14/2/10

Τι είναι το Airsoft ;


Το Airsoft είναι ένα σύγχρονο σπορ που προσομοιώνει την μάχη, ένα hobby στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία η ελατήριο, και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες. Οι συμμετέχοντες συχνά χρησιμοποιούν διαφορετικά όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οπτικά να προσομοιώνουν τα αληθινά καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας. Οι συμμετέχοντες επίσης χρησιμοποιούν αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δασός, πεδιάδα, κτίρια κτλ). Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει άνθιση του αθλήματος αυτού στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη.

Το Airsoft αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία προς το τέλος του 1970, για να παρέχει μια εναλλακτική λύση σε λάτρεις όπλων επειδή οι τοπικοί νόμοι απαγόρευαν την κατοχή - εκπαίδευση και χρήση οπλών. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην παραγωγή των ακριβών αντιγράφων (replicas) των αληθινών όπλων. Αντίθετα το Paint Ball αναπτύχθηκε στην Αμερική το 1981 ως παραλλαγή του «tag it» με την χρήση χρώματος. Αντίθετα με το Airsoft, τα όπλα του Paint Ball δεν δίνουν έμφαση στην αληθοφάνεια, αλλά στην λειτουργικότητα. Το PaintBall κέρδισε περισσότερη δημοτικότητα στην Αμερική, ενώ είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην Ανατολική Ασία.

___________________________

Μέθοδοι παιχνιδιού Airsoft

Οι παίκτες των παιχνιδιών Airsoft συναντιόνται σε διάφορα πεδία, όπως κτήρια, δάση, και στις χώρες στις οποίες υπάρχει σχετική νομοθεσία, σε χώρους χαρακτηρισμένους ως Πιστές Airsoft. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και σενάρια παιχνιδιού, όπως Γενικές Αψιμαχίες (Team Deathmatch), Υπεράσπιση σημείου (King of the hill), Κατάληψη σημείου (Capture the flag) και άλλα. Επίσης υπάρχουν προσομοιώσεις στρατιωτικών σεναρίων (Abuse – Patrol – Sniper ops). Επίσης υπάρχουν σενάρια MilSim που θα εξηγηθούν παρακάτω. Ο γενικός σκοπός είναι να χτυπηθεί ο αντίπαλος με τις πλαστικές μπίλιες και έτσι να βγει από το παιχνίδι. Σε αντίθεση με το Paint Ball, δεν χρησιμοποιείται χρώμα, και είναι καθαρά στην Ομαδικότητα και την Ειλικρίνεια των παιχτών να παραδεχτούν ότι χτυπήθηκαν και να αποχωρήσουν από τη μάχη ανάλογα με το σενάριο.

____________________________

MilSim

Τα παιχνίδια τύπου MilSim (Military Simulation) συνδυάζουν στοιχεία Airsoft και Role Playing. Δίνονται αποστολές όπως θα δίνονταν σε κανονική ομάδα στρατού, και η ομάδα αυτή κινείται για να επίτευξη το στόχο.

___________________________

Σύστημα Τιμής

Το σύστημα τιμής ορίζει ότι οι παίκτες βασίζονται στην ειλικρίνεια ο ενός του άλλου, για την παραδοχή του χτυπήματος, γιατί αντίθετα με το Paint Ball όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει χρώμα το οποίο να υποδεικνύει ένα χτύπημα. Ανάλογα με την απόσταση και τον τύπο του όπλου και του ρουχισμού, τις περισσότερες φορές ένα άτομο το οποίο θα χτυπηθεί, θα νιώσει την κρούση ελαφρά πάνω στο ρουχισμό του, η θα ακούσει τον χαρακτηριστικό ήχο της μπίλιας πάνω στην εξάρτιση του. Τότε πρέπει να παραδεχτεί το χτύπημα και να αποχωρήσει από το πεδίο, είτε στο «Safe Zone» στο οποίο θα αναγεννηθεί και να ξανά εισχωρήσει στη μάχη, είτε αποσυρόμενος εντελώς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό ορίζεται από τους κανόνες του εκάστοτε σεναρίου. Σε μεγάλα παιχνίδια όπου συμμετέχουν πολλά άτομα, προσθετά συστήματα κανόνων μπαίνουν σε εφαρμογή, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας των παικτών πριν από κάθε τι άλλο. Στα παιχνίδια αυτά απαγορεύεται κάθε τύπος αληθινού όπλου η αεροβόλου όπλου με σιδερένια βλήματα, αέριο, μαχαίρια και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Το Airsoft είναι ένα hobby, ένα άθλημα για διασκέδαση, και όχι ένας ακόμη τρόπος να θέσουμε την ζωή μας σε κίνδυνο! Οι κανόνες ασφάλειας υπάρχουν και ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ στο ΕΠΑΚΡΟ!

