11/3/17

Καλή τύχη Ελλάδα! (το γράψαμε το Νοέμβρη του 2010 και αξίζει να διαβαστεί)

Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, η γεωπολιτική συνείδηση του Έλληνα και η επικείμενη «εθνική συνεννόηση»!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Εισαγωγή
Ο ελλαδικός χώρος, δηλαδή ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται η επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου, αν θεωρηθεί ως ενιαίο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου που περικλείει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δυο χωρών, μπορεί, χωρίς αμφιβολία να λάβει τον τίτλο μιας από τις πιο σπουδαίες περιοχές, από γεωπολιτικής άποψης και αξίας, περιοχές του πλανήτη.
Όποιος κατέχει την ευρύτατη αυτή περιοχή, ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες και τη θαλάσσια κυκλοφορία προς τον Εύξεινο Πόντο και το Σουέζ, αλλά και τον κόλπο των Αδάνων, στον
οποίο καταλήγουν σημαντικοί αγωγοί μεταφοράς αργού πετρελαίου από τον Καύκασο και το Ιράκ.
Η γεωπολιτική αξία της περιοχής αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν επαληθευθούν δημοσιεύματα που φέρουν την περιοχή αυτή να διαθέτει υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, με το οποίο, σημειωτέον, μηδενίζεται το δυσβάστακτο ελληνικό χρέος και Ελλάδα και Κύπρος μετατρέπονται σε πλούσιες από κάθε άποψη χώρες.
Οι Έλληνες έχουμε συγκροτήσει τοπική συνείδηση, με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής από την οποία καταγόμαστε και εθνική συνείδηση κυρίως με βάση την μακρόχρονη ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνικού έθνους. Και η συνείδηση αυτή, που έχει πάρει τα συγκεκριμένα σύγχρονα χαρακτηριστικά, σφυρηλατήθηκε κυρίως τα τελευταία διακόσια χρόνια, δηλαδή με την ίδρυση του ελλαδικού κράτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στις προηγούμενες ιστορικές περιόδους, οι Έλληνες δεν είχαν ελληνική συνείδηση, όπως υποστηρίζουν διάφοροι ιστορικοί συγκεκριμένης ‘σχολής’ σκέψης. Μπορούμε δε να ισχυριστούμε ότι η εθνική συνείδηση ήταν ο κύριος παράγοντας που κινητοποίησε τους Έλληνες για να συμμετέχουν στους εθνικούς αγώνες, που οδήγησαν στη δημιουργία του ελληνικού και του κυπριακού κράτους.
Στο σημείωμα που ακολουθεί, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε συνοπτικά τους βασικούς σταθμούς που έκριναν την τύχη του αιγαιακού χώρου, τους παράγοντες που την επηρέασαν και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ελληνικός λαός, για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της συν-εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας αυτού του χώρου.

Από τη γεώτρηση στον Πρίνο, στο Πολυτεχνείο και την Εισβολή
Τις αρχές της δεκαετίας του ’70 η τότε κυβέρνηση προχώρησε στην εκμετάλλευση του πετρελαϊκού κοιτάσματος στην τοποθεσία Πρίνος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρβάλης και Θάσου. Δεν είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η τότε κυβέρνηση των Συνταγματαρχών, που κατέλαβε την εξουσία με την έγκριση των ΗΠΑ, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση και αν αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσιγκτον.
Πάντως, μετά από αυτό ακολούθησε η ανατροπή της κυβέρνησης που επιχείρησε την εξόρυξη του πετρελαίου, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, με πολιτικές και αναλυτικές ικανότητες που τον καθιστούσαν απόλυτο ενεργούμενο των ΗΠΑ και του Εβραϊκού παράγοντα, που δια του Χένρι Κίσινγκερ -αμφότεροι- σχεδίασαν και προκάλεσαν το προδοτικό πραξικόπημα και την επακολουθήσασα τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.
Τον Αύγουστο του 1974, και ενώ οι Τούρκοι κατείχαν το 7,5% του κυπριακού εδάφους, ένα προγεφύρωμα που στην ουσία ο κυπριακός λαός και η εθνοφρουρά ήταν σε θέση να εξαλείψουν ανά πάσα στιγμή, διεξάγεται ο Αττίλας 2, τον οποίο η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρακολούθησε κυριολεκτικά ως απλός θεατής, να καταλαμβάνει το υπόλοιπο 30% του μαρτυρικού νησιού, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων και στέλνοντας στην προσφυγιά 220 χιλιάδες Έλληνες.
Με την εισβολή και κατοχή, ο έλεγχος στο μαρτυρικό νησί πέρναγε στην κυριολεξία στα χέρια του διεθνή παράγοντα, ο οποίος θα έχει και τον κύριο ρόλο και μερίδιο, εκτός των άλλων, και στο θέμα της εκμετάλλευσης των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται υποθαλασσίως στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ και ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου
Αμέσως μετά την ‘ολοκλήρωση’ της εισβολής, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προβαίνει σε μια εντελώς ακατανόητη ενέργεια και αποφασίζει την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με βάση το σκεπτικό ότι  η Ατλαντική Συμμαχία δεν απέτρεψε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Το σκεπτικό αυτό, όμως, δεν στέκει, αφού η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, επιτέθηκε στην Κύπρο, δηλαδή σε μια χώρα που δεν ανήκε στο ΝΑΤΟ. Άρα, ειδικά στο ζήτημα αυτό, το ΝΑΤΟ ήταν ‘αθώο’, γι’ αυτό και χαρακτηρίζουμε παραπάνω την ενέργεια αυτή ως ‘εντελώς ακατανόητη’.
Αποτέλεσμα;
Μέχρι τότε η Ελλάδα, ως μέλος του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είχε τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, γεγονός που ισχυροποιούσε την εθνική μας κυριαρχία στον εν λόγω χώρο. Με την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος, για ακατανόητους λόγους, άνοιξε στην κυριολεξία ο ‘ασκός του Αιόλου’ σε αυτό το χώρο που αποτελεί το διαχρονικό πνεύμονα του Ελληνισμού.
Ενώ η Ελλάδα προχωρεί σε αυτήν την εντελώς ακατανόητη ενέργεια, η Τουρκία, δια του ο τότε υπουργού Εξωτερικών, Ιχσάν Σαμπρί Τσαγλαγιανγκίλ, χαρακτηρίζει για πρώτη φορά δημόσια ως "απαράδεκτη" την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, του οποίου πλέον η Αθήνα δεν έχει τον (νατοϊκό) επιχειρησιακό έλεγχο.

Από το Πρωτόκολλο της Βέρνης, στο Casus Belli και στο Μάρτη του ’87
Αμέσως μετά αρχίζει η Τουρκία το χορό των έμπρακτων διεκδικήσεων στο Αιγαίο, που οδηγεί στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Βέρνης, το 1977, από τους Καραμανλή-Ντεμιρέλ, με το οποίο οι δυο χώρες δεσμευόντουσαν να απέχουν από ‘προκλητικές ενέργειες’ σε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο.
Το 1982, ακριβώς μετά την υπερψήφιση της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που ισχυροποιεί το δικαίμωα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., και ενώ η Ελλάδα έχει επανέλθει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με επαχθείς όρους και χωρίς να της έχει δοθεί και πάλι ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου, η Άγκυρα δηλώνει επίσημα για πρώτη φορά πως θεωρεί αιτία πολέμου (Casus Belli) την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια από πλευράς της Ελλάδος. Έκτοτε, αυτό παραμένει αμετακίνητη «στρατηγική θέση» της Άγκυρας, που έχει υπογραμμιστεί και επικυρωθεί με αποφάσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Άγκυρας έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά κομματικών επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα των οποίων η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που μέχρι τότε είχε τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, αποδυναμώνεται σε τέτοιο βαθμό, σταδιακά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο απόλυτος κομματικός έλεγχος της Πολεμικής Αεροπορίας, που σε κάποιο βαθμό αδυνατεί να κυριαρχήσει στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Αυτό έχει ως συνέπεια την αντικειμενική αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ‘τουρκικών’ σχεδιασμών και προκλήσεων στο Αιγαίο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα παρα-σύρεται στην Κρίση του Μάρτη του 1987, η οποία, παρά το φαινομενικά αποτελεσματικό χειρισμό της κρίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο, ‘τελειώνεται’ με μια δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης που στην ουσία ‘γκριζάρει’ ολόκληρο το Αιγαίο. Η ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΊΣΗ ΣΤΟ Αιγαίο, στο πολιτικό επίπεδο έληξε με την δημόσια δήλωση-δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι δεν προτίθεται να διενεργήσει υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο, όπως ευφυώς, οφείλουμε να ομολογήσουμε, είχε απαιτήσει ο Τουργκούτ Οζάλ.
Όμως η δήλωση της Κυβέρνησης, πρακτικά, «ακύρωσε» το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976, μεταξύ των δυο χωρών, που καθόριζε συγκεκριμένες περιοχές αποφυγής ‘προκλητικών ενεργειών’ εκατέρωθεν, ενώ η δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης, το Μάρτη του 1987, αναφερόμενη στο Αιγαίο, αφορά πλέον σε όλες τις περιοχές του.

Από την εφαρμογή της Σύμβασης για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στη Μαδρίτη
Τον Νοέμβριο του 1994 η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ, η οποία, παρεμπιπτόντως, αν γίνει, λύνονται ως δια μαγείας όλα τα ελληνοτουρκικά προβλήματα και κλείνονται ερμητικά όλα τα ‘παράθυρα’ που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να προβάλλει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Τότε η Ελλάδα αποκτά και επίσημα με βάση το γραπτό πλέον διεθνές δίκαιο το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., αφού τίθεται σε εφαρμογή η σχετική Συμφωνία για την εφαρμογή του Τμήματος ΧΙ της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Νέα Υόρκη, 29/7/1994) ν. 2321/1995 (ΦΕΚ Α/136/1995).
Η Τουρκία από την πλευρά της, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επέκτασης, προετοιμάζεται στην ουσία για εφαρμογή του διακηρυγμένου Casus Belli, ενώ ταυτόχρονα ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Αθήνα πιέζει αφόρητα τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού. Τελικά, τη δήλωση κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα προβεί σε επέκταση, διατηρεί όμως το δικαίωμα αυτό για το μέλλον, δικαίωμα το οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, Νοέμβριο του 2010.

Μαδρίτη 1997: Η Ελλάδα αυτοκτονεί
Το 1996, η κυβέρνηση Σημίτη έρχεται αντιμέτωπη με μια κρίση Made in USA. Μηχανισμοί της Ουάσιγκτον κινητοποιούν πρόσωπα και μηχανισμούς σε Άγκυρα και Αθήνα και προκαλούν την Κρίση των Ιμίων, μια κρίση στην οποία επιχειρείται να συρθεί η Ελλάδα στο χείλος μιας πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, υπό το φόβο της οποίας θα κληθεί να υποχωρήσει, με καταστροφικά αποτελέσματα για το ζήτημα της κυριαρχίας της στο Αιγαίο. Η κρίση εξελίσσεται και ενώ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βυθίσει το σύνολο των πολεμικών σκαφών του τουρκικού στόλου που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και το Δ’ Σώμα Στρατού τη Θράκη έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων, η κυβέρνηση Σημίτη υποχωρεί και στην ουσία παραιτείται της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους στα Ίμια, ενώ ταυτόχρονα με την πράξη της αυτή γκριζάρει ακόμα περισσότερο ολόκληρο το Αιγαίο.
Ενώ ο πρωθυπουργός Σημίτης ευχαριστεί τους Αμερικανούς γιατί με τη μεσολάβησή τους απέτρεψαν τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, ένα χρόνο μετά, ‘επισφραγίζει’ το ολίσθημα των Ιμίων με την Διακήρυξη της Μαδρίτης, όπου η Ελλάδα αναγνωρίζει «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», νομιμοποιώντας στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας. Να σημειώσουμε ότι είναι σε όλους γνωστό, προφανώς εκτός από εκείνους που συνυπέγραψαν την εν λόγω διακήρυξη, ότι όταν έχεις ζωτικά συμφέροντα, αναγνωρισμένα και από τον ‘άλλον’, νομιμοποιείσαι να τα υπερασπιστείς ακόμα και με πόλεμο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, η ίδια η Ελλάδα νομιμοποίησε στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας.
Παρεμπιπτόντως, όταν την ίδια μέρα, στη Μαδρίτη, ρωτήθηκε, από κάποιον φίλο που ήταν παρών, ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης γι’ αυτό το εθνικό ολίσθημα, είπε ότι ‘μας πίεσε αφόρητα η Ολμπράιτ’, η οποία, πρέπει να ομολογήσουμε, όντως αποδείχτηκε συνεπής συνεχιστής της αποστολής που είχε αναλάβει από τη δεκαετία του ’70 ο Χένρυ Κίσσιγκερ.

Η περιπέτεια των «Διερευνητικών Επαφών»
Ενώ σταδιακά αποψιλώνεται και αποδυναμώνεται η κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγάιο, υπό την υψηλή εποπτεία της Ουάσιγκτον, ακολουθεί η υιοθέτηση της πρακτικής των «Διερευνητικών Επαφών Ελλάδος-Τουρκίας» και το καταστροφικό Σχέδιο Αννάν, που εκπορεύτηκε και εκπονήθηκε από τους ίδιους κύκλους και το οποίο, παρότι αποδέχτηκε και στήριξε η πλειοψηφία των πολιτικών παραγόντων σε Κύπρο και Ελλάδα, είχε τη γενναιότητα και τη σοφία να απορρίψει ο κυπριακός λαός, που έτυχε να έχει για μπροστάρη τον Τάσο Παπαδόπουλο, που είχε την έστω και άτυπη στήριξη του διδύμου Καραμαν λή-Μολυβιάτη.
Επανερχόμενοι στις διερευνητικές επαφές, να σημειώσουμε ότι αυτές διανύουν ήδη τον 46ο κύκλο, εμπεδώνοντας προφανώς στην ελληνική αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όλο και κάποια βάση θα έχουν οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, αφού η Ελλάδα δέχεται να στροβιλίζεται στους κύκλους των διερευνητικών επαφών, ενώ η Τουρκία συνεχίζει ταυτόχρονα να διακηρύσσει ότι θα θεωρήσει ως αιτία πολέμου ακόμα και την επέκταση πάνω από τα έξι μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ η Άγκυρα διεκδικεί ακόμα και τη Γαύδο σε διαδικασίες του ΝΑΤΟ και ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αέναοι κύκλοι των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδος από την τουρκική πολεμική αεροπορία και οι ‘κρουαζιέρες’ του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε Μύκονο και Ραφήνα.

