12/4/10

Γκάφα ολκής: «Μακεδονία» τα Σκόπια με τη σφραγίδα της Βουλής

Η περίφημη ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κοινοβουλίου δικαιώνει τη ρητορική Γκρουέφσκι, αποδεχόμενη πλήρως τους όρους «Μακεδονία»,«μακεδονική μειονότητα» και «μακεδονική γλώσσα».
ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για τον εθνικό ρόλο της ψηφιακής βιβλιοθήκης ακυρώθηκαν από το περιεχόμενο των σελίδων της.
ΣΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ της πιο ακραίας ανθελληνικής προπαγάνδας των Σκοπίων κινδυνεύει να μετατραπεί η Βουλή των Ελλήνων, αφού οι αλυτρωτικές επιδιώξεις του γειτονικού κράτους εις βάρος της χώρας μας φέρουν πλέον την επίσημη σφραγίδα του «ναού» της Ελληνικής Δημοκρατίας!


ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΑΛΑΝΗ -manolisgalanis@protothema.gr

Ποιος Ελληνας πολίτης θα μπορούσε να φανταστεί ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα δικαίωνε απόλυτα τη ρητορική της κυβέρνησης του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, «αποδεχόμενο» κατά τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον όρο «Μακεδονία», αναφερόμενο στην ΠΓΔΜ,ενώ παράλληλα θα υιοθετούσε τον ανιστόρητο ισχυρισμό της για την ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα;

Ποιος θα περίμενε ότι η εθνική μας αντιπροσωπία, τη στιγμή που ως χώρα δίνουμε αγώνα οικονομικής επιβίωσης και τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, θα έκανε λόγο για «μακεδονική» γλώσσα, ενώ θα παρουσιάζονταν με προκλητικό τρόπο ως απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων οι Σκοπιανοί;

Οσο απίστευτο και εξοργιστικό και αν ακούγεται, όλες οι παραπάνω ανθελληνικές ιστορικές αλχημείες περιέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, προκαλώντας ερωτήματα τόσο για τους εμπνευστές τους όσο και για τη σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών. Ειδικότερα, από τις 17 Φεβρουαρίου 2010, μέσω της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Κοινοβουλίου, οι Ελληνες βλέπουν την Ιστορία τους να ξαναγράφεται και τους Σκοπιανούς να επιχαίρουν για την «εμπέδωση» της προπαγάνδας τους από τους θεμελιώδεις θεσμούς της χώρας μας. Το διθυραμβικό δελτίο Τύπου του προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, για το πέρασμα της βιβλιοθήκης της Βουλής στην ψηφιακή εποχή δυστυχώς εξελίχθηκε σε πρώτης τάξεως διαπραγματευτικό δώρο για τους γείτονες. «Πρόσβαση στην Ιστορία της Ελλάδας, με μία μόνο κίνηση στον υπολογιστή τους, από το σπίτι ή το γραφείο τους, αποκτούν όλοι οι πολίτες μέσω της νέας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων», υποσχέθηκε ο κ.Πετσάλνικος, χωρίς να διευκρινίσει όμως ότι η ονομασία «Μακεδονία», μέσω Διαδικτύου, περνά στα χέρια των Σκοπιανών.

Η εισαγωγή στη νέα ιστορική πραγματικότητα που φέρνει η ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης της Βουλής γίνεται με την αναζήτηση στο αρχείο της του λεγόμενου «μακεδονικού» αλφαβηταρίου «abecedar», το οποίο τυπώθηκε το 1925 από το ελληνικό κράτος, ουδέποτε όμως κυκλοφόρησε, διδάχτηκε ή έγινε αποδεκτό από τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, και στο οποίο οι Σκοπιανοί στηρίζουν το σαθρό επιχείρημά τους για ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.

