22/2/10

Νέα όπλα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ-ΕΘΝΟΣ.Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει τον Τούρκο «εισβολέα» χρησιμοποιώντας συστήματα υψηλής τεχνολογίας περιορίζοντας τις αναχαιτίσεις - εμπλοκές.«Δεν κάνουμε τις «πάπιες» στο Αιγαίο, αλλά ούτε και «σκυλοκαβγάδες». Οντως αντιδράμε με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Οι καιροί έχουν αλλάξει».

Την παραπάνω αποκάλυψη κάνει στο «Εθνος» κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αφορμή σχόλιό μας σε προχθεσινό ρεπορτάζ ότι παρότι ο αριθμός των τουρκικών παραβιάσεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν μειωθεί αισθητά οι αναχαιτίσεις - εμπλοκές. Παράλληλα, την ίδια ημέρα υπήρξε δήλωση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για το επεισόδιο στο Πεδίο Βολής Ανδρου, για το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε την «πάπια» και δεν αντέδρασε πιο δυναμικά.

Νέα όπλα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
Η αλλαγή στον τρόπο αντίδρασης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο προκύπτει από τα όσα άκρως ενδιαφέροντα μας επισήμανε το κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας: «Ο όρος «εμπλοκή»», τονίζει, «στα σημερινά αεροπορικά δεδομένα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ελιγμούς dog fight (σκυλοκαβγάς), υψηλά Gs, ακραίες διασταυρώσεις ή επικίνδυνα κοντινές αποστάσεις μεταξύ των αεροσκαφών, ελιγμοί που αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα σύγκρουσης και κατ’ επέκταση δημιουργίας ανεξέλεγκτων καταστάσεων - εντάσεων, όπως στην περίπτωση του Κ. Ηλιάκη στο Καρπάθιο πέλαγος».

Σύγχρονη
«Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία», εξηγεί, «μια σύγχρονη και ισχυρή αεροπορία, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των εθνικών δικαίων χρησιμοποιώντας «state of the art», όπλα κορυφαίας τεχνολογίας (air to air, iris t, mica ir, amraam) και μέσα EW, που μπορούν να εμπλέξουν -όταν απαιτείται- τον αντίπαλο «εισβολέα» από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με τα όπλα του παρελθόντος».

Το ίδιο κορυφαίο επιτελικό στέλεχος υποστηρίζει ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, διαθέτοντας τα συγκεκριμένα υπερόπλα, «δεν απαιτείται πλέον ο όρος «merge» (κλειστή αερομαχία) να περιορίζεται στις αποστάσεις των προηγούμενων δεκαετιών, καθόσον αναγνωρίσεις - αναχαιτίσεις γίνονται με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων προβλέψεων, των προβλεπόμενων ενεργειών, εξαρτώμενων από τις αυξημένες επιδόσεις των οπλικών συστημάτων.

Για παράδειγμα, στο παρελθόν εμπλοκή θεωρούνταν μια κατάσταση κλειστής αερομαχίας της τάξης των 2-3 μιλίων, ενώ σήμερα αυτές είναι 1-20 μίλια». Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εξαντλείται στις εμπλοκές και η διαχείριση των οπλικών συστημάτων - αεροσκαφών, του αριθμού των εξόδων και, βέβαια, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος αυξάνουν τις αποστάσεις, διαφοροποιούν τα δεδομένα αποστάσεων αναγνώρισης ή εμπλοκής με την ύπαρξη ποιοτικών δεδομένων σαφώς διαφορετικών από αυτά προηγούμενων δεκαετιών.

Δυναμική αντίδραση
Πάντως, σε όλους τους τόνους επισημαίνεται ότι «η Πολεμική Αεροπορία αντιδρά δυναμικά, με σύγχρονο τρόπο και με υψηλό επαγγελματισμό, εφαρμόζοντας αεροπορική τακτική του σήμερα, με μεγάλες αποστάσεις, διαχωρισμούς και τακτικές αναγνώρισης που της επιτρέπουν να ασκεί και να διαμορφώνει με τον καλύτερο τρόπο τοπικά και χρονικά την επιθυμητή αεροπορική κατάσταση, προκειμένου να εξακολουθεί να καθίσταται σαφές προς κάθε κατεύθυνση ποιος κάνει «κουμάντο» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Ο συνομιλητής μας καταλήγει με μία άκρως ενδιαφέρουσα επισήμανση: «Αλλωστε, η «εμπλοκή» χρειάζεται δύο και κυρίως εξαρτάται από τη διάθεση να αντιδράσει ο αναχαιτιζόμενος. Και οι «απέναντι» φαίνεται ότι δεν το επιδιώκουν γνωρίζοντας προφανώς τις αδυναμίες τους».

