23/7/10

Η Τουρκία θα αποκτήσει πυρηνικά

Του Κωστάκη Αντωνίου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλυψε στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου ότι η Τουρκία σκοπεύει -και έχει τη δυνατότητα- να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου, οι οποίες αναδημοσιεύονται από το «Εθνος» των Αθηνών, η αποκάλυψη έγινε σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, σε εστιατόριο στη Μόσχα.

Παρά το γεγονός ότι ξένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Τελ Αβίβ, η πρώτη που πραγματοποιεί Έλληνας πρωθυπουργός στο Ισραήλ, έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την όξυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, ο Γ. Παπανδρέου διέψευσε τις εκτιμήσεις αυτές. Μιλώντας σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον κ. Νετανιάχου, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύεται συγκρούσεις στην περιοχή.

«Είμαστε γείτονες, ζούμε στην ίδια περιοχή, επιθυμούμε την ειρήνη, δεν εκμεταλλευόμαστε συγκρούσεις στην περιοχή. Παίρνουμε και θα πάρω και άλλες πρωτοβουλίες και με την Τουρκία για ειρηνικό διάλογο για να προχωρήσουμε στο κτίσιμο μιας ειρηνικής γειτονιάς, προς όφελος όλων».

Ο κ. Παπανδρέου επαίνεσε την πρόσφατη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για χαλάρωση του αποκλεισμού της Γάζας, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η οριστική λύση του προβλήματος. Σχετικά με το Παλαιστινιακό, εξέφρασε την ελπίδα, αλλά και την πεποίθηση ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες θα οδηγήσουν σε απευθείας συνομιλίες στο προσεχές διάστημα.

Από πλευράς του, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός τόνισε ότι Ελλάδα και Ισραήλ έχουν πάρα πολλά κοινά τα οποία βασίζονται σε αρχές και αξίες που διδαχθήκαμε από τον ελληνικό πολιτισμό. Χαιρέτισε την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού και δήλωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνευση στην περιοχή. Τέλος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, να του μεταφέρει την ειλικρινή διάθεσή του για διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι όχι μόνο το Ισραήλ έχει τη διάθεση να διαπραγματευθεί, αλλά και να συμφωνήσει.

Ο κ. Νετανιάχου αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Παπανδρέου, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Δεν ενοχλεί την Τουρκία

Ενδεικτικό των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου να μην αξιοποιήσει τη σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ είναι και δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου. Το «Έθνος» γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιθυμεί την ολόπλευρη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε τομείς, όπως η οικονομία, το εμπόριο, η τεχνολογία και η στρατιωτική συνεργασία, αποσυνδέοντας, όμως, τις σχέσεις αυτές από την τουρκοϊσραηλινή κρίση.

Ελληνική πηγή δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από την υπερσύγχρονη τεχνολογία την οποία χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνοϊσραηλινή κοινή άσκηση που διακόπηκε λόγω της αιματηρής επίθεσης στο στόλο της Γάζας, θα επαναληφθεί το φθινόπωρο.

Η ίδια πηγή τονίζει ότι ιδιαίτερα σημαντική θα είναι για την Ελλάδα και η ενδεχόμενη μεταστροφή του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι στην Ουάσιγκτον, στα ελληνοτουρκικά, καθώς μέχρι τώρα, μάλλον καχυποψία υπήρχε έναντι της Ελλάδος.