Η προπαγάνδα των Σκοπίων κορυφώθηκε με την επανέκδοση το 2006 του συγκεκριμένου αναγνωστικού από το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο» και την προσθήκη σε αυτό των νέων ανθελληνικών θέσεών τους. Το «σερφάρισμα» του Ελληνα αναγνώστη στο site της Βουλής τον πληροφορεί σε πρώτη φάση ότι εκτός από το «Μακεδονικό αναγνωστικό» μπορεί να διαβάσει και 9 βιβλία για τη «μακεδονική γλώσσα» και το «μακεδονικό αλφάβητο»! Επι πλέον, μαθαίνουμε ότι οι όροι «Μακεδονία» και «Ελλάδα» είναι ξεχωριστοί και λαμβάνουμε γνώση για βιβλία αναφορικά με τις μειονότητες στη χώρα «Ελλάδα» και το κράτος «Μακεδονία»!

Στο πνεύμα αυτό και προς αποφυγή παρεξηγήσεων στον όρο «Macedonian» υπάρχει σε παρένθεση η επεξήγηση «FYROM», ενώ συνεχιστές της Ιστορίας των Αρχαίων Μακεδόνων εμφανίζονται οι Σκοπιανοί σε πέντε συνολικά links!

Οπως ήταν αναμενόμενο, το γειτονικό κράτος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Σκοπίων,που αναπαράγει πιστά τις απόψεις της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, «Νova Makedonija», την περασμένη Τρίτη, αποκαλύπτει τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης. «Επιτέλους οι Ελληνες παρά τη ναζιστική τους συμπεριφορά αναγνώρισαν τη μακεδονική πραγματικότητα», υποστηρίζουν με προκλητικότητα οι συντάκτες του κειμένο προσθέτοντας: «Τώρα μένει η απόδοση των περιουσιών στους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου και η πλήρης απόδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»! Μάλιστα, για να ενισχυθούν οι σκοπιανοί ισχυρισμοί παρουσιάστηκε σχετική φωτογραφία του ιστοτόπου της Βουλής των Ελλήνων όπου γίνεται διαχωρισμός της Ελλάδας από τη «Μακεδονία» και φιλοξενείται βιβλιογραφία για τη «μακεδονική γλώσσα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν σύσσωμοι οι μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί σταθμοί και όλα τα έντυπα μέσα των Σκοπίων.

Πάντως από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής εμφανίζεται ως «προσωρινά μη διαθέσιμη» ενώ παραμένει άγνωστο όταν θα «ανέβει» ξανά αν θα περιλαμβάνει και νέες «μειονότητες» στη χώρα μας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ιστορικός-σλαβολόγος
«Η εθνική μας αυτοκατάργηση» Από την πλευρά του, ο ιστορικός-σλαβολόγος κ.Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, το βιβλίο του οποίου «Φάκελος Μακεδονία - Υπόδουλοι Ελληνες των Σκοπίων» διδάσκεται πλέον στο μάθημα «Εθνικές μειονότητες στα Βαλκάνια» του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» επισημαίνει: «Θα θέλαμε να μη δικαιωθούμε, αλλά κάθε μέρα που περνάει δικαιωνόμαστε ως προς τη σλαβική δολιότητα των "καλύτερων" παιδιών των Σκοπίων. Τονίζοντας ταυτοχρόνως τη δική μς εθνική αυτοκατάργηση και απεμπόληση της εθνικής μας κληρονομιάς, αφού αναγάγαμε σε ισότιμους συνομιλητές αυτούς που θέλουν και de jure να επιβάλουν τη μεγαλύτερη ιστορική απάτη όλων των εποχών. Τον βίαιο δηλαδή αποχωρισμό του όρου "Μακεδών" από τον όρο "Ελλην" εθνογραφικά, εθνολογικά και γεωγραφικά».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕΛ.24


ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Σκοπίων «Νova Makedonija» τονίζεται ότι μετά την αναγνώριση «εκκρεμεί μόνο η απόδοση των περιουσιών και η πλήρης αναγνώριση των δικαιωμάτων στη μακεδονική μειονότητα»

9 σχόλια:

