12/7/10

Πρώτος από τα «7 καθάρματα της κρίσης» στην Ευρώπη ο Καραμανλής!

Δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας, λένε τα γαλλικά Μ.Μ.Ε.!
«Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας». Με αυτή την φράση το γαλλικό περιοδικό Marianne σκιαγραφεί το προφίλ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ένα αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης»!

Και όπου κρίση, η Ελλάδα έχει την τιμητική της, με έναν Ελληνα να κατακτάει την πρώτη θέση: Ο Κώστας Καραμανλής φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα των «καθαρμάτων» σύμφωνα με το περιοδικό, καθώς «από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος».


Στο δισέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού».

Η σκληρή όμως γλώσσα και τα καυστικά σχόλια για τον Κώστα Καραμανλή δεν τελειώνουν εδώ με τον συντάκτη να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004».

Και συνεχίζει: «Λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ο Κ. Καραμανλής είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η απόκλιση, μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που υποβάλλονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των πραγματικών μεγεθών του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, άγγιζε το 2,2% του ΑΕΠ. Ο Κώστας όμως έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Τον Οκτώβριο ωστόσο, του 2009, συνειδητοποίησε ότι δεν έχει άλλη ενέργεια για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και οι εμπειρογνώμονες που καταγγέλλουν σήμερα την Ελλάδα, δεν είχαν τότε καταφέρει να δουν τι πραγματικά συνέβαινε. Με ένα ποσοστό ανάπτυξης που πλησιάζει το 5%, το φτωχό αυτό έθνος προκαλούσε σύνδρομα κατωτερότητας στις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες με αδύναμες οικονομίες. Ο Κώστας Καραμανλής, σαν να ζούσε μέσα σε ένα όνειρο, έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και της περίοπτης πολιτικής του γραμμής. Ωστόσο, αν και η Ελλάδα θεμελίωσε την έννοια της δημοκρατίας πριν από μερικούς αιώνες, πολύ συχνά φαινόταν ότι ξεχνούσε τις συγκεκριμένες αξίες. Στην πολιτική ζωή της χώρας επικρατεί ο νεποτισμός της οικογενειοκρατίας και αυτή είναι άλλωστε, και η δική του περίπτωση». «Πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα κηλιδώνουν τη φήμη της κυβέρνησής του, και αντί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, ο Κώστας Καραμανλής οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs, που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων».

Όπως αναφέρεται: «Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009. Ο Παπανδρέου, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα να συγκλονίζει τα πλήθη, μετατρέπεται ξαφνικά στον πιο μισητό άνθρωπο της χώρας, όταν ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα».

«Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των Σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα» καταλήγει το περιοδικό.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

47 σχόλια:

  1. Ο ΓΑΠ πλήρωσε την καταχώρηση ή απλώς αυτοί που ρίξαν τον Καραμανλή(δηλ.τα αφεντικά του ΓΑΠ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμανλής μπορεί να ήταν ανεπαρκής αλλά σίγουρα το άρθρο παραβλέπει σκόπιμα την ψευδολογία του Παπανδρέου για να κερδίσει τις εκλογές αλλά και την ευθύνη των "σοσιαλιστών" για την οικονομική αφαίμαξη της χώρας (ολυμπιακοί αγώνες, χρηματιστήριο κλπ.), ότι η όλη κρίση μεθοδεύεται από πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και στην Ελλάδα έχει και επιπλέον σκοπό να την εξασθενίσει έναντι της Τουρκίας ώστε να γίνει πιο "υπάκουη" όπως με τη σημερινή κυβέρνηση, ότι οι πυρκαγιές ήταν μεθοδευμένες από τα ίδια ξένα κέντρα αποφάσεων και τέλος ότι τον Καραμανλή άδειασε το ίδιο του το κόμμα και οι ξενοκίνητοι παράγοντες μέσα σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μαλιστα χοντρο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί που μαυρίζει στις παραλίες δεν μπορεί να τον καταπιεί καμμιά φάλαινα, γιατι καρχαρίας αποκλείεται τέτοιος υπερμεγέθης φουσκάλας που είναι ο παλιάνθρωπος με το play station. Σε λίγο μάλιστα, από την πολλή μασαμπούκα, θα μπορεί να καλέσει τον αλλοπρόσαλο Πάγκαλο σε αγώνα σούμο.
    Οι προδομένοι ψηφοφόροι πάντως της νδ, δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν.
    Άφεση αμαρτιών δίνουν μόνο οι παπάδες. Ο λαός τιμωρεί σκληρά έστω και με καθυστέρηση.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευρωπαικη παλιοφυλλάδα με "άξιους" πληροφοριοδότες.Ο Καραμανλής είπε αλήθειες,αγωνίστηκε με τα θεριά εντός και εκτός Ελλάδος,ήταν πατριώτης,είχε όμως ανάξια στελέχη.Τον πολέμησαν τα συμφέροντα,τα ΜΜΕ και κάθε ανθελληνική δύναμη.Οποιο ανόητος,στημένος ή εγκάθθετος τον πιάνει στο στόμα του,να το πλένει πριν με μπενταντίν και ροδόνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ξέρω τὴν προπαγάνδα πὼς ὁ Καραμανλῆς φταίει γιὰ τὰ πάντα.

    Ἁλλά αὐτὴ ἡ φωτογραφία τὰ ξεπέρασε ὄλα. Φταίει ὁ Καραμανλῆς καὶ γιὰ τοὺς διδύμους πύργους. Μπράβο Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής.
    Φταίνε όλοι αυτοί οι αυλικοί του, που τον χειροκροτούσαν και τον έγλυφαν τόσα χρόνια προσπαθώντας να πάρουν μια κυβερνητική θεσούλα για να ξεκοκαλίσουν τα Δημόσια Ταμεία.
    Και δυστυχώς αυτοί ήταν και είναι πολλοί στη ΝΔ και στο περιβάλλον του κάθε αρχηγού στο κόμμα της ΝΔ.

    Αλλα δυστυχώς τα ίδια δεν γινόντουσαν και και δεν γίνονται με το ΠΑΣΟΚ (βλ. Σημίτης και Οιογένεια Παπανδρέου).

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ. ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρώτα λοιδορείς, μετά αποκαθηλώνεις και στο τέλος αποτελειώνεις...

    ... κάτι (ή μάλλον κάποιους) μου θυμίζει αυτή η πρακτική.

    ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προκειται για αισχρο λιβελογραφημα, πισω απο το οποιο κρυβονται εβραιομασωνικα, αμερικανικα και λοιπα ανθελληνικα κεντρα.

    Δυστυχως ειναι μια αποψη ευρεως διαδομενη στα παραπλανημενα ευρωπαικη ΜΜΕ και κοινη γνωμη.

    Δε μπορουν να εκτιμησουν ουτε την επανιδρυση του κρατους, ουτε τον ανεμο αξιοκρατιας, ουτε το οικονομικο ταλεντο του Αλογοσκουφη, ουτε την αρωγη στους αγροτες με την Αγρογη, ουτε την παταξη των σκανδαλων, ουτε καν τη μεγαλειωδη επιδειξη αυτοθυσιας, οταν ενω η Ελλαδα ηταν στο ματι του κυκλωνα, για να εξυψωσει το ηθικο του λαου, πηγαινε μια για σκι, μια με τη συζυγο του στη Β. Ιταλια, για να δειξει στον απελπισμενο λαο , πως δεν εχουν ολα χαθει, να δωσει εναν τονο καθησυχασμου. "Μη φοβαστε, να, εγω πηγαινω με την Νατασα για χειμερινες διακοπες οπως παντα. Κουραγιο, Ελληνες, μην το βαζετε κατω!".


