18/2/10

Iστορική αποτίμηση και σημερινή πραγματικότητα

ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ*
Η πολιτισμένη λεγόμενη ανθρωπότητα, που επαίρεται για τα ελληνικά πνευματικά και πολεμικά δάνεια. Αυτά πρέπει να τους λέμε και να τους επαναλαμβάνουμε νυχθημερόν. Γι’ αυτά που μας χρωστούν και ποτέ δεν μας απέδωσαν… και αντί να βάζει την ουρά στα σκέλια ο πρωθυπουργός μας, ας απαιτήσει με αξιοπρέπεια τα χρωστούμενα…. Αντίτιμο και αντίδωρο στα όσα η μικρή Ελλάδα (με όλα τα κακώς κείμενα), προσέφερε και προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Επειδή στις μέρες μας μοναδικό σχεδόν σημείο αναφοράς είναι τα οικονομικά μεγέθη. Επειδή από το πρωί ώς το βράδυ μάς βομβαρδίζουν με επιμονή ακατάσχετη με κινδυνολογίες και απειλές. Επειδή πραγματικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεπέρασαν τα εκσκαμμένα, απειλώντας και σε πολλές περιπτώσεις χλευάζοντας (έστω κι αν εμείς δεν είμαστε αθώες περιστερές). Επειδή, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η εκ των έσω αμφισβήτησή μας, βλέπε καθηγήτρια ψυχολογίας και Ειδική Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ανεκδιήγητη κυρία Θάλεια Δραγώνα στο περιθρύλητο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας»: στο οποίο αναφέρεται στα περί καμιάς συγγένειας των σημερινών σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες…

Επειδή, λοιπόν, γενικώς ζούμε σε μια πολύ περίεργη περίοδο, ιδού μερικές από τις αμέτρητες απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε: Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε με 30.000 στρατιώτες και κατέκτησε τον κόσμο. Η Λάμψη του εκπέμπει στους αιώνες ένα ανεπανάληπτο άρωμα πολιτισμού. Χάρη στον Μέγα Αλέξανδρο μεταδόθηκε ο Χριστιανισμός. Και στα βάθη της Ανατολής πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τον εαυτό τους απόγονο του μεγάλου στρατηλάτη. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, οι προστατευόμενοι των Αμερικανοευρωπαίων, Σκοπιανοί. Αυτοί είναι τα απομεινάρια κάποιων άλλων φυλών, που γνωρίζουν από τον πολιτισμό, όσο γνωρίζει ένας εργάτης οικοδομών για τα διαστημόπλοια!

Ο Περικλής πήρε την πραγματική Δημοκρατία από τον Κλεισθένη και την εφάρμοσε στην πράξη, παρ’ ότι από πολλούς κατηγορείται ως ο υπεύθυνος του Πελοποννησιακού Πολέμου, αφού εγκλώβισε την Αθήνα μέσα στα τείχη της και έτσι πολλοί πέθαναν από την πανούκλα. Εφάρμοσε, όμως, την αληθινή Δημοκρατία, όπως αιώνες μετά έκανε και ο Καποδίστριας με το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, που άνοιξε την Ελλάδα στον κόσμο, ασχέτως αν κάποιοι ψευτοπαλληκαράδες τον δολοφόνησαν. Οι ριψάσπιδες, οι εφιάλτες και οι συμφεροντολόγοι, δυστυχώς, ουδέποτε μας έλειψαν…

Ο Κολοκοτρώνης είχε ένα ασκέρι και κατάφερε, έχοντας τους πάντες απέναντί του, να απελευθερώσει την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος ηλικιακά είχε ξεπεράσει τα πενήντα. Όταν η ανδρεία ξεπερνά το πεπρωμένο του ραγιά, πραγματικά γίνονται απίστευτα πράγματα. Ο Κολοκοτρώνης πήγε με λίγους εναντίον των πολλών και έμεινε ανδρείος και όταν φυλακίσθηκε από τους ψευτοεπαναστάτες, οι οποίοι ήταν της ίδιας σχολής σκέψης με εκείνους που μια μέρα Κυριακής, έξω από την εκκλησία, δολοφόνησαν τον Καποδίστρια.
Και η Μπουμπουλίνα, ο Κανάρης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Ανδρούτσος, ο Ζάλογγος, τα Δερβενάκια, το Χάνι της Γραβιάς, ο Μακρυγιάννης. Να τι γράφει ο Σεφέρης για τον παμμέγιστο Μακρυγιάννη: «Ένας αγράμματος, δεν είναι διόλου ένας ορεσίβιος ακαλλιέργητος βάρβαρος. Ήταν ακριβώς το εναντίον: ήταν μια από τις μορφωμένες ψυχές του Ελληνισμού. Και η μόρφωση και η Παιδεία που δηλώνει ο Μακρυγιάννης, δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή αποσπασματικό δικό του. Είναι το κοινό κτήμα, η ψυχική περιουσία μια φυλής, παραδομένη για αιώνες και χιλιετίες, από γενιά σε γενιά, από ευδιαθεσία σε ευαισθησία. Κατατρεγμένη και πάντα ζωντανή, αγνοημένη και πάντα παρούσα - είναι το κοινό κτήμα της μεγάλης λαϊκής παράδοσης του Γένους. Είναι η υπόσταση, ακριβώς αυτού του πολιτισμού, αυτής της διαμορφωμένης ενέργειας, που έπλασε τους ανθρώπους και τον λαό που αποφάσισε να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει στα ’21».