Πλησιάζοντας στο «Δια ταύτα:»
Η πορεία της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων παγκοσμίως, επιβάλλει το άνοιγμα καινούργιων ‘κύκλων’ στο θέμα αυτό. Με άλλα λόγια, έρχεται η σειρά των κοιτασμάτων της ΝΑ Μεσογείου, της Κρήτης-Λυβικού Πελάγους και του Αιγαίου, με τον Ελληνισμό να βρίσκεται σε κατάσταση αντικειμενικής αδυναμίας να διεκδικήσει αυτό που ιστορικά και νόμιμα, με βάση το διεθνές δίκαιο, του ανήκει στο θέμα αυτό. Βρίσκεται σε αντικειμενική αδυναμία να διεκδικήσει το δικαίωμά του να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο που βρίσκεται στην ελλαδική και κυπριακή επικράτεια, ως αποτέλεσμα της καλοσχεδιασμένης παρέμβασης του διεθνούς παράγοντα εδώ και δεκαετίες.
Η αναφερόμενη αντικειμενική αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι δέσμια του Αττίλα και όσων τον προκάλεσαν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η Ελλάδα με αποψιλωμένη κυριαρχία σε εκτεταμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου και υπό το φάσμα της απειλής της χρεοκοπίας και του Μνημονίου, που όπως δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε ελεύθερα την εθνική μας κυριαρχία. Και όλα αυτά συμβαίνουν με ένα πολιτικό σύστημα σκοπίμως και τεχνηέντως κατακερματισμένο και έναν λαό που βομβαρδίζεται από τα πυρά των ΜΜΕ, που ασκούν στην ουσία ένα ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του, ένας πόλεμος που κορυφώθηκε με την απειλή της χρεοκοπίας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε η απόπειρα του Καραμανλή να ‘βάλει’ στο παιχνίδι και τον ρωσικό παράγοντα, το 2007, για να ακολουθήσει η ‘αποκάλυψη’ του υπαρκτού σκανδάλου τον ομολόγων, οι πυρκαγιές, η αποκάλυψη του ‘σκανδάλου’ Ζαχόπολου, η αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου κλπ. Η αναφορά μας αυτή δεν γίνεται για να επιδαψιλεύσουμε δάφνες στον Κ. Καραμανλή. Αυτό το κάνει ο ελληνικός λαός όταν κληθεί σε εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και η ίδια η ιστορία. Αναφερόμαστε στο θέμα για να τονίσουμε την εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος δεν ενοχλείται από αντίστοιχες κινήσεις της Τουρκίας, που έχει ήδη έναν αγωγό με τη Ρωσία, έχει υπογράψει συμφωνία για κατασκευή ρωσικού πυρηνικού αντιδραστήρα στη Μερσίνα και σχεδιάζει την κατασκευή δεύτερου ρωσο-τουρκικού αγωγού. Αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι οι ΗΠΑ, που δεν ενοχλούνται από την εκτεταμένη ενεργειακή και οικονομική συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, ενοχλούνται με την εμπλοκή του ρωσικού παράγοντα στα ενεργειακά και οικονομικά της Ελλάδος, όχι μόνο λόγω του Nabucco αλλά και γιατί προφανώς θεωρούν ότι η οικονομική και γεωπολιτική εμπλοκή της Ρωσίας στα ελληνικά πράγματα, είναι δυνατόν να περιπλέξει τα πράγματα και να θέσει σε κίνδυνο τον αμερικανικό σχεδιασμό στο Αιγαίο.
Βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο του 2010, και όπως προαναφέραμε, το ζητούμενο για το θέμα μας είναι το πώς θα εξουδετερωθεί πλήρως ο παράγοντας Ελλάδα και Ελληνισμός, για να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην περιοχή ΝΑ Μεσόγειος-Κρήτη-Λυβικό Πέλαγος-Αιγαίο.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό και κατά την άποψή μας εκείνο που επιδιώκεται από το διεθνή παράγοντα είναι ο πλήρης έλεγχος του πολιτικού συστήματος και η ολοκληρωτική εξουδετέρωση ακόμα και της εκδήλωσης διάθεσης του ελληνικού λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα διαχείρισης του εθνικού πλούτου. Για έλεγχο των ΜΜΕ δεν μιλάμε, γιατί αυτός ούτως ή άλλως είναι δεδομένος.
Θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ελληνικός λαός.
Ο ελληνικός λαός, αφού υπέστη μήνες τώρα το ανηλεές σφυροκόπημα αυτού του ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου που δέχεται από τα ΜΜΕ από τις δημόσιες συχνότητες, που, παρεμπιπτόντως, θεωρούνται εθνική περιουσία και δημόσιο αγαθό, υπό την πίεση της χρεοκοπίας, της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας και των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, που για έναν εξαιρετικά περίεργο λόγο δεν επιλέγουν τη Βουλγαρία, που ανήκει και αυτή στην Ε.Ε., αλλά αποκλειστικά και μόνον την Ελλάδα, φαίνεται αδύναμος να αντιληφθεί τί πραγματικά ‘παίζεται’, με τα κόμματα να αδυνατούν να τον κινητοποιήσουν, για τους λόγους που λίγο-πολύ προαναφέρθηκαν.
Η κυβέρνηση, που φέρει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, υπό το βάρος των τεράστωιν οικονομικών προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί και με τους περιορισμούς που θέτει το Μνημόνιο, έχει περιορισμένες δυνατότητες να αντιδράσει και να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω της. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μπορούν εν δυνάμει να αντιδράσουν και συσπειρώσουν γύρω τους κόσμο, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από πολιτικούς παράγοντες που δρουν διαλυτικά και αποσταθεροποιητικά στο εσωτερικό τους και από κόμματα που φυτρώνουν στην κυριολεξία σαν μανιτάρια δεξιά και αριστερά.
Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός, στην ουσία είναι αποκλεισμένος από τις εξελίξεις και δεν ερωτάται καν για τις σοβαρότατες αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν. Και όλα αυτά γιατί το πολιτικό σύστημα και κυρίως τα κόμματα, αποκομμένα από το λαό, έχουν καταντήσει να είναι μηχανισμοί που καταναλώνουν και κατατρώγουν αδηφάγα τα τεράστια κονδύλια της χρηματοδότησής τους από τον κρατικό κορβανά, χωρίς να τον εκπροσωπούν και χωρίς να εκφράζουν πλέον την αυθεντική λαϊκή βούληση.

(Ελπίζουμε όχι τραγικός) Επίλογος
Ενώ η κατάσταση έχει έτσι όπως προσπαθήσαμε να περιγράψουμε στο σημείωμα αυτό, ακούμε, μαθαίνουμε και διαισθανόμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί να επιτευχθεί ενός είδους «εθνική συνεννόηση» για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της συν-εκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Το πολιτικό σύστημα και ο πολιτικός κόσμος, που έδωσε εξετάσεις και απέτυχε και το 1919-1922, και το 1944-1949, και το 1960-1967, και το 1974-1981 και το 1981-1996 και το 1996-2010, κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να λάβει σοβαρότατες αποφάσεις για την επιβίωση της Πατρίδας και του Ελληνισμού. Και όλα αυτά ερήμην του ελληνικού λαού.
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα. Σε όλες τις προηγούμενες περιόδους, ο ελληνικός λαός, αντί να είναι ο ίδιος ο παράγοντας που ρυθμίζει τις εξελίξεις, πάντα επ’ ωφελεία των συμφερόντων του Έθνους και της Πατρίδος, χρησιμοποιήθηκε από κόμματα, κλίκες και σκοτεινά συμφέροντα ως άλλοθι και σύρθηκε σε καταστροφικές για τη χώρα εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διχασμούς.
Αν αναρωτηθούμε για πιο λόγο δεν διεκδικεί ο ελληνικός λαός το ρόλο που του ανήκει στις εξελίξεις, ενώ όταν καλείται να αγωνιστεί και να προσφέρει το αίμα του, δηλώνει πάντοτε παρών, θα διαπιστώσουμε ότι ο ελληνικός λαός, ενώ διαθέτει συγκροτημένη εθνική συνείδηση που τρέφει έναν απαράμιλλο πατριωτισμό, δεν διαθέτει γεωπολιτική συνείδηση, που θα του επέτρεπε να διεκδικεί και έχει ρόλο στις μεγάλες αποφάσεις και θα έβαζε φρένο στον αυθορμητισμό του, που αποτέλεσε πηγή τεράστιων κακών στο παρελθόν.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο ελληνικός λαός ήταν εύκολο θύμα και έπεσε στις παγίδες που στήθηκαν τις προηγούμενες περιόδους για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά συμφέροντα του διεθνή παράγοντα κάθε φορά. Και στις παγίδες αυτές παρασύρθηκε και έπεσε ο ελληνικός λαός γιατί δεν είχε την γεωπολιτική συνείδηση που επιβάλλεται να έχει κάθε φορά, με βάση πάντα τη θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στο χάρτη των γεωπολιτικών συμφερόντων.
Η περίοδος που διανύουμε και η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση της Πατρίδας και του Ελληνισμού.
Αν η κυοφορούμενη συν-εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, που ‘μαγειρεύεται’ γίνει υπό όρους που δεν εξασφαλίζουν το μερίδιο που δικαιούται η Ελλάδα και επιβάλλουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, η χώρα και ο ελληνισμός οδηγείται στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Επειδή ακούγονται διάφορα, μια που ασκείται μυστική διπλωματία στο θέμα, αν εκτός από τις περιοχές που γειτνιάζουν με τις μικρασιατικές ακτές, η Ελλάδα αναγνωρίσει δικαιώματα νομής στην Τουρκία και σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και επειδή η νομή συνιστά και ιδιοκτησία-κυριαρχία, υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη συνεκμετάλλευση να μιλάμε πλέον για συγκυριαρχία σε περιοχές στις οποίες η Τουρκία πριν μερικές δεκαετίες δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα.
Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο «Δια ταύτα:»
Ο πολιτικός κόσμος και το πολιτικό σύστημα έχουν τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε.
Επειδή συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει ανεξάντλητες δυνάμεις, ελπίζουμε τη φορά αυτή, με πυξίδα τις πικρές εμπειρίες του παρελθόντος, που παρασύρθηκε σε αδελφοκτόνες συγκρούσεις, εξυπηρετώντας άθελά του τα συμφέροντα των ξένων, να αντλήσει μαθήματα από το παρελθόν και να βρει τη δύναμη και τη σοφία που απαιτούν η περιστάσεις και η ιστορική συγκυρία, για να επιβάλλει τη δική του βούληση στις αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν οι πολιτικοί δρώντες, οι οποίοι μέχρι σήμερα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μην δικαιούνται της εμπιστοσύνης μας.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, την καλύτερη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και κυρίως σε αυτό της συν-εκμετάλλευσης του Αιγαίου, να βρει -πάντα στα πλαίσια του Συντάγματος και της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος- τον προσφορότερο τρόπο για τα συμφέροντα του Έθνους και της Πατρίδας και να τη δώσει ο κυρίαρχος λαός.
Καλή τύχη Ελλάδα!

104 σχόλια:

  1. Καληνύχτα Ελλάδα. Καλή τύχη Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAI BEΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
      1.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ(ΑΛΒΑΝΩΝ -ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ,ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΩΝ ΧΟΤ ΣΠΟΤ)
      -ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
      Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
      ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!! (Ακούτε μωρέ ... της ψευδο-αριστεράς;)
      http://attikanea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_848.html
      -ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
      Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
      ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
      2.ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ
      3.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ.
      ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΖΑΛ ΤΟ 80?
      Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!
      ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.
      Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου)
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/40.html
      4.ΓΙΑ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΑΘΡΟΤΕΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟ. ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΥ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
      ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΙΟΤΙ
      1.ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΊΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
      2.ΤΟ ΤΈΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ,ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ,ΙΘΑΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΓΟΥΣΗ !!!!!....
      3.ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΘΡΟΠΑΙΔΑ
      http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html

      Διαγραφή
  2. Γιατί δεν υπάρχει ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω πως έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού μετά από έναν αιώνα παρακμής του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσσόγειο. Ήρθε ο καιρός να ανακάμψουμε. Καλύ τύχη Ελλάδα! Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 23 Νοεμβρίου 2010 2:05 μ.μ.
    Ανώνυμε
    οι βαρύγδουπες ταμπέλες συνήθως κρύβουν άλλα πράγματα.
    Η λύση δεν είναι ένα πατριωτικό κόμμα.
    Η λύση είναι ένας συνειδητοποιημένος λαός, που θα υποχρεώνει όλα τα κόμματα να τηρούν υπεύθυνες θέσεις για τα εθνικά θέματα.
    Τότε όλα τα κόμματα θα είναι πατριωτικά στην ουσία και όχι στα λόγια και τις ταμπέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 23 Νοεμβρίου 2010 2:23 μ.μ.ΣΚΑΛ και πως πιστεύεις οτι είναι δυνατόν να γινει αυτό που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε. Καλεντερίδη με προλάβατε...
    Αυτό ακριβώς είχα στο νου μου.

    Στο ερώτημα τι θα κάνουμε Ανώνυμε 2:05μμ η απάντηση είναι αγώνας. Αλλά όπως είπε και ο κος. Καλεντερίδης, δεν είναι ένοπλος, γιατί ο εχθρός μας είμαστε εμείς. Αλλαγή στη νοοτροπία, ακόμα και σε καθημερινά ζητήματα που φαίνονται επουσιώδη. Έτσι αλλάζουν οι νοοτροπίες, έτσι αναιρείς την πλύση εγκεφάλου που σου κάνουν.

    Δημήτρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκούσια ή ακούσια αφήνεις υπονοούμενα για τον ΑΤΤΙΛΑ Β΄, να το παραδεχτούμε καθαρά ντόμπρα και σταράτα ,ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Καραμανλή άφησε ξεκρέμαστο το νησί (με όλα τα επακόλουθα)υπακούοντας στις εντολές και νουθεσίες των υπεραλαντικών.
    Η ανάλυση των γεγονότων άψογη.
    Τώρα "για το δια ταύτα" σωτήρες δεν θέλουμε- ούτε τους περιμένουμε- ούτε ελπίζουμε σ'αυτούς.
    Πρέπει να αναζητήσουμε ανάμεσά μας εκείνη την ομάδα με τις ψυχικές αντοχές που θα μπορέσει να ανισταθεί>>>στην τελευταία γραμμή αντίστασης για τα οικονομικά συμφέροντα του τόπου.
    Δύσκολη η ανεύρεση...εκτός και αν ξεπεταχθεί αυτή η σπίθα!!! που θα βάλει φωτιά στο πολιτικό σύστημα.
    Μπελιάτης Ε-Kίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συν-εκμεταλλευτούν τα χωράφια τους ή καμιά πολιτεία των ΗΠΑ
    ΟΧΙ την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η skal είπε...
    23 Νοεμβρίου 2010 2:05 μ.μ.
    Ανώνυμε
    οι βαρύγδουπες ταμπέλες συνήθως κρύβουν άλλα πράγματα.
    Η λύση δεν είναι ένα πατριωτικό κόμμα.
    Η λύση είναι ένας συνειδητοποιημένος λαός, που θα υποχρεώνει όλα τα κόμματα να τηρούν υπεύθυνες θέσεις για τα εθνικά θέματα.
    Τότε όλα τα κόμματα θα είναι πατριωτικά στην ουσία και όχι στα λόγια και τις ταμπέλες.

    23 Νοεμβρίου 2010 2:23 μ.μ.

    Τι Προτεινεις συγκεκριμμενα και στην πραξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην πράξη προτείνω να διαβάσουμε όσο περισσότεροι γίνεται το άρθρο μου.
    Όσοι το ενστερνίζονται, να προσπαθήσουν να αναστήσουν τα υπάρχοντα κόμματα, που είναι μηχανισμοί κατανάλωσης των κονδυλίων του κράτους, δηλαδή,περίπου νεκρά.
    Αν δεν αποδώσει κι αυτό, νέο πολιτικό σκηνικό,με κόμματα που θα γεννηθούν από τις στάχτες.
    Ελπίζω οι στάχτες αυτές να μην είναι στάχτες μιας εθνικής καταστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αν αναρωτηθούμε για πιο λόγο δεν διεκδικεί ο ελληνικός λαός το ρόλο που του ανήκει στις εξελίξεις, ενώ όταν καλείται να αγωνιστεί και να προσφέρει το αίμα του, δηλώνει πάντοτε παρών, θα διαπιστώσουμε ότι ο ελληνικός λαός, ενώ διαθέτει συγκροτημένη εθνική συνείδηση που τρέφει έναν απαράμιλλο πατριωτισμό, δεν διαθέτει γεωπολιτική συνείδηση, που θα του επέτρεπε να διεκδικεί και έχει ρόλο στις μεγάλες αποφάσεις και θα έβαζε φρένο στον αυθορμητισμό του, που αποτέλεσε πηγή τεράστιων κακών στο παρελθόν."


    Εγω πιστευω, πως ο Ελληνας αν διεθετε στοιχειωδη εθνικη συνειδηση, δε θα ψηφιζε κομματα που εμφανως εδω και πολυ καιρο οδηγουσαν τη χωρα στο γκρεμο, που ακολουθουσαν πολιτικη αφελληνισμου και που δεν εκαναν το παραμικρο για να γινει παραγωγικη η οικονομια.