    Σε ολη την Ευρωπη εχουν μεινει με το αναπαντητο ερωτημα. Πώς ετυχε τετοιο κακο σε τοσο αξιο κυβερνητη? Με τοσο καλοδιαλεγμενα στελεχη... Αδιαφθορα, ηθικα, ικανα. Και τι δεν εκανε! Δεν γραφω τις παμπολλες μεταρρυθμισεις και λοιπες επιτυχιες, μονο και μονο λογω ελλειψης χωρου. Ο καθενας μπορει να παρει ενα ενα τα ονοματα των υπουργων και να θυμηθει τις καλυτερες στιγμες.

    Αυτο δεν καταλαβαινουν στην Ευρωπη. Λενε ολοι "Τετοιο κακο στην Ελλαδα! Δε μπορει! Αν απετυχε κοτζαμ Καραμανλης, τοτε εμεις τι μοιρα θα εχουμε!"

    Καλα, το ΠΑΣΟΚ το καταλαβαινουν οτι ειναι ο μονος υπευθυνος για ολα. Αλλα για τη ΝΔ δεν το χωρα το μυαλο τους!

    Χαζοευρωπαιοι, τι ξερετε εσεις! Ρωτηστε τους Ελληνες! Αυτοι ξερουν! Γι αυτο 40 χρονια ψηφιζουν αυτους που τωρα εχουν αυτοκτονικες τασεις και "θελουν" να κοβουν μισθους και συνταξεις απο σαδισμο.

    Καθε λαος εχει τους πολιτικους που του αξιζουν (που ψηφιζει) και ειναι αξιος της τυχης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ενεκα της φυσης του ιστολογιου, μην ξεχναμε, πως επι Καραμανλη εγκαινιαστηκε και μια σειρα σχεσεων με την Τουρκια ανευ προηγουμενου.

    Για παραδειγμα.

    1) Η εξοδος ερευνητικου σκαφους για ερευνα στο Καστελλοριζο για πρωτη φορα απο το 1987.

    2) Η συνεργασια μεταξυ ελληνικου και τουρκικου ναυτικου με ανταλλαγη επισκεψεων.

    http://img121.imageshack.us/img121/6412/65019348.png

    3) Η ανευ προηγουμενου αυστηρη επιπληξη της Τουρκιας στην κηδεια του αειμνηστου Ηλιακη απο τον αρμοδιο υπουργο, που δουλεψε οσο κανεις αλλος για το αξιομαχο των Ε.Δ.

    4) Η προσεγγιση για πρωτη φορα μεταξυ Αγαθονησιωτων και Τουρκικης Αεροποριας.

    http://www.youtube.com/watch?v=GbSXGOzNrOQ

    5) Η εξυψωση της εθνικης συνειδησης μεσω της ελληνοκεντρικης παιδειας (Ρεπουση) και σοβαρης μεταναστευτικης πολιτικης (ευχαριστουμε τους μεταναστες που μας προτιμουν). Που να τον ανταγωνιστει ο Ερντογαν...

    http://img715.imageshack.us/img715/6702/53456220.jpg

    Ετυχαν και καποιες ατυχες στιγμες, οπως η προσπαθεια εισαγωγης της συνεντευξης στο ΑΣΕΠ, καποιοι διορισμοι, καποια μικρα σκανδαλα, μια ελαφρα αποτυχια στον ελεγχο του ΕΣΥ και των φορολογικων εσοδων,που ομως αξια διορθωνε ο υπουργος οικονομικων "α λα ελληνικα" για τους κουτους Ευρωπαιους, η προσπαθεια ανασχεσης της λαθρομεταναστευσης, η πτωση της ανταγωνιστικοτητας κατω απο αφρικανικες χωρες, η δεικτης διαφθορας που ανεβηκε λιγο, αλλα, κατα τα αλλα, πρεπει να αναγνωρισουμε το μεγαλο εργο που εγινε για τη χωρα.

    Και αν το ΣτΕ δεν ειχε κρινει αντιστυνταγματικη τη ρυθμιση Σουφλια για τους ημιυπαιθριους, το ελλειμμα θα ηταν 12% και αρα με τις αλχημειες, 7%.

    Η Ιστορια θα τον δικαιωσει. Ο Παπανδρεου φταιει για ολα.Και οι Αμερικανοεβραιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Κώστας Καραμανλής είναι άνθρωπος που δουλεύει συστηματικά και το θέμα του το ψάχνει πολύ.
    Ξέρω ότι ετοιμάζει μάλιστα και ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου που θα κάνει τους αντιπάλους του να μη ξέρουν πού να κρυφτούν.
    Με πολλά στοιχεία μέσα για τους πάντες με ονόματα, με ποιούς συνεργάζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό, τι μαγειρεύουν και γενικά πολλές λεπτομέρειες!
    Μόνο από τον τίτλο, θα καταλάβετε αμέσως τι περιέχει στις σελίδες του. Τον γνωρίζω αλλά δεν ξέρω εάν πρέπει να τον πω επειδή είναι προσωρινός.
    Ακόμα και φωτογραφίες ντοκουμέντα έχει.
    Το μοναδικό άτομο που έχει αφήσει να τον βοηθήσει και να δει το υλικό είναι η γυναίκα του.
    Απλά εγώ ξέρω μερικά πράγματα επειδή ένας πολύ κολλητός μου μέσα από το περιβάλλον του μου έχει πει λίγα πράγματα. Ούτε αυτός ξέρει πολλά.
    Πέντε - έξι φωτογραφίες έτυχε να τις δει τυχαία και αυτές είναι πολύ αποκαλυπτικές.
    Μην νομίζετε ότι τώρα κάθετε και κάνει μπάνια...
    Προσωπικά δεν τον πάω με αυτά που (δεν)έκανε, αλλά τον παραδέχομαι γιατί θα τα πει όλα έξω από τα δόντια και θα ξέρουμε όλοι πλέον προς τα πού πρέπει να πάμε.
    Υπάρχει περίπτωση τον πρόλογο του βιβλίου να κάνει όχι κάποιος από Ν.Δ. αλλά πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συναντώνται συχνά που έχει απογοητευτεί κι αυτός από όσους παραπληροφορούν συστηματικά τον χώρο.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο νονος κωστακης!
    που απο οδηγο μοτοποδηλατου σε χρονο ρεκορ σε μεταλλασσει και σε βαπτιζει πιλοτο αεροσκαφου.

    Να το θυμηθειτε θα ερθει μια μερα που η εκλησια και στρατος θα ανακηρυξει τον κωστακη ΜΕΓΑ ΜΑΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Καραμανλής αδικήθηκε από τη κοινή γνώμη γιατί δεν του αναγνωρίστηκε οτι κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες, αφού κατάφερε μέσα σε 5-6 χρόνια να κάνειι τόση καταστροφή, όση δεν είχαν κάνει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα, μαζί!