38 σχόλια:

  1. To νέο κόλπο για να αφήνουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν, λέγεται "αναχαίτιση από τα 20 μίλια".

    Όταν επί ΝΔ είχε βγει φήμη ότι η Ντόρα είχε πει να δείχνουν οι πιλότοι συντηρητική στάση, είχαν βγει όλες οι εφημερίδες και φώναζαν.


    Τώρα στην ουσία έχουμε διαταγή αποφυγής κλειστής αερομαχίας και το παρουσιάζουν ως μεγάλη νίκη!

    Λες και πριν το 2010 δεν είχαμε BVR πυραύλους! Και σιγά μη φοβήθηκε ο Τούρκος το BVR! Απλά πλέον αυτός σουλατσάρει ελεύθερα και μεις τον αφήνουμε γιατί λέμε "να, του έκανα βολή BVR, ας γυρίσω πίσω Σκύρο".

    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ; Την πολιτική πλήρους κατευνασμού την πουλάνε για νίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αλλωστε, η «εμπλοκή» χρειάζεται δύο και κυρίως εξαρτάται από τη διάθεση να αντιδράσει ο αναχαιτιζόμενος. Και οι «απέναντι» φαίνεται ότι δεν το επιδιώκουν γνωρίζοντας προφανώς τις αδυναμίες τους».

    ------------------------

    ΝΑΙ, ξαφνικα το 2010, επι ΓΑΠ, οι Τούρκοι ύστερα από 30 χρόνια παραβιάσεων, ανακάλυψαν τις αδυναμίες τους και δε θέλουν να μπουν σε αερομαχία...

    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ!

    ΓΙΑΤΙ να μπει ο Τούρκος σε αερομαχία όταν ο Έλληνας μένει στα 20 μίλια και τον αφήνει να πετάει εκεί που θέλει; O Toύρκος δε μπαίνει για να μπει σε αερομαχία. Μπαίνει για να πετάξει όσο θέλει όπου θέλει , για να δείξει πως συνδιαχειρίζεται το Αιγαίο. Αν εσύ μένεις στα 20 μίλια και τον αφήνεις, ΧΑΡΗ του κάνεις. Αυτός τη δουλειά του κάνει.

    Πολύ σωστά, για να γίνει αερομαχία, χρειάζονται ΔΥΟ. Όταν ο ένας μένει στα 20 μίλια, ΔΕ μπορεί να γίνει αερομαχία!


    ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ!!!

    ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΑΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ελιγμοί που αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα σύγκρουσης και κατ’ επέκταση δημιουργίας ανεξέλεγκτων καταστάσεων - εντάσεων, όπως στην περίπτωση του Κ. Ηλιάκη στο Καρπάθιο πέλαγος»."


    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ!

    Προφανώς ο ΓΑΠ έδωσε διαταγή, να σταματήσουν αεροπορικές δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα/κατάρριψη.

    Οπότε μακριά κι αλάργα.

    Θα διάβασε και το σχέδιο ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ και αμέσως ο ΓΑΠ θα σκέφτηκε "η Π.Α. δε θα πλησιάζει πέραν των 10 μιλίων κι έτσι δε θα γίνει επεισόδιο".


    ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 11:55 π.μ.

    Γιατί, κατά την γνώμη σου, τα ΜΜΕ κάνουν πασοκική πολιτική; Και επί Καραμανλή το ίδιο έκαναν, επειδή προφανώς αυτός δεν χρησιμοποιούσε τα "δημοκρατικά" μέσα του Σημίτη, ο οποίος τους βούλωνε το στόμα. Ακόμη κι αν έκαναν πλάκα (βλέπε αείμνηστη Μαλβίνα), ή ίσως ειδικά τότε, διότι δεν άντεχε την σάτιρα με τίποτε, ο κομπλεξικός.

