9/1/11

Οι στρατηγικές επιπτώσεις των επιθέσεων κατά χριστιανών

Η ισλαμική Αίγυπτος οδηγεί σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις και τη Μεσόγειο σε αναθέρμανση
Επιμέλεια Μπ. Μπίκας

Τις τελευταίες εβδομάδες χριστιανικές εκκλησίες έχουν γίνει στόχος βομβιστικών επιθέσεων σε τρεις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής: στη Νιγηρία, στο Ιράκ (στη Βαγδάτη) και, μόλις πριν από λίγες μέρες, στην Αίγυπτο, στην κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια.\


Αν και οι επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στον ισλαμικό κόσμο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτές συνέβησαν συμπτωματικά αυτήν την περίοδο ή αποτελούν μέρος ενός νέου, συντονισμένου και διεθνούς σχεδίου.

Αυτό επιχειρεί να απαντήσει ο Τζορτζ Φρίνταμαν στον ιστότοπο της αμερικανικής γεωπολιτικής επιθεώρησης Stratfor.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου δεν έχουν καταλήξει ακόμη για τις διασυνδέσεις των βομβιστών, και τα αποτελέσματά τους αναμένονται με ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και μουσουλμανικών χωρών με τις οποίες συνεργάζονται και ανταλλάσσουν πληροφορίες. Η σημασία αυτών των επιθέσεων έχει να κάνει με την αποτυχία των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας να αποτρέψουν το μακελειό κατά των κοπτών, παρά τις πρόσφατες απειλές που είχε εκτοξεύσει η Αλ Κάϊντα. Υπηρεσιών που είχαν επικεντρώσει τη δράση τους στην εξολόθρευση των ισλαμικών πυρήνων μετά τη θεαματική δολοφονία του προέδρου Ανουάρ Σαντάτ πριν από τριάντα χρόνια. Η προσέγγιση της Αιγύπτου με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη χώρα από όπου ξεπήδησαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που αποτελούν την κύρια αντιπολιτευτική δύναμη στη χώρα.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την ισλαμική τρομοκρατία σε επίπεδο μιας μικρής δύναμης κόντρα στο καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μομπάρακ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε σπάνια συμβάντα. Μόνο που αυτή η επικέντρωση αποδυνάμωσε την εξωτερική πολιτική της Αιγύπτου αλλά και την κοινωνία της χώρας από πόρους και ενέργεια, που οδήγησαν σε οικονομική και κοινωνική ανισότητα.

Άνοδος του ισλαμισμού
Τι σημαίνει λοιπόν αυτή η αποτυχία των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας; Τώρα μάλιστα που εμφανίζεται ένα τρωτό καθεστώς, με την ηγεσία του σε αδυναμία και τις κοσμικές κοινωνικές δυνάμεις που το στηρίζουν να ζητούν μεν φιλελευθεροποίηση αλλά αυτό να αντιβαίνει στον αγώνα κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών; Κατά πόσον η εξέλιξη μιας κρίσης μπορεί να συντελέσει στην άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού; Δύο είναι οι πιθανότητες: Στη μία, η χώρα να οδηγηθεί σε παρατεταμένη κρίση και αστάθεια, με τις καθεστωτικές δυνάμεις να αποτυγχάνουν στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών, αλλά και αυτοί να αποτυγχάνουν στην ανατροπή της κυβέρνησης. Στην άλλη, να στρωθεί ένας ριζοσπαστικός δρόμος της Αιγύπτου, με επικράτηση του ισλαμικού κινήματος που θα ανέτρεπε τη νασερική παράδοση.

Κίνδυνος γεωπολιτικής αστάθειας
Και εδώ προκύπτει το άλλο ερώτημα: Τι θα σημαίνει μία ισλαμική Αίγυπτος; Πρώτα απ’ όλα, η Μεσόγειος θα “ξαναθερμανθεί”, με τις ΗΠΑ να αναζητούν νέα στρατηγική και το Ισραήλ νέους στόχους. Όσο για την αναπτερωμένη, για περιφερειακή επιρροή, Τουρκία, θα πρέπει να το ξανασκεφθεί με μία νέα ισλαμική δύναμη στη γειτονιά της. Μία ισλαμική Αίγυπτος θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή πολιτική στην ευρύτερη περιοχή.http://www.makthes.gr/news/world/67491/
.

