12/2/10

Το θέμα των δίγλωσσων σχολείων ετοιμάζονται να ξαναθέσουν τα Τίρανα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Θέμα δημιουργίας δίγλωσσων σχολείων ώστε τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών να μπορούν να διδάσκονται τη γλώσσα των γονέων τους, ετοιμάζονται να (ξανα)θέσουν τα Τίρανα ενθαρρυμένα από την ενδοτική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο στο μεταναστευτικό αλλά και στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Η άτονη αντίδραση της Αθήνας στην πρόκληση της γείτονος χώρας να μην προχωρήσει στην επικύρωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο κρατών αποθράσυνε την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας.

Τώρα προετοιμάζεται το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο παρά η κατάθεση επίσημου αιτήματος για άνοιγμα είτε αμιγώς αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα είτε για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στα παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών μετά το τέλος του ωραρίου διδασκαλίας τους στα ελληνικά σχολεία.

Δεν είναι πρώτη φορά που τα Τίρανα εγείρουν το ζήτημα αυτό. Τον Αύγουστο του 1999 κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Αλβανία, ο ομόλογός του Παντελί Μάικο το είχε θέσει στην ελληνική πλευρά, για να εισπράξει καταφατική απάντηση από τον κ. Σημίτη, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της ελληνικής μειονότητας, αφού την ίδια ώρα η αλβανική κυβέρνηση απαγόρευε την επαναλειτουργία του ελληνικού σχολείου στη Χειμάρρα.

Στη συνέχεια και λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών σχεδόν διπλασιάσθηκαν, το θέμα ξεχάσθηκε… Για να το θυμηθεί ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπάμιρ Τόπι σε συναντήσεις που είχε τον Νοέμβριο του 2007 στην Αθήνα με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Σ’ αυτές, ορθά κοφτά ο κ. Τόπι ζήτησε να διδάσκεται η μητρική γλώσσα τους στα Αλβανόπουλα. Στις συναντήσεις αυτές ο ανώτατος άρχοντας της γειτονικής χώρας είχε θέσει και το θέμα της συνταξιοδότησης των Αλβανών εργαζομένων με την αναγνώριση και προσμέτρηση του χρόνου εργασίας (ας πούμε των ενσήμων) που έκαναν στην πατρίδα τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει, αν υπολογίσουμε και την παράμετρο ότι οι Αλβανοί είναι από τις λίγες εθνικότητες που διεκδικούν το μίνιμουμ της ασφαλιστικής κάλυψης για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τους οικείους τους, πως αρκετοί απ’ αυτούς τα επόμενα χρόνια θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.
Σε περίπτωση μάλιστα που αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία τους στην Αλβανία (πανηγύρια που έχουν να κάνουν οι πλαστογράφοι...), τότε το κραχ των ασφαλιστικών Ταμείων είναι δεδομένο.

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αλβανικό αίτημα για τα σχολεία τότε θα έχουμε το εντελώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ηδη, υπάρχουν αυξημένα προβλήματα στις σχέσεις Ελλήνων και Αλβανών μαθητών, με τη «βιομηχανία» Αλβανών σημαιοφόρων που προωθούν χρόνια τώρα διάφοροι «προοδευτικοί» εκπαιδευτικοί και κυρίως με την απλοχεριά που διακρίνει τους καθηγητές στη βαθμολόγηση των αλλοδαπών.
Πράγματι, αλλοεθνείς μαθητές, που καλά καλά δεν μπορούν να συντάξουν μια σωστή πρόταση στα ελληνικά, «αμείβονται» πλουσιοπάροχα με βαθμούς που τα Ελληνόπουλα πρέπει να μοχθήσουν πολύ για να τους πάρουν. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, προτιμώντας να περικόψουν άλλες ανάγκες τους, παρά να αφήσουν τα παιδιά τους στο τέλμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει σε περίπτωση που τα Αλβανικά θα διδάσκονται έστω και ως πρόσθετα ή προαιρετικά στις ελληνικές σχολικές αίθουσες.

Μύλος κυριολεκτικά!