__________________________

Όπλα και εμβέλειες

Σε σχέση με το Paint Ball, η δύναμη των οπλών Airsoft είναι σαφώς ΠΟΛΥ μικρότερη. Τα πλαστικά σφαιρίδια του Airsoft ζυγίζουν 0.2 γραμμάρια με 0.25 γραμμάρια, και εκτοξεύονται με ταχύτητα 300 Foot per second (FPS) δηλαδή 90 μέτρα το δευτερόλεπτο. Στην κρούση τους μεταφέρουν το μέγιστο 1 Jules ενέργειας. Σε αντίθεση με το Airsoft, μια σφαίρα Paint Ball ζυγίζει 2.84 γραμμάρια και εκτοξευμένη με 300 FPS μεταδίδει 11.8 Jules ενέργειας στην πρόσκρουση.

__________________________

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Παρότι τα όπλα Airsoft λειτουργούν και συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι τα κανονικά όπλα, και παρόλο που τα όπλα Airsoft δεν μπορούν να επιφέρουν θανατηφόρα πλήγματα σε αντι8εση με τα πραγματικά, οι βασικοί κανόνες ασφάλειας του Airsoft ακολουθούνται και πρέπει να ακολουθούνται ΠΑΝΤΟΤΕ, είτε στο πεδίο της μάχης, είτε κατά την ξεκούραση των διαλειμμάτων.

Οι βασικοί κανόνες είναι:

1) Χρησιμοποιείτε πάντα όλα τα όπλα σαν να ήταν γεμάτα και έτοιμα να ρίξουν. Βγάζετε τους γεμιστήρες και ασφαλίζετε τα όπλα (Safe) πάντα.

2) Πάντα στρέφετε το όπλο μακριά από οτιδήποτε δεν έχετε πρόθεση να χτυπήσετε.

3) Κρατάτε το δάχτυλο σας μακριά από την σκανδάλη και το σύστημα σκανδάλης, μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι και να είστε έτοιμοι να ρίξετε.

4) Πάντα να είστε σίγουροι για τον στόχο, καθώς και το τι τον περιβάλει (δίπλα, πίσω κτλ).

5) Πάντα - ΠΑΝΤΑ - ΠΑΝΤΑ φοράτε τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά του παιχνιδιού, ακόμη και μετά το τέλος της μάχης στο διάλειμμα.

6) Ακούτε τους Αρχηγούς των ομάδων σας (Team Leader), το σενάριο καθώς και τις υποδείξεις ασφάλειας τους. Σύνηθες είναι στα περισσότερα σενάρια να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπλοκή αντίπαλων σε αποστάσεις μικρότερες των 5 μέτρων για λόγους ασφάλειας!

7) Πάντα να συμμορφώνεστε με τις παύσεις του παιχνιδιού, καθώς μπορεί κόσμος ο οποίος δεν συμμετέχει στο παιχνίδι να βρίσκεται στην περιοχή. Αν επέλθει παύση, ασφαλίστε το όπλο σας μέχρι να λάβετε περαιτέρω οδηγίες.


www.tas.20fr.com

29 σχόλια:

  1. paixnidia gia plousiopeda pou den exoun pos na skotosoun to xrono tous

    kai theloun na ginoun rambo ek tou asfalous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:08 Για το airsoft μέχρι τις 1 το μεσημέρι σήμερα δεν ήξερα τίποτα.. Αγνοούσα την ύπαρξή του. Και σε ένα τραπέζι βρέθηκα με δυό καλεσμένους που είναι μέλη ομάδας.
    Σε πληροφορώ ότι κάθε άλλο παρά πλούσιοι είναι...Το κόστος ( όπως μου είπανε ) είναι πολύ μικρότερο του paintball.
    Πάιζουν στην Πάρνηθα, στα Μέγαρα, παντού

    Διασκεδάζουν αφάνταστα κάθε Σαββατοκύριακο και δεν το αλλάζουν με τίποτα.
    Γκούκλαρε Airsoft Greece και θα δείς..

