20/8/18

Να σώσουμε την Ελλάδα

Φίλοι του ιστολογίου μας παρακαλώ διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί και κυρίως τα σχόλια. Το άρθρο γράφηκε το Φεβρουάριο του 2010, πριν το πρώτο μνημόνιο. Θερμή παράκληση διαβάστε το δικό μου σχόλιο με την παροιμία για το στρώμα και τον ψύλλο. Άρθρο και σχόλια, στο σύνολό τους, μας δίνουν μια καθαρή εικόνα για τις αιτίες της συνεχιζόμενης καταστροφής! Αναρωτιέμαι αν κάποια στιγμή διδαχτούμε από τα λάθη μας ή θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε λαϊκιστές και άθλιους δημαγωγούς!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που ο πολίτης είναι αναγκασμένος από τις περιστάσεις να βάζει στην άκρη τα ατομικά, οικογενειακά, συντεχνιακά, μικροκομματικά και πολιτικά του συμφέροντα και στρατηγικές και να αγωνίζεται για κάτι που είναι υπεράνω όλων αυτών, την Πατρίδα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που αυτό συνοψίζεται σε ένα αρχαίο ρητό, που κρατά την αξία του αναλλοίωτη μέχρι σήμερα: Υπεράνω όλων η Πατρίς.
Αυτή η αντίληψη επικρατεί και καθορίζει συνολικά τη στάση της κοινωνίας και του έθνους κυρίως σε πολεμικές περιόδους, όταν δηλαδή απειλείται η εθνική κυριαρχία και η ακεραιότητα της χώρας.
Την περίοδο που διανύουμε, παρότι η πατρίδα μας δεν απειλείται με πόλεμο, λόγω του υπέρογκου χρέους και των τεράστιων κρατικών δαπανών (που αν δεν ληφθούν άμεσα σκληρά και επώδυνα μέτρα θα συνεχίζουν να το επιβαρύνουν) τίθενται σε κίνδυνο μείζονα εθνικά μας ζητήματα (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Σκοπιανό), ενώ απειλείται και η ίδια η εθνική μας κυριαρχία. Ο λόγος είναι πλέον γνωστός σε όλους μας, ασχέτως αν μερικοί δεν νοούμε να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης και με τις πράξεις μας (καταλήψεις δρόμων, δημοσίων κτιρίων, απεργίες κ.λπ.) επιδεινώνουμε την ήδη τραγική κατάσταση της χώρας. Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε ή να σκιάσουμε την ανάγκη των κοινωνικών αγώνων και το δικαίωμα της απεργίας, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας την επιστολή που έστειλε ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, όταν το έθνος ήλθε αντιμέτωπο με την επίθεση των Ιταλών στην Ήπειρο, καλώντας τους φυλακισμένους και κυνηγημένους από το καθεστώς συντρόφους του να συμπαραταχθούν με τους υπόλοιπους Έλληνες και με το κράτος που τους είχε φυλακίσει για τις ιδέες τους, και τους ζητούσε να πολεμήσουν με αυτοθυσία και πατριωτισμό. Κατά την άποψή μας, χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να κινδυνολογήσουμε, οι στιγμές που περνάει η πατρίδα μας είναι οι κρισιμότερες μετά το 1923 και μετά την περίοδο 1940-1949 και απαιτείται εθνική πανστρατιά.
Έχουμε δεσμευτεί να μη χρησιμοποιήσουμε την εφημερίδα ως εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών, κομματικών και άλλων συμφερόντων και το τηρούμε απαρέγκλιτα. Άλλωστε ο άκρατος κομματισμός, η ανευθυνότητα και η αναξιοκρατία (που όλοι γνωρίζουμε ότι δημιούργησαν στο παρελθόν μια ανάλογης σοβαρότητας κατάσταση που είχε στοιχεία ολοκληρωτισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και στον οργανωμένο ποντιακό χώρο) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τραγική κατάσταση της χώρας. Και επειδή τη στιγμή αυτή, των οικιών ημών εμπιπραμένων, είναι αποκρουστικό να βλέπει κανείς κομματικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες να προσπαθούν να ρίξουν οι μεν τις ευθύνες στους δε, δεν θα πέσουμε κι εμείς στην παγίδα να επιρρίψουμε ευθύνες. Μπορούμε απλά να πούμε ότι όλοι έχουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθέναν μας, είτε επειδή κυβερνούσαμε, είτε επειδή δεν κάναμε σωστή αντιπολίτευση για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε επειδή ψηφίζαμε απατεώνες, ανίκανους και ανεύθυνους πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό. Διαλέγουμε και παίρνουμε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, απευθυνόμενοι στους αναγνώστες της «ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ», θεωρούμε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές, τις διχόνοιες και την απόδοση ευθυνών και να μπούμε με αυτοθυσία στη μάχη, για να αποφύγουμε την καταστροφή.
Θεωρούμε επίσης ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, αν παράλληλα με την αυτοθυσία που θα επιδείξουμε, όπως μας έμαθαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, που ήταν πάντα πρώτοι στους αγώνες και τις θυσίες, δηλώσουμε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε από τούδε και στο εξής στους απατεώνες και τους κλέφτες να παίζουν με την τύχη της πατρίδας και του λαού μας.
Σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα μας περίσταση, να αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν και να σώσουμε την πατρίδα. Αφού τη σώσουμε, να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, κάνοντας τότε, όταν περάσει ο κίνδυνος, τον απολογισμό και βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.
Προς το παρόν, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, φύλλο 12ο (Φεβρουάριος-Κούντουρον 2010)
Πληροφορίες για συνδρομές: 210 3316036, gnomi@infognomon.gr

131 σχόλια:

  1. +1000
    (Μετά τον εφιάλτη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψει ξύπνημα)
    Η Ελλάδα πάνω απ'όλα.
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Με τα υπο΄'αρχοντα κατοχικά κόμματα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
      Δείτε:
      ΣΕ 3:21 ΜΟΝΟΝ ΛΕΠΤΑ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

      Η Ελλάδα υποδουλώθηκε - Οι πολιτικοί της την ξεπούλησαν
      https://www.youtube.com/watch?v=4Zv6DUqXimg

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704543804575065033057524318.html?mod=WSJEUROPE-hpp-LEFTTopStories

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα.
    Παπανδρέου Α.Σημίτης Κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής.
    Εμπρός λοιπόν.Τί περιμένουμε;
    Στό σκαμνί.
    Αλλά σίγουρα γιά μιά ακόμα φορά δέν θά γίνει τίποτα.
    Ελλάς τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      ΌΛΟΙ αγαπητέ μου, μετείχαν στην από το 1996, ίσως και ενωρίτερα, συνωμοσία εις βάρος του Ελληνισμού.

      Μην ξεχνάτε τους ΤσιπροΚαμμένους ούτε κανένα.

      Είναι οι ίδιοι που το 2004 θέλανε (και συνεχίζουν να θέλουν), να εκτουρκίσουν την Κύπρο με σχέδιο του Κόφφυ Ανάν που τον θρηνούν τώρα.

      Είναι πολιτικά οι ίδιοι, της δήθεν μεταπολίτευσης με τη θυσία της Κύπρου και τους τούρκους ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ με τον "εθνάρχη" Καραμανλή (αλλά και με πολλούς άλλους «συναινούντες» και «αιδημόνως» σιωπώντες μέχρι σήμερα), να εισβάλλουν ελεύθερα στην Κύπρο.

      Και τελικά οι ίδιοι "πατριώτες", ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΟΡΕΣΗ, υποδούλωσαν και εξοντώνουν τον Ελληνισμό.

      Διαγραφή
  4. Σάββα πρώτη φορά φέτος θα πληρώσω τους φόρους μου ευχαρίστως.
    Και έρχομαι από μία χρονιά που πολλοί συνάδελφοι μου απολύθηκαν...

    Δεν αντέχω όμως να βλέπω το Δημόσιο υπάλληλο να κλαιγεται επειδή θα του κόψουν το μισθό του.

    Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει! Δεν θέλω να ακούω λέξη από συντεχνίες , το καταλαβαίνεις;

    Οι διπλωμάτες δεν μπορούν να κόψουν τους μισθούς του, το ίδιο και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι εφοριακοί το ίδιο, οι λιμενεργάτες επίσης οι καθηγητές, ποιός είναι ο Μα_____ που θα την πληρώσει;

    Ολο το δημόσιο βρίσκει γελοίες δικαιολογίες ..

    Πληρώνει καλύτερα ιπτάμενε η RAF;
    ΠΗΓΑΙΝΕ στη RAF!!! Βέβαια μπορεί να βρεθείς και να βομβαρδίζεις Ταλιμπάν και να κάνεις τσαλιμάκια για να αποφύγεις τα αντιεροπορικά.

    Βάτραχε μου η Βρετανική SBS πληρώνει καλύτερα; Τράβα να δώσεις εξετάσεις να περνάς επαναξιολόγηση κάθε λίγο και λιγάκι και να αποκτήσεις και πολλούς Αφγανούς και Ιρακινούς φίλους...

    Πληρώνει καλύτερα καθηγητή το Βέλγιο; ΤΡΑΒΑ στο Βέλγιο...Πήγαινε να διδάξεις και 35-40 ώρες!!

    Κυριε Διπλωμάτα μου δώσε εξετάσεις να μπείς στο State Department.
    Οντως πληρώνουν καλύτερα!

    Βέβαια ξεχνάς ότι και το εγγόνι σου θα μπεί στο διπλωματικό Σώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ με τα σχόλια σας, κ.Καλεντερίδη . Η πατρίδα αν κινδύνευε, θα μείωνε τα έξοδα της πρώτα πρώτα. Δηλαδή :
    μείωση αρ. βουλευτών
    περικοπές στους μισθούς τους (αυτοί ειναι οι πρωτοι υπρύθυνοι για το χάλι)
    περικοπές στα προνόμια (νέα αυτοκίνητα , αποσπασμένοι συνεργάτες- οικογενειοκρατία) να πάνε φυλακή οσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα, να πιαστούν οι φοροκλέπτες των δημοσίων έργων, οι νταβατζηδες των ΜΜΕ που φοροδιαφεύγουν, να ελεγχθούν όσοι φοροδιαφεύγουν μέσω off-shore (Βουλγαράκηδες , Τσοχατζόπουλοι κλπ) όσοι έφαγαν απο εξοπλιστικά και απο το 2004, απο την Θεσσαλονίκη πολιτιστική πρωτεύουσα, και και και .....
    Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και μετά βλέπουμε.
    Δεν κλέψαμε εμείς . Απλά με το πρόσχημα της κατάρευσης πάνε να μας διαλύσουν τελειωτικά (οικονομικά και κοινωνικά)
    Δεν συναινώ να "σωθεί" το κομματικό κράτος των αλοφύλλων . Ισως χρειάζεται το παραδειγμα του Σαμψων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΙΣΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΪΚΟ" ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρεσει το δευτερο συνθετικο " ΡΩΜΕ'Ι'ΚΟ " ... κατα τα αλλα συμφωνω ....

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμε 16 Φεβρουαρίου 2010 1:19 μ.μ.
    Είναι θέμα αντίληψης.
    Έχεις δικαίωμα να έχεις τις απόψεις σου και να τις εκφράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφου μεθυσαμε, πασπαλισαμε τις πουτ..ες, σπασαμε τα πιατα και πουλησαμε τσαμπουκα στο σκυλαδικο "Η Ωραια Ευρωπη" με δανεικα, τωρα η ηρθε η ωρα της λυπητερης. Το γκαρσονι περιμενει τα λεφτα του κι οι φουσκωτοι πισω του εχουν αγριες διαθεσεις. Ο πελατης (παμπονηρος Ρωμιος) ειναι ταπι και προκειται να βαλει ενεχυρο το σπιτι του μη δινοντας δεκαρα οτι εκει μενουν επισης η γυναικα του, τα παιδια του και οι παππουδες του κι οτι το σπιτι ειναι κληρονομια απο γενια σε γενια. . Αυτος ο πελατης εχει ονομα κι επωνυμο και πρεπει να παει φυλακη ως αρχη για να ξεβρωμισει αυτος ο τοπος. Στο ονομα κι επωνυμο του πελατη ας γραψει ο καθε αναγνωστης απο 10 απατεωνες.

    Μπελιαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ; ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ; (ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ) ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ; ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Ο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ; ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ; ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ; ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ορθα η αποδόμηση της χώρας ειναι Παγκόσμιο σχεδιο.ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.Το ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΣ υποθαλπτεται απο τις ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ Κυβερνησεις
      Δεν βλεπετε το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που ετοιμαζεται παρανόμως απο ετουτη την Κυβέρνηση?Αντι να γινει ΑΝΑΘΕΏΡΗΣΗ ετοιμάζουν ετουτοι ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ μας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.Η δε αντιπολίτευση συναινει

      Διαγραφή
  10. Υπάρχει ανάγκη μίας νέας Πανελλήνιας, υπερκομματικής, υπερκρατικής, υερθρησκευτικής ενωτικής ιδεολογίας, μιάς νέας μεγάλης φιλοσοφίας που θα εμπνεύσει τον απανταχού Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, και όχι μόνο. Η ιστορία μας χρειάζεται μελέτη και επανεξέταση. Είναι αυτή η ίδια η ιστορία που δίνει στην εποχή μας μία νέα, δυναμικότερη όλων των προηγουμένων εποχών ταυτότητα.
    Η διαδικασία της αναγέννησης θα είναι επίπονη και μακρά, αλλά εφικτό να στεφθεί με επιτυχία.
    Η Ελληνική ιδεολογία της Αξιοκρατίας, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο στον περίφημο λόγο τους προς τους λαούς τους οποίους μετέβαλε, είναι ότι καλύτερο. Αξιοκρατία και Πανελληνισμός, είναι δύο έννοιες υψηλές και μεγάλες, διεθνιστικές, πολύ ευρύτερες από τον Ρωμανισμό. Το πανάρχαιο Ελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας, το οποίο είναι πολύ παλαιότερο από την εποχή του Φιλίππου, ήταν Πανελληνικό σύμβολο του φωτός και της γνώσης. Αυτό κατα την άποψή μου είναι το καλύτερο σύμβολο της νέας Πανελληνικής ιδεολογίας της Αξιοκρατίας. Ο κεντρικός στόχος της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας, του σημερινού Χριστιανισμού και του Αθεϊστικού ανθρωπισμού είναι ένας: η δημιουργία του τέλειου κοινωνικού ανθρώπου, η προσέγγιση της αλήθειας, η βελτίωση του ανθρώπου. Η ιδεολογία της Αξιοκρατίας έρχεται λοιπόν να ασπαστεί όλες τις καλές και αγαθές αξίες των τριών παραπάνω ρευμάτων, και όχι μόνο. Υπό το φως του συμβόλου του ηλίου της Βεργίνας, στο οποίο κεντρική θέση έχει και ο σταυρός, μπορούμε όλοι να ενωθούμε, Χριστιανοί, Άθεοι και πολυθεϊστές, όλοι όσοι πιστεύουμε στις κοινές αρχές της κοινωνικότητας, της συνεργασίας, της αγάπης, της γνώσης, της δικαιοσύνης.
    Ο Πανελληνισμός γεννιέται τώρα, σε αυτήν την εποχή.

    Έλληνες της γνώσης και της φωτιάς
    Έλληνες παιδιά της ανθρωπιάς
    Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες Αγιορείτες
    Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες του Δία οι θύτες

    Έλληνες του Αυξεντίου και του σαράντα
    Πανέλληνες της Μακρονήσου Θεοί για πάντα
    Πανέλληνες του Μακρυγιάννη με το σπαθί
    Ρωμέλληνες Αυτοκράτορες Βυζαντινοί

    Έλληνες Πανέλληνες, γνήσιοι Ρωμιοί
    Ατρόμητοι αθάνατοι γνήσιοι Γρεκοί
    Πανέλληνες της νίκης και της λευτεριάς
    Έλληνες του μόχθου και της εργατιάς
    Παννέληνες, Πανέλληνες της ξενιτιάς
    Παντού όλος ο κόσμος μια Ελλάς

    Πανέλληνες του Αλεξάνδρου πρώτοι γιοί
    Ρωμέλληνες του Νικηφόρου Στρατηγοί
    Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες αξιοκράτες
    Φιλόσοφοι, επιστήμονες και δημοκράτες
    Πανέλληνες του Προμηθέα Εγγονοί
    Τιτάνες της Θαλάσσης, και όπου γη

    Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες ανταμωθείτε
    Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες, θυμηθείτε
    Πανέλληνες, Πανέλληνες, Πανέλληνες
    μέσα απο στάχτες γεννηθείτε.

    Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελλάδα μου σε σήκωσα ψηλά, δεν έκατσα να κλαίω και να κλέβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει όνειρο, δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να ανάψει την φλόγα στις καρδιές των Ελλήνων. Υπάρχει μόνο ταπείνωση και εξευτελισμός. Αυτές τις λέξεις περίμενα να ακούσω απο τα χείλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και όχι το εύηχο "μερική απώλεια τμήματος της ελληνικής κυριαρχίας".

    Περίμενα να ακούσω ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε , η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας πρέπει. Δεν το άκουσα.

    Είναι εύκολο να είσαι μοιρολάτρης, εσωστρεφής. Είναι εύκολο επίσης να βαυκαλίζεσαι με φρούδες ελπίδες και να κρύβεσαι πίσω απο δοξασίες και μύθους επιτείνοντας την ηττοπάθεια. Είναι εύκολο να αναθεματίσεις και να υβρίσεις τους φταίχτες. Όμως όλα αυτά είναι μάταια.

    Όχι δεν υπάρχει μαγική συνταγή, δεν είναι καν σίγουρο ότι η Ελλάδα , αυτή η Ελλάδα που θα βγει απο την κρίση θα είναι η ίδια Ελλάδα.

