2/2/10

Αποσπάσματα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρεου στις 2 Φεβ 2010

36 σχόλια:

  1. η αληθεια ειναι η πιο άσχημη αλλα και πιο εντιμη γυναίκα του κόσμου...
    Eνας Aνωνυμος με IP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ.ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ.ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όσο διαφαίνεται η "συνέργεια" ΓΑΠ και σαμαρά που μάλλον ξεκίνησε εκεί στην αμερική...και μούρχεται σαν μοναδική επιλογή ο Β.Λεβέντης που από την τιβούλα, μας μούντζωνε και έλεγε "Να βόδια,να βόδια" και πόσο δίκιο είχε....εχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σκληρά (ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ?) μέτρα από τον πρωθυπουργό...



    Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανακοίνωσε αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, πάγωμα μισθών και μείωση 10% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
    (Πηγή: http://www.kathimerini.gr/)

    Παρακαλώ πολύ, κ. Παπανδρέου: υπολογίσατε ποσοτικά τις οικονομικές επιπτώσεις των σκληρών σας μέτρων? Μήπως τα σκληρά σας μέτρα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελε η κοινωνία των υπηκόων μας στην Ελλάδα? Υπολογίσατε ποσοτικά τις οικονομικές επιπτώσεις της αντιστροφής των μέτρων σας?

    1) Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 10%.
    2) Αύξηση μισθών κατά 10%.
    3) Αύξηση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%.

    Ανάλυση:

    1) Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σημαίνει εργασία γιά τους νέους με χαμηλότερο μισθό από τους αποχωρούντες, και μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτούς που αποχωρούν.

    2) Αύξηση μισθών σε ανθρώπους που ζουν με μισθό σημαίνει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη εκεί που μετράει.

    3) Αύξηση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων επίσης σημαίνει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη εκεί που μετράει.

    Μήπως, λέω μήπως, κ. Παπανδρέου τα μέτρα σας επιφέρουν βλάβη στην Ελλάδα? Επαναλαμβάνω γιά να γίνω ξεκάθαρα αντιληπτός: υπολογίσατε ποσοτικά τις οικονομικές επιπτώσεις των σκληρών σας μέτρων? Ναι ή όχι?

    Αν ναι, τότε γιατί H KAΘHMEPINH δεν δίδει τις προβλέψεις σας?

    Αν όχι, τότε γιατί βαδίζετε στα τυφλά κ. Παπανδρέου?

    Ή μήπως είστε και σεις ένας απλός... υπήκοος? Μα αν ναι, τότε τίνος?



    Μετά τιμής,
    Ο ΜΕ ΤΑΣ ΑΠΟΡΙΑΣ

    PS: Billions of empirical studies show that cost-cutting tactics never work. The reason? When you cut cost, you end up cutting your investment into the future. And it is new investment in industry and new growth that Greece needs now more than ever, NOT cost-cutting tactics. Darn, I forgot, we Greeks can only reason deductively, not inductively... darn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς, ανώνυμε 3 Φεβρ. 2010 7:43, αυτό το τελευταίο θα το καταλάβει πλήρως, αφού είναι γραμμένο στη μητρική του γλώσσα. Αλήθεια, γιατί δεν έγραψες όλο το σχόλιό σου στ`Αγγλικά; Ο άνθρωπος έχει πολύ χαμηλό comprehension στην Ελληνική γλώσσα.
    Και...περαστικά μας.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιοι θέλουν μαζί με το παιδί να φθάσουμε με γρήγορη οικονομική κατρακύλα τους Ευρωπαίους και ιδίως τα Αμερικλανάκια ….

    Απεργία στις 10 Φεβρουαρίου

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν εχουμε Καταλάβει ακομα ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ο προηγούμενος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ...Και το περιεργο ειναι οτι τον εχουνε στο απυροβλυτο τον ... Ανεκδιηγητο ! Φωναζουμε για τον Σημίτη,για τις Προηγούμενες Κυβερνήσεις και τα μεγαλυτερα Σκανδαλα που γνωρισε ποτε η χωρα ηταν επι Πρωθυπουργίας του ..."ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ".Φοβόμαστε να δούμε την Αλήθεια ?Τετοια Ληστεια του Κράτους Επι Πρωθυπουργιας του "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" Δεν εχει Ξαναγνωρίσει Ο τοπος.Βατοπέδι ( δις Ευρω ) - Ομόλογα ( Δις Ευρω )- Γερμανός ( Δίς Ευρω )Και Προκαλω να σχολιάσει Κάποιος και να μου πει ,ΤΙ ΕΡΓΟ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΟΡΟΤΕΡΑ η ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο οτι 5 χρονια πριν ?
    Ας Πληρώσουμε τον Λογαριασμο λοιπον και να βγάλουμε τον σκασμο.Και Ξέρετε πια ειναι η Χειρότερη Ζημια που Αφησε αυτος ο Ανθρωπος ?Η καταρακωση του ΗΘΙΚΟΥ του Ελληνα. Ναι Κυριοι ετσι ειναι.Στο Στρατο φωναζαμε :"ηθικον - Ακμαιότατον!" γιατι αυτο ειναι που Κερδιζει τους πολεμους...Προτιμω 1000 Σημιτιδες και 500 παπανδρεου απο τον "ΣΕΜΝΑ κ ΤΑΠΕΙΝΑ".(Ελπιζω να δημοσιέυσετε το σχολιο μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'η αληθεια ειναι η πιο άσχημη αλλα και πιο εντιμη γυναίκα του κόσμου...
    Eνας Aνωνυμος με IP'

