28/7/10

Την πώληση της ΔΕΗ ζητά η Κομισιόν

Την πώληση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ ζητά επίμονα η Κομισιόν, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις του Σωματείου των εργαζομένων της Επιχείρησης.

“Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, μέσω διαγωνισμού”, είπε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η “η ΔΕΗ είναι κυρίαρχος στην ελληνική χονδρική αγορά”.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν πυροδοτήσει τις αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και πως αν συμβεί θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η εν λόγω ενέργεια στο μνημόνιο συνεργασίας με την τρόικα, όμως φαίνεται ότι εξετάζει την πώληση μέρους της παραγόμενης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης σε τρίτους.
Cosmo.gr

6 σχόλια:

  1. Φήμες , αυτά είναι φήμες που διαδίδουν συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτοι.
    Ας μείνουμε σε αυτά που δηλώνει η κυβέρνηση και να μην διαδίδουμε φήμες.


    Η κυβέρνηση από τη μεριά της αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο...


    Αν είναι ποτέ δυνατόν δημοσιογράφοι του Reuters να είναι πιο αξιόπιστοι από την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Αφού η τρόϊκα κανόνισε τους μισθωτούς, μικροϊδιοκτήτες (φορτηγά)κλπ μπήκε στο ψητό. Να φροντίσει τους μεγάλους, ξένους και εγχώριους. Η κυβέρνηση, ας μην ανησυχούμε, θα δώσει τη μάχη της και θα πέσει ηρωικά, όπως κάνει έως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επόμενος σταθμός ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ...

    Viva Ευρώπη, Viva ΔΝΤ..

    Οτι δεν κατάφεραν τόσα χρόνια οι ανάξιοι πολιτικοί μας θα το κάνουν σε λίγους μήνες οι τεχνοκράτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω καμμιά φαγούρα για τους αφισσοκολλητές του Τσοχατζόπουλου που τους διόριζε κατά χιλιάδες στην ΔΕΗ τα καλά χρόνια. Δεν ξέρουν τι παίρνουν. Άσε η ασφάλιση το εφ άπαξ η σύνταξη. Αρχοντόπουλα. Βρε ουστ κηφηναράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιπούκειτε και άλλοι,

    Η "τρόικα" δεν κανονίζει τίποτε και κανέναν. Μην μασάτε. Κυβερνητικές επιλογές είναι όλα αυτά και τα ρίχνουν στην "τρόικα", όπως τα έριχναν και σε ανύπαρκτες κοινοτικές οδηγίες. Διαφορετικά δεν εξηγείται το πώς αμείβονται οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της βουλής, χωρίς περικοπές, πλουσιοπάροχα και χτυπούν τα χαμηλά εισοδήματα. Είναι επιλογές της "τρόικας" αυτές; Μην τρελαθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλο το να γινει ενας ορθολογισμος στις απολαβες των υπαλληλων της ΔΕΗ, καθως και στη συνθεση του προσωπικου (κι αστους να φωναζουν) κι αλλο να ξεπουλησει μπιρ παρα η Ελλαδα εθνικο πλουτο.
    Υπαρχει μεγαλη αποσταση αναμεσα σε αυτα τα δυο.....
    Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο οπως θελουν να μας υποδειξουν οι ΔΝΤ και σια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.