7/7/10

Επιμένουν στις προκλήσεις

Με υπέρπτηση 8 μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι, επανήλθαν οι Τούρκοι στις προσφιλείς τακτικές τους. Είχαν προηγηθεί εικονικές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη

Ο τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από 8 μαχητικά αεροσκάφη, 4 F-16 και 4 F-4 Phantom εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς καμία προειδοποίηση, στις 15:55 βόρεια της Σάμου.

Αμέσως ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τους εναέριους εισβολείς. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ακολούθησαν εμπλοκές, δηλαδή εικονικές αερομαχίες μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών.

Κατά την αποχώρησή τους, οι Τούρκοι δε δίστασαν, να πετάξουν πάνω από ελληνικό έδαφος.

Η υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι έγινε στα 9.500-11.000 πόδια από 2 F-16 και 4 F-4 και στα 24.600 πόδια από τα υπόλοιπα 2 F-16. Άρα ολόκληρος ο σχηματισμός των τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από το ελληνικό νησί.

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται μετά από τις πρόσφατες έρευνες τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Βόρειο Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και το συναγερμό- φάρσα που προκάλεσαν οι Τούρκοι, μόλις προχθές, διεκδικώντας ρόλο στην έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο.
news247.gr

13 σχόλια:

  1. Mε την ευκαιρία του συγκεκριμένου άρθρου θέλω να ρωτήσω τον ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ κύριον ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ που υποθέτω ότι ασφαλώς θα γνωρίζει λόγω της γνώσης του πάνω στον στρατιώτικό τομέα τα εξής,είναι γνωστό τοις πάσει ότι οι ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ μπαίνουν καθημερινά και παραβιάζουν τον εθνικόν εναέριο χώρο της Πατρίδας μας και ερωτώ με το μυαλό μου και μπορεί αυτό που θα πω να είναι και κάποια κοτσάνα αλλά δεν γνωρίζω και απλώς καταθέτω την γνώμη-προτασή μου,δηλαδή από την στιγμή που οι ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ μπαίνουν να μην τους αναχαιτίζουμε παρά μόνο να τους στοχοποιούμε κλειδώνουμε τους με τα αντιαεροπορικά συστήματα αεράμυνας της χώρας και έτσι να γλυτώνουμε και πολλά κάυσιμα και τα αεροπλάνα μας δεν τελιώνουν το πτητικό όριο ζωής που έχουν γιατί είναι γνωστό ότι ότι μηχάνημα τσουλάει-πετάει παλιώνει και φθήρεται και άσε τους ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ να χαλάνε κάυσιμα,ανταλλακτικά και κυρίως να παλιώνουν και να φθήρουν τον αεροπορικό τους στόλο λόγω χρήσης και τα λεωτά γιατί από την στηγμή που δεν τους καταρίπτουμε ποιός λόγος να μπαίνουμε σε αυτήν την τακτική της φθοράς και των εξόδων του αεροπορικού μας στόλου.Με αδημονία και προβληματισμό θα περιμένω την απάντηση του ΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν 2 χρόνια περίπου , όταν άρχισαν οι γείτονες τις εναέριες παραβιάσεις σε Αγαθονήσι – Φαρμακονήσι- Φούρνους κλπ , ΌΛΟΙ μας εδώ φωνάζαμε «ρίξτον τον π@@@τη» να τελειώνουμε. Σήμερα βλέπουμε τις παραβιάσεις σαν απλά καθημερινά δρομολόγια και έχουν δημιουργήσει μια de facto κατάσταση και υπάρχει αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο FIR Αθηνών .Εάν τα ρίχνανε από την αρχή όμως σήμερα όλα θα είχαν λυθεί.
    Σε ένα χρόνο θα μιλάμε ότι χάσαμε από λάθος χειρισμούς και το μισό Αιγαίο.
    Ρίξτε τα – βουλιάξτε τα να ησυχάσουμε.!!!!!!!!!!!!!!!
    Δεν πρόκειται να μας κάνουν τίποτα. Απλά και ταπεινά θα λουφάξουν στην τρύπα τους.