    ΥΓ: Για CQB πάντως μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ξέρουν καλύτερα από πολλούς μόνιμους στρατιωτικούς.
    Ξέρουν απ΄έξω εγχειρίδια τακτικών του Αμερικανικού στρατού ...
    Μακάρι και στον Στρατό να γινόταν τέτοια δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το οτι ειναι παρανομο να κτυπά ο ένας τον αλλο με αεροβολα όπλα το γνωρίζεται ?

    τωρα το ιστολογιο προτρεπει στην παρανομία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:15 θα τους ειδοποιήσω για αυτό που λες..
    Στην Ελλάδα δηλαδή παίζοντας μπορεί και να σε συλλάβουν...
    Αν πάρεις μίζα όμως δεν σε αγγίζει κανένας!!
    Στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκπαίδευσης που μακάρι να χρησημοποιούνταν σαν εργαλείο απο τις ένοπλες δυνάμεις.Θα άλλαζαν εντελώς τα δεδομένα της εκπαίδευσης και το ενδιαφέρον του στρατευσίμου.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ,Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά έχει πολύ αδρεναλίνη και απίστευτο γέλιο.
    Σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος υπάρχει ομάδα.
    Αναζητείστε τις και στο Facebook...

    Νέα Πέραμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους δειχνεις το φεγγαρι και αυτοι κοιτανε το δαχτυλο. Ο ενας εχει κομπλεξ με τα πλουσιοπαιδα και ο αλλος υπερευαισθησια με το νομο. Να δω αν χρειαστει να κανουμε κανα ανταρτικο καποια στιγμη, ποιος θα εχει τα κοτσια να παρει τα βουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pantos ta plousiopeda

    pou paizoun airsoft einai sigouro oti tha theloun thn asfaleia tou trapezikou logariasmou kai oxi thn anasfaleia tou bounou.......

    exetai dei ta kostoi tou paixnidiou, den einai gia kathimerinous ergazomenous

    kostos agoras opplou, eleutheros xronos, stoles, k.l.p.......

    uparxoun pola paixnidia pou exoun kai perissoterh adrenalinh, kai einai pio fthna sthn athina........

    poreies, dakrygona, fysounes,
    koukouloforoi, ropaloforoi, molotofakides

    prosomeiosh arxaiou polemou....

    kefalia xanoun petses, apo klompies
    kokala spane pou kai pou, kaigetai kosmos. kana egaumataki......

    exoumai kathimerino polemo xamhlhs entaseis sthn athina.......

    psiloi stratiotes sfentonistes, oplites

    petroboloi, dimoiries.....
    kai h andrenalinh sta upsi

    plaka kano .....

