23/1/11

Παραδόθηκαν 138 εργατικές κατοικίες στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας

Επεισόδιο μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλη, και της προέδρου του ΟΕΚ.
Οι 138 από τις 264 συνολικά εργατικές κατοικίες, στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας, παραδόθηκαν σήμερα σε δικαιούχους παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου και της προέδρου του ΟΕΚ, Γωγώς Κωτίδου.
Στο πλαίσιο ομιλίας του ο αρμόδιος υφυπουργός, υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοιχτούν σταδιακά όλα τα προγράμματα παροχών του ΟΕΚ (επιδότηση ενοικίου, δάνειο για απόκτηση πρώτης κατοικίας και άλλα).

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η δημιουργία οικισμών για εργαζομένους εκ μέρους του ΟΕΚ, στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν σταδιακά τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων για απόκτηση κατοικίας.

Αναφερόμενος εξάλλου, στην εκκρεμότητα για την δημιουργία «Μεσογειακού χωριού» στην Λάρισα, ενόψει των «Μεσογειακών Αγώνων» του 2013, ο κ. Κεκγέρογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτοδύναμη κατασκευή κατοικιών από τον ΟΕΚ . Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι ο Οργανισμός θα είναι ανοιχτός αν ο σχεδιασμός του Μεσογειακού Χωριού συμπέσει με τα προγράμματα του.

Οι λοιπές κατοικίες δεν παραδόθηκαν σήμερα γιατί εκκρεμούν ενστάσεις.

Πάντως η διαδικασία «χαρακτηρίστηκε», από επεισόδιο που εξελίχθηκε μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλη και της προέδρου του ΟΕΚ, Γωγώς Κωτίδου.

Συμβολικά κλήθηκαν οι παριστάμενοι βουλευτές να επιδόσουν στους δικαιούχους παραχωρητήρια .Όταν ήρθε η σειρά του κ. Ροντούλη, η δικαιούχος στη οποία έπρεπε να παραδώσει ήταν αλλοδαπή, από την Αλβανία.

Ο κ. Ροντούλης, αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητήριο, υπενθυμίζοντας τη θέση του κόμματος του ότι πρώτα θα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, όταν μάλιστα υπάρχουν και πολύτεκνοι που έχουν ανάγκη κατοικίας και ακολούθως οι αλλοδαποί.

Η θέση του κ. Ροντούλη προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του ΟΕΚ η οποία αναφώνησε «ντροπή σου» . Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στράφηκε στον παρόντα υφυπουργό από τον οποίο ζήτησε να την επαναφέρει στην τάξη. «Η κ. Κωτίδου είναι υπηρεσιακή παράγοντας και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του Κοινοβουλίου» είπε ο Α. Ροντούλης στον κ. Κεγκέρογλου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/01/2011_374617

8 σχόλια:

  1. Κάποτε είχα βρεθεί σε χώρο εργατικών κατοικιών σε πόλη στην Β.Ελλάδα.
    Στην μεγάλη πινακίδα που είχαν αναρτήσει εκεί οι εργολάβοι και το Υπουργείο Εργασίας (ΟΕΚ) με τα στοιχεία του έργου, αναγραφόταν το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων των διαμερισμάτων καθώς και το ποσό που δαπανήθηκε.
    Από την διαίρεση προέκυψε το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Θα το πιστέψετε;;;
    Ήταν ακριβώς ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ από την τιμή που πωλούντο τα διαμερίσματα σε άλλη περιοχή της πόλης που θεωρείται ακριβή !!!
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ είχαν κάνει την λαμογιά τους και μάλιστα είχαν αναγράψει τα στοιχεία της κλοπής φάτσα κάρτα στην πινακίδα με τον προϋπολογισμό του έργου.
    Αφού ήσαν σίγουροι ότι ακόμα και εάν κάποιος ανακάλυπτε την λαμογιά τους με μια απλή διαίρεση, ποτέ κανένας τους δεν θα είχε συνέπειες !!!