    Με αυτή την λογική ΚΩΣΤΑ (να μην τους αναχετίζουμε γιατί είναι άχρηστο) Δεν χρειάζονται και τα επίγεια ραντάρ - οπλικά συστήματα , γιατί ποτέ μέχρι και σήμερα δεν χρεισημοποιήθηκαν

    Ένα δυο πυραβλάκια χρειάζονται για την αρχή.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Πέτρο, εάν ήμουνα εθνοφύλακας στο Φαρμακονήσι, θα τους είχα ρίξει με το ...G-3 !!!
    Αφού πετάνε τόσο χαμηλά μέσα στο δραστικό βεληνεκές του G-3, κάτω κι από τα 300 μέτρα όπως λένε, κάθε φορά που θα περνούσαν από πάνω, θα τους το άδειαζα και ό,τι γίνει!!!
    Ή καύσιμο θα εύρισκα, ή ηλεκτρονικά όργανα, ή πυρομαχικά ή τον κώλο του μαλάκα του πιλότου.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Το όραμα των Τούρκων είναι να πάρουν το μισό Αιγαίο -τουλάχιστον.

    2.Αυτό που κάνουν κάθε μέρα είναι απλώς εξάσκηση μέχρι να να έρθει αυτή η μέρα, αλλά και γιατί μπορεί να χρειαστούν την εξάσκηση για κάτι άλλο, αφού μας έχουν εμάς πρόχειρους και πρόθυμους.

    3. Δεν φοβούνται τίποτα αφού και μεγαλύτερη δύναμη έχουν και δεν υπάρχει απολύτως κανένας οργανισμός που να μας προστατεύει με οποιοδήποτε τρόπο και να τους κάνει "ντα" αν αυτοί κάνουν "ντου".

    4. Με την παθητική μας στάση και τη γεναιόδωρη ανέχειά μας, έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα μακροχρόνιο προηγούμενο καλωσορίσματος του τύπου "ελάτε να παίξουμε".

    4. Όσα και προβληματα κι αν έχουν, αν τους δωθεί η κατάλληλη ευκαιρία, θα την αρπάξουν.

    5. Με το προηγούμενο που έχουμε δημιουργήσει, αν εμείς ξαφνικά αρχίσουμε να ρίχνουμε αεροπλάνα στη μέση του παιχνιδιού, θα φανούμε σίγουρα ως οι "κακοί" και θα τους δώσουμε την ευκαιρία που ζητούν.

    Επομένως, αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε νομίζω, είναι να αρχίσουμε να σκληραίνουμε τη στάση μας σιγά-σιγά, ήπια και με χαλαρές προειδοποιήσεις, προκειμένου να κερδίσουμε ξανά το χαμένο σεβασμό σε βάθος χρόνου.
    Το πως ακριβώς, είναι δουλειά των αρμόδιων που χαράζουν στρατηγικές και παίρνουν αποφάσεις.
    Εκτός αν έχουν και αυτοί συνηθίσει να "παίζουν" μόνο και κάτι τέτοιο θα τους τρόμαζε και θα τους έβγαζε έξω από τα νερά τους.
    Εννοείται υπό την προϋπόθεη τα καμάρια οι πολιτικοί μας να τους έδιναν το "οκέυ" θυσιάζοντας τη κουμπαριά και τις πολλές οικειότητες του τύπου "ο φίλος μου ο Γιώργος"!

    Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλληνας 6:13 π.μ.: "Δεν φοβούνται τίποτα αφού και μεγαλύτερη δύναμη έχουν και δεν υπάρχει απολύτως κανένας οργανισμός που να μας προστατεύει..."