    ante kalh deytera palikaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα υπέρ και τα κατά.... σε πλήρη δημοκρατία.Και οι 2 "κατά",μάλλον, δεν γνωρίζουν μία για το αθλημα, αλλά σχολιάζουν.Ισως επειδή θα προτιμούσαν "τα πλουσιόπαιδα" να πήγαινα σεκανένα αμερικάνικο καζινο ή σε μπαράκια.Ισως να μην έχουν ακούσει ποτέ για τον "ΠΟΛΙΤΗ-ΟΠΛΙΤΗ" και δεν έχουν δει τα ντοκυμαντερ στο Discovery όπου όχι μόνον τα θηλαστικά αλλά και τα ψάρια προασπίζονται του χώρου τους και της οικογενείας τους.Με τα χάλια που υπάρχουν στις ενοπλές δυνάμεις,η μόνη αποτρεπτική δύναμη θα μείνει ΤΟ ΕΦΕΔΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ και μάλιστα αυτοί οι εθελοντές που συντηρούν τις ικανότητες τους με δικά τους χρήματα.Δυστυχώς δεν γίνεται αλλοιώς..γνωρίζουμε ότι θα αγωνιστούμε και για τις λούγκρες, τους προδότες, τους κλέφτες και μιζαδόρους... αλλά δεν γίνεται αλλοιώς.Εμείς το έχουμε αποδεχθεί και είμαστε ετοιμοι.Εσείς παλληκαράκια ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (πολίτης-οπλίτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Endiaferon!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ασχολουμε εδω κ λιγο καιρο με το airsoft.κατα την γνωμη μου ειναι ενα πολυ ενδιαφερον χομπι.σε ενα καλα οργανωμενο παιχνιδι η ενταση κ η αδρεναλινη ειναι απιστευτη.η ομαδα που ειμαι δεν εχω διαπιστωσει να αποτελειται απο ''πλουσιοπαιδα''.αυτα ασχολουνται με αλλα πιο ευγενη αθληματα(ακρατη φραπεδοκαταποση,αχαλινωτο...κουτσομπολιο,ανουσιο κλαμπινγκ μεχρι πρωιας-καθε πρωιας κ.τ.λ).η ασχολια με το airsoft καλυπτει αρκετους τυπους ατομων.απο ανθρωπους που θελουν να ερθουν σε επαφη με την πολεμικη τεχνη,οσο αυτο ειναι εφικτο μεσω ενος χομπι(οπως εγω),ανθρωπους που αναζητουν ''εναλλακτικες'' μορφες διασκεδασης μεχρι επαγγελματιες στρατιωτικους που θελουν να μαθουν αυτα που δεν τους μαθαινουν στην εργασια τους(κ θα επρεπε).σε καθε περιπτωση το airsoft εχει να προσφερει πολλα στον καθενα που ισως καποτε θα του(μας)χρειαστουν ετσι οπως πανε τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν κανένα μήνα με ρωτάει ένας γείτονας: "Πάμε να παίξουμε??" Η ερώτηση λοιπόν αφορούσε ΠΑΙΧΝΙΔΙ και παιχνίδι = διασκέδαση! Η περιέργειά μου με έκανε να πάω και να ΠΑΙΞΩ με δανεικό εξοπλισμό. Η ουσία είναι ότι πέρασα μια πολύ ωραία Κυριακή ανάμεσα σε άτομα που γουστάρουν αυτό που κάνουν, που προτιμούν να ξεδώσουν ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ αντί να τρέχουν σε ένα γήπεδο (π.χ.) και να βρίζουν ο ένας τον άλλον, να δώσουν 10 ευρώ για 3000 μπίλιες και να παίζουν όλη μέρα αντί για 20-30-40 για μιάμιση ώρα και να φοβούνται μη φάνε το κάθισμα του γήπεδου στο κεφάλι κλπ... Τώρα λοιπόν ετοιμάζομαι να πάρω τον δικό μου εξοπλισμό που θα μου κοστίσει γύρω στα 300 ευρώ όλα μαζί (αντίγραφο όπλου, προστατευτικά διάφορα και μερικά αξεσουάρ) και ναι, δεν είμαι ούτε πλουσιόπαιδο ούτε μου περισσεύουν. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ΔΕΝ πρόκειται για παραστρατιωτικές οργανώσεις, παρ' όλο που υπάρχουν παιδιά που ανήκουν σε λέσχες εφέδρων, ούτε εκπαιδευόμαστε για πόλεμο!! Στο κάτω-κάτω προτιμώ να παίζω με ένα αντίγραφο που πετάει μπίλιες με ηλεκτρικό μηχανισμό παρά να πάρω ένα δίκαννο και να σκοτώνω ανυπεράσπιστα ζώα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρωτον το airsoft ειναι ενα απλως παιχνιδι , δευτερον ποια πλουσιοπαιδα μου λες αφου μπορεις να παιξεις και με 100 ευρω στο συνολο (οπλο,γυαλια,μπιλιες) αυτα ειναι τα βασικα ,τωρα αμα θες να το προχωρησεις σε αναβαθμιση του οπλου , εξτρα εξοπλισμο και αλλα παρελκομενα σαφως και θα ανεβει το ποσο. Και οσο για τα ανταρτικα που προαναφερθηκαν...βρε παιδια το αιρσοφτ δεν ειναι εκπαιδευση πολιτων για μαχη η ανταρτοπολεμο...την πλακα τους κανουν τα παιδια και απλως παιζουν για να ξεσκασουν λιγο απο τις καθημερινες τους ασχολιες και καθηκοντα που εχουν.