    -Αλλά Ν.Δ δεν θέλατε μετά το 2004?
    Φάτε τη! Μαζί με το επιδόρπιο!

    -Αποχή δεν θέλατε, σνομπάροντας όσους πήγαιναν να ψηφίσουν;
    Πληρώστε τη, με μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, απολύσεις.


    Καλή χώνεψη!

    *Φάτε και κανένα σουβλάκι για συμπαράσταση στον... σουβλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναμφισβήτητα έχει ευθύνες, αλλά ο κύριος Σημίτης και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία;
    Το δημόσιο/εξωτερικό χρέος που δημιουργήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, ξεπέρασε κατά πολύ την δυνατότητα εξυπηρέτησής του από την Ελληνική Οικονομία και για όλο αυτό υπεύθυνος είναι μόνο ο κ.Καραμανλής;
    Σε τι ύψος το άφησε το "εκΣυχΓρονιστικό" καθεστώς Σημίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -Αλλά Ν.Δ δεν θέλατε μετά το 2004?
    Φάτε τη! Μαζί με το επιδόρπιο!

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/7.html#ixzz0tXQ9ekhH

    Δηλαδή ρε πασοκικό φασισταριό μόνο ΠΑΣΟΚ επιτρέπεται να κυβερνά σ'αυτή τη χώρα;καθαρή πασοκική φασιστική νοοτροπία...όσο για τον τύπο που είχε το χιούμορ να κατηγορήσει τον Καραμανλή και για εθνική μειοδοσία να του θυμίσω ότι προεδράδρα του κόμματός του είναι ο GAP!!!δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτε άλλο!
    Τώρα για το γελοίο άρθρο και το ακόμα γελοιότερο περιοδικό τι να πει κανείς;το περιοδικό αυτό είναι του είδους ΚΑΡΦΙ,ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,Bild και άλλων φυλλάδων της τουαλέτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο άνθρωπος αυτός ήταν για πολλά χρόνια ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ για Πρωθυπουργός, ποιος τον ψήφιζε για καταλληλότερο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Δηλαδή ρε πασοκικό φασισταριό μόνο ΠΑΣΟΚ επιτρέπεται να κυβερνά σ'αυτή τη χώρα;καθαρή πασοκική φασιστική νοοτροπία..."

    Έχεις δίκιο, έπρεπε να ανέβετε κι εσείς επάνω να φάτε, είχατε μείνει τόσα χρόνια εκτός, που από την πείνα δεν αφήσατε τίποτα! Πόσο μάλλον με έναν Σουβλάκια πρωθυπουργό!


    "Ο άνθρωπος αυτός ήταν για πολλά χρόνια ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ για Πρωθυπουργός, ποιος τον ψήφιζε για καταλληλότερο ??"

    Οι βλάκες σε όλη τη χώρα!
    (Ξέρετε ποιοί είσαστε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eχουν πειρα καιπαραδοση οι καραμανληδες απο κοπανες και απο come buck.
    Δεν εφταιγε ο καρ.φταιγαν οι συνεργατες που εγω διορισα(αληθεια γιατι ο αλογοσκουφης ξανακαλεστικε στην λεσχη bildeberg και φετος?ε??)
    Δεν εφταιγε ο καρ.γαι αυτα που υποσχεθηκε αλλα δεν εκανε,φταιω εγω.
    Δεν εφταιγε ο καρ.για τις φωτιες που σκωτωσαν 20 ανθρωπους αλλα ποιοι?γιατι δεν βγηκε να μας πειποιος και γιατι το εκανε?
    Δεν φταιει ο καρ.γιατι δεν ειχε το στοιχειωδες θαρρος να καταγγειλει αυτους που μας γεμισαν τοξικα ομολογα,εγω φταιω.
    Δεν ειχε το θαρρος να βαλει φυλακη τα λαμογια του χρηματηστιριου που φαγανε τα λεφτα των ταμειων και τωρα βλεπουμε τον αρχιερεα να μας το παιζει και συμβουλος,εγω φταιω και γιαυτο.
    ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.
    Οσο υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν σε ονοματα και οχι σε προσωπα θα βλεπουμε ηλιθιους να ποσταρουν και να λενε ευχαριστω ΔΝΤ και ξαναπερασε απο δω ειμαστε διαθεσιμοι μακακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο καλος πασοκος και ο κακος δεξιος, ο κακος πασοκος και ο αγγελος δεξιος.
    ρε ρεμαλια αντι να κρυβεστε στα ταρταρα εχετε το θρασσος και ξαναβγαινετε σαν τα σκουλικια να ξαναφατε ?ΕΣΕΙΣ ΑΘΛΙΟΙ δεν κυβερνουσατε αυτη την δυσμοιρη χωρα?
    εσεις δεν την καταντησατε δουλακι των διεθνων τραπεζιτων ?
    εγω ρε συ αθλιε κυβερνουσα η' ο κολωτουμπας η' το κκε η' ο συριζα?
    για να διορισετε ενα συγγενη σας η' να παρετε μια πρωαγωγη καντε γαργαρα ,οχι καμηλες αλλα ελεφαντες.
    ΛΟΥΦΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από τα σχόλια που διάβασα καταλαβαίνω ότι, όχι μόνο είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αλλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
    Είμαι πρώην πασόκος και πιστεύω ότι διαθέτω τη στοιχειώδη αντικειμενικότητα για να κατηγορήσω δικαίως τις προηγούμενες, αλλά και την νυν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για τα τραγικά τους λάθη και τη διαφθορά που εξέθρεψαν.
    Όμως να διαβάζω όλους αυτούς τους ύμνους για τον Καραμανλή, πέρα από κάθε λογική, όταν η πραγματικότητα η ίδια αποδεικνύει την αποτυχία του και την ανεπάρκεια του, δεν το αντέχω.
    Θέλει παληκαριά για να γυρίσεις την πλάτη σου ακόμη και στο κόμμα σου. Να τολμήσεις να πεις την αλήθεια ακόμη και αν πονάει. Θέλει αρετή και τόλμη η ευθυκρισία που δεν αφήνεται να επηρεαστεί από την προσωπική συμπάθεια, την οικογενειακή πολιτική παράδοση ή το προσωπικό βόλεμα.
    Εγώ έριξα μαύρη πέτρα στο Πασόκ συνειδητά και αποφασισμένα και γνωρίζω νεοδημοκράτες που έκαναν το ίδιο γιατί περισσότερο αγαπούσαν την Ελλάδα από το διεφθαρμένο κόμμα τους και τον γιαλατζί πρωθυπουργό με τους βουλιμικούς υπουργούς του. Το ίδιο και ο ΓΑΠ για να μη νομίζετε ότι εθελοτυφλώ προκατειλημμένα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες φίλοι μου του στυλ, φταίγαν οι συνεργάτες του και δεν ήξερε ή πως τώρα ετοιμάζει βιβλίο για να τα πει όλα!! Τι να πει δηλαδή, όταν δεν μίλησε όταν έπρεπε;
    Κρίμα, και πάλι κρίμα συνέλληνες μου, γιατί τέτοια παληκαριά δεν την βρήκα σε αρκετούς εδώ μέσα.
    Ας πιαστούμε όλοι μαζί αντάμα και ένας ένας να αρχίσουμε να πέφτουμε στον γκρεμό, άλλος φωνάζοντας Παπανδρέου, άλλος Καραμανλή, ο τρίτος Παπαρήγα και εν τέλει ό,τι βούλεται ο καθείς.
    Και η πατρίδα ας πάει στον πάτο. Αρκεί τα μαγαζάκια να είναι ανοικτά και η πολιτική τους πελατεία πιστή να κάθεται στα τραπεζοκαθίσματα του πιο παρακμιακού και πρόστυχου σκυλάδικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολλοί προσπαθούν να βγάλουν τον Καραμανλή αθώα περιστερά, μέχρι πέρυσι κάνεις μας δεν ήξερε εδώ στην Ελλάδα οτι είμαστε περίγελοι όλου του κόσμου. η κατρακύλα είχε ξεκινήσει χρόνια και αν ήταν αθώος ο Καραμανλής έπρεπε να τους είχε βγάλει στην φόρα όλους, τελικά ποιοι φταίνε? ΟΛΟΙ μπλε και πράσινοι. Όσο κάθαρμα είναι ο ένας, τόσο είναι και ο άλλος, δυστυχώς αυτοκάθαρση δεν γίνεται, ΑΛΛΟΙ πρέπει να τους...καθαρίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 3800 είναι στη λίστα....Μετά θα αλλάξουμε σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάθε φορά που γράφεται τέτοιο λιβελογράφημα για τον Καραμανλή ξεπηδούν αυτόματα πολυάριθμοι σχολιαστές από το πουθενά. Είναι αγαπημένο θέμα η λασπολογία. Δυστυχώς αν και το επίπεδο του Ιστολογίου είναι υψηλό, το επίπεδο αυτών που σχολιάζουν τέτοια θέματα πιάνει πάτο. Αντί να γράφεται κύριοι για σουβλάκια, φάλαινες και όλα τα συναφή, ψάξτε να βρείτε τα κίνητρα των δήθεν δημοσιογράφων που αναλαμβάνουν το ύψιστο έργο της Ενημέρωσης.
    Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει οτι η ευρωπαική οικονομική κρίση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιλογές του εκάστοτε Έλληνα πρωυθπουργού? Μήπως βρίσκετε κοινά σημεία μεταξύ Focus και Marianne?
    Τι κοινό έχουν ο Hubert Burda, ο Robert Assaraf και ο Jean Francois Kahn? Για να βοηθήσω οι δύο πρώτοι είναι ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων περιοδικών και ο τρίτος διευθυντής του Marianne.
    Δυστυχώς για πολλούς στην Ελλάδα η πολιτική ταυτότητα είναι επάγγελμα και τυφλωμένοι από μίσος, άγονται και φέρονται από εκάστοτε τσαρλατάνους της Λιβελογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και ενεκα της φυσης του ιστολογιου, μην ξεχναμε, πως επι Καραμανλη εγκαινιαστηκε και μια σειρα σχεσεων με την Τουρκια ανευ προηγουμενου.