    Υπάρχει ένας μύθος της Αφρικής που αναφέρεται σε μια φωτιά σε ζούγκλα .Εκστασιασμένα τα ζώα κοιτούν την καταστροφή και ένα μικροσκοπικό κολίμπρι πετά και ρίχνει μια σταγόνα νερό πάνω στην πύρινη λαίλαπα. Μα τι κάνεις εκεί του λένε τα άλλα ζώα είναι μάταιο. Κάνω αυτό που ανήκει ως χρέος.

    Σαν φυλή σαν Λαός δώσαμε πολλούς αγώνες, χύθηκε πολύ δίκαιο αίμα. Αυτό το αίμα που χει χυθεί πρέπει να το ξοφλήσουμε. Μπορεί να μην κερδίσουμε την μάχη, μπορεί και να χάσουμε και το πόλεμο μα θα έχουμε αποκαλύψει για πολλοστή φορά την μοίρα του Έλληνα: να πεθαίνει πάντα μαχητής.

    Στο γίγαντα λοιπόν Έλληνα, ο οποίος έχει αποδείξει και έχει καταδείξει ότι όταν ο εξευτελισμός φτάσει ως τα μύχια της ύπαρξης του αντρειώνεται, σε αυτόν ελπίζω.

    Σε αυτό το ιστολόγιο συναντηθήκαμε άνθρωποι που μας χωρίζει η γεωγραφική απόσταση, μας χωρίζουν τα πολιτικά μας πιστεύω, μας χωρίζουν οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, μας χωρίζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις

    Μας ενώνει το αίμα που κυλά και που είναι το ίδιο όσο και αν κάποιοι θέλησαν να πουν ότι χάθηκε ο Ελληνισμός ότι αλλοιώθηκε.

    Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που ήρθαμε να κάνουμε, ας συνεχίσουμε την προσπάθεια την πραγμάτωση της μέγιστης εθνικής ομοψυχίας την επίτευξη της μέγιστης εθνικής αφύπνισης. Δεν είναι χρέος είναι στάση ζωής είναι πράξη τιμής ,είναι ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ γιατί όλοι μας νιώθουμε στην καρδιά μας μεγάλο χαλασμό για αυτό που λέμε πατρίδα ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελλάδα μου σε σήκωσα και πάλι, δεν έσκυψα ποτέ μου το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε. Καλεντερίδη, έχετε αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που αγαπήσαμε και ξέραμε σαν την πιο όμορφη πατρίδα στον κόσμο;

    Να σώσουμε τι και ποιους; Η χώρα είναι δομημένη σε μαφιόζικες πρακτικές πολιτικών. Στον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς συναγωνιζόμαστε την Νιγηρία. Η ποιότητα της ζωής μας συναγωνίζεται τριτοκοσμικές χώρες. Η χώρα έχει καταδικαστεί πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για έλλειψη δημοκρατίας, όπως π.χ. γιατί αρνήται την άρση των προνομίων των βουλευτών-βολευτών. Ζούμε την δικτατορία των ΜΚΟ, που μετατρέπουν την χώρα μας σε τριτοκοσμικό εφιάλτη. Τα παιδιά μας αφελληνίζονται στα σχολεία. Οι παραδοσιακές αξίες λοιδορούνται από την κομματική ψευτοδιανόηση, που πλουτίζει από τον επαγγελματικό ανθελληνισμό.

    Να σώσουμε τα παράσιτα στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας μας Πακιστανούς, Αφγανούς και Αφρικανούς; Γιατί;

    Μόνο μέσα από μία οικονομική καταστροφή θα έλθει η κάθαρση.

    Για πρώτη φορά φέτος, μέχρι σήμερα έχω καθυστερήσει να πληρώσω την εφορία. Αν εξακολουθήσω να είμαι συνεπής φορολογούμενος και τίμιος πολίτης, τα χρήματα μου θα πάνε σε επιδόματα αλληλεγγύης σκηνιτών και δενδριτών και θα εξακολουθήσουν την διαιώνιση της διαφθοράς.

    Καθολική απείθεια και αντίσταση στο φασιστικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τό Τζοβόλα δώστα όλα στό Γιώργο πάρτα όλα.
    Πρώτα τιμωρία στό έγκλημα καί μετά θυσίες.
    Αλλιώς θά τό ξανακάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχει ελπίδα. Μπορεί να ζήσουμε και άλλες καταστροφές, αλλά έρχετε μια νέα εποχή. Πρέπει κάποιοι να τιμωρηθούν σκληρά, διότι χωρίς δικαιοσύνη δεν πάμε πουθενά. Μία νέα φιλοσοφία μπορεί να αλλάξει πολλά. Όλα απο το μυαλό ξεκινάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, τα ίδια με εσένα λέω στον εαυτό μου συχνά. Μην απελπίζεσε. Το όλο θέμα είναι να μαζευτούν οι σωστοί άνθρωποι και να εργαστούν με κατεύθυνση, με φιλοσοφία. Μην φοβάσε, έχουμε δυναμικό, δεν υπάρχει οργάνωση και κατεύθυνση. Αυτά θα τα φτιάξουμε.
    Τα είδα όπως λες και έφυγα για ανασύνταξη. Από εκεί είναι δυσκολότερα να βρεις λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κυριε καλεντεριδη μας ζητατε να πληρωσουμε αυτο που ο λαος λεει τα κερατιατικα..??(για να μην πω αλλη εκφραση..)
    ε οχι..
    δεν πληρωνω τπτ και ας παει κατα διαολου αυτη η χωρα..
    δεν με νοιαζει...
    φωτια και τσεκουρι...
    δεκεμβριανα παλι...
    φωτια σε τραπεζες βουλη χρηματιστηρια
    πορσε καγιεν και βιλες..γγκολντεν μποης και βουλευτες αναξιους και κλεφτες..
    οταν οι κλεφτες οι απατεωνες οι μεγαλολοποδυτες πληρωσουν τοτε θα σκεφτω το κρατος που λεγεται ελλαδα..
    τοτε και μονο τοτε θα δεχτω να κανω υπομονη επιμονη θυσια
    ας τιμωρηθουν παραδειγματικα αυτοι που εφτασαν την ελλαδα ως εδω και μετα ας χρεωκοπησουμε..τοτε θα αξιζει η χρεωκοπια..
    τωρα οχι...

    ΥΣ
    οταν ο φορτηγατζης ο αγροτης ο εφοριακος ο βενζινας ο ταξιτζης δει οτι τα μεγαλα λαμογια πραγματικα τιμωρουνται, θα χασει καθε δικαωμα να εμποδιζει την ζωη μου με απεργιες μπλοκα κλεψιες και ψευτιες..και θα εχει χασει και καθε κοινωνικο στηριγμα στους αγωνες του,,ως τοτε ομως...ο καθενας για την παρτη του..
    ο σωζων εαυτον σωθητω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ


    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΕΙΣΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΩΝΩ:
    ΖΗΤΩ τα "άμεσα σκληρά και επώδυνα μέτρα"
    ΖΗΤΩ "ο ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης" (ή σωστότερα ας τον ...συγχωρέσει ο Μαρξ για όλα τα αμαρτήματα του.)
    ΖΗΤΩ η "εθνική πανστρατιά"
    ΖΗΤΩ η μετατροπή της "κρίσης σε ευκαιρία" (για νέες αρπαχτές;)
    ΖΗΤΩ "οι πατεράδες και οι παππούδες μας"

    Και επειδή κατ ουσίαν δικαιώνονται από την πρόταση σας
    χάριν της ενότητας και της ομοψυχίας:
    ΖΗΤΩ το Βατοπεδι
    ΖΗΤΩ η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ χρηματιστηριακή
    ΖΗΤΩ η ΖΙΜΕΝΣ
    ΖΗΤΩ τα δομημένα
    ΖΗΤΩ τα ΛΑΜΟΓΙΑ

    Υ.Γ: Για τη "ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" δεν ζητογραυγάζω!
    Είναι το μόνο σίγουρο...
    Θα την σώσει η Ντοιτσε Μπανκ έπειτα από αφαίμαξη "μέχρι τελευταίας ρανίδος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητοί φίλοι
    η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και αν εν ληφθούν άμεσα μέτρα θα συνεχίσει να βουλιάζει και μάλιστα με ταχύτερους, καταστροφικούς ρυθμούς.
    Η κυβέρνηση μήνες τώρα στέκει αμήχανη και παρακολουθεί τις εξελίξεις.
    Επειδή είναι αυτοί που είναι, άπειροι και ορισμένοι ανίκανοι, εμείς, ο λαός πρέπει να τους ωθήσουμε να πάρουν μέτρα, όχι να τους εμποδίσουμε.
    Τώρα, στην παρούσα συγκυρία, δεν υπάρχει άλλη λύση από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
    Η ελληνική κοινωνία επί δεκαετίες έχει υποστεί έναν ιδεολογικοπολιτικό και οικονομικο-ρουσφετολογικό εκμαυλισμό και δεν μπορεί να αποδεχτεί σκληρά μέτρα από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση.
    Η μόνη λύση είναι τα μέτρα αυτά να ληφθούν από μια "κεντροαριστερή" κυβέρνηση, αυτή του Γ. Παπανδρέου.
    Άλλωστε, γι' αυτό έγιναν οι εκλογές πριν λίγους μήνες.
    Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και αν δεν θέλει, αν δεν έχει τα κότσια η κυβέρνηση να το κάνει, πρέπει να το απαιτήσει ο λαός.
    Πρέπει να απονομιμοποιήσουμε την συνδικαλιστική αλητεία, κορυφαίο παράγοντα μετά τους πολιτικούς για την οικτρή κατάσταση της χώρας.
    Να ληφθούν μέτρα άμεσα, για να σώσουμε τη χώρα.
    Αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική πρόταση, να την καταθέσει.

    φιλικά και πατριωτικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέντε χρόνια μετά που είναι η σοφία μας;

      Αντίθετα με αυτά που λέτε στο άρθρο, στηρίξατε και εσείς λαμόγια κύριε Σάββα και όλοι μας σχεδόν. Επίσης, από τις πρώτες εβδομάδες της κρίσης μέχρι και σήμερα μου δίνετε την εντύπωση ότι έχετε πολύ κακή πληροφόρηση σχετικά με το τι είναι το χρέος και πως φτιάχτηκε.

      Κάθε σοβαρός διεθνής αναλυτής γνωρίζει πως δεν υπάρχει λύση για την ελληνική οικονομία μέσα στο ευρώ, και ότι αν είχαμε φύγει από το 2010 σήμερα η χώρα μας θα ανθούσε. Αντί αυτού αφήσαμε τη χώρα να λεηλατηθεί για πέντε χρόνια, και θα την αφήσουμε και άλλο, μέχρι να μας πετάξουν άλλοι έξω από το ευρώ για δικούς τους κερδοσκοπικούς λόγους.

      Όταν το πάπλωμα έχει μέσα φίδια και σκορπιούς, και εμείς νομίζουμε ότι δεν πρέπει να το κάψουμε επειδή απλά είναι ψύλοι, και δεν θα μας κάνουν και μεγάλη ζημιά, τότε οι πιθανότητες είναι να κρατήσουμε μεν το πάπλωμα, αλλά μια μέρα να βρεθούμε ψόφιοι πάνω του.

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμε 16 Φεβρουαρίου 2010 2:38 μ.μ.
    μη με αδικείς. Στο τέλος του άρθρου μου λέω ότι ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.
    Οσο για τον Ζαχαριάδη, τον έφερα ως παράδειγμα.
    Όταν απειλήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της πατρίαδας, ζήτησε να παραμεριστούν οι πικρίες, οι αδικίες που θεωρούσε ότι υπέστησαν οι κομουνιστές και ζητήσε συστράτευση υπό την κυβέρνηση Μεταξά.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα ομως έκανε κωλοτουμπα.Αυτο λεει η Ιστορία.Ρωτηστε οποιον Ιστορικό θέλετε

      Διαγραφή
  22. «Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»…
    Ναι φίλε μου σε σένα αναφέρομαι που βάζεις το «Βατοπαίδι» πρώτο – πρώτο στην αξιολόγηση των σκανδάλων σου που δεν θέλεις να πληρώνεις τι προτείνεις άραγε;
    Γνωρίζεις φίλε μου ότι «Βατοπαίδι» είχε κόστος αν υποθέσουμε πως ήταν σκάνδαλο ποσά της τάξεως των 40 ή 50 εκατομμύρια ευρώ… Γνωρίζεις πόσες είναι οι μισθοδοσίες του δημοσίου και πόσες από αυτές τις μισθοδοσίες είναι αργομισθίες; Γνωρίζεις κάθε πόσα λεπτά της ώρας καταναλώνει το «δημόσιο» ένα «βατοπαίδι»; Τις αργομισθίες αυτές φίλε μου κοινή συναινέσει αποδεχτήκαμε διαχρονικά και διακομματικά. Διότι αυτό βόλευε όλους μας και είχαμε ο κάθε ένας από μας το όνειρο μιας τέτοιας αργομισθίας. Αυτός ο εκμαυλισμός της ψυχής του έλληνα είναι το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο. Η δημιουργία ενός αδηφάγου δημοσίου γίγαντα - αποθήκη ανθρώπινης παραγωγικότητας που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να καταστέλλει την συλλογική παραγωγικότητα και να αποθηκεύει ανθρώπους μέχρι τον θάνατό τους δίχως να δώσουν τίποτα σ’ αυτή την κοινωνία. Όλοι μας έχουμε ευθύνη γιατί δεν αντιδράσαμε έγκαιρα. Εγώ πληρώνω ΙΚΑ κάθε μήνα μαζί με τον εργοδότη μου. Δεν θα έπρεπε να αντιδράσω για τις αργομισθίες του ΙΚΑ που πληρώνονται από τα δικά μου λεφτά; Δεν αντέδρασα όμως. Αλλά αύριο θα κλαίγομαι γιατί δεν θα πάρω σύνταξη. Και μάλιστα θα ζητάω τα ρέστα όχι για την κακή διαχείριση των χρημάτων μου αλλά για την αδυναμία απόδοσης σύνταξης που προφανώς θα συμβεί διότι κανείς δεν νοιάζεται για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.
    Όλοι θα πληρώσουμε λοιπόν και είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε ποιο υπεύθυνοι.
    Αυτά σου τα γράφει κάποιος που το 2011 θα κληθεί να πληρώσει τριπλάσιο φόρο αν διατηρηθούν οι κλίμακες όπως έχουν. Αλλά εφόσον δεν ενδιαφέρθηκα όταν έπρεπε θα πληρώσω τώρα διότι είμαι και εγώ συνυπεύθυνος για την κατάντια αυτή. Αλλά ας μην περιμένουν οι πολιτικοί μας κριτήρια πολιτικού ίματζ όταν θα κληθώ να τους επανεκλέξω. Ας περιμένουν την αυστηρότητα της κρίσης μου να είναι ανάλογη με την δική τους αυστηρότητα στην δική μου φορολόγηση. Αλλά πάνω απ’ όλα η αυστηρότητά μου θα είναι και απέναντι στον δημόσιο λειτουργό που με ελέγχει, διότι εγώ είμαι ο εργοδότης του μέσω των φόρων που πληρώνω και όχι κάποιο νεφελώδες «Δημόσιο». Όλα εδώ πληρώνονται φίλε μου και καλά θα κάνουμε να είμαστε ποιο σοβαροί σε όλα από εδώ και πέρα.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. JEFRY:Πώς θά περάσω Εθνικά θέματα χωρίς διαμαρτυρίες;
    SAM:Ελα τώρα..ξέρεις εσύ.
    Τά κανάλια μας θά φωνάζουν γιά τήν οικονομία καί εσύ θά κάνεις τήν δουλειά μας.
    Καί μετά άντε καλό ύπνο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να το ξεκόψουμε μία και καλή..
    Το Δημόσιο πτώχευσε, θα πληρώνει ανάλογα με αυτά που βγάζει ( Το λογικό, στην χώρα μας φαίνεται τιμωρία).

    Οποιανού δημόσιου υπάλληλου δεν του αρέσει είναι ελέυθερος να παραιτηθεί και να αναζητήσει την τύχη του στην αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ενωμένη Ευρώπη.

    Δεν σας πάκτωσε κανένας καμία καρέκλα στον πισινό. Οι πόρτες είναι ανοιχτές, και τα σκυλιά δεμένα.
    Σε οποιονδήποτε ιδιωτικό υπάλληλο ο μισθός του φαίνεται μικρός αλλάζει δουλειά ( αν μπορει).

    Διαφορετικά σκάει και κολυμπάει...

