14/7/10

Grenadier 2010



Την εβδομάδα (26/6 - 2/7) ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διεθνής άσκηση/αγώνας Grenadier 2010 στο κέντρο εκπαίδευσης του Αυστριακού στρατού TUPL Marwiessen στην επαρχία Karnten. Η άσκηση/αγώνας απευθύνεται σε μόνιμα στελέχη αλλά και εφέδρους από Ευρώπη και Αμερική και οργανώνεται από την 7η Ορεινή ταξιαρχία του Αυστριακού στρατού , την ένωση αξιωματικών φρουράς Βιέννης και κατόπιν προσκλήσεως εθνικές ομάδες (για το 2010 ΗΠΑ ,Γερμανία ,Φινλανδία ,Ελλάδα) που σαν συνδιοργανωτές αναλαμβάνουν να βοηθήσουν στην οργάνωση , εκπαίδευση και λειτουργία Στεκ.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε με αποστολή 18 ατόμων από όλη την Ελλάδα (Θεσ/νίκη ,Αθήνα ,Κατερίνη ,Ξάνθη ) σαν συνδιοργανωτής αλλά και με τέσσερις ομάδες στο διαγωνιστικό μέρος.

Από την Ελληνική αποστολή οργανώθηκε και εκτελέστηκε Στεκ αμφίβιων επιχειρήσεων στον ποταμό Drau χρησιμοποιώντας τα φουσκωτά σκάφη της λέσχης που μεταφέρθηκαν οδικώς από την Ελλάδα. Παράλληλα στο ελληνικό Στεκ έγινε χρήση συστήματος laser miles που παραχωρήθηκε μαζί με φορητό οπλισμό από τον Αυστριακό Στρατό.

Στο διαγωνιστικό μέρος του Grenadier οι ομάδες εκτέλεσαν ημερήσια Αλπική πορεία στο όρος Mirnock και διαγωνίστηκαν για διάστημα τριών ημερών σε αντικείμενα όπως Evade & Escape ,πρώτες βοήθειες μάχης ,αίτηση πυρών πυροβολικού ,αμφίβιες επιχειρήσεις , ρίψη χειροβομβίδας ,σημείο ελέγχου οχημάτων ,tactics κ.α. Επίσης την τελευταία μέρα έγιναν βολές με Steyr AUG, MG3 , Carl Gustav ,Steyr SSG69 και Glock 17.

Η Ελληνική αποστολή άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα κέρδισε διακρίσεις και βραβεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και δέχτηκε πρόσκληση συν διοργάνωσης και για το επόμενο Grenadier.

Η Λ.Εφ.Ε.Δ. συμμετέχει στο Grenadier ανελλιπώς από την πρώτη διοργάνωση , για τους Έλληνες έφεδρους είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν σε διάφορες τακτικές και αντικείμενα άλλα πάνω απ΄όλα να κανουν συντήρηση σε βολές με οπλισμό που αν και υπάρχει στο ελληνικό οπλοστάσιο (MG 3,Carl Gustav, Glock 17) δεν έχουν πρόσβαση και δεν εκπαιδεύονται στις μετεκπαιδεύσεις όταν και αν αυτές γίνονται.






www.lefed.gr

22 σχόλια:

  1. θα μπορουσαμε να κανουμε και εδω κανα πενθημερο παρομοιων ασκησεων; (χωρις οπλισμο για να ειναι πιο ευκολες οι αδειες )

    να αμεσως εγω και ο Achaean θα δηλωναμε συμμετοχη

    αλλά θα πεις και απο την αλλη τι νοημα θα ειχε
    Η δικη μας μαχη δε χαθηκε σε πεδια , σε βουνα , σε νησια