  1. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν ξαναγίνουν! Πρέπει να είναι ονομαστικές ,για να δούμε ποιοι ψηφίζουν αυτούς του ανεκδιήγητους τύπους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λέξη "γκάφα" δεν νομίζω ότι ταιριάζει καθώς όποιος πιστεύει ότι πρόκειται περί λάθους είναι προφανώς αφελής (ή κανονικός ηλίθιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αφαιρεθει αμεσως η ιθαγενεια απο τους υπευθυνους της "γκαφας" και να διωχθουν απο τη χωρα. Να πανε να ζησουν σε αυτους που τους πληρωνουν, να δουμε ποσο χρησιμοι θα τους ειναι εκει περα. Ακομα και η προδοσια εχει και τα ορια της. Οπως και η υπομονη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΑ απ ολα σταματηστε την λεξη αλυτρωτισμος ειναι εντελως λαθος, δευτερον να κατεβει αμεσως η ιστοσελιδα παλιο προδοτες των 16 μισθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Καυκάσιε.

    Αν είναι "γκάφα" πρέπει να αναζητηθούν οι ηλίθιοι που την διέπραξαν.
    Αν παραμένουν στα πόστα τους, τότε περνούν εμάς για ηλίθιους ότι θα καταπιούμε "αμάσητη" την βλακεία τους.
    Αν εμείς όλοι οι απλοί πολίτες, αντιλαμβανόμαστε με το πρώτο την "γκάφα", τότε εκείνοι που την έκαναν και δεν αντιλήφθηκαν την σαχλαμάρα τους, είναι το λιγότερο επικίνδυνοι.
    Αν αυτό δεν λέγεται απεμπόληση των ιστορικών δικαίων της πατρίδος με όρους προδοσίας και δεν συλλαμβάνονται, τότε θα πρέπει να συλλάβουν όλους εμας που έχουμε διαφορετική γνώμη.
    Αν η καθολική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν μπορεί να φυλακιστεί για την αντίθετη ερμηνεία που δίνει στην κατάπτυστη αυτή ιστοσελίδα, τότε κάλλιστα μπορούν να περάσουν το κατώφλι του κελιού οι λιγοστοί συντάκτες της ιστοσελίδας.
    Και τέλος, αν νομίζουν ότι αφού εξαχρείωσαν τους πολίτες θα συναινέσουν και δεν θα αντιδράσουν, τότε επαναλαμβάνουν το ίδιο ΗΘΕΛΗΜΕΝΟ λάθος σαν δεύτερη "ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ" !!!

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς να έχω άμεση γνώση των αιτίων, δεν μπορώ παρά να θεωρήσω ότι πρόκειται περί λάθους.

    Υποθέτω ότι το λάθος ξεκινάει από την χρήση έτοιμων πακέτων με αρχειονομικές λίστες λέξεων κλειδιών (θησαυρός).
    Επειδή οι εταιρείες εδώ στην Ελλάδα που αναλαμβάνουν τις ψηφιοποιήσεις κλπ. δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν δικά τους λογισμικά κλπ πακέτα υπηρεσιών, αλλά τα αγοράζουν έτοιμα και τα μεταφράζουν με αυτόματους μεταφραστές, ενώ για την τεκμηρίωση-ανάλυση χρησιμοποιούν Wikipedia-Google- Dublin core συστήματα, δηλ. έτοιμα πακέτα ταξινόμησης τεκμηρίωσης και διασύνδεσης μεταδεδομένων να μην εκπλαγείτε αν δείτε κι άλλα ωραία εμφανή ή αφανή.
    Δυστυχώς η τσαπατσουλιά και η αδιαφορία σε θέματα αξιοπιστίας και σοβαρότητας ως προς την πολιτισμική και ιστορική μας κληρονομιά επιτρέπουν την εμφάνιση τέτοιων πραγμάτων.

    Γενικά μην εμπιστεύεστε ό,τι "ιστορικές" πληροφορίες σας δίνουν δωρεάν ή πολύ φτηνά...
    Είτε κάποιος σας καπελώνει είτε σας πουλάνε σαβούρα..
    (λέγε με άδωνη ή λιακόπουλο Ρεπούση ή Ιό ή Πλέυρη κλπ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκάφα κάνουν όποιοι νομίζουν πως έγινε γκάφα! Καλά δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΚΑΦΑ???Ε ΟΧΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ...........ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.