    Επισης πιστευω, πως ενας λαος με απαραμιλλο πατριωτισμο, δεν ειναι πρωταθλητης φοροδιαφυγης μεχρι την υστατη ωρα. Οταν η φοροδιαφυγη κατ ετος υπολογιζεται με μετριοπαθεις εκτιμησεις στα 30 δις ευρω και το κρατος με την περικοπη 13ου-14ου μισθου και συνταξεων μετα βιας εξοικονομει 2 δις, που ειναι ο απαραμιλλος πατριωτισμος? Που να μην ηταν πατριωτες δηλαδη οι Ελληνες...

    Πιστευω αντιθετα, πως ο νεοΕλληνας, ειναι εκφυλισμενος απογονος των Ελληνων του 21 και του 40, κακομαθημενος, με νοοτροπια νεοπλουτου, που βολευτηκε να ζει με δανεικα σε μια χωρα με σαθρα οικονομικα θεμελια και συνεχιζε να ψηφιζει λαικιστες, εφοσον συνεχιζαν να του ταζουν αυξησεις.

    Ενας λαος, που ακομη και τωρα, δυσκολευεται να αντιληφθει την πραγματικοτητα και τη δεινη κατασταση στην οποια εχει περιελθει.

    Ενα μονο θα πω. Φανταστειτε τι θα γινοταν στην Ελλαδα, αν απολυονταν 500.000 δημοσιοι υπαλληλοι, με συνοπτικες διαδικασιες, οπως εγινε στη Βρετανια. Εδω η ΠΝΟ κανει απεργια και παραλυει το πρωτο λιμανι της χωρας.

    Ολα αυτα, συνοψιζονται σε ενα απλο. Ο Ελληνας, δεν εχει παιδεια. Επειδη ξαφνικα απεκτησε λεφτα (δανεικα), νομισε και πως εγινε μεγαλος και τρανος. Μετα την υβρι, επηλθε η καθαρση. Τωρα φαινεται η γυμνια του.

    Εγω δεν πιστευω πως ενας λαος εχει απειρες ευκαιριες. Ηδη το εθνος ως ιδεα, στην Ελλαδα εχει αρχισει να αποδομειται. Σε αντιθεση με τους Ελληνες, που πλεον εχουν φτασει κοντα στον αφελληνισμο, το νεο εθνος με τη μεγαλη δημογραφικη δυναμικη ειναι το ισλαμ. Αυτο ειναι και το μελλον.

    Τον αγωνα δρομου με την Τουρκια η Ελλαδα τον εχασε. Δεν εκμεταλλευτηκε την αγωνια της Τουρκιας να μπει στην Ε.Ε. οσο ακομη ηταν καιρος. Τωρα η Τουρκια νιωθει δυνατοτερη απο ποτε και ο κατευνασμος της Ελλαδας συντομα θα γινει εμφανος πως εχει μετατραπει σε πληρη δορυφοροποιηση.

    Ο Ελληνας του 40, ηξερε λιγοτερα γραμματα, αλλα ειχε περισσοτερες αρχες, που ειναι και αυτες μερος της παιδειας. Και το σημαντικοτερο, ειχε βγει απο μια εθνικη καταστροφη που τον ειχε νουθετησει.

    Μακαρι να γινει παλι το ιδιο. Αλλα, προσωπικα, πιστευω πως ο ελληνισμος στην Ελλαδα, δεν εχει μελλον. Το μελλον ανηκει σε αυτον που εχει εθνος, πιστευει και αγωνιζεται γι αυτο. Το εθνος αυτο, συγκεντρωθηκε προσφατα στα προπυλαια και σε πλατειες της Ελλαδος. Αυτοι δε θα δεχθουν καμια Ρεπουση και Δραγωνα, δε θα βολευτουν στους καναπεδες τους. Θελουν, απαιτουν, αγωνιζονται, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και αρα θα επικρατησουν, εναντι ενος διαλυμενου πνευματικα και τωρα και οικονομικα λαου, που ο ιδιος επετρεψε τον εθνικο του ευνουχισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας ιδρυσουμε εμεις εναν "φορεα" με σκοπο την ενημερωση του κοσμου πανω σε αυτο που λεει ο Κος Καλεντεριδης γεωπολιτικη συνειδηση μακρια απο ακροτητες και παντα με πατριωτικη συνειδηση.
    Ας χρησιμοποιησουμε ολα τα μεσα που εχουμε προσβαση, blogs, τηλεοπτικες εκπομπες, εφημεριδες, περιοδικα για το σκοπο αυτο και ας μην γνωριζομαστε προσωπικα μεταξυ μας, θα γινει και αυτο καποια στιγμη.
    Εγω προσωπικα δυναμαι να αφιερωσω προσωπικο χρονο γιαυτην την εκστρατεια.
    Το να κινητοποιηθουμε και να κινητοποιοησουμε αλλους ειναι η μονη μας ελπιδα. Ας κανουμε θορυβο μονο ετσι θα ακουστουμε.

    Παρακαλω θα ηθελα τις αποψεις σας εαν συμφωνειτε στην ιδρυση ενος
    τετοιου φορεα εδω απο τους θαμωνες αυτου του blog.

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 23 Νοεμβρίου 2010 3:10 μ.μ.
    το κείμενό σου είναι συγκλονιστικό.
    Στείλτο μου με τόνους και χωρίς λάθη για να το αναρτήσω αυτοτελώς.
    ευχαριστώ

    Σάββας

    skal@infognomon.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @skal

    Στα αληθεια πιστευεις οτι οσοι διαβαζουν αυτο το blog ανηκουν σε καποιο πολιτικο φορεα και μαλιστα μπορουν και να επηρεασουν πολιτικες καταστασεις και να αναστησουν τα κομματα.??

    Αν πραγματι ανηκουν σε καποιο πολιτικο φορεα δεν θα διαβαζαν αυτο το blog αλλα το Βημα και τα Νεα.

    Οσοι διαβαζουμε τα blogs ψαχνουμε διαφορετικη ενημερωση απο αυτη που τα ΜΜΕ δινουν. Αυτο μας κανει διαφορετικους και ταυτοχρονα αποκομμενους απο αυτην την "κοινωνια" που τα ΜΜΕ πλαθουν για εμας.

    Δεν πρεπει να υπαρξουν σταχτες. Αν φτασουμε σε αυτο το σημειο θα ειναι αργα.

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άλλη μια επαλήθευση του άρθρου, για τα κόμματα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια δεξιά κι αριστερά και τους διαλυτικούς παράγοντες:
    Εκτός ΚΟ ΝΔ ο βουλευτής Λ.Αυγενάκης
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1900982

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η αναλυση ειναι πολυ καλη, αλλα δεν μας λετε κατι που δεν ξερουμε ηδη..

    Ειναι λαθος να χανουμε χρονο με τα υπαρχοντα κομματα, αυτα κουβαλουν τοσες αμαρτιες οπως και κουσουρια που δεν μπορουν να φτιαχτουν..

    Νεα Κομματα δεν ειναι αναγκη να γεννηθουν απο Σταχτες..
    Υπαρχει ακομα χρονος.

    Οσοι πιστευουν οτι μπορουν να αναψουν σπιθα ας προσπαθησουν, το μπουρλοτο ειναι ετοιμο με το φυτιλι στη θεση του!

    Ας αφησουμε τα γενικα ευχολογια δεν βγαζουν πουθενα..

    Το τι εγινε το ξερουμε το τι θα κανουμε ψαχνουμε ολλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριε Καλλεντεριδη,

    Ευχαριστως να σας το στειλω, αλλα θα πρεπει να κανετε υπομονη εως το βραδυ, που θα εχω τον απαραιτητο χρονο να το "χτενισω".

    Να με συγχωρειτε για τους τονους και τα λαθη, αλλα λιγο το οτι γραφω πολυ βιαστικα, λιγο το γεγονος πως ειμαι εδω και πολλα χρονια εκτος Ελλαδας και γραφω πια ελληνικα μονο στο ιστολογιο σας, μου ξεφευγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 23 Νοεμβρίου 2010 3:28 μ.μ.
    Αν γνωρίζεις το τί έγινε, είναι καλό, γιατί δείχνεις ότι είσαι διαβασμένος και ενηερωμένος.
    Όσοι δεν νγωρίζουν, ας την διαβάσουν.
    Όσο για το τί πρέπει να γίνει, ό,τι μπορώ να πω, το λέω.
    Εγώ προσωπικά δεν ξέρω να κάνω κόμματα.
    Νομίζω ότι μπορώ να αναλύω κάποια θέματα και να λέω μερικές απόψεις.
    Όποιος ξέρει να κάνει κόμματα ή κάτι άλλο πιο αποδοτικό, ας το κάνει και ας μας ενημερώσει και μας να κρίνουμε και να αποφασίσουμε σχετικά.
    Προχωράτε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1)

    Οσοι διαβαζουμε τα blogs ψαχνουμε διαφορετικη ενημερωση απο αυτη που τα ΜΜΕ δινουν. Αυτο μας κανει διαφορετικους και ταυτοχρονα αποκομμενους απο αυτην την "κοινωνια" που τα ΜΜΕ πλαθουν για εμας.

    Δεν πρεπει να υπαρξουν σταχτες. Αν φτασουμε σε αυτο το σημειο θα ειναι αργα.

    Man

    23 Νοεμβρίου 2010 3:20 μ.μ.

    2)

    Ας αφησουμε τα γενικα ευχολογια δεν βγαζουν πουθενα..

    Το τι εγινε το ξερουμε το τι θα κανουμε ψαχνουμε ολλοι...

    23 Νοεμβρίου 2010 3:28 μ.μ.


    Skal
    Μετα τα 1) και 2) και μια και ανοιξες τον χορο περιμενωμε τι ακριβως προτεινεις ΠΡΑΚΤΙΚΑ και αν
    πραγματικα ελπιζεις σε καποια αλλαγη στην κατασταση, με τις υπαρχουσες δομες της πολιτικης και της κοινωνικης καταντιας μιας διεφθαρμενης Ελλαδας που ψαχνει τον πατο και δεν τον βλεπει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @skal

    Κατα την αποψη μου δεν τιθεται θεμα κομματος.
    Εγω βαζω ανοιχτα το θεμα συγκροτησης μιας ομαδας που στοχο θα εχει την ενημερωση του κοσμου αλλα και την ανευρεση νεων προσωπων τα οποια θα βγουν μπροστα. Δυσκολα μονοπατια το ξερω κατανοω. Δεν εχει μεινει αλλη επιλογη ομως απο το να τα περπατησουμε μαζι και ενωμενοι.

    Μην υποτιμαμε ομως τις δυνατοτητες μας.

    Υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να συμμεριστουν αυτες τις αποψεις που τοσο ωραια περιγραφει το αρθρο σου, και να βγουν μπροστα. Ο καθενας μας γνωριζει μερικους απο αυτους. Ας κανουμε μια προσπαθεια να ερθουμε σε επαφη αλλα και να τους φερουμε σε επαφη.
    Αν πιστευετε ολοι εσεις που διαβαζετε αυτες τις γραμμες οτι η αποψη μου αυτη ειναι λαθος ζητω συγνωμη προκαταβολικα και τελειωνω το θεμα εδω.

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. skal, κατά την ταπεινή μου γνώμη κάνεις ένα μεγάλο λάθος: πιστεύεις ότι, αυτοί που λειτουργούν συστεμικά, θα αλλάξουν σταδιακά προς το καλύτερο εάν τους χτυπήσεις στο φιλότιμο.

    Σε πληροφορώ ότι, για να χτυπήσεις κάποιον στο φιλότιμο, πρέπει να έχει.

    Αν είχε, δεν θα έκανε αυτά που κάνει.

    Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η μόνη λύση είναι να βρεις μη συστεμικούς που έχουν φιλότιμο.

    Ελλείψει σεβασμού, ο μόνος τρόπος έστω να υπολειτουργήσουν οι συστεμικοί είναι, μαθηματικά, δυστυχώς μόνο ο φόβος.

    Οτιδήποτε άλλο είναι ουτοπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Καλεντερίδη συγχαρητήρια! ειμαστε μαζί σας σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνετε. Ειμαι σε θέση να σας πώ πώς πολύ συντομα θα έχουμε μια ευχάριστη εξέλιξη σχετικα με το θέμα δραστηριοποίησης μας.

    ΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, η γεωπολιτική συνείδηση του Έλληνα και η επικείμενη «εθνική συνεννόηση»!ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολιτικός χώρος υπάρχει και εκπλήσσομαι δυσάρεστα που δεν τον έχετε αντιληφθεί. Προφανώς δεν θέλετε να πιστέψετε ότι υπάρχει δημοκρατικός χώρος που ΔΕΝ χρηματοδοτείται από καμμία ΜΚΟ, ούτε από κανένα κρατικοδίαιτο "επιχειρηματία".
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, www.dimokratikoi.gr.
    Και σελίδα στο facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=211432792075) και μπλογκ (http://ineapolitiki.wordpress.com/) και τα πάντα όλα που λέει και ο Αλέφας.
    Σάββα θέλω σαν ιδρυτής του Ινφογνώμονα, να μπεις στο site των Δημοκρατικών και να πάρεις θέση για τις απόψεις που εκφράζονται. Είναι κρίμα αν συμφωνούμε οι περισσότεροι εδώ μέσα, να μην ενταχθούμε ενεργά και σε αυτό το κίνημα πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ Η ΕΛΙΚΩΕΙΔΗΣ ΣΠΕΙΡΑ.

    "-ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1824 ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ 800.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΙΡΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΠ'ΑΥΤΕΣ ΜΟΝΟΝ
    336.000 ΧΙΛ.ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥς ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΩΣ ΤΟΚΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ 40.000 ΧΙΛ.ΤΟ ΧΡΟΝΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΟΘΗΚΕ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥς ΤΗΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ."...
    "Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΡΑΔΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΓΚΑΦΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ 1827,ΚΙ'ΟΤΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ,ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΚΙ'ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ...ΩΦΕΛΙΜΟ(?)ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΕΡΑΤΟΡΙΑΣ:"Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ"
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ "ΑΤΙΜΑΣΤΗΚΑΝ"ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΔΕΓΝΩΡΙΖΕ Σ'ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-γιά τούς Άγγλους και για τους Γάλλους ήταν ατιμία..Για το ότι η οθωμανική αυτοκρατορία ρήμαζε τούς λαούς των Βαλκανίων επι 400 χρόνια ήταν μέσα στο μέτρο του δικαίου και του σωστού?Δηλαδή εδώ δεν έχουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε.Την αναίδεια,την παχυδερμία,την υποκρισία η την κυνικότητα?
    ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1828 ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΝΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ...
    "Η Βρετανικηή κυβέρνησις ουδέποτε θα επιτρέψει να περιέλθει η σπουδαία αυτή νήσος{Κ Ρ Η Τ (Ε) Η)
    εις το κράτος του Καποδίστρια".....

    ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ η ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.Ο
    Ρ Ω Σ Ι Κ Ο Σ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α Ν Δ Ρ Ι Α Ν Ο Υ Π Ο Λ Η ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ο Υ Ν ΤΑΣ
    ΤΟΤΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΙΡΗΝΗ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΩΝ...
    Ο ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΜΩΣ Ν Τ Ε Β Ι Τ Σ,ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΥΣ,ΠΩΣ
    "δεν είναι δυνατόν να γίνει καμμιά υποχώρηση πάνω σ'αυτό,γιατι ο Τσάρος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είχε δώσει κατηγορηματικές εντολες για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ".ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 10ο ΑΡΘΡΟ ΔΗΛΩΝΟΤΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΙΣ 22ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1829,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η
    Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Σ Ι Α...."
    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡ Κ ΝΙΚΟΛΗΣ.
    "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΟΥΣ"

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ,ΟΝΤΑΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΜΑΓΚΑ"Η ΤΟΥΡΚΙΑ....ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ
    ΔΕΣΠΟΤΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ,ΗΓΕΜΟΝΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΜΑΝΟΜΠΡΑΔΕΡΣ(ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ)....
    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ΜΟ

    Εγω προσωπικα ειμαι στη διαθεση σας να βοηθησω οπως και οσο μπορω. Ενημερωστε μας σχετικα για να μπορεσουμε να ερθουμε σε επικοινωνια.

