9/2/10

Άρχισε τον διάλογο με εικονικό βομβαρδισμό στο Φαρμακονήσι η Άγκυρα!

Άρχισε τον διάλογο η Άγκυρα στο Αιγαίο με μία διάλεξη υψηλού επιπέδου από τέσσερα μαχητικά κρούσης F-4E Terminator 2020 τα οποία προσέγγισαν το Φαρμακονήσι και πέταξαν πάνω από αυτό σε ύψος 2.000 μέτρων. Όπως αναφερουν πληροφορίες του defencenet.gr τα αεροσκάφη ήταν σαφώς ορατά από τα φυλάκια του νησιού, ενώ ο βρυχηθμός των κινητήρων J79 σκόρπισε και πάλι ανησυχία.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά μπήκαν μαζί με άλλα τέσσερα F-16 (το γνωστό πακέτο COMAO 4+4) στις 09:51 στο FIR Aθηνών βόρεια της Σάμου Στις 10:11 τα αεροσκάφη κρούσης "έσπασαν" και κατευθύνθηκαν νότια προς το Φαρμακονήσι. Προσεγγίζοντας το νησί χαμήλωσαν αρκετά, εκτέλεσαν μια εκονική προσβολή και αποχώρησαν μαζί με τα F-16 προς τις μικρασιατικές ακτές.

Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 βρίσκονταν στην περιοχή και προέβησαν σε αναγνώρηση των τουρκικών μαχητικών.

Είναι η πρώτη φορά μετά την αποδοχή του ελληνοτουρκικού διαλόγου από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που τουρκικά μαχητικά προβαίνουν σε υπέρπτηση.

Εκτός της σημερινής υπέρπτησης πάνω από το Φαρμακονήσι η τουρκική Αεροπορία προχώρησε σήμερα σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί από 16 αεροσκάφη προχώρησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Από τα 16 αεροσκάφη τα τέσσερα έφεραν οπλισμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


13 σχόλια:

  1. “ Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας. “

    Αγαπητοί φίλοι στό Φαρμακονήσι,σέ λίγο θά σάς πιάσει....υπνηλία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είχε η Ελλάδα την πολιτική βούληση και την στρατιωτική αλκή του Ισραήλ και θα βλέπαμε αν η Τουρκία, ή η όποια Τουρκία θα έκανε τέτοια νούμερα.

    Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. ΚΑΝΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δρομολόγιο της "άγονης" δεν πρόκειτε να σταματήσει. Τό φιδάκι το σκοτώνεις απο μικρό. Αν το αφήσεις μαύρο φίδι που σέφαγε.
    Πιστεύω θα ήταν είδηση πλέον η μή υπερπτήση της γειτόνισσας στη Φαρμάκο. Για τις άγονες γραμμές γίνονται διαγωνιομοί και μερκές φορές το πρόσφατο παρελθόν μας δίδαξε ότι όποιος τα "χώνει" χοντρά κάτω απο τραπέζι κατοχυρώνει και την άγονη. Όταν έγινε ο διαγωνισμός εμείς πήγαμε σε λάθος κτίριο. Ο νοών νοείτο.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 7:50 μ.μ.

    Από το 1996, την νύκτα των Ιμίων, το ίδιο σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ριξτε τους ... - εχουμε πολεμο, και εδω οι αχρηστοι ακομη συζητουν για να το πως θα στρωσουν για να συνεχισουν τον βαθυ ληθαργο της ασχετοσυνης και ανικανοτητας ...

    Ντροπη και παλι για την εθελουσια καταντια ...!

    Παναγιώτης Κονδύλης, 1996 (http://www.ifestos.edu.gr/): "... Το λυπηρό παράδοξο σε ακροσφαλείς ιστορικές καταστάσεις συνοδευόμενες από διάχυτα παρακμιακά φαινόμενα είναι ότι η στρατηγική σκέψη θολώνει τόσο περισσότερο, όσο εντονότερα τη χρειάζεται ένα έθνος. Όπως ο βαριά άρρωστος δεν αναρωτιέται τι θα κάνει σε δέκα χρόνια, αλλά αν θα βγάλει τη νύχτα, έτσι ο ιστορικά ανίσχυρος χαρακτηρίζεται από την έλλειψη μακρόπνοων συλλήψεων και την προσήλωση στα άμεσα δεδομένα ˙ η διαφορά ανάμεσα σ’ όποιον χαροπαλεύει βιολογικά και σ’ όποιον αποσυντίθεται ιστορικά είναι βέβαια ότι η προσήλωση του πρώτου στα άμεσα δεδομένα εμφανίζεται ως προσπάθεια υπέρβασης ενός πόνου, ενώ του δεύτερου ως κοντόθωρη ευδαιμονιστική επιδίωξη. … Το ελληνικό κράτος δεν στάθηκε σε καμιά φάση ικανό να προστατεύσει αποτελεσματικά τον ευρύτερο ελληνισμό και να αναστείλει τη συρρίκνωση ή τον αφανισμό του. Απεναντίας μάλιστα, το 1974 την καταστροφή την προκάλεσε, άμεσα τουλάχιστον, η ολέθρια πραξικοπηματική ενέργεια που προήλθε από τη μητροπολιτική Ελλάδα. Και αν αυτά τα έκαμαν οι δικτάτορες, οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις σίγουρα δεν έχουν λόγους να είναι υπερήφανες για τη χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδρασή τους απέναντι στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Η αποδεδειγμένη ανικανότητα του ελληνικού κράτους να υπερασπίσει το ελληνικό έθνος-δηλαδή να επιτελέσει την κατ’ εξοχήν αποστολή του- συνιστά τον ανησυχητικότερο οιωνό για το μέλλον. Γιατί ήδη το ελληνικό κράτος βαθμηδόν φανερώνεται ανήμπορο να προστατεύσει ακόμα και το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του. ..."