    Για παραδειγμα.

    2) Η συνεργασια μεταξυ ελληνικου και τουρκικου ναυτικου με ανταλλαγη επισκεψεων.

    http://img121.imageshack.us/img121/6412/65019348.png
    ==================================
    @12 Ιουλίου 2010 11:50 μ.μ.

    Ανώνυμε γράφεις ανακρίβειες.

    Τα κολλητηλίκια μεταξύ TDK και ΠΝ είχαν αρχίσει απο το 1999 και πρίν, όταν κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης.

    Ο υπογράφων ήταν μαζί με απόσπασμα της ΜΥΚ επί του 454 (της Φ/Γ Ψαρά)το 1999 στη Βάρνα (της Βουλγαρίας), για τα 100 χρόνια του Βουλγαρικού Ναυτικού.

    Επί του πλοίου στο αγκυροβόλιο της Βάρνας, επιβιβάστηκε αντιπροσωπεία του ΤΔΚ (ΤΚ ΠΝ), με Αξκούς, Υπολόγους και Υπαξκούς.

    Στο Καρρέ Αξκών του 454 αναρτήθηκε το έμβλημα της Τουρκικής Φ/Γ, το οποίο ήταν μια Οθωμανική Γαλέρα (ένα κωπήλατο πλοίο) και o Κυβερνήτης του 454 Αντιπλοίαρχος Δημητριάδης, πρώην υπασπιστής του Ναυάρχου Λυμπέρη, επισκέφτηκε την Τουρκική Φ/Γ κατόπιν πρόσκλησης του ΤΚ Κυβερνήτη.

    Είχα αναλάβει καθήκοντα ασφάλειας Πλοίου μαζί με έτερους συνάδελφους απο την ΜΥΚ, και συνόδευσα τους Τούρκους Υπολόγους (Αρχικελευστές) στην γέφυρα του Πλοίου, όπου οι ΤΚ Υπολόγοι κοιτούσαν το τι είχαμε χαραγμένα στους χάρτες που ήταν επί της τράπεζας χαρτών.

    Η αντιπροσωπεία του ΤΔΚ πήγε σχεδόν παντού στο Πλοίο, εκτός απο το Κονταίνερ επικοινωνιών και ο δωμάτιο της ΑΠΕΞ.

    ---------->Τα γράφω αυτά για να δείτε το τι προπαγάνδα πέφτει εδώ μέσα, και ότι συνήθως οι περισσότερες αναρτήσεις σχολίων που γίνονται είναι για τα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @12:05μ.μ
    Επειδή χρειάζεται κάποιος να σου εξηγήσει μερικά πράγματα, γιατί δεν τα πιάνεις:

    1. Το άρθρο ήταν απλώς η αφορμή, οι λεπτομέρειες δεν μας ενδιαφέρουν -δεν χρειαζόμαστε τον Γάλλο να μας πει τι γίνεται εδώ, ξέρουμε τι γίνεται. Όπως επίσης τα κίνητρά του και το επίπεδό του μας αφήνουν αδιάφορους.

    2. Μιλάμε για σουβλάκια και φάλαινες, για να μιλήσουμε με τρόπο, χαριτολογώντας, αλλά και για να συμπιέσουμε το νόημα σε δύο-τρείς λεξούλες. Γιατί αν μιλήσουμε όπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και να εκφράσουμε τα ειλικρινή αισθήματά μας, θα ακούσεις πολύ χειρότερα πράγματα που δεν θα σου αρέσουν καθόλου! Να 'σαι λοιπόν ευχαριστημένος που μιλάμε για σουβλάκια και φάλαινες! Και δεν πρόκειται για λασπολογία, λασπολογία είναι να ρίχνεις λάσπη σε κάποιον που δεν το αξίζει. Όταν το αξίζει, δεν είναι λάσπη, είναι κοσμητικά επίθετα!

    3. Αναρωτήσου καλύτερα αν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που ΔΕΝ πιστεύει οτι η Ελληνική κρίση (και κατάντια) οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιλογές του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού! Γιατί αυτό είναι το θέμα και άσε το άρθρο στην άκρη.

