πλήρως τη νέα αμερικανική πολιτική στο Αφγανιστάν, όπως την περιέγραψε τον περασμένο μήνα ο Ομπάμα. «Υποστηρίζουμε πλήρως τη νέα αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν», ο Γάλλος πρόεδρος, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι η χώρα του δεν θα στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις, αλλά θα συμβάλει στην προσπάθεια ειρήνευσης του Αφγανιστάν με οικονομική βοήθεια και συμμετοχή στην εκπαίδευση της αστυνομίας.
Εξάλλου, ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι η χώρα του αποφάσισε να δεχθεί ένα κρατούμενο του Γκουαντάναμο, μετά την απόφαση του Ομπάμα να κλείσει τη φυλακή.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

7 σχόλια:

  1. Ωραίο κείμενο και καλογραμμένο, αλλά μια από τα ίδια. Είτε τον λένε Ομπάμα, είτε Μπους, είτε Κλίντον...ένα και το αυτό. Οπότε αντί να σχολιάσω αυτά που λέει ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, καλύτερα να σχολιάσω τη φωτογραφία.

    Ο Ομπάμα όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο ασπρίζει στο δέρμα, η γυναίκα του είναι άσχημη, η Κάρλα όμορφη και ο Σαρκοζί κοντός και κωλόφαρδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητοί φίλοι εμείς δεν έχουμε καμιά δουλια στο αφγανιστάν ούτε το σύστημα υγείας μας είναι τέτοιο για να έχουμε γιατρούς και νοσοκόμες εκεί ενώ εδώ οι ελλέιψεις είναι τερ'αστιες.
    Ο Ελληνικός στρατός πρέπει να γυρίσει πίσω από Αφγανιστάν περσικό βοσνία και όπου αλλού.Εδώ συζητάμε σενάρια για κατάληψη των Αρκιών από τη φασιστική ημιχούντα της τουρκίας και στέλνουμε τον ελληνικό στρατό στο εξωτερικό?
    Αύριο έχει διαδηλώσεις ενάντια στο Νατο στην αθήνα στη σούδα και αλλού .Να πάμε ή να μην πάμε?Τι λένε οι φίλοι του ινφογνώμωνα?Μας ωφέλησε το νατο τόσα χρόνια?Με τον Ατίλα? με τη φασιστική χούντα? με τα σχέδια Ανάν?.Καλά έκανε και βομβάρδισε τη σερβία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κώστα,

    αν έχεις καταλάβει καλά ο Ομπάμα μέσω του πρέσβη στην Αθήνα αλλα και ο ίδιος θα ζητήσει με θράσος ή μάλλον ζήτησε να συνεισφέρουμε στην....κλεισμενη υπόθεση του Αφγανιστάν. Και τόσο καιρό που δεν πήγαμε...ρωτάω εγώ, μας τιμωρεί με το να μας στέλνει τους αφγανούς μέσω Άγκυρας???

    Μας τιμωρεί με το να λέει τα σκόπια Μακεδονία?

    Μας τιμωρεί με το να κλείνει τα μάτια για τη Κύπρο?

    Δεν πάτε και στο ....αμερικάνοι.
    Άντε γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της.

    Μας κάνετε τα δικά σας με τους αλβανούς, τους σκοπιανούς, και τους μογγολους και μετά μας ζητατε και τα ρεστα?

    ΗΜΑΡΤΟΝ...αν εχει αυτα που πρεπει να εχει ο Ελληνας πρωθυπουργος θα πρεπει να πει στον απογονο των ινδιανων - που μακάρι να ήταν από εκεί - πως οι Έλληνες έχουν ΙΣΤΟΡΙΑ. Όταν εμείς διδάσκαμε ΙΣΤΟΡΙΑ αυτοί ήταν επάνω στα δέντρα.

    Το ότι κατέβηκαν από τα δέντρα και μας πέρασαν είναι ένα θέμα προς εξέταση...

    Αλλά ποιος να τα πει αυτά...σήμερα δεν υπάρχει ΜΕΤΑΞΑΣ αλλα ουτε ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

    Προσέξτε ΕΛΛΗΝΕΣ...οι δύο τελευταίοι που ανέφερα δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους...ωστόσο ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ με αντρικά εξέχοντα γνωρίσματα...και για αυτό τους τίμησε η ιστορία.

    Σήμερα ΠΟΙΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. The Niger, the shvatza, the siska and the Jew.

    Καμαρωστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν όντως οι ΗΠΑ θέλουν μια Ευρώπη με ενισχυμένες στρατιωτικές δυνατότητες, τότε γιατί κάθε φορά που εγείρεται το ζήτημα δημιουργίας Κοινής Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Δύναμης παθαίνουν σοκ και κάνουν το κατά δύναμιν να σαμποτάρουν μια τέτοια εξέλιξη?

    Και καλά οι μικρές χώρες της ΕΕ...

    Καλά και οι πρώην Ανατολικές...

    Κατά λάθος ενεγράφησαν στους καταλόγους της ΕΕ αντί αυτούς των ΗΠΑ....

    Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και το ανέχονται...

    Οι Μεγάλες όμως Χώρες της ΕΕ όμως τι κάνουν?

    Και καλά οι Αγγλοσάξονες...

    Η Μεγάλη Στρογγυλή Τράπεζα έχει άλλα σχέδια...

    Όχι Μεγάλη Ευρώπη, αλλά Μεγάλη Αγγλοσαξονική Αυτοκρατορία...

    Οι Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία όμως τι κάνουν?

    Γιατί άραγε ατόνησε ο Γαλλογερμανικός άξονας?

    Που πήγαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια της περιβόητης Γαλλογερμανικής Ταξιαρχίας?

    Πως είναι δυνατόν πχ να έχουν φουντώσει ήδη τα "προεόρτια" στο Νέο Μεγάλο Μέτωπο της Αφρικής, να συναγωνίζονται Κίνα, ΗΠΑ και Ισλάμ και η Γαλλία να επιχειρεί μόνη της να "επανεισδύσει" αντί να πρωτοστατεί στην "Κοινή Ευρωπαϊκή Γεωπολιτική εδραίωση" στη Μαύρη Ήπειρο?

    Απο την άλλη, αφού η ΕΕ εξακολουθεί να εκχωρεί δουλικά την Άμυνά της στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αναρωτιέται κανείς γιατί υπάρχει Ναυτική Ευρωπαϊκή Δύναμη στο Άντεν και όχι ΝΑΤΟΙΚΗ.

    Μήπως τελικά, απο εκεί "αρχίζει το ρήγμα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άμα η Ελλάδα υποστυρίζει Ρωσία θα χάση άμα η Ελλάδα υποστυρίζει Ρωσία θα χάση Θράκη σαν Κύπρο. Αλλα άμα αντισταθεί την σλαβοκουμουνιά μπορει να ξαναλάβη οικονομική κυριαρχία του Εύξεινου Πόντου. Για αύτο πρέπει νο καταστραφοί η σλαβοκουμούνα σπίρα του Όρος Άθος. Μας λες ψέμα για ηλικία πάππου, αρρώστια γιαγιάς, αντάρτες συμπεθέρους που σκότωσαν πάππου. Μας έδιωξες Ιάκωβο και επίβαλλες Ομπαμα. Μας λες ψεμα για την αίτια του κρυολόγημα. Μας λες ψεμα για τα λογια του Χριστού και του Περικλή. Καλά ρακέτωσα τον μικρό οταν θρηνουσες κόκκινο τράγο. Εμπλεκες με την ανατροφή αδελφού παιδι μα δεν εισουν ικανή σώσης συζύγου αποποδοτομή. Μας λες ψεμα για τη ενοχεια Βενιζέλου στη Σμύρνη. Μας λεσ ψεμα για χαρεμι δασκαλιτσες του επιθεωρητή. Μας λες ψεμα για τη χορωδία και στασίδι. Θα φας τώρα στάχτη απο ρουθούνι τη ψευτιά Ιππως Τρωης που μας λες τύπους και κομπλεκτικους που δεν ανεχόμαστε τη κατεργαριά σου. Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου; εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι. διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα. Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε! ήμαστε ανταρτοπληγτοι πρόσφυγες όχι απόδημοι! όπως φύγαμε, μεχμεκωμουνες, να φυγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι
    Εγω είδα οτι όλοι οι Ευρωπαίοι "Ηγέτες" κτύπησαν προσοχή μπροστά, στον ΟΒΑΜΑ. Ακόμα και αυτή η Ελισσάβετ ΙΙ, με την κρύα συμπεριφορά, μπροστά στην Μισέλ-(έχετε προσέξει, περπάτημα..όρθιας μαϊμούς)- ένοιωσε κατώτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.