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=7965

22 σχόλια:

  1. Ειδαν που ψωφαμε σα χωρα και λαος, πεσαν ολοι σαν τα κορακια. Ναναι καλα η τσεπη μας μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. θα αποτελειώσει την Ελλάδα! Σε όλους τους τομείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. { Ηδη, υπάρχουν αυξημένα προβλήματα στις σχέσεις Ελλήνων και Αλβανών μαθητών, με τη «βιομηχανία» Αλβανών σημαιοφόρων που προωθούν χρόνια τώρα διάφοροι «προοδευτικοί» εκπαιδευτικοί και κυρίως με την απλοχεριά που διακρίνει τους καθηγητές στη βαθμολόγηση των αλλοδαπών.
    Πράγματι, αλλοεθνείς μαθητές, που καλά καλά δεν μπορούν να συντάξουν μια σωστή πρόταση στα ελληνικά, «αμείβονται» πλουσιοπάροχα με βαθμούς που τα Ελληνόπουλα πρέπει να μοχθήσουν πολύ για να τους πάρουν. }

    αυτό είναι γεγονός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12 Φεβρουαρίου 2010 8:25 μ.μ.δεν είσαι και πολύ μακριά από την αλήθεια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Perimenete na paroun kai ypikotita tote tha akousete ta tun foni tou laou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το " αμείβονται πλουσιοπάροχα με βαθμούς" να το πείτε σ' εκείνους τους καθηκι-τές που δημιουργούσαν σκοπίμως θέματα όπως με τον τσεναϊ και όλη την ιστορία την είχε δημιουργησει ενας καθηκι-της συνασπιστης που απειλούσε να κάνει απεργία πείνας αν δεν έπαιρνε την σημαία και μάλιστα έριξε ο αθεόφοβος ένα κοριτσάκι που εκείνο ήταν πρώτο. Αλλά τι να κάνεις, φταίει ο πατέρας του κοριτσιού που δεν έριξε ενα σκαμπίλι ( όχι χαστούκι) για να συνεφέρει τον άρρωστο καθικι-τή. Δεν αντέχω, θα το πω το... αει-σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καί νά ξέρετε ὅτι τουλάχιστον ἑδῶ στό Παρίσι ἐνῶ τό ἑλληνικό κράτος ἐδώρισε ΟΙΚΟΠΕΔΟ ὁλόκληρο γιά νά χτίσουν οἱ σκατογάλλοι τό σχολεῖο στήν Άγία Παρασκευή τά ἑλληνικά τμήματα γλώσσης ὅχι μόνο πληρώνουν γιά νά κάνουν τά ἑλληνόπουλα ἕνα ψωρομάθημα 3 ὡρῶν Τετάρτη ἤ Σάββατο ἀλλά καί κάθε τρία τέσσερα χρόνια τούς πετάνε ἔξω τά εὐρωζῶα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καί νά ξέρετε ὅτι τουλάχιστον ἑδῶ στό Παρίσι ἐνῶ τό ἑλληνικό κράτος ἐδώρισε ΟΙΚΟΠΕΔΟ ὁλόκληρο γιά νά χτίσουν οἱ σκατογάλλοι τό σχολεῖο στήν Άγία Παρασκευή τά ἑλληνικά τμήματα γλώσσης ὅχι μόνο πληρώνουν γιά νά κάνουν τά ἑλληνόπουλα ἕνα ψωρομάθημα 3 ὡρῶν Τετάρτη ἤ Σάββατο ἀλλά καί κάθε τρία τέσσερα χρόνια τούς πετάνε ἔξω τά εὐρωζῶα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι εκπαιδευτικός σε τεχνικό λύκειο.Η πλειοψηφία των μαθητών είναι αλβανικής καταγωγής.
    Σας λέω ότι δεν χαίρονται ιδιαίτερα όταν το φέρει η κουβέντα για την καταγωγή τους.
    Με τα ίδια τα παιδιά συννενοούμαστε πολύ καλά.Σαφώς και υπάρχουν άτομα που θυμίζουν στραβόξυλα και εμείς οι εκπ/κοί είμαστε μετωπικά πρώτοι που αντιμετωπίζουμε θέματα και πολλά θέματα μάλιστα.
    Καθοδήγηση από κάπου δεν υπάρχει,ξέρετε μιλώ για ουσιαστική χάραξη γραμμής,για κανόνες εμπλοκής όπως λένε οι στρατιωτικοί.
    Νομίζω πως στο μπλογκ αυτό,και σε άλλα πατριωτικής αντιλήψεως, υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι πρέπει να μειώνουμε και να διαχωρίζουμε τους μαθητές βάσει εθνικότητος. Αυτό είναι λάθος διότι όταν διαχωρίζεις κάποιον και τον έχεις στη γωνία τότε βάζεις μπρος τα αμυντικά του ένστικτα.Έτσι έγινε με τους Σέρβους στο Κόσοβο, έτσι για πολλά χρόνια με τους μουσουλμάνους στη Θράκη,γενικά όταν κάνεις διαχωρισμό αποκτάς μειονότητες. Για το παρόν δημοσίευμα έχω να πω πως η Αλβανία αποθρασύνεται και ζητάει,αλλά οι Αλβανοί της Ελλάδας θα την ακούσουν; Tα παιδιά τους,ιδίως τα γεννημένα στην Ελλάδα θα τους ακούσουν; ; ή θα αντιδράσουν με το ένστικτο που τους λέει ότι εδώ έχεις ελπίδες, περισσότερες για να σπουδάσεις να δουλέψεις και ας μην ανήκεις στις φάρες που κυβερνάνε.
    Έχω μαθητές που ζητούν να πάνε να παρακολουθήσουν Ελληνική τραγωδία, μουσική, σύγχρονο θέατρο. Η σωστή στάση είναι να κάνουμε περισσότερες θυσίες γιαυτούς από ότι για τα Ελληνόπουλα, διότι τους φέραμε εδώ κατά εκατομμύρια και η διάκριση θα φέρει τα χειρότερα.
    Αυτά όσον αφορά τη γνώμη του εκπ/κού. Σε προηγούμενα υβριστικά σχόλια δεν απαντώ,τα γράφουν αυτοί που έφεραν στην Κύπρο τους Τούρκους, και δημιούργησαν τα τουρκικά σωματεία της Θράκης με τους αναγκαστικούς νόμους (Παπάγος) και ακόμη αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα και ιδού το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dse tharos ston xoriati na sou anevei sto krevati!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Me tous xristianous Alvanous den nomizo na exoume provlima me tous mousoulmanous tourkalvanous exoume provlima.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μη γελιόμαστε, όσο έσωσαν από την αφομοίωση τους Έλληνες του εξωτερικού τα Ελληνικά σχολεία άλλο τόσο θα σώσουν και τους Αλβανούς.