    4. Στο κάτω-κάτω και να υπερβάλει ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, περισσότερο καλό κάνει παρά κακό, ιδιαίτερα σε μια εποχή που δεν τιμωρείται o κάθε εγκληματικά υπαίτιος! Πάλι νά' σαι ευχαριστημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περί λιβελογραφημάτων ένα πράγμα έχω να πώ.
    "Εκ στόματος κοράκων, κρά..."
    Από κει και πέρα, είναι πλέον δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης να επιληφθεί για όποιες χυδαιολογίες προσβάλουν έμμεσα ή άμμεσα την ίδια την Ελλάδα. Αυτό σε πρώτη φάση.
    Σε δεύτερη φάση, η προσβολή κατά πρόσωπο, είναι της δικαιοδοσίας του προσβεβλημένου για το πώς θα την διαχειριστεί.
    Ελπίζουμε να δώσει απάντηση ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, όπως έδωσε και πριν λίγους μήνες στα λιβελογραφήματα του Focus.
    Διότι όταν εμφανίζονται τέτοιες τάσεις λασπολογίας μέσα στον ευρωπαικό τύπο, ο κάθε σώφρων πολιτικός θα έπρεπε να σκέφτεται το αυτονόητο, δηλ. το "περίμενε και τη δική σου σειρά..."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. { Κάθε φορά που γράφεται τέτοιο λιβελογράφημα για τον Καραμανλή ξεπηδούν αυτόματα πολυάριθμοι σχολιαστές από το πουθενά. Είναι αγαπημένο θέμα η λασπολογία. Δυστυχώς αν και το επίπεδο του Ιστολογίου είναι υψηλό, το επίπεδο αυτών που σχολιάζουν τέτοια θέματα πιάνει πάτο. Αντί να γράφεται κύριοι για σουβλάκια, φάλαινες και όλα τα συναφή,

    ψάξτε να βρείτε τα κίνητρα των δήθεν δημοσιογράφων που αναλαμβάνουν το ύψιστο έργο της Ενημέρωσης.

    Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει οτι η ευρωπαική οικονομική κρίση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιλογές του εκάστοτε Έλληνα πρωυθπουργού?

    Μήπως βρίσκετε κοινά σημεία μεταξύ Focus και Marianne?
    Τι κοινό έχουν ο Hubert Burda, ο Robert Assaraf και ο Jean Francois Kahn? Για να βοηθήσω οι δύο πρώτοι είναι ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων περιοδικών και ο τρίτος διευθυντής του Marianne.

    Δυστυχώς για πολλούς στην Ελλάδα η πολιτική ταυτότητα είναι επάγγελμα και τυφλωμένοι από μίσος, άγονται και φέρονται από εκάστοτε τσαρλατάνους της Λιβελογραφίας.

    13 Ιουλίου 2010 12:05 μ.μ. }


    συμφωνώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μη μαλωνεται ρε σεις για ολους εχει. δεξιοι παρτε το δεξι μου, αριστεροι το αριστερο μου και εσεις του μεσσαιου χωρου μπορειτε να παρετε το μεσσαιο μου! (χωρις παρεξηγηση και σεβομενος απολυτα το μπλογκ)

    πανκης πικραμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε 13 Ιουλίου 2:42 μ.μ.
    Σε ευχαριστώ για την ανάλυση της πολιτικής σου σκέψης. Έτσι μπορώ να γίνω κοινωνός της πολιτικής σου ωριμότητας.
    1. Σε αντίθεση με σένα δεν θεωρώ οτι τα κίνητρα και το επίπεδου του 'Γάλλου δημοσιογράφου' πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους... Όπως όλες οι εξουσίες έτσι και η 4η είναι εξίσου στιγνή και αποβλέπει πάντα σε κάτι. Δυστυχώς οι λειτουργοί της Δημοσιογραφίας σήμερα είναι πολλοί λίγοι.
    2. Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο. Δυστυχώς γεννήθηκα και παρέμεινα ρεαλιστής. Γι' αυτό δεν τσιμπάω σε συνθήματα, κραυγές και τσιτάτα. Διάβασε ξανά τις 5 πρώτες παραγράφους και αν νομίζεις οτι αυτό λέγεται Δημοσιογραφία και Ενημέρωση τότε πρέπει να ψαχτείς...
    3. Φυσικά και όλοι οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος ευθύνονται για την κατάντια της Χώρας. Είχαν όμως όλοι τις ίδιες προθέσεις? Είχαν όλοι τις ίδιες προυποθέσεις διακυβέρνησης του Κράτους? Γιατί δεν παρατηρείται το ίδιο μένος και η ίδια κριτική για τον Κ. Σημίτη ή για την μέγιστη οικ. Μητσοτάκη?... Ο λαός είναι άμοιρος ευθυνών?
    4. Για το τέταρτο σημείο σου, αν ο αρθρογράφος υπερβάλλει δεν κάνει καλό, αλλά διαπράττει ύβρη. Άν κάποιος είναι εγκληματικά υπαίτιος πρέπει να βρεθεί προ της Δικαιοσύνης (αν λειτουργεί και αυτή σωστά στη χώρα μας). Μαζί με τον Καραμανλή πρέπει να λογοδοτήσουν οι κ. κ. Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Σημίτης, Μαντέλης, Λαλιώτης, Χριστοδουλάκης, Τσοχατζόπουλος, Παπανδρέου, Παπαντωνίου, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου και πάει λέγοντας. Κραυγές και λάσπη στην πολιτική δεν χωράνε. Πρέπει οι υπέυθυνοι να πληρώσουν με δήμευση περιουσιών και γιατί όχι και φυλάκιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 13 Ιουλίου 2010 4:52 μ.μ.

    χαχα σωστος! εδω και 36 χρονια πρασινοκοκκινομπλε σας δουλευουν μπρος στα μουτρα σας και κανωμανε στην πλατη σας και εσεις ακομα συνεχιζετε να μαλωνετε γι'αυτους τους αλητες? ντροπη σας! ξυπνηστε επιτελους! απο οτι ομως διαβασα παραπανω μαλλον προτιματε να κοιμαστε ησυχοι.
    λοιπον, περαστικα σας...

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΕΚΑΡΑ ΔΕ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΑΚΡΑΤΗ,ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΤΖΗ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 13 Ιουλίου 2010 4:14 μ.μ.
    Δηλαδή θες να πείς οτι, ή είναι εβραίοι ή κωλογλύφτες των εβραίων.

    Jean-François Kahn:
    Born in Viroflay, Yvelines, he is the brother of scientist Axel Kahn, and son of a JEW parent.

    ................................

    Hubert Burda supports Steven Spielberg's Shoah Foundation. In October 1999 he received the Interfaith Gold Medallion from the International Council of Christians and Jews for his services to German-Jewish reconciliation.

    .................................

    Robert Assaraf (Arabic: روبرت الصراف‎) (born in Rabat, 1936 - ) is a Moroccan JEW historian and writer. He resides in Paris, France.

    Και ο νοών νοείτω..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΙ:"Σύμφωνα με το περιοδικό: «Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων.Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009.»"

    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΟΜΩΣ,ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.."ΓΥΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΝΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΣΕ 10, 20, 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΙΝ 10, 20, ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,
    Σ-Υ-Σ-Τ-Η-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Α!!! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΣΟΔΩΝ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,
    (ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΙΠΟΤΑ)
    ΣΕ ΜΟΡΦΗ..ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, ΤΡΙΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΩΝ,ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΧΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΔΑΝΕΙΟ, ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΣΕ Χ-Ω-Ρ-Ε-Σ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ/ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ!!!!

    ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο...ΤΖΕΦΡΥ-ΜΙΝΕΪΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, (ΚΙ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ), ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΟΤΑΝ Ε-Π-Ι-Δ-Ο-Τ-Η-Σ-Ε-Ι-Σ ΑΠΟ ...ΕΥΕΡΓΈΤΕΣ/ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ/ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΠΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΠΙΣΩ,ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ...

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ???

    ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ..ΑΠΟΔΌΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ...ΑΜΥΑΛΟΥΣ...ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ:"ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ, ΠΑΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ! ΠΟΝΤΑΡΑΤΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ!!! ΚΑΚΩΣ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ..ΜΑΣΗΣΑΝΕ...ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ..ΚΑΙ ΚΑΛΑ..ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ...ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΩ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!! ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ,ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ, Ή Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-(ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΩΝ,ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΕΔΩ. ΕΓΩ,Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΥ...ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ,ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΦΥΓΟΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΠΟΨΥΧΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΧΑΣΑΠΗΔΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΟΥΛΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ...ΠΑΙΞΑΝ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ..ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΩΣΤΑ,ΕΧΑΣΑΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΦΤΑΙΕΙ. Ή ΜΑΛΛΟΝ..ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 7 ΦΤΑΙΝΕ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!

    ΑΣ "ΦΑΜΕ" ΛΟΙΠΟΝ,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 7!!!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 293 ΑΔΑΕΙΣ, ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ..ΒΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ..ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ...ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 293!!!!

    ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΝΤ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ....
    ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ..."ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΝ" ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ,ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!
    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΔΟΤΩΝ! ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ!!!!!ΑΞΙΖΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ:
    "Αν επενδύσει κάποιος στη νίκη ενός αλόγου, φταίει το άλογο αν δεν κερδίσει; Χρωστάει το άλογο αυτά, τα οποία επενδύθηκαν πάνω του; Έστω ότι κάποιος από εμάς έχει μια “καλή” ιδέα για να βγάλει χρήματα και απλά αυτή η ιδέα απαιτεί χρ... Δείτε περισσότεραήμα για να υλοποιηθεί. Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Αναζητάς χρηματοδότη, για να σε στηρίξει στο εγχείρημά σου. Βρίσκεις δηλαδή κάποιον και του “υπόσχεσαι” κέρδη. Του λες, για παράδειγμα, δώσε μου 100.000 ευρώ και εγώ σε πέντε χρόνια θα σου δώσω πίσω 1.000.000 ευρώ. Του εξηγείς πώς θα το κάνεις αυτό και εκείνος κρίνει κι αποφασίζει.
    Γιατί τον συμφέρει να σε χρηματοδοτήσει; Γιατί κανένα δάνειο δεν δίνει τέτοια τεράστια “απόδοση”. Τα δάνεια έχουν συγκεκριμένα επιτόκια, ενώ ένας τέτοιος συνεταιρισμός δεν έχει “ταβάνι”. Ο χρηματοδότης κρίνει το ρίσκο και ο ίδιος αποφασίζει μόνος του το “επιτόκιο”. Μπορεί να ζητήσει τη μερίδα του λέοντος των κερδών, χωρίς να κατηγορηθεί ποτέ για τοκογλυφία.
    Η λογική σε μια τέτοια περίπτωση είναι απλή. Όσο πιο μεγάλο το ρίσκο, τόσο πιο μεγάλη η “απαίτηση”. Γιατί υπάρχει ρίσκο; Γιατί στηρίζεσαι αποκλειστικά πάνω στις ικανότητες αυτού, στον οποίο “επενδύεις”.

    Αν είναι βλάκας ή ανίκανος ή άτυχος, υπάρχει πιθανότητα να μην πάρεις τίποτε πίσω. Αυτός, στον οποίο ποντάρεις, δεν σου “χρωστάει” τίποτε. Όχι απλά δεν σου χρωστάει αυτά που σου υποσχέθηκε, αλλά δεν σου χρωστάει ούτε καν αυτά που αποδεδειγμένα σου πήρε. ΜΟΝΟΝ ΑΝ κατορθώσει και βγάλει αυτά που σου υποσχέθηκε, μόνον τότε σου “οφείλει”. ΑΝ δεν κατορθώσει να τα βγάλει, δεν σου “χρωστά” τίποτε. Σε περίπτωση αποτυχίας του κοινού πρότζεκτ, δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ νομικό δικαίωμα πάνω του ή πάνω στην περιουσία του. Μόνον γι’ αυτά που έχεις λάβει “υπόσχεση” έχεις δικαίωμα διεκδίκησης και εφόσον βέβαια αυτά υπάρχουν. Τίποτε άλλο.
    Αν δεν υπάρχουν, απλά το παίρνεις απόφαση ότι έχασες τα χρήματά σου σε κάτι που δεν άξιζε …όπως λανθασμένα νόμιζες.

    Αν το καταλάβει αυτό το παράδειγμα ο αναγνώστης, θα αλλάξει ριζικά την άποψή του για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Θα πάψει να πέφτει θύμα της προπαγάνδας των τοκογλύφων. Την προπαγάνδα, που θέλει το ελληνικό κράτος να είναι υπερχρεωμένο. Στην πραγματικότητα το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος δεν είναι καν χρέος. Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% είναι ομόλογα. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι το δημόσιο χρέος είναι 250 δις ευρώ, τα 150 δις είναι ομόλογα και άρα δεν είναι πραγματικό χρέος.

    Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Θέλουμε να πούμε ότι με τα ομόλογα το ελληνικό κράτος φαινόταν ότι δανειζόταν χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε δάνειο. Το δάνειο ήταν εξ’ αρχής πληρωμένο, εφόσον το πλήρωναν οι “επενδυτές”!Άρα, δεν ήταν δάνειο του ελληνικού κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται στο θέμα των υποχρεώσεων. Η Ελλάδα απλά ζητούσε χρήματα με μια υπόσχεση κέρδους. Μια αφηρημένη υπόσχεση κέρδους.Έβγαινε στη διεθνή αγορά και ζητούσε χρήματα …”Επενδύστε” πάνω μου 1 δις ευρώ και σε δέκα χρόνια θα σας δώσω 1,5 δις …”Επενδύστε” στην ανάπτυξή μου …”Επενδύστε” στην οικονομία μου …”Επενδύστε” στις ανάγκες μου, που θα με ξαναφέρουν μπροστά σας. Κάποιοι την “άκουγαν” και αφού “πείθονταν”, “επένδυαν” πάνω της. “Επένδυαν” όμως και δεν της δάνειζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ:
    "Αν επενδύσει κάποιος στη νίκη ενός αλόγου, φταίει το άλογο αν δεν κερδίσει; Χρωστάει το άλογο αυτά, τα οποία επενδύθηκαν πάνω του; Έστω ότι κάποιος από εμάς έχει μια “καλή” ιδέα για να βγάλει χρήματα και απλά αυτή η ιδέα απαιτεί χρ... Δείτε περισσότεραήμα για να υλοποιηθεί. Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Αναζητάς χρηματοδότη, για να σε στηρίξει στο εγχείρημά σου. Βρίσκεις δηλαδή κάποιον και του “υπόσχεσαι” κέρδη. Του λες, για παράδειγμα, δώσε μου 100.000 ευρώ και εγώ σε πέντε χρόνια θα σου δώσω πίσω 1.000.000 ευρώ. Του εξηγείς πώς θα το κάνεις αυτό και εκείνος κρίνει κι αποφασίζει.
    Γιατί τον συμφέρει να σε χρηματοδοτήσει; Γιατί κανένα δάνειο δεν δίνει τέτοια τεράστια “απόδοση”. Τα δάνεια έχουν συγκεκριμένα επιτόκια, ενώ ένας τέτοιος συνεταιρισμός δεν έχει “ταβάνι”. Ο χρηματοδότης κρίνει το ρίσκο και ο ίδιος αποφασίζει μόνος του το “επιτόκιο”. Μπορεί να ζητήσει τη μερίδα του λέοντος των κερδών, χωρίς να κατηγορηθεί ποτέ για τοκογλυφία.
    Η λογική σε μια τέτοια περίπτωση είναι απλή. Όσο πιο μεγάλο το ρίσκο, τόσο πιο μεγάλη η “απαίτηση”. Γιατί υπάρχει ρίσκο; Γιατί στηρίζεσαι αποκλειστικά πάνω στις ικανότητες αυτού, στον οποίο “επενδύεις”.