    Μόνο που την αλήθεια σπάνια την χρησιμοποιούν οι πολιτικοί. Το ψευτρόνι ο ΓΑΠ μας έλεγε προεκλογικά ότι 'τα λεφτά υπάρχουν'. Τώρα να υποθέσουμε ξαφνικά ότι ενδιαφέρεται και για την αλήθεια; Μήπως τον ενδιαφέρει μόνο το πλήρες ξεπούλημα της Ελλάδος στα αφεντικά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέχρι σήμερα, ουδεμία περικοπή έχει γίνει στους ιλιγγιώδεις μισθούς των διαφόρων "golden boys", οι μισθοί και λοιπές παροχές των βουλευτών μένουν άθικτες, οι αμοιβές των διαφόρων αστέρων της κρατικής τηλεόρασης εντελώς εκτός πραγματικότητας κι έχει το θράσος να έρχεται να επιβάλει νέους φόρους; Αν αυτό το κράτος δεν είναι Μπανανία κατοικούμενη από κάφρους, τότε τι είναι;

    Οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν 16 μισθούς ετησίως, έναντι των 14 όλων των υπολοίπων δημοσίων και ιδιωτικών συναδέλφων τους. Καμμία μεταβολή;

    Αν δεν ανατραπεί εντελώς αυτό το σάπιο καθεστώς που μας κυβερνά εδώ και 36 σχεδόν χρόνια, αν δεν υπάρξει νόμος που να απαγορεύει την ανάμειξη στην πολιτκή όσων έχουν καθ' οιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί μέχρι σήμερα, ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πληρώνουμε στα κόμματα πενταπλάσια από τους άλλους

    Ναι, είναι πρόκληση για όλους μας! Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που χρόνια τώρα “τρώει τις σάρκες της” από λάθος πολιτικές και ενέργειες των πολιτικών να πληρώνει τόσο ακριβά τα κόμματα και την λειτουργία τους.

    Και να πληρώνουμε εμείς όλοι οι φορολογούμενοι ακριβά (σε χρήμα) τα κόμματα και την λειτουργία τους (που έφεραν σ’ αυτό το χάλι τη χώρα). Υπολογίστε ότι μόνο πέρυσι στα ταμεία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή μπήκαν 150 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Περίπου πενταπλάσια απ’ όσα δόθηκαν στα γαλλικά πολιτικά κόμματα. Και αυτή είναι μια χώρα με βαριά βιομηχανία και με εξαγωγές... Εμείς;

    Και ρωτώ: Για ποιο λόγο τα δώσαμε στα κόμματα; Μήπως γιατί συνέβαλαν στο να μεγαλουργήσει η Ελλάδα; Ή μήπως για να τα αποτρέψουμε να πάρουν μαύρο χρήμα; Ούτε η Ελλάδα έχει μεγαλουργήσει ούτε τις μίζες προς τα κόμματα αποτρέψαμε. Αντίθετα είναι βουτηγμένα στο μαύρο και βρώμικο πολιτικό χρήμα.

    Να τα καταργήσουμε τότε;

    Αυτό το ερώτημα το θέτουν οι αφελείς ή οι προβοκάτορες.

    Ούτε να τα καταργήσουμε λοιπόν, αλλά να τα αλλάξουμε και το κόστος λειτουργίας τους να το πληρώνουν τα “κομματόσκυλα” κι όσοι έχουν βγάλει χρήμα από τα κόμματα.

    Και είναι αρκετοί αυτοί...

    Εμείς οι υπόλοιποι δεν χρωστάμε σε κανένα κερατά...

    Αυτό δεν είναι η αληθινή δημοκρατία, ή κάνω λάθος;

    Ελεος πια με την υποκρισία και την απάτη σε βάρος του λαού.

