2/2/10

Άρνηση χορήγησης γαλλικής υπηκοότητας λόγω μπούργκας


Ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, αρνήθηκε τη χορήγηση υπηκοότητας σε έναν ξένο ο οποίος υποχρεώνει τη Γαλλίδα σύζυγό του, να φορά ισλαμική μπούργκα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά τα συμπεράσματα κοινοβουλευτικής επιτροπής, που προτείνει την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους του χαρακτηριστικού τρόπου ένδυσης των φανατικών μουσουλμάνων γυναικών.

«Ο Ερίκ Μπεσόν επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε και διαβίβασε σήμερα στον πρωθυπουργό, πρόταση για άρνηση χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε έναν ξένο υπήκοο, που έχει παντρευτεί Γαλλίδα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Διαπιστώθηκε κατά την έρευνα και την συζήτηση των προϋποθέσεων, ότι αυτό το άτομο υποχρέωνε τη σύζυγό του να φορά μπούργκα, στερώντας της την ελευθερία να μετακινείται ακάλυπτη, ακυρώνοντας τις αρχές της λαϊκότητας και της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το γαλλικό υπουργείο Μετανάστευσης δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του ατόμου που ζητούσε να του δοθεί γαλλική υπηκοότητα, ούτε τη χώρα από την οποία προέρχεται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. Σχετικά είναι και τα εξής:

    1) Ο ισλαμικός νόμος και στην Ευρώπη

    Λίγο έλειψε να εκτελεστεί μία υπόθεση, που δικάστηκε με βάση τον ισλαμικό νόμο της «Σαρία», όπως εκεινες οι υποθέσεις, που δικάζουν και εκτελουν μουσουλμανικές εξτρεμιστικες οργανώσεις στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία κ.α.
    Εννια ισλαμιστες απο το Maghrebi, απήγαγαν και «δίκασαν» με βάση την «Σαρία» μια γυναίκα με την κατηγορία της μοιχείας, στην περιοχη της Καταλονίας στην Ισπανία. Ευτυχως η γυναίκα δραπέτευσε και κατέφυγε σε τοπικο αστυνομικο τμημα. Με απόλυτη επιτυχία η τοπική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους εννια επίδοξους δολοφόνους και να τους προσαγάγει στην δικαιοσύνη. Ήδη στην Καταλονία δραστηριοποιειται η Υπηρεσία Πληροφοριων της Mossos d'Esquadra (τοπική αστυνομία) με σκοπο να αντιμετωπίσει τον ισλαμικό εξτρεμισμο και την τρομοκρατία.

    (Πληροφορίες απο redskywarning.blogspot.com,teaandpolitics.wo

    2) Ελληνόπουλο ξυλοκοπήθηκε γιατί... έτρωγε σαλάμι

    Ελληνόπουλο 11 χρόνων ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του μουσουλμάνους σε σχολείο του Σίδνεϊ, γιατί έτρωγε σαλάμι την περίοδο της δικής τους νηστείας.
    Ο Αντώνης Γρηγορίου μαζί μ' έναν φίλο του αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στη βιβλιοθήκη, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ήδη όμως, ο ίδιος είχε δεχθεί μια γροθιά στο μάτι και δυνατές κλωτσιές στα πόδια.
    "Μού ράγισε η καρδιά, όταν είδα το παιδί μου σ' αυτήν την κατάσταση", θα πει ο πατέρας του, Αντρέας Γρηγορίου.
    "Όταν πήγα στο σχολείο, τον είχαν εκεί που κρατούν τα άρρωστα παιδιά".
    Το παιδί, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να είναι τρομοκρατημένο και να έχει εφιάλτες.
    Μετά το γεγονός ήλθαν στην επιφάνεια και άλλα παρόμοια περιστατικά, αρκετά δε παιδιά είπαν ότι φοβόντουσαν να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν "διαφορετικό" από των άλλων, ιδιαίτερα την περίοδο του Ραμαντάν.
    Εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, από το Τζαμί του Κόμπουρκ, θα πει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που προωθεί το Ισλάμ.
    "Θα έλεγα ότι τα λυπηρά αυτά συμβάντα είναι αποτέλεσμα της ανατροφής των παιδιών, μέσα στην οικογένεια και όχι του Ισλάμ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση στο πρόβλημα. Για να εξαλειφθούν αυτού του είδους τα φράγματα, απαιτείται μια διαδικασία που προϋποθέτει ανοχή στα διάφορα θρησκεύματα και τους πολιτισμούς των κατοίκων αυτής της χώρας", θα πει η Μπάχα Γέχια.