    σε σαλονια με μεγαλα τζακια χαθηκε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κύριοι,οι ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ ειναι εδώ.Χωρίς σάλια και μασάλια κάνουν το πρέπον δλδ το καθήκον τους. Χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία. Ναι,ο ΥΕΘΑ εγκρίνει την κίνηση του Ηρακλή προς και απο τελ-αβιβ για να επιστρέψουν οι τσιριζαίοι αλλά δεν επιχορηγεί με 50 λιτρα καύσιμο τις λέσχες των εφέδρων γισ την κίνηση των εξωλεμβίων. Ομως, να γνωρίζετε ότι οι έφεδροι-εθελοντές, Πολίτες-Οπλίτες όλες τις λούγκρες και τους φούστηδες τους γράφουν ακριβώς εκει όπου τους αξίζει.Τιμή στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ μας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://2.bp.blogspot.com/_IHr-jLQd3rI/TD18DzJjP0I/AAAAAAAAFWI/QG1AF8WEdyA/s1600/Grenadier2010_front.jpg

    Η παραπάνω φωτό είναι η φωτό των Ελλήνων Εφέδρων συμμετεχόντων. Και αρχίζω την ανάλυση:

    1. ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ: Οι τρείς πρώτοι απο δεξιά είναι ακατάλληλοι λόγω πάχους (υπέρβαροι/παχύσαρκοι). Οι γνωστοί Ι3.

    2. ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ: Οι δυο πρώτοι απο δεξιά είναι επίσης ακατάλληλοι λόγω πάχους.

    3. Οι (έφεδροι) Καταδρομείς είναι σαφώς σε καλή φυσική κατάσταση (Οι 5 πάνω αριστερά που φέρουν την στολή παραλλαγής US ARMY STANDARD 2009).

    4. Και οι υπόλοιποι έφεδροι φαίνονται σε γενικά καλή φυσική κατάσταση (εκτός απο τους παχύσαρκους).

    5. Παρατηρώ ότι φέρουν εθνόσημο;;; Κανονικά δεν θα έπρεπε να φέρουν εθνόσημο αφού δεν ανήκουν στον Τακτικό Στρατό. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι έφεδροι δεν φέρουν εθνόσημο.

    Στο θέμα ομοιομορφίας στολών οι έφεδροι σίγουρα είναι καλύτεροι απο ένα μέσο τμήμα του ΣΞ. Οι διαφορές στις φόρμες παραλλαγής προφανώς υπάρχουν διότι οι ΚΔ σχημάτισαν δική τους ομάδα.

    Θα ηθελα να μείνω πάνω στο θέμα φυσικής κατάστασης:

    ΠΑΡΑΘΕΣΗ
    Στο διαγωνιστικό μέρος του Grenadier οι ομάδες εκτέλεσαν ημερήσια Αλπική πορεία στο όρος Mirnock
    ΠΑΡΑΘΕΣΗ

    Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολη είναι αυτή η πορεία. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τα στάνταρ 10 χιλιόμετρα σε ανηφορικό/ανώμαλο έδαφος.

    -------------->Ένας μέσος άνθρωπος που απλά περπατά 1-2 χιλιόμετρα την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα σε επίπεδο οδόστρωμα (κλίσης 1%) θα βγάλει φουσκάλες στα πόδια του μετά απο μια απλή πορεία 8 χιλιομέτρων με ταχύτητα 6 χιλιομέτρων την ώρα.

    Δεδομένου ότι μονάδες πεζικού βαδίζουν σε μια μέρα περίπου 20 χλμ σε επιχειρησιακές συνθήκες, ο άνθρωπος του παραδείγματος μας θα ήταν άχρηστος κατά το απόγευμα ενώ θα είχε πραγματοποιήσει τα 2/4 της ημερήσιας πορείας η οποία ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί.

    Την επόμενη μέρα, ο άνθρωπος του παραδείγματος μας δεν θα μπορούσε να περπατήσει και θα απαιτούσε νοσοκομειακή περίθαλψη.

    -------------->Μιλάμε για 10 χλμ σε ανώμαλο έδαφος κλίσης 15% και άνω. Για να την τελειώσεις αυτήν την πορεία πρέπει να είσαι σκληροτράχηλος, για να την βγάλεις με πλήρη εξοπλισμό γυμνασμένος, και για να τελειώσεις και με χρόνο κιόλας, πρό.