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να προσπαθησουμε να κανουμε ενα φορεα για τη σωτηρια του Ελληνισμου!Τιθεται ομως το ερωτημα;Αυτοι που εκαναν αυτα που ορθως αναλυεις στο αρθρο σου,πρεπει να δικαστουν ως δοσιλογοι;Ναι ή Οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Η οικονομία είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας με την χώρα υποθηκευμένη, τα σύνορα μας απειλούνται από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους, έχουμε και τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.

    Γιά την σωτηρία της χώρας μας, αρχικά:

    1)Χρειαζόμαστε μιά κυβέρνηση και πρωθυπουργό πατριώτες Ελληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους, ικανούς, που να μην φοβούνται να πεθάνουν, κάνοντας το καθήκον τους.
    2)Να απαλλαγούμε από το δημόσιο χρέος, με "κούρεμα" 75%, όπως η Αργεντινή.
    3)Να απελάσουμε τους περισσότερους λαθρομετανάστες, ειδικά τους Μουσουλμάνους.
    4)Να απαγορέψουμε, όπως παλαιά, εξαγωγές κεφαλαίων εκτός Ελλάδος.
    Να υποχρεωθούν να τα επαναφέρουν, χωρίς ποινή, όσοι τα έχουν εξάγει.
    5)Να ξαναποκτήσουμε Εθνικό νόμισμα.
    6)Να αυξηθεί η θητεία και να ενισχυθούν όλες οι μονάδες στα ανατολικά σύνορα, στην Θράκη και στα νησιά. Αμεσα να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, καύσιμα και πυρομαχικά.
    7)Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών και των άχρηστων νόμων που παραλύουν κάθε δραστηριότητα.

    Κεφάλαια θα έρθουν από Ελληνες του εξωτερικού να βοηθήσουν, άν δούν σοβαρή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εξαιρετικό το άρθρο και τα σχόλια που διαβάζουμε εδώ αλλά εγώ θέλω να προσθέσω κάποια αντεπιχειρήματα σε όλους όσους αμφισβητούν σήμερα την αντοχή του λαού μας.

    Σήμερα κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης που είναι η μακρότερη περίοδος στοιχειώδους "ευημερίας" των Ελλήνων. Το 1974 η χώρα απαλλάσεται από τη βασιλεία και τη δικτατορία που μέχρι τότε επιβαλλόταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τους ξένους παράγοντες και γίνεται τυπικά τουλάχιστον τελείως ανεξάρτητη.

    Η ενεξαρτησία αυτή "πληρώνεται" με την τραγωδία της Κύπρου.

    Το 1974 κλείνει ο κύκλος της μετεμφυλιακής περιόδου κατά την οποία φυλακίστηκαν συνολικά 2.500.000 άτομα σύμφωνα με μαρτυρίες. Προηγείται η εμπόλεμη περίοδος 1940-1949 που αφήνει πίσω της 1.500.000 νεκρούς και ένας Θεός ξέρει πόσους τραυματίες και αναπήρους (σε ένα σύνολο πληθυσμού 7.500.000) ενώ η εκδίωξη αγροτικών πληθυσμών στην Αθήνα και τα παιδομαζώματα (από όποια παράταξη και αν έγιναν) παίρνουν τον χαρακτήρα εθνοκάθαρσης.

    Προηγείται ο μεσοπόλεμος και η απελπισμένη προσπάθεια του λαού μας να συνέλθει από όλα όσα είχαν προηγηθεί.

    Μόλις 18 χρόνια πριν η Μικρασιατική καταστροφή έρχεται να εκτοπίσει 1.500.000 Έλληνες από τη Μ. Ασία ενώ έχει προηγηθεί η σφαγή άλλου 1.500.000 Ελλήνων από το 1912 έως το 1922 (τα νούμερα χρήζουν επαλήθευσης).

    Ποιος άλλος λαός θα μπορούσε να τα αντέξει όλα αυτά και να εξακολουθεί να είναι εδώ και να κάνει τους κυρίαρχους του πλανήτη να ιδρώνουν;

    Το 1922 μετά την καταστροφή οι Τούρκοι απαιτούσαν (από τότε) τη Δυτική Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά η συγκέντρωση ενός ισχυρού και ετοιμοπόλεμου στρατού από τον Πλαστήρα στον Έβρο δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια.

    Η προέλαση των Ιταλών το 1940 έπρεπε να είναι υπόθεση ημερών αλλά η Ιταλία έφτασε να εκμηδενιστεί ως Μεγάλη Δύναμη, ενώ η εμπλοκή της Γερμανίας και η αχρήστευση της αερομεταφερόμενης μεραρχίας τους στη μάχη της Κρήτης υποθηκεύει την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση που είναι ο κεντρικός στόχος (όχι μόνο Γερμανών και Ιταλών αλλά και Άγγλων, Γάλλων και Αμερικανών).

    Κατά τη διάρκεια της κατοχής χάρη στη δράση των ανταρτών Γερμανοί, Αλβανοί και Βούλγαροι αποτυγχάνουν την εθνοκάθαρση σε Ήπειρο και Μακεδονία.

    Μετά το '74 η συγκρότηση ισχυρής πολεμικής δύναμης από την Ελλάδα δεν επιτρέπει τη διχοτόμηση του Αιγαίου (η διχοτόμηση της Κύπρου αποτρέπεται λόγω της προσπάθειας των Άγγλων να μην εκχωρήσουν το προπύργιό τους στους Αμερικανούς).

    Μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα αλωνόταν από τους Αλβανούς αλλά η προσπάθεια αυτή απέτυχε αφού οι πυρήνες που απομένουν συσπειρώνονται πλέον με τους Έλληνες κατά των μουσουλμάνων.

    Οι μουσουλμάνοι (για την εισαγωγή των οποίων πρέπει κάποτε κάποιοι να αναρωτηθούν ποιος καταβάλλει το τεράστιο κόστος που φτάνει τις 5.000 δολάρια το κεφάλι) σε συνδυασμό με το μνημόνιο, το οποίο αναμένεται να κρατήσει για πολλά χρόνια, αποτελούν την τελευταία προσπάθεια.

    Το αποτέλεσμα όμως είναι η περθωριοποίηση ολόκληρου του πολιτκού συστήματος και είναι ζήτημα χρόνου πότε θα αναδειχθούν οι παράγοντες εκείνοι που θα συσπειρώσουν έναν λαό που μέσα του βράζει, όπως βλέπουμε και σε αυτό το ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ξέρω αν ατο που θα γράψω είναι σωστό κι εχει βάση αλλα οι Τούρκοι(πολίτες και μη)εχουν γεωπολιτική συνείδηση γιατι καλλιεργείται ακόμα στα σχολεία και την δημόσια ζωη το "οθωμανικό μεγαλείο".
    Εμεις απο την αλλη εχουμε ξεχάσει το παρελθόν μας,στο σχολείο κάνουν τα παιδια να ειναι απαθή προς αυτό,αν οχι εχθρικά.
    Οι απέναντι κανουν πολιτική με το την αθλιότητα που λέγεται Οθωμανική αυτοκρατορία κι εμεις που κουβαλάμε κατι χιλιάδες χρονια ιστορίας και απίστευτου αν οχι μοναδικού μεγαλείου σκύβουμε το κεφάλι..
    Μήπως η πολιτική μας(εξωτερική και εσωτερική)θα επρεπε να στραφεί εκεί και να αναδειχτεί;
    Στο κατω κατω της γραφής,ειδικά τα βαλκανια και η εγγύς/μέση ανατολή μας ανήκει...Εμεις την διαμορφώσαμε και την διαμορφώναμε μεχρι πριν 500-600 χρόνια..
    Ενα αλλο που θυμήθηκα ειναι η εγκατάλειψη της θάλασσας,οποτε την εγκαταλείψαμε,χαθηκαμε.Εκει που κυριαρχούσαμε τα τελευταία 50-60 χρόνια, την εγκαταλείπουμε.
    Έχουμε μείνει να περιμένουμε τον κάθε Γερμανό κλπ τουρίστα να περάσει καλά....Δηλαδή μας εχουν κάνει να αισθανόμαστε καλά με το να είμαστε ο χώρος διακοπών και διασκέδασης των πλουσίων Ευρωπαίων και ο χώρος παραμονής ολων των εξαθλιωμένων της οικουμένης,ενα στρατόπεδο συγκέντρωσης εν ολίγοις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είμαι ο 23 Νοεμβρίου 2010 4:32 μ.μ.
    Κι επιμένω, να πάρει θέση ο Κος Καλεντερίδης για το πολιτικό κίνημα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.
    www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Κανένας λαός από μόνος του,χωρις ηγεσία, δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα από μια τυφλή εξέγερση η να κρατησει μια παθητική στάση αναμονής/προσμονής. Αυτο λέει η Ιστορία. Το πως προκύπτει μια ηγεσία ...δεν υππαρχει συνταγή, ή εμφανιζεται ή όχι. Η αναγκη οργάνωσης ή αυτοοργανωσης υπάρχει. Ήδη ο Μικης έχει καλέσει στη συγκρότηση ενός κονήματος. Επισης ο κ.Π Γεννηματάς (ουδέμία σχεση με τον μακαρίτη)μαζί με άλλους έχει συγκροτήσει μια άλλη κινηση νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, έχουν ανακοινώσει και Διακήρυξη. Λεγεται ότι και άλλοι δραστηριοποιούνται και θα εμφανιστούν. Το ιστολόγιο (όπως κάποτε εφημερίδες ή περιοδικά)ειναι επίσης προσφοροι τρόποι διαλόγου, στοχασμού και δράσης ενδεχομένως. Ακομα και διανοούμενοι όπως ο κ. Μαρκεζίνης μπορει να συμβάλλουν-εχω γράψει εδώ τις επιφυλάξεις μου για τα όσα λεει ο κ. Μαρκεζίνης αλλά είναι ενθαρυντικό ότι ένας διανοούμενος γράφει, μιλάει, ασχολείται αντί να σωπαίνει, όπως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νέα κόμματα με νέα πρόσωπα από τις τεράστιες εφεδρείες που έχουμε ως έθνος !!!
    Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να τελειώνουμε με τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας που μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού.
    Να μη τους πιστέψουμε ότι τώρα θέλουν να μας ...σώσουν, διότι δεν θα χάσουμε απλά μια ακόμα 4ετία ή 8ετία, αλλά ίσως αυτή τη φορά η καταστροφή που έρχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε την Μικρασιατική.

    Για να μη συμβούν τα χειρότερα:

    Ζητάμε την παραίτηση της παρούσας κυβέρνησης και απαιτούμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας από προσωπικότητες, η οποία α) θα πει στην τρόϊκα ...να περιμένει και β) θα κάνει εκλογές για αναθεώρηση του Συντάγματος το οποίο θα προβλέπει Βουλή με 180 βουλευτές και Γερουσία με 100 γερουσιαστές που θα ελέγχουν τις πράξεις βουλής/κυβέρνησης και θα προτείνουν τα εθνικώς συμφέροντα, που θα εκλεγούν με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ !!!
    Έτσι ώστε ένα κόμμα ή ανεξάρτητος που θα πάρει 0,5% (35.000 ψήφους) να εκλέγεται στη Βουλή.
    Οι γερουσιαστές να εκλέγονται από κοινό πανελλήνιο ψηφοδέλτιο.
    ΑΥΤΗ είναι η Δημοκρατία που μπορεί να μας σώσει και σε όποιον αρέσει!!!
    Όλα τα άλλα είναι φούμαρα/ευχολόγια και παληές δοκιμασμένες/αποτυχημένες συνταγές.

    Σε άλλο μου σχόλιο προτείνω 21 ονόματα γερουσιαστών.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΙΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΊΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΣΆΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΦΤΕΙ

      Διαγραφή
  34. @ 4:49 μ.μ.

    1. Δεν είπαμε ότι δεν λέμε τη λέξη "πατριώτες" γιατί προκαλούμε τον γέλωτα σε υψηλόβαθμα στελέχη γνωστής υπηρεσίας;
    2. Υπάρχει κάτι στην πρότασή σου που να εξασφαλίζει ότι όσοι είναι ήδη μέσα θα τρώνε περισσότερο, θα δουλεύουν λιγότερο και θα συνεχίσουν να έχουν συστεμική ασυλία; Όχι, άρα απορρίπτεται.


    @ kostakoutas

    Γιατί συκοφαντείς το εκπαιδευτικό μας σύστημα; Τα ξενυχτάδικα-βιζιτόπιατσες δεν είναι πάντα γεμάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΑ ''ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚΣ'' Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΣΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΛΑΚΩΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΤΣΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε 23 Νοεμβρίου 2010 5:07 μ.μ.
    έριξα μια ματιά στην ιστοσελίδα.
    Θα πρέπει να διαβάσω τις θέσεις για να εκφράσω άποψη.
    Εύχομαι πάντως καλή πορεία στο εγχείρημα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είμαι ο 23 Νοεμβρίου 2010 4:32 μ.μ.
    Κι επιμένω, να πάρει θέση ο Κος Καλεντερίδης για το πολιτικό κίνημα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.
    www.dimokratikoi.gr

    23 Νοεμβρίου 2010 5:07 μ.μ.

    Μη του βαζεις δυσκολα γιατι μπηκα και διαβασα τα βιογραφικα των ιδρυτων.καλα παιδια αλλα η ελλαδα
    δεν θα σωθει απο εσας,πρωτα θα της
    χαρισουμε ενα καλο καθρεφτι να δει την φατσα της και να ερωτησει "καθρεφτι καθρεφτακι μου γιατι ολοι με ονομαζουν απατεωνα" και οταν παρει την απαντηση που θα εχει δωσει η ιδια στον καθρεφτη τοτε ισως/πιθανως/ελπιζω να πει "τωρα πλεον εχω δει πατο αντε να αρχισω να ανεβαινω μου συγχωρεθηκαν οι αμαρτιες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μην μασάτε παιδιά!

    "NOIAZOMAI - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"
    http://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo

    Πάντα όμως εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας και το ...ποδάρι μας!
    Κλωτσηδόν να φύγουν οι προδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εάν ο Μαρκεζίνης δεν θελήσει να μπει σε κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα διότι τα θεωρεί αποτυχημένα ή διότι θα υποχρεωθεί να κάνει υποχωρήσεις που δεν θέλει, με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, ακόμα και αν πάρει το δικό του κόμμα 200.000 ψήφους, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...
    Ενώ εάν φιλήσει τις κατουρημένες ποδιές των πολιτικών αρχηγών, βγαίνει βουλευτής ακόμα και με 1.200 σταυρούς.
    Τόσους πήρε στην Αχαία ο εκλεγείς βουλευτής με το ΛΑΟΣ.

    Αλλά εάν μπεί σε κάποιο κόμμα, δεν θα είναι ο Μαρκεζίνης, αλλά άλλος ένας Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου κλπ.
    Τόχασε το κορμί το παλληκάρι !!!

    Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ είναι μονόδρομος και ο μόνος τρόπος να δούμε και τον Καλεντερίδη στο κοινοβούλιο, αφού υπάρχουμε αυτοί που μπορούμε να του δώσουμε τις απαραίτητες 22.000 ψήφους !
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ.......ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ Μ Η Δ Ε Ν!!!ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ Μ Ο Ν Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ξέρω πως για τους περισσότερους θα διαβαστούν ως ακραία κι απίστευτα τα παρακάτω. Όμως έχετέ τα στο πίσω μέρος του μυαλού σας γιατί ίσως μια μέρα τα ψάχνετε...
    Κατά τ' άλλα εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας χωρίς εφησυχασμό!