    G,P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά παίζω airsoft και δεν είμαι πλουσιόπαιδο.Δουλεύω για 685 ευρώ και απλά επειδή δεν έχω άλλες υποχρεώσεις προς το παρόν μπορώ και ξοδεύω κάποια χρήματα και για το hobby αυτό.
    Κάποιος λέει ότι τα κόστη είναι μεγάλα.Για ορισμένους θα ήταν μεγάλο το κόστος ακόμα και αν έπαιζαν με 10 ευρώ.Αυτό άπτεται της αγοραστικής δύναμης του καθενός.Προσωπικά ξεκίνησα να παίζω δίνοντας μόνο 300 ευρώ για εξοπλισμό και έμεινα με τον ίδιο για 7 μήνες.Αν θες ξοδεύεις και κάτι παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση δεν είσαι αναγκασμένος να το κάνεις με το φόβο πχ ότι θα μείνεις εκτός παιχνιδιού.
    Όπως λένε κάποιοι το airsoft είναι παράνομο τυπικά αλλά και το paintball ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό γιατί και εκεί χρησιμοποιούνται αεροβόλα.
    Σύντομα θα φτάσουμε το επίπεδο του paintball.
    Τα περί ενόπλων δυνάμεων και κατάλληλου μέσου εκπαίδευσης ας τα κρίνουν αυτοί που τους αφορούν.
    Εγώ θα σας πω πως είναι απλά ένα hobby και πως δεν είναι μόνο για πλουσιόπαιδα και χαραμοφάηδες.Παίζουμε όποτε μπορούμε και έχουμε πολλά άλλα σημαντικότερα εκτός από αυτό.
    Είναι ασφαλές όταν τηρούνται οι κανόνες και έχει ένταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν πιστεύεις ότι είναι για πλουσιόπαιδα τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος. Ο καθένας ξοδεύει όσα θέλει και μπορεί όπως γίνεται με οποιοδήποτε άλλο hobby.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πως μπορουμε να μαθουμε περισσοτερα?
    μου αρεσει πολυ σαν ιδεα.
    υπαρχει καπια λεσχη ωστε να γνωρισω ατομα και να συμετεχω?

    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.greekairsoft.gr/forum/

    http://www.airsoftcenter.gr/smf115/index.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια χαρά χόμπυ είναι, πλάκα έχει, κάθε άλλο παρά (αποκλειστικά) για "πλουσιόπαιδα" είναι και κάθε άλλο παρά παράνομο είναι. Όσοι είναι άσχετοι ας μην λένε μπούρδες γιατί εκτίθονται έστω και υπο το καθεστώς της ανωνυμίας.
    Το ερώτημα είναι : ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ AIRSOFT ΣΤΟ BLOG;
    Καλή η πληροφόρηση αλλά για κάπου αλλού ρε, παιδιά. έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://airsoftchios.blogspot.com
    http://airsoftinformations.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AirSoft 4ever.. !!!

