5/7/10

Σε... θαλάσσια "οικόπεδα" θα χωριστεί το Αιγαίο!

Σε… νεροτεμάχια (κατά το αγροτεμάχια) αναμένεται να χωριστεί ένα μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου πελάγους.
Στην εν λόγω απόφαση φέρεται να καταλήγει η κυβέρνηση, καθώς εκτιμάει ότι με τον τρόπο αυτό θα αυξήσει τα έσοδά της από την ανεύρεση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο στην παρούσα κακή οικονομική συγκυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει στον διαχωρισμό των ελληνικών χωρικών υδάτων σε … θαλάσσια «οικόπεδα» - ή καλύτερα νεροτεμάχια, όπως υπάρχει η σκέψη τελικά να ονομαστούν.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα κυβερνητικό σχεδιασμό, ο διαχωρισμός αυτός θα προχωρήσει μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο θα προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Στο πλαίσιο αυτό και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση -για ευνόητους λόγους- δεν ανακοινώνει απολύτως τίποτα, φαίνεται ότι ήδη υπάρχουν κάποιοι χάρτες με θαλάσσια «οικόπεδα» εντός των χωρικών μας υδάτων και συγκεκριμένα στο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο πέλαγος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται όσον αφορά την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων που θα εντοπιστούν να ακολουθήσει το μοντέλο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Νορβηγίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών, προβλέπει την ενοικίαση αυτών των θαλάσσιων «οικοπέδων» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τη χώρα μας να καρπώνεται ένα σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη που θα προκύπτουν για τον ιδιώτη.

Ολα τα δεδομένα βρίσκονται στο τραπέζι τόσο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα όσο και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη οι οποίοι θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις, σε συνεννόηση πάντα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

10 σχόλια:

  1. H εκδιδόμενη στην Ελλάδα αλβανόφωνη εφημερίδα «Tribuna, χαρακτηρίζει «Αλβανό» τον Σωτήρη Νίνη, στο φύλλο της 18ης Ιουνίου 2010.

    Ο Σωτήρης Νίνης κατάγεται από το χωριό Κούδεσι της Χειμάρρας, στη Βόρεια Ήπειρο. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, έζησαν στο πετσί τους την κρατική τρομοκρατία επί καθεστώτος Χότζα, όπου υποχρεώνοντας να απαρνηθουν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους.

    Η εφημερίδα γράφει για τον αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Νιγηρία και αναφέρει πως ο «Σοτίρ Νίνι» έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε αντικατάσταση του Φάνη Γκέκα.

    Το φύλλο της εφημερίδας:

    http://www.tribuna-news.com/pdf/20100622021026_TqEsFtribuna.pdf

    Η σελίδα του άρθρου:

    http://i.imgur.com/BtbY7.png

    Τι ειρωνία, να έχει η εφημερίδα κρατική διαφήμιση και στο ίδιο φύλλο ο Υπουργός Εσωτερικών να λέει σε συνέντευξή του «θέλουμε να ακούσουμε τους μετανάστες»...

    Να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Νίνης, συντοπίτης του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, είχε δηλώσει γραπτώς πριν χρόνια πως ήθελε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΑΔΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ-3

    http://omadaneoneforiakon.blogspot.com/2010/07/3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπου υπάρχουν οικόπεδα υπάρχουν και "καταπατητές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Εθνικός κτηματομεσίτης για να κοιμάται ήσυχος θα μοιράσει τα πάντα.
    Κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να ξελασπώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρακαλούσα όσους δεν γνωρίζουν από θέματα διαχείρισης έργων και ενεργειακής πολιτικής να μην εκφέρουν γνώμη και άποψη γιατί εκτίθενται: η μέθοδος είναι σωστή, το θέμα είναι να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία όχι μόνο για να υπάρξει η επιστημονικά και εθνικά συνεπής κατοχύρωση των δικαιωμάτων αλλά και η τεκμηριωμένη τεχνοκρατική παρακολούθηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου έργων για την αξιοποίηση του συνόλου των συμβατικών και εν δυνάμει πλεονεκτημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καναμε το λαθος και παραχωρησαμε την περοχη μεταξυ αιμου και δουναβη στους βουλγαρους και αφου φαγανε την ανατολικη ρωμυλια(την περιοχη μεταξυ αιμου και ροδοπης)τωρα ζητουν και την μακεδονια.αφου δωσανε χωρο για ειρηνικη εγκατασταση στην περιοχη του βαν στους χαζαρους μετα χασαμε και ολη την αυτοκρατορια .αφου δωσαμε την ιωνια τον ποντο και ολα τα δικαιωματα μας στην μ.ασια τωρα ζητουν οι τουρκοι και το αιγαιο.ΓΙΑΤΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ και ειδικα καποιους που τους εχουν θεοποιηση και ο λογος ειναι ενας οπως ειπε ο χορτον -για μια 1 ωρα εξουσιας οι ελληνες πολιτικοι ειναι ικανοι να ξεπουλησουν τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ψάρια θα πάρουν ιθαγένεια ή μόνο υπηκοότητα;Κατά τις μετακινήσεις τους θα θεωρούνται διπλοί πράκτορες και θα θανατώνονται ή θα περνάνε λαικό δικαστήριο;
    Οι τσιπούρες σε τι γλώσσα θα μιλάνε ;

    Αντε να χαθούν και αυτοί και όλο τους το σόι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλτατε 05 Ιουλίου 2010 8:28 μ.μ. Να υπενθυμίσω ότι τον Πύρρο Δήμα δεν τον έχουν αφήσει ποτέ ήσυχο τα αλβανικά μμε και δεν του συχώρεσαν ποτέ ότι δηλώνει πάντα περήφανος Έλληνας βορειοηπειρώτης’…βλέπετε κουραστήκαν πολύ να μας εξαλβανισουν και δεν το κατάφεραν...
    (σε αντίθεση με τους ελλαδιτες που αρκετοί κατάφεραν να μας κάνουν να νιώσουμε αλβανοί μεσα σε λίγους μίνες αφότου ήρθαμε σαν μετανάστες στην ίδια την μητέρα πατρίδα αλλα τη να κάνουμε τάχει αυτά η ράτσα μας μήπως τους μικρασιάτες δεν τους λεγανε τουρκόσπορους η τους πόντιους ρωσοποντιους…ελληνορωσουσους να το καταλαβω …)
    Τώρα έχουν ξεκινήσει ένα παρόμοιο θέατρο με τον Νινη
    Τον ανεβοκατεβάζουν ‘ο αλβανος άσος στο ελληνικό ποδόσφαιρο’ και τετοιες μπούρδες
    Ούτε μια φορά δεν ανέφεραν τη αίμα έχει στις φλέβες του στα αλβανικά κανάλια
    Και ση Ελλάδα μας έχεις ξεχάσει….τον Νινη τον δοξάζεις, την Χιμάρα που τον γέννησε…?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστίνα μου, είπες μόνο για τα ψάρια, αλλά ξέχασες τα λοιπά θαλασσινά (χταπόδια, καλαμάρια, αστακούς, καραβίδες), δηλαδή τα μαλάκια.
    Αυτά τα "μαλάκια" τι ρόλο θα παίξουν;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελίνα μου δεν τα έμαθες τα νέα;
    Τα Μαλάκια του Αιγαίου βγήκαν στην στεριά και αναλαμβάνουν σημαντικούς ρόλους πχ. πως πετάμε το μελάνι , που το πετάμε και αν δεν το πετάμε τι ακριβώς το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.