15/2/10

Η Τρομοκρατία του Επίσημου Τουρκικού Κράτους


Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman είχε διαδώσει την φήμη ότι το PKK σχεδίαζε επιθέσεις κατά την επέτειο της απαγωγής Οτσαλάν. Αλλά το Σαββατοκύριακο του τρόμου προήλθε από το επίσημο τουρκικό κράτος. Σε εθνικό επίπεδο επιδρομές στα γραφεία κόμματος,σε πολιτιστικά κέντρα και ιδιωτικές κατοικίες, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 200 μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία BDP.

Με διαδηλώσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές, τουρκικές και κουρδικές πόλεις οι Κούρδοι σήμερα τιμούν την μέρα της απαγωγής και τη φυλάκισης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν μαζικά. Πρίν απο 12 χρόνια σαν σήμερα Τούρκοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών συλλάμβαναν τον ηγέτη του PKK.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κουρδιστάν στο Erzirom (Ερζερούμ), Agirî (AGRI), Wan (Van), Mêrdîn (Mardin), Ρηχά (Sanli Urfa), Cole Μυελού των Οστών (Hakkari), Amed (Ντιγιαρμπακίρ), Sirnex (Σιρνάκ), Cewlik (Μπίγκολ ), Semsur (Adiyaman) και Bedis (Μπιτλίς), ενώ σε πόλεις της Τουρκίας Sakarya, Σμύρνη, Αττάλεια,Aydin, Giver (Yüksekova) στο Colemerg

Ορισμένες διαδηλώσεις κατέληξαν σε μάχες με την αστυνομία. Στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας 44 διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Στις κουρδικές πόλεις έγιναν 63 συλλήψεις, εκ των οποίων 33 στη Riha. Σε Amed και Qoser (Kiziltepe) δρόμοι έκλεισαν από τη ρίψη βόμβων μολότοφ από οπαδούς του ΡΚΚ.

Στην Ευρώπη, οι Κούρδοι Καταδικάζουμε τη σύλληψη του Οτσαλάν. Έτσι, χιλιάδες διαδηλωτές χθες προέρχονταν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν στο Στρασβούργο. Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι η σύλληψη του Οτσαλάν ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς συνωμοσίας. Ο επικεφαλής Murat Karayilan του PKK είχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η σύλληψη του Οτσαλάν ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας στην οποία η ΗΠΑ διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο.

Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει η προετοιμασία του τουρκικού στρατού με την συνεργασία των ΗΠΑ για μια στρατιωτική επίθεση επίθεση εναντίον του ΡΚΚ. Στην επικράτεια των ανταρτών έχει αυξηθεί η κατασκοπευτική δραστηριότητα των ΗΠΑ και έχει καταγραφεί αύξηση των αναγνωριστικών πτήσεων δήλωσε ο Murat Karayilan. Κατηγόρησε δε τις ΗΠΑ, και την Τουρκία, ότι έχουν στόχο με την χρήση UAV την εξαφάνιση του ηγετικού πυρήνα του PKK."Θα εξετάσουμε την πολιτική μας, που έχουμε μέχρι τώρα μετά προς τις ΗΠΑ εάν συνεχίσει να επεκτείνει την τεχνική υποστήριξη προς την Τουρκία, "Οι ΗΠΑ θα είναι άμεσα υπεύθυνοι αν οι ηγέτες του ΡΚΚ και τα μέλη του πληγούν από αυτά τα αεροπλάνα."
δήλωσε ο Karayilan

Εν τω μεταξύ, η Διεύθυνση του κουρδικού σταθμού Roj TV που μεταδίδεται από τη Δανική τηλεόραση κατήγγειλε ότι λόγω των παρεμβολών οι εκπομπές της δεν μεταδίδονται σε Τουρκία και το Ιράν.

Σε αυτό να συμπληρώσω κάτι που έχω επισημάνει εδώ και καιρό την παύση της λειτουργείας του διαδικτυακού τόπου pkk-online.net
turkishweekly.net,rudaw.nl,

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.