    Αρχίστε να το δουλεύετε στο μυαλό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

    ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΞ, ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ!!!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΜΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όπως σε κάθε χωριό και γειτονιά στην Ελβετία,
    ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ στον κανιβαλικό αφροασιατικό υπερπληθυσμό,
    και, όπως πρότεινε ο Ρήγας και εφάρμοσαν τα 3 πρώτα Συντάγματα, η Ελβετία και ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ σύλλογοι, ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο για κυβερνήσεις χωρίς γενίτσαρους!
    http://apps.facebook.com/c
    auses/61685


    http://antip
    ariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html


    http://www.kpad.gr/tex
    t/thesis/enieo1.htm


    http://edra
    na.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html

    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ ΠΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΠΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ. ΤΙ ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΤΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΩΣ 35-40 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ. ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΡΕΨΟΥΜΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΓΗ.
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΙΟΛΑΣ . ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    ΤΟ 30% ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
    ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ. ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΟΨΕ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ 16 Φεβρουαρίου 2010 1:07 μ.μ. ΘΑ ΛΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ RAF ΚΑΙ ΤΗΣ SBS.ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
    Γράφει ένας Ελληνας Αξιωματικός
    Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια.
    Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην οικογένειά μου το μεσημέρι. Ποτέ δε ρωτάω αν θα γυρίσω πίσω απ' όπου με στέλνεις. Με παλιά μηχανήματα, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, με ό,τι κι αν μου δώσεις. Με την μέση θρύψαλα από τα G, με τα χέρια γδαρμένα από τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, με τη ματιά στη θάλασσα και το δάκρυ στη φωτογραφία της οικογένειας δίπλα απ' την εικόνα του Αη Νικόλα κάπου στ' ανοιχτά της Σομαλίας, με τις πληγές μου ανοιχτές έξω από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τις παλάμες σάπιες απ' την αρμύρα να βγάζω απ' τα νερά τα παιδιά εκείνων που ξεβράζουν οι διακινητές στ' ακρονήσια. Αχ αυτά τα ...........μάτια όταν σώζονται πως σε κοιτάζουν. Σ' απογοητεύω πολλές φορές. Το ξέρω. Αλλά κι εσύ δεν ήρθες στην κηδεία μου. Δεν μου άναψες ένα κερί. Δεν έκανες μια γιορτή για μένα στα σχολειά. Δεν κράτησες ένα δάκρυ για μένα όταν έπεφτα απ' τα ουράνια, ούτε όταν μ' ένα ελικόπτερο πάλευα εκείνη τη Νύχτα μες' στο σκοτάδι και στην αντάρα των Ιμίων, ούτε με έκρυψες για να μη με δει ο Τούρκος από τις τηλεοράσεις σου. Δεν ήρθες στο νοσοκομείο μου δίπλα στο κρεβάτι να μου κρατήσεις λίγη συντροφιά όταν με καίγανε οι σφαίρες και οι μολότωφ που σφηνώθηκαν πάνω μου. Τώρα ούτε σε παρέλαση δε θες να με βλέπεις. Και η σημαία μου έχει σταυρό πάνω και μπορεί να σε ενοχλεί.
    Και για τα παιδιά μου; Την οικογένειά μου; Δε νοιάστηκες όταν γκρεμιζόμουν, όταν πνιγόμουν, όταν με έλιωναν οι ερπύστριες, όταν καιγόμουν στη φωτιά. Ποτέ δε με ρώτησες τον καιρό της αφθονίας αν χρειάζομαι κάτι. Έδινες στους άλλους κι εγώ σε περίμενα. Μη μιλάς μου λες. Μη ζητάς. Είσαι Στρατιώτης. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ μακρυά για να μ' αφουγκραστείς. Στα σύνορα, στον ουρανό, στη θάλασσα. Μέσα στη φωτιά να παλεύω με τις μάνικες και τα Καναντέρ. Καμιά φορά από κει μακρυά άκουγα να με φωνάζεις "καραβανά" και "μπάτσο" και "ταβλαδόρο". Γελούσα και χαιρόμουν, γιατί κι εγώ αυτήν την ελευθερία υπερασπίζομαι. Να μου λες ό,τι θες κι εγώ να είμαι εκεί. Ακοίμητος και Άγνωστος.
    Τώρα με βγάζεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μου λες βάλε πλάτη, βόηθα κι εσύ να περάσουμε τη φουρτούνα. Δώσε κι εσύ να καβατζάρουμε τη χρονιά. Μου λες ότι μ' έχεις γεμίσει επιδόματα και σπίτια και νοσοκομεία και λέσχες, όλα δικά μου. Δε λες την αλήθεια, αλλά δεν με πειράζει. Όταν σου έχω δώσει τη ζωή μου λες να με πειράξουν τα λίγα χρήματα; Όταν έχω σκοπό να μείνω με την Ελλάδα στην αιωνιότητα λες να με απασχολεί η 25ετία;
    Αλλά ξέρεις κάτι;
    Μου 'χεις δώσει το μεγαλύτερο προνόμιο απ' όλα, όταν μου είπες ότι με χρειάζεσαι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της ζωής μου: Όταν σκοτώνομαι είναι για την Πατρίδα. Όταν τραυματίζομαι είναι για την Πατρίδα. Δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπαίνω στην Εφεδρεία. Δεν πεθαίνω. Πάω να γίνω ένα με τον Ηλιάκη και το Σαλμά. Τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο. Γιατί εγώ το ξέρω καλά. Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι Έλληνας. Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας.

    πγή Armyalert
    από το Φλόγα της Μακεδονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι της κορυφής των ΈΝΣΤΟΛΩΝ βοηθούν τις ΜΚΟ να ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την Ματωμενη Ελλαδα απο το ΙΣΛΑΜ.
      Αυτο λεγεται ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
      Και οπως λένε 40 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

      Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν.

      Διαγραφή
  30. Θα πληρώσουμε, είτε το θέλουμε είτε δε το θέλουμε.
    Στις εκλογές (και όχι μόνο) θα πληρώσουν, είτε το θέλουν είτε δε το θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βαγγέλης Κοντογεώργος16 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:36 μ.μ.

    Είμαι 37 ετών...

    Τελικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο..;;

    Μια επίθεση εναντίον της Τουρκίας και ας πάμε 40 χρόνια πίσω...δίνοντας έτσι την ευκαιρεία στις επόμενες μετά απο εμάς γενεές να πράξουν καλύτερα για το καλό της χώρας ;;

    Ή

    Άλλη μια ΕΠΤΑΕΤΙΑ αλλα αυτή την φορά να είναι ΔΕΚΑΤΙΑ και βάλε για να βάλουμε εμείς οι πολίτες μυαλό και οι 300 - άκου 300 ....ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΊΔΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ , ΜΈΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ...- ριψάσπιδες να οδηγηθούν στην κρεμάλα..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιθεση ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ αυτό και μονο ειναι η ΛΥΣΗ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ που ζούμε ειναι επιθεση του ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ σε ενα ΕΘΝΟΣ

      Διαγραφή
  32. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

    Φίλε ελευθέριε Β γιατί προσωποποιείς τα πράγματα;
    Στα "προσωπικά" θα μπορούσα και εγώ λόγω "ιδιαιτεροτήτων" του επαγγέλματος να σου απαντήσω με άνεση.
    Αλλά ας αφήσουμε τις προσωπικές δηλώσεις εκ του ασφαλούς!
    Δεν αφορούν κανένα.
    Το πρόβλημα για το λαό είναι μάλλον ποιοτικό παρά ποσοτικό.
    Τα πράγματα είναι αρκετά απλά:
    Υπάρχει κράτος δικαίου ή όχι;
    Είναι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ή όχι;
    Ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα;
    Πως καλούνται οι Έλληνες να κάνουν θυσίες πριν μπουν οι κλέφτες όσοι ή όποιοι και αν είναι στη φυλακή;
    Δεν είναι προκλητικό να ισχύει ο κατάπτυστος αθωωτικός νόμος περί ευθύνης υπουργών όταν οδηγούνται φυλακή παιδιά για ασήμαντα (πάντα καταδικαστέα) αδικήματά;
    Αυτό δεν είναι "εκμαυλισμός του Ελληνα" κατά τη γνώμη σου;
    Γιατί π.χ να παραμένει βουλευτικό αφορολόγητο;
    Οι εθνοπατέρες είναι εκτός κρίσης;
    Και εκτός νόμου επίσης λόγω βουλευτικής ασυλίας;
    Μέχρι πότε θα λειτουργεί το φόβητρο της Εθνικής καταστροφής για μικροπολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς;
    Δεν είναι αστείο να μιλάμε για εθνική πανστρατιά ή ομοψυχία παραπέμποντας στις Ελληνικές (κυριολεκτικά) καλένδες εγκλήματα κατά του λαού;
    Τι ηθικό σθένος θα έχει η πολιτική εξουσία που αποδέχεται αυτή την κατάσταση;
    Τι αποδοχή θα έχουν τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει;
    Τέλος πάντων!
    Γράφεις για την "αυστηρότητα της κρίσης" σου:
    Τι αποτελέσματα είχε αυτή όταν ξεπούλησαν τον Οτσαλαν ή οταν παρέδωσαν εθνικό έδαφος (Ιμια);
    Θα σου πω εγώ κρίνοντας εκ του αποτελέσματος: ΤΙΠΟΤΕ
    Γιατί δεν φοβούνται την ψήφο σου.
    Την χειραγωγούν εύκολα!
    Με τον εκμαυλισμό που λέγαμε...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
    που κατά τον Λοκ είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.
    Αυτήν επικαλούνται στους ευρωπαιους εταίρους μας.
    Για την αντιμετώπιση της προετοιμάζονται με χίλιους τρόπους!
    Έτσι κάθε άδικη εξουσία ζητά από το λαό συναίνεση ή συμμετοχή με εκβιασμούς ή ανίερα διλήμματα.
    Από την κόκκινη αρκούδα μέχρι την πτώχευση ...

    ΥΓ Δυστυχώς για τη δημοκρατία μας μόνο η ... χούντα οδήγησε στη φυλακή υπουργό ως ένοχο για το αδίκημα της απιστίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 4.18 Έθεσε το θέμα στην σωστή του βάση. Τα πρώτα μέτρα που πρέπει να παρθούν, να πληρώσουν όσοι ασκούν εξουσία και εξηγούμε, όσα πρόστιμα φάγαμε από την Ευρώπη, για δικαστικές αποφάσεις υπέρ υμετέρων, να πληρωθούν από την δικαστική εξουσία που είναι υπεύθυνη, κατακράτηση μισθών κλπ, και από τους ευνοηθέντες , βουλευτές , δήμοι με παράνομες χωματερές κλπ, Το ίδιο εφοριακούς, εκκλησία, και όσους άλλους ασκούν εξουσία, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας, και τότε να ζητηθεί από τους πολίτες να βοηθήσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς τους φίλους αναγνώστες που βγάζουν οργή απέναντι στην αδικία, την κλεψιά και την εγκληματική πολιτική που άσκησαν οι κυβερνήσεις δεαετίες τώρα, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
    Σας καλώ να διαβάσετε ήρεμα και ψύχραιμα για άλλη μια φορά το άρθρο μου.
    Διαβάζοντάς το να έχετε στο νου σας μια παραβολή της Ανατολής.
    Ήταν λέει μια φορά ένας φτωχός που όλη του η περιουσία ήταν ένα στρώμα κι ένα πάπλωμα.
    Αυτό το στρώμα και το πάπλωμα του έδιναν ζεστασιά, όταν λυσομανούσαν οι αγέρηδες τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
    Κάποια κρύα νύκτα του χειμώνα ο χωρικός, όπως ήταν χωμένος μέσα στο στρώμα σκεπασμένος με το πάπλωμα, ένοιωσε να τον τσιμπάει κάτι.
    Τελικά, αντιλήφθηκε ότι αυτό που τον τσιμπούσε και τον ενοχλούσε, ήταν ένας ψύλλος.
    Έτσι, βάλθηκε να βρει τον ψύλλο, να απαλλαγεί απ' αυ΄τον, για να συνεχίσει τον ύπνο του.
    Όμως, όσο κιαν προσπαθούσε να βρει τον ψύλλο, δεν τα κατάφερνε.
    Έτσι, για να απαλλαγεί από τον ψύλλο σκέφτηκε να κάψει το στρώμα και το πάπλωμα.
    Όταν επιχείρησε να το κάνει, προσπάθησε να τον αποτρέψει η γριά μητέρα του, λέγοντάς του: "Αγόρι μου, μην κάψεις το στρώμα και το πάπλωμά σου για έναν ψύλλο. Τί θα κάνεις τις κρύες νύχτες του Χειμώνα".
    Ο χωρικός, οργισμένος με τον ψύλλο που κάθε τόσο τον τσιμπούσε και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί, δεν άκουγε τίποτα.
    Έτσι, βγήκε στην αυλή, έβγαλε έξω το στρώμα και το πάπλωμα και τα έβαλε φωτιά. Όταν τα είδε να λαμπαδιάζουν χάρηκε, γιατί σκέφτηκε ότι έτσι γλύτωσε μια για πάντα από τους ψύλλους.
    Όταν όμως μπήκε στο σπίτι του και ήλθε η ώρα να μπει στο στρώμα για να κοιμηθεί, μόνον τότε κατάλαβε τί είχε κάνει.
    Μόλις πριν από λίγο τα είχε κάψει για να γλυτώσει από τους ψύλλους.
    Όταν δε άρχισε να κρυώνει, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πλέον ούτε πάπλωμα ούτε στρώμα για περνάει από τούδε και στο εξής τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
    Τότε του ήλθαν στο νου τα λόγια της γριάς μητέρας του:
    "Αγόρι μου, μην κάψεις το στρώμα και το πάπλωμά σου για έναν ψύλλο. Τί θα κάνεις τις κρύες νύχτες του Χειμώνα".
    Ο νοών νοείτω.

    φιλικά και πατριωτικά προς όλους

    Σάββας Καλεντερίδης

    υ.γ. Αδέλφια, να σώσουμε την πατρίδα μας και μετά να τιμωρήσουμε τους ενόχους. Μην κάψουμε το πάπλωμα για να απαλλαγούμε από τους "ψύλλους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν η πρώτη δανειακή σύμβαση, το πρώτο μνημόνιο, συντάχθηκε από τα ίδια πρόσωπα που έφτιαξαν το σχέδιο Ανάν, στο ίδιο γραφείο, με τον ίδιο σκοπό, είχατε υποχρέωση να το πείτε στο λαό. Αντί αυτού το στηρίξατε. Κύκλοι σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και αλλού συνεχίζουν την πολιτική γενοκτονίας του λαού μας η οποία άρχισε εδώ και πολύ καιρό, με ανάπαυλες μεν αλλά σταθερά στην υπηρεσία της στατηγικής που όπως έλεγε και ο Ντε Λαγκάρντ στον Υψηλάντη, θέλει τα στενά πάντα στον έλεγχο του Ισλάμ.
      Από την αρχή η κρίση στην οικονομία μας που ξεκίνησαν οι δύο αμερικάνικες διεθνείς εταιρείες βρωμούσε ένα στημένο παιχνίδι με στόχο την καταστροφή μας.
      Έπρεπε να μας τα πείτε από την πρώτη στιγμή και η χώρα μας να ακολουθήσει τη νομική οδό, ή την οδό του Μεσολογγίου από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Περιμένουμε πότε οι στρατηγοί μας και οι χιλιάδες αξιωματικοί, παππάδες, πολιτικοί και άλλοι που τους πληρώνουμε εδώ και δεκαετίες θα αρχίσουν την αντεπίθεση και θα σώσουν τη χώρα μας. Όταν όμως δεν βλέπουν την τύφλα τους λόγω αμάθειας και κακοήθειας τότε ας περιμένουμε και αλλο να ξυπνήσουν. Μέχρι τότε όμως, ντροπή τους.

      Διαγραφή
    2. Σιδηρούντιε
      πόσο καιρό έχεις να επισκεφθείς γιατρό;
      Το άρθρο γράφτηκε πριν τα μνημόνια και αν εφαρμόζονταν όσα αναφέρονται σ' αυτό, δεν θα υπήρχαν μνημόνια.
      Ποιος στήριξε τι;

      Διαγραφή
    3. Πήγα σε γιατρούς και μου είπαν οι ίδιοι ότι είναι για δέσιμο και απατεώνες. Στείλτε μου παρακαλώ τα στοιχεία του δικού σας γιατρού μήπως με βοηθήσει. Σας διαβάζω εδώ και μερικά χρόνια. Τ άρθρο σας κάνει ξεκάθαρα επίθεση στις προηγούμενες πολιτικές μας ηγεσίες και μιλάει για ένα άχρηστο κράτος που κετέστρεψε την οικονομία και έφιαξε ένα τεράστιο χρέος. Δηλαδή το άρθρο σας αναπαράγει τα επιχειρήματα των δανειστών μας, βάση των οποίων κατέστεψαν τελικά τη χώρα. Η Ελλάδα δεν χρωστάει τα ποσά που μας ζητάνε, αυτό είναι το πόρισμα πολλών ερευνών Ελλαδιτών και άλλων αναλυτών, εσείς όμως δεν τους μελετήσατε. Όταν ένα χρέος έχει σχηματισθεί βάση απάτης, δεν είναι νόμιμο χρέος. το μεγαλύτερο μέρος τους χρέους είναι προιόν απατεώνων δανειστών ακι αποτέλεσμα παρανόμων συναλαγών. Πως λοιπόν λέτε για σκληρές θυσίες πριν δείτε το λογαρισμό;
      Εφόσον το γραφείο Σλότερ και Μέι συνέταξε τα μνημόνια έπρεπε να το είχατε εξετάσει και να το είχατε πει στο κόσμο όλοι όσοι λέτε ότι θέλετε το καλό του. Αντί αυτού στηρίξατε, όπως λέτε και στο άρθρο, τα "σκληρά μέτρα." Τα μέτρα αυτά θα σταματήσουν όταν οι Έλληνες είμαστε 3 εκατομμύρια, η Ελλάδα στο ένα τρίτο του μεγέθους της, και οι συντάξεις στα 150-200 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχατε κάνει τις έρευνές σας. Αντί αυτού δώσατε πολλά χάδια στο σύστημα των δανειστών και τους φωστήρες υπηρέτες του. Η ρήξη με τους δανειστές έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή, όταν ο Γιωργάκης ζήτησε δημοψήφισμα. Αντί της Ενώσεως του Ελληνισμού για ένα όχι στο πρώτο δημοψήφισμα, εδώθησαν αμέσως εντολές να πέσει ο Γιωργάκης και να μην γίνει δημοψήφισμα. Τότε άπαντες νομίζαμε ότι τρώγαμε τις σάρκες του Γιωργάκη ενώ στην ουσία τρώγαμε τις δικές μας.