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού το Φαρμακονήσι (μαζί με το Αγαθονήσι) αποτελεί προσφιλή προορισμό γιά την ΤΗΚ, ας μπεί επάνω στο νησί ένα σύστημα TOR-M1 να γίνεται...παιχνίδι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KILL'EM ALL.

    'Ολα τα άλλα είναι ψευτιές, ανανδρείες και φιοριτούρες :
    Στεφάνια στον Κωλότουρκο σφαγέα, Μερίσματα Ειρήνης, Νομοσχέδια για να γίνουν οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ --> ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ Γ'ΑΥΤΟ ΜΟΝΙΜΟΙ.

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΓΙ'ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΩ.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτα τα κανουν οι στρατιωτικοι,Εμεις ομως μιλαμε με
    τον Ερντογαν.......τον καημενο,
    δεν πρεπει να κανουμε τιποτα που να φαιρει σε δυσκολη θεση τον φιλο μας τον Ερντογαν που θελει να σταματησει τους στρατιωτικους αλλα δεν μπορει.Οπως λεει και ο Μαννος 141 τα γνωστα.Αν εχουμε τετοιους
    πολιτικους τι τους θελουμε τους εχθρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε 09 Φεβρουαρίου 2010 7:50 μ.μ :
    Προσωπικα πιστευω οτι η Ελλάδα ΕΧΕΙ Στρατιωτικη ισχυς παρομοια με του Ισραήλ.Εναι κοινο μυστικο οτι ειμαστε ΠΑΝΟΠΛΟΙ ρε φιλε για ενα κρατος 10 εκατομυριων δεν το Ξερεις ?Η Διαφορα με το Ισραήλ ειναι Τα ΠΥΡΙΝΙΚΑ που εχουν (αν και νομιζω οτι και εμεις εχουμε -Αυτο ειναι μια προσωπικη αποψη - )και το ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ :To Iσραήλ εχει γερές Πλάτες απο τις ΗΠΑ ρε φιλε ... Καλα κανουν δηλαδη γιατι και αυτοι προσπαθουν να επιβιώσουν ζωσμενοι απο τους δικους τους εχθρους ασχετα αν το κανουν με "σωστο" η "λαθος¨" τροπο.
    Ειμαστε απο τις πρωτες χωρες παγκοσμιως σε ΟΠΛΑ πως Νομίζεις οτι πεσαμε εξω Οικονομικά και χρωσταμε και της Μιχαλούς ?Δυστιχως ομως ΔΕΝ εχουμε πλάτες και αυτο κανει την διαφορα μας με τους Ισραηλινους ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ τις Πλάτες τις εχουν οι απεναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 10:52 π.μ.

    Η Ελλάδα πάνοπλη; Καλά, πού ζεις, "ρε φίλε"; Τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ [έχουμε κι εμείς; :-))] είναι μία διαφορά άνευ σημασίας, διότι έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω μικρής αποστάσεως, εκτός βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου και αυτά σε μεγάλο βάθος, ώστε να είναι μακριά από τις ακτές και τα νησιά μας. Η μεγάλη διαφορά είναι στην πολιτική βούληση και στο μήνυμα που έχουμε στείλει προς τα έξω.

    Τα ... εξοπλιστικά προγράμματα μας χρεοκόπησαν; (!!) "Ρε φίλε", από τον Άρη είσαι; Ναι, χρωστάμε της (πρώην) "Μιχαλούς" και πολλά μάλιστα, αλλά αυτή δεν πούλαγε όπλα, με αντιλαμβάνεσαι; Κομπιούτερ και ηλεκτρονικό υλικό πούλαγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι αυτό που λένε "διάλογος μετά μουσικής" και μάλιστα συγχρόνων οργάνων για να γίνειπιό πανηγυρικός...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12:57 μ.μ.
    Ξέρεις πολύ λίγα....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κακοήθeιες....είναι επίθεση "φιλίας"
    Όπως θα έλεγε και ο Papahelas, o Droutsas, η Μitsotakis-Bakoyanni και πολλοί άλλοι ελληνόφωνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.