25 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα θα πρέπει να αναδειχθεί αρωγός και ηγέτης όλων των χριστιανών της μέσης ανατολής αλλά και της ανατολικής μεσογείου. Αν οι Τούρκοι θέλουν να παίξουν το χαρτί του Νεο-Οθομανισμού η Ελλάδα θα πρέπει να παίξει το χαρτί του νεο-Βυζαντινισμού, βυζαντινισμού βασισμένου στην Χριστιανική του παράδοση και στις ιστορικές σχέσεις του Βυζαντίου με τους χριστιανούς της Ανατολικής μεσογείου και μέσης ανατολής.

    Θα πρέπει οι χριστιανοί μετανάστες από την μέση ανατολή να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και πρόνοιας από το Ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τα θρησκευτικά τους ιδρύματα στην Ελλάδα. Ακόμη και η προνομιακή έκδοση υπηκοότητας αυτών, σε σχέση με τους μουσουλμάνους μετανάστες. Έχουμε δικαίωμα να επιλέγουμε ποιους θέλουμε για μετανάστες στην Ελλάδα, και οι ομόθρησκοι μας είναι προφανώς κοντύτερα στις αξίες και παραδώσεις μας.

    Ιωάννης 005 (εν είδη ψευδωνύμου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι όλοι οι ειδικοί οι πολιτικάντηδες, οι αναλυτές κλπ βλέπουν το δένδρο και όχι το δάσος.
    Δεν γνωρίζω αν οι επαΐοντες αναρωτήθηκαν ΠΟΙΟΣ επωφελείται από αυτές τις συγκρούσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών.
    Η βασική αρχή στην εγκληματολογία είναι: Ποιος επωφελείται από το έγκλημα;
    Στους αδαείς λέγω μετά βεβαιότητας ότι ούτε οι Μουσουλμάνοι αλλά ούτε και οι Χριστιανοί επωφελούνται από τέτοιου είδους ενέργειες. Εξ άλλου είναι ιστορικά δεδομένο ότι οι δυο αυτές θρησκείες ζούσαν πλάι-πλάι στην Μέση Ανατολή για αιώνες χωρίς ουδεμία προστριβή και παρεκτροπή μέχρι ότου έγινε η απαγωγή του Έθνους της Παλαιστίνης από ένα τσούρμο κλέφτες και τρομοκράτες.
    Άρα ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ με τρομοκρατικές και παραπλανητικές ενέργειες μπορεί να ωθεί Μουσουλμάνους και Χριστιανούς σε σύρραξη; Ποιός ναχει κάποιο κέρδος;
    Ποιοι έχουν την εμπειρία σε τέτοιες ενέργειες από το παρελθόν;
    Και η ερώτηση του αιώνα που οι επαΐοντες αναλυτές προσποιούνται πως δεν βλέπουν:
    Μα οι "Χριστιανοί" δεν ήσαν αυτοί που άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ισλαμικές χώρες της Μέσης Ανατολής,(χωρίς καμία αιτία μάλιστα) ενώ για τουλάχιστον μια εκατονταετία τους έκλεβαν και συνεχίζουν να τους κλέβουν το ορυκτό πλούτο με τις ευλογίες πάντα των εξαγορασμένων δικτατορικών και τυραννικών καθεστώτων (βλέπε Σάχηδες, Ιμπ Σαούντηδες, Κανταΐφηδες, Νασέρηδες και Μπουμπαρακιανοί, ΣΙΑ-Χουσεΐνηδες κλπ. κλπ.) επιβληθέντων από την "Χριστιανική" Δύση; Η μήπως κάνω λάθος;
    Δηλαδή τι θέλουμε να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι όταν ένα τρισάθλιο τσούρμο εγκληματιών καλυπτόμενο κάτω από την Χριστιανική "μάσκα" βομβαρδίζει στα καλά του καθουμένου τις Πατρίδες τους τα σπίτια τους και δολοφονεί τα παιδιά τους;
    Εμένα άμα μου βομβαρδίζανε την Πατρίδα ήξερα καλά τι θα έκανα. Θα πήγαινα κατ' ευθείαν να ξεριζώσω μια και καλή την "ρίζα του κακού".
    Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε.
    Όσο για το τι γράφουν και τι αναλύουν οι κάθε λογής Φριντμανέοι και Μανδραχαβαλοχελάδες πρέπει ποσώς να μας ενδιαφέρει.