      Διαγραφή
    4. Το δε γραφείο Σλότερ και Μέι συνέταξε και το σχέδιο Ανάν. Μας πληρώνουν με τα μνημόνια για τη διάθεσή μας να αναστηθούμε.
      Σε αντίθεση με τη σάπια ιστορία που μας έμαθαν, το 1821, και ο Βόσπορος είχε μπλοκάρει από πτώματα ακέφαλα, και πάνω από την Πόλη πετούσαν σύννεφα από κοράκκια και γύπες που έτρωγαν πτώματα Χριστιανών Ελλήνων για μήνες, όπως λένε ξένοι διπλωμάτες της εποχής. Δεν θα είχε ανοίξει τότε μύτη αν δεν έδιναν την ευλογία τους στους Τούρκους οι Βρετανοί και Αυστριακοί για να προχωρήσει η γενοκτονία, με αποτέλεσμα τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στι μισό στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γραφείο Σλότερ- σφαγή δεν επιλέχθηκε τυχαία για το μνημόνια. Αυτά μας έκανα και το 1922. Δεν είναι άνθρωποι και δεν θα ητηθούν με το σταυρό στο χέρι και χωρίς να μελετάμε.

      Διαγραφή
  35. Σάββα με αυτά που γράφεις ενδέχεται να το ρίξουμε στον ύπνο και οι "ψύλλοι" να φάνε και το στρώμα και τους κοιμώμενους.
    ΚΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να καταρευσει να δυαλυθει να κανει παταγο να παρασυρει ολον αυτον το πολιτικοοικονομικο συφερτο που την εφτασε εκει που την εφτασε τη χωρα.
    Και μετα να βαλουμε την πλατη. Να την χτισουμε χωρις αυτους.
    Αν βαλουμε πλατη τωρα αυτους θα σηκωσουμε.
    Και τις δικες τους επιλογες.
    Τις Δραγωνες και τους Λιακους
    Στα απατα να πανε ολοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φιλε Σαββα,φιλε Ελευθεριε Β.,φιλε Σιδηρουντιε.Συμφωνω μαζι σας οτι αυτη την στιγμη που βουλιαζει το πλοιο πρεπει να συστοιχηθουμε και να δειξουμε εμπιστοσυνη στον καπετανιο που μας κυβερναει,ασχετα αν τον εχουμε εμεις επιλεξει.Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Αν καταφερουμε και σωθουμε φτανοντας σε λιμανι,τοτε ειμαι βεβαιος οτι το σοκ που θα εχουμε υποστει,θα μας κανει να δουμε και να μετρησουμε τα πραγματα με αλλο ματι.Τοτε θα υπαρχει ο χρονος και θα βρεθει ο τροπος αυτα που σαν καταρα βαραινουν αυτο το εθνος,να τα διωξουμε και να ξεκινησουμε μια νεα πορεια,οπως αυτη αρμοζει για την πατριδα μας.Ισως ο θεος της Ελλαδος να μας ταρακουναει γιατι πρεπει να μας ξυπνησει απο τον ληθαργο και την νιρβανα που εχουμε βυθιστει.Ισως τιποτα δεν γινεται τυχαια,αρκει τα παθηματα να γινονται μαθηματα.Τωρα ειναι η μαχη για την επιβιωση ΟΛΩΝ μας,μετα θα ελθει η ωρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ,πρωτα για τους εαυτους μας που επιτρεψαμε σε καθε ειδους σκουληκι να μεταλλαχθει σε γερακι και να μας ξεσκιζει τις σαρκες και να βιαζει το μελλον των παιδιων μας.Το ξεκινημα της Ιστοριας εχει ηδη γινει,ας δειξουμε συνεση και ομονοια ωστε στο τελος τα δακρυα να μην ειναι δακρυα λυπης αλλα ικανοποιησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. . Αν δεν καταπολεμήσεις τα παράσιτα σοδειά δεν έχει, σήμερα στην εποχή της πληροφορίας υπάρχουν και τα εντομοκτόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΝΑΙΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΑΛΟΥΧΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.
    (Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα). ΟΧΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ . ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ. Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ. ΠΡΙΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ........... ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΝΑΙΑΣ Φοβάμαι ότι όταν μπεις στο λιμάνι (αν μπεις με αυτό το πλήρωμα) σε περιμένει μεγαλύτερο σοκ γιατί στο λιμενοβραχίονα θα σε περιμένει η κ Δραγώνα με τον κ Μπαροζο και τους λοιπούς για τον επόμενο γύρο.

    ΥΓ Για το "μετά θα έλθει η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ" που γράφεις να μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω (χωρίς βέβαια να συγκρίνω τα γεγονότα ή να επικροτώ τέτοιες λύσεις) ότι μια ώρα να καθυστερούσε ο Πλαστήρας οι υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής θα έμεναν ατιμώρητοι και δε θα χρειαζόταν να "δικαιωθούν" σήμερα με την περίφημη... αναψηλάφηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό και αν είναι Νέμεσις!!
    Ο γιός αυτού που εγκαθίδρυσε την δικατορία των δημοσίων υπαλλήλων τώρα να πρέπει να την πριονίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συμφωνω με ανωνυμοs 3:09 μ.μ.

    Το πρωτο πραγμα που εκανε η κυβερνηση ηταν να καταργησει το Υπουργειο Μακεδονιαs Θρακηs. Ο πατεραs του, Ανδρεαs Παπανδρεου, δεν το ειχε δημιουργησει λογω του προβληματατοs με τα Σκοπια; ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κύριε Σάββα με απεριόριστο σεβασμό προς το πρόσωπο σας θα δηλώσω τα εξής: Εδώ και αρκετές ημέρες το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ δορυφορική τηλεόραση (κυρίως Γερμανικά και Αμερικανικά δίκτυα) και διαβάζω στο διαδίκτυο ευρωπαϊκό τύπο. Αυτό που δεν έχω ξαναδεί σε τέτοιο βαθμό, και μάλιστα κάθε ημέρα και για περισσότερο από 1 εβδομάδα, είναι να ασχολείται η Ευρώπη με την πατρίδα μου για το αν πρέπει να εκδιωχθεί από την ΟΝΕ - γιατί όπως ειπώνεται χαρακτηριστικά, ζούσαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας για δεκαετίες - ή να βοηθηθεί από την ΕΕ. Επειδή η οικογένεια μου ζει και εργάζεται στην Γερμανία, και 2 πολύ καλοί μου φίλοι σε Αγγλία και Ελβετία αντίστοιχα, μου εκμυστηρεύονται καθημερινά τον γολγοθά που περνάνε στον εργασιακό τους χώρο από τα πικρόχολα και καυστικά - σε καθημερινή βάση - σχόλια των αλλοεθνών συναδέλφων τους. Δεν θα σταθώ στα προβλήματα και στις αιτίες που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και που αν οι ίδιοι δεν πατήσουμε φρένο τότε θα τσακιστούμε από κεκτημένη ταχύτητα. Όλα αυτά τα έχουν εκθέσει με πολύ γλαφυρότητα αρκετοί άλλοι. Αυτό στο οποίο θέλω να εστιάσω είναι ότι ο Νεοέλληνας πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο ΘΕΜΑ έχουμε γίνει στον κόσμο και πόσο ΤΡΑΓΙΚΑ σπιλώνεται η Ελλάδα. Και σωστά διαβάσατε, η Ελλάδα και ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μόνο. Δυστυχώς όλους μας παίρνει η μπάλα ακόμη και τον απλό κόσμο, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε στα μάτια των ξένων κόκκινο πανί. Είμαι 29 ετών. Την ασυδοσία, στα χρόνια της οποίας έζησαν οι γονείς μου τα δημιουργικά τους χρόνια, καλούμαι να την πληρώσω τώρα εγώ! Και ξέρετε κάτι; Θα πληρώσω κι εγώ και όλοι μας,για να επισφραγίσουμε την ρήση ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ..., αλλά περισσότερο για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑ μας που όσο την αγαπάμε τόσο μας πονάει! Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και μας διασύρουν στα μιντια στο εξωτερικό .Τι θα πουν ,οτι ως νεοι ΧΙΤΛΕΤΙΣΚΟΙ υφαρπαζουν τον πλούτο μιας χωρας για να σωθούν οι ιδιοι?Μην ειστε αφελεις Το 4 ΡΑΙΧ κανει την δουλεια του και οι ΑΦΈΛΕΙΕΣ Έλληνες ,ανενημερωτοι ,κομπλαρουν.Για ξυπνηστε 4ΡΑΙΧ εχουμε.

      Διαγραφή
  44. Κυριε Καλεντεριδη,

    Η θεση που εκφραζετε παραπεμπει στο ιδεατο και οχι στο πραγματικο ή πιθανο. Αν κατι μπορουμε να διδαχθουμε απο την καταγεγραμμενη ιστορια 3 χιλιαδων χρονων, ειναι οτι η ανθρωπινη συμπεριφορα, ιδιως του Ελληνα, ειναι, στα βασικα της χαρακτηριστικα, απιστευτα διαχρονικη. Η παροτρυνση σας να σωσουμε πρωτα την Ελλαδα και μετα να καθησουμε στο σκαμνι τους κατεργαρηδες, μπορει να ευοδωσει μονο στο πρωτο σκελος της, και αυτο δεν ειναι σιγουρο.

    Τα τελευταια 50 χρονια κανεις δεν εκατσε στο σκαμνι. Και σιγουρα δεν θα κατσει οταν και εφοσων σωσουμε την Ελλαδα. Γιατι ιδιως τοτε ειναι που πιανει η ευφορια τον Ελληνα. Οταν ειναι ολα καλα, κανεις δεν ασχολειται σε αυτη τη χωρα με τα δυσαρεστα. Και αυτο αποδειχθηκε τα τελευταια 30 χρονια που ολοι ηξεραν οτι καποιοι εκλεβαν, αλλα παρ'ολα αυτα ζουσαμε ολοι τη νιρβανα μας, οσο ακομα ερεε το χρημα απο την ΕΕ. Και καθοτι σαν Ελληνες δεν μαθαινουμε απο τα λαθη μας, δεν μπορει να ευελπιστει κανεις οτι αυτη τη φορα θα γινουν αλλιως τα πραγματα, και τελικα 8α υπαρξουν τιμωριες (Επ'αυτου ισχυει και ο ορισμος του Αινσταιν για την ηλιθιοτητα). Και αν δεν υπαρξουν τιμωριες, τοτε ειναι νομοτελειακα σιγουρο οτι σε μερικες δεκαετιες θα ξαναδουμε το ιδιο εργο.

    Δεν αμφισβητω οτι αυτο που λετε ειναι οντως αυτο που πρεπει να κανουμε αυτη τη στιγμη. Αυτο θα ηταν το καλυτερο. Ζητατε ομως απο αυτον τον Ελληνα που γαλουχηθηκε να κοιταει το τομαρι του, εφοσων ολοι γυρω του εκαναν το ιδιο, να υπερβαλλει εαυτον, να κανει το πρωτο βημα αυτος, προσωπικα, προς την νομιμοτητα και τη θυσια, μη γνωριζοντας αν και οι αλλοι θα κανουν το ιδιο ωστε να εχει και αντικτυπο η προσπαθεια του αυτη, και να παραχωρησει ετσι το μοναδικο οπλο που εχει για ατομικη επιβιωση σε μια αρενα οπου ολοι κραδαινουν σπαθια, ακοντια και τριαινες. Γιατι, σε αρενα εχουν μετατρεψει τις κοινωνιες οι φωστηρες της παγκοσμιοποιησης, σε ζουγκλα.

    Οχι λοιπον. Πρωτα να αποκαθηλωσουμε τον καισαρα που απολαμβανει το βαρβαρο θεαμα απο το θρονο του, πρωτα να απαιτησουμε την παραδειγματικη τιμωρια των ενοχων, και μετα με καθαρο μυαλο να κοιταξουμε να σωσουμε την Ελλαδα και να αλλαξουμε τους κανονες με τους οποιους καταντησε να παιζεται το παιχνιδι που λεγεται ζωη. Αλλωστε η λυτρωση, η Καθαρση ερχεται μονο μετα την Νεμεση, και τη Νεμεση δεν την ειδαμε ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προς τελευταίο Ανώνυμο. Ε ναί, αυτό είναι που λένε "εχει ο καιρός γυρίσματα".
    Η΄το άλλο. "Ανάγκα και Θεοί πείθονται.." Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κ.Καλεντερίδη ωραία τα λέτε, αλλά έχω και εγώ την ίδια απορία με άλλους σχολιαστές εδώ. Σε ποιά Ελλάδα αναφέρεστε; Ποιά Ελλάδα πρέπει να σώσουμε;
    Δεν υπάρχει Ελλάδα πλέον. Υπάρχει ένα τριτοκοσμικό κρατίδιο με διοίκηση μια κρυπτοιουδαική κυβέρνηση, έναν λαό σε πλήρη ύπνωση και εκατομμύρια τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών που κανιβαλιζουν τον λαό μας και το ίδιο το κράτος. Εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς θα παίρνουν συντάξεις στην Ελλάδα και ήδη χιλιάδες παίρνουν με 2-3 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα. Είμαστε το μόνο κράτος που συνειδητά ευννοεί τον εποικισμό του από τριτοκοσμικούς λαθροεισβολείς και οδηγεί σε εθνοκάθαρση τον λαό που το έφτιαξε για να το υπηρετεί.
    Είμαστε ένα κράτος που χαρατσώνει τους Έλληνες για να τα δίνει στους τριτοκοσμικούς λαθροεισβολείς. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας δίδαξαν στο σχολείο ούτε τη δική σας γενία ούτε τη δική μου. Η χώρα αυτή πέθανε μέσα σε μία εικοσαετία και μετατράπηκε σε μία χώρα με έναν κρατικό μηχανισμό που πλέον στρέφεται ανοιχτά κατά των Ελλήνων.
    Το ίδιο το κράτος είναι το πρόβλημα κ. Καλεντερίδη. Όλοι μας είχαμε μια ελπίδα πως ίσως οι ένοπλες δυνάμεις αντιδράσουν στη βιβλική καταστροφή που έρχεται. Αλλά και αυτές είναι για τα πανηγύρια.

    Όχι κ. Καλεντερίδη, η "Ελλάδα" αυτή δε μπορεί και δε πρέπει να σωθεί. Η Ελλάδα της Δραγώνα, της Διαμαντοπούλου, του Λαμπράκη, της Ρεπούση, του Μινέικο, της Μητσοτάκη, το εμετικών συνδικαλιστών, των ροζ αστών που μένουν Εκάλη και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα παιδία τους καίνε τυροπιτάδικα και το βιός του μεροκαματιάρη στην Αθήνα, ΔΕΝ είναι η πατρίδα μας και ΔΕΝ πρέπει να γλιτώσει.

    Χρειαζόμαστε ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ κ Καλεντερίδη. Ένα κράτος που κουμάντο θα κάνουν οι Έλληνες και όχι οι "εκχριστιανισμένοι" ντονμέδες, που δε θα έχει λαμόγια, συνδικαλιστές, χαραμοφάηδες, ανθέλληνες, πακιστανοαφρικάνους λαθροεισβολείς και προδότες.
    Για αυτό το κράτος ωφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι και όχι για το κράτος του Yorgo-Dragona-SYRIZA A.E.

    Ας πάψουμε επιτέλους να εθελοτυφλούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε βιο
      Ολο το Παρακράτος αλωνιζει χρονια ΠΑΡΑΒΙΆΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τωρα ολοι στην βουλή ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ,και οι Νενεκοι της Βουλής υποταγμένοι...Που εισαι ΛΕΝΙΝ και ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΕ να καμαρωσετε!
      Άλλωστε η τραγικη Μεταπολίτευση στοχο είχε αυτή την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ.Ουτε οι δημοσιοι ουτε αλλοι φταίνε.Το πολιτικο Συστημα υπηρετες των ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ετοιμάζουν τον ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.Καταργηση του Εθνους μας.Κυνηγι της Ορθοδοξίας.Που εισαι Λενιν και Ροβεσπιερε να καμαρωσετε!

      Διαγραφή
  47. Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε ένα Παγκόσμιο Πανελλήνιο Συμβούλιο, για να μελετήσουμε μαζί όσοι ενδιαφερόμαστε πως θα αλλάξουμε τα πράγματα. Συμβούλιο τελείως διαφανές, υπερκομματικό, υπερθρησκευτικό, χωρίς έναν ηγέτη στην κεφαλή, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων, ώστε να είναι ισχυρότερο. Έχω πολλές προτάσεις για την δομή και την λειτουργία. Τίποτα σπασμωδικό, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αύριο. Ενδιαφέρεστε κ. Σάββα, ή έχω παλαβώσει από την σαπίλα που βλέπω και δεν ξέρω τι λέω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως οταν λετε υπερθρησκευτικο εννοείτε ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ.Διοτι αυτη την στιγμη την Ελλάδα μας την θελουν ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΑΝ

      Διαγραφή
  48. Φίλε και παλιέ συγκάτοικε ΣΚΑΛ, δε συμφωνώ καθόλου με τη φιλοπατρία σου, πριν απο λίγους μήνες ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ πήρε ισχυρή εντολή απο τον Ελληνικό Λαό να εφαρμόσει το πρόγραμμα που είπε ότι έχει, αυτό περιμένει ο λαός να κάνει, το κόλπο ότι δεν βρήκε τίποτε είναι εκ του πονηρού και παλιό.
    Φοβούμαι ότι με το συναισθηματικό σου σχόλιο παρασύρεις το δυστυχή να αποδεχθεί τη δυστυχία του και δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη,ακολουθούν τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και εκεί ποιός θα βοηθήσει ο λαός;
    πιστεύω ότι το μόνο που χρειάζονται είναι ΄΄ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ΄΄ (απο το ΛΑΟ ασφαλώς).
    πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε πολίτες να χαστουκίζουν ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ και τότε θα δούμε αν θα συνεχισθεί η φάρσα του παραλόγου που παίζεται αυτή την εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κι αν πλήθος τ'ασχημα, κι αν είναι τ'αδεια αφέντες, φτάνει μια σκέψη, μια ψυχή, φτάνεις εσύ, εγώ φτάνω, να δώσει νόημα στων πολλών την ύπαρξη. Ένας φτάνει.»
    -- Κωστής Παλαμάς

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΣΑΒΒΑ...