    Δεν βλέπετε ότι μας έχουν βουλιάξει;

    http://www.patris.gr/articles/173694

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κόβει τα επιδόματα στους δημοσιους και πολύ καλά κάνει .Αλλά τα επιδόματα τα παράλλογα τύπου (για την προσέλευση στην ώρα του, για την μεταφορά φακέλλων κλπ)
    Παράλληλα τα υπόλοιπα θα μπορούσα απλά να τα συμπεριλάβει στο μισθό και να τα φορολογίσει.
    Το πιο απλό θα ήταν απλά να κάνει 50% μείωση μισθού στους υπαλλήλους που έχουν εξαψήφιο και πενταψήφιο ετήσιο εισόδημα από μισθούς.
    Αυτό όμως που δεν άκουσα πουθενά σε αυτό το υπέροχο διάγγελμα είναι αυτοί που τα φάγανε πότε θα πιαστούν ,.
    Οι περιουσίες αυτών που ανακατεύτηκαν στα σκάνδαλα πότε θα δημευτούν.
    Οι Βολευτές πότε θα μειώσουν τους μισθούς τους και θα αυξήσουν τις πενιχρές κρατήσεις που τους κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 10:28 π.μ.

    Φίλε Πσόκε, ουδείς ξεχνά κανέναν. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Ξεκόλλα από τα κομματικά, αν και δεν θα έπρεπε να έχεις το θράσος να μιλάς, διότι η υπερχρέωση της χώρας άρχισε μετά την άνοδο του ΠαΣοΚ (1981) στην εξουσία. Έκτοτε, είναι φυσικό κάθε χρόνος να είναι και χειρότερος, αφού τα χρέη επιβαρύνονται με τόκους, η Ελλάδα αποβιομηχανοποιήθηκε, οι δουλειές έκλεισαν, ήλθαν καπάκι και οι λαθρομετανάστες που στοιχίζουν πανάκριβα στον Έλληνα φορολογούμενο (το θέμα είναι μεγάλο για να το αναπτύξω εδώ) και οι φόροι έχουν αδειάσει τις τσέπες των μικρομεσαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω, έχουμε και λέμε ;
    1000 Σιμήτιδες * 1000 (Ιμια, συμφωνίες Μαδρίτης κλπ) = Τη βάψαμε
    1000 Τζέφρυ * 1000 (Συμφωνίες ΔουβλίνοΙΙ, συνολικά ξεπουλήματα στο Αιγαίο), αναγνώριση εκατομυρίων λαθραίων, οικονομική αφαίμαξη δημοσίων υπαλλήλων ενώ έπρεπε να ξεκινήσει από τον εαυτό του και τους βουλευτές σε μειώσεις, κλπ κλπ ) = ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Αν και δεν ψήφισα Κωστάκη (πριν βιαστείς) και σύμφωνοι με τις βλακείες που έκανε, ρε φίλε δεν φτάνουν 5 χρόνια να ισοφαρίσουν μόνο τις απίστευτες βλακείες του Σιμήτη. Αναλογικά και μόνο πάρτο.
    Οσον αφορά την καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων, αν θυμάμαι καλά αυτή άρχισε από το 1974 και μετά με τη μεταπολίτευση και καλά....κρατεί μέχρι σήμερα.
    Αστο καλύτερα, δεν πάει τίποτα καλά και με αυτόν και έχει πολύ συνέχεια το πράγμα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς τακτική να τους ψηφίζουμε και να τους ξαναματαψηφίζουμε, πάντα θα μας κοροιδεύουν και αυτοί θα περνάνε καλά. Εσύ προτιμάς να συνεχίσεις τα επόμενα χρόνια έτσι, με τέτοια μέτρα ;
    Αν και δεν με αγγίζουν γιατί είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ. Γιατί κάποια στιγμή θα αγγίξει και μένα και αυτό μόνο για αρχή. Μετά θα έρθει κάποιος άλλος, θα πει τα ίδια, αλλά θα εξαγείλει μειώσεις 20% και πάει λέγοντας. Ε λοιπόν ΟΧΙ. Φτάνει πια. Αρκετά έπαιζαν όλοι ως τώρα μαζί μας. Αυτά τα έκαναν έτσι, αυτοί να τα φάνε. Γιατί για άλλη μία φορά εγώ ;

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε 11:33
    Αν ρωτησεις εναν Αγροτη απο το καστελι Ηρακλειου - Κρητης ( απο εκει πο καταγομαι )η απο οπουδηποτε αλλου να σου πει ποτε οι αγροτες (και οι μισθωτοι)ειχαν μεγαλυτερα εισοδηματα και ζουσαν καλυτερα θα σου πει το 1981.Ας αφησουμε λοιπον αυτην την καραμελα και να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.Οσο για τους Λαθρομετανάστες που λές μην εχεις επιλεκτικη μνημη,ψάξε να βρεις ποτε μπηκαν στην ελλαδα,ποιος τους εβαλε και με ποιον τροπο.Τι πληρωνει τωρα η Ελλάδα ? Εκεινη την κακη Πολιτικη του 1991 με τους Λαθρομετανάστες.Τι πληρωνουμε Τώρα με τους Φόρους που Διάγγειλε Χθες ο ΓΑΠ ? Την κακη Πολιτικη του " ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ".Τελος Παντων ...

