2/2/10

Καρτερούμεν μέραν νύκταν..Eκδήλωση διαμαρτυρίας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια».

Οι Κερυνειώτες συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας, για να συναντήσουν τον Μπαν Κι Μουν. Ωστόσο, οι συνοδοί του φρόντισαν να τον οδηγήσουν από άλλο δρόμο, για ν' αποφύγει τους διαδηλωτές.

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Φώναζαν συνθήματα υπέρ του τερματισμού της κατοχής

Την ανησυχία τους για την πορεία του Κυπριακού αλλά και τη στάση του διεθνούς οργανισμού εξέφρασαν, στη διάρκεια δυναμικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, οι Κερυνειώτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου Λευκωσίας, την ώρα που η συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια, του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του Μπαν Κι Μουν βρισκόταν σ' εξέλιξη, στην οικία Ζεριχούν στο αεροδρόμιο.
Δεκάδες Κερυνειώτες, μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», με πλακάτ, πανό και συνθήματα εξέφραζαν την επιθυμία τους για επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας και δίκαιη λύση του Κυπριακού.
«Μετά από 23 μήνες διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας που διατυμπανίζαμε ότι περίπου όλη η διεθνής κοινωνία ασχολείται με το Κυπριακό και εργάζεται για τη λύση του, ο πρύτανης της διεθνούς αμφικτιονίας, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ καταπάτησε ο ίδιος τον καταστατικό χάρτη των Η.Ε.. Το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα και αυτός, ο οποίος θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα δίκαια και τα δικαιώματα των Κυπρίων, μετατράπηκε σε δήμιο των δικαιωμάτων μας και εμείς καμωνόμαστε τους 'αχάμπαρους'», δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, που βρέθηκε στην εκδήλωση.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα δήλωσε ότι «είναι δικαίωμα των πολιτών να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την ενέργεια του Γ.Γ. του ΟΗΕ να επισκεφθεί τον Ταλάτ στο λεγόμενο 'Προεδρικό Μέγαρο', αλλά ταυτόχρονα είναι και δικαίωμα του κυπριακού λαού διαμέσου αυτής της διαμαρτυρίας να εκφράσει την απογοήτευσή του σε σχέση με τη στάση που τηρεί η Τουρκία εδώ και 35 χρόνια σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού. Καλούμε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να στρέψει την προσοχή του προς τη σωστή κατεύθυνση, την τουρκική πλευρά δηλαδή και να της υποδείξει πως πρέπει να κάνει σεβαστά και τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Σ.Α., του οργανισμού που εκπροσωπεί ο ίδιος».
Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτήρισε την κίνηση του Γ.Γ., να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη στο λεγόμενο προεδρικό, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
«Οι Κύπριοι καλωσορίζουν τον Γ.Γ. των Η.Ε. με ένα και μοναδικό σύνθημα, να φύγουν τα ξένα στρατεύματα και να απελευθερωθεί η Κύπρος από την κατοχή και είναι και ευθύνη των Η.Ε. να εφαρμόσουν τα δικά τους ψηφίσματα και όχι να επιβραβεύουν το θύτη, τον καταπατητή των δικών τους αποφάσεων. Η επίσκεψη του Γ.Γ. στο λεγόμενο Προεδρικό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, αφού ο κυπριακός λαός έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος με τη στάση του διεθνούς οργανισμού διαχρονικά», πρόσθεσε.
Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ Γιώργος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι το κόμμα του εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωσή του την απόφασή του να απέχει από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, που διοργάνωσαν στο Λήδρα Πάλας τα Η.Ε. προς τιμήν του Μπαν Κι Μουν.