    ΣΚΥΒΩ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

    "Εγώ δεν ξεκουράζομαι ποτέ
    είμαι παντού όπου το χρέος με προστάζει
    κι όσο θα υπάρχουνε στη γη κατακτητές,
    θα τους συντρίβω και το αίμα τους θα στάζει".

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑΤΕ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΡΙΜΟΡΦΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ, ΠΗΔΗΞΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    Η ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ή ΑΛΛΩΣ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΥΦΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ.

    Σ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πρέπει να μειωθουν οι βουλευτες και να αυξηθουν οι Ελληνες. Προνόμια τώρα στους πολυτεκνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε Σάββα,

    ο κατάπτυστος εθνοπροδότης Ζαχαριάδης, εκείνο το τομάρι, ο απόφοιτος της Σχολής Στελεχών Κούτβ της Μόσχας, έβαλε την υπογραφή του κάτω απο κείνο το γράμμα, το οποίο όπως διεκύρρητε δεν το είχε γράψει ο ίδιος, μόνο όταν οι Χωροφυλάκοι τον αρχίσανε στο πάνω χέρι κάτω χέρι και του ξεκαθαρίσανε μάλιστα ότι θα του αλλάζανε την Παναγία στη σφαλιάρα εάν δεν βοηθούσε την πατρίδα στον αγώνα της κατά του Φασισμού.

    ¨Οσο ίσχυε το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, τα τομάρια οι Κομμουνιστές ήταν οι καλύτεροι φίλοι του Ναζισμού και του Φασισμού.

    Διαβάστε κύριε Σάββα τα `10 Θανάσιμα αμαρτήματα του ΚΚΕ` του Μέρτζου. ¨Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε.

    Δεν υπάρχει αριστερός και πατριώτης. Για δαύτους δεν υπάρχει κάν η έννοια `πατρίδα` και `έθνος κράτος`.

    Εμείς λέμε Dulce et decorum est pro patria mori και κείνοι λένε E de Unum Pluribus, Annuit Coeptis & Novus Ordo Seclorum (η αναστροφή είναι σκόπιμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. o filos pou anaferetai stous enstolous na fonaksei thn RAF kai tous SBS na fylaksei to Braxo pou fylaw egw gia na erxetai na kanei mpanio to kalokairi kai na xairetai pou einai ellhnikos(syggnwmh gia ta greeklish alla exei problhma to pc)
    Me ektimhsh
    Arxiloxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συμπλήρωμα

    @ΝΑΙΑΣ

    Έχεις βαθύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυτατα μεσάνυχτα αγαπητέ. Σε τι ακριβώς θα συστρατευθείς με τον Γιωργάκη άνθρωπε μου; Μα σοβαρά πιστεύεις ότι θέλει να σώσει την Ελλάδα;
    Εάν το ήθελε δε θα μοίραζε εκατομμύρια ευρώ και ιθαγένεια σε όποιον περάσει τα σύνορα της χώρας με τα τουρκικά δουλεμπορικά.
    Όχι αγαπητέ πρέπει να είναι κανείς απίστευτα αφελής για να νομίζει ότι ο Γιωργάκης θέλει να σώσει την Ελλάδα. Αυτός και η παρέα του θέλουν απλά να τελειώνουν με την Ελλάδα (ότι απέμεινε δηλαδή από αυτήν) και το ελληνικό γένος μέσα στο 2010! Για αυτό ενώ μας ισοπεδώνει στους φόρους δίνει όλο και περισσότερα στους λαθροεισβολείς. Για αυτό τους δίνει επιδόματα ονομάζοντας τους σκηνίτες και δενδρίτες ενώ εμείς πρέπει να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας.
    Σύνελθε όσο είναι καιρός...


    @κ.Καλεντερίδη

    Δεν είδα το μήνυμα σας εδώ όταν έγραψα το προηγούμενο δικό μου.
    κ.Καλεντερίδη, έχετε μάλλον μπερδέψει κάποια πράγματα. Ο ψυλλος της ιστορίας σας είμαστε εμείς οι Έλληνες πατριώτες. Το στρώμα και το πάπλωμα είναι η κρυπτοιουδαική ιεραρχία, στη κυβέρνηση, στα ΜΜΕ, στις ΜΚΟ, στην ακαδημία που μας καταδυναστεύουν, το ίδιο το κράτος δηλαδή.
    Όχι...δεν είναι δικό μας αυτό το κράτος. Ακόμα κι αν σωθεί οικονομικά οι δομές του θα το οδηγήσουν ξανά στην ίδια ανθελληνική πορεία. Η Δραγώνα, η Ρεπούση, ο Λιάκος, ο Αλογοσκούφης, ο Σημίτης, ο Σαραγκούσης, ο Κοεν-τζόγλου, Ο Γιωργάκης και όλος αυτός ο απίθανος συρφετός δεν είναι "ανωμαλίες" του συστήματος, είναι η ενσάρκωση του ίδιου του συστήματος. Πιστεύει κανείς σοβαρά πως εάν αύριο κάποιος χάριζε στον Γιωργάκη 500 τρις ευρώ θα τα έδινε για την βελτίωση της Ελλάδος, για τη δημιουργία σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων, για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, για τη παιδεία; Αν κάποιος το πιστεύει πρέπει να είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
    Όχι κ. Καλεντερίδη, θα τα έδινε στη Αφροδίτη Αλ Σάλεχ για να φτιάξει κέντρα υποδοχής λαθροεισβολέων με τσακούζι και πισίνες, για να προσλάβει ειδικούς σεφ που θα σέρβιραν τους λαθροεισβολείς ανάλογα με τις διατροφικές τους συνήθειες. Θα τα έδινε στις ΜΚΟ Αλεβι-ζάτου και Τρεμόπουλου για να μας λένε πόσο ρατσιστές είναι οι Πόντιοι που μιλάνε για τη γενοκτονία τους. Θα τα έδινε στον απίθανο Κούλογλου για να περνάει τον ανθελληνισμό του από την ΕΡΤ με μισθό 300.000-400.000 ευρώ το χρόνο.
    Το σύγχρονο "ελληνικό" κράτος είναι ο εχθρός των Ελλήνων. Όσο πιό σύντομα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα.

    Δύο λύσεις υπάρχουν, είτε ξαναπαίρνουμε τη πατρίδα μας πίσω, με κάθε μέσο. Είτε φτιάχνουμε νέο ελληνικό κράτος.
    Αυτή η χώρα έτσι όπως είναι όχι απλά δε πρέπει να σωθεί, αλλά δε πρέπει καν να προσπαθήσει κανείς να τη σώσει. Λυπάμαι που το λέω, ουδέποτε στη ζωή μου πίστευα ότι θα εκστόμιζα κάτι τέτοιο, αλλά είναι η τραγική αλήθεια.'
    Αλήθεια εάν τελικά σωθεί η Ελλάδα οικονομικά και ψηφίζουν 3 εκατομμύρια αλβανοπακιστανοαφρικάνοι αυτή η χώρα θα είναι το κράτος μας; Θα νοιάζονται οι πολιτικοί για το ελληνικό έθνος; Θα νοιάζει τους πακιστανούς μουσουλμάνους εάν η Ρόδος περάσει υπό τουρκική διοίκηση; Ίσα ίσα θα το επιδιώξουν.

    Όσον αφορά για αυτό το λαό. Προσωπικά αν δεν ήμουν Έλληνας θα ήμουν βαθύτατα ανθέλληνας καθότι απεχθάνομαι τους ραγιάδες και τους κακομοίρηδες. Ένας άνθρωπος ο οποίος ψήφισε Γιωργάκη (και να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι που τον ψήφισαν το 2009 θα τον ξαναψηφίσουν), δεν αξίζει όχι να σωθεί, αλλά αποτελεί και άχρηστο βάρος για τον πλανήτη.


    ΥΓ Ξεχνατε πως ο Ζαχαριάδης όταν έμαθε πως ο Άξονας είχε συμμαχήσει με τη πατρίδα του (ΕΣΣΔ) έστειλε και δεύτερο γράμμα που ανερούσε το πρώτο και μιλούσε κατά του αμυντικού πολέμου της Ελλάδος.
    Άλλωστε αυτό πρακτικά το διαβεβαιώνουν και αρκετοί μαχητές του 40, που πηγαίνανε διάφοροι τύποι και ενώ τους αγκαλιάζανε τους βάζανε στις τσέπες χαρτάκια που γράφανε "για ποιόν πάτε να πολεμήσετε;". Βέβαια το ΚΚΕ (και όλη η αριστερά) ανέκαθεν ήταν το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας που είπε και ο παππούς του GAP. Αυτά βέβαια τώρα πλέον μοιάζουν ψιλά γράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ BIO. ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ. ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΓΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΗΔΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΤΕΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τα κάστρα κινδυνεύουν από μέσα, έτσι η πολιτική δήθεν αφέλεια έφθασε όπως πάντα πάλι κοντά στο αιματοκύλισμα ή στην αποδοχή της εμφανέστατης εξελισσόμενης προδοσίας..
    Ο Ζευς σε εκφυλιστική ανάλογη πανανθρώπινα καταστροφική περίοδο που κινδύνευε πάλι το ανθρώπινο είδος, για να μας σώσει μας προσέδωσε στους ανθρώπους ξέχωρες ιδιότητες, τους πυλώνες : Αιδώ και Δικαιοσύνη.
    Πρέπει να περάσουμε όλοι οι άνθρωποι αυτήν την συνειδησιακή κατάσταση με τα σωστά ιστορικά στοιχεία που αντίθετα γνωστοί αχρείοι υπουργοί αυτού του τόπου μας ετοιμάζουν πάλι επιδεικτικά για μάρτυρες . Οι Έλληνες είναι Ήρωες της ανθρώπινης εξέλιξης χωρίς ¨¨τοιούτα ¨¨ οικονομικά κριτήρια…


    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ήθελα να ακούσω κάποιον από αυτούς τους αλητήριους να πει ότι εγώ κόβω το μισθό μου στη μέση για να πληρώσω και ας είναι από την μερίδα εκείνων των βολευτών που δεν φταίνε
    Ήθελα να ακούσω τους συνέλληνες δημόσιους να πουν όλοι μαζί και όπου μας βγάλει αρκεί να πάμε για την επόμενη μέρα .
    Ήθελα κάποιος να πει έφταιξα ναι αλλά ας βγούμε από τη λάσπη να πατήσουμε άμμο τουλάχιστον και μετά θα βρούμε τα πάντα.
    Αλλά όχι όχι εμείς πάλι εμείς να λύσουμε το πρόβλημα εμείς να παλέψουμε και δεν πειράζει ας πεθάνουμε ας λοιδορηθούμε ας μας πατήσουν τα ψήγματα αξιοπρέπειας που μας έχουν μείνει.
    Αντ αυτού όλοι αυτοί οι βολεψηματίες που χρόνια τώρα κατακρεούργησαν τα πάντα συνεχίζουν να τρώνε και να φωνάζουν σαν τα όρνεα να φάνε ακόμα και να μη δώσουν τίποτα.
    Αν δεν δω και εγώ και πολλοί άλλοι το κεφάλι ενός εξ αυτών επί πίνακι κανείς δεν θα ηρεμίσει κανείς και κανείς δεν θα δώσει το παραπάνω από τις δυνάμεις του.
    Δεν είναι μέτρα αυτά δεν είναι και το χειρότερο είναι ότι η άρχουσα τάξη εκ των δημοσίων έχει το θράσος ακόμα και μιλάει .
    Δεν γίνετε το 20% των Ελλήνων να σκέφτεται το 80% των χαραμοφάηδων που ακόμα και την ύστατη στιγμή αντί να λουφάξουν και να σκάσουν και να μην βγάζουν άχνα έχουν τα μούτρα και βγαίνουν στα παράθυρα των άλλων λαμογιών των δημοσιογράφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Aνώνυμε 9:56 π.μ. ευχαριστώ.

    Πρόσεξε τώρα τα σχόλια μεγάλης μερίδα εδώ, οι οποίοι είναι και οι σκεπτόμενοι (και καλά)της Ελλάδας (δηλαδή περισσότερο σκεπτόμενοι από αυτούς που ασχολούνται με τα τρέχοντα ζητήματα: διαζύγιο μενεγάκη,σε ποίο μοντέλο έκαναν ανηθικη πρόταση κλπ)

    Πολλοί εδώ πιστεύουν πως το πρόβλημα της χώρας είναι οι μισθοί των βουλευτών και οι δημόσιοι υπάλληλοι! Δεν είναι ότι είμαστε χώρα υπό κατοχή και λαός υπο διωγμό. Είναι λέει τα επιδόματα και το διογκωμένο δημόσιο που είναι το πρόβλημα και όχι ότι έχουμε κρυπτοιουδαική κυβέρνηση που ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει όλο το τριτοκοσμικό συρφετό ισλαμιστών, κανιβάλων, πορνών με AIDS κλπ.
    Όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε και πιστεύω πως το δημόσιο δε θέλει κουτσούρεμα. Αλλά μπορώ να αντιληφθώ πως το ουσιώδες πρόβλημα είναι αλλού.

    Λοιπόν αγαπητέ ανώνυμε (17 Φεβρουαρίου 2010 9:56 π.μ.)τέτοιος λαός ηλιθίων καλύτερα να πάει στο διάολο και ακόμα παραπέρα.

    Πιό πάνω βλέπω στα σχόλια βγήκανε και τα έμμισθα μπουμπούκια της πρεσβεία στο Ψυχικό και ΔΟΛίως μας γράφουν ότι οι ΟΥΚαδες πρέπει να πάνε στην SBS και οι πιλότοι στη RAF και ότι δε τους χρειαζόμαστε.
    Kαλά εγώ τους αξιωματικούς του στρατού δε σκοπεύω να τους υπερασπιστώ καθώς εάν όντως ήταν αξιωματικοί και τιμούσαν τις στολές τους και όχι δημοκρατογαλονάδες δημόσιοι υπάλληλοι αυτή τη στιγμή θα τρώγαμε κόλυβα για τον Μινέικο ή τέλος πάντων ότι σερβίρουν οι κρυπτοεβραίοι όταν κάποιος από αυτούς πεθάνει. Αλλά όσοι "τσιμπάνε" καλό θα είναι να μην. Πρακτοράκι είναι το παιδί (ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2010 1:14 μ.μ.) και τίποτα παραπάνω. Η πρεσβεία έχει δώσει εντολή στους sayanim να γράφουν τέτοια μηνυματάκια σε πατριωτικά μπλογκς για να προκαλούν σύγχυση.

    Επανέρχομαι στους αξιωματικούς. Τι να σε κάνω ρε λεβέντη μου που πήγες σε 10 σχολεία βατραχανθρώπων, είσαι με χιλιάδες ώρες πτήσεις, με γαλόνια και παράσημα εάν δεν προασπίζεσαι τη χώρα; Τι κάθεσαι και φυλάς τη βραχονησίδα μη τη καταλάβει ο Τούρκος τη στιγμή που έχει καταλάβει με τους εποίκους αφροπακιστανούς την Ομόνοια και σύντομα το Σύνταγμα; Τι να σε κάνω ρε παληκάρι μου; Εσείς και η αστυνομία είστε τα μόνα ένοπλα σώματα στη χώρα. Τι κάνετε; Εσείς κάθεστε και φυλάτε βραχονησίδες οι δε τρέμουν στην ιδέα μη και γρατζουνίσουν κανέναν πακιστανό και τους στείλει προφυλακιστέους ο Κοεν-τζόγλου για πρόκληση σωματικής βλάβης και ψυχική οδύνη στον κανίβαλο.
    Αλλά και εσύ αγαπητέ δημακρατογαλονά δημόσιε υπάλληλε μπορείς σωστά να μου απαντήσεις "και να κάναμε πραξικόπημα ποιός θα ακολουθούσε; Το μαλακισμένο που έβαλε 9 μηνες τη στολή και νομίζει πως κάνει αγγαρεία, επειδή πήγε η "καρρίερα" του 9 μηνες πίσω;". Και θα έχεις δίκιο.
    Αλλά αν είσασταν μάγκες θα βρίσκατε τρόπο διότι για να ξεβρωμίσει ο τόπος δε χρειάζεται όλόκληρος στρατός, 100 άτομα θέλει με διευθύνσεις και ονόματα στόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Την αφορολόγητη ένοχη για όλα άρχουσα τάξη που δεν είναι Δημόσιοι υπάλληλοι όπως οι υπτάμενοι που για αυτούς δεν φοράς τώρα μαντίλα, αυτοί οι ζάμπλουτοι Δεύτεροι σε καταθέσεις στην Ελβετία που έχουν και το αφορολόγητο ποιός θα σου τους βάλει στο πιάτο σου; Ο Άγιος Κύρηλος;

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δεν είναι παιχνίδι για κανένα αυτή η τεχνητή συγκυρία.
    Εχθρός είναι η ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα που δεν γράφθηκε με καμία σταγόνα μελάνι σε κανένα διεθνές ή άλλο δίκαιο για λόγους δήθεν οικονομικούς.
    Το εύψυχο όσων ακατάπαυστα στέκουν σε πάμπολλες Θερμοπύλες , και ιδίως σε νικηφόρους Μαραθώνες ενοχλεί γιατί οι πανεπιστημιακοί καθηγητές οικονομολόγοι απέδειξαν με έγγραφό τους σε ΔΝΤ κλπ ότι οι επιτιθέμενοι κατά της χώρας μας είναι με χειρότεροι οικονομική κατάσταση και απλά εγώ προσθέτω ότι ξένοι και ντόπιοι συνένοχοι δημιουργούν συνθήκες πλιατσικολογήματος.