    Κατά τα άλλα...

    Ζωγράφισε τον Χριστον Εσταυρωμένον και ...απεβλήθη

    Ένα οκτάχρονο αγόρι απο το Taunton UK, αποβλήθηκε απο το σχολείο και υποχρεώθηκε να επισκεφτεί ψυχολόγο, διότι ζωγράφισε τον Χριστο εσταυρωμένο. Ο πατέρας του παιδιού ενημερώθηκε απο το σχολείο, ότι ο γιός του έφτιαξε ένα «βίαιο σκίτσο», ενω ο ίδιος δήλωσε, πως το σχολειο «βιάζει» την θρησκεία του γιου του. Το παιδι ζωγράφισε το εν λόγω σκίτσο, στα πλαίσια μίας εργασίας ζωγραφικής με θέμα «κάτι σχετικά με τα Χριστούγεννα».

    (Πληροφορίες απο proskynitis.blogspot.com, www.patriotled ger.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρατιστές, εθνικιστές, Ελληναράδες Γάλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελάτε στην Ελλάδα μπουρκοφορούσες. Έτσι και τολμήσει κανείς να σας λοξοκοιτάξει θα έχει να κάνει με τον υπουργό προστασίας μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και διώξεως Ελλήνων, Chrysochoides...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Μεγάλο Κανάλι,mega,έχει την περισσότερη πλάκα.Παραδοσιακά μας παρουσιάζει την ειδησεογραφία απο τη Γαλλία.Ιδιαίτερα δε όταν έχει να κάνει με κρυολόγημα,βύξιμο πνευμονια του Σοσιαλιστικού κόμματος.Δεν το συζητάω όταν κάποιο στέλεχος του ανώτερω κομματος κάνει κριτική σε οποιονδήποτε πρόεδρο της Γαλλιας που προέρχεται απο την δεξιά...
    Για τις πρωτοβουλίες και νομοθετικές ρυθμίσεις για το μεταναστευτικό για την συζήτηση περι εθνικής ταυτότητας...Μούγκα στη Στρούγκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Άθεη Γαλλία επιτείθεται και κατά του Χριστιανισμού, και απαγορεύει ταυτόχρονα και τα Χριστανικά σύμβολα!

    Είναι φασισμός στο να επιβάλεις σε κάποιον να ξεβρακωθεί για να γίνει ίδιος με σένα.

    Πάντως, ένα κράτος, έχει δικαίωμα να μην παρέχει υπηκοότητα σε ξένους, επομένως αν η Γαλλία δεν θέλει "εξτριμ"-Μουσουλμάνους, μπορεί απλά να μην τους δίνει υπηκοότητα.