    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βασική αρχή στην εγκληματολογία είναι: Ποιος επωφελείται από το έγκλημα; ///Εκτος απο κατεξακολουθηση δολοφονου ///Εξ άλλου είναι ιστορικά δεδομένο ότι οι δυο αυτές θρησκείες ζούσαν πλάι-πλάι στην Μέση Ανατολή για αιώνες χωρίς ουδεμία προστριβή ////καλα που τα διαβασες αυτα εισαι λες και εκπαιδευτικος[διαβασε και λιγο ιστορια αλλα μαλλον ντραγωνιος εισαι], απο τα μεσα του 6 αιωνα οι μουσουλμανοι με την τζιχαντ κατασφαξαν τους χριστιανικους πληθυσμους των παραλιων της αφρικης και τους εξισλαμισαν με την σπαθα , επι Ηρακλειτου [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82 ]αρχισαν ,απο την συρια ως την ισπανια που ειταν βυζαντινες ,μετα προχωρησαν σιγα σιγα στην Μ.Ασια ,και εφθασαν μεχρι την βιεννη ,αντε μρε σοκαιΛ σηνεμοτσιρΑ .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίμα να υπάρχουν σχολιαστές που κοσμούν το ιστολόγιο και δίπλα τους να υπάρχει δείγμα νεοναζιστικής προπαγάνδας.

    Και ξεκινάω με το δεύτερο. Και την παράλογη λογική του ποιός επωφελείται!
    Με την ίδια λογική ο ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ που ψήφισε την Κυβέρνηση που του μείωσε το εισόδημα, αποκλείεται να έχει ψηφίσει ΠαΣοΚ επειδή "δεν επωφελείται".

    Και ορίστε οι Αλ-Μουτζαχεντίν που δημοσίευσαν απειλές για τις Κοπτικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

    Όσο για το πρώτο σχόλιο, απλά ευχαριστώ που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε πάλι τα ισλαμολαγνά... εκπαιδευτικός είσαι εσύ; (Και) γι' αυτό πάει κατά διαόλου η χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περι "Δενδρα", "Εγκληματα" και "Χαβαλοχελαδες" ...

    >>...Η βασική αρχή στην εγκληματολογία είναι: Ποιος επωφελείται από το έγκλημα;
    Στους αδαείς λέγω μετά βεβαιότητας ότι ούτε οι Μουσουλμάνοι αλλά ούτε και οι Χριστιανοί επωφελούνται από τέτοιου είδους ενέργειες. Εξ άλλου είναι ιστορικά δεδομένο ότι οι δυο αυτές θρησκείες ζούσαν πλάι-πλάι στην Μέση Ανατολή για αιώνες χωρίς ουδεμία προστριβή και παρεκτροπή μέχρι ότου έγινε η απαγωγή του Έθνους της Παλαιστίνης από ένα τσούρμο κλέφτες και τρομοκράτες...
    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός
    9 Ιανουαρίου 2011 9:47 μ.μ.<<

    Αυτα προπαγανδιζουν και καποια φασιστομουτρα, οπως βλεπουμε και στους διαλογους του εξαιρετικου dhimmi no more με τους απολογητες της Τουρκικης Βαρβαροτητας και του Ισλαμοφασισμου!

    Σωστα, "Εκπαιδευτικε";

    - dhimmi no more, "Historical discontinuity or the concept of al-jahiliya and the likes of Havas",
    http://www.danielpipes.org/comments/181068

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχήν ορθή η προσέγγιση του πρώτου σχολιαστή αλλά ημιτελής. Η αρχή της δράσης και αντίδρασης παραπέμεπι σε μια μάλλον ρηχή και "ποδοσφαιρική" προσέγγιση.

    Στο κάτω κάτω οι μουσουλμάνοι πρώτοι λεηλάτησαν και κατέκτησαν τον χριστιανικό κόσμο. Εξ ου και οι σταυροφορίες.

    Αλλά όπως οι σταυροφορίες δεν αποσκοπούσαν στην "απελευθέρωση" των Αγίων Τόπων αλλά στη λεηλασία (οι σταυροφόροι δεν δίστασαν καθόλου να λεηλατήσουν την Κωνσταντινούπολη και το Βατικανό στη Ρώμη ακόμα κοσμείται από τα λάφυρα), έτσι και τα σημερινά αίτια είναι βαθύτερα.

    Οι Γερμανοί πρώτοι ενίσχυσαν τον ισλαμικό φανατισμό στην Ανατολία με σκοπό να επικρατήσουν μέσω των Τούρκων και όταν αυτοί νικήθηκαν ανέλαβαν οι Άγγλοι "πουλώντας" τους συμμάχους Έλληνες και στη συνέχεια καλλιέργησαν την αντιπαράθεση φανατικών μουσουλμάνων και ινδουιστών στην Ινδία οδηγώντας στη διαίρεση της Ινδίας σε Πακιστάν, Ινδία και Μπαγκλαντέζ (πρώην Ανατολικό Πακιστάν) και τη δολοφονία του Γκάντι από φανατικούς ινδουιστές.