    Το εκκωφαντικό έγκλημα είναι ότι αυτά δεν τα χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες και έχουν (ξεχάσει) να ενοχλούν για το Γερμανικό χρέος των εγκλημάτων κατοχής, στρώνοντας το χαλί για καινούργιο βαρύτερο, που θα είναι όλο γεμάτο δική μας νέα εθνική προδοσία.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 16/2/10 3:20 +1000

    Κλάψες τέλος!!!
    Και το δικό μου επάγγελμα στην Γερμανία πληρώνεται διπλάσια από τις απολαβές μου.
    Και πές ότι πάω μέσα στον εργοδότη μου και του το λέω..
    Τι πιθανότητες δίνετε να φύγω από την πόρτα και όχι από το παράθυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μία γενική παρατήρηση:
    Καλό είναι να κοπούν οι κλάψες και η (μαύρη) απελπισία. Στα δύσκολα χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός και οδυρμός. Αλλοιώς καταντάμε σαν κάτι πειραματόζωα που σε συνθήκες συνωστισμού και πανικού στο τέλος αρχίζουν να τρώνε το ένα το άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Elpizo mia nea kaliteri Ellada na `dimiopurgithei apo ta epeipia tis palioteris opos kai o foinikas ksanagenietai apo tin tefra tou!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Bio εισαι βαθια δηλητηριασμενος,κοιτα να το κοιταξεις και να πας σε κανενα γιατρο.Ο "Γιωργακης" που λες και αποτελουσε προπαγανδα της ΝΔ επι χρονια αποδεικνυεται "Γιώργαρος" ετσι για να σκας εσυ και το συναφι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ολα μου τα χρονια στον ιδιωτικο τομεα το μονο που ειδα ειναι ενα εκατομυριο κρατικοδιαιτους να κατασπαταλουν και αλλο ενα αγροτο-κρατικοδιαιτους να κατασπαταλουν τις εισφορες μου και να κοιμουνται.
    Δε βαζω την αρχουσα ταξη τι εκανε.
    Το μονο που εχω να πω ειναι οτι δεν εχω να προτεινω κατηγορηματικα αρνουμε να βοηθησω και ειμαι πολυ κουρασμενος αν και πολυ νεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Φιλε ΑΝΩΝΥΜΕ 7.55,εχεις καθε δικαιωμα να κρινεις και να επιτιθεσαι σε αυτους που δεν ακολουθουν το σκεπτικο σου αλλωστε φαινεται οτι αυτο σημαινει δημοκρατια για σενα.Σπιλωμα και υβρις σε οποιον διαφωνει μαζι σου.Δεν ξερω ποτε εχεις αρχισει να παρακολουθεις αυτο το ιστολογιο,γιατι θα ηξερες τις αποψεις μου και τις ιδεες μου,αλλωστε παντα γραφω με το ιδιο ψευφωνυμο και ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ οπως εσυ.Σου συστηνω λοιπον να σκουπιστεις γιατι η λασπη που μου πεταξες βρισκεται ηδη στο προσωπο σου εκτος σαν γουρουνι που εισαι ,την εχεις συνηθισει.


    Φιλε Σαββα η οποιος ελεγξει το σχολιο μου.Παρακαλω να μην διαγραφει διοτι ειναι προσβολη επι προσωπικου απο τον ανωνυμο σχολιαστη,η οποια αφου αναρτηθηκε με σχολιο οτι ειμαι τσατσακι ΓΑΠ και σχολιο για το πως γαλουχω τα παιδια μου,θεωρω οτι δεν πρεπε4ι να 'κοπει' η απαντηση μου.Μπορειτε να μην αναρτησετε,αν θελετε,αυτο το μερος [προς εσας] του σχολιου μου.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ?

    And the blame falls on Greeks who do not like to work very much, and are fans of easy living and fun.

    Πραγματικά αισθάνομαι απίστευτη απαξίωση για το λαό μας και τη χώρα μας, νομίζω ότι όλοι είμαστε σε ένα σοκ! Το γόητρο της Ελλάδας έχει τσαλακωθεί διεθνώς όσο καμίας άλλης χώρας, δε λέω ότι γίνεται αδίκως, αλλά μερικοί φτάνουν και σε σημεία απίστευτης υπερβολικής προσβολής πλέον.
    Ι.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Αγαπητέ" COURIER X

    Είσαι ο πρώτος πασόκος που συναντάω που θεωρεί τον Γιωργάκη*, "Γίωργαρο". Μέχρι τώρα ήξερα τα παρακάτω είδη πασόκου:
    α) το είδος που ψηφίζει γιωργάκη γιατί δεν γουστάρει δεξιά
    β)το είδος που τον θεωρεί λίγο αλλά όπως και να έχει είναι ο πρόεδρος
    γ) το είδος που ότι και αρχηγό να είχε το ΠΑΣΟΚ (ακόμα και τον Μωάμεθ τον Β') θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.

    Ομολογώ πως το φαινόμενο του ελληνόφωνου δίποδου θυλαστικού που θεωρεί τον Γιωργάκη ΓΙΩΡΓΑΡΟ είχα πειστεί πως δεν υπήρχε. Μεγάλη η πλάνη μου...το πηγάδι δεν έχει πάτο...

    Μιλάς για το συνάφι μου και καλά το συνάφι το δικό μου είναι οι Έλληνες εθνικιστές. Το δικό σου το συνάφι να υποθέσω είναι η Αλ Σάλεχ, η Δραγώνα ο Αλεβι-ζάτος, Ο Κοεν-τζόγλου, ο Σα-ραγκούσης, ο εθνικός μας gay Βαλλιανάτος (εδώ αδικώ τον Λαζόπουλο μάλλον), τα εκατομμύρια αφρικάνων κανιβάλων και πακιστανών ισλαμιστών που κατακρεουργούν τα δημόσια ταμεία, τη χώρα και το λαό της σε συνεργασία με τα συριζοπασοκολαμόγια των ΜΚΟ;
    Αν είναι έτσι και οι προαναφερθέντες είναι το συνάφι σου τότε ναι ανοίκουμε σε διαφορετικό συνάφι και ξεκάθαρα σε διαφορετικό έθνος.


    * Το γιωργάκης δεν αποτελεί προπαγάνδα του έτερου πόλου της εγχώριας ιουδαιοκρατίας (βλέπε ΝΔ) αλλά η προσφώνηση του GAP από τους ίδιους τους πασόκους για δεκαετίες. Δε θα μας τρελλάνεται τελείως πασόκοι, ζούσαμε και το 90....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία;
    Βάλτε λίγο τη φράση "turn crisis into opportunity" στο Google κύριε Καλεντερίδη και θα δείτε άθελα σας τι προπαγανδιστική φούσκα αναπαράγετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΝΑΙΑΣ ΕΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕΣ (ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΕ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ) ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ. ΕΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΒΥΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΩΘΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ .
    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ 2010 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος είπε...

    "Πρέπει να μειωθουν οι βουλευτες και να αυξηθουν οι Ελληνες. Προνόμια τώρα στους πολυτεκνους."

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ

    Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ

    Ο ΔΕ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΑΓΕΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ

    ΟΙ ΔΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ (ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙΑΔΑ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    Σ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. o
    17 Φεβρουαρίου 2010 1:51 π.μ.

    τα είπε όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Χάρηκα πάρα πολύ διαβάζοντας τόσο πολλές και διαφορετικές απόψεις επί του θέματος που μας καίει όλους τους Έλληνες.

    Για το θέμα του ελλαδικού κράτους που δεν είναι ελληνικό, νομίζω πως υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία από συγγραφείς όπως είναι ο Χρήστος Γιανναράς και άλλοι, οπότε αν κάποιοι το ακούνε πρώτη φορά, προφανώς δεν τους έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως το θέμα.

    Όσο για τις κρίσεις και το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση σωτηρίας ή όχι, αυτό εξαρτάται από το ποιοι ορίζουν ανά πάσα στιγμή το παιγνίδι. Με έναν λαό που δεν έχει μάθει να σκέπτεται πολιτικά, όπως δυστυχώς είναι ο ελληνικός, θα στοιχημάτιζα ότι και τα δύο ενδεχόμενα (σωτηρίας του κράτους ή όχι) οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στον αφανισμό της ελληνικότητας. Το μόνο που "παίζεται" είναι αν αυτό θα συμβεί εντός ενός κράτους που θα ονομάζεται "Ελλάδα" ή εντός μιας άλλης ή άλλων οντοτήτων, πράγμα αδιάφορο κατά την άποψή μου.

    Αγαπητοί, είναι πολύ επώδυνος ο επιθανάτιος ρόγχος που ζούμε. Ό,τι και να προτείνω εγώ, ή εσείς, δε φαίνεται να υπάρχει χρόνος για τίποτα.

    Όσον αφορά σε κάποια σχόλια περί σεβασμού της αντίθετης άποψης κλπ, επιτρέψτε μου και πάλι να διαφωνήσω. Μια άποψη είναι άξια σεβασμού ανάλογα με την ποιότητά της και όχι o priori. Αν πιστεύεις ότι κάποιος λέει κάτι ηλίθιο, γιατί να μην το πεις; Κάτι τέτοιοι αφορισμοί είναι που ακυρώνουν την όποια απόπειρα άρθρωσης μιας πολιτικής σκέψης, και της ανάπτυξης και διατήρησης μιας συζήτησης σε πολιτικό επίπεδο.

    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Πέντε χρόνια μετά που είναι η σοφία μας;

    Αντίθετα με αυτά που λέτε στο άρθρο, στηρίξατε και εσείς λαμόγια κύριε Σάββα και όλοι μας σχεδόν. Επίσης, από τις πρώτες εβδομάδες της κρίσης μέχρι και σήμερα μου δίνετε την εντύπωση ότι έχετε πολύ κακή πληροφόρηση σχετικά με το τι είναι το χρέος και πως φτιάχτηκε.

    Κάθε σοβαρός διεθνής αναλυτής γνωρίζει πως δεν υπάρχει λύση για την ελληνική οικονομία μέσα στο ευρώ, και ότι αν είχαμε φύγει από το 2010 σήμερα η χώρα μας θα ανθούσε. Αντί αυτού αφήσαμε τη χώρα να λεηλατηθεί για πέντε χρόνια, και θα την αφήσουμε και άλλο, μέχρι να μας πετάξουν άλλοι έξω από το ευρώ για δικούς τους κερδοσκοπικούς λόγους.

    Όταν το πάπλωμα έχει μέσα φίδια και σκορπιούς, και εμείς νομίζουμε ότι δεν πρέπει να το κάψουμε επειδή απλά είναι ψύλοι, και δεν θα μας κάνουν και μεγάλη ζημιά, τότε οι πιθανότητες είναι να κρατήσουμε μεν το πάπλωμα, αλλά μια μέρα να βρεθούμε ψόφιοι πάνω του.

    Εδώ ακόμα να καταλάβουμε το είδος των φιδιών του 1922, μετά από τόσα χρόνια, τι κάθομαι και λέω για το σήμερα;

    Πάντως, ότι και να γίνει, όσοι και να μείνουμε, αργά ή γρήγορα θα γίνει μια νέα καλή αρχή, αυτό πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ας μη ξεχνάμε ΠΡΩΤΑ υπέρ πίστεως, και ύστερα υπέρ πατρίδος. Χρειαζόμαστε ο κάθε ένας μια ατομική μετάνοια , εξομολόγηση και μια γενική πανεθνική μετάνοια για όλο το Έθνος..αυτά είναι πολύ σημαντικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Να σώσουμε την Ελλάδα; Άκου εκεί πράγμα!
    Μα μήπως είναι δική μας;
    Εδώ δεν μπορούμε να σώσουμε τα τομάρια μας και θα σώσουμε μια ολόκληρη χώρα!
    Όταν έχουμε ξεπουλήσει την ψυχή και το μυαλό μας στο διάβολο δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό.
    Λύσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.
    Μια τέτοια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η μαζική αποχή από τις κάλπες. Αν, βεβαίως, καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τη διαπλοκή και τα πολιτικά βαρίδια. Εδώ είναι το μεγάλο θέμα. Γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατεβάζει η γκλάβα. Στην πράξη όμως είμαστε μία από τα ίδια.
    Δε βαριέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Όλα τα στραβά ξεκινούν από τη νοοτροπία που εννοούσε η φράση "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αγαπητοί Κύριοι,
    φαινομενικά κανείς πλην ελαχίστων εθνομηδενιστών δε διαφωνεί με ότι αναφέρει ο Σ. Καλεντερίδης. Υπάρχουν όμως πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει καταρχάς να διευκρινιστούν και ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν.
    Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί από όσους στο παρελθόν καμώνονταν τους πατριώτες κρατούσαν για τον εαυτό τους και τους δικούς τους (παιδιά, συγγενείς) τις καλύτερες και πλέον ασφαλείς θέσεις των μετώπισθεν λέγοντας πολλά και πράττοντας μηδέν.
    Εκτός από το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" να μην ξεχνάμε επίσης τη "Συμπαράταξη" με την Κύπρο και την "Κοινωνικοποίηση" που μάλλον αφορούσε την "Κομματικοποίηση".
    Δε θα πρέπει επίσης ποτέ να ξεχνάμε και τα "Ήρθα γιατί με καλέσατε" και "Η Κύπρος κείται μακράν". Επίσης δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο λαϊκισμός ήρθε ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης και ανόητης πολιτικής που ακολουθήθηκε και από τη λεγόμενη άλλη πλευρά.
    Κοντολογίς, ο πατριωτισμός είναι καλός αρκεί να συνοδεύεται από τη δέουσα στρατηγική και μέθοδο.
    Μη νομίζετε ότι ακόμα και η εκλογή του Σύριζα δεν ήταν μια (υπό συνθήκες και οριοθετημένα) πράξη πατριωτισμού για να αλλάξει κάτι μετά τις ανοησίες και τα ατοπήματα των προηγούμενων.
    Κοντολογίς, ο πατριωτισμός και η ενωτική προσπάθεια θα πρέπει να ξεκινά και από τους κατάλληλους ανθρώπους στους οποίους είναι θεμελιώδες να μη συμπεριλαμβάνεται κανείς από την έως τώρα καθεστηκυϊα τάξη, σε κανένα πόστο και με κανένα αποφασιστικό ρόλο. Εάν είναι πατριώτες ας περιοριστούν σε συμβουλευτικό ρόλο. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να τους ακούσουμε, όταν δεν επιδιώκουν την αυτοαγιοποίησή τους.
    Να μην υπάρχει επίσης ταμπού ή συμπάθειες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση διότι τότε ξεκινούν εκ νέου διαμάχες και άσκοπες αντεγκλίσεις.
    Σε διαφορετική περίπτωση είναι λογικό να ενισχύεται η καχυποψία ότι "Σε κάποιον από τους μεγάλους θα πάει μετά αυτός".
    Και κάτι άλλο: Τόλμη!
    Το υπάρχον σύστημα πρέπει να διεμβολιστεί ευθέως μέσω πολιτισμού σχηματισμού καινούργιας νοοτροπίας και ιδεών με συγκεκριμένο σχεδιασμό και πρόγραμμα δράσης όχι αναμένοντας παχιά λόγια και Μεσσίες. Αυτοί θα έρθουν στη συνέχεια και θα είμαστε σε θέση ακόμα και να διαλέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. "Μπορούμε απλά να πούμε ότι όλοι έχουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθέναν μας, είτε επειδή κυβερνούσαμε, είτε επειδή δεν κάναμε σωστή αντιπολίτευση για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε επειδή ψηφίζαμε απατεώνες, ανίκανους και ανεύθυνους πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό. Διαλέγουμε και παίρνουμε".

    Ο κόσμος με την ψήφο του έφερε στην εξουσία τους Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα. Όλοι τους, εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους τους.
    (Διότι ο ένας δήθεν δεν ήξερε, ο άλλος δεν κατάλαβε, ό άλλος είχε αυταπάτες...)
    Μία λύση, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θα ήταν να γίνονται βουλευτικές εκλογές κάθε 2 χρόνια, όπως γίνεται άλλωστε και στις ΗΠΑ για την Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να απαλλασόμεθα από τους ανίκανους ή ακόμα και επικίνδυνους πολιτικούς το ταχύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >ώστε να απαλλασόμεθα από τους ανίκανους ή ακόμα και επικίνδυνους πολιτικούς το ταχύτερο<
      Ή απ' αυτούς που δεν τήρησαν την υπόσχεσή των, να μάς τακτοποιήσουν το αυθαίρετο, ή να βολέψουν κάπου την κόρη και τον γιο...

      Διαγραφή
    2. Η εποχή των "ψηφοφόρων-μισθοφόρων του εγκλήματος" έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί, διότι η χώρα χρεοκόπησε.
      Χρήματα για παροχές, (όπως διορισμοί, χαριστικές συντάξεις, αυξήσεις) για εξαγορά ψήφων με δανεικά λεφτά, (με αντιπαροχή βέβαια την ανοχή των ψηφοφόρων στις βρωμιές των πολιτικών), δεν υπάρχουν. Μήπως κάνω λάθος;
      Πολλοί από εμάς τους ψηφοφόρους που δεν έχουμε, ούτε ποτέ είχαμε, σχέση με "αυθαίρετα", με διορισμούς, με δημόσια έργα, με λαδώματα και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημόσιο, ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΜΕ.
      Διότι πληρώνουμε με βαρύτατη φορολόγηση τα Μνημόνια, που προκύπτουν από τα Δανεικά για τις "παροχές" του Ανδρέα, καθώς και την εγκληματική κακοδιαχείρηση των επιγόνων του...
      Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουμε και το θάρρος να ζητάμε απόδοση δικαιοσύνης και βαρύτατες τιμωρίες για τους ενόχους.