    Φίλε Thessale συμφωνω με οσα λες αλλα καποια πραγματα θελει λιγο απλη λογικη για να κατανοηθουν.Αν και δεν Ψηφισα Σημίτη Ουτε Παπανδρεου συνεχιζω να πιστευω οτι ο Σημιταρας ητανε καλος πρωθυπουργος.Η κριση των Ημιων ηταν απλα ...ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ !Κι όμως έτσι ειναι....Λέω εγω τωρα : "Πήρες Οπλα απο τους Ρώσους Κέρατα Ελληνα (S300)?Θα σε θαψω,Κατσε να σου Βάλω την Κριση με τα Ιμια Αφου και οι Απέναντι Καραδοκουν για να μάθεις να μην Ξαναπάρεις Οπλα απο πουθενα αλλου μόνο απο μένα.Εισαι ΝΑΤΟ".Κάπως Ετσι σκεφτηκανε οι Αμερικανοι.Και Να τα..Ιμια.Οσο παραξενο και αν σου ακουγεται Ο Σημιταρας τα δουλεψε τα πραγματα με τον πιο σωστο τροπο που μπορουσε.Γιατι τι Νομιζεις οτι θα γινει και τωρα αν παρουμε Δανειο απο την Κίνα ?Λέω εγω τώρα ...Πήρες Λεφτα απο αλλου Φθηνότερα και οχι απο μένα με 1000%Τόκους, Κέρατα Ελληνα ? Θα σε θάψω,Θα σε χρεωκοπησω... Και Να τα ..ΔΝΤ ,Δημοσιευματα Χρεωκοπιας της Ελλαδος κτλ.Ιδιωτικος Υπαλληλος ειμαι και γω με ημιαπασχολιση και 560€ τον μηνα.Πριν 5 χρονια Φιλε ενοιωθα οτι κατι πηγαινε τα γινει.Το ιδιο νιωθω και τωρα.Ενα μικρο δειγμα ( Απειροελαχιστο αλλα ενδεικτικο ) ειναι οι Λυριτζο-Οικονομου.Πήραν Πόδι απο την Ερτ Βλέπεις οι Προηγούμενοι τους ειχαν με 400.000 τον χρονο.Ιδου τα golden boys ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε 1:18

    το ότι οι αγρότες και οι μισθωτοί περνούσαν καλύτερα το '81 δεν αποδεικνύει ότι ο Ανδρέας δεν ήταν ο πρώτος που διόγκωσε το εξωτερικό χρέος μας και από τότε η χώρα πήρε την κάτω βόλτα. Ας είμαστε λίγο λογικοί, φυσικά όταν καταχρεώνεις την χώρα και τρώς τις επιδοτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης, φυσικά περνάς καλά, το πληρώνουν όμως οι επόμενοι.
    Εντάξει εσύ με το να είναι ο ΓΑΠ επάνω μπορεί να αισθάνεσαι καλύτερα αλλά αυτό δεν έχει καμμία λογική, είναι αυθυποβολή.
    Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι τα 2 κόμματα που κυβέρνησαν στη μεταπολίτευση έκαναν παιχνίδι πάσα - πάσα για να οδηγήσουν την χώρα στην σημερινή κατάσταση (οικονομικά και εθνικά) λές και τα είχαν συμφωνημένα. Δεν τα είχαν συμφωνημένα αλλά έχουν τα ίδια αφεντικά.

    Η άποψή μου είναι να ψάξουμε για καινούρια κόμματα, που θα βλέπουν την διακυβέρνηση της χώρας πιό σοβαρά από τους καραγιόζηδες της βουλής. Μέσα από τα κόμματα της βουλής αποκλείεται με τους μηχανισμούς που έχουν να δούμε σοβαρούς κυβερνήτες που θα φροντίζουν για το καλό της χώρας. Τα υπάρχοντα κόμματα της βουλής είναι μηχανισμοί προώθησης ανικάνων και αλλοτρίωσης ικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. METΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    My dearest friends,



    Να λοιπόν και άλλο ένα επίθετο Δημοκρατίας που δεν είχα ακούσει:
    "Περιεκτική"! Γηράσκω αεί διδασκόμενος! Μια χαρά τα λέει ο Δρ. Φωτόπουλος
    (δεν τον ήξερα μέχρι σήμερα), πλην όμως από μεθόδους εφαρμογής... γιόκ!
    Πάλι μείναμε στη θεωρία. Για δείτε και τους προβληματισμούς των bloggers!

    Google Web Alert for: αμεση δημοκρατια

    Αντιδογματισμός • View topic - Περιεκτική Δημοκρατία
    http://www.antidogma.gr/forum/viewtopic.php?p=93373&
    Αν οι ερωτήσεις μου είναι κάπως διεξοδικές, αυτό συμβαίνει επειδή μου
    αρέσει αρκετά η ιδέα της άμεσης δημοκρατία καθώς και το να συζητάω για
    αυτήν. ...