    Αν είχε εξαγγείλει τέτοια μέτρα λιτότητας η ΝΔ, θα είχε πέσει από τα ΜΜΕ. Τώρα, απλώς το κουβεντιάζουν και προσπαθούν να μην αναφέρονται στο γεγονός ότι, ο μεν Καραμανλής είπε προεκλογικά για λιτή οικονομική πολιτική κι έχασε τις εκλογές, έναντι του Γιωργάκη, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι "υπάρχουν λεφτά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ******ρια μέντολες.

    όταν κάποιος μπαίνει σε αυτό που θεωρείς σπίτι σου επί 30 χρόνια και εσύ απλά του φωνάζεις , σίγουρα δείχνει ποιος είναι το αφεντικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε θα τρελαθούμε.....!!!!Σε εξοιμοιωτή παιχνίδι παίζουν, που επειδή έκανε λοκ απο τα 20 μίλια....κάτι τρέχει στα γύφτικα????Αμ το άλλο....."με αυτά τα υπερόπλα"(αμρααμ κλπ)....!!Σιγά τον επιταχυντή φωτονίων του Σταρ Τρέκ...!!!Εμείς και άλλες 100 αεροπορίες στον κόσμο με τέτοια υπερόπλα...!!!!!ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρῖμα πού δέν μποροῦμε νά ἀναρτήσουμε εἰκόνες.
    Ιδού ἕνα ἔργο τοῦ Dali πού τά λέει ὅλα.

    http://cegebe.fr/catalogue.php?prod=43
    Jeune Vierge autosodomisée par les cornes de sa propre chasteté

    Νεαρά παρθένος αύτοσοδομούμενη μέ τά κέρατα τῆς ἴδιας τῆς ἀγνότητάς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσαντίζομαι όταν τα γνωστά Πράσινα κομματόσκυλα τύπου Βερύκιου υποτιμούν τη νουμοσύνη του ¨Ελληνα πολίτη και στρατιωτικού και νομίζουν ότι χάβουμε τις π@π@ριές τους.

    Βερύκιε, νομίζεις πώς είσαι ξύπνιος έτσι;

    Βερύκιε, νομίζεις ότι θα χάψουμε ότι οι πύραυλοι Beyond Visual Range ανακαλύφθηκαν το 2010 απο το ΠΑΣΟΚ έτσι;

    Βερύκιε, η αναχάιτηση σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ σημαίνει να μένει κάποιος στα 37 χιλιόμετρα (20 ναυτικά μίλια) και να περριμένει να ανάψει το lock on sto HUD?

    Αμε στο διάλο ρε συ Βερύκιε υποκριτή, άμα ήτανε η Δεξιά πάνω τι θα έλεγες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και με ποιο τρόπο βλέπουν την εθνικότητα των άγνωστων ιχνών από τα εικοσι μίλια?
    Με ποιο τρόπο καταγράφουν αριθμούς και κυρίως τα oπλικά συτήματα που κουβαλάνε οι απέναντι..
    Στο περιστατικό στην Κάρπαθο από ότι έχει γίνει γνωστό ο Κωσταντίνος Ηλιάκης(RIP)πήρε εντολή να εισχωρήσει ανάμεσα στον τούρκικο σχηματισμό για να αναγνωρίσει το ατρακτίδιο φωτοαναγνώρισης που έφερε το προπορευόμενο F-4..
    Και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται από τα είκοσι μίλια..
    Και ας προσέξουν κάποιοι γιατί ως γνωστόν, το ίδιο σχεδόν πράγμα με αυτό που γίνεται σήμερα, να απογειώνουν δηλ δεκαεξάδες και εικοσάδες οι σύμμαχοι, έτσι για μια βόλτα, το έκαναν και οι Ισραηλινοί παλιότερα και για πάρα πολύ καιρό, μέχρι που ρουτίνιασαν και κοίμισαν την Αιγυπτιακή αεράμυνα kai μέχρι που ένα πρωί κατέστρεψαν κάθε Αιγυπτιακή αεροπορική βάση..
    Το ξέρω ότι είναι τραβηγμένο αλλά just in case..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Τούρκοι πιλότοι θα έχουν πάθει σοκ.