      Διαγραφή
    3. >Μήπως κάνω λάθος;<

      Ναι, ζεις εκτός πραγματικότητας. Οι διορισμοί, τα βολέματα κλπ. ρουσφέτια δεν σταμάτησαν ποτέ.

      Διαγραφή
  81. A.Η Αθήνα δεν είναι,πια,το κέντρο του Ελληνισμού.
    Β.Ο νεοελληνισμός είναι βαθύτατ',ακόμη,'διχασμένος,διηρημένος.Και η...''Ορθοδοξία''τίθεται υπό αίρεσιν,εντονοτάτην αμφισβήτησιν(άθεοι και υλιστές).
    Γ.Μήπως χρειάζεται ένας νέος παν-εθνικός ποιητής;
    Δ.Ο...''πνευματικός κόσμος''παρακολουθεί τα τέρματα της αγαπημένης του ομάδος.
    Ε.Η ζωή αρχίζει και τελειώνει 'στα όρια των αντοχών,επί ξυρού ακμής,εκεί που ο κόσμος αδυνατεί να αντιμετωπίση τους χρηματοπιστωτικούς καρχαρίες,επιβιώνοντας με τους δελφίνους,τους βαρώνους,τους νεοπλούτους της συμφοράς και κακιάς-κακίστης ώρας.
    Αν-επαρκές συμπέρασμα(αλλά και μη συνεπακόλουθον απαραιτήτως):ψυχορράγημα,ήττα,διαδοχές γεγονότων(και...''προσώπων-προσωπικοτήτων''..!)και γενική απουσία από το παγκόσμιο στερέωμα.
    Καλό βράδυ με υγεία,ευτυχία,χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Να σώσουμε την πατρίδα! Εννοείται. Ποια πατρίδα όμως; Κι έχουμε όλοι την ίδια πατρίδα; Πλούσιοι και φτωχοί; Και δε μιλάμε για απλή φτώχεια κι απλό πλούτο του να ζει κανείς μια πιο άνετη ζωή απ' τον γείτονά του,μιλάμε για χαώδεις πλέον καταστάσεις, γέννημα των μνημονίων και της υποτέλειας στη δύση...γιατί να θέλει να σώσει κάποιος λοιπόν μια τέτοια πατρίδα; Ποια υπόσχεση θα του δώσει, ποιο θα είναι το κινητρο ώστε να θελήσει να κάνει κάτι κανείς προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν; Η υπόσχεση του μισθού των 350 (και πολλά λέω) ευρώ μηνιαίως; Μάλλον τελικά θα αδιαφορήσει για αυτή την πατρίδα, επειδή η πατρίδα δεν είναι μια ιδέα, είναι πολύ πιο απτά, χειροπιαστά πράγματα, όπως ψωμί, υγεία εκπαίδευση και πρόνοια, βιοτικό επίπεδο, με μια λέξη μέλλον, το μέλλον αυτό λοιπόν δείχνει για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να είναι δυσοίωνο...αυτό σίγουρα θα γεννήσει πολλά στο άμεσο μέλλον και σίγουρα όχι ευχάριστα για κανέναν! Για να θελήσει λοιπόν κάποιος να κάνει κάτι για την πατρίδα του, θα πρέπει να ξέρει τι έχει να λαμβάνει κατόπιν...μπορεί κάποιος να υποδείξει έστω αυτό το "λαμβάνειν" σε τι θα μεταφράζεται; Κι έπειτα, πως είναι δυνατόν να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία αναρωτιέμαι, διαβάζοντας την τελευταία παράγραφο του κειμένου, αφού είμαστε υπό μνημονιακή κατοχή απ' όλους αυτούς που έχουν θέσει τη χώρα μας ως πρώτο στόχο του οικονομικού πολέμου που διεξάγουν για τον πλήρη έλεγχο αυτού που κάποτε ονομαζόταν "ευρωπαϊκή ένωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναζητητή
      το άρθρο γράφτηκε πριν τα μνημόνια και αν είχαν εφαρμοστεί αυτά που λέει, δεν θα υπήρχαν μνημόνια.
      Δεν καταλαβαίνω, τόσο πολύ έχει πειραχθεί ο εγκέφαλος των Ελλήνων.
      Γράφετε σχόλια χωρίς να διαβάσετε την ανάρτηση;
      Πού έχουμε φθάσει Θεέ μου.
      Απελπισία.

      Διαγραφή
    2. @ Savvas Kalenteridis μα τι λέτε; Φυσικά και το διάβασα το άρθρο και πουθενά δεν είδα πως ακριβώς θα σωζαμε την Ελλάδα". Μέσω των μνημονίων μήπως; Διότι την εποχή που γράφτηκε το άρθρο τα μνημόνια ήταν ζήτημα δύο μηνών πιο μπροστά, ποιες ήταν δηλαδή οι επώδυνες λύσεις και μέτρα; Η αναγνώριση του χρέους των τραπεζών ως κρατικού χρέους; Η βίαιη υποτίμηση του εισοδήματος των πολιτών προς τα κάτω ώστε να φτωχοποιηθεί μεγάλη μερίδα τους; Η δημιουργία χρεών μέσω μια βιομηχανίας φόρων στη βάση οθωμανικών λογικών για να πάρουν οι "δανειστές" μας τα "λεφτά τους"; Αυτά όλα ήσαν που ερχόντουσαν τότε που γράφτηκε το παρόν άρθρο κι όλα τους όπως διαπιστώνουμε έθεταν τα θεμέλια του διχασμού, ο οποίος κατά τη γνώμη μου πάντα, θα κάνει περισσότερο εμφανή την παρουσία του στα χρόνια που έρχονται κι όλο αυτό επειδή δεν βρέθηκαν το 2010 τα κότσια της εξέγερσης και της ανατροπής, σήμερα θα ειμασταν σε πολύ καλύτερο σημείο και το πείραμα με πειραματόζωο την πατρίδα μας θα είχε αποτύχει. Ας προσέχαμε όλοι κι ας ελπίσουμε πως τελικά οι πολίτες έστω και με κόστος κάποια στιγμή θα δουν το αδιέξοδο της υποταγής στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη και θα σηκώσουν επιτέλους το μπαϊράκι της λευτεριάς.

      Διαγραφή
    3. Η λύση ήταν στην ενότητα.
      Αν είσαι ενωμένος, τότε διαπραγματεύεσαι καλύτερα.
      Σε υπολογίζουν.
      Αν πάει ο ένας από δω κι ο άλλος από κει, γίνεται αυτό που έγινε στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. @ Αναζητητής 1999

      >Ποια πατρίδα όμως; Κι έχουμε όλοι την ίδια πατρίδα; Πλούσιοι και φτωχοί;<

      Ναι, όλοι, όσοι αισθανόμαστε την Ελλάδα σαν πατρίδα μας. Αυτό το άθλιο κομμουνιστικό ψευτοδίλημμα, το οποίο βασίζεται στο μπέρδεμα των εννοιών κράτος και πατρίδα, είναι παλιό και χιλιομπαλωμένο και γι ανεγκέφαλους τζουτζέδες.

      Όσοι έτρεξαν "με το χαμόγελο στα χείλη", όπως τραγούδαγε η Βέμπο, στο αλβανικό μέτωπο να πολεμήσουν τούς Ιταλούς και Αλβανούς, δεν διερωτήθηκαν ούτε στιγμή αν είναι φτωχοί ή πλούσιοι, αν πολεμούν για την Ελλάδα τού φτωχού εργάτη, ή τού πλούσιου βιομηχάνου.

      Άσε, λοιπόν, αυτές τις αηδίες, που σάς μαθαίνουν στην ΚΝΕ.

      Διαγραφή
    5. @ nativist το ρηθέν "μην είδατε τον Παναή" το 'χεις υπόψη σου αγαπητέ; Το να παλέψω εγώ για να περάσεις εσύ ζάχαρη, ξεχνά το απλά! Το "εσύ" και το "εγώ" είναι σχηματικά όπως καταλαβαίνεις, όσο για "αυτά που μου έμαθαν στην κνε" πάλι λάθος είσαι επειδή προτρέχεις να βάλεις ταμπέλα σε όποιον διαφωνεί μαζί σου.
      υ.γ. κατανοώ πως τσούζουν κάπως όλα αυτά που περιγράφω στα σχόλια μου, αλλά αυτή είναι πραγματικότητα, δείτε την!

      Διαγραφή
    6. Δεν βάζω ταμπέλα σε όποιον διαφωνεί, αλλά σε όποιον χρησιμοποιεί αυτά τα αφελή επιχειρήματα. Και αυτά που γράφεις είναι τα γνωστά "επιχειρήματα" των κομμουνιστών.

      >ξεχνά το απλά!<
      Εμ, δεν το θυμήθηκα και ποτέ. Πώς να το ξεχάσω. Μάλλον θέλεις να γράψεις απλώς (= μονάχα, επιρρ. ποσοτικό), μήπως όντως εννοείς απλά (= με απλό τρόπο, επιρρ. τροπικό);

      >λάθος είσαι<

      Αδύνατον να είμαι λάθος. Ίσως, να κάνω λάθος, ή τι ακριβώς εννοείς;

      ΥΓ: Τι να τσούξουν, τα κνίτικα "επιχειρήματα", ή τα γλωσσικά σου λάθη; Την βλέπομε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να την ξαναδούμε.

      Πιστεύω να την βλέπει και ο κ. Καλεντερίδης, που προσπαθεί να σού μιλήσει για ... ενότητα. Αν είναι δυνατόν!

      Διαγραφή
    7. @ Nativist για άλλη μια φορά διαπιστώνω πως και μόνο που συζητώ μαζί σου χάνω το χρόνο μου! Όσο για τα "γλωσσικά μου λάθη" (κατά την άποψη σου) αυτό ήταν όλη μου στενοχώρια ξέρεις, που με διόρθωσες!!! Κοίτα στο ημερολόγιο, 2017 έχουμε...

      Διαγραφή
    8. Φουκαρά, αυτά καταλαβαίνεις, αυτά λες. Δηλαδή, το 2017 έχομε το δικαίωμα να αλλάζομε τις έννοιες των λέξεων, νομίζοντας ότι τις εκδημοτικίζομε; Ή δεν κατάλαβες τι σού γράφω (το πιθανότερο); Κι ασφαλώς δεν είναι άποψη δική μου. Άνοιξε κανένα λεξικό. Μην περιμένεις να σού τα μάθουν όλα στην ΚΝΕ.

      Διαγραφή
    9. @ Nativist Το 2017 δε χρειάζεται να αναλλωνόμαστε σε ανούσιες σπαστικές και εξυπνακίστικες υποδείξεις, υποβαθμίζοντας την ουσία της συζήτησης κάτι τέτοιο υποδηλώνει σαφώς διάθέση να τρολάρεις τη συζήτηση και να πετάξεις την μπάλα στην κερκίδα. Το νόημα όλων αυτών που έγραψα, μια χαρά το 'πιασες και εσύ και όποιος άλλος διάβασε, απλά σου χάλασα την μανέστρα φαίνεται κι άρχισες να αμολάς τις κοτσάνες σου. Μάθε να συζητάς καμιά φορά πάντως.

      Διαγραφή
    10. α) Ως άπατρις, που είσαι, δεν σέβεσαι ούτε την μητρική σου γλώσσα (είναι;). Εγώ, όμως, την σέβομαι "εν παντί καιρώ, χρόνω και τόπω" και δεν θεωρώ ανούσια την εν ψυχρώ εκτέλεσή της. Σού είναι αδύνατο να αντιληφθείς την αξία τής γλώσσας μας, αυτού τού κορυφαίου συνεκτικού κρίκου τού έθνους μας, όπως δεν μπορείς να διακρίνεις μεταξύ κράτους και ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Είναι μία διαφορά στην νοοτροπία και αντίληψη των πραγμάτων. Ίσως οι διαχειριστές δεν εκλαμβάνουν τις παρατηρήσεις μου ως τρολάρισμα, γι αυτό και τις επιτρέπουν.

      β) Ασφαλώς έπιασα το νόημα -μα σού το είπα ήδη-, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποια μανέστρα μού χάλασες και πώς, όπως επίσης δεν βλέπω πού και ποιες είναι οι κοτσάνες, που άρχισα να αμολώ.
      Αν μάθω να συζητώ "καμιά" φορά, τότε δεν θα μάθω ποτέ. Είσαι εντελώς ανελλήνιστος, σε σημείο που διερωτώμαι, αν έχεις πάει σε σχολείο.

      γ) Το έπιασα το νόημα, ότι δεν μπορείς, παρά την υπόδειξη που σού έκανα, να διακρίνεις μεταξύ πατρίδας και κράτους. Στην ΚΝΕ, αυτό το διαφθορείο, που στραβώνει νέους, ακριβώς έτσι σού έμαθαν να σκέπτεσαι. Ελλάδα των πλουσίων κι Ελλάδα των φτωχών, ένα πολύ φτηνό τρικ, που το καταπίνουν αμάσητο οι χάνοι που συχνάζουν εκεί. Τι δεν κατάλαβα λοιπόν; Κατάλαβα ότι δεν μπορείς να καταλάβεις. Υπάρχει κάτι να καταλάβω ακόμη; Αν ναι, να το διαβάσω ευχαρίστως.

      Διαγραφή
    11. Άντε ρε κάνε μου τη χάρη και παράτα αυτό το δασκαλίστικο υφάκι τώρα...συνεχίζεις την μπουρδολογία σου εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς υποτιμητικούς για όποιον σχολιαστή και σχόλιο σου χαλάει τη μανέστρα, ναι τη μανέστρα και επιμένω σ' αυτό! Όπως βλέπεις και τα δικά μου σχόλια περνούν από τους διαχειριστές λοιπόν.
      Μην διεκδικείς αυθεντίες σε οτιδήποτε, "δεν το "χεις" (λαϊκή έκφραση της δεκαετίας που διανύουμε, έτσι πληροφοριακά για να μαθαίνεις) το πράμα, ναι εγώ έτσι έχω μάθει να μιλάω, λαϊκά κι άμα σ' αρέσει.
      Κι ένα τελευταίο περί "μανέστρας", η Ελλάδα των πλουσίων και η Ελλάδα των φτωχών υπήρχαν και πριν την ψευτοκρίση του συστήματος, υπάρχουν πιο έντονα στις μέρες μας. Πολύ πιο έντονα.
      Αναρωτιέμαι μόνο ποιος είναι "Έλλην" τελικά για σένα (αφού εγώ είμαι ανελλήνιστος όπως λες) αυτός που υποκύπτει με χαρά στα μνημόνια; Επειδή αυτό προκύπτει από το.νοημα των σχολίων σου και μόνο.

      Διαγραφή
    12. Ανελλήνιστος δεν σημαίνει ότι δεν είσαι Έλλην, αλλά ότι δεν ξέρεις ελληνικά, πράγμα που συνεχώς αποδεικνύεις. Εγώ φτάιω; :-)))

      Διαγραφή
    13. Αγαπητοί, δεν θα δούμε φως αν δεν είμαστε προσεκτικότετοι και ανεκτικότεροι ο ένας με το άλλο. Αυτό είναι και για εσάς, σε συνέχεια των παραπάνω:
      Το δε γραφείο Σλότερ και Μέι συνέταξε και το σχέδιο Ανάν. Μας πληρώνουν με τα μνημόνια για τη διάθεσή μας να αναστηθούμε.
      Σε αντίθεση με τη σάπια ιστορία που μας έμαθαν, το 1821, και ο Βόσπορος είχε μπλοκάρει από πτώματα ακέφαλα, και πάνω από την Πόλη πετούσαν σύννεφα από κοράκκια και γύπες που έτρωγαν πτώματα Χριστιανών Ελλήνων για μήνες, όπως λένε ξένοι διπλωμάτες της εποχής. Δεν θα είχε ανοίξει τότε μύτη αν δεν έδιναν την ευλογία τους στους Τούρκους οι Βρετανοί και Αυστριακοί για να προχωρήσει η γενοκτονία, με αποτέλεσμα τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στι μισό στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γραφείο Σλότερ- σφαγή δεν επιλέχθηκε τυχαία για το μνημόνια. Αυτά μας έκανα και το 1922. Δεν είναι άνθρωποι και δεν θα ητηθούν με το σταυρό στο χέρι και χωρίς να μελετάμε.