    Παρακαλώ όποιος ασχολείται με το airsoft , καλό θα ήταν να μην απαντάει σε ανισορροπες ψυχοσωματικο-προβληματικές ερωτήσεις/απόψεις του κάθε ασχετου.... οποιος γουσταρει να παιξει..ξερουν που θα μας βρουν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...οποιος δε γουσταρει να παιξει..υπαρχει το φραπεδακι, το γκομενακι κλπ κλπ... αστο να παει στο διαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θα παρακαλούσα τα άτομα που δεν γνωρίζουν τίποτα για το Airsoft να μην εκφράζουν υποτιμητικές ή προσβλητικές απόψεις για αυτή την δραστηριότητα, ειδικά όταν δεν γνωρίζουν τίποτα περί του αντικειμένου.
    Ας αφιερώσουν λίγο χρόνο να μάθουν τουλάχιστον λίγα απλά και βασικά πράγματα για αυτό και μετά ας εκφράσουν τις απόψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσοι λένε ότι είναι για πλουσιόπαιδα είναι βαθυά νυχτωμένοι. Και εγώ θεωρώ μαλακία να παίρνει κάποιος 700€ τον μήνα και να αλλάζει κάθε χρόνο κινητό αξίας 400+€, αλλά δεν κράζω όσους το κάνουν. Όσοι λένε ότι είναι για στρατόκαυλους δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Να δω την μαγκιά κάποιων αν γύρω γύρω πέφτουν αληθινές σφαίρες και όχι πλαστικά μπιλάκια. Όσοι λένε ότι εκπαιδευόμαστε (όσοι ασχολούμαστε, συμπεριλαμβανομένου εμού) για πόλεμο, αντάρτικο και δεν ξέρω και εγω τι άλλο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πάμε για τον χαβαλέ μας και να ξεσκουριάσουμε λίγο, και όχι να γίνουμε Γιαννάκηδες Ράμπο. Και πληροφοριακά, πιο φτηνά στοιχίζει να πάνε 5 φίλοι με ένα αυτοκίνητο σε κάποιο από τα πεδία και να παίξουν για 3-4 ώρες παρά να πάνε για καφέ τα ίδια άτομα...
    Όσοι είναι άσχετοι και ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν. Όσοι ΔΕΝ ενδιαφέρονται, να μας αφήσουν στην ησυχία μας. Δεν ενοχλούμε κανέναν... Δουλειά τους και δουλειά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΡΑΞ-THRACIAN AIRSOFT SQUAD ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ yannis78@live.com καθως και στο αντιστοιχο group στο FACEBOOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρωτον δεν ειναι για παιδια πλουσιων, καθως μποορεις και με μικρο κοστος να αποκτησεις εξοπλισμο και σιγουρα ειναι πιο οικονομικο απο το paintball. Ο καθενας χαλαει τα χρηματα του εκει που θελει..και υπαρχουν ατομα που παιρνουν 750 ευρω και χαλανε 200 ευρω σε μπουζουκια μεσα σε 4 ωρες η για περιττες αγορές (κινητα..gadjets k.t.l). Αν θες να κανεις αυτο που γουσταρεις που σe
    χαλαρώνει θα βρεις τα χρηματα ειτε αυτο λεγεται φωτογραφια (που ειναι ακριβο σχετικα χομπυ, τουλαχιστον ο εξοπλισμος ο αρχικος ο ημιεπαγγελματικος) ειτε λεγεται καταδυσεις ειτε κατι αλλο.

    Επισης ειναι νομιμο στην Ελλαδα οπως και σε πολλες χωρες της Ευρωπης στην Ασία και Στην Αμερική, γιαυτο και υπαρχουν και μαγαζια που τα πουλανε...! Αν τηρουνται οι κανονες ασφαλειας τιποτα δεν παθαινεις. Ειναι μικρες πλαστικες μπιλιες..και οχι σιδερενιες που εχουν τα αεροβολα που χρησιμοποιουνται για αλλους σκοπους. H προσκρουση σε γυμνο δερμα (περα απο τα ματια που παντα πρεπει αν προστατευονται) δημιουργει αμυχες μονο, σε αντιθεση με το paintball που ειναι πιο εντονο το κτυπημα.

    Ειναι παιχνιδι και ειναι σχεδιασμενο για να κτυπαει ο ενας τον αλλο. Οπως και στο paintball δεν χρησιμοποιει κανεις οπλα κανονικα η αεροβολα με σιδερενια βληματα. Ουτε rambo εισαι ουτε γινεσαι..ειναι ομαδικο..εχει αδρεναλινη και περνας ευχαριστα με μικρο κοστος (εφοσον εχεις παρει τα βασικα στην αρχη). Καλο θα ηταν πριν καποιος εκφερει γνωμη σε οτιδηποτε να εχει πρωτα μια αποψη για το θεμα. Διαβάζεις..μαθαινεις..ρωτας και δνε κρινεις ενα παιχνιδι απο ενα βιντεο του youtube που το εχουν γυρισει με κινηματογραφικο τροπο η απο κατι που ακουσες μια μερα του Δεκέμβρη..που εβρεχε το 1995...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παιδια, αυτες οι πλαστικες μπιλιες μεχρι που πανε?


    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εξαρτάται το αεροβόλο.
    Η πλεοψηφία δεν ξεπερνά τα 40 με 50 μέτρα (μέγιστο βελινεκές) ενώ το δραστικό συνήθως κυμαίνεται στα 25 μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για την Θεσσαλονίκη

    http://www.airsoftthessaloniki.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.