    Οπότε αμέσως αμέσως απο τους εικονιζόμενους είχες σαν αρχηγός ομάδος τουλάχιστον 5 άχρηστους, και ποιός ξέρει και απο τους υπόλοιπους πόσοι εγκατέλειψαν.

    Δεν είναι σκοπός μου να ψέξω αυτά τα παιδιά που είναι αξιέπαινοι. Και ο παχύσαρκος στρατιώτης έχει τις χρήσεις του. Σίγουρα όμως είναι περιορισμένης χρησιμότητας αφού δεν μπορεί να εκτελέσει πάσης φύσεως αποστολές.

    Οι εικονιζόμενοι είναι 23. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων (έξω 3 εκατομμύρια μετανάστες), βρέθηκαν 23 άνθρωποι να κάνουν τον πολίτη-στρατιώτη, απο τους οποίους μόνο 18 είναι Ι1 ικανοί. Κάτι είναι και αυτό, άν σκεφτούμε ότι το ΓΕΣ επίτηδες δεν τους βοηθά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους αποθαρύνουν και απο το Υπουργείο.

    YΓ: Εύγε του Ανδπίκ για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντυπωσιάζει η δραστηριότητα των Εφέδρων Συναδέλφων, αλλά και προξενεί κατάπληξη η απίθανη απόδοσή τους!

    Παρά την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, αυτοί επιμένουν να είναι άψογοι σε όλα τους!!!

    Αποτελούν άριστο υπόδειγμα προς μίμηση !

    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5:13 και Achaean : ισως να έχετε και κάπου δίκηο. Ομως δείτε το πρόγραμμα της ΛΕΦΕΔ (www.lefed.gr ) και ελάτε σαν παρατηρητές σε μία ασκηση.Εστω και τωρα το καλοκαίρι.Για να σας φύγει το χαμόγελο.Στις Εν.Δυναμεις έχουνε και τον φόβο της μαμάς...οι έφεδροι είναι εθελοντές και πολλά από αυτά που κάνουνε δεν τα εχουν ονειρευτεί οι Ειδ.Δ. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://link.brightcove.com/services/player/bcpid50062332001?bclid=0&bctid=85579948001 Αν θέλετε να δείτε υπερρεαλιστική εκπαίδευση,ιδού .Ολα είναι τεχνητά.Ακόμη και τα κομμενα χέρια και πόδια.Χρησιμοποιούν ηθοποιούς με κομμένα ακρα.Και όποιος αντέξει.Δεν είναι για νιάνιαρα και κουραμπιεδόσκονη.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή μερικοί ενισχύουν τον ανδρισμό τους μέσα από την κριτική και τις γνώσεις τους θα τους πω ότι σήμερα η συμμετοχή του μυαλού στις ειδ. επιχειρήσεις είναι πολύ πιο αυξημένη από πριν 10 χρόνια.
    Ασκείς λοιπόν φίλε τα μπράτσα σου, είσαι σίγουρος ότι ασκείς και το μυαλό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ????????????σε ποιόν απευθυνεσαι 7:51 ;;;;Γιατι πριν 40 χρόνια που πέρασα απο τις Καταδρομές,ναι ! ηταν πολύ διαφορετικά .Πολύ πιό καταδρομικά.Τωρα είναι κολλέγιο.Και....;;;; τι να κάνω ;;;Οσο μυαλό μου έμεινε προσπαθώ να το ασκώ.Λένε οτι βοηθάει κατά του Αλτσχάϊμερ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω πολύ χρόνο.

    Για να είναι κάποιος αποτελεσματικός στρατιώτης στο πιο βασικό επίπεδο, απαιτείται ένα μίνιμουμ φυσικής κατάστασης.

