24/7/10

«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει την πολιτική τάξη»


Ομιλία Κ. Παπούλια στη Γιορτή της Δημοκρατίας
Αυστηρή κριτική στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό», για την «ελληνική παρακμή», άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας σήμερα στη Γιορτή για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελιξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη», τόνισε.
Ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για μια Ελλάδα «που έγινε Δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία» και κάλεσε το κράτος να εφαρμόσει πρώτο τους νόμους και να αποδείξει ότι «η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια, ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους».
Τότε μόνο, «παρά την κρίση και την φτώχεια που αναπόφευκτα πλήττει μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, μπορούμε να περιμένουμε διέξοδο», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι «η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία».
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι με το ξέσπασμά της έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία, αυτός που ξεκίνησε το 1974. Εκτίμησε δε ότι παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, «η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς, στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και καταστροφικές».
«Η Ελλάδα έγινε δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν μπορέσαμε, παρά τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, να φτιάξουμε μια υγιή και ευρεία παραγωγική βάση για τη χώρα ούτε δομές διαφανούς διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στη Γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως και πέρυσι σε ιδιαίτερα λιτό ύφος, οι καλεσμένοι ανήλθαν σε 1.300, εκ των οποίων περισσότεροι από 850 ήταν αγωνιστές της Αντίστασης.
NAΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

11 σχόλια:

  1. Καλύτερα θα ήταν σήμερα να μην μιλάνε. Ό,τι και να πουν ηχεί σαν κοροϊδία στ' αυτιά των Ελλήνων. Γερο-Κάρολε, ήσουν κι εσύ εκεί, υπηρέτησες πιστά τον μεγαλύτερο τσαρλατάνο που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα κι έβαλες την υπογραφή σου σαν ΥπΕξ του στην προδοτική μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, αδιαφορώντας για το τι θα απογίνουν οι συντοπίτες σου από την Β. Ήπειρο. Καλό κουμάσι είσαι και του λόγου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Προεδρε,τα χρηματα που δανεισατε στον Ανδρεα για την ποζ βιλλα σας τα επεστρεψε?Οχι τιποτε αλλο αλλα για να πιεσουμε και εμεις βρε παιδι μου.Αμαρτια τοσα χρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Ελλάδα έγινε δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν μπορέσαμε, παρά τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, να φτιάξουμε μια υγιή και ευρεία παραγωγική βάση για τη χώρα ούτε δομές διαφανούς διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Άξιος Πρόεδρος των νεοελλήνων. Είναι ο μέσος σημερινός νεοέλληνας, αυτοπροσώπως. Που χωρίς να έχει πραγματικό όραμα και μακροπρόθεσμη στρατηγική, αυτοσχεδιάζει έτσι στα σκόρπια επειδή τα βλέπει όλα κοντόφθαλμα, και φυσιολογικά στο τέλος σπάει τα μούτρα του. Και μετά κάνει ιδανικές αναλύσεις γιά το τι πήγε στραβά.