    "Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας..."
    http://1453-2009.pblogs.gr/2010/08/shmera-omws-poy-oloi-gonatisame-kai-den-yparhei-elpis-tha-epembe.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Σάββα,

    Η ιστορική αναφορά σου είναι ακριβής. Η ανάγκη να σωθεί η χώρα και ο Ελληνισμός είναι σαφής. Η διαφορά είναι ότι αυτό το ιστολόγιο έχει νοήμονες φίλους και με καλή παιδεία που τους κάνει να διακρίνουν τις εξελίξεις και να διαβάζουν ανάμεσα από τις γραμμές τις ειδήσεις. Έχει όμως ο κάθε Έλληνας το ανάλογο υπόβαθρο να διακρίνει και να συμμετέχει; Τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα, η νέα γενιά των "φαστφουντάδων" δυστυχώς ενδιαφέρεται μόνο για το X-Factor. Συγνώμη για τον πεσιμισμό μου αλλά χρειάζεται παιδεία και όλοι εσείς που διαβάζεται και συμμετέχετε στο ιστολόγιο αυτό ανήκετε κατά την γνώμη μου στην γενιά που ακόμα διδασκότανε γράμματα και Ελληνισμός στα σχολεία. Δυστυχώς
    "η Πόλις Εάλω". Εύχομαι όμως και προσεύχομαι για την επανάσταση που όλη περιμένουμε. Ο Θεός να δώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συγχαρητήρια.
     
    Το άρθρο είναι καταπληκτικό. Η ανάλυση είναι υψίστης σημασίας και οι περισσότεροι
    θα συμφωνήσουν με το εμπεριστατωμένο σκεπτικό.
     
    ///
    Επιθυμώ να διαφωνήσω μόνο - από ιστορικής απόψεως - σε μια λεπτομέρεια του άρθρου
    (για τον Μάρτιο του 1987) αν και η λεπτομέρεια αυτή δεν έχει σημασία με την σημερινή κατάσταση
    πραγμάτων που πειστικότατα αναπτύσσεται.
     
    Το Μάρτιο του 1987 πιστεύω υπήρξε μια πραγματική ελληνοτουρκική στρατιωτική αντιπαράθεση
    (όχι απλώς κρίση) την οποία σχεδίασε και προκάλεσε αριστοτεχνικά η Ελλάς επιτυγχάνοντας
    από θέση ισχύος επιχειρησιακά πλήρη και ανεπανάληπτο αιφνιδιασμό στις 28 Μαρτίου 1987 με σκοπό
    να δώσει ένα μάθημα στην Τουρκία. Η Τουρκία υπεχώρησε με το ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα του Στρατηγού Εβρέν στις 16:30 στις 28 Μαρτίου 1987.
    Αυτό ανεπτύχθη λεπτομερώς στον Ινφογνώμονα στις 18 και στις 23 Φεβρουαρίου 2010 από τον γράφοντα.
     
    Στο άρθρο επισημαίνεται ότι παραταύτα ακολούθησε δημόσια δήλωση της Ελληνικής κυβέρνησης ότι
    "δεν προτίθεται να διενεργήσει υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο".
    Αυτό δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό αλλά προφανώς έχει εξακριβωθεί από τον αρθρογράφο.
    -- Ανεξήγητο και αδικαιολόγητο. --
    ///
     
    Συμπερασματικά πιστεύω ότι το άρθρο αυτό αναδεικνύει τα σπάνια ηγετικά προσόντα του αγαπητού αρθρογράφου και πρέπει να διαβαστεί τουλάχιστον δύο φορές και ειδικά πολύ προσεκτικά
    το "δια ταύτα" και "ο επίλογος".
     
    Χάρης Ν. Γκατζιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Υπό τις παρούσες συνθήκες, έτσι όπως τις έχουν διαμορφώσει οι "πεφωτισμένοι" ηγέτες μας κατ' εντολήν ξένων δυνάμεων, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομύριο, να ανακάμψει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κουφάρι που απάνω του βυσσοδομούν σχεδόν οι πάντες.

    Τρανταχτό παράδειγμα το νέο κόμμα από την κόρη του Μητσοτάκη. Αυτοκρατορικός λόγος, κρίσεις και ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός φυσικά από την ίδια και το συνάφι της. Λες και αυτοί ήσαν απόντες τόσα χρόνια από την πολιτική σκηνή και εμφανίστηκαν μόλις χθές για να ανατρέψουν τα πάντα.

    Φίλοι συν-Έλληνες, με οδύνη το λέω, με δεδομένο το αισχρό επίπεδο Δημοκρατίας που προοδευτικά έχουμε δημιουργήσει εδώ στην Ελλαδα από ανασύστασης του ελληνικού κράτους, εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμμία ελπίδα σωτηρίας. Θεωρώ ότι, νομοτελειακά, σύντομα το ελληνικό κράτος και εμείς οι ίδιοι θα πάψουμε να υπάρχουμε. Σε βάθος χρόνου δε τόσο το ελληνικό έθνος αλλά και -δυστυχώς- ο ελληνισμός γενικώτερα θα εκλείψουν.

    Μόνη μας ελπίδα είναι κάποια στιγμή οι επόμενες γενιές -διότι η τωρινή είναι πλήρως εκμαυλισμένη- να ξυπνήσουν από τον λήθαργο της φαινομενικής ευμάρειας και αφήνοντας την καλοπέραση, με δυναμικό και επαναστατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας και την όποια αναγκαία βία, καθαρίσουν την "κόπρον του Αυγείου" δίνοντας στην Ελλάδα μια δεύτερη ευκαιρία.

    Πάντως με τις λεγόμενες "Δημοκρατικές Διαδικασίες" μην περιμένετε σωτηρία.

    Δυστυχώς, έχουμε πόλεμο. Το ζητούμενο είναι ποιός, πότε και πώς θα κυρήξει την Γενική Επιστράτευση.

    ΔΓΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Υπό τις παρούσες συνθήκες, έτσι όπως τις έχουν διαμορφώσει οι "πεφωτισμένοι" ηγέτες μας κατ' εντολήν ξένων δυνάμεων, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομύριο, να ανακάμψει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κουφάρι που απάνω του βυσσοδομούν σχεδόν οι πάντες.

    Τρανταχτό παράδειγμα το νέο κόμμα από την κόρη του Μητσοτάκη. Αυτοκρατορικός λόγος, κρίσεις και ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός φυσικά από την ίδια και το συνάφι της. Λες και αυτοί ήσαν απόντες τόσα χρόνια από την πολιτική σκηνή και εμφανίστηκαν μόλις χθές για να ανατρέψουν τα πάντα.

    Φίλοι συν-Έλληνες, με οδύνη το λέω, με δεδομένο το αισχρό επίπεδο Δημοκρατίας που προοδευτικά έχουμε δημιουργήσει εδώ στην Ελλαδα από ανασύστασης του ελληνικού κράτους, εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμμία ελπίδα σωτηρίας. Θεωρώ ότι, νομοτελειακά, σύντομα το ελληνικό κράτος και εμείς οι ίδιοι θα πάψουμε να υπάρχουμε. Σε βάθος χρόνου δε τόσο το ελληνικό έθνος αλλά και -δυστυχώς- ο ελληνισμός γενικώτερα θα εκλείψουν.

    Μόνη μας ελπίδα είναι κάποια στιγμή οι επόμενες γενιές -διότι η τωρινή είναι πλήρως εκμαυλισμένη- να ξυπνήσουν από τον λήθαργο της φαινομενικής ευμάρειας και αφήνοντας την καλοπέραση, με δυναμικό και επαναστατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας και την όποια αναγκαία βία, καθαρίσουν την "κόπρον του Αυγείου" δίνοντας στην Ελλάδα μια δεύτερη ευκαιρία.

    Πάντως με τις λεγόμενες "Δημοκρατικές Διαδικασίες" μην περιμένετε σωτηρία.

    Δυστυχώς, έχουμε πόλεμο. Το ζητούμενο είναι ποιός, πότε και πώς θα κυρήξει την Γενική Επιστράτευση.

    ΔΓΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @23 Νοεμβρίου 2010 6:01 μ.μ.
    Μετα το 87 ακολούθησε το μεα κουλπα και το νταβος(κι αντίστροφα),η νικη που λενε πολλοί οτι πετύχαμε ηταν μάλλον ενα επικοινωνιακό πυροτέχνημα(απο τα κλασσικά του ανδρεα),πλην τούτου και πυροτέχνημα να μην ήταν,απο τη στιγμη που σύρθηκες σε διάλογο οπου εξολοθρεύτηκες ειναι σαν να έχασες εξ αρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλα δεν θα παψωμε και να υπαρχωμε,αυτα ειναι υπερβολες.
    Αυτο που θα παψει να υπαρχει ειναι να βλεπωμε πλεον τον εαυτον μας οχι οπως ειναι στην πραγματικοτητα αλλα οπως φανταζομασταν οτι ειναι.
    Αυτο θα δημιουργησει αρχικα μια σχιζοειδη αντιδραση μεταξυ του τι εισαι και το καταλαβες επιτελους και αυτου που μεχρι τουδε φανταζοσουνα οτι ησουνα γιαυτο και εκλεβες,επαιρνες δανεια διακοπων,αγοραζες με δανειο πορσε,
    πουλουσες,ναι πουλουσες,την γυναικα και την κορη σου για να ανεβεις κοινωνικα/οικονομικα στην ανωτερη κλιμακα της κοινωνιας ενω ησουνα ενας σκουριασμενος ντενεκες.
    Ναι την πωλουσες οταν την εστελνες
    να κανει νυχτερι στο κλαμπ της Πολιτειας για να γνωρισει παλαιοτερα κλεφτρονια που θα σε ανεβαζαν και εσενα και σε προλαβαν στην στροφη και ανηφορησαν πριν απο την οικογενεια σου προς τα βορεια και εσυ πασχιζες με οιοδηποτε κοστος να κανεις το ιδιο.Και ταυτοχρονα αυτος ο λαος ειναι και ατιθασος που χειροτερευει την κατασταση του γιατι δεν παιρνει και απο λογια.
    Και ελα που αυτος ο λαος με τα υπαρχοντα χαλια του ηρθε ξαφνικα σε επαφη με το ταχυτατα εξελλισομενο παγκοσμιο σκηνικο οπου
    τα παρεμβατικα υπερ καποιας ομαδας κρατη αρχισαν παντου να συρρικνωνονται και στη θεση τους να προβαλλει ενα αλλο σκηνικο που σαν ατομικιστικη/εγωιστικη μοναδα τον εθετε σε 2η μοιρα ασημαντη και τον εφερνε σε επαφη με μια πραγματικοτητα που το εγωιστικο του γονιδιο δεν ηθελε να δει,διοτι αυτος φανταζονταν οτι ειναι ο συνεχιστης μιας πραγματι λαμπρης ιστοριας ενω στην πραγματικοτητα ητανε ενας κοινος απατεωνας,ενας απατεωνας που κλεβοντας και με δανειο που δεν πληρωσε πηγε και αγορασε σκαφος και το ερριξε στην παραλια για γαμιστρωνα ενω καταγεται απο περιοχη που θαλασσα ειδε μονον οταν πηγε φανταρος ,με μεσον,
    στο Ναυσταθμο. Ας μη συνεχισω γιατι αυτος ο λαος δεν εχει μελλον γιατι θα γραφω μεχρι πρωιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλα δεν θα παψωμε και να υπαρχωμε,αυτα ειναι υπερβολες.
    Αυτο που θα παψει να υπαρχει ειναι να βλεπωμε πλεον τον εαυτον μας οχι οπως ειναι στην πραγματικοτητα αλλα οπως φανταζομασταν οτι ειναι.
    Αυτο θα δημιουργησει αρχικα μια σχιζοειδη αντιδραση μεταξυ του τι εισαι και το καταλαβες επιτελους και αυτου που μεχρι τουδε φανταζοσουνα οτι ησουνα γιαυτο και εκλεβες,επαιρνες δανεια διακοπων,αγοραζες με δανειο πορσε,
    πουλουσες,ναι πουλουσες,την γυναικα και την κορη σου για να ανεβεις κοινωνικα/οικονομικα στην ανωτερη κλιμακα της κοινωνιας ενω ησουνα ενας σκουριασμενος ντενεκες.
    Ναι την πωλουσες οταν την εστελνες
    να κανει νυχτερι στο κλαμπ της Πολιτειας για να γνωρισει παλαιοτερα κλεφτρονια που θα σε ανεβαζαν και εσενα και σε προλαβαν στην στροφη και ανηφορησαν πριν απο την οικογενεια σου προς τα βορεια και εσυ πασχιζες με οιοδηποτε κοστος να κανεις το ιδιο.Και ταυτοχρονα αυτος ο λαος ειναι και ατιθασος που χειροτερευει την κατασταση του γιατι δεν παιρνει και απο λογια.
    Και ελα που αυτος ο λαος με τα υπαρχοντα χαλια του ηρθε ξαφνικα σε επαφη με το ταχυτατα εξελλισομενο παγκοσμιο σκηνικο οπου
    τα παρεμβατικα υπερ καποιας ομαδας κρατη αρχισαν παντου να συρρικνωνονται και στη θεση τους να προβαλλει ενα αλλο σκηνικο που σαν ατομικιστικη/εγωιστικη μοναδα τον εθετε σε 2η μοιρα ασημαντη και τον εφερνε σε επαφη με μια πραγματικοτητα που το εγωιστικο του γονιδιο δεν ηθελε να δει,διοτι αυτος φανταζονταν οτι ειναι ο συνεχιστης μιας πραγματι λαμπρης ιστοριας ενω στην πραγματικοτητα ητανε ενας κοινος απατεωνας,ενας απατεωνας που κλεβοντας και με δανειο που δεν πληρωσε πηγε και αγορασε σκαφος και το ερριξε στην παραλια για γαμιστρωνα ενω καταγεται απο περιοχη που θαλασσα ειδε μονον οταν πηγε φανταρος ,με μεσον,
    στο Ναυσταθμο. Ας μη συνεχισω γιατι αυτος ο λαος δεν εχει μελλον γιατι θα γραφω μεχρι πρωιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σάββα μπράβο για το άρθρο!
    ..........................

    23 Νοεμβρίου 2010 5:45 μ.μ.


    Την ευχή του να έχουμε και μαζί με όλους τους Άγιους γέροντες της Ορθοδοξίας μας να μεσιτεύουν για τη χώρα μας και την ανθρωπότητα.


    Εξετάσεις δίνουμε αδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σε ότι αφορά τις κρίσεις για τις αποφάσεις και την συμπερηφορά του Ελληνικού λαού θεωρώ οτι θα πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψιν και το επίπεδο της εκπαίδευσης και μόρφωσης που είχε ο Ελληνικός πληθυσμός μέχρι και το 1970 και λίγο μετά.
    Η δυνατότητα πρόσβασης και η δυνατότητα ενημέρωσης θεωρώ οτι παίζουν σημαντικό ρόλο τοσο στην αντίληψη των καταστάσεων, την κρίση αυτών και τελικά την λήψη αποφάσεων και την τελική επιλεγμένη αντίδραση ή και αντίσταση.
    Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τίς ίδιες πιέσεις της Αμερικανικής Διπλωματίας είχε ομολογήσει ο Κος Κρανιδιώτης και για το Ελσίνκι.

    Μόνο που σε εκείνο το διπλωματικό παζάρι η Τουρκία βρέθηκε στους χαμένους.Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου23 Νοεμβρίου 2010 στις 7:17 μ.μ.

    Κύριε Σάββα, καὶ ἀπὸ ἐμένα ἕνα μεγάλο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Από το άρθρο του skal: "...για να επιβάλλει (ο λαός) τη δική του βούληση στις αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν οι πολιτικοί δρώντες"

    Επειδή έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα κάτι για αποφάσεις "μέχρι τα Χριστούγεννα" και επειδή βέβαια δεν μπορούμε να συζητάμε για δημιουργία οργανωμένων φορέων μέχρι τότε, αυτό που μπορώ άμεσα να προτείνω είναι ο επίλογος από σχόλιό μου σε προηγούμενη ανάρτηση:

    "Και αν φανεί ότι πάνε για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τότε θα πρέπει να το κάνουμε το ματς κόλαση. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι μια τέτοια (απροσδόκητη για πολλούς) κόλαση βοήθησε κάποτε να γυρίσει πίσω ο Σάββας με τις 3 Κούρδισσες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου23 Νοεμβρίου 2010 στις 7:34 μ.μ.