    Να μπορεί να τρέχει για 12 λεπτά συνεχόμενα με ένα δρασκελισμό της τάξης των 8-10 χλμ/ώρα. (Στις ειδικές δυνάμεις απαιτείται δρασκελισμός 14 χλμ την ώρα για 12 λεπτά).

    Να μπορεί να αναρριχάται σε ένα σχοινί για 1-2 μέτρα πάνω απο το έδαφος χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του.

    Να μπορεί να κάνει 8 έλξεις σε ένα μονόζυγο (δηλ να σηκώνει το βάρος του σώματος του παραπάνω απο 6 φορές τουλάχιστον)

    Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος τον ταρζάν. Απλά χρειάζεται να έχει κάποιο βασικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

    Ατομα που καπνίζουν ή έχουν πρόβλημα με το φαγητό και τα παραπανίσια κιλά ή είναι τελείως αγύμναστοι, είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας και χρησιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δείτε επίσης:

    The fitness test consists of a two-minute round each of push-ups and sit-ups, and then a two-mile run. Scores are based on gender and age with a minimum requirement of 60 percent to pass in each event.

    (ΜΕΤ)Το τέστ φυσικής κατάστασης αποτελείται απο 2 λεπτα συνεχόμενα πους-απς και βαθιά καθίσματα (σκουάτ) και αμέσως μετά τρέξιμο δυο μιλίων (3,218 μέτρα)

    *********************************
    Ranging in age from 29 to 47, the four women’s test scores were equivalent to military maximum fitness scores for Soldiers 17- 20 year olds.

    (ΜΕΤ)Ενώ οι τέσσερις γυναίκες στρατιώτες ήταν απο 29 εώς 47, τα σκόρ που έκαναν στα τέστ ήταν ΟΜΟΙΑ με τα στάνταρτς που έχει ο Αμ. Στρατός για στρατιώτες απο 17-20 χρονών.
    ***********************************

    Strouse, of Center Hall, Pa., scored 317 with 40 push-ups, 76 sit-ups, 16:11 run;

    Smith scored 347 with 50 push-ups, 68 sit-ups, 15:50 run.

    First Lt. Kristi Berry Ann, of Morgantown, W. Va., scored 306 with 50 push-ups, 76 sit-ups, 15:13 run;

    Sgt. Frankie Hibberd, of Charleston, W. Va., scored 462 with 137 push-ups, 119 sit-ups, 13:07 run.

    http://www.nc.ngb.army.mil/index.php/2009/12/female-soldiers-max-fitness-test-motivate-others/

    Οι κοπελλιές δεν είναι τίποτε κομμάντα.

    Η Αρχιλοχίας Μελίσσα Στράους ανήκει στον 4ο Λόχο του 230ου Τάγματος Πεζικού (και είναι γύρω στα 40 και βάλε) και η Λοχίας Ντόννα Σμίθ ανήκει στον Πρώτο Ουλαμό της 150ης Τεθωρακισμένης Ιλης Αναγνώρισης της 30ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Μάχης.

    Είναι δηλ μια Αρχιλοχίας του Πεζικού σαράντα και βάλε (εδώ στην Ελλάδα είναι συνήθως πάνω απο 100 κιλά οι συναδέλφισες της σε αυτήν την ηλικία και με έναν κώλο δυο στρέμματα) και μια Λοχίας των Τεθωρακισμένων η οποία δεν χρειάζεται κάν να περπατήσει, και πάει παντού με το άρμα.

    Η 40αρα Αλχιας εκανε 40 πους απς σε δυο λεπτά, 76 σκουάτς σε δυο λεπτά, και έτρεξε αμέσως μετά τα 3.2 χλμ σε 16.1 λεπτά.

    Η Λχιας Σμίθ (29 ετών), εκανε 50 πους απς σε δυο λεπτά, 68 σκουάτς σε δυο λεπτά, και έτρεξε αμέσως μετά τα 3.2 χλμ σε 15.8 λεπτά.