    Η απαγόρευση της ενδυμασίας είναι φασισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλά και η υποχρέωση της ενδυμασίας και το ξυλοφόρτωμα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, δεν είναι φασισμός;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημειωτέον ότι ο Ερίκ Μπεσόν προέρχεται απο το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα
    Γι αυτό το λόγο ο καθένας να μένει στο τόπο του ,εκεί που η θρησκεία του έχει απήχησει .
    Ο κάθε λαός έχει τα δικά του μέτρα και σταθμά περί ελευθερίας, ισότητας (αν υπάρχει) και δημοκρατίας .Την στιγμή που επιλέγει να μεταναστεύσει σε άλλο κράτος με άλλα δεδομένα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να μη προσπαθεί να το επιβάλλει και στο κράτος που τον φιλοξενεί αλλιώς να πάει πίσω στην πατρίδα του να τα κάνουν όλοι μαζί.
    Οσο για την Γαλλίδα και την μπούργκα όσο αφορά την Γαλλία καλώς κατ εμέ έπραξε από την άλλη όμως η εν λόγω κυρία η οποία παντρεύεται με αυτή την επιλογή πρέπει να γνωρίζει και το κόστος ως εκ τούτου αν το γνώριζε γιατί το επέλεξε αν δεν τον γνώριζε θα έλεγα ότι όπως στο δικαστήριο η άγνοια νόμου δεν υφίσταται έτσι και στην ζωή.
    Τα λάθη όμως είναι για τους ανθρώπους γι αυτό και μπορούν και να συγχωρούνται αρκεί να μην επαναλαμβάνονται.
    Τέλος περί Σαρίας και περί ΜΟυσουλμανικού νόμου οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που κυκλοφορούν στα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κράτη όπως και στην Ελλάδα ας κοιτάξουν τι θα γίνει όταν το Μουσουλμανικό στοιχείο θα ξεπεράσει το 30% του πληθυσμού και μετά να μιλάνε περί ελευθερίων.Αντε γιατί η δημοκρατία των ολίγων έχει καταντήσει χούντα για τους πολλούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνώμη γιά τήν ἀνάποδη γνώμη ἀλλά.
    Ὅταν
    βλέπεις τίς δεκαεξάχρονες γαλλίδες μαθήτριες νά τραβιώνται μέ μαῦρους ὅπως κάι τά ἐλληνόπουλα νά παντρεύονται μέ κίτρινους-ες -καί μαῦρους ἐδῶ στό Παρίσι μέ πιάνει μαῦρη

    Αύτό εἶναι τό κύριο θέμα πού μᾶς ἀπασχολεῖ.


    Ἡ ἐμετική μπούρκα σέ τελική ἀνάλυση θά ἦταν καλύτερο νά εἶναι ἐλεύθερη γιά νά βλέπει ὁ κόσμος τί συμβαίνει ἀφού δέν τούς μπαγλαρώνουν καί νά τούς στείλουν ἀπό ἐκεῖ πού ἦρθαν.
    

῾Η μπούρκα χωρίζει τίς κοινότητες καί εἶναι καλύτερα ἔτσι γιατί διατηρεῖ τήν ἐνδογαμία σέ ἀμφότερες τίς κοινότητες. 
Ἡ ἀπαγόρευσή της εὐνοεῖ τίς συνθῆκες τῆς ἐξωγαμίας πού εἶναι καί τό τέλος τῆς Εὐρώπης.
    Καί ὅπως ξανάγραψα πρίν μερικές μέρες δέν ἔχουμε νά διάλέξουμε εἴμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ νά τό κάνουμε ὅπως λέει ὁ Σαρκόζυ.
 Δές ἐδῶ.

    http://www.youtube.com/watch?v=nzDXpJOEzpM

    Μήν ἀποπροσανατολίζεσται

    ΟΙ ΑΛΛΟΦΥΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι λαθρομετανάστες ανήκουν στις πατρίδες τους και η Ελλάδα στους Έλληνες και σε κανέναν Γιωργάκη ή Κωστάκη κλπ. Είναι τουλάχιστον υποκρισία να καμωνόμαστε ότι ενδιαφερόμαστε για λίγους καπάτσους που καταφέρνουν να φύγουν απ' τις πατρίδες τους και μούγγα στη στρούγγα για τα δισεκατομμύρια δυστυχισμένους συμπατριώτες τους που μένουν πίσω... αλλά πώς θα έβγαζαν οι ψευδοαριστεροί μεροκάματο...;;; Η Ελλάδα στους Έλληνες... εμείς δεν απομυζήσαμε κανέναν λαό...δεν έχουμε καμμία υποχρέωση... να πάνε στα Βέλγια στις Ολλανδίες και στις γνωστές άλλες χώρες ονόματα και μη χωριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Χριστίνα

    η "γαλλίδα" που παντρεύτηκε τον μουσουλμάνο, το πιθανότερο είναι πως δεν είναι κέλτισα ή απόγονος των Φράγκων του Καρλομάγνου. Καμία τριτοκοσμική θα είναι από αυτούς που έφεραν οι Γάλλοι από τις αποικίες και ο Μιτεράν τους έδωσε πολιτικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ bio 12:53