    Τί μπροῦμε νὰ κάνουμε; ὅτι ἔκανε τὸ Γένος μας σὲ παρόμοιες δύσκολες στιγμές: προσευχόμαστε εἰλικρινὰ στὸν Τριαδικὸ Θεό, μελετᾶμε (αὐτογνωσία, ἑτερογνωσία, Θεογνωσία) καὶ δημιουργοῦμε παρέες ὅπου θὰ μιλᾶμε γιὰ τὰ κοινά μὲ προοπτικὴ νὰ συγκροτήσουμε ζωντανὲς ἐνορίες. ἂν εἲμαστε μὲ τὸν Θεὸ μας, δὲν θὰ πάθουμε τίποτα, ὁ Θεὸς δὲν μᾶς ἄφησε ποτὲ μόνους (βλέπε Μακρυγιάννη). Φυσικὰ, Χριστιανὸς ἀπὸ τὸν καναπὲ δὲν γίνεται. Μιὰ δυνατότητα συμμετοχῆς ποὺ θὰ ἤθελα νὰ ἐξετάσω εἶναι ἐδῶ: ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    -Ανεξάρτητη Ένωση Πολιτών-
    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την σύσταση του ΒΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σας προσκαλεί στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή του την Τετάρτη 24η Νοεμβρίου ώρα 19:00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (πλατεία Κολοκοτρώνη), με θέμα:
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    Ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων παρουσιάζει τις θέσεις του και συζητά με τους:
    Νίκο Ράπτη, διαχειριστή του www.ppol.gr, μέλος του Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων,
    Θεόδωρο Πολυζωίδη, επιχειρηματία, Πρόεδρο των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ,
    Θεόδωρο Παντούλα, εκδότη του περιοδικού Manifesto, Γραμματέα της Δημοκρατικής Αναγέννησης,
    Ηλία Σταμπολιάδη, Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωπο ομάδων πολιτών.
    Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
    - Είσοδος Ελεύθερη - ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
    Η Ελλάδα βυθίζεται σε μία παρακμιακή ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα των φαύλων πολιτικών του ανίκανου και διεφθαρμένου συστήματος πολιτικής διακυβερνήσεως και του πλέγματος κρατικοδίαιτων και κομματικώς ελεγχόμενων κοινωνικών σχέσεων των τελευταίων 36 ετών.διαβᾶστε τὴν συνέχεια ἐδῶ (http://www.voreini.gr/?p=44833)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πώς να αφυπνιστεί η πλειοψηφία ,
    όταν η ίδια η εξουσία,
    τον έσπρωχνε για χρόνια να βολευτεί
    και με την 'ειρήνη' να αναπαυτεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου23 Νοεμβρίου 2010 στις 7:44 μ.μ.

    Την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ το μεσημέρι(12:00) της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=367276&dt=15/11/2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εξαιρετική η ιστορική αναδρομή και η ανάλυση του κ. Καλεντερίδη. Ξύνει πληγές σε όσους έχουν ζήσει πολύ κοντά τα γεγονότα (τι και αν κλάψαμε και αγανακτήσαμε!!!),σε όσους ασχολήθηκαν με τα εθνικά ζητήματα και με όλες αυτές τις παλινωδίες της πολιτικής τις οποίες έξοχα καταγράφει(τι και εάν ξημεροβράδιαζε να γνωματεύσουμε τεκμηριωμένα και γαστρορραγούσαμε από το άγχος να παλαίψουμε σε διάφορα μήκη και πλάτη για τα δίκαιά μας και τελικά εξοργιζόμασταν γιαυτά που καταλαβαίναμε ότι μεσολάβησαν!!!), σε εκείνους που έζησαν τις εθνικές "παραχωρήσεις", δεν υπάρχει, δυστυχώς, καμία ψευδαίσθηση για τα επερχόμενα, ότι δηλαδή θα ακολουθήσουμε και πάλι τις "ύπερθεν" εντολές και οδηγίες!!!
    Είναι αλήθεια δύσκολο να παραδεχτείς και να συνειδητοποιήσεις πως μετά τριανταπέντε χρόνια αγώνα, προσδοκίας και ελπίδας, ότι δεν μπορεί, κάποτε θα δικαιωθούμε, ότι σήμερα έφτασες στο σημείο να ευχηθείς για την πατρίδα σου: "Καλή τύχη Ελλάδα"
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Συγχαρητήρια για το άρθρο,και κυρίως γιατί δεν μεροληπτείτε για καμία πολιτική πλευρά,τα λέτε για όλους!
    pilotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στην ιστορική μας διαδρομή πολλές φορές γλιτώσαμε τον αφανισμό, είτε γιατί αυτό συνέφερε τις μεγάλες δυνάμεις, είτε γιατί είχαμε στην κατάληλη στιγμή τον ανάλογο ηγέτη που είχε τη δυνατότητα να ξυπνήσει την εθνική συνείδηση του Έλληνα.
    Σήμερα, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές, ο νεοέλληνας παραμένει απαίδευτος και τραγικά απών από τα δρώμενα, άρα ανίκανος να ορίσει την τύχη του, πολύ δε περισσότερο ικανός να αναδείξει ηγέτη που θα τον αφυπνίσει.
    Με δεδομένη την οικονομική μας αθλιότητα, δε μένει παρά να περιμένουμε την καύση του ''νεκρού'' η οποία θα λειτουργήσει και ως καθαρτήριο της νεοελληνικής παρακμής (προσωπικής-οικογενειακής-κοινωνικής-πολιτικής)και ας ελπίσουμε ότι τότε κάποιος επιζών θα βρεθεί να οδηγήσει το έθνος στη μοίρα του.
    Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα νομίζω ότι δεν μπορούμε πλέον να τα λοξοδρομήσουμε εύκολα, μοιάζουμε με τη φύση η οποία εκδικείται όταν την καταστρέφεις και εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατόν για την αυτοκαταστροφή μας.
    Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και πολλά σχόλια αλλά χωρίς παιδεία και οικονομία δεν πας πουθενά.
    Λυπάμαι skal για αυτά που γράφω, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι, τον νεοέλληνα στην πλειοψηφία του δύο πράγματα τον αγγίζουν , ο φραπές και η τσόντα (προεκλογική εξαγγελεία εκλεγέντος δημάρχου).

    Μαθητής λυκείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Σάββα πολύ καλή η ανάλυση. Συνοπτικά εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός και το οποίο δεν τολμάει κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός να πει είναι ότι η κρίση που ζει σήμερα η Ελλάδα δεν είναι οικονομική αλλά κρίση γεωστρατηγική. Γι' αυτό πέρα από τα όποια οικονομικά μέτρα αποδομείται και η έννοια του εθνικού κράτους, έτσι όπως διαμορφώθηκε στην Ελλάδα από την δεύτερη περίοδο της κυβέρνησης Βενιζέλου.

    Θ.Σ. - Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Η ελπίδα πέθανε ή ψυχορραγεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΑΙΛ

    Πολύ καλή δημοσίευση από τον πάντα μεστό κ.Καλεντερίδη!Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ενημερωμένο και με καλύψατε σχεδόν σε όλα..Σε αυτό που δεν με καλύψατε είναι στο ότι δεν αναφερθήκατε καθόλου στο Ισραηλινό παράγοντα και στο ρόλο που θα διαδραματίσει στην περιοχή...στο σκέλος που αφορά τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.Θα σας έλεγα ότι αφού κάνατε μια ιστορική αναδρομή στο 1974 και τον Αττίλα και τον ρόλο που διαδραμάτισε..τι σας κάνει να πιστεύεται ότι αυτός ο παράγοντας θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα αφήσει την Τουρκία να προχώρηση σε συνδιαχειρίση περιοχών οι οποίες δεν τις ανήκουν?Το λέω αυτό γιατί όταν μιλάμε για τις Η.Π.Α είναι σαν να μιλάμε για το Ισραήλ.Το σημείο που δεν έχουμε προσέξει και πρέπει να το εξετάσουμε είναι η τελευταία κόντρα μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας.Είναι άραγε ο ηγεμονικός ρόλος που διεκδικεί η Τουρκία στην μέση ανατολή -ισλάμ που τροφοδότησε αυτή την κόντρα?Μήπως η Τουρκία αντιδρά σπασμωδικά βλέποντας ότι μένει εκτός παιχνιδιού ...και προσπαθεί με κάθε μέσο να δείξει την δύναμή της και να αποσπάση όποια πιθανά οφέλη μπορεί την τελευταία στιγμή??Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε όλοι ότι όταν θέλεις να βάλεις στο <> ορυκτό πλούτο που υπάρχει σε μία περιοχή βλέπεις πρώτα με ποίους έχεις να κάνεις. Από την μία μεριά έχεις μια χρεοκοπημένη χώρα..και από την άλλη μία ισχυρή.Η μία μπορεί να διεκδικήσει το καλύτερο λόγω ισχυρής θέσης(σε ποσοστό επί των κερδών τις εκμετάλλευσης ..και η άλλη τίποτα(ίσως μόνο την διαγραφή του χρέους της..το οποίο στην ουσία δεν υπάρχει).Εγώ πάντως θα διάλεγα τους χρεωκοπημένους να έχουν την πλήρη διαπραγμάτευση για την εκμετάλλευση.Όχι μόνο δεν θα γίνει συνδιαχείριση στο Αιγαίο αλλά θα έρθουν θα πάρουν τα κοιτάσματα οι Ισραηλοαμερικάνοι και στο τέλος βλέπω να τους φιλάμε και τα χέρια!!!!Πρέπει να ξέρετε ότι το Δ.Ν.Τ μόνο τυχαία δεν ήρθε. Και όταν φύγει θα έχει τελείωση την δουλεία του.Αυτό που θα δημιουργήσει θα είναι εξαθλίωση πείνα και δυστυχία και μία χώρα που η γενιά των σημερινών σαραντάρηδων-πενηντάρηδων δεν έχουμε ζήσει.Τότε θα βρεθεί ο απομηχανής θεός(Μεσσίας) που θα <> την χώρα από την δυστυχία... αυτός θα είναι ο εκλεκτός που θα πούληση όλο τον ορυκτό πλούτο της χώρας για χάρη τις ευημερίας..
    Άν αναλογιστούμε ότι όλα τα κοιτάσματα εκτιμούνται 20τρις δολάρια καταλαβαίνεται τί θα πάρουμε σαν Ελληνικός λαός...

    Καλή νύχτα Ελλάδα


    Υ.Γ Πριν έρθει ο Μεσσίας έρχονται οι προφήτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Υπάρχει ελπίδα, δεν χάνεται ποτέ. Αρκεί να καταλάβουμε τι είναι αυτό που πρέπει να περισώσουμε. Τους παλιούς τρόπους ζωής πρέπει να τους απαρνηθούμε, δεν ταιριάζουν σε όποιον θέλει να δικαιούται να λέγεται Έλληνας. Απλότητα στην ζωή και στην σκέψη χρειαζόμαστε, ναι, και στην σκέψη, τα μεγαλύτερα νοήματα είναι αυτά που συνοψίζονται σε απλές αλήθειες. Είναι ντροπή αυτό που ζούμε, έχουμε όμως το δικαίωμα να αλλάξουμε πορεία, και την υποχρέωση.
    Η ιδανική κοινωνία δεν θα υπάρξει ποτέ, δεν θα ήταν ανθρώπινο, τα λάθη είναι ανθρώπινα, όχι η τελειότητα, όμως, πλέον, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε άλλα. Με τόσα βάσανα μέσα σε έναν μόλις αιώνα, τι καλλιέργεια και τι παιδεία να έχει αυτός ο λαός ; Περιχαρακώθηκε στα πλαίσια μιας αδηφάγας οικογενειοκρατίας για να κρύψει την ανασφάλειά του. Και οι συνέπειες προφανείς. Μόνο όποιος καταφέρει να απεξαρτηθεί από την οικογένειά του μπορεί να την αγαπήσει πραγματικά. Μόνο όποιος δεν περιμένει σωτηρία από την ευρύτερη οικογένειά του, την Πατρίδα, μπορεί να την υπερασπιστεί και να την ορίσει μέσα του με όρους αξιοπρέπειας.
    Να την αγαπήσει. Υπάρχουμε πολλοί περισσότεροι από όσοι πίστευα, «ηλίθιοι» σε αυτήν την χώρα, που την αγαπούμε, τους προγόνους μας, το φως, την αξιοπρέπεια, την θυσία, τα χρώματα, την ιστορία, την αίσθηση του αέρα και της Ελληνικής Γης, μερικοί ρομαντικοί «χαζοί» πατριώτες που μπορούμε να αγωνιστούμε και να την επαναφέρουμε στην θέση που της πρέπει, μέσω μιας πνευματικής αφύπνισης και της αναγνώρισης των λαθών μας.
    Και τότε τίποτα δεν χάνεται, σχέδια από τους σκοτεινούς της γης και τα αγριόσκυλά τους υπάρχουν πολλά. Σημασία έχει τι αποτέλεσμα μπορούν να έχουν τα σχέδια αυτά, αν δεν μπορούμε στην παρούσα φάση να τα αποτρέψουμε, τουλάχιστον ας κάνουμε την εφαρμογή τους τόσο ασύμφορη που τελικά σε βάθος ίσως χρόνου θα αυτοκαταργηθούν, με συνέπειες για εμάς αναστρέψιμες.
    Κι αν είναι να χαθούμε, τουλάχιστον ας χαθούμε μαχόμενοι και όχι παραιτημένοι.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    ΡΚ
    Υ.Γ. Όποιος έχει «καμιά καλή ιδέα» και την πρόθεση να την κάνει πράξη, όποιος μπορεί να μας ενώσει πρακτικά, μπορεί να υπολογίζει και στον δικό μου χρόνο και αγώνα. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δείτε εδώ συζητηση με τον αρχηγο του κινήματος των δημοκρατικών(www.dimokratikoi.gr)
    που ρωτήσατε κάποιοι,τα συμπεράσματα δικά σας
    http://olympia.gr/2010/11/09/%ce%b7-%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οφείλω να ομολογήσω ότι το άρθρο είναι πολύ σωστό και συγχαρητήρια, καθώς επίσης και για τη προβολή του θέματος.
    Πάντως υπάρχει μεγάλη σιωπή και συσκότηση απο τα άλλα μέσα ενημέρωσης.
    Πολύ καλή είναι και η ιδέα συγκρότησης κάποιου φορέα ενημέρωσης επί του υπόψη θέματος,ώστε να συντελεσθεί η αφύπνιση μεγάλου μέρους του λαού, ο οποίος πρέπει υπό τη πίεση της οικονομικής εξαθλίωσης να απομακρυνθεί απο το φιλοτομαρισμό του και τον κοματικό πελατιακό προσανατολισμό του.
    Τώρα πρέπει να βάλει πάνω απο όλα τη Πατρίδα και να επιβάλει στα πολιτικά λαμόγια(που πολύ ορθά αναφέρονται στο άρθρο)τις πρέπουσες συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σάββα το κείμενο και η ανάλυση σου περιγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας, δυστυχώς.

    Ο Ελληνισμός έχει περάσει και πολύ χειρότερα, επέζησε, τα ξεπέρασε, και έγινε ισχυρότερος. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα: Μικρασιατική καταστροφή, Β’ Παγκόσμιος πόλεμος-κατοχή-εμφύλιος.

    Το μοντέλο λειτουργίας του κράτους, και η ανάπτυξη της χώρας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έχει φτάσει στα όρια του. Η διαφθορά, η
    Διαπλοκή-συνδιαλλάγη πολιτικών μεγαλοεργολάβων (βλεπε Τσουκάτος, Βουλγαράκης), η απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων, χώρων όπου κυριαρχεί η συνδιαλλαγή και η διαφθορά, όπου βασιλεύει η μετριότητα των διδασκόντων και η ελάχιστη προσπάθεια των διδασκομένων, η διόγκωση του δημόσιου τομέα με αργόσχολους υπάλληλους πρέπει να σταματήσει.

