17/7/10

Θερινός μποναμάς έως και 3.200 ευρώ για κάθε βουλευτή



Θερινό... μποναμά επιφυλάσσουν στους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν, είτε λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας από το Μνημόνιο, είτε λόγω της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας.

Η σύμπτυξη, μάλιστα, των εργασιών των Θερινών Τμημάτων, εξαιτίας της παράτασης των εργασιών της Ολομέλειας για να ψηφιστεί το ασφαλιστικό του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν στις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις διακοπές του Αυγούστου οι διαδικασίες για αρκετά σχέδια νόμου. Με το... αζημίωτο, όμως, για τους βουλευτές, οι οποίοι πλέον της μηνιαίας αποζημίωσής τους έχουν λαμβάνειν «μπόνους» τόσο για τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών όσο και για τις συνεδριάσεις των Θερινών Τμημάτων σε Σώμα (αντί της Ολομέλειας).

Έτσι, όπως είχε συμβεί με το φορολογικό νομοσχέδιο τις ημέρες του Πάσχα και πρόσφατα με το ασφαλιστικό, οι βουλευτές ουσιαστικά κερδίζουν ό,τι έχασαν από τις περικοπές στην αποζημίωσή τους και τα επιδόματα που τη συνοδεύουν. Υπολογίζεται, δηλαδή, ότι θα λάβουν, εν είδει... υπερωριών για τα «θερινά» νομοσχέδια, περίπου 3.200 ευρώ έκαστος, ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο καθένας. Τα χρήματα αυτά, μάλιστα, είναι ανεξάρτητα από τη βουλευτική αποζημίωση και τα επιδόματα ή τις παροχές που τη συνοδεύουν (η οποία, πάντως, έχει περικοπεί σημαντικά μετά τις αποφάσεις του προέδρου της Βουλής που συνόδευσαν το πακέτο έκτακτων μέτρων του Μνημονίου).

7 σχόλια:

  1. Κουράστηκαν τα παιδιά,να μην πάρουν το κατιτίς τους να έχουν;
    Ιδρωσαν για να τα περάσουν όλα τα κ@λονομοσχέδια χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι.
    Τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βουλευτές πρέπει να παρίστανται στις συνεδριάσεις της Βουλής, άλλως δεν δικαιούνται αποζημίωση.

    Τον τελευταίο καιρό, τα έδρανα της Βουλής είναι συστηματικά άδεια. Ζήτημα να είναι στην αίθουσα καμιά 30αριά άτομα. Γιατί και μέχρι πότε θα πληρώνουμε αυτούς τους κομματικούς κηφήνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε στον αγυριστο τα γουρουνια.οπου εμφανιζονται η κρυβονται σφαλιαρες μπουνιες ξεβρακωμα ξυλο.
    και στα κωλογραφεια τους. τους πληρωνουμε και τις γκομενες που περνουνε συνοδεια.
    όχι ρε που...η μου, συφιλιαζομαι και δεν έχω να πληρώσω το ρευμα. δεν εχω να πληρωσω ιατρική εξέταση βιοψια για καρκίνο ρε που..η μου, δεν μου το δικαιολογει το ταμείο. τα φαρμακά μου ρε,το ενοικιο ρε, τα κοινοχρηστα αλητες.θα σας παρουμε με τα μαδερια ρε. κι αν με σκοτωσετε ρε θα πεθανω με τιμη οχι να μου παρετε τα βρακια ρε καθικια.
    μαλακα λαε ξύπνα. γιουργια ρεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σας, μας, και τα μας "μάσα τα".
    Το φιλότιμο είναι ελληνικός προσδιορισμός, φαίνεται ότι δεν τον γνωρίζουν ούτε ανοίκουν εδώ όλοι αυτοί οι κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΡΕΣΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΕΙΜΑΙ 34 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΩ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ,ΞΕΡΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΑ.
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ Ν ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΩ; ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδικά σ΄αυτήν την περίοδο, οι "μποναμάδες" προς σεαυτούς, είναι απαράδεκτη πρόκληση. Με άλλα λόγια, σαν το καθεστώς διαχωρισμού των πολιτών σε Α και Β κατηγορία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ανώνυμος είπε...
    ΜΑΡΕΣΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΕΙΜΑΙ 34 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΩ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ,ΞΕΡΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΑ.
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ Ν ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΩ; ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΟΝΟ.

    18 Ιουλίου 2010 1:55 π.μ.
    --------------------
    κανεις για την ομονοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.