    ---------->Κάποιος που θέλει να λέγεται `στρατιώτης`, θα πρέπει να είναι σε θέση να φέρει τουλάχιστον καλύτερους χρόνους απο 40αρες Αρχιλοχίες του Αμερικανικού Πεζικού.

    Κάποιος που θέλει να λέγεται `Κομμάντο` θα πρέπει να έχει τους χρόνους αυτούς για τη πλάκα του και σε κακή μέρα.

    Σημείωση: Οι Γυναίκες Υπαξκοί αυτές δεν είναι κάν μόνιμες-πρό. Είναι της Εθνοφρουράς της Βόρειας Καρολίνας, σαν να λέμε ας πούμε της Εθνοφρουράς Διαβολιτσίου Αρκαδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο φίλος που σχολιάζει τα κιλά των εφέδρων ας πάει μια βόλτα για να δει τη μπορούν να κάνουν,αφού ανησυχεί τόσο πολύ .Και να μην ξεχνάς ότι μιλάμε για εθελοντές που αφήνουν δουλεία και οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Achaean το Διαβολίτσι είναι στη Μεσσηνία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντί να ασχολείσαι με τα της άσκησης ασχολείσαι με τα παραπανίσια κιλά μερικών εφέδρων, πρώτα δες την κατάσταση των εν ενεργεία στελεχών και μετά σχολίασε την εφεδρεία. Τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι εθελοντές έφεδροι έχουν περισσότερες γνώσεις και καλύτερη εκπαίδευση από την πλειοψηφία των κληρωτών και από ένα μεγάλο μέρος των στελεχών. Και από ότι ξέρω όλοι τους ολοκλήρωσαν την αλπική πορεία μέσα στα χρονικά πλαίσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ Ε ΣΥΓΝΩΜΗ ACHAEAN (ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ)Α)ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΠΕΡΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΟΛΗ,ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΥ ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ).ΝΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ(ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ U.S STANDARD 2009 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΠΟΥ ΑΡΕΣΚΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΦΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ SIGHT ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ)Β)ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ(ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟ CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ)ΕΧΕΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ(ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ P.T.ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ)Γ)ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΑΛΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ SUPERCOMMANDOS,ΑΝΤΑΥΤΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΕΖΙΚΑΡΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ.ΟΠΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΡΕ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ)Δ)Ο ΟΜΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΘΙΟΣ ΔΕΞΙΑ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ)ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΩΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΡΙΣΤΑ ΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ(ΑΝ ΚΑΙ Η ΛΕΦΕΔ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ)ΟΠOΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΑΧΡΗΣΤΟΙ΄΄ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΝΤΑΠΕΞΗΛΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ(Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολη είναι αυτή η πορεία. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τα στάνταρ 10 χιλιόμετρα σε ανηφορικό/ανώμαλο έδαφος.)Ε)ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΝΕΙΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ).ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ ΜΑΣ,ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΛΟΓΕΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΝΟΜΠ ΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ(ΛΕΣ Ο ΣΑΚΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @15 Ιουλίου 2010 1:46 μ.μ.

    Εμένανε η δουλειά μου είναι να κάνω επαγγελματική κριτική, και όχι να σου (σας) χαιδεύω τ`αυτιά. ¨Αλλωστε, με την κριτική τη δική μου μπορεί να βελτιωθείτε.

    Με το να σας χαιδεύω και να σας λέω `μπράβο` και `εύγε` δεν πρόκειται να βελτιωθείτε ποτέ.

    ¨Ως αξ/κός του ΕΣ έστω και έφεδρος, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να γράφεις με παραγράφους, μετά να μάθεις να γράφεις με την κάτω γραμματοσειρά, και τρίτον να μάθεις ότι ο σκοπός του Καταδρομέα δεν είναι να πεθάνει για την πατρίδα όπως λές, αλλά να εκτελέσει την αποστολή του και να γυρίσει πίσω ζωντανός.

    Τέταρτον, θα πρέπει να μάθεις να εκφράζεσαι με συντομία (Λακωνιστί) και να ελέγχεις τα νεύρα σου.