    Πρέπει να αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες της φυλής μας και μέσα από σκληρή δουλειά και στέρεες ηθικές αξίες να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξης της χώρας μας. Το έχουν κάνει πριν από μας, οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Μπορούμε να το κάνουμε και εμείς για τα παιδιά μας.

    Στις δύσκολες στιγμές μερικοί κουζουλοί βγαίνουν μπροστά και μετά ακολουθούν και οι άλλοι. Καθόμαστε από τα σπίτια μας και με την άνεση μας από τα computer μας, μοιρολογάμε.

    Βάρα σύναξη. Ας είμαστε λίγοι, πολύ λίγοι στην αρχή. Δεν έχει σημασία θα γίνουμε ποτάμι αργότερα. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε κόμματα, μας φτάνουν αυτά που έχουμε. Να αφυπνίσουμε θέλουμε τους Έλληνες.

    Καλά τα blogs για ενημέρωση και συζήτηση, αλλά χρειάζονται οργανωμένοι και αποφασισμένοι άνθρωποι για να φέρουν αποτέλεσμα. Κανόνισε συνάντηση, να γνωριστούμε από κοντά όσοι διαισθάνονται τους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα μας αυτή την εποχή , να οργανωθούμε, να παλέψουμε να αλλάξουμε όσο μπορούμε την μοίρα μας, ο καθένας από τον χώρο του και οργανωμένα όλοι μαζί.

    Αναμένουμε κάλεσμα.

    Κώστας Σταματάκης
    k_stamat@oetenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. πολυ καλο το αρθρο και με βρισκει απολυτα συμφωνο.πιστευω οτι στις δυσκολες μερες που περναμε σαν εθνος εκτος απο την αφυπνηση του ελληνα πολιτη χρειαζεται πανω απο ολα ενας ηγετης κοινης αποδοχης,αφθαρτος πολιτικα και με πετριωτικες ιδεες.η ιστορια μας εχει διδαξει οτι σε δυσκολες εποχες απο τα σπλαχνα του λαου και οχι απο τα ''τζακια'' γεννιουνται ηγετες.εσσεται ημαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια των φίλων εύκολα συμπεραίνει κάποιος οτι η ανησυχία και ο προβληματισμός υπάρχει σε πολλούς συνέλληνες το επόμενο βήμα είναι η αυτοοργάνωση με οποιονδήποτε τρόπο συζήτάμε και ενημερώνουμε όποιον μπορούμε και εντασόμαστε σε ομάδες προβληματισμού όπως το κίνημα δημοκρατικών πολιτών . Δέν έχει σημασία εαν είμαστε λίγοι η πολλοί εφόσον υπάρχει η " μαγιά " όπως θα έλεγε και ο Μακρυγιάννης υπάρχει και ΕΛΠΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο μονος τροπος αφυπνισης του Ελληνα είναι να χάσει όλα τα κεκτημενα.Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινησει , ο Ηγέτης μας λείπει που θα μας ενώσει και να τα φέρουμε όλα τουμπα.
    Πρέπει πρώτα να πιάσουμε πάτο και έχουμε ακομα δρόμο μέχρι εκει.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλημέρα σας και χαίρομαι πολύ που στέλνω χαιρετισμό σε ενα Έλληνα πατριώτη!Μεγάλες αλήθειες το αρθρο σας.Πραγματικά συγκλονιστικό.Το αναδημοσίευσα και στο δικό μου μπλογκ αφου το πηρα απο μια αλλη ιστοσελίδα.να εισατε σίγουρος οτι ολη η Ελλάδα θα το διαβάσει..καλη σας ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κύριε Καλεντερίδη. Υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα πατριώτες όπως εσείς και αντι-νταβούτογλου που θα δουλέψουν για τα δίκαια της Ελλάδος. Στο δια ταύτα τώρα: Νομίζω ότι είναι ιστορική συγκυρία να πετύχουμε την υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων, κάτι που είχε πετύχει η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες. Ποία είναι τα νέα δεδομένα; Πρώτον, όπως βλέπουμε και από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, αρχίζουν να χάνουν έδαφος οι υποστηρικτές της παρεμπόδισης της Ρωσίας εξόδου στις θερμές θάλασσες και βλέπουμε μια προσπάθεια προσέγγισης και κοινού μετώπου απέναντι στις νέες απειλές(Ισλάμ; Κίνα; μικρομεσαίες πυρηνικές απειλές όπως Βόρεια Κορέα, Ιράν;). Δεύτερον, η στάση του Ισραήλ. Η σύγκρουση του με την Τουρκία είναι τελεσίδικη, προσωπική μου άποψη, και έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση του φυσικού αερίου του προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος, κάτι που προϋποθέτει εφαπτόμενες ΑΟΖ Ελλάδος - Κύπρου -Ισραήλ. Νομίζω ότι είναι η μοναδική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία που όλες οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να μικρύνουν την Τουρκία. Λίγο να πείσουμε ακόμα τη Βρετανία και την Ιταλία. Πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν για τους διπλωμάτες μας και όλους τους λοιπούς αρμοδίους. Καλή μας τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΑΟΖ, Κυπρος, πετρέλαια, Θράκη, Αιγαίο...κούφια λόγια.

    Η Ελλάδα εποικίστηκε από εκατομμύρια τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες που ζουν από το ελληνικό κράτος το οποίο συνειδητά εξοντώνει τους Έλληνες φορολογικά αλλά μοιράζει απλόχερα επιδόματα σε αφρικανούς και ισλαμιστές.
    Αυτοί εκτοπίζουν τους Έλληνες και σύντομα θα αρχίσουν να φέρνουν και μαζικά τις οικογένειες τους. Το ακατασχετο γεννοβόλημα θα αρχίσει και σε 50 χρόνια θα έχουμε πακιστανό πρωθυπουργό.
    Ακόμα και οι ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες φεύγουν πανικόβλητοι από την Ελλάδα διότι δεν αντέχουν την εισβολής της Ασίας και της Αφρικής.

    Επί τουρκοκρατίας επιβιώσαμε, από το "ελληνικό" κράτος της μεταπολίτευσης, της πράσινης ανάπτυξης και της αριστεράς και της προόδου ΔΕΝ πρόκειται να επιβιώσουμε.

    Προτείνω πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τον χαμένο έλεγχο του Αιγαίου, να ξεκινήσουμε τη κουβέντα από τον χαμένο έλεγχο της πλατείας Ομονοίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Με το αναφαίρετο δικαίωμα των 12μιλίων δεν υπάρχει συνεκμετάλλευση.

    Τα παράλια της Τουρκίας είναι δική της υπόθεση που βέβαια ο προσδιορισμός των υπόγειων κοιτασμάτων είναι για τα 4 μίλια περίπου είναι απαραίτητος προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας ως ο μόνος όρος της μεταξύ μας διαφοράς.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αδέλφια, μη σας παίρνει από κάτω.
    Σας καταλαβαίνω, και εγώ μερικές φορές απελπίζομαι, λέω στον εαυτό μου "πάει, τελειώσαμε", αλλά δεν είναι έτσι!
    Το βλέπω στα σχόλια σας πως υπάρχει η σπίθα της ελπίδας και της αντίστασης. Σχόλια άγνωστων καθημερινών ανθρώπων ή και επώνυμων. Ανθρώπων που ενώ συμφωνούμε μεταξύ μας, αν συναντηθούμε στο δρόμο είμαστε άγνωστοι, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δε γνωριζόμαστε.
    Και όμως!
    Να, που αν ήθελε κάποτε να συναντηθούμε θα βλέπαμε πως δεν είμαστε 2 και 3 όπως νομίζαμε αλλά 1013 που λέει και το άσμα.
    Δεν χρειάζονται απελπισίες και μοιρολόγια. Πίστη και ελπίδα χρειάζεται και η συναίσθηση πως ο καθένας μας είναι απόστολος της πατρίδας με συγκεκριμένη αποστολή να ενημερώνει τους γύρω του, να τους αφυπνίζει, να τους υπενθυμίζει το χρέος απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία της.
    Ας ξεκινήσουμε ακόμη και από τα μικρά για να φτάσουμε στα μεγάλα! Ένα μόνο δε χρειάζεται. Να μη σκύψουμε το κεφάλι παθητικά σαν τελειωμένοι. Η ηττοπάθεια, αλλά και το αντίθετο της, η ευψυχία και η αποφασιστικότητα είναι ψυχολογικές καταστάσεις που μεταδίδονται τόσο εύκολα όσο και οι ιοί. Ας μεταδίδουμε λοιπόν την αισιοδοξία της αντίστασης και της νίκης. Ας ξεκινήσουμε ο καθένας από τον περίγυρο του, από τον δικό του μικρόκοσμο. Είμαστε ήδη στρατιώτες με πολιτικά, ας δώσουμε τις μικρές μάχες μας, ας διαφωτίσουμε τους γύρω μας, ας προετοιμάσουμε τα μεγάλα γεγονότα που θα έρθουν και αυτό είναι κάτι που όλοι το γνωρίζουμε.
    Για το τι πρέπει να κάνει ο Skal δεν είμαι αρμόδιος να προτείνω. Εκείνος γνωρίζει και σίγουρα θα πράξει αυτό που του αναλογεί, αυτό που η πατρίδα θα του αναθέσει, όπως σε κάθε πατριώτη.
    Να θυμόμαστε όμως αδέλφια ότι δεν είναι οι πλάτες όλων ικανές να σηκώνουν τα ίδια βάρη. Και πως ο καθένας θα έχει το δικό του ρόλο, επειδή όλους μας χρειάζεται η πατρίδα.
    Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω το φιλότιμο του Έλληνα και έτσι μόνο ένα πράγμα με φοβίζει. Η αρχομανία και η διχόνοια η δολερή που αιώνες μας κατατρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Όμως να μη μας διαφεύγει πως η πίστη είναι βασική προϋπόθεση της νίκης.
    Έχω την πεποίθηση δε, ότι ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει, αν πρώτα δεν τον εγκαταλείψουμε εμείς.
    Η πατρίδα κινδυνεύει επειδή οι Έλληνες ξεπέσαμε ηθικά. Από μέσα αρχίζει πρώτα η σήψη και έπειτα εκδηλώνεται εξωτερικά.
    Άρα ο αγώνας είναι πολυμέτωπος και πολυεπίπεδος.
    Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο έχω να πω το εξής. "ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ"!!
    Η Ελλάδα χωρίς το Αιγαίο είναι νεκρή!! Είναι η καρδιά της, ο πνεύμονας της, η ύπαρξη της!
    Καλή και άγια η Π.Α, άξιος και τιμημένος ο ΕΣ, αλλά το Αιγαίο είναι υπόθεση του Πολεμικού Ναυτικού. Τα νησιά κρατούνται μόνο με τα πλοία και κυρίαρχος του Αιγαίου είναι μόνο αυτός που έχει την ναυτική δύναμη με το μέρος του.
    Ο KOSTAKOUTAS έχει δίκιο. Η Ελληνική Ρωμανία άρχισε να συρρικνώνεται και να σβήνει σταδιακά, μόνο όταν έχασε τον έλεγχο της αν. Μεσογείου από τον 9ο αιώνα και μετά, πρώτα από τους Άραβες και έπειτα από τους Ενετούς.
    Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η απάντηση του Νικηφόρου Φωκά προς τον απεσταλμένο του Γερμανού Αυτικράτορα στον οποίο είπε πως:
    "Κύριος της Αυτοκρατορίας είναι αυτός που ελέγχει τις θάλασσες και εγώ τις ελέγχω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Σε πρόσφατη αρθρογραφία αναφέρεται πως η Τουρκία έχει αναλάβει για λογαριασμό της Αγγλίας να δραστηριοποιείται στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου ως ναυτική δύναμη. Η Αγγλία παρεχώρησε το δικαίωμα αυτό εξαιτίας του μεγάλου κόστους της ναυτικής παρουσίας στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ναί ΑΠΕΛΛΗ συμφωνώ ότι μας χρειάζεται ενίσχυση της πίστης. Ο Ελληνας πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάψει να ακουει την αποθαρρυντική παραπληροφόρηση που διαχέεται ενίοτε και τεχνηέντως. Αν από χρόνια ακούγονταν φωνές σαν του Καλεντερίδη που ξέρουν να εξηγούν τα πράγματα σε συγκεκριμένους τομείς που κατέχουν, που ξέρουν να μιλούν γινόμενοι κατανοητοί και σαφείς, που σκέφτοναι και προτείνουν λύσεις, ίσως το ηθικό πολλών Ελλήνων σήμερα να ήταν πολύ πιό ανεβασμένο.
    Βλέπεις η άγνοια είναι η καλύτερη φίλη του φόβου και αυτό το ήξεραν φαίνεται καλά όσοι μας άφησαν να πλανιόμαστε μέσα στα ομιχλώδη τοπία. Γι΄αυτό πολλοί σήμερα νιώθουν την απειλή χωρίς να ξέρουν προς τα πού να κοιτάξουν.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δυστυχώς κύριοι, μετά από τόσα χρόνια συλλογής εμπειριών από την νεο-Ελληνική πραγματικότητα, κατέληξα στο οδυνηρό συμπέρασμα: ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!!!
    Εκείνο που χρειάζεται είναι να σοβαρευτούμε, να ενωθούμε και να αποτινάξουμε το ζυγό! Την προηγούμενη όμως φορά, όπως γνωρίζετε, μας πήρε 500 χρόνια !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. # Ston Skal

    Xrisimi kai diafotistiki analysi (kai oxi "simeioma" opos metriofrona to onomases. Kai lian aparaititi gia pollous, pou isos den gnorizoun kala tin katastasi, apo tin gennesi tis.

    Eimaste mazi sou, alla tha prepei opos sosta tonises prota na allaksoume emeis nootropia, alloios kathe prospatheia einai prospatheia einai katadikasmeni se apotyxia.

    Mi ksechname oti stis ekloges eixame tin efkairia gia allagi kai omos den tin aksiopoiisame kaname, idios tin defteri Kyriaki pou pisodromisame.

    Kati tetoio den prepei na epanalithei. Empfros loipon oloi mazi kai tha broume lysi...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΥΤΗ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ..ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΟΙ??ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ,ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ..ΟΛΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΛΑΨΑ,ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ Π Α Ν Τ Α!!!!!!Υ.Γ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε..ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ..ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΛΑΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ! ΑΛΛΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΑ ΜΜΕ!!!!!

      Διαγραφή
  81. Και η Ελλαδα.. αλλάζει. Και ποια ειναι αυτή η καλούμενη με το όνομα Ελλάδα; Να ειναι άραγε κυρά;

    Ελλάδα, είμαστε όλοι μας, είμαστε εμείς Ελλάδα. Εμάς αλλάζουνε λοιπόν, εσένα και εμένα.

    Και τώρα που γίναμε πένητες, πατρίδα διαλυμένη, μοιάζουμε με άστεγους ζητιάνους, πένητες και απάτριδες.

    Καλη τύχη Ελλάδα... καλη τύχη Έλληνα.
    Μα κάνε κάτι και εσύ άμοιρε... Συμφώνησε για μια φορά ακόμα και στις διαφορές σου. ΜΠΟΡΕΙΣ; αλλιώς δέξου το και παραιτήσου,
    κάποιο ενδιαφέρον θα είναι κι αυτό, να ενδιαφερθείς για τη παραίτηση σου.

    ΥΓ: Ευχαριστώ την υπεροχη άναλυση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Βρέθηκα στα 37 μου, έχοντας φέρει στον κόσμο με τη γυναίκα μου έναν γιο και μία κόρη, δουλεύοντας σε δύο δουλειές από το πρωί μέχρι το βράδυ, να σπουδάζω το αγαπημένο μου πεδίο. Ελλάδα και πολιτισμό. Για ποιο λόγο; Για να μάθω ότι μπορώ περισσότερο και να μεταφέρω Ο ΙΔΙΟΣ στα παιδιά μου...Ελλάδα, Θυσία, Αγώνες, Πίστη. Αυτή είναι η δική μου αντίσταση και κανένας δεν θα καταφέρει να μας υποτάξει.