Επισημαίνεται, πάντως, η στενή συνεργασία της Κύπρου με τον Ισραήλ και ιδιαίτερα με ισραηλινών συμφερόντων εταιρειών για την έρευνα προς ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

17 σχόλια:

  1. Τους Ισραηλινούς περιμέναμε να μας το πουν; Δημοσιεύτηκε πριν ένα μήνα ολόκληρη ανάλυση:
    http://hellads.wordpress.com/2010/06/21/οι-πυρηνικές-φιλοδοξίες-της-τουρκίας/

    Ποια είναι η πολιτική μας εν όψη μιας τέτοιας εξέλιξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Аν μπορείτε δείξτε τον κανακαρη ΓΑΠ, με το κιπα (αυτο που φορουν οι εβραιοι στο κεφαλι) μπροστα απο το μνημειο του ολοκαυτωματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά την "αποκάλυψη" των ισραηλινών για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας, που έγινε στον γιωργάκη τους. Ο οποίος προπαντός δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει φιλοδοξίες, πέρα δηλαδή από την μέσω ΔΝΤ προτεκτορατοποίσή της. Συνεπώς αδυνατεί και δεν εκμεταλεύεται καμμία ευκαιρία που της παρουσιάζεται, ούτε καν εποφελείται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από πού αλλού ρε παλλουκάρι μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά η Τουρκία εάν δεν της τα δώσετε εσείς;

    Από Αμερική/Αγγλία δεν μπορεί, διότι οι Εβραίοι το ελέγχετε το πράγμα.
    Από την Τεχεράνη πάλι δεν μπορεί, αφού λέτε ότι δεν έχει και θα τα καταστρέψετε εάν πάει να τα φτιάξει.
    Από Γαλλία, Ρωσία ή Κίνα; Μπορούμε να πάρουμε κι εμείς!
    Από Πακιστάν; Θα δώσει σε μας η Ινδία σε κόντρα !
    Εκτός και εάν τα φτιάξει μόνη της και σας το έχει πει.
    Αλλά τότε, εάν δεν βρούμε από αλλού, μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς με την βοήθεια της ελληνικής ομογένειας που έχει τις άκρες σε επιστήμονες !!!

    Το παραμύθι σας και τον εκβιασμό σας δεν τον τρώμε !!!
    Οτιδήποτε, μπορούμε και μόνοι μας -Ελλαδίτες και Κύπριοι- να το αντιμετωπίσουμε.
    Εσείς σε τι θα μας βοηθήσετε όταν οι πολιτικοί μας είναι κλάστες και δεν κάνουν ούτε τα προβλεπόμενα σε Κύπρο και Αιγαίο;
    Για να γίνει μάγκας ο Πάγκαλος χρειάζεται να έχει την πυρηνική σας βόμβα στα χέρια του;

    Ή τα βρίσκετε με τους Παλαιστίνιους και καθόσαστε στο μέρος που σας αναλογεί να καλλιεργείτε τα γκρέιπφρουτ σας, ή παίρνετε πούλο !!!
    Τόσα προβλήματα έχουμε, να βάλουμε και τα πυρηνικά τώρα στο κεφάλι μας;
    Διότι ξέρετε ότι τον φοβισμένο άνθρωπο μπορείτε να τον έχετε του χεριού σας !!!
    ΟΥΣΤ και ξανά ΟΥΣΤ !!! ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτονόητο θεωρώ ότι η πολιτική ελίτ της Ελλάδος διακατεχόμενη από φοβικό σύνδρομο αδιαφορεί πλήρως για το ενδεχόμενο της απόκτησης ή και ανάπτυξης πυρηνικών όπλων εκ μέρους της Τουρκίας.. Η εθνική ασφάλεια δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΔΝΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Και τι θα κάνει το Ισραήλ εν όψη μιας Τουρκίας με πυρηνικά όπλα; Το Ισραήλ που διαθέτει ήδη πυρηνικά. Το Ισραήλ που κινεί θεους και δαίμονας κατά του Ιράν που κατηγορείται (και από το Ισραήλ) ότι κατασκευάζει πυρηνικά, τι θα κάνει; Το αποκάλυψε επίσης στον κ. Παπανδρέου; Αλλιως ή είδηση είναι μισή. Ποιος βοηθάει την Τουρκία ώστε να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πυρηνηνικά; Αλλιως η είδηση είναι στο 1/3.Τι ζήτησε ο κ. Νετανιάχου από την Ελλάδα; Αλλιως η είδηση μηδενίζεται και γίνεται παγίδα, προάγγελος συμφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμείς μπορούμε. Επιστήμονες έχουμε. Αλλά δεκαετίες διαλέγονται να κυβερνήσουν πολιτικοί κάτω όχι του μετρίου αλλά και του απαραδέκτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 23 Ιουλίου 2010 2:21 μ.μ.,