    "Ρε συ, οι Γιουνάνηδες έφτασαν στα 20 μίλια και τώρα φεύγουν! Τι κόλπο ετοιμάζουν;"

    Θα επικρατεί πανικός στο τουρκικό ΓΕΑ, σίγουροι πως πρόκειται για κάποιο σατανικό ελληνικό σχέδιο.



    Φίλε 1:20

    Δεν είναι τραβηγμένο αυτό που λες. Και στα Ίμια μπαινοβγαίναν από τα ύδατά τους μέχρι που κοιμηθήκαμε και όταν άφησαν τη βάρκα δεν την είδαμε.

    Αλλά οι Τούρκοι δε θα κάνουν τίποτα. Η Ελλάδα θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο. Οι παραχωρήσεις στο Αιγαίο θα έρθουν ως φυσική εξέλιξη.

    Μετά την ακύρωση ελληνικών ασκήσεων σε δεσμευμένη περιοχή του ναυτικού μην τυχόν και ρίξουμε τούρκικο αεροσκάφος, τώρα οι εικονικές αναχαιτίσεις.

    Έπεται συνέχεια. Άλλωστε πια ο Έλληνας είναι πια τόσο διεφθαρμένος που και να πουλήσεις τη χώρα, αν του εξασφαλίσεις το μισθό, δε θα αντιδράσει.

    Μη φοβάστε. Οι Τούρκοι δε θα κάνουν πόλεμο. Θα πάρουν τη συνδιαχείριση με δική μας προσφορά. 30 χρόνια τουρκικών παραβιάσεων, δίνουν τους πολιτικούς τους καρπούς στην Τουρκία.

    Αυτό για μερικούς αφελείς Έλληνες που λένε "και τι κέρδισε η Τουρκία με τις παραβιάσεις;".

    Να τι κέρδισε. Τη ντε φάκτο υποχώρηση της Ελλάδας και τη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο Αιγαίο. Κι αυτό χωρίς να ρίξει τουφεκιά.

    Η συνέχεια στη Θράκη και το μεταναστευτικό, με τις επόμενες μαζικές νομιμοποιήσεις και τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μεταναστών.

    Η Ελλάδα έχει τελειώσει ως έθνος. Θα μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο. Ήδη συμβαίνει.


    Σε άλλες χώρες, με μηδενικό πρόβλημα άμυνας, παραιτούνται στρατιωτικοί όταν τους κόβουν τα εξοπλιστικά. Σε εμάς πλέον κόβουν και τις αναχαιτίσεις και δεν κουνιέται φύλλο.

    Αντίο Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μία πιο σύγχρονη πρόταση.

    Κατάργηση των ελληνικών αναχαιτίσεων ανατολικά της Μυκόνου και χάρη στην τεχνολογία να μη σηκώνουμε καν αεροσκάφη, αλλά να κλειδώνουμε τα τουρκικά αεροσκάφη με πυραύλους εδάφους-αέρος όταν θα πετούν κοντά σε νησί.

    Θα κάνουμε και οικονομία στα καύσιμα! Την ίδια δουλειά του εικονικού Αμρααμ την κάνει και μια εικονική βολή TOR ή Stinger. Άρα γιατί να σηκώνουμε αεροσκάφη;

    Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τό θέμα είναι αυτό η οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις;
    Δέν υπάρχει αντίδραση καμία.
    Ολα τά άλλα είναι φούμαρα.
    Κρίμα.
    Jefry στίς 4 Ιουλίου σήκωσε όλα τά μαχητικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1:20

