7/4/09

Ντόρα με Μπαμπατζάν για Κύπρο, χωρίς Αιγαίο


Στο Κυπριακό αφιερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής κατ’ ιδίαν συνάντησης, διαρκείας 25 λεπτών, που είχε η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν στην Κωνσταντινούπολη. Το κλίμα της συζήτησης χαρακτηρίζεται καλό. Oπως σημείωναν ανώτερες διπλωματικές πηγές, η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε στον συνομιλητή της ότι η όποια λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική ώστε να συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν γενικότερα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όχι όμως και τα προβλήματα στο Αιγαίο.
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την πρωτοβουλία της Συμμαχίας των Πολιτισμών, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών έθεσε και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν θετική την ατμόσφαιρα σχετικά με την επαναλειτουργία της Σχολής, σημείωναν όμως ότι ανάλογα μηνύματα υπήρχαν και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Ο κ. Μπαμπατζάν φέρεται να ρώτησε την κυρία Μπακογιάννη και για την πολιτική που ασκεί η Αθήνα έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Η υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η Ελλάδα έχει εθνική μειονοτική πολιτική την οποία και εφαρμόζει. Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη αποτίμησε ως θετική την περιοδεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, ενώ είχε και συνάντηση με τον Σουηδό ομόλογό της Καρλ Μπιλντ.
Ελεύθερος Τύπος-Strategy-Geopolitics

13 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.ΑΦΟΥ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ...ΑΝΑΝ,ΜΗΠΩΣ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ?ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά προχθές, δεν είπε ο Τούρκος ο Μπατιζ πως αν κάναμε παραβιάσεις θα είχε διαμυρτηρηθεί το υπουργείο εξωτερικών της χώρας σας;

    Δηλαδή τι να πω...

    Απλά θα πω να επανέλθει στη χώρα ο εξοστρακισμός που ισχύε στην Αρχαία Ελλάδα. Θα μου πείτε δεν θα μείνει κανένας μετά. Αλλά καλύτερα μισοί και νορμάλ παρά πολλοί και αυτό το χάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη τον είπα Μπατις ενώ είναι,
    Εγκεμεν Μπάγκις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους προσκυνημένους αγαπητέ σκάλ,στους προσκυνημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στους προσκηνυμένους -και τους αργυρώνυτους λέω γω- αρμόζει η χλεύη του λαού και της ιστορίας.
    Και αυτό, ξέρεις, είναι πράγματι στο χέρι μας και πονάει πολύ, ρώτα και το Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ το άλλο είναι απλά σχήμα λόγου.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η μεγαλυτερη υπαρμαχος του ναι ασχοληται με τον τουρκο για την κυπρο.
    με τις σημερινες αναρτησεις δεν το βλεπω να κοιμαμε αποψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπακογιάννη πάρε τα χαμόγελα, τα κραγιόν σου και σπίτι. Μην ξεχάσεις όπως φεύγεις να πάρεις και το σόι σου απο το ΥΠΕΞ.

    Ντροπή! Δεν μίλησες για τις παραβιάσεις και προκλήσεις... ε τότε γιατί σε πληρώνουμε ρε 'συ;
    Σκέτη Ξεφτίλα είσαι. Απο κλίμα άλλο τίποτα, απο ΟΥΣΙΑ όμως που είναι και το ζητούμενο είσαστε ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ . ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΥΣΕΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύστοχο το σχόλιό σου "Νήμα"... Κάλα θα ήταν να αποχωρήσει η πρώην υπουργός πολιτισμού, νυν υπουργός εξωτερικών και σια , αλλά δεν προβλέπεται!Εκπαιδεύεται στις ράχες ενός ολόκληρου έθνους ως μέλλουσα πρωθυπουργός..και από ότι φαίνεται χωρίς το "στέμμα" δεν "το κουνάει" από την πολιτική σκηνή της χώρας, όποιο και αν είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Έλλάδα για να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες και τα όνειρα μιας οικογένειας.
    Μέχρι τότε λοιπόν θα φοράει τα ακριβά της ρούχα-κοσμήματα και το πλατύ της χαμόγελο (που σαν τον "άνθρωπο που γελά"στο μυθιστόρημα του Αλεξ.Δουμά την συνοδεύει σε όλες τις συναντήσεις ανεξαρτήτου έκβασης για τη χώρα) και θα προσπαθεί να μας πείσει ότι με την ¨ακτινοβολούσα¨προσωπικότητά της προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα..
    Και τέλος:
    Ποιό το νόημα της συνάντησης με Μπαμπατζάν? Μας υπολογίζουν ως συνομιλητή ή ως γείτονα...και μετά την επίσκεψη Ομπάμα, μοιάζει και κατόπιν εορτής...Όσο για τις δηλώσεις της υπουργού μετά από κάθε συνάντηση...δεν χρειάζεται να τις διαβάσει κανείς...πάντα οι ίδιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με συναισθηματισμους δεν βγαινει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα έχω πει, τα έχω ξαναπεί, έχω βαρεθεί να τα λέω. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Και δυστυχώς την συγκεκριμένη κυρία.....θα συνεχίσουμε να την έχουμε στο κεφάλι μας.
    ΜΑ ΚΑΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ; ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ. ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.