    Σάββα, μας φώτισες θαρρώ και είναι θέμα χρόνου να κρυφτούν οι ανίκανοι. Εμείς, περιμένουμε.
    Υπάρχουν και καλά μήλα στο τσουβάλι!!!
    Έχε γεια,

    Αθανάσιος (αυτός που δεν πεθαίνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. http://papaleonidasdimitris.wordpress.com/2010/11/24/3667/#comment-228

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. απο μενα θα εχετε ολη την ηλεκτρονικη βοηθεια που μπορω να προσφερω... μου εχει σηκωθει η πετσα και ελπιζω οι Ελληνες να ξυπνησουν απο τον καναπε τους και να σηκωσουν κεφαλι για να δουν το τουρκικο δρεπανο που κρεμεται και ΠΑΛΙ απο πανω απο το κεφαλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ευχαριστουμε για την αναλυση.Πρεπει κατι να κανουμε να σωσουμε τη πατριδα μας.Πως θα σας φαινοταν η ιδεα να καναμε ολοι μαζι μια πως να το πω ''μηνυση'' κατα των πολιτικων που διευθυναν και διευθυνουν το ελληνικο κρατος.Να τους κυνηγησουμε νομικα.Να αποδειξουμε οτι εκλεψαν και κλεβουν τον ελληνικο λαο και να τους παρουμε πισω τα λεφτα και οτι εχουν και δεν εχουν.Ο ελληνικος λαος εναντιον των κλεφτων του.Ομορφα χωρις βια.Ειμαστε απογονοι των αρχαιων ελληνων.Δεν προκειται να αφησουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ να την κατασπαραξουν.
    Φιλια αδελφια Μακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ακόμα και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης (ο «πατριώτης» και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) βγήκε από το λαγούμι του για να προτείνει κυβέρνηση τεχνοκρατών και πολιτικών, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Πλέον το καθεστώς της «έκτακτης ανάγκης» (ανοικτή πολιτική δικτατορία) προωθείται ενορχηστρωμένα ως ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ.

    Και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ: Πρέπει να υποχωρήσουν τα πάντα μπροστά στο «συμφέρον της πατρίδας». Μόνο που δεν μας λένε για ποια πατρίδα μιλάνε. Την πατρίδα του ελληνικού λαού ή την «πατρίδα» των μαφιών του χρήματος που δεν έχουν καμία πατρίδα και καταλύουν κυνικά κάθε έθνος και πατρίδα…

    Αυτή η συστηματική επίκληση της «έκτακτης ανάγκης», που έχει πάρει υστερικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, ένα και μόνο στόχο έχει: Να καλλιεργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και παραίτησης του ελληνικού λαού από τα δικαιώματά του, ένα κλίμα υποταγής της ελληνικής κοινωνίας στη δικτατορία των ανδρεικέλων των πολυεθνικών και των μηχανισμών τους..,
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=25845#25845
    Όλοι αυτοί οι έμμισθοι τρομοκράτες του συστήματος εμφανίζουν την εικόνα ενός κόσμου χαώδους, χωρίς ειρμό, παράλογου, αυθαίρετου, ασυνάρτητου, ζοφερού και αδιέξοδου.

    Εμφανίζουν την εικόνα της Ελλάδας σαν παγερά συντελεσμένη και ακρωτηριασμένη που για να διασωθεί πρέπει να υποταχθεί στις εντολές αυτών που την οδήγησαν εδώ.

    Ταυτόχρονα, όλες αυτές οι τρομοκρατικές «πόρνες» ανακυκλώνουν, πάλι για τη σωτηρία μας και αναιδέστατα τρομοκρατικά, όλες τις νοσηρές μορφές της παρακμής, της πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης, την αθλιότητα και την προστυχιά του κόσμου τους.

    Σπέρνουν ασύστολα την ανασφάλεια και τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία και το προϊόν αυτής της ανασφάλειας και του τρόμο: ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΓΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ…

    ΟΛΗ αυτή η παραγωγή και η σπορά του τρόμου, καθώς και η υστερική κατανάλωσή του από τα ΜΜΕ είναι μια πράξη συνειδητά σχεδιασμένη και σκηνοθετημένη.
    http://resaltomag.blogspot.com/2010/11/blog-post_6805.html

    "τον προσφορότερο τρόπο για τα συμφέροντα του Έθνους και της Πατρίδας και να τη δώσει ο κυρίαρχος λαός.
    Καλή τύχη Ελλάδα!"
    Mα καλα... Ειναι θεμα τυχης?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Θερμά συγχαρητήρια Σάββα. Περιεκτικά και ουσιώδη τα όσα έγραψες.
    Υπάρχει πάντως ελπίδα. Μας ξέγραψαν σαν Έθνος πολλές φορές και τους διαψεύσαμε. Άλλωστε "ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος"...
    Ίσως πρέπει να ανοίξει μια ιστοσελίδα στην οποία θα καταχωρούνται & θα ψηφίζονται από τους - ευτυχώς πολλούς σκεπτόμενους - αναγνώστες το τι θα θέλαμε από αυτούς που θα ηγηθούν μιας αναγέννησης.
    Β. Μανωλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Βασίλη
    σ' ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλους όσους είχαν να πουν έναν καλό λόγο για όσα προσπάθησα να βάλω σε τάξη, γύρω από το θέμα του Αιγαίου.
    Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ας κάνουμε αυτοκριτική ως λαός για τις επιλογές μας.
    Χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. μιὰ πολυτονικὴ ἐκδοχὴ τοῦ ἐξαίρετου ἄρθρου: http://www.nlp.gr/syngrapheis/calenterides.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ας ελπίσω, οτι το εμπεριστατωμένο αυτό άρθρο θα το διαβασουν οι πολιτικοί και πρωτίστως ο Πεταλωτής και να εξηγησει στον Γιωργάκη τι λέει... Κρίμα Ελλάδα... που κατάντησες... Θα έλεγες Τρικούπη όπως τότε, "η Ελλάς προόρισται να ζήσει και θα ζήσει..." Θα το έλεγες; Τι κατάντια... Είμαστε τελικά άξιοι της μοιρας μας... Είμαστε; ή πρέπει να δείξουμε τον άλλο εαυτό μας, εκείνον τον σκληρό, του επαναστάτη; Τι λές Σάββα; Εχουμε τα κότσια ή είμαστε κότες;
    Ο Πλωτίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αγαπητε Κυριε Καλεντεριδη, σας συγχαιρω για την ακριβη περιγραφη της νεωτερης εθνικης μας περιπετειας (ιστοριας) που τοσο επιτυχως δωσατε σε λιγες γραμμες.

    Απο την αναγνωση του εμπεριστατωμενου πονηματος αυτου μοιραιως καταληγουμε οτι ειμαστε ακομη ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ μια χωρα περιορισμενης εθνικης κυριαρχιας που 'ηγετες' υπακουοντες σε ξενων κελευσματα μας διοικουν και μας εχουν καταντησει στο χαλι ,την εξαθλιωση που ευρισκομεθα σημερα.

    Λυσεις υπαρχουν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ που μπορουν σε απιστευτα μικρο χρονο να ΛΥΣΟΥΝ (οχι μαγικα αλλα πειστεψτε με ΛΟΓΙΚΑ) ολα μας τα προβληματα πλην εκεινου της παιδειας (με την ευρυτερη εννοια) το οποιο ομως και παλι μεσοπροθεσμα μπορει να λυθει αφου τακτοποιησουμε ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ..

    Δυστυχως αυτες οι λυσεις ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ λογω ΑΡΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ να ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Καποτε ειχαμε την 'πολυτελεια' (πληρωνοντας την ακριβα φυσικα) να αναβαλουμε την οποια λυση ελπιζοντας 'σε κανενα θαμα' ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ... ομως το 'ΘΑΜΑ' δεν εγινε και Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΙΑ... εκει ειναι το δραμα μας σημερα , ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΣΚΗΝΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ γιατι ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ..

    Ειλικρινα δεν μενει πια να πουμε τιποτα αλλο απο εκεινο που πικρα-σοφα ειπατε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ! ειναι φαινεται γραφτο μας να ματωσουμε ξανα ΠΟΛΥ μεχρι να βρουμε παλι το φως μας... οποτε και αν το βρουμε ξανα αυτο.

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αγαπητε Κυριε Καλεντεριδη, σας συγχαιρω για την ακριβη περιγραφη της νεωτερης εθνικης μας περιπετειας (ιστοριας) που τοσο επιτυχως δωσατε σε λιγες γραμμες.

    Απο την αναγνωση του εμπεριστατωμενου πονηματος αυτου μοιραιως καταληγουμε οτι ειμαστε ακομη ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ μια χωρα περιορισμενης εθνικης κυριαρχιας που 'ηγετες' υπακουοντες σε ξενων κελευσματα μας διοικουν και μας εχουν καταντησει στο χαλι ,την εξαθλιωση που ευρισκομεθα σημερα.

    Λυσεις υπαρχουν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ που μπορουν σε απιστευτα μικρο χρονο να ΛΥΣΟΥΝ (οχι μαγικα αλλα πειστεψτε με ΛΟΓΙΚΑ) ολα μας τα προβληματα πλην εκεινου της παιδειας (με την ευρυτερη εννοια) το οποιο ομως και παλι μεσοπροθεσμα μπορει να λυθει αφου τακτοποιησουμε ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ..

    Δυστυχως αυτες οι λυσεις ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ λογω ΑΡΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ να ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Καποτε ειχαμε την 'πολυτελεια' (πληρωνοντας την ακριβα φυσικα) να αναβαλουμε την οποια λυση ελπιζοντας 'σε κανενα θαμα' ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ... ομως το 'ΘΑΜΑ' δεν εγινε και Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΙΑ... εκει ειναι το δραμα μας σημερα , ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΣΚΗΝΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ γιατι ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ..

    Ειλικρινα δεν μενει πια να πουμε τιποτα αλλο απο εκεινο που πικρα-σοφα ειπατε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ! ειναι φαινεται γραφτο μας να ματωσουμε ξανα ΠΟΛΥ μεχρι να βρουμε παλι το φως μας... οποτε και αν το βρουμε ξανα αυτο.

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ελληνικό Σθένος και Τόλμη χρειάζονται για τέτοιες Επώνυμες Αναφορές !!!Συγχαρητήρια !!!

    Έχουμε χάσει την Εθνική μας Αξιοπρέπεια Τεμαχίζεται η Πατρίδα μας η Εθνική μας Ανεξαρτησία η Ελευθερία και χρωστάμε και στης Μηχαλούς !!! Πολιτικοί Προδότες των Ελλήνων !!!!!!!!!!!!.

    Υπάρχουν ακόμη Έλληνες και όσοι κοιμούνται εξ ανάγκης θα ξυπνήσουν, εύχομαι να μην είναι αργά μόνο δεν έχουμε διαθέσιμο χρόνο !!!
    Με μεγάλη εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς από Βιέννη
    Δημήτρης Καπνοτίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. καποτε,ενας πατριωτης,ηπε μολον λαβε.τωρα πρεπει και εμεις να πουμε ως εδω και μη παρεκει.φθανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ἀγαπητὲ Σκάλ,

    σοῦ στέλνω ἕνα βιντεάκι τοῦ καθηγητὴ Ν.Λυγεροῦ ποὺ νομίζω παντελῶς ἀγνοεῖς τὸ σκεπτικό του.

    Σᾶς στέλνω ἕνα βιντεάκι τοῦ Νίκου Λυγεροῦ, καθηγητή στὸν πανεπιστήμιο τῆς Λυών, στρατηγικὸς σύμβουλος καὶ ἀναλύτης, σύμβουλος τοῦ πρωθυπουργοῦ μας. Γιὰ ὅσους δὲν τὸν γνωρίζουν, ἀνήκει στὴν mensa, εἶναι ἕνας σύλλογος ποὺ ἀνήκουν αὐτοὶ ποὺ ἔχουν πάρα πολὺ ὑψηλὸ δείκτη νοημοσύνης (IQ) (Membership of Mensa is open to persons who have attained a score within the upper two percent of the general population on an approved intelligence test that has been properly administered and supervised.)
    Ἔχει γίνει γνωστὸς στὸ Ἑλληνικὸ Κοινὸ μὲ τὸ θέμα τῆς ΑΟΖ καὶ τῆς γενοκτονίας τῶν Χριστιανῶν στὰ ἀπὸ τὴν Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία κατεκτημένα ἐδάφη.
    Ἐδῶ μία ἀπὸ τὶς συντευντέυξεις τοῦ Νίκου Λυγεροῦ στὴν ἐκπομπή τοῦ Γ. Σαχίνη (ΚΡΗΤΗ TV, 21/06/2013.)
    http://www.youtube.com/watch?v=H0kJCKBxMcQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ἀγαπητὲ ΣΚάλ,

    νομίζω ὅτι ἀγνωεῖς παντελῶς τὸ σκεπτικὸ τοῦ καθηγητἠ Ν. Λυγεροῦ ποὺ γνωρίζω, ὅτι μέσα ἀπὸ τὸ θέμα τῆς ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ἀσφαλῶς καὶ τὸν γνωρίζεις.

    Γιὰ ὅσους δὲν τὸν γνωρίζουν:¨
    Σᾶς στέλνω ἕνα βιντεάκι τοῦ Νίκου Λυγεροῦ, καθηγητή στὸν πανεπιστήμιο τῆς Λυών, στρατηγικὸς σύμβουλος καὶ ἀναλύτης, σύμβουλος τοῦ πρωθυπουργοῦ μας. Γιὰ ὅσους δὲν τὸν γνωρίζουν, ἀνήκει στὴν mensa, εἶναι ἕνας σύλλογος ποὺ ἀνήκουν αὐτοὶ ποὺ ἔχουν πάρα πολὺ ὑψηλὸ δείκτη νοημοσύνης (IQ) (Membership of Mensa is open to persons who have attained a score within the upper two percent of the general population on an approved intelligence test that has been properly administered and supervised.)
    Ἔχει γίνει γνωστὸς στὸ Ἑλληνικὸ Κοινὸ μὲ τὸ θέμα τῆς ΑΟΖ καὶ τῆς γενοκτονίας τῶν Χριστιανῶν στὰ ἀπὸ τὴν Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία κατεκτημένα ἐδάφη.
    Ἐδῶ μία ἀπὸ τὶς συντευντέυξεις τοῦ Νίκου Λυγεροῦ στὴν ἐκπομπή τοῦ Γ. Σαχίνη (ΚΡΗΤΗ TV, 21/06/2013.)
    http://www.youtube.com/watch?v=H0kJCKBxMcQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ενδιαφέρον άρθρο, από το οποί βγάζω το συμπέρασμα ότι οι "εγκληματικές" πολιτικές των κυβερνήσεών μας, δεν ήταν κατ'επιλογή αλλά ύστερα από αφόρητες πιέσεις. ¨οπως έχεις πει κι εσύ Σάββα, η Τουρκία δεν κάνει κίνηση αν δεν έχει την έγκριση και την στήριξη των ισχυρών. Οι κρίσεις ήταν made in USA, οπότε μάλλον είμαστε ανίσχυροι. Ο διεθνής παράγοντας επιβάλλει τα σχέδιά του στην ευρύτερη περιοχή, είδαμε τι έκανε στην Μ. Ανατολή, στην Β. Αφρική, στην Γιουγκοσλαβία. Ποιο κράτος μπόρεσε να ανατρέψει τα σχέδιά τους? Καληνύχτα κόσμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. οι μεγαλοι εχουν αποφασισει να θαψουν την γερμανια...κιεμεις θελουμε να παραμενουμε στο ευρω...στην ο.ν.ε κλπ-κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. αλλα παλι ο ιδιος ελεγε παλιοτερα για τον ερδο https://youtu.be/VHA37yoFoSA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.