Από πλευράς των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, Κλεάνθης Σολέας και Ιωάννης Σιεκέρσαββας, δήλωσαν ότι οι Κερυνειώτες απαιτούν από τον Γ.Γ. να επιβάλει στην Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα, τους εποίκους και να προωθήσει τις τρεις ελευθερίες, εγκατάστασης, ιδιοκτησίας και διακίνησης, ούτως ώστε να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, ελεύθεροι με ασφάλεια. Η σημερινή κίνηση του Μπαν Κι Μουν όμως μάς έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τα Η.Ε.. Μέχρι πότε και εμείς και ο Πρόεδρος θα ανεχόμαστε αυτή την κοροϊδία;

Η εκδήλωση μετατράπηκε σε οργισμένη διαδήλωση, όταν οι διαδηλωτές που περίμεναν την αυτοκινητοπομπή του Γ.Γ. του ΟΗΕ αντελήφθησαν ότι τόσο ο Μπαν Κι Μουν όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησαν άλλο δρόμο, κατά την αποχώρησή τους, για να μη βρεθούν αντιμέτωποι μαζί τους.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την έξοδο του αεροδρομίου ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη, που επιτηρούσε από νωρίς το χώρο της εκδήλωσης, τους σταμάτησε πριν από το σημείο ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών.

Οι διαμαρτυρόμενοι, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, απέκλεισαν την έξοδο και για περίπου μισή ώρα εμπόδιζαν τα αυτοκίνητα να περάσουν.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την περιοχή αφού ενέκριναν και μετά επέδωσαν σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα με αποδέκτη τον Γ.Γ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ - ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ

4 σχόλια:

  1. Όλος ο κυπριακός λαός και ειδικότερα οι πρόσφυγες θα πρέπει να ξυπνήσουν και να ενώσουν τη φωνή τους με τους Κερυνειώτες. Φτάνει πια πολυθρόνα και εφημερίδα (σσ Χαραυγή, Πολίτης, Αλήθεια), έφτασε η ώρα της δράσης. Φτάνει πια κοροϊδίες, κυρίως από τους δικούς μας πολιτικούς.

    Κ1ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περασμένα μεγαλεῖα καὶ θυμώντας τα νὰ κλαῖς.
    Σιγὰ μὴν φύγουν οἱ τοῦρκοι ἀπὸ τὴν Κύπρο μὲ διαδηλώσεις.
    Αὐτὰ γίνονται γιὰ νὰ ἔχουμε ὡς ἔθνος ἥσυχη τὴν συνείδησή μας, κάναμε ἀνώδυνα τὸ καθπηκον μας, πᾶμε τώρα νὰ καταναλώσουμε ὅσο ὑπάρχει ὁ παράδεισός μας (ὁ κυπριακός, διότι ὁ ἑλληνικὸς μᾶλλον τελειώνει).
    Ἤθελα νὰ γνωρίζω καὶ τὶς ἀπόψεις τῶν διαδηλωτῶν περί Ἐθνοφρουρᾶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H αγωνιστρια ΕΔΕΚΙΤΙΣΣΑ Δημαρχεσσα Κερυνειας Μαρια Ιωαννου ηταν εκει;; διοτι δεν την ειδα.
    απο τους τρεις βουλευτες Κερυνειας (χασικο,χριστοφια,Φυττη) οι δυο ειναι ναιναικοι(χασικος,χριστοφιας) οι οποιοι ειχαν επανεκλεγει το 2006 στις βουλευτικες δυο χρονια μετα την καταψηφιση του σχεδιου αναν το 2004
    κουνια που σας κουναγε οτι τα συνορα μας ειναι στην Κερυνεια, με αυτο το πλευρο να τζοιμαστε...

    να γνωριζουν οι Ελλαδιτες οτι μεχρι και το 1974 οι Κερυνειωτες αποτελουσαν το μεγαλυτερο ποσοστο αναλογα με τον πληθυσμο τους ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ , με σημαιοφορους απο παλια πολλους διανοουμενους της Κερυνειας τους οπως Χριστης, Δημητριαδης, μητροπολιτες Μακαριος Β Μυριανθευς και ο διαδοχος του Κυπριανος μεχρι και ενωτικο δημαρχο ειχαν. Η Κερυνεια ηταν το φρουριο των ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΤΟΤΕ.

    ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΚΑΝΤΟΥΝΑ-ΑΔΕΛΦΟ ΤΩΝ Τ/Κ

    καταρχην πρεπει να κατεβασεις την μυτη σου απο τον πηχη της αλαζονειας.
    εν εκαταλαβα σε πειραξε που ειπα την αληθεια για την συζυγο σου; δεν ειπα κατι κακο.

    ο ανώνυμος που δεν υποστηριξε το σχεδιο αναν και ειναι εναντια στην διζωνικη δικοινοτικη
    ομοσπονδια(ελπιζω να μην σε ενοχλει) ειναι απο την Τζιερυνεια εχοντας το θλιβερο προνομιο
    να εχει δυο αγνοουμενους στην οικογενεια του. Ο ανωνυμος συμμετεχει ανελιπως σε ολες τις
    αντικατοχικες πορειες και εκδηλωσεις του λαου μας που διοργανωνται απο Ελληνες και οχι
    σε σταδια απο Ελληνοφωνους. ο ανωνυμος αρνειται να δωσει την ταυτοτητα του στις
    κατοχικες αρχες, στους δολοφονους δηλαδη τουρκους και τουρκοκυπριους τζιαι να παενει και
    μαζι με την συζυγο στα κατεχομενα. Aρνειται διοτι ειναι αξιοπρεπης. ο ανωνυμος αγωνιζεται
    με τις δικες του δυναμεις που διαθετει(δεν ειναι της παρουσης). προφανως ο ανωνυμος δεν
    συμμετεχει σε επαναπροσεγγιστικες φιεστες (UNPAID,UNOPS)-KAI ΣTA KATEXOMENA- οπως καποιοι...,
    με τ/κ διοτι δεν τους θεωρει αδερφους παρα μονο τους Ελλαδιτες. και οταν με ρωτησουν τι ειμαι λαλώ τους
    οτι ειμαι Ελληνας κυπριακης καταγωγης και οχι σκετο κυπριος η νεοκυπριος η ελληνοκυπριος.
    Διοτι αμα περνουσε το σχεδιο αναν που ψηφισε η συζυγος σου, τωρα να φορεις φερετζε τζιαι ισως
    να πηγαιναμε προσφυγες (για δευτερη φορα) στην Ελλαδα.

    ασφαλως και αναγνωριζω την σπουδαια δουλεια και την καθοριστικη συμβολη σου στην νικη επι των σφτεριστων
    που επιτελεσες αλλα θα θυμισω σε ολους οτι κατα την γνωμη μου υπαρχουν και αλλοι αξιολογοι δικηγοροι εκτος απο εσενα τζιαι δεν καμνουν τον ηρωα...
    οπως ο π.χ ο εθνοπρεπης ΔΡ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ που χειριστηκε αναλογες υποθεσεις με επιτυχια αλλα δεν πηγε ποτε
    στα κατεχομενα διοτι μαλλον δεν του επιτρεπει η συνειδηση του.

    εαν πιστευφκεις κ. Καντουνα οτι με τα δικαστηρια(ως μοχλος πιεσης) θα φυγουν οι Τουρτζιοι μαλλον θα ονειρευεστε.

    τελικα ειχε δικιο η Δραγωνα που ειπε οτι στα χαρτια ειμαστε Ελληνες αλλα δεν συμπεριφερομαστε σαν Ελληνες.

    επειδη εγω κανω αγωνα να δικαιολογω με πραξεις την ιδιοπροσωπια μου θεωρω οτι ειμαι λιγο πιο πολυ Ελληνας απο εσενα.

    Υ.Γ κατα την γνωμη μου ειναι τραγικο λαθος να πηγαινει ο κοσμος συνεχεια στα κατεχομενα.
    πρεπει να ειμαστε εγκρατεις και να μην μας κυριαρχουν μονο τα συναισθηματα μας
    και εγω σαν προσφυγας λαχταρω να παω αλλα δεν πρεπει.

    και κατι τελευταιο, δεν πιστευφκω να πηγαινεις για ψαρακι στην Tζερυνεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.