    Μετά τιμής,
    Ο ΜΕ ΤΑΣ ΑΠΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παίρνω αφορμή από το πρώτο σχόλιο για την αλήθεια και προσθέτω:
    Ο καθένας στο σχόλιο του, όλο λέει και τα μεροληπτικά ψεμματάκια του. Η αλήθεια μπορεί να διαφανεί μόνο επί του συνόλου των σχολίων και αυτή έχει κάπως έτσι, όπως έγραψε και ένας φίλος ανώνυμος 2.03 μμ:

    "Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι τα 2 κόμματα που κυβέρνησαν στη μεταπολίτευση έκαναν παιχνίδι πάσα - πάσα για να οδηγήσουν την χώρα στην σημερινή κατάσταση (οικονομικά και εθνικά) λές και τα είχαν συμφωνημένα. Δεν τα είχαν συμφωνημένα αλλά έχουν τα ίδια αφεντικά".

    Διαφωνώ μόνο ως προς: δεν τα είχαν συμφωνημένα.
    Τα είχαν και τα έχουν και μάλιστα πολύ.
    Ως πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αισθάνομαι προδομένος από τις δύο τελευταίες πρωθυπουργίες του για πολλούς λόγους που χρειάζονται χρόνο για να αναλυθούν. Ποιος νοιάζεταιτώρα. Ένα μικρό διάστημα στην αρχή με τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ότι πλησιέστερο προς τη σοσιαλδημοκρατία. Έκτοτε, ο σταδιακός εκφυλισμός προς τον σοσιαλίζοντα φιλελευθερισμό. Ο Ανδρέας ήταν "αλήτης", αλλά και πατριώτης. Τολμούσε, και όποιος τολμά κάνει και λάθη. Ο Καραμανλής ο νεώτερος μπαίνει στο ίδιο κάδρο με τον Σημίτη και τον ΓΑΠ.
    Φίλε Thessale, σε έχω για δίκαιο άνθρωπο δε μπορεί να μην είδες την ατολμία και τα επανωτά σφάλματα του Καραμανλή, που σχεδόν, αντί να τραβήξει την πνιγμένη της έδωσε άλλη μια και την πήγε παραμέσα; Επειδή θεωρώ ότι είμαστε όλοι πατριώτες, θα πρέπει επιτέλους να παραδεχθούμε τα λάθη των κομμάτων μας και να μην τα εξωραϊζουμε...Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το 1981 φορουσαμε μποτες μεχρι το γονατο,για να βγουμε απο τα σπιτια μας!!χωματοδρομοι παντου!!το 1981 και πριν το βιοτικο επιπεδο του ελληνα ηταν αστα να πανε!η χωρα μολις ειχε βγει απο τα δεινα του εμφυλιου,χουντα,1974,δημοκρατια του (κολου)απο τον (εθναρχη)καραμανλη!μεχρι και στις ταινιες εκαναν λογοκρισια!!(1963 οδος ονειρο, αλεξαντρακη)μεχρι και η μουσικη τους πειραζε..θοδωρακης,μεχρι και ο αριστερος κατρακης!!!!!(που επαιζε στην ταινια)γι αυτο μην τα παρουσιαζετε ειδυλιακα που ηταν πριν...και η καταστροφη που ηρθε μετα!!!!τωρα τι εργα εγιναν επι Σιμητι και τι (εργα)εγιναν επι του φουσκα Καραμανλη...αστο!!!τωρα σχετικα με τα ιμια..ξεχνατε η δεν ξερετε οτι λιγο πριν ο κ.Σιμητις ειχε ανακοινωσει νομοσχεδιο για την αξιοπιοισει καποιον βραχονισηδων!!!!!και ουτε επισκεφτηκε την τουρκια επισημα ως πρωθυπουργος...οπως ο χοντρος καραμανλης!!αφου ολα τα εκανε σωστα...ο φουσκας καραμανλης γιατι δεν βγαινει να υπερασπιστη το εργο του;;;γιατι κρυβετε;γιατι εφυγε σαν κλεφτης;γιατι μας παραμυθιαζε με ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ..και απο πισω ληστευαν κανονικα;λογια του αερα η αγωγη..(μπουργκας αλεξαντρουπολη)λογια του αερα η αγορα BMP3!!!ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΛΑ!!!τοσοι πολλοι ασχετη πρωτη φορα στα χρονικα,βρεθηκαν μαζι!!!!!απο τον κ.τιποτα (μειμαρακι)που μαλλον ξεχασε οτι οι πολιτικη κρινοντε για αυτα που κανουν...αλλα πολλες φορες κρινοντε και για αυτα που δεν κανουν!!!!οσο για τον κ.Παπανδρεου;θα γραψει ιστορια!!!επιτελους οι πολιτικοι απεκτησε ενδιαφερον!!!!κανονικα θα επρεπε να ειστε χαρουμενη,που σε μια ιστορικη στιγμη για τον τοπο..εχουμε εναν χαρισματικο πολιτικο!!!(ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)αλλα οχι εσεις δεν αλλαζετε ποτε!!!και ειναι πραγματικα κριμα!GREVENA IQ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οσο για τα αγγλικα του κ.Παπανδρεου..ειναι τελεια!!!οχι σαν του φουσκα Καραμανλη..που μιλουσε σαν κατι ταβερνιαρηδες,που βρεθηκαν στη δουλεια κατα λαθος!!!αλλα ακομα και αυτο σας πειραζει;;;;;τι αλλο σας πειραζει;η αναπνοη του ειναι ενταξει;τα παπουτσια του;μηπως να κοψει και το μουστακι;ελεος φιλε κρατερος!