    Πέμπτον, εάν νομίζεις ότι με τα κιλά που έχεις είσαι Ι 1 ικανός για να κάνεις τον αρχηγό ομάδας πεζικού, δεν έχεις παρά να πάς να περάσεις την ΑΝΥΕ/ΑΣΥΕ και να δείς πόσα Ι θα σε βγάλουνε. Είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι ούτε πυρηνική φυσική ούτε μαθηματικά. ¨Η σπάς τις ζυγαριές ή δεν τις σπάς.

    Θα σου πρότεινα αφού έχεις την όρεξη να κάνεις το Στρατιώτη, και αφού τέσπα εκπροσωπείς και την Ελλάδα, να κάνεις τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα γυμναστική, και να κόψεις την πολλή μασαμπούκα. Άλλωστε αυτό θα είναι καλό και για την υγεία σου, αφού σίγουρα με τόσα κιλά είσαι προδιαβητικός ή διαβητικός, έχεις υπέρταση και χολιστερίνη.

    Θα μπορούσες ακόμα να πάρεις έναν διάδρομο σπίτι σου για να ασκείσαι εάν ντρέπεσαι να πάς γυμναστήριο με τόσα κιλά.

    Κατά τα άλλα τα παιδιά της ΛΕΦΕΔ και σύ είσαστε αξιέπαινοι όπως προείπα, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

    ΥΓ: Οι Κύπριοι ΚΔ φέρουν την στάνταρ παραλλαγή του Αμ. Στρατού `2009`.

    ΥΓ2: Λυπάμαι εάν στεναχώρησα κάποιους, αλλά είναι χρέος μου να μιλώ με την γλώσσα της αλήθειας και όχι να σπατουλάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αερομεταφερόμενος15 Ιουλίου 2010 στις 3:40 μ.μ.

    @Achaean πολύ καλά κάνεις και τονίζεις την φυσική κατάσταση. Μάθε όμως ότι και ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος του κόσμου δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε πραγματικές επιχειρήσεις αν δεν έχει ΨΥΧΗ. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι αυτοί οι ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ που άφησαν τις οικογένειες και τις δουλειές τους, πληρώνοντας μάλιστα και απο την τσέπη τους για να εκπροσωπήσουν την ΕΛΛΑΔΑ και να ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ώστε να είναι ΕΤΟΙΜΟΙ όταν τους χρειαστεί η ΠΑΤΡΙΔΑ διαθέτουν απίστευτη ΨΥΧΗ που αναπληρώνει τις όποιες δυσκολίες προκαλούν κάποια παραπανήσια κιλά. Άλλωστε σύμφωνα με την λογική σου αυτοί δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την Αλπική πορεία στους χρόνους που έθεσαν οι διοργανωτές, και όμως το κατάφεραν πράγμα που σε ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ πανηγυρικά.
    Είναι πάντως κρίμα να ΚΡΙΝΕΙΣ αυτά τα παλικάρια απο την ΚΑΡΕΚΛΑ του υπολογιστή σου...
    Λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάθησα και βρήκα την εγκύκλιο που υπάρχει σε κάθε μονάδα σχετικά με την Σωματική Ικανότητα για να την διαβάσουν οι διάφοροι παχύσαρκοι Καταδρομείς. Αναρωτιέμαι σε ποιό στρατό υπηρέτησαν ώς παχύσαρκοι Καταδρομείς.

    Πρόκειται για την Εφημ. της Κυβερνήσεως, Τεύχος Πρώτο της 17ης Μαίου 2002 που αναφέρεται στο προεδρικό Διάταγμα υπ`αριθμόν 133.

    Ι5: Η σημαντική ιδιοπαθής παχυσαρκία πάνω απο 7/10 του κανονικού. ¨Ως φυσιολογικό βάρος θεωρείται το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100.

    Ι4: Η σημαντική ιδιοπαθής παχυσαρκία 5-10-7/10 πάνω απο το φυσιολογικό.