    Σ' αυτό μην είσαι τόσο απόλυτος φίλε μου. Δεν είναι τόσο δυνατοί όσο νομίζεις (όρα ΡΚΚ). Απλώς μετά το '74 έχουν πάρει το πάνω χέρι στον ψυχολογικό τομέα. Επειδή πήραν τη μισή Κύπρο κατόπιν προδοσίας (υπό αμερικανική ενορχήστρωση και επίβλεψη) και κάτι ανάλογο έγινε δυνητικά σε περιορισμένη κλίμακα στα Ίμια με παρόμοιο τρόπο, έχει αναπτυχθεί ένα φοβικό σύνδρομο σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

    Το φοβικό αυτό κλίμα το καλλιεργούν συνεχώς διάφοροι εγχώριοι 'αναλυτές' και κάποιες 'δεξαμενές σκέψης' και φροντίζουν να το διαχέουν στην κοινωνία μέσω προθύμων δημοσιογράφων. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη της Τουρκίας απέναντί μας την παρούσα περίοδο και κάποιοι εντός των τειχών φροντίζουν να το συντηρούν και να το ανακυκλώνουν γιά να μάς κάνουν να αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε συνέχεια 'προστασία' (όπως γίνεται με τα νυχτερινά κέντρα περίπου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε τζίμη θα μας τρελάνεις
    Έλα να σου δώσω το δικό μου G3 και αν πετύχεις αεροπλανοφόρο με αυτή την ταχύτητα θα γυρίσω την σεξουαλικότητά μου άμεσα.
    Για γίνει αυτό χρειάζεται τουλάχιστο 20-30 G3 ταυτόχρονα να ρίχνουν , για να έχεις κάποια μεγάλη πιθανότητα να το ρίξεις.
    Για μένα εδώ στην ακτογραμμή είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσω σκηνικό έντασης και τρεχάλας , αλλά επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και η πολιτεία θα σφυρίζει αδιάφορα , κρατάω την ψυχραιμία μου. Ξέρεις πόσα ελικοπτεράκια περνάνε στα 300 μέτρα (πολύ πιο εύκολος στόχος). Να δεις κάτι πλωτά τους που καθημερινά το παίζουν άνετα παραβιάζουν στα 200 μέτρα ,να έχεις το G3 δίπλα σου να σε γαργαλάει , αλλά η ψυχραιμία η πουτάνα να σε καβαλάει και να κάνεις την πάπια. Αυτή η στιγμή είναι που βράζεις , αλλά βράσιμο – βράσιμο πού ξέρεις!!!

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εφόσον έχουμε σε ποσότητα πουλημένους Ελληνες εν ζωή ,το μισό Αιγαίο θα είναι η αρχή.
    Κανονισμένα δεν είναι τι φωνάζουμε , δεν μας τα είχαν πει είτε έμμεσα είτα άμεσα και εμείς τους ψηφίσαμε ή κάναμε αποχή πηγαίνοντας στις παραλίες για μπάνιο.
    Τώρα γιατί αντιδρούμε δεν καταλαβαίνω άλλωστε έτσι είναι όταν ''θέλουν κάποιοι ήσυχο βραδυνό ύπνο''

    Οι περισσότεροι σε διατεταγμένες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ<

    Υπηρετούν και άλλοι τιμημένοι στον ελληνικό στρατό, που δεν είναι Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. `Έλα να σου δώσω το δικό μου G3 και αν πετύχεις αεροπλανοφόρο με αυτή την ταχύτητα θα γυρίσω την σεξουαλικότητά μου άμεσα.
    Για γίνει αυτό χρειάζεται τουλάχιστο 20-30 G3 ταυτόχρονα να ρίχνουν , για να έχεις κάποια μεγάλη πιθανότητα να το ρίξεις.`

    Βλέπω δεν σας έχουν εξηγήσει πώς να κάνετε ΑΑ πυρά με τον ατομικό οπλισμό σας.

    Παρά το γεγονός ότι το διαμέτρημα 5,56 είναι λιγότερο αποτελεσματικό για ΑΑ πυρά απο το 7.62 ή και το 12.7, υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος να κάνουμε ΑΑ πυρά:

    -Ο τυπικά λάθος τρόπος, είναι να ευθυγραμμίζουμε το όπλο με τον στόχο-α/φος, ένω το α/φος κινείται σε πορεία παράλληλη με το οπτικό μας πεδίο.

