2/7/10

Ειρήσθω:Έχει Αποτρεπτική Ισχύ η Ε.Φ. μας;

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ν Α ΛΕΜΕ στον λαό την αλήθεια. Όσο σκληρή κι αν είναι. Για να διαμορφώνει ο λαός πιο ορθή αντίληψη της πραγματικότητας. Ώστε να λαμβάνει και τις αναγκαίες, κάθε πολίτης, αποφάσεις του, στις σχέσεις που έχει με την πολιτική, με τα κόμματα, με τους εκλελεγμένους «αντιπροσώπους του» στην εξουσία.

Να πούμε, λοιπόν, την αλήθεια για την Εθνική Φρουρά. Από την οποία, ο λαός, αναμένει το πρώτιστο: Την ελευθερία, την ασφάλεια και την επιβίωση του. Ο λαός εννοεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κ.Δ. στις οποίες κι ο ίδιος μετέχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υπάρχουν υπέρ του. Ως Ισχύς Αποτροπής του εχθρού. Δύναμη, δηλαδή, η οποία να ΠΕΙΘΕΙ τους κατακτητές ότι δεν θα 'ναι εύκολος περίπατος οποιαδήποτε επίθεση από εκείνες που σχεδιάζουν εναντίον των ελεύθερων περιοχών του νησιού. Ότι το κόστος μιας τέτοιας τουρκικής επίθεσης θα είναι ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο από όσο είναι διατεθειμένη να υποστεί η Τουρκία. Αυτή είναι, με δυο λόγια, η θεωρία, η πράξη και η στρατηγική της Αποτροπής.

Σ Υ Ν Ε Π Ω Σ τα επιμέρους στοιχεία που συγκροτούν την Ισχύ Αποτροπής, δεν είναι οι δημαγωγικές, ή μη, δηλώσεις και σιωπές των εκάστοτε αρμοδίων, αλλά: Πόσο η εκάστοτε υπάρχουσα Αποτρεπτική Ισχύς, ως μέγεθος εύκολα μετρήσιμο, ΠΕΙΘΕΙ τους πιο άμεσα και εξειδικευμένα ενδιαφερόμενους γι’ αυτήν, τους Τούρκους. Δηλαδή:
- Αποτρεπτική Ισχύς δεν είναι τι δηλώνει στους εγχώριους ο εκάστοτε Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, η Επιτροπή της Βουλής κι όσα δημοσιεύουμε οι εγχώριοι δημοσιογράφοι. Αποτρεπτική Ισχύς είναι εκείνο που μετρά, που ζυγίζει και καταλαβαίνει το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Π Ε Ι Θ Ε Ι ή δεν πείθει τους Τούρκους η ΕΦ ότι διαθέτει Αποτρεπτική Ισχύ; Τα «μέτρα και σταθμά» με τα οποία το τουρκικό επιτελείο ζυγίσει τη στάθμη των δυνατοτήτων της ΕΦ είναι γνωστά. Κατ’ εξοχήν στρατιωτικό κράτος η Τουρκία, δεν αμελεί ποτέ να μετρά τις δικές της πολεμικές δυνατότητες. Τις δοκιμάζει διαρκώς, σε ασκήσεις κι επιχειρήσεις (κατά των Κούρδων), τις αναπτύσσει και ακατάπαυτα τις ενισχύει. Άρα, εξ ιδίων κρίνοντας ΚΑΙ τα αλλότρια, γνωρίζει λ.χ. η Τουρκία πόσο δραστικά εξουθενώθηκε ήδη η Αποτρεπτική Ισχύς της ΕΦ εκ του ότι, (α) επί 10 συναπτά έτη ΔΕΝ ασκείται με τον «Τοξότη» του μακαρισμένου Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλαδός - Κύπρου και (β) εκ του ότι, από της ανόδου Χριστόφια στην εξουσία δεν ασκείται η ΕΦ, το επιτελείο της, οι σχηματισμοί, οι μονάδες, οι αξιωματικοί και οι οπλίτες της, μόνιμοι, κληρωτοί, έφεδροι και εθνοφύλακες, ούτε καν στον «ορφανό» της «Νικηφόρο»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑ 2.7.10

Εάν αποκρυπτογραφήσαμε σωστά την κυριακάτικη συνέντευξη Νίκου Αναστασιάδη στην κ. Ταραμουντά του «Φ», οι επικρίσεις του αρχηγού της «Ουκ Ελάττω» Παράταξης κατά του Προέδρου Χριστόφια είναι ότι αργοπόρησε και δεν έκλεισε στο άψε σβήσε με τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» της 23ης Μαΐου 2008, που προσέφερε «φιλικά» στον Ταλάτ (και την Άγκυρα) κατά τη διάρκεια των μηνών που είχε την πλήρη υποστήριξη και αμέριστη συμπολίτευση του Προέδρου του ΔηΣυ;
Λάζ. Α. Μαύρος
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. Ο Μαύρος τα λέει επίτηδες ...μαύρα ή του ξεφεύγουν;
    Δεν αναφέρει πουθενά, ότι η Κύπρος ΔΕΝ είναι μόνη.
    Είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι μικροί (στην ψυχή) και λίγοι σε Ελλάδα και Κύπρο, το ΔΕΑΧ δεν μπορούν να το καταργήσουν.
    Θα το δούν να ξετυλίγεται μπροστά τους σε όλες τις φάσεις του.
    Όταν λάχει η ώρα!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΦ δεν έχει καμία ισχύ, διότι στηρίζεται στο θεσμό των κληρωτών.

    Χρειαζόμαστε μικρό-επαγγελματικό στρατό και σύγχρονους εξοπλισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα έχει αεροπορική υποστήριξη έχει και παραέχει όχι μόνο αποτρεπτική εχσύ αλλά και να αλλάξει τον χάρτη της Μεσογείου, ρίχνοντας τα Ισλαμά στη θάλσσα... Από Ελλάδα δεν ξέρω αν και πόση αεροπορική βοήθεια θα μπορέσει να λάβει. Έχουμε και μεγάλους τραγουδιστές εδώ.... Αλλά αν το παίξει σωστά μπορεί να έχει από κάπου εκεί κοντά...!!! Αμήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.