    Πολύ σωστή παρατήρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδω ρε παιδια παρακολουθουμε καθε χρονο το αιματηρο εθιμο της αυτομαστιγωσης με λαμες ξουραφιων των Σιϊτων που ζουν στην Ελλαδα και δεν ακουμε την παραμικρη φωνη διαμαρτυρίας!Στις "μπουρκες" κολλησαμε;Ειδατε καποιον εκ των δημοτικων αρχοντων του δημου Πειραια(εφοσον αυτο το "εθιμο" τελειται στον Πειραια ) να διαμαρτυρεται για αυτην την βαρβαροτητα;ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, διοτι ο δημος Πειραιως τους εχει δωσει την αδεια τελεσεως του "εθιμου"!
    Εν πασει περιπτωσει,απο την στιγμη που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ζησουμε την υλοποιηση του συνθηματος "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", τασσομαι και εγω υπερ της αποψης οτι ολοι αυτοι οι αλλοφυλοι πρεπει να ξεχωρίζουν απο τους γηγενεις Ελληνες!"ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" να γεμισει ο τοπος απο τουρμπανια, φεσια, κελεμπίες, μπουρκες, ξουρισμενα κεφαλια, γιαρμούλκες, μεταξωτα καφτανια και ο,τι αλλο τραβαει η ψυχαρα τους!Ολα ελευθερα!Να κανουν "μπαμ" απο χιλιόμετρα, ωστε να ξερουμε ποιους να αποφευγουμε!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μαντήλα είναι και Ελληνικό και Ορθόδοξο έθιμο, και σε όλα τα χωριά της Ελλάδας και των Ορθόδοξων χωρών είναι πολύ διαδεδομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού στη Ευρώπη αργά και σταθερά απαγορεύονται τα θρησκευτικά σύμβολα και αφού η μπούρκα, υποτίθεται, ότι αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο τι ποιο λογικό και επόμενο απο το να την καταργήσουμε;
    Αν επιτρέπεις την μπούρκα είναι σαν να επιτρέπεις και τη σαρία. Σαρία και κοσμικό κράτος δεν συμβαδίζουν. Αν οι μουσουλμάνοι άλλων χωρών θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν και όχι η Ευρώπη σε αυτούς. Η παροιμία λέει : "Όταν είσαι στη Ρώμη να φέρεσαι σαν ρωμαίος", όχι να απαιτείς απο τους ρωμαίους να φέρονται σαν εσένα, μην τρελαθούμε εντελώς.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιά νά περάσουμε στήν παγκόσμια κυβέρνηση πρέπει πρῶτα νά γίνουν άναξιόπιστες οἱ κυβερνήσεις καί δεύτερον μέσα ἀπό αἰματηρές συγκρούσεις νά καταρεύσουν καί οἱ κοινωνίες.
    Οἱ μποῦρκες σάρια κλπ εἶναι ἀκριβῶς γιά νά σκοτωθοῦμε μεταξύ μας. Εἴσαστε ἔτοιμοι ἤ ὅχι αὐτό εἶναι τό ἐρώτημα γιά τόν καθένα ἀπό ἐμᾶς.

    Ἐγώ προσωπικά ἔχω ἀπαντήσει. Μέ βοήθησαν σέ αύτό 2 ἐπιθέσεις μαύρων -ἡ μία ἀπὀ πιτσιρικάδες 15-16 χρονῶν- ἐναντίων τῆς γυναίκας μου ἡ μία ἐξω ἀπο τό μετρό στό Παρίσι. ἡ ἄλλη ἐξω ἀπό τό σπίτι μας.

    Καί ἄς ἔρθει μετά κάθε ΠΑΣΟΚΟς ἤ ἀναρχικός ἤ ἀριστεριστἠς ἤ καμιά ἄλλη π....ρα νά μοῦ πεῖ τίποτα. Ἡ λύση θά ὑπάρξη ὅταν ὅλοι μας δέν θά καταλαβαίνουμε τίποτα πιά.
    Καί ἡ ὦρα πλησιάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.