    Αν δεν τόχει η κάθε οικογένεια, και Αλβανικά Πανεπιστήμια να κάνουν...καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Αλβανική κυβέρνηση βλέπει ότι οι παρεπιδημούντες στην Χώρα μας Αλβανοί αφομοιώνονται και γίνονται Έλληνες πολίτες !

    Αυτό τους ενοχλεί τρομερά, καθ' όσον θέλουν να δημιουργήσουν μια Αλβανική μειονότητα - άλλως τε και ο πολύς πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς και μετά υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι στην Ελλάδα έχουμε μια Αλβανική μειονότητα - και βλέπουν ότι το παιγνίδι χάνεται !

    Πρόκειται για λαό με ύπουλη νοοτροπία και μόνιμη σκέψη για λεηλασίες και κλοπές !

    Νομίζω ότι η θέση μας πρέπει να ακολουθεί την αρχή του "Παίρνω και Δίνω" !

    Διότι αν δεν συμορφώνονται σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει μαζί μας, τότε αυτομάτως θα πρέπει να μην ισχύουν δικές των απαιτήσεις και οι δικές μας δεσμεύσεις εναντί των !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!!!

    ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ???

    ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΕΝΑΪ.

    ΕΜ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΕΝΕ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσο βλέπουν ότι τους δίνουμε χώρο, άλλο τόσο χώρο ζητάνε. Αλλά πού είναι η αμοιβαιότητα-βασική προυπόθεση στις σχέσεις "Καλής Γειτονίας"; Μονόπλευρα πάει ως συνήθως. Η Ελλάδα δίνει αφειδώς και ο απέναντι, στο τέλος αποθρασσύνεται. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας κάνουν! Φυσικά όμως να πληρώνουν και τους δασκάλους ή ας στείλουν από εκεί
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας ότι οι αλλοδαποί μαθητές εξαιρούνται μαθημάτων όπως, Ιστορία, Νέα Ελληνικά, Θρησκευτικά και άλλα, έτσι έχουν χρόνο πολύ για να μελετήσουν Μαθηματικά, Γεωμετρία, Φυσική και Χημεία, δηλαδή τα μισά μαθήματα των Ελληνοπαίδων.