      Διαγραφή
  83. Το πιο 'μεστωμένο σχόλιο.Ανισοκατανομή.Υποσχεσιολογία-παροχολογία.Πειραματόζωα.Είναι και θέμα κινήτρων.Δεν υπάρχει κουράγιο να ανεβή ο ήλιος.Μόνον τ'ολόγιομο φεγγάρι συντροφεύει τους πιστούς θεατές της Καρυάτιδος Κόρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δυστυχώς το σημαίνον "απελπισία" που αναφέρατε δεν επαρκεί για να περιγράψει την κατάντια στην οποία βρίσκεται η χώρα.
    Επίσης απ'την αναδημοσίευση του άρθρου και το σχολιασμό αντιλαμβάνεται κανείς οτι η οικονομική κρίση έχει πολύ βαθύτερα αίτια...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σαββα, η ενοτητα στην οποια προετρεπες τοτε αποτελει και σημερα ζητουμενο (ακομα περισσοτερο τωρα που η συντελεσθεισα καταστροφη ειναι μεγαλυτερη). Το αιτημα ομως για ενοτητα, γενικως και αοριστως, δεν αρκει. Πρεπει να συμφωνησουμε σε καποιους πολυ συγκεκριμενους, ελαχιστους στοχους (στην οικονομια, τη δημ. διοικηση, τους θεσμους) τους οποιους ενωμενοι θα υπηρετησουμε πιστα...διαφορετικα, οσο δεν συμφωνουμε στα αυτονοητα αλλα αντιθετα μαλωνουμε ακομα και πανω απο τα αποκαιδια των προσφατων πυρκαγιων, τους στοχους θα μας τους υπαγορευουν οι ξενοι και τα μνημονια..τοσο απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη
      τότε, που ερχόταν ο πόλεμος έπρεπε να το κάνουμε, για να αποφυγουμε αυτά που ήλθαν.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, τότε που ερχόταν ο πόλεμος, οι ταγοί τής πατρίδος έπρεπε πρώτοι να δώσουν το παράδειγμα, όπως έκαναν οι Ιρλανδοί και όχι μόνο και να μειώσουν τις απολαβές και τα προνόμιά των. Επειδή από την κεφαλή βρωμά το ψάρι, τι ενότητα να επιτύχεις, όταν αμέσως-αμέσως η ηγεσία τού τόπου κάνει διάκριση μεταξύ αρχόντων και αρχομένων; Όταν το 2010 εγώ (και όχι μόνον) υποστήριζα ότι πρέπει να κλείσει η Βουλή, να γίνει εξωκομματική (όχι υπερκομματική) κυβέρνηση εθνικής ενότητος, η οποία με σχέδιο σοβαρό και χωρίς να μπαίνουν στα πόδια της κόμματα και βουλευτές, θα έβγαζε τον τόπο πρώτα από το οικονομικό αδιέξοδο (δεν φθάνει μόνον αυτό), μού έλεγαν ότι ονειρεύομαι χούντες, ότι είμαι φασίστας και παρόμοιες βλακείες. Τα ίδια έγραφαν π.χ. και στον Γιανναρά, που είχε τολμήσει να προτείνει περίπου το ίδιο.

      Δεν συζητώ καθόλου για άτομα τύπου "Αναζητητής 1999", τα οποία είναι μειοψηφία και αρνούνται κάθε συνεννόηση, αφού δεν ξέρουν καν την έννοια πατρίδα.

      Τώρα, φοβούμαι ότι είναι πια πολύ αργά για όλα αυτά.

      Να σού θυμίσω επίσης ότι είχαν γίνει κάποιες επιθέσεις εναντίον βουλευτών, ότι ο κόσμος είχε αρχίσει, ενστικτωδώς ίσως, να αποστασιοποιείται από τις συμμορίες, που λέγονται κόμματα, να παρουσιάζει μία κάποια διάθεση για αντίσταση. Οι βουλευτές έφευγαν από την πίσω πόρτα τής Βουλής και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν τολμούσαν να εμφανιστούν δημοσίως, διότι τούς αποδοκίμαζαν άσχημα. Εσύ τότε δεν τα ενέκρινες όλα αυτά και συμβούλευες ηπιότητα και ... πολιτισμό. Το θυμάσαι; Εμ, τότε ας μην μεμφόμαστε τον λαό, που έσκυψε το κεφάλι και επανήλθε στο μαντρί (τα κόμματα), σαν πρόβατο.

      Όχι, Σάββα, ομόνοια με τέτοια αναίσθητη και ανάλγητη πολιτική ηγεσία δεν υπάρχει και όσο αυτή γίνεται αδιαμαρτύρητα ανεκτή, τόσο αποθρασύνεται περισσότερο. Κι έτσι καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε, δηλαδή, από το χείλος τού γκρεμού πέσαμε μέσα.

      Διαγραφή
  86. Δεν διαφωνω. Ομως ποτε δεν ειναι αργα ( τουλαχιστον οσο υπαρχει Ελλαδα). Ασε που τοτε ηταν πιο δυσκολο γιατι η απειλη ηταν απο λιγους ορατη...τωρα που ειδαμε καλα τι παθαμε τι περιμενουμε για να ενωθουμε; τον αρμαγεδωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @ Panagiotis να ενωθούμε, ακούγεται ωραίο, ποιοι όμως και πώς ακριβώς εννοούμε αυτή την ενότητα είναι το μέγα ζητούμενο, επειδή πολλοί ενότητα θεωρούν και την...πληρωμή του ΕΝΦΙΑ εγκαίρως, μην και μας κακοχαρακτηρίσουν οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αυτο ακριβως λεω..ενοτητα χωρις πολυ συγκεκριμενους εθνικους στοχους δεν αποτελει παρα κενολογια...στα λογια ολοι ενωμενοι ειμαστε..στις πραξεις ομως καθενας τραβαει το δρομο του. Οσο για τον Ενφια η οποιοδηποτε αλλο φορο, διαφωνω οτι η ασυνεπεια αποτελει πραξη αντιστασης. Με αυτο τον τροπο απλως δικαιωνουμε τη συμπεριφορα καθε παρτακια φοροφυγα που τοσα χρονια εννοουσε και εννοει να μην πληρωνει αλλα να απολαμβανει δωρεαν δημοσιες υπηρεσιες. Αυτο που πρεπει να αγωνιστουμε και να επιβαλουμε ειναι διευρυνση της φορολογικης βασης και φορολογικη ισοτητα (να πληρωνουν ολοι κατα τις δυνατοτητες τους, οπως επιτασει το Συνταγμα) ωστε να μειωθουν οι φορολογικοι συντελεστες σε λογικα επιπεδα. 5 δις το χρονο ειναι ο ΦΠΑ που δεν εισπραττεται..αν λοιπον απλα πληρωναν καποιοι που μας θεωρουν τους υπολοιπους κοροιδα, δεν θα χρειαζοταν κανενας ΕΝΦΙΑ η νεος φορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Πολύ ωραία. Σταματήσαμε να στηρίζουμε τους άθλιους και δημαγωγούς.
    Πολλά ιστολόγια σταμάτησαν να στηρίζουν τον οποιονδήποτε, πράγμα όμως το οποίο δεν πάει πουθενά.
    Δείξτε μας που είναι οι έντιμοι και ικανοί και σοφοί να τους στηρίξουμε αυτούς. Τους ψάχνουμε αλλά δεν τους βλέπουμε να τους προβάλετε. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να έχουμε συμμετοχή στα πολιτικά, να μην είμαστε ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Βάλτε βρε παιδιά, και την Κύπρο στους χάρτες την Ελλάδας! Ελλάδα και Κύπρος πάνε πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. To 2010 στο σημείο που είχαμε φτάσει, ήταν κατεπείγουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα.Δεν υπήρχε η "πολυτέλεια" ούτε για διεκδικήσεις, ούτε για απόδοση ευθυνών.Αυτά όντως θα μπορούσαμε να τα βρούμε στην πορεία αφού σωζόταν η χώρα.
    Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Ότι κανένα μέτρο δεν μπορούσε πια να σώσει την κατάσταση μιας ήδη, στο μεγαλύτερο ποσοστό υπερδανεισμένης, και εν δυνάμει χρεοκοπημένης κοινωνίας, και χώρας. Είναι σαν ένα σπίτι μισογκρεμισμένο, που του έχεις υποσκάψει τόσο πολύ τα θεμέλια, ώστε προσπαθώντας να το επιδιορθώσεις, αυτό συνεχίζει να γκρεμίζεται, ακριβώς γιατί δεν έχει στηρίγματα.
    Διαβάζω στα σχόλια αυτά που έλεγαν οι περισσότεροι τότε, ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάνε απ΄το λαό να πληρώσει τον λογαριασμό, και αυτό να βαπτίζεται πατριωτισμός.
    Ας υποθέσουμε όμως ότι ο λαός είχε τόσο μεγάλη αίσθηση ευθύνης απέναντι στην πατρίδα του, ώστε να θυσιάσει τα πάντα, να δεχτεί οικειοθελώς μια μεγάλη πτώση του βιοτικού του επιπέδου (ακόμα και να χάσει το σπίτι του στο οποίο είχε π.χ. δόσεις στεγαστικού με βάση τα προηγούμενα δεδομένα), και να παραβλέψει (μέχρι την κατάλληλη ώρα), τους ανίκανους και σε πολλές περιπτώσεις, προδότες και κλέφτες πολιτικούς, που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το σημείο, [είτε με τους ανεξέλεγκτους ψηφοθηρικούς διορισμούς στο Δημόσιο, είτε με τη σπατάλη και τις υπεξαιρέσεις του δημοσίου χρήματος, και το κυριότερο με τις πολιτικές επιλογές σε ζητήματα που άλλαξαν το χαρακτήρα της χώρας], ώστε να τη σώσει απ΄τη χρεοκοπία.

    Ούτως ή άλλως (θέλοντας και μη), πάρθηκαν μέτρα και έγιναν πολλές περικοπές και απολύσεις, και μπήκαν νέοι φόροι, αναγκαστικά αφού κόπηκε η ανεξέλεγκτη δανειοδότηση του Δημοσίου, και τα ελληνικά ομόλογα έπεσαν στην κατηγορία των σκουπιδιών.
    Που οδήγησε όμως αυτό;Στην ελεύθερη πτώση της κατανάλωσης, και της οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. οικοδομή), στο στέγνωμα της αγοράς και σε μαζικές χρεοκοπίες επιχειρήσεων.
    Γιατί δεν μπόρεσε η ελληνική κοινωνία να αντέξει τις περικοπές μισθών και το φοροκυνηγητό; Γιατί ακριβώς τα υπόλοιπα μεγέθη ήταν σχεδόν ανελαστικά (ενοίκια, λογαριασμοί και ασφαλιστικές εισφορές κ.α.), η επιδιωκόμενη "εσωτερική υποτίμηση" με την υποτιθέμενη πτώση μεγεθών, περιορίστηκε στην πτώση μισθών και σε όσα δεν ήταν απολύτως απαραίτητα όπως τα είδη πολυτελείας, και το βασικότερο γιατί οι περισσότεροι ήταν ήδη υπερδανεισμένοι, απλά μπορούσαν να εξυπηρετούν ακόμα τις Τράπεζες και υπήρχε μια εικονική πραγματικότητα ευημερίας, που κατέρρευσε αργότερα.

    Το πρόβλημά μας λοιπόν το μεγάλο και ουσιαστικό, ήταν η ίδια η δόμηση της οικονομίας, η μετατροπή της τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες από παραγωγική σε μεταπρατική, που στηρίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση.
    Γιατί έγινε αυτό; Γιατί συρρικνώθηκε τόσο πολύ ο αγροτικός τομέας, η βιοτεχνία, ακόμα και η όποια βιομηχανική παραγωγή;
    Γιατί ακριβώς μας έκοψαν τις γραμμές παραγωγής με συγκεκριμένες αποφάσεις της Ε.Ε.
    Με αποκορύφωμα την ένταξη στην ΟΝΕ, με ένα νόμισμα που μας αφαίρεσε την ανταγωνιστικότητα στα προϊόντα μας.
    Αυτό που αποδίδουν οι ξένοι στο υποτιθέμενο ψηλό κόστος εργασίας στην Ελλάδα, καθώς μας συγκρίνουν με χώρες εκτός Ε.Ε. π.χ. την Τουρκία, ή την Αίγυπτο ή χώρες της Μέσης Ανατολής, το οποίο υποτίθεται ότι κάνει τα προϊόντα μας ακριβά.
    Για να πας όμως σε κόστος εργασίας Ασιατικής χώρας, θα πρέπει να έχεις συνολικά άλλα οικονομικά μεγέθη αν θέλεις να μην βουλιάξεις.
    Εμάς εδώ μας ζητούσαν "τον τετραγωνισμό του κύκλου".
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Εκτός όμως από την αλλαγή του χαρακτήρα της χώρας, τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή έχει το Τραπεζικό Σύστημα.
    Εκτός από την ανεξέλεγκτη δανειοδότηση (με άνωθεν εντολές, ώστε να κερδοσκοπούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, και γενικά να αυξάνονται οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών και ειδών οικοδομής), είχαν πολύ ψηλά επιτόκια.
    Η αγορά δούλευε με μεταχρονολογημένες επιταγές. Οι ξένοι όμως ήθελαν άμεσες πληρωμές, έτσι οι εισαγωγείς έπρεπε να κάνουν τη λεγόμενη προείσπραξη.
    Και όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ τους εντός της χώρας, έπρεπε να έχουν ρευστότητα.
    Οι Τράπεζες διέλυσαν τις επιχειρήσεις. [Δείτε τα υπερκέρδη που αποκόμιζαν τότε (δημοσιεύονταν στις εφημερίδες)].
    Έπαιρναν τις επιταγές και δανειδοτούσαν τις επιχειρήσεις με επιτόκιο 12-15% (στην Γερμανία ήταν 2-3%) συν άλλα "έξοδα" όπως ετήσια υποτιθέμενη "ανανέωση" λογαριασμού, και άλλα "έξοδα Τράπεζας".
    Με πόσο κέρδος δούλευε ο ιδιωτικός τομέας; Με 20-30%;
    Όταν η Τράπεζα απορροφούσε το μεγαλύτερο ποσοστό, καταλαβαίνουμε τι έμενε για μισθοδοσία, ΦΠΑ, και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό ήταν η πρώτη αιτία που δημιούργησε τις οφειλές των επιχειρήσεων.Είναι πρωτόγνωρα αυτά που έζησε ο ιδιωτικός τομέας.Όσοι δεν είχαμε πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας, δεν πιστεύαμε αυτά που βλέπαμε από το 2010 και μετά. Θεωρούσαμε π.χ. δυνατές και άτρωτες πολλές επιχειρήσεις ή εταιρίες, τα χρόνια λίγο πριν την έναρξη της κρίσης, και ξαφνικά ακούγαμε για κατάρρευση.
    Πήγαιναν στις Τράπεζες για να καταθέσουν επιταγές πελατών, και δεν τις δεχόταν, και γιατί γνώριζαν ότι ήταν έτοιμοι για χρεοκοπία, και γιατί (το βασικότερο), δεν είχαν χρήματα να τις χρηματοδοτήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν και υγιείς επιχειρήσεις, και να προσπαθούν με αλχημείες τα τελευταία 5-6 χρόνια να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ΄το χαλί όπως λέμε.
    Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί το ελληνικό πρόβλημα στην πληρότητά του, γιατί υπήρχε ο απόηχος των καλών εποχών, και πολλοί ανταποκρίθηκαν στους φόρους από παλιές καταθέσεις (που τέλειωσαν), ενώ οι περισσότεροι συσσωρεύουν οφειλές που όταν περάσουν ένα όριο απλά θα χρεοκοπήσουν.
    Επομένως τα επόμενα χρόνια θα δούμε την ολοκληρωμένη εικόνα της καταστροφής της χώρας, ή μάλλον της μετατροπής της σε τριτοκοσμική (με διάλυση της μεσαίας τάξης).
    Η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, είναι ένα βουνό και μια αλυσίδα που δεν θα μας αφήσει να σηκώσουμε κεφάλι ούτε να ανακάμψουμε. Χρειάζονται ριζικές λύσεις.
    Τώρα απλά χρεοκοπούμε αργά και ελεγχόμενα... μέχρι τελικής πτώσεως.Τον έλεγχο των πιο αδύναμων χωρών ήθελαν από την αρχή οι ξένοι, ήδη από τότε που σχεδίαζαν την Ε.Ε. και τις ηγεμονίες εντός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία συμφωνώ με το σκεπτικό σου και να προσθέσω στο σχόλιό σου ότι "... πολλοί ανταποκρίθηκαν στους φόρους από παλιές καταθέσεις..." ανταποκρίθηκαν και λόγω τής οικονομικής υποστήριξης αδερφών, γονέων, ξαδελφιών και θείων (όποιος προλάβει βοηθά τον έχοντα ανάγκη)... Αν μετριαστούν οι μισθοί και οι συντάξεις ή γίνουν απολύσεις όσων ακόμα εργάζονται (έστω και σε νυκτερινές βάρδιες για να αυξήσουν τα έσοδα προκειμένου να βοηθήσουν όπως προείπα) αναπόφευκτα θα αυξηθούν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές, φορολογικές και τραπεζικές οφειλές....

      Διαγραφή
    2. Όπως λες Αναστασία, υπήρξε αλληλοβοήθεια, και προσπάθεια ανταπόκρισης του κόσμου, παρά τις διαμαρτυρίες.Ίσως και μια ελπίδα ότι πρόκειται για μια περιορισμένη δύσκολη περίοδο που θα τελειώσει.Το θέμα είναι ότι αλλάζει διαρκώς ο χαρακτήρας της χώρας.
      Δηλαδή ενώ όπως διαβάζουμε μετά το 1970 υπήρχε πλήρης παραγωγική διαδικασία, και ενδυνάμωση της μεσαίας τάξης, τώρα οδεύουμε ακριβώς προς το αντίθετο.
      Ο σχεδιασμός στην Ε.Ε. για την Ελλάδα, περιλάμβανε συρρίκνωση κάποιων τομέων, π.χ. του αγροτικού σε μονοψήφια ποσοστά, όπως και αναγκαστική εισαγωγή προϊόντων (με τις λεγόμενες ποσοστώσεις).
      Οι βιοτεχνίες επίσης συρρικνώθηκαν ή διαλύθηκαν κυρίως λόγω των εισαγωγών.
      Υπήρξε κατευθυνόμενη ανάπτυξη με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών, ή στην μεταπώληση που αύξησε την εξάρτηση της χώρας (αφού διαλύθηκε η παραγωγικότητά της).
      Το κακό είναι ότι τώρα αν βγούμε από την Ε.Ε. δεν θα είμαστε στην ίδια κατάσταση με πριν, λόγω του χρέους και του συρρικνωμένου πρωτογενούς τομέα, και έχουμε επιπλέον και τα εξωτερικά προβλήματα.
      Δεν ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει εδώ που φτάσαμε. Χρειάζονται ριζικές λύσεις όπως μια μεγάλη περικοπή του χρέους, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.
      Πρέπει η χώρα να γίνει πάλι παραγωγική. Αλλά και αυτό σχετίζεται με την ανεξαρτησία της..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.