    Η τακτικη αυτη δεν ειναι καθολου τραβηγμενη, ουτε την ανακαλυψαν οι Ισραηλινοι. Τη χρησιμοποιησε πριν 2300 χρονια πρωτος ο Μεγας Αλεξανδρος στην Ινδια οταν επρεπε να περασει τον Υδασπη ποταμο και απο την απεναντι οχθη τον περιμενε ο Πωρος (διαβαστε Αρριανο, "Αλεξανδρου Αναβασις" βιβλιο 7ο). Τον ζαλισε για πολλες μερες να μετακινει κατα τη νυχτα στρατευματα σε διαφορετικο καθε φορα σημειο της οχθης, χωρις να επιχειρει διαβαση του ποταμου. Ο Πωρος μετακινουσε και αυτος αμυντικα αντιστοιχα τις δικες του δυναμεις στο εν λογω σημειο. Μετα απο μερικες μερες και βλεποντας οτι οι μετακινησεις δεν οδηγουσαν σε διαβαση, ο Πωρος σταματησε να μετακινει το στρατο του και απλα εγκατεστησε σκοπους σε διαφορα σημεια της οχθης. Ε και ο Αλεξανδρος μετα απλα ειχε να επιλεξει το χρονο της επιθεσης με την ανεση του, οπως και εγινε.

    Να υπενθυμισω, δε, οτι οι S-300 ακομα δεν εχουν δει το φως του ηλιου. Τους πληρωσαμε και τους εχουμε στα υπογεια. Αυτο που συμβαινει σε αυτη τη χωρα ειναι ουσιαστικα η εθιμοτυπικη θεσμοθετηση της προδοσιας. Πρακτικα, δεν ειναι πλεον καν αδικημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ...ΕΛΙΑΜΕΠ δεν ακούγεται... ως κι αυτό ακόμα φαίνεται σιχάθηκε τον Τζέφρυ και κατατροπώθηκε από... Βερύκοκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To katalabame oloi mas? H mhpws h kybernhsh mas pernaei gia hli8ious?
    Ta aeroskafh eishl8an sto FIR-A8hnwn stis 11.10 kai ekshl8an stis 11.40?
    Dhladh parameinan 30 lepta sto FIR-A8hnwn?
    Twra katalabainw ti enoei o kyrios Papandreou otan leei "paraxwrhsh e8nikhs kyriarxias".
    Gnwrizoume oi perisoteroi, ti mporei na kanei ena F-16 se 30 lepta tis wras!
    Kyrioi, ta pragmata einai sobara!

    Kalimera

    Nikos-Berolino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρομερό κόλπο και εκμεταλλεύεται και τις νέες τεχνολογίες ε? Τί μας λέτε ρε παιδιά....
    Ωραία κωλοτούμπα τα 20 νμ!!!
    Μπράβο και στον Βερύκιο που αποκάλυψε αυτην την νεα υπερτεχνολογία οπου οι κλειστές αερομαχίες πλέον ειναι απαρχαιωμένες τακτικές!
    Μπράβο και στην Π.Α για αυτο το μεγάλο "βημα"!
    Περιμένω να δω την ακόμα πιο νεα "υπερτεχνολογία" με στέλθ μαχητικά τα οποία δεν θα απογειώνονται καθόλου, ναι καλα ακουσατε καθολου!!!
    Θα λεμε στον τούρκο "εχεις 30 λεπτά καιρο να φυγεις απο το ελληνικο FIR αλλιώς θα σηκώσω τα PAK-FA και θα σε κάνω σκόνη".
    Ωστόσο μπορούν να φτάνουν μεχρι την Κρήτη ...αλλά τελος πάντων, μήν τα θέλουμε και όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγκλωβισμός αντίπαλου μαχητικού απο το ραντάρ σου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα εκτός εαν σκοπεύεις να τον καταρρίψεις. Αυτό γίνεται διότι πολύ απλά όταν εγκλωβίσεις το αντίπαλο μαχητικό προδίδεις τις συχνότητες εκπομπής του ραντάρ σου. Το τουρκικό μαχητικό θα προειδοποιηθεί απο το σύστημα αυτοπροστασίας του και πηγαίνοντας ενα βήμα πιο κάτω θα μπορεί να καταγράψει αυτές τις συχνότητες μέσω ειδικών ατρακτιδίων (σαν το δικό μας ASTAC) και να γνωρίζει πώς να τα παρεμβάλει.Αυτό ισχύει κυρίως για τα Mirage 2000-5 Mk2 και σε κάποιο βαθμό για τα F-16 Block 52+/52+ Advanced. Επομένως όλα αυτά περι υψηλής τεχνολογίας BVR αναχαίτισης είναι μπούρδες. Απλώς πάνε να αποφύγουν τα χειρότερα.
    Κάθε συχνότητα που εκπέμπεται στο Αιγαίο καταγράφεται και αρχειοθετείται σε βιβλιοθήκη απειλών και απο τις 2 πλευρές. Οι μογγολόγυφτοι αργά αλλά σταθερά κτίζουν ενα υπερσύγχρονο δίκτυο πληροφόρησης και έγκαιρης προειδοποίησης (Μακρινός Ορίζοντας Uzun Ufuk) που πολύ φοβάμαι οτι θα μας προετοιμάσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

    …ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΤΑ Α/ΦΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ?

    ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

    ΚΥΡΙΟΙ,

    Η Π.Α ΜΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ.

    ΤΩΡΑ ΚΥΡ-ΔΗΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ (ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΛΑ ΣΑΣ…
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ...ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ!!!

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΑΣ!

    ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΓΑΤΟΣ-ΣΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε ΠΑΣΟΚΟ-ΒΕΡΥΚΙΕ σε ποιούς τα λές αυτά; σε κάφρους προφανώς.
    Ξυπνήστε πατριώτες και αρχίστε τα ΧΑΣΤΟΎΚΙΑ αδιακρίτως, αφήστε τις μεγάλες και βαθυστόχαστες αναλύσεις γιατί αυτοί έχουν ξεπουλήσει προ πολού τη ψυχή τους στο διάβολο .
    Ετσι πιστεύω θα πάει άμεσα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και δεν θα χρειαστεί περαιτέρω διαλογή.
    Στημένα ΓΚΑΛΟΠ-εξαρτημένοι δημοσιογράφοι, μικροί Πολιτικοι, Βολεμένη νομεκλατούρα, οδηγούν ένα περήφανο ΛΑΟ, στη μιζέρεια και την ηττοπάθεια, έτοιμο να δεχθεί τα πάντα.
    Βαρέθηκα να τους ακούω, δεν τους αντέχω, ας τους χαστουκίσει κάποιος επιτέλους.
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΤΕ, αν και είναι ήδη αργά.


    ΟΞΥΘΥΜΟΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποτε υπήρχαν στρατιωτικοί που περνούσαν νύχτα δίπλα χωρίς κανείς να ξέρει και μετά μάζευαν ότι μπορούσαν οι απέναντι...
    Κάποτε υπήρχνα τρελλοί πολλοί της Π.Α. που περναγαν από τα διπλανά αεροδρόμια έτσι για να δούν το ηλιοβασίλεμα και ούτε κο κο δεν προλαβαίναν να κάνουν...
    Μπορεί με αυτό που γίνετε τώρα να φανούν τα πίττουρα και οι κότες οπότε να ξέρουμε τους πραγματικούς εχθρούς μας . Το σίγουρο είναι ένα μόνο αν πάρουν την Μύκονο μπορεί να γίνει πόλεμος για τα χωρικά ύδατα, το FIR την Υφαλοκρηπίδα ...

    Οξύθυμε Συγκάτοικε μη φωνάζεις δυνατά τώρα πλησιάζει η ώρα του ήσυχου βραδυνού ύπνου για τον ΓΑΠ ασε το παληκάρι να κοιμηθεί κουράστηκε να παρακολουθεί τον άλλον να τρώει στο Μπαιρακτάρη και στην ταβέρνα του Βασίλη .Επίσης τον έπιασε και η απελπισία του με τον Τσίπα να ουρλιάζει λες και του πήραν την αδελφή φαντάρο.

    Αραγε ό νόμος περί εσχάτης προδοσίας κατά της πατρίδος υπάρχει ακόμα ή τον έσβησαν για να μη πιάνει τόπο;

    Αραγε υπάρχουν άντρες με το α Α ή τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι;

    Τι είμαστε Χώρα ή Περιοχή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πω πω,,πολλές φάπες έπεσαν για τον βερύκιο..... Παρότι δεν τα γνωρίζω πολύ καλά αυτά,νομίζω ότι έχουν δίκιο οι φίλοι της ιστοσελίδας (μας).Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αναχαιτίσεις των Τούρκων εισβολέων «με τα μάτια» - Πήραν εντολή μόνον να αναγνωρίζουν