    - Ο σωστός τρόπς λέγεται Deflection Shooting. Με απλά λόγια, υπολογίζουμε την ταχύτητα και την πορεία του εχθρικού α/φους, και στοχεύουμε εκει που θπολογίζουμε ότι ΘΑ βρίσκεται το εχθρικό α/φος μετά απο ένα χρονικό διάστημα.

    Το ώς άνω διαδάσκεται συνήθως σε μονάδες Πεζικού. Προσωπικά θεωρώ ότι ΑΑ βολές εναντίων α/φών με ατομικό οπλισμό 5.56 απο στρατιώτες με τόσο μικρή πείρα με τα όπλα όπως οι στρατιώτες του ΕΣ, αποτελεί απλά σπατάλη πυρομαχικών και θα πρέπει να αποφεύγεται.

    ¨Οπως σωστά σημειώνει ο Πέτρος όμως, οι πιθανότητες να χτυπηθεί Ελικόπτερο με ατομικό οπλισμό 5,56 εάν ο στρατιώτης έχει τις κατάλληλες γνώσεις Deflection Shooting και είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, είναι πολύ μεγαλύτερες. Αλλιώς, και πάλι ένας ανεκπαίδευτος και αφελής στρατιώτης έχει πολύ μικρές πιθανότητες να χτυπήσει ελικόπτερο με τον ατομικό του οπλισμό 5,56.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα έκανα πρόβες με τροχιοδεικτικά πριν.
    Μέχρι να το ρεγουλάρω.
    Αλλά και να μη το έριχνα, τι θα γινόταν; ΤΙΠΟΤΑ!!!
    Με κάτι πιό αργό στην αρχή, μπορείς να βελτιωθείς.
    Υπάρχουν πολλοί ...βουλευτές που πετάνε με ελικόπτερα προς άλλα νησιά !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Να μας ειδοποιείτε αν θέλετε παρακαλώ...Καλή γειτνίαση, σημαίνει να χτυπάς το κουδούνι του γείτονά σου όταν θέλεις να τον επισκεφτείς και όχι να του πηγαίνεις ξαφνικά!!"
    Ετσι δεν είπε στον Ερντογάν ο πρωθυπουργός μας, προκειμένου να "διασφαλίσει" τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στο FIR;
    Τώρα φταίει η Τουρκία να του πεί "Σας ψάχναμε να σας ειδοποιήσουμε, αλλά ...συνεχώς απουσιάζετε κ. Παπανδρέου...";
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δέν ξέρω πώς λέγεται σήμερα η Α/Α βολή αλλά παλιά γινόταν μέ στόχευση μέσω μέρμιθας.
    Μιλάμε γιά πρό...χριστού εποχή.
    Στίς ασκήσεις έριχναν ένα βαρέλι από έναν γκρεμό καί τό γάζωναν μέ τά 50άρια.
    Πάντως αυτοί οι...φαντάροι μέ τά ίδια 50άρια σέ Α/Α βολές γέμισαν τόν αέρα μέ κομάτια από τούρκικα αεροπλάνα τό 74.
    Φανταστικό θέαμα η πτώση μογγολοαεροπλάνου!!!!
    ..καί τά πεινασμένα σκυλιά από κάτω περίμεναν νά φάνε τό γεύμα τους ...ήξεραν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Blepo oti i katastasi exei orimasei kai sygoura kapoios yperthermoaimos tha kanei tin arxi (me olo tou to dikio), giati to parakanan me tis prokliseis, alla oi "Ellines" politikoi pou kybernoun simera tin xora mas den fainetai na ydronoun apo kati tetoia.

    Pantos syngratitheite lebentes, giati prepei na gnorizete oti tha timorithite paradeigmatika, afou tolmate na amfisbitisete tis kales protheseis ton geitonon mas, pou yperiptantai panta me filikes diatheseis ton enaerio xoro mas. Etsi to thelei h elliniki filoksenia.

    Eidika meta apo tin systasi pou ekane o Giorgakis ston filo tou Ertogan, opos pio pano anefere kai h Elina, na mas eidopoioun toulaxiston otan erxontai kai ola einai mia xara.

    Etsi linei mia kali kybernisi simera tetois problimata....

    Gia koita pou ftasame Thee kai den kaneis tipote !!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.