εμεις κριναμε τον αρχηγο σας μετα απο 5.5 χρονια!!!!εσεις απο την πρωτη μερα!!!!πραγματικα η κουλτουρα μας ειναι χαοτικα διαφορετικη!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι αγρότες να συγκροτήσουν συμβούλια και να καταλάβουν την εξουσία, και να κυβερνήσει η αγροτική τάξη (εκτελώντας τις εντολές που θα δίνει η Γερουσία που θα αποτελείται από υπερήλικους Ιερείς), που είναι η ΜΟΝΗ που παράγει, και να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο της οικονομίας, και η Ελλάδα να γίνει Παγκόσμιο Κέντρο Ορθοδοξίας και να ενωθούμε με την Ρωσία.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα τέλος πάντων, κανείς μας δεν θυμάται τι έλεγε αυτός ο άνθρωπος, που οι περισσότεροι σήμερα, τόσο εύκολα, τον λοιδορούμε και τον χλευάζουμε;
    "Θα χτυπήσουμε τη διαφθορά, όσο ψηλά και αν βρήσκεται." Αυτό έλεγε,
    αυτό ακριβώς έκανε ο άνθρωπος. Δεν επέτρεψε να σκεπαστεί κανένα σκάνδαλο, όπως τόσο συχνά και με τόση μαεστρία έκαναν οι προκάτοχοί του. Είναι τόσο δύσκολο να θυμιθούμε ποιοί ήταν στην κυβέρνηση όταν ΑΡΧΙΣΑΝ όλα αυτά τα σκάνδαλα, που η επιπολαιότητά μας σήμερα, με περισσή ευκολία, του τα φορτώνει; Μήπως, βρε παιδιά,τελικά, αυτό ήταν το τραγικό του λάθος; Μήπως γιατί, αδιαφορώντας για το "δεινόν προς κέντρα λακτίζειν" έβαλε το χέρι του στη φωτιά;Κάποιος δεν έπρεπε να το κάνει κάποτε σ`αυτή τη χώρα;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να σε καψω γιαννη,για να αλειψω μελι!!!!!!το σκανδαλο τον ομολογων δηλαδη τι ηταν;το χερι στα ταμεια βαλαν οχι στη φωτια!ο ζαχοπουλος τι ηταν;φιλαρακι του δεν ηταν;ο ρουσοπουλος τι ηταν;φιλαρακι του δεν ηταν;πεσμου τους φιλου σου,να σου πω ποιος εισαι!!!!5.5 χρονια χαμενα!!!και αλλα τοσα να ξαναφτιαξουμε την οικονομια,10 χρονια χαμενα!!!τους τα χρωστουσαμε;GREVENA IQ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Γρεβενά, με ή χωρίς, IQ:
    Ας αφήσουμε ήσυχη την κολτούρα φίλε μου και ας μιλήσουμε σοβαρά. Ακόμα δεν πήρες είδηση πως έχουμε πρωθυπουργό αλλοδαπό; Χαίρεσαι για το κόμμα σου και κάθε τόσο μας απαριθμείς τα επιτεύγματά του, αλλά περιέργως ξεχνάς πως επί των ημερών του η μίζα έγινε κανόνας και ρουτίνα η κλεψιά και όλα τα σκεπάζανε με μαεστρία και τα έκρυβαν συστηματικά από τον λαό. Αλλά είπαμε "εστιν δίκης οφθαλμός..."
    Δεν μπορεί κανείς με "εκθέσεις ιδεών" να κρύψει την αλήθεια. Μη το ξεχνάς αυτό.
    Καληνύχτα.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είπα να μην ασχοληθώ άλλο πιά με τα σχόλιά σου Γρεβενά, με ή χωρίς IQ, αλλά δεν μπορώ να μη σου πω ότι με τα γραφόμενά σου ανεβάζεις στα ύψη τον Καραμνλή. Ναι, έχεις δίκιο παιδί μου με όσα λες! Είδες που δεν χαρίστηκε ούτε στους φίλους του; Ενώ αν ήταν το κόμμα σου ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ και ΠΟΤΕ δεν θα μαθαίναμε τίποτε.
    Αυτά και τέλος.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε συ Κρατερε Ενίοτε Καλά τα λες αλλα ορισμενες φορες ... σε φτυνουνε και νομιζεις πως βρεχει ... Ο ανθρωπος που Ολα τα Εκρυβε και Ολους τους Καλυβε ΔΕΝ ειναι αυτος που ειναι πρωθυπουργος σημερα,παρτο χαμπαρι ... Κοτζαμ Χριστοφοράκο φυγαδευσανε οι Αλήτες και το παιζανε Κινεζοι το Ξεχασες ? Και μας δουλευανε απο πανω οτι εφυγε στα κρυφα δεν τον πηραμε χαμπαρι κτλ κτλ οι αγυρτες.Ρε π@@στη μου ποτε θα χωσουνε καποιον στην φυλακη γ@@μ@ το φελεκι μου,θα μου φυγει το καφασι απο το δουλεμα που μου ριχνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ότι και να λέμε, στο μάρκετινγκ είμαστε πολύ πίσω. Οι Αμερικάνοι διδάσκουν σ' αυτό το θέμα. Ξέρουν να φτιάχνουν όμορφες συσκευασίες γιά να πουλάνε άχρηστα αντικείμενα (κάποτε έπαιρναν ολόκληρες εκτάσεις από τους ινδιάνους δίνοντάς τους πολύχρωμες χάντρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 03 Φεβρουαρίου 2010 1:18 μ.μ.