    Ι3: Η μέτρια ιδιοπαθής παχυσαρκία 3/10-5/10 πάνω απο το φυσιολογικό.

    Ι2: Η ελαφρά παχυσαρκία με βάρος 2/10-3/10 πάνω απο το φυσιολογικό.

    Μέτρηστε λοιπόν το ύψος σας, αφαιρέστε το απο 100, και ανεβείτε σε μια ζυγαριά να δείτε πόσα Ι παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αερομεταφερόμενος15 Ιουλίου 2010 στις 6:09 μ.μ.

    @Achean είπε
    "Μέτρηστε λοιπόν το ύψος σας, αφαιρέστε το απο 100, και ανεβείτε σε μια ζυγαριά να δείτε πόσα Ι παίρνετε
    "
    Σίγουρα πάντως δεν παίρνουμε τόσα πολλά Ι όσο εσύ αρχιΙωτά!
    Γιατί μεγαλύτερος Ιωτάς απο κάποιον που κάθεται στην καρέκλα και κάνει ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ κριτική απο την άνεση της πολυθρόνας του σε αυτούς τους εφέδρους που άφησαν οικογένεια και δουλειά και ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ (μέσα στους χρόνους που έθεσε ο Αυστριακός Στρατός)την Αλπική πορεία, δεν μπορεί να υπάρχει!
    Πραγματικά λυπάμαι που υπάρχουν άτομα σαν εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι πολύ περίεργος να γνωρίσω τον συνάδελφο – φλογερό πατριώτη – φοβερό θεωρητικό στρατιωτικό - αναλυτή που βρίσκει σε δευτερόλεπτα ΦΕΚ και διαταγές.
    Και ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ πολέμησαν στην Αλβανία και νικήσαν τους ιταλούς, και ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ πολέμησαν και νικήσαν στο Ρουπελ τους Γερμανούς κλπ…..κλπ…. κλπ σε όλους τους αγώνες του έθνους πολέμησαν, νικήσαν και πέθαναν αδύνατοι, κανονικοί, παχουλοί …. και παχύσαρκοι.
    Δεν ξέρω με ποια ιδιότητα υπηρέτησες στον Ε.Σ. η μάλλον στον U.S. ARMY δεν ξέρω τι βάρος έχεις, εάν ασχολείσαι με τα των έφεδρων πρακτικά η θεωρητικά, αλλά θα σε πληροφορήσω ότι ανά τους αιώνες στην πατρίδα μας υπήρξαν ΗΡΩΕΣ πολεμιστές : αναρτιμελείς, παχύσαρκοι, λιπόσαρκοι, με μειωμένο ύψος, με μειωμένη διανοητική ικανότητα κλπ που όλοι τους προσέφεραν άλλος λίγο άλλος πολύ, αλλά ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ με έργα και πράξεις και όχι με διαλέξεις και αναλύσεις από το πληκτρολόγιο !