    Είναι λοιπόν φυσικό, με κάποια προσπάθεια, να εμφανίζονται ως οι καλλίτεροι μαθητές όταν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μόνο σε πέντε ή έξη εν τω συνόλω τους μαθήματα !

    Όμως ποιά δικαιώματα απολαμβάνει η Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, τα οποία απορρέουν από την Διεθνή Συμφωνία της Κερκύρας, με την οποία η Βόρειος Ήπειρος είναι αυτόνομη. Δηλαδή με δική της Αστυνομία, Εκπαίδευση και ούτω καθ' εξής !

    Επίσης, πως θα δίνουμε συνεχώς στην Αλβανία όλα όσα ζητά, όταν αφ' ενός μεν αθετεί την υπογραφή της όσον αφορά την Οικονομική Ζώνη, αφ' ετέρου δεν επιτρέπει την ίδρυση Ελληνικών Στρατιωτικών Νεκροταφείων για τους νεκρούς μας του Ελληνοιταλικού πολέμου (Ιταλικά νεκροταφεία υπάρχουν δύο!) ;

    Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους (αν βέβαια οι Αλβανοί μπορούν να θεωρηθούν ποτέ φίλοι, λησμονώντας το ληστρικό τους παρελθόν και την συνεργασία με τους Ιταλούς φασίστες κατά τα έτη 1940-1945 !) !

    Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Κ. Βακαλόπουλος, αναφέρει στο σύγγραμμά του " Μακεδονία και Τουρκία 1830-1878" σελ. 126, ότι οι Τουρκαλβανοί κάτοικοι της Δίβρας, οι Διβρανοί, ήσαν "πάππου προς πάππον" ... ληστές, από τους οποίους υπέφεραν οι πάντες (Χριστιανοί, Μουρουλμάνοι, Εβραίοι, κ.τ.λ.) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @13 Φεβρουαρίου 2010 10:40 π.μ.

    Δόξα τω Θεώ και ένας λογικός άνθρωπος και μάλιστα εκπαιδευτικός που ξέρει τι του γίνεται όχι όπως μερικοί επαναστάτες του καναπέ που βγάζουν τόσο ρατσισμό όσο οι ΚΚΚ της βλαχοαμερικής.
    "Πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας ότι οι αλλοδαποί μαθητές εξαιρούνται μαθημάτων όπως, Ιστορία, Νέα Ελληνικά, Θρησκευτικά και άλλα,..."
    Το παραπάνω που λέει ο φίλος ισχύει; Δεν το έχω ξανακούσει αλλά αν όντως ισχύει είναι πραγματικά σκάνδαλο. Δηλ πως μιλάμε για ενσωμάτωση των ξένων παιδιών αν δεν μαθαίνουν ούτε την ιστορία της χώρας;
    Απο κει και πέρα η Αλβανία προφανώς όλο και περσσότερο τα βρίσκει με την Τουρκία και παίρνει γραμμή απο αυτούς για αυτό και τόσες αλλαγές τώρα τελευταία. Ή πρέπει να την διπλαρώσουμε με το καλό ή να αρχίσουμε να στέλνουμε μερικούς αλβανούς πίσω σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11:34

    κανείς δεν διαφωνεί μαζί σου,αυτό που λέμε είναι να μη γίνονται διακρίσεις ΟΥΤΕ εις βάρος των Ελλήνων μαθητών ΟΥΤΕ εις βάρος των αλλοδαπών.Καθένας να βαθμολογείται όσο αποδίδει πραγματικά.Σε κανέναν χάρες!