    Αν είναι βλάκας ή ανίκανος ή άτυχος, υπάρχει πιθανότητα να μην πάρεις τίποτε πίσω. Αυτός, στον οποίο ποντάρεις, δεν σου “χρωστάει” τίποτε. Όχι απλά δεν σου χρωστάει αυτά που σου υποσχέθηκε, αλλά δεν σου χρωστάει ούτε καν αυτά που αποδεδειγμένα σου πήρε. ΜΟΝΟΝ ΑΝ κατορθώσει και βγάλει αυτά που σου υποσχέθηκε, μόνον τότε σου “οφείλει”. ΑΝ δεν κατορθώσει να τα βγάλει, δεν σου “χρωστά” τίποτε. Σε περίπτωση αποτυχίας του κοινού πρότζεκτ, δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ νομικό δικαίωμα πάνω του ή πάνω στην περιουσία του. Μόνον γι’ αυτά που έχεις λάβει “υπόσχεση” έχεις δικαίωμα διεκδίκησης και εφόσον βέβαια αυτά υπάρχουν. Τίποτε άλλο.
    Αν δεν υπάρχουν, απλά το παίρνεις απόφαση ότι έχασες τα χρήματά σου σε κάτι που δεν άξιζε …όπως λανθασμένα νόμιζες.

    Αν το καταλάβει αυτό το παράδειγμα ο αναγνώστης, θα αλλάξει ριζικά την άποψή του για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Θα πάψει να πέφτει θύμα της προπαγάνδας των τοκογλύφων. Την προπαγάνδα, που θέλει το ελληνικό κράτος να είναι υπερχρεωμένο. Στην πραγματικότητα το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος δεν είναι καν χρέος. Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% είναι ομόλογα. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι το δημόσιο χρέος είναι 250 δις ευρώ, τα 150 δις είναι ομόλογα και άρα δεν είναι πραγματικό χρέος.

    Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Θέλουμε να πούμε ότι με τα ομόλογα το ελληνικό κράτος φαινόταν ότι δανειζόταν χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε δάνειο. Το δάνειο ήταν εξ’ αρχής πληρωμένο, εφόσον το πλήρωναν οι “επενδυτές”!Άρα, δεν ήταν δάνειο του ελληνικού κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται στο θέμα των υποχρεώσεων. Η Ελλάδα απλά ζητούσε χρήματα με μια υπόσχεση κέρδους. Μια αφηρημένη υπόσχεση κέρδους.Έβγαινε στη διεθνή αγορά και ζητούσε χρήματα …”Επενδύστε” πάνω μου 1 δις ευρώ και σε δέκα χρόνια θα σας δώσω 1,5 δις …”Επενδύστε” στην ανάπτυξή μου …”Επενδύστε” στην οικονομία μου …”Επενδύστε” στις ανάγκες μου, που θα με ξαναφέρουν μπροστά σας. Κάποιοι την “άκουγαν” και αφού “πείθονταν”, “επένδυαν” πάνω της. “Επένδυαν” όμως και δεν της δάνειζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάποιος θα ρωτήσει “δηλαδή όσοι ψήφισαν ΝΑΙ είναι λαμόγια”; Η απάντηση είναι σαφής: ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. Ή Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ από οικονομικά ή ΕΝΤΕΛΩΣ κομματόσκυλα. Αυτό όμως δεν ελαφρύνει την θέση τους. Δεν διαχειρίζονται το ψιλικατζίδικο του μπαμπά τους (μακάρι να είχαν θα καταλάβαιναν περισσότερα) αλλά τις τύχες ενός ολόκληρου Έθνους.Υπό αυτές τις συνθ... Δείτε περισσότεραήκες, είναι συνένοχοι. Το γνωρίζουν και γι’ αυτό τρέχουν ασθμαίνοντες για να διασωθούν. Γνωρίζουν και τις “ιδιωτικές” δημοσκοπήσεις με δείγμα 12,000 ανθρώπων (!!) που δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως.

    Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, εμείς δηλαδή πρέπει τάχιστα να αποτινάξουμε τους εμπνευστές της μεγάλης ληστείας και να επιστρέψουμε τα λεφτά του ΔΝΤ μέχρι τελευταίας δεκάρας ώστε να τους ξεφορτωθούμε. Μπορεί να χρειαστεί να πεινάσουμε για 2-3 μήνες. Εκεί όμως θα φανεί εάν πραγματικά αξίζουμε να σωθούμε. Εάν μπορούμε να αφυπνίσουμε την συλλογική ηθική που μας κράτησε ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια.Τώρα θα αποδείξουμε εάν αξίζουμε να λεγόμαστε Ελληνες και να είμαστε Ελεύθεροι. "

    http://alithinapsemata.wordpress.com/2010/07/08/οι-έλληνες-θα-δώσουν-την-μάχη-των-λαών-α/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν υπέγραφε δάνειο η Ελλάδα, για να πάρει τα χρήματά τους. Δεν έβαζε υποθήκες, για να πάρει τα χρήματά τους. Η Ελλάδα απλά “τύπωνε” χαρτάκια, τα οποία έγραφαν πάνω …”Οφείλω να σου δώσω —δεν σου χρωστάω— εξαιτίας μιας υπόσχεσης”. Αυτό δεν το έκανε από πονηριά. Κοινή συνεννόηση υπήρχε μεταξύ της Ελλάδας και των “επενδυτών”. Συνέφερε τους τοκογλύφους... Δείτε περισσότερα να τους “οφείλει” και να μην τους “χρωστάει”, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πήγαιναν φυλακή για τοκογλυφία. Θα πήγαιναν φυλακή τόσο οι τοκογλύφοι όσο και οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Ελλάδας.Αυτό ήταν το παιχνίδι των κρατικών ομολόγων. Μια ενδιάμεση τράπεζα έδινε στην Ελλάδα τα χρήματα που “ζητούσε” από την αγορά και τα χρήματα που της έδινε τα έπαιρνε η τράπεζα αυτή από τους “επενδυτές”. Οι “επενδυτές” αγόραζαν από την τράπεζα ομόλογα.Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τα ομόλογα μοιάζουν με τα αποκόμματα των γραφείων στοιχημάτων.