    Ένας ΕΦ στην ΕΦ Υπολοχαγός ΕΙΔ. ΔΥΝ. Από Χαλκιδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πες τα χρυσόστομε,Εφ Υπολοχαγέ από Χαλκιδική μεριά γιατί το θέμα πλάτιασε και χάσαμε την ουσία: οι έφεδροί μας, εθελοντικά και με δικά τους τα περισσότερα έξοδα έλαβαν μέρος επιτυχώς σε μια ευρωπαϊκή άσκηση και τα πήγαν περίφημα.!!! Αυτό λοιπον μας διαφευγει και πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια και μερικά "μπράβο" επειδή γιαυτά τα λίγα, ευ αγωνίζονται. Και όλα τα λαμόγια ,τα βύσματα, τα κουραμπιεδάκια,τους γκόμενους της τζούλιας και τα τοιαύτα,κττ, τα έχουνε γραμμένα.Πράττουν αυτό που θεωρούν σωστό και πολύ καλά μάλιστα, έστω και χωρις την βοήθεια των σάπιων "υπευθύνων". Τιμή στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ (και την "αποτρεπτική" της δύναμη, ναι, έχει αποτρεπτική δύναμη η εφεδρεία,ανίδεοι, ανεγκέφαλοι και μοιραίοι "αρμόδιοι".).Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ACHEAN είσαι ο μόνος που θεωρεί πως η κριτική που κάνεις είναι εποικοδομητική. Τη διάβασα πολλές φορές και μου άφηνε κάθε φορά την εντύπωση πως είναι αμετροεπής και προσβλητική. Εκτός και αν αδυνατείς να εκφράσεις τη σκέψη σου στο χαρτί που δε νομίζω. Έχω την ευκαιρία ως εθνοφύλακας να εκπαιδεύομαι επί χρόνια με μόνιμα στελέχη αλλά και 18χρονους κληρωτούς ταυτόχρονα. Η πλειοψηφία των στελεχών αξ/κοί, υπαξ/κοι και ΕΜΘ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρεις χαρακτηρίζεται ως αγύμναστη και υπέρβαρη. Ακόμη χειρότερη η κατάσταση στους κληρωτούς. Αλλά αυτό δε σε νοιάζει έτσι; Σε πληροφορώ δε πως οι απλοί εθνοφύλακες παππούδες παρά τα κιλά τους και την ηλικία τους (ως 60 χρόνων) είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι αξιόπιστοι και δεκτικοί στη μάθηση από ότι οι κουραμπιέδες των 19 και 20 που παρουσιάζονται για κατάταξη. και βέβαια συχνά καλύτεροι γνώστες βαρέων όπλων από κάποιους "επαγγελματίες" που τους πληρώνουμε Θα μπορούσα να γράφω ώρες και να κάνω συγκρίσεις και να τραβάμε τα μαλλιοκέφαλά μας με την ασχετοσύνη στελεχών και τη δημοσιοϋπαλληλική τους νοοτροπία η οποία εντείνεται χρόνο με το χρόνο.
    Να σου πω για τα επαναΣΤΑΤΙΚΑ ελατηρια του G3; Για τους χειροΦΎΛΑΚΕΣ και άλλα φαιδρά που στελέχη γράφουν στον πίνακα προδίδοντας ασυγχώρητη άγνοια, ημιμάθεια και θλιβερό ερασιτεχνισμό; Το μόνο θετικό της άγνοιάς τους είναι πως μας κάνει να προσπαθούμε να βελτιωθούμε όσο μας το επιτρέπουν τα δεδομένα γιατί ξέρουμε πως οι ανώτεροί μας ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. Αν πάντως πιστεύεις όσα λες και θεωρείς πως τα πάντα στον πολεμιστή είναι θέμα γυμναστικής τότε σε τυχών πόλεμο το λογικότερο είναι να αναλάβουν την άμυνα της χώρας τα ανά την επικράτεια bodybuilderάδικα και τα αθλητικά σωματεία. Και βέβαια του χρόνου, στον grenadier 2010, ωφείλεις εσύ με την Απολλώνεια κορμάρα να μας εκπροσωπήσεις. (Μη διανοηθείς να βγεις κάτι λιγότερο από πρώτος, θα πέσει κράξιμο)
    Τα συγχαρητήριά μου σε όσους έλληνες εφέδρους με παραπανίσια ή μή κιλά χώνοντας το χέρι στην τσέπη τόλμησαν να μπουν στον "χορό" και να πανε Αυστρία ώστε να αποκομίσουν πραγματικές στρατιωτικές εμπειρίες και εκπαιδεύσεις τις οποίες τα στελέχη ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του ΕΣ στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πρόκειται να αποκτήσουν - και ούτε ενδιαφερονται- ποτέ.
    Υ.Γ. Στολή US STANDARD 2009 απλώς δεν υφίσταται. Που το διάβασες αυτό;
    Πρόσεχε όταν "ακροβατείς" Το κενό από κάτω λέγεται γραφικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.