16/4/09

Ταλιμπάν: «Μείζων εχθρός» ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ


«Μείζονα εχθρό» των μουσουλμάνων χαρακτηρίζουν οι Ταλιμπάν το νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εξ’αιτίας του ρόλου του στην υπόθεση των σκίτσων του Μωάμεθ. Σε μήνυμα στην ιστοσελίδα τους, οι Ταλιμπάν προειδοποιούν με «εντατικοποίηση του πολέμου» στο Αφγανιστάν.
Όπως αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Ταλιμπάν, ο διορισμός του κ. Ράσμουσεν «θα δυναμώσει περαιτέρω την πίστη των μουσουλμάνων» στον αγώνα τους εναντίον του ΝΑΤΟ. «Ο μείζων εχθρός του Προφήτη του Ισλάμ… έγινε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», αναφέρουν.

Ο κ. Ράσμουσεν θα αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα τον ερχόμενο Αύγουστο. Το 2006 και όσο ήταν πρωθυπουργός της Δανίας είχε υπεραμυνθεί της δημοσιοποίησης σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε δανέζικη εφημερίδα και είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη από τις μουσουλμανικές χώρες, επικαλούμενος το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Τα σκίτσα είχαν εξοργίσει πολλούς μουσουλμάνους, οδηγώντας σε αιματηρές διαδηλώσεις.
Η Τουρκία, το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που έχει κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, είχε απειλήσει να βάλει βέτο στην υποψηφιότητα του κ. Ράσμουσεν. Στη συνέχεια ωστόσο υποχώρησε, μετά τις υποσχέσεις του αμερικανού προέδρου ότι ένας από τους αναπληρωτές του γενικού γραμματέα θα είναι Τούρκος.
ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ επιμελήθηκε sub92

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.