Πολλοί υποστηρίζουν πως όλα αυτά είναι μόνο ιστορία. Τώρα πια βρισκόμαστε στο 2010, με μια Ελλάδα, λόγω κυρίως της ανύπαρκτης συνέπειας όλων σχεδόν των νεοελλήνων πολιτικών, να βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Παρ’ όλα αυτά, η παγκόσμια κοινότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αντί, λοιπόν, να αναφέρονται μόνο στην κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, καιρός να ξεσκονίσουν λίγο τα βιβλία τής πιο πρόσφατης παγκόσμιας ιστορίας, για να δουν σε ποιους οφείλει την ελευθερία της η ανθρωπότητα. Εμείς που απελευθερώναμε την Β. Ήπειρο και οι σύμμαχοι που την απέδωσαν στους νοσταλγούς του Άξονα, Αλβανούς. Οι ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες του Τσόρτσιλ και ο εμφύλιος που δημιούργησαν οι Εγγλέζοι. Οι 568.000 νεκροί ήρωές μας, θυσία ανεπανάληπτη για την παγκόσμια ελευθερία, σε μια Ελλάδα που ύψωσε το ανάστημά της κατά του Άξονα, την ίδια ώρα που οι σημερινοί σύμμαχοι και προστατευόμενοί τους, κατέβαζαν τα βρακιά. Η Γερμανία που κατέκαυσε την πατρίδα μας, για να έρθει σήμερα χωρίς ντροπή να αναφέρεται στη χρεοκοπία μας. Καιρός να το βουλώνουν λοιπόν και να μας αποδώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλουν…

Η πολιτισμένη λεγόμενη ανθρωπότητα, που επαίρεται για τα ελληνικά πνευματικά και πολεμικά δάνεια. Αυτά πρέπει να τους λέμε και να τους επαναλαμβάνουμε νυχθημερόν. Γι’ αυτά που μας χρωστούν και ποτέ δεν μας απέδωσαν… και αντί να βάζει την ουρά στα σκέλια ο πρωθυπουργός μας, ας απαιτήσει με αξιοπρέπεια τα χρωστούμενα…. Αντίτιμο και αντίδωρο στα όσα η μικρή Ελλάδα (με όλα τα κακώς κείμενα), προσέφερε και προσφέρει στην ανθρωπότητα.

* Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

8 σχόλια:

  1. Τιποτα δεν μας χρωστανε!

    Δεν μας φτανει που δεν αναγνωριζουμε την ανικανοτητα και τον αυτοεξευτελισμο μας, μιξοκλαιγομαστε και απο πανω σαν μαμμοθρεφτα.

    Ειμαστε αναξιοι τον προγονων μας ...

    Ντροπη!

    Δημοκριτος


    Ε Ι Ν Α Ι Ν Τ Ρ Ο Π Η
    Μίκης Θεοδωράκης
    (http://neo.antibaro.gr/node/1219)

    Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.

    Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.

    Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.

    Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.

    Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..

    Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

    Αθήνα, 17.2.2010 Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:33 μην είσαι απόλυτος όσο για τον αγαπητό Μίκη μέρες που είναι ας σταματήσει γιατί ΞΕΧΝΑΕΙ αγνωστο για ποιό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Νεοέλληνες από τους αρχαίους έχουμε μόνο το τομάρι που κρέμεται στο τσιγκέλι του σφαγέα, θέλει κότσια το πράμα. Θέλει καιρό και κόπο. Θέλει σκύψιμο μέσα μας, και σκάψιμο βαθύ. Και κυρίως αυτό: θέλει το μεγάλο πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΑΝ ΦΛΙΤ, ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΔΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ,ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦ...
    ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ.
    ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΛΙΓΟ ΨΩΜΑΚΙ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ. ΥΠΗΡΧΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ.
    ΔΩΣΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΛΙΓΟ ΨΩΜΑΚΙ.ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΤΕΡΝΑ Ε.Ε ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΞΕΦΟΡΤΩΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΔ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΞ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Α.Ε.Π. , ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΙΑ -ΜΙΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ.Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ, ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΓΑΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΩΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο αγαπητέ συνέλληνα

    Ξεχνάς το λόγο που η Αριστερά όταν ήταν να κάνει πόλεμο έκανε διαπραγματευσεις και το αντίθετο αργότερα;

    Μήπως ξεχνάς ποιους γεωπολητικούς σχεδιασμούς εξυπηρέτησε τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι επαναστατικες δυναμεις, οι λαϊκες μαζες, το προλεραριάτο ενωμενο θα αντισταθει και θα διώξει την πλουτοκρατία. Οι ευρωπαϊκη χυδαια αστικη και αντιλαϊκη οικονομικη πολιτική θα καταρεύσει. Η χωρα ως λαϊκη δημοκρατια θα δημιουργήσει συμμαχιες με αλλες λαϊκες δημοκρατιες.

    συνταγματαρχης Γερασίμοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΚΑΥΚΑΣΙΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ.
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΩΡΙΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΣΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΑ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Καυκασιε,

    δεν υπαρχει πλεον μερος για μετριασμους.

    Η θα βαλουμε μυαλο και θα αλλαξουμε νοοτροπια, η θα τα τιναξουμε απο την σαπιλα που μας δερνει ...

    "Ενα σκάνδαλο στον ΔΟΑΤΑΠ"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...02/2010_391145
    Tου Πασχου Μανδραβελη

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.