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, Ροντούληδες, Κεγκερόγληδες και Κωτίδηδες !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι Αλβανοί ήρθαν για να μείνουν.Πως επετράπηκε και ήρθαν κατά εκατομμύρια στην Ελλάδα, αλλοιωνοντας των κοινωνικό ιστο της χώρας μη Ελληνες όντας; ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΤΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;(ΔΕΣΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ,ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΟΖ) ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αλβανοί ήρθαν στην Ελλάδα,όπως ακριβώς πήγαιναν μετανάστες οι Έλληνες το πρώτο μισό του 20ού αιώνα για Αμερική (το δεύτερο μισό ο "εθνάρχης", εκτός του ότι χάρισε άτυπα τις πολεμικές αποζημίωσεις, χάρισε φθηνό εργατικό δυναμικό στους "φίλους" μας τους Γερμανούς γιατί εκεί που μας χρωστούσανε μας πηραν και το βόδι!). Οι ντόπιοι ήταν καχύποπτοι (προφανώς τους συνέκριναν με τους Ιταλο- και Ιρλανδο-Αμερικανούς μαφιόζους) και είχαν αντιμετώπιση σαν του Ροντούλη...
    Η Αλβανίδα δικαιούχος προφανώς έχει πληρώσει εισφορές στον ΟΕΚ, όπως όλοι οι εργαζόμενοι-διακαιούχοι. Αν ήταν Γαλλίδα η δικαιούχος, θα δημιουργούσε τέτοιο θέμα ο εθνοπατέρας Ροντούλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζιμη

    Δεν γνωρίζω ακριβώς την περίπτωση που αναφέρεις,αλλά να ξέρεις ότι στην τιμή περιλαμβάνοντε και έργα υποδομής(δρόμοι,ύδρευση,ηλεκτροδότηση,εκλησία,κλπ).

    Ο Ροντούλης θα πρέπει να ντρέπεται,πρώτα να ζητήσει να σταματήσουν να πληρώνουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και μετά να αρνείται δικαιώματα,απο τη στιγμή που πληρώνουν και αυτοί έχουν και τα ανάλογα δικαώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Αν ήταν Γαλλίδα η δικαιούχος, θα δημιουργούσε τέτοιο θέμα ο εθνοπατέρας Ροντούλης;''

    Τοτε θα ηταν πολιτης της ΕΕ με ολα τα δικαιωματα που εχει ενας Ελληνας (εκτος του να ψηφιζει στις εθνικες εκλογες). Η Αλβανια δεν ειναι στην ΕΕ τελευταια φορα που τσεκαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και γιατί να υπάρχουν εργατικές κατοικίες;
    εμένα μου έδωσε κανείς σπίτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο, δρόμους,ύδρευση,ηλεκτροδότηση, κάνουν έτσι κι αλλιώς υποχρεωτικά οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμοι, ΔΕΗ κλπ). Εκκλησία από την Μητρόπολη.
    Εάν ο ΟΕΚ είχε δώσει αυτά τα χρήματα απευθείας σε κατασκευαστές με την επιλογή των δικαιούχων, θα είχαν λάβει εργατική κατοικία οι τριπλάσιοι άνθρωποι.
    Αλλά πρέπει να φάνε και τα λαμόγια...

    1:14 μ.μ. γιατί να πάρεις σπίτι εάν δεν πληρώνεις εισφορά;
    Αλλά, εάν ήσουν π.χ. πολύτεκνος, θα έπαιρνες.
    Άσε την άλλη την "δουλειά" και πιάσε να κάνεις παιδιά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τζιμη

    Ότι τρώνε μην περιμένεις απο εμένα να το διαψεύσω,αλλά έχω την εντύπωση ότι τα έργα υποδομής είναι μέσα στην τιμή,τέλος πάντων,μπορεί να κάνω λάθος.

    Το χειρότερο με τις εργατικές κατοικίες είναι οι κακοτεχνίες,τα περισότερα σπίτια για να κατοικηθούν χρειάζοντε πολές επισκευές απο την αρχή,προσωπικά έχω δεί καζανάκι τουαλέτας που δεν είχε παροχή νερού,ξέχασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.