    ναι,το είδα κι εγώ στη ΝΕΤ και απόρησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τι μας νοιάζει εμάς ΓΑΠ αν η Τουρκία φτιάξει πυρηνικά; Εμείς πρέπει να βρούμε μετρητά να πληρώσουμε το Δημοσιοϋπαλληλιστάν μας, διάβαζε κομματικούς στρατούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν έλθει ο Νετανιάχου στην Αθήνα, να του φορέσουμε φουστανέλα και τσαρούχια να πάει στον Άγνωστο να καταθέσει στεφάνι!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν αποκτήσουν και οι πρωτόγονοι πυρηνικά... πάει η ανθρωπότητα για φούντο!
    Είναι σαν να δώσεις σε ένα τρίχρονο μια χειροβομβίδα να παίξει και να του δείξεις και πως τραβάνε την περόνη!

    Η μόνη ελπίδα είναι να στραφούμε εμείς οι Έλληνες στην αμυντική τεχνολογία, πχ να εφευρέσουμε μια τεχνολογία που θα αφοπλίζει τα πυρηνικά και θα τα κάνει να πέφτουν σαν ζούφια! Εκεί να δεις γέλιο!

    Αν εντωμεταξύ καταφέρναμε το ίδιο και για τα συμβατικά, θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στα... σπαθιά! Να συνεχίσουμε από 'κεί που είχαμε μείνει -το '21, μια νέα αρχή, χεχε!

    Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 11:17 μ.μ.

    Όλοι καταθέτουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ακόμη και οι Γερμανοί κατακτητές. Ο μόνος που δεν κατέθεσε ήταν ο Έρντογαν στην προ μηνών επίσκεψή του. Ο ΜΟΝΟΣ!

    Ελπίζω να μην το καταθέσει επιστρέφοντας όπως τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι παλαοιτεροι μπορει να`θυμουνται οτι στα τελη της δεκαετιας του 80 και αρχες της δεκαετιας του 90 υπηρχε μαι σχετικη φημολογια για "τουρκικη" πυρηνικη βομβα με την βοηθεια του Πακισταν (βλεπε αρθρα της "ΠΤΗΣΗΣ" εκεινης της περιοδου) Ελπιζω τωρα να μην γινει η φημολογια πραγματικοτητα...Η ειρωνια ειναι και η Ελλαδα και `η Τουρκια εχουν υπογραψει την συνθηκη μη διαδοσης των πηρυνικων οπλων αλλα τι αξια εχει η οποια υπογραφη της Τουρκιας σε οποιοδηποτε ζητημα?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. /Η ειρωνια ειναι και η Ελλαδα και `η Τουρκια ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ εχουν υπογραψει την συνθηκη μη διαδοσης των πηρυνικων οπλων αλλα τι αξια εχει η οποια υπογραφη της Τουρκιας ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ σε οποιοδηποτε ζητημα?
    Χρου-Βου απο Λονδινο//
    ---------------
    Τα κεφαλαία γράμματα δικά μου.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Χρου-Βου" όπως λέμε "ΘΟΥ-ΒΟΥ φαλακρος πρακτωρ επιχειρηση γης μαδιαμ";
    Χαχαχαχαχα.Πολυ καλο Τζιμη.Και του ταιριαζει γαντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς "Ελληνα" Ιμαμη Τζου-Μου (οπως αΤΖαΜη, ΤΖαναΜπετη, η ΤΖαΜαλ) απο φυσικου σου εισαι τοσο γελιος η παιρνεις και τιποτα λιγμενα μαζι με το ΜΗΔΕΝΙΚΟτο φιλο σου τον αποκατω
    Χρηστπς Βπυλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.