1/7/10

Συρία: Συλλήψεις 400 Κούρδων ανταρτών

Σε 400 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας της Συρίας σε πέντε πόλεις, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.
Η Τουρκία έχει ζητήσει τη βοήθεια των γειτονικών της χωρών και των ΗΠΑ στη μάχη της κατά των Κούρδων αναρτών, που τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σκοτώσει περισσόtερους από 50 Tούρκους στρατιώτες.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είναι αντιμέτωπος με την οργή της κοινής γνώμης εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησής του να αναχαιτίσει την αυξανόμενη βία, ζήτησε από τους συμμάχους του να διακόψουν τη χρηματοδότηση των ανταρτών και να εκδώσουν ύποπτους αντάρτες στην Τουρκία.
Το PKK δραστηριοποιείται στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν μέσω του Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν (PJAK).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Έχω την αίσθηση ότι στην Συρία δεν κατεδιώκουν τους Κούρδους. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, που είχα συμφοιτητή έναν Κούρδο από την Συρία. Άλλαξαν τα πράγματα κι εκεί;

    Στην Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν, πάντα τους κατεδίωκαν. Τώρα στο Β. Ιράκ έχουν το δικό τους ανεπίσημο κράτος, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.