    >"Πήρες Οπλα απο τους Ρώσους Κέρατα Ελληνα (S300)?Θα σε θαψω,Κατσε να σου Βάλω την Κριση με τα Ιμια<

    Κρίση Ιμίων: 1996 (Ιανουάριος).
    Αγορά S-300: 1996 από Κύπρο, μεταφορά τους στην Κρήτη 1999, διότι πάλι έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια ο Σημίτης κι ενέδωσε στις απειλές των Τούρκων.

    Μήπως δεν ξέρεις τι σου γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. IQ Πιγκουινου τι εννοεις ? οπλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΙQ πιγκουινου σε εχω για πιο εξυπνο,δεν εχεις καταλαβει οτι :
    O Αμερικανος Θες δεν Θες ειναι ενας Παγκοσμιος Αστυφυλακας.Πας να σηκωσεις κεφάλι ? Σου δινει μια με το ραβδι για να μην το Ξανακάνεις.Τι Κυπρο Τι ΕΛλαδα οι S300 ενοχλουσαν
    1 - Αμερικανους
    2 - Ισραηλ
    3 - Τουρκους
    Δεν του Θελανε εκει Πως να το κανουμε ...Οι S300 ειναι Φτιαγμενοι για να κυνηγουν f16 και το Ραντάρ τους ειναι Μεγάλων Δυνατοτητων.. Οι Μυστικες τους Υπηρεσιες Ξερανε οτι Θα τους Αγορασει Η κυπρος και δωσαν εντολη στην Ελλαδα να πιεσει την Κυπρο να αναβάλει την Αγορα.Η Ελλαδα ομως τους Εκλεισε το Ματι ( Των Κυπριων ) να τους Αγοράσει.Και τοτε Ηρθε η Τιμωρια με το Ραβδι που ειπα Παραπάνω.Ασε που Ημασταν η μόνη Χωρα του ΝΑΤΟ που Εξοπλιστηκε απο την Ρωσια.Και Εδω ερχεται αυτο που ειπα : "Ποιος Εισαι εσυ ρε Ελληνα που θα φυγεις απο το Μαντρι ? Θα σε Θαψω" .Οι Τουρκοι απο Μονοι τους δεν εχουν την Δυνατοτητα Τουλαχιστον αυτην την Στιγμη να αντιπαρατεθουν με την Ελλαδα ΑΝ δεν εχουν Πλάτες.Και τοτε ειχαν Πλατες...Ειναι και Αυτοι Πιονια φιλε σε ενα Μεγαλύτερο παιχνιδι τι νομίζεις ....Και τοτε Επεσε η συμφωνια κατω απο το τραπέζι :" Αν τους Πάρετε τους Πυραυλους απο την Κυπρο Τελειως τοτε τα Ιμια Θα μεινουν Ελληνικα.Αν δεν τους Παρετε απο την Κυπρο ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Τουρκια.Αν τους Παρετε μακρια απο την Κυπρο θα μεινουν τα Ιμια Γκριζα ζωνη.Διαλεξε και Παρε".Το πρωτο και το Δευτερο Δεν γινοταν εκ των πραγματων.Ετσι εμεινε η τριτη επιλογη για την Ελλαδα και η ταπεινωση που ακολουθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με το "άχρηστα αντικείμενα" δεν εννοούσα όπλα, εννοούσα πρωθυπουργούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αγαπητε κρατερος!η μιζα οπως λες..δεν ειναι επιτευγμα του ΠΑΣΟΚ!μην τα λετε οπως σας βολευει;τι δεκαετια 1960-1970 αν δεν λαδονες δεν μπορουσες να πας ουτε μεταναστης στο εξωτερικο,σου καθηστερουσαν τα χαρτια!!μην τα λες αυτα σε μενα....ξερω!!!δεν μιλας σε κανενα παιδακι!!!ο ελληνας κλεβει...δυστιχως!!!παντα εκλεβε!!και μετα οποτε ειχε καμια κριση η ελλαδα, με τους τουρκους,τους επιανε το πατριωτικο!το πως υπαρχει αυτη η χωρα με τοσους προδωτες ειναι απο μονο του ενα θαυμα!!!!!!GREVENA IQ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ καλά τα λέτε όλοι σας παιδιά.