    Όταν γίνονταν όλα αυτά που περιγράφει ο κ. Πρόεδρος στο παραπάνω απόσπασμα, ο ίδιος ήταν παρών στο γίγνεσθαι της εποχής και έπαιρνε μέρος στα δρώμενα. Τότε δεν τα έβλεπε. Ή τα έβλεπε και δεν μίλαγε. Και τώρα που η φούσκα που ξεκίνησε να φουσκώνει εκείνη την εποχή έσκασε εκκωφαντικά, έρχεται να τα διαπιστώσει περίλυπος. Όμως οι πολιτικοί άνδρες οφείλουν να προβλέπουν και να προλαμβάνουν. Οφείλουν να είναι Προμηθείς και όχι Επιμυθείς. Αν μη τι άλλο, όφειλε στο διάγγελμά του, εκεί που μίλαγε για τις ευθύνες της πολιτικής τάξης, να χρησιμοποιήσει πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Αλλά μίλησε με το απρόσωπο και γενικό "πολιτική τάξη", που σημαίνει διάχυση ευθυνών σε όλους γενικά κι' αόριστα, μέχρις εξαφανίσεως (των ευθυνών). Άξιος νεοέλληνας Πρόεδρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόεδρε το ξέρουμε ποιος ευθύνεται, αλλά ξέρουμε επίσης ότι κανένας πολιτικός δεν θα πάει φυλακή. Φυλακή θα πάμε οι κουλουρτζήδες και οι περιπτεράδες. Εδώ αμείβονται όσοι παραχωρούν εθνικό χώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o monofthalmos karolos ine basilias prosta stous tiflous o timios karolos ine agios prosta sta kleftronia tis politikis zois mas to na klebis ine isodinamo na blepis ton klefti kai na mi milas kai se afto proedre to exis diapraksi to adikima apo ti dekaetia tou 80 kai exoume 2010 diladi 25+ eti kanis tin papia asxeta an den ta ekrinis kai den exis anamiksi kanis tin papia pou ine xirotero apo to na ebazes to xeri sto bazo me to meli an exis esto kai ligo tsipa paretisou tora na pame se ekloges kai o theos mazi mas prin ine arga i zimia ine emgali kai kathe mera megaloni paretisou prin perasoume to simio mi epistrofis exis efthini kai tha minis stin istoria os o proedros pou ekane tin papia 25 eti kai otan pragmatika eprepe na timisi to aksioma tou kriftike piso apo dikeologies mikres anousies tha se epenesoun oli mas an paretithis tha dosis mia lisi sto problima mas tha apofasisi o laos kai na kani pali to idio lathos tote distixos den iparxi sotiria oute o theos de mas sozi kai na simiosoume edo oti pleon den iparxi kanis thesmos pou na mpori na epnefsi to lao akoma kai o stratos exi toso poli diabrothi pou exi mini klismenos sta dika tou mikroproblimata kai den blepi oti i xora xanete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κάρολος Παπούλιας έγινε ΥΠΕΞ για έναν και μοναδικό λόγο:
    Διότι ως άβουλο άτομο που είναι, δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει κάτι άλλο από αυτό που ήθελε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Είχε προηγηθεί η περίπτωση του ΥΠΕΞ Ασημάκη Φωτήλα, όπου άλλα του είχε πει ο Ανδρέας να υπογράψει με την ΕΟΚ και άλλα -αφού τα είχε ...πιεί στο πάρτι- υπέγραψε!!!

    Τον απέλυσε με σήμα του, όταν αυτός βρισκόταν στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα.
    Στο Ελληνικό δεν τον περίμενε κανένας και πήρε ...ταξί για το σπίτι του!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την εχεις λερωμενη και συ τη φωλια σου Καρολε.....
    Σε ειδαμε και στην αντιδραση σου στη Μπενακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ λέω ο Αγγέλου γιανα συμπληρώσειτα 400 χιλιάρικα που του ζητά η ανακρίτρια, να ζητήσει δανεικά από τον Παπούλια και από τον Χάλαγκ!
    Σα δεν ντρέπεστε λέω γω!

    αβγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ευθύνες για την παρακμή μας έχει ο πολιτικός κόσμος..."
    Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο πολιτικός κόσμος, προέρχεται μέσα από την κοινωνία. Και άρα οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο αυτόν, αλλά και μέλη της κοινωνίας που φθείρουν και ισοπεδώνουν τα πάντα. Μέλη της κοινωνίας, που με τις πράξεις τους καταπίεσαν και καταπιέζουν τους ελάχιστους σωστούς και φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας, σε όλους τους χώρους. Βεβαίως, οι πολιτικοί όφειλαν να επαγρυπνούν και να αφουγκράζονται, να ξέρουν τι γίνεται και όχι να ενδιαφέρονται μόνο για τα μικροσυμφέροντα και τις παρεούλες τους. Τώρα καλώς τους τα ψέλνουν, αλλά είναι και λίγο αργά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Καρολος με την Μαργαριτα και ο Ανδρεας με την γυναικα του Δκτη
    της Εθνικης που τον διορισε ο Ανδρεας και πηρε την ...αμοιβη αυτη. Βρε αντε απο εδω ολοι τους που
    θα καθορισουν αυτοι οι σερναμενοι το υψος του πηχυ.Απο τον καφενε τραβηξαν τον συνταξιουχο και τον κανανε προεδρο αναγορευοντας τον και σαν αναντικαταστατο, δηθεν.
    Υπαρχουν αξιολογοτατα ατομα που ζουνε στην σκια διοτι ουτε το πολιτικο συστημα ουτε ο λαος αυτος
    που το στηριζει τους εκπροσωπει.
    Η Ελλαδα δεν ειναι ορφανη,μονο που
    τα Δικα της Παιδια δεν συμμεταχουν
    σε αυτη την φαση της απαξιωσης των
    παντων απο τους ασημαντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 30 χρόνια ΟΛΟΙ βλέπατε και δεν μιλάγατε. Είστε το ίδιο ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ μ' αυτούς που τα έπαιρναν και βούλιαξαν τον τόπο.
    Τώρα είναι αργά. Τι να σε κάνω τώρα Κάρολε;
    Άντε κάτσε στο ανάκτορο τρώε πίνε και μη μας ζαλίζεις κι εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.