    Το κράτος είναι ένα “άλογο”, η ενδιάμεση τράπεζα είναι ο “μπουκμέικερ” και ο “επενδυτής” είναι ο τζογαδόρος, ο οποίος κρατάει το απόκομμα που έχει πληρώσει. Αυτός, ο οποίος έχει το απόκομμα αυτό, διεκδικεί κέρδη, αλλά χωρίς δικαιώματα πέρα από αυτά τα κέρδη. Όταν υπάρχουν κέρδη, τα αποκόμματα είναι νόμιμα και πανίσχυρα έγγραφα. Όταν δεν υπάρχουν τέτοια, είναι άχρηστα χαρτιά. Οι τοκογλύφοι έχουν τέτοια “αποκόμματα” στην αναπτυξιακή “κούρσα” του ελληνικού κράτους και κανένα άλλο δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση έπαιξαν και έχασαν. Αυτοί έπαιξαν και άρα αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν. Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, που ήταν το “άλογό” τους.

    ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ,ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ :

    http://olympia.gr/2010/06/12/imf-story-greece/

    ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

    "ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ “ΗΡΩΕΣ” ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ…-Εάν η Ελλάδα αναδιάρθρωνε το χρέος ΠΡΙΝ ψηφίσει το μνημόνιο, τότε οι πιστωτές θα συρόντουσαν σε συνδιαλλαγή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΓΓΥΑ πέραν των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους! Θυμηθείτε οι καμμένοι από το χρηματιστήριο, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ; Ακριβώς ότι θα έκαναν τα ομόλογα αυτοί που τα κατείχαν. (Οι φίλοι της “νέας διακυβέρνησης” βέβαια, γνώριζαν τις ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ μεθοδεύσεις και θησαύρισαν με τα CDS). Αντίθετα η επαναχρηματοδότηση της χώρας θα ήταν πλέον δική τους αναγκαιότητα, όπως μια τράπεζα επαναχρηματοδοτεί τον ΛΑΝΑΡΑ για να συνεχίσει τη λειτουργία του μπας και πάρει κάτι πίσω.

    ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;-

    Τωρα όμως, ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΙ, εάν η Ελλάδα πάει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι ΝΕΟΙ πιστωτές της που “εξαγόρασαν” τις υποχρεώσεις, έχουν προσημειώσει ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΕΘΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς δικαίωμα αναστροφής από την Ελλάδα, χωρίς το δικαίωμα οποιασδήποτε προσφυγής. ΕΤΣΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

    Καταλάβατε πόσο εύκολα (νομίζουν ότι) ξεπούλησαν την Πατρίδα; Χωρίς μάλιστα να δώσουν δεκάρα τσακιστή!Εάν μάλιστα περίμεναν 24 ώρες (!!) για να υπογράψουν το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είχε μπει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με την ενεργοποίηση του άρθρου 122 της σ. Λισσαβόνας ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕ Η GOLDMAN SACHS!

    Ναι, οι διαχρονικοί σύμβουλοι της Νέας διακυβέρνησης. Για τέτοιο αίσχος μιλάμε. Γι’ αυτό ο Παπακωνσταντίνου έτρεχε την επομένη της ψήφισης για να περάσει τις πραξικοπηματικές τρποποιήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @NADIA:

    Καλά τα λες, αλλά υπάρχει ένα μικρό κώλημα:

    Αν επιστρέψουμε τα πρόσφατα δανεικά αυτή τη στιγμή και κηρύξουμε πτώχευση, το πιθανότερο είναι να μας την πέσει η παγκόσμια κάστα της τοκογλυφίας (οι οικογένειες τραπεζιτών που έχουν ως χόμπυ τον έλεγχο και την δυνάστευση του πλανήτη με το δικαίωμα που τους έδωσε ο υπόλοιπος βλάκας πλανήτης) κηρύτοντάς μας κρυφό πόλεμο, έτσι ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ!
    Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα χρηματοδοτήσουν εχθρούς και δαίμονες, θα προκαλέσουν χάος στη χώρα -έως πόλεμο, έτσι ώστε να επιστρέψουμε ή να καταλήξουμε στο ίδιο ή χειρότερο αποτέλεσμα: Υπερχρέωση, ή άμεσο ξεπούλημα της χώρας.


    Που σημαίνει, ότι λογάριασες χωρίς τον ξενοδόχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όσοι εναντιώνεστε στον Κώστα Καραμανλή, θα φάτε καλά!!!
    Όπου νάναι τυπώνει το βιβλίο του.
    Θα σκάσουν πολλοί!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σε ποιον εκδοτικό οίκο θα το τυπώσει; Στου Walt Disney;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ ΑΠΕΛΛΗΣ
    Έχει κάνει συμβόλαιο με μικρό σχετικά άγνωστο εκδοτικό οίκο (MODERN TIMES)...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Διέρρευσε ο τίτλος του βιβλίου:

    "Πως να καταστρέψετε μια χώρα σε 5 χρόνια, για αρχάριους!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τζίμη, εδώ νομίζω ότι πρέπει όλοι να γελάσουμε με το σχόλιο-ατάκα- του ανώνυμου φίλου 14 Ιουλίου 2010 4:05 μ.μ.
    Έγραψε και έκανε πολύ καλή τριπλέτα, από τις καλύτερες που έχω δει ανάμεσα σε τρεις σχολιαστές.
    Φίλε μου, βγάλει δε βγάλει βιβλίο ο Καραμανλής, ο ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει από την ανατολή, το μαύρο χάλι της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξει, εσύ θα συνεχίσεις να βγάζεις το ψωμί σου ταξιδεύοντας, εγώ θα συνεχίζω να δημιουργώ σε μια χώρα που δεν την ενδιαφέρει ο πολιτισμός και ο Καραμανλής θα συνεχίσει να ζει παρασιτικά, όπως έμαθε να κάνει από τα παιδικά του χρόνια, στην Ραφήνα προετοιμάζοντας τον/την Καραμανλή Γ΄.
    Το ίδιο θα σου έλεγα χωρίς δισταγμό και για τον Παπανδρέου και ας ήμουν κάποτε πασόκος.

    Για αυτό, ας μην σκάμε...

    Χαίρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ ΑΠΕΛΛΗΣ
    Λοιπόν, θα αποκαλύψω τον τίτλο του βιβλίου που θα εκδόσει σύντομα (το φθινόπωρο) ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής:

    " ΟΙ ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ " !!!
    Τα πάντα γύρω από αυτό το σοβαρό ζήτημα με στοιχεία, φωτό κλπ !
    Θα γίνει Ο χαμός !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα το προλογίζει ή ο Θεόδωρος Πάγκαλος ή ο Ευάγγελος Βενιζέλος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χα, δε σφάξανε που θα τον ξαναψόφιζε ο λαός!
    Καλύτερα να ψοφίσουμε όλοι μας κι εμείς και τα παιδιά μας. Τρελά λέμε τώρα;
    Να φύγει να πάει αλλού το παλιολαμόγιο που ντρόπιασε το όνομα του Καραμανλή (του γέρου)!

    Παλιός Νεοδημοκράτης (όχι πια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.