    Όμως, μη ξεχνάτε πως τα πράγματα έχουν πολλές όψεις και ο καθένας έχει το δικαίωμα (αφού δεν ζούμε σε φασιστικό καθεστώς), να τα βλέπει από όποια πλευρά νομίζει σωστή.
    Πολλές φορές τα γεγονότα αλλοιώς φαίνονται, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά στην πραγματικότητα και δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια.
    Πάντως, ευχαριστώ όσους έκαναν τον κόπο ν`ασχοληθούν με τα γραφόμενά μου, αλλά γιατί τόσος εκνευρισμός;
    Γιατί τόσο πάθος;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. δηλαδή σε ενδιαφέρει που ο Τζέφρυ μιλάει καλά αγγλικά αλλά δεν σε πειράζει που δεν ξέρει ελληνικά;δεν σε ενοχλεί ο νόμος για το μεταναστευτικό και "το λιγότερη γη για να κοιμάμαι ήσυχος";και αλήθεια τολμάς και μιλάς όταν επί 5,5 χρόνια ούτε μία φορά δεν δείξατε υπεύθυνη στάση,μα ούτε και λέγατε μόνο όχι με αυτοσκοπό την εξουσία;έλεος!γρεβενιώτη πασόκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μιλατε για πατριωτισμο εσεις που 5.5 χρονια ουτε τα υποβρυχια παπανικολης παραλαβατε,ουτε πυρομαχικα πηρατε για τα λεοπαρτ 2,που αλλα ελεγε η υπουργος εξωτερικων (μπακογιαννη)εδω και αλλα εξω;ξεχασατε το κ.τιποτα (μειμαρακι)ουτε βιδες δεν παραγγελναν;ενω τα αγγλικα του φουσκα καραμανλη...σαν του ταβερνιαρη;ωραια εε;;;5.5 χρονια λες δεν δειξαμε υπευθυνη σταση;η αντιπολιτευσει κυβερναει η κυβερνησει;θελατε εσεις να κυβερνησετε..και δεν σας αφηναμε εμεις!!!!!!οταν ο κ. παπανδρεου ειπε οτι θα διαπραγματευτει ξανα τον αγωγο μπουργας αλεξαντρουπολη..εσεις λεγατε οτι θα τον ακυρωση..γιατι ειναι φιλοαμερικανος!!!επειδη ειπε τα αυτονοητα...μεσα φεβρουαριου ο κ.παπανδρεου παει μοσχα!!!!οχι για να δει τι καιρο κανει!αλλη μια φορα το ραδιο αρβυλα σας επεσε εξω!!!αλλα εσεις δεν πτοειστε..θα βρειτε κατι αλλο!ισως τα τελη,ισως η ιθαγενεια,ισως η πατριδα (οταν ακουω ΝΔκρατες να μιλανε για πατριδα μου ερχετε εμετος)το λιγοτερη γη για να κοιμαμαι ησυχος,να το πεις στον (εθναρχη σας)ο αττιλας 2 στην κυπρο εγινε επι καραμανλη!!!!δεν εχετε ιδεα απο τιποτα...και εχετε και αποψη!!!ειστε μανουλα να διαστρεβλωνετε τα παντα!αληθεια τολμας και μιλας,οταν η παραταξη σας,μας εφερε στη χρεοκοπια;πεσμου ενα μεγαλο εργο του καραμανλη 5.5 χρονια;οι αγροφυλακες,κουμπαροι,ρουσοπουλος,ομολογα;σεμνα και ταπεινα;GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. άντε αγοράκι με τον Πρετεντέρη να κάνεις προπαγάνδα και το άλλο 95% των ΜΜΕ-διαπλοκής που σας στηρίζει κι άσε την υστερία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.