    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10934&Itemid=139

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Bρε πρασινο κομματόσκυλο Δήμο Βερύκιε τι σου τάξανε?καμμία τριπλοθεσούλα?στην ΝΕΤ?στο γραφείο τύπου? και σε κάποιο υπουργείο για να γράφεις αυτές τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ?ώστε έχουμε υπερόπλα?καλά τώρα δάκρυσα από συγκίνηση και εθνικό ρίγος μεγάλε ΠΑΤΡΙΩΤΗ,άντε βρε να σε έχει ο ΘΕΟΣ καλά για να μας ανακοινώσεις την επόμενη φορά ότι αποκτήσαμε και πυρινικά όπλα γιατί μετά τα υπερόπλα της Π.Α. σείρα τώρα έχει να αποκτήσουμε και πυρινικά και πρέπει εσύ ΜΕΓΑΛΟΠΑΤΡΙΩΤΗ να έχεις την τιμή να το ανακοινώσεις πρώτος γιατί τέτοιους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σαν εσένα πρέπει να τους τιμάει η μητέρα πατρίδα.Όσο για αυτό που γράφεις ότι οι ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ δεν έχουν διάθεση για αναμέτρηση το βλέπουμε κάθε ημέρα και ειδικά προχθές που μπήκανε μέσα στο πεδίο βολής της Άνδρου και μάλιστα την ώρα που γινότανε άσκηση με πραγματικά αντιεροπορικά πυρά,ΕΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΒΕΡΥΚΙΕ τι φοβισμένη διάθεση έχουν οι ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ?μάλλον θα έχουν κατουρηθεί πάνω τους από τα υπερόπλα και τα υπόλοιπα όπλα της Π.Α.αδελφέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όταν δεν έχεις λεφτά ψάχνεις για δικαιολογίες και φαντάζεσαι σενάρια.όμως έδαφος με τα αεροπλάνa δεν καταλαμβάνεται ούτε αλλάζει κάτι επί τις ουσίας.περιμένετε όταν θα τα πούνε από κοντά gap και μουστάκιας,υπομονή ακόμα δεν είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αντίληψης τόσων χρόνων.τότε η θα γελάμε η θα κλαίμε υπομονή.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΕΡΥΚΙΕ, ΔΥΣΘΕΩΡΑΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΣΟΥ.

    ένας απο αυτούς που βλέπει απο κοντά(στον αέρα), ότι οι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που λές δεν έχουν εφαρμογή...
    ΥΓ: αφού τον ακούμε ακόμα και δεν τον γιουχάρουμε σημαίνει ότι έχουμε ΙΩΒΙΑ υπομονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. θαθελα να γραψω ένα επί του θέματος σχολιο αλλά συχαίνομαι πιά.
    για να γράψεις σχόλιο πρέπει ναχει νόημα.

    το νοημα εξέλιπε.

    όλοι μα όλοι έδωσαν γη και ύδωρ, εμήδισαν, "επέρσεψαν" και εξέκλνιναν αφου πρώτα αχρειώθηκαν.και πλεον δεν ισχύει το "πλήν λακεδαιμονίων".γενική εξαχρείωση

    φοβάμαι μη χάσω την προσωπική μου ισορροπία πιά απλά παρακολουθώντας και μόνο την κατάσταση.
    βέβαια είναι το μόνο που θεωρώ αναγκαίο κακό για να ξέρω τι τέξεται η επιούσα.
    αλλα κι αυτό θέλει μετρίασμα.

    τα σχόλια έχουν νόημα μόνο στην περίπτωση που οργανωθεί κάτι σοβαρό για να πάνε στην κρεμάλα οι φταίχτες και να έλθουν στα ίσα τα πράγματα.
    αλλοιώς απλή παράθεση γεγονότων και τελεία με παύλα.
    ο βερύκιος δεν είναι αυτός που κινηματογραφούσε την έξοδο του στόλου το 96 με τα ίμια και την έδειχνε στην τηλεόραση;
    τι ωραία!!!