    5:45

    από όσο ξέρω,αν έρχεσαι από ξένο σχολείο απαλλάσσεσαι από τα φιλολογικά μαθήματα για κάποια χρόνια(2 ή 3).Και φυσικά αν είσαι αλλόθρησκος κι από τα θρησκευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ώστε δίγλωσσα σχολεία ε;εγώ πάλι προτείνω νά σκεφτούμε τά δίκοπα μαχαίρια.Πού είσαι Γέρο τού Μοριά νά δείς κατάντια,καταχνιά.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι ο 11:34
    Πράγματι και είναι λογικό ένας μαθητής που δεν έχει τα ελληνικά σαν μητρική γλώσσα να απαλλάσσεται τον πρώτο χρόνο από το βαθμολογικό βάρος των γλωσσικών μαθημάτων,το δεύτερο χρόνο θεωρείται προαχθείς αν έχει από 8 και πάνω, αν θυμάμαι καλά κλπ.
    Μη γελιέστε όμως, αυτό δεν είναι μεγάλη βοήθεια ειδικά με μια τόσο πολύπλοκη γλώσσα όπως η δική μας.
    Τα παιδιά αυτά είναι στην πλειοψηφία φιλότιμα και συνεννοήσιμα,σε εκδρομή μάλιστα με 9 σχολεία σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου και ενώ στην αρχή,σαν τεχνικό λύκειο μας στραβοκοίταζαν αφήσαμε δωμάτια και περιβάλλοντα χώρο σε άριστη κατάσταση, αυτό μου μαρτύρησαν οι εργαζόμενοι εκεί.εγώ ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω έφοδο για κοπανατζήδες ή για κολύμβηση στην πισίνα κλπ.
    Είναι παιδιά στερημένα σε κάποιο βαθμό και αξιοπρεπή. Αρκεί να πιάσεις τον παλμό τους.
    Με τους παπούδες τους τουφεκιστήκαμε στο παρελθόν,αυτά τα θέλουμε με το μέρος μας.
    Όσον αφορά για το πότε θα φύγουν,πολλοί δεν θα φύγουν ποτέ και οι περισσότεροι θα πηγαινοέρχονται (κοιτάξτε στην Κρήτη, με την έλλειψη μεροκάματου έχουν φύγει σοβαρό ποσοστό)
    Οι καλοί και εργατικοί φεύγουν, οι ληστές μένουν γιατί βρίσκουν ψαχνό(ακόμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι δευτερης γενιας Αλβανοι εχουν ηδη αφομοιωθει. Δεν γνωριζουν γρι Αλβανικα γιατι δεν τα μαθαινουν ουτε μεσα απο την οικογενεια. Οσα παιδια Αλβανων εχουν γεννηθει Ελλαδα και δοκιμασαν να πανε εστω και ταξιδι στην Αλβανια φευγουν τρεχοντας, δεν μπορουν να προσαρμοστουν καθολου. Εχει σχεδον αποκοπει η εννοια της Αλβανιας ως πατριδα για αυτα τα παιδια. Οι Αλβανοι δεν εχουν ισχυρη ταυτοτητα σαν λαος και αυτο τους κανει να αφομοιωνονται σχετικα ευκολα οπου κι αν πανε να ζησουν.
    Εχω ζησει 3 χρονια στα Τιρανα, αν παιξει ποδοσφαιρο η Αλβανικη εθνικη ομαδα με την Ιταλικη, οι περισσοτεροι Αλβανοι θα υποστηριζουν την Ιταλια και δεν κανω πλακα.....Μονο οι Κοσοβαροι λογω των συνθηκων κρατανε την ταυτοτητα τους οπου κι αν πανε.
    Οι κινησεις βεβαια που γινονται με επισημο σκοπο την διατηρηση της ταυτοτητας των Αλβανων πολιτων σε ενα ξενο κρατος, ειδικα στην περιπτωση της Ελλαδας πρεπει να μας βαζει σε σκεψεις.
    Για να δουμε υπαρχουν Αλβανικα σχολεια και στη γειτονικη Ιταλια, δευτερο προορισμο των Αλβανων μεταναστων?
    Υπαρχουν Ελληνικα σχολεια στην Αλβανια για την Ελληνικη μειονοτητα?
    Υπαρχει καμμια συνθηκη που να υπαγορευει τη δημιουργια διγλωσσων σχολειων για την υποστηριξη των μειονοτητων, ή αυτο επαφιεται στην καλη θεληση (και φυσικα χρηματοδοτηση) της μαμας χωρας που θελει να προστατευσει (και δικαιωμα της ειναι) την ταυτοτητα των μεταναστων της?
    Το μονο που υπαρχει ατη τη στιγμη ειναι συνεχομενες πιεσεις του κρατους των Τιρανων στους Ελληνες ομογενεις και η εκαστοτε Ελληνικη κυβερνηση φαινεται να κωφευει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.