3/2/10

Nαυάγιο στο δανεισμό της Πορτογαλίας!


Ο IGCP, ο αντίστοιχος ΟΔΔΗΧ της Πορτογαλίας, μείωσε κατά 60% την σημερινή προγραμματισμένη έκδοση κρατικών ομολόγων, όπου αναζητούσε 500 εκατ. ευρώ και τώρα πλέον ζητά 300 εκατ. ευρώ, λόγω της εκτόξευσης του κόστους δανεισμού!

Σήμερα μόνο, το spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων, έχει εκτιναχθεί στις 145 μονάδες βάσεις, 20 μ.β υψηλότερα από χθες. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο όπου ο πορτογαλικός ΟΔΔΗΧ είχε ξαναπραγματοποιήσει δημοπρασία, το spread έχει εκτοξευθεί κατά 50% περίπου!

Οι αξιωματούχοι της Πορτογαλίας υποστηρίζουν πως η αύξηση αυτή οφείλεται στις ανησυχίες γύρω από τα προβλήματα της Ελλάδας, τουλάχιστον έτσι δηλώνουν.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό που λέγεται εδώ και πολλές μέρες, είναι γεγονός: H Πορτογαλία είναι η «νέα» Ελλάδα των κερδοσκόπων, και αν κρίνουμε από τα εν οίκω μας, οι Πορτογάλοι δεν έχουν δει τίποτα ακόμη. Και μάλλον δεν έπρεπε να ακυρώσουν μέρος της δημοπρασίας τους σήμερα με την ελπίδα ότι θα δανειστουν αργότερα, με χαμηλότερο κόστος…

reporter.gr



7 σχόλια:

  1. Wegen Staatsverschuldung EU entmündigt Griechenland
    03.02.2010 - 13:06 UHR

    Das gab's noch nie! Der griechische Haushalt wird unter EU-Kontrolle gestellt. Das beschloss die EU-Kommission am Mittwoch in Brüssel, berichteten Diplomaten. Heißt im Klartext: Griechenland wird entmündigt.

    Opios gnorizi germanika as bgali simperasma......sto apospasma auto tis germanikis BILD....lene oti paradinete olos o proipologismos kathos kai olo to kratos stin EE....auta !!!...Aris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά στους Ευρωλιγούρηδες.

    Η Δύση δεν έχει κανένα μέλλον: Δε έχει φυσικούς πόρους, δεν παράγει, ούτε οι ΗΠΑ είναι πια οι πλανητάρχες, ούτε μπορεί η Δύση πια να κατακλέβει όλο τον πλανήτη και να τυπώνει δολλάρια.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά βρε Άρη.
    Και τί γράφει η Bild τώρα... Πιο πολύ με νοιάζει τί γράφει η FAZ, και η SDZ.

    Επί της ουσίας καλό είναι αυτό. Αφού οι "υπουργοί" μας είναι ανίκανοι να συμμαζέψουν το υπαλληλολόι που μάζωκσαν τα τελευταία 30 χρόνια, μας χρειάζεται κηδεμόνας.

    Ρε σεις;;;; Έχει κανείς καταλάβει ότι στην Ελλάδα τα υπουργεία δεν ξέρουν καν ούτε τι χρωστάνε;

    Πώς να βγει πρϋπολογισμός μ'αυτά τα χάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσος είναι ο μισθός του θυρωρού του υπουργείου Οικονομίας

    Α) 1000 ευρώ
    Β) 1500 ευρώ
    Γ) 2000 ευρώ


    ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ



    ...και όμως ένας θυρωρός του... υπουργείου Οικονομίας παίρνει 2.531 ευρώ.


    http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_8053.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρη αυτό δεν θέλαμε και από το 1981 όταν πρωτομπαίναμε στην τότε ΕΟΚ, δηλαδή να μπει μέσα στα κρατικά μας πράγματα η Ευρώπη μιας που από τότε και παληότερα ξέραμε ότι οι Έληηνες πολιτικοί είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανίκανοι και άρπαγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η προπαγανδα του πατριαρχειου μοσχας ξανακτυπησε
    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.