    επιπλέον πόσο χρήμα πιάνει φανερό ή κρυφό και από ποιές πηγές ο κύριος αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το νεο υπεροπλο της ΠΑ:
    Σου κάνω έρωτα...εεεεχμ..αναχαίτιση,με τηλεπάθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χορτάσαμε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις από άσχετους και πουλημένους δημοσιογράφους σαν τον Βερύκιο. Φτάνει πια! Πατριώτες μην τους πιστεύετε.
    Για ποιά νέα δυναμική αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικότητας μιλάς κ. Βερύκιε? Θα μας πεις σε λίγο ότι με την νέα διακυβέρνηση ένα ακόμη πρόβλημα της χώρας μας βαίνει προς επίλυση? Παπαγάλε του ΠΑΣΟΚ.
    Ευτυχώς η Πολεμική μας Αεροπορία ήταν, είναι και θα είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίσει οποιδήποτε πρόκληση όταν ξεκάθαρα θα της ανατεθεί από την ηγεσία, ασχέτως με το τι πιστεύουν άνθρωποι σαν τον Βερύκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. οδηγούν ένα ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ,

    Φίλε, ο ελληνικός λαός έπαψε εδώ και δεκαετίες να είναι υπερήφανος. Εθνικά υπερήφανος νιώθει μόνον όταν τύχει να κερδίσουμε κανένα ευωπαϊκό τίτλο στην καλαθόσφαιρα, όταν επιτύχουμε να προκριθούμε σε καμιά σημαντική αθλητική διοργάνωση ή όταν κερδίσουμε κανένα διαγωνισμό στην γιουροβίζιον βάζοντας τον κάθε Ρουβά να τραγουδά αγγλικούς στίχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ , ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΞΑΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ, ΘΑ ΧΑΛΑΝΕ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ "ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ " ΤΗΣ Π.Α. ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να υποθέσω ότι στα "νέα όπλα", της πιο ανόητης γενικοποίησης μιας νέας ψεύτικης ιδέας στο target group-κουτορνήθι-αναγνώστη(κοινώς προπαγάνδας για να μην τα λέμε κινέζικα) συμπεριλαμβάνονται και τα F-16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΥΤΟ ΛΙΓΔΟΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΝ ΒΕΡΥΚΙΟ ? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ? ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΥΛHΚΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ - ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
    ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΠΕΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ?
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΙ Ο ΒΑΡΥΜΑΓΚΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ - Η ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ - ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΠΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΙΚΟ ΑΤΟΜΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΒΡΑΔΥΝΟ ΔΕΛΤΙΟ : 'ΞΕΡΕΤΕ , ΑΥΤΑ ΤΑ ...ΤΣΙΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ' !!!!!!!!!
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΟΥ ... ΜΑΡΑΘΩΝΑ !!!!!

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και έτσι να είναι πρέπει να το αποκαλύψουμε όπως το αποκαλύψαμε;
    Τότε να εγκαταλειφθούν τα σύνορα τελείως και να μπουν εξελιγμένες κάμερες ή άλλες μη ανθρώπινες μπούρδες παντού.
    Ο Βενιζέλος το δήλωσε δεν έχει νόημα η ετοιμότητα για μεγάλη σύρραξη και είναι ακόμη υπουργός άμυνας αυτός ο Μπιπ…..
    Δεν νομίζω ότι υπήρξε περισσότερο αφελής να μην πω τι άλλο κυβέρνηση.
    Δεν έπρεπε να σταματήσει η άσκηση στην Άνδρο για μερικά κοράκια.

    Ας μας φωτίσει η θεία προστασία που είναι πάντα κοντά σε αυτόν τον τόπον και ευτυχώς δεν ευλογεί δούλους του θεού…

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τόσο αλτσχάιμερ ιστορικής πρόσφατης και προαιώνιας μνήμης για αυτόν τον βάρβαρο γείτονα που χειμάζει μολύνοντας με ΝΑΤΟΙΚΗ και ιδίως με Ευρωπαϊκή ομπρέλα την κάποτε σοφά φωτισμένη Ιωνία μας.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι να πείς γι'αυτή τη χώρα όταν ο κάθε αμόρφωτος και βραδύγλωσσος καραγκιόζης βγαίνει στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο να πουλήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΒΕΡΥΚΙΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΩΣ ΕΔΩ .ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.