    Για να μην ξεχνάμε τον Χομεϊνί, που το πρώτο μέλημα μετά την ανατροπή του σάχη και την επιστροφή στο Ιράν ήταν η σφαγή των αριστερών επαναστατών του Τουντέχ (κομμουνιστικό κίνημα του Ιράν), και στη συνέχεια τον Οσάμα Μπιν Λάντεν που ακόμα "δεν μπορεί να βρεθεί".

    Οι μουσουλμανικοί λαοί το μόνο που θα κερδίσουν από τον ισλαμικό φανατισμό είναι τη "σύγκρουση των πολιτισμών" του Χάντιγκτον που θα επιτρέψει στη δύση να κυριαρχήσει (κάπως πρέπει να κινητοποιηθούν και οι χριστιανικοί λαοί οι οποίοι δεν έχουν καμία όρεξη για επεκτατικές εκστρατείες).

    Διαβάζοντας λοιπόν πιο προσεκτικά το άρθρο και ακολουθώντας την προσέγγιση του πρώτου σχολιαστή "ποιος οφελείται;" η απάντηση, για μένα, είναι: μα αυτοί που πολέμησαν τον Νάσερ. Δηλαδή από τις ισλαμιστικές επιθέσεις ωφελούνται Άγγλοι και Αμερικανοί που χρόνια τώρα προσπαθούν να απαλλαγούν από το νασερικό παρελθόν της Αιγύπτου (είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή - ας μην ξεχνάμε και τη δολοφονία του Σαντάτ) εξωθώντας τους Αιγύπτιους σε μια σύγκρουση που θα τους φέρει στην κατάσταση του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

    Δυστυχώς οι ισλαμικές αιρέσεις (κατά πολλούς και η ίδια η μουσουλμανική θρησκεία) προσφέρονται για τέτοιου είδους προσέγγιση και εκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχετε ξεφύγει πολύ!

    Ποιος επωφελείται από την σύγκρουση ισλάμ και κοπτών;
    Οι μουσουλμάνοι φυσικά. Όπως μπορεί να διαβάζει στο greekmurtadeen, οι μουσουλμάνοι πληρώνονται για την αποπλάνηση κάθε χριστιανικής γυναίκας. Η αστυνομία ΠΟΤΕ δεν υποστηρίζει τους κόπτες. Με την δίωξη των χριστιανών από την Αίγυπτο κερδίζουν οι μουσουλμάνοι το σπίτι του και τα χωράφια του.
    Ποτέ δεν συζούσαν ειρηνικά μουσουλμάνοι και χριστιανοί, είχαν πολλά «μεμονωμένα περιστατικά».

    Ένας σοβαρός λόγος για να ασπαστεί κάποιος το ισλάμ είναι η υπόσχεση «κατάσχεσης» των περιουσιών των απίστων, ο φόρος των χριστιανών και ιουδαίων, και η άμεση απονομή δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. לזרוק את היוונים בחילות שלך, אם אתה לא חזק קצת מהם אז אתה מת,,, דארווין,
    אין אלוהים כדי לעזור לך ... תראי איך מותר לנו להיות חזקים בעת הפכו חבורה של צוענים עם המושיע שלך ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oi Ellines tis Egiptou einai katigorimatikoi os pros tin eiriniki siniparksi xristinon kai mousoulmanon.

    Einai polla ta Xristianika proskynimata stin Egipto sta opoia zoun mousoulmanoi kai pote den ipirkse problima.

    Oi memonomenes energies katefthinimenon fanatikon, den mporoun na sigrithoun me ta egglimata pou diapratoun oi sionistes stin GAZA me vomvardismous amaxon klp.

    Eksetias ton opoion tin plironoume oi Xristianoi xoris na ftaime...
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι ότι πρόκειτε για υπόπτως καλά σχεδιασμένες ενέργειες και καλά θα κάνουμε να τις πάρουμε στα σοβαρά,δεν είναι τυχαία όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τέτοια "μυαλά" στην "εκπαίδευση" πως να πάει μπροστά η Ελλάδα; Θα βγω στους δρόμους να απαιτήσω την περικοπή των μισθών που δίνονται στους εκπαιδευτικούς κατά 50%!

    Τέτοιοι "εκπαιδευτικοί" ακόμη ζούνε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και άρα τους ανάλογους μισθούς πρέπει να λαμβάνουν.

    Δεν κρύβεται συνωμοσία πίσω από τα πάντα. Μόνο οι παρανοϊκοί σκέπτονται με τέτοιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O NORMAN G. FINKELSTEIN ("H BIOMHXANIA TOU OLOKAFTOMATOS" klp) STHN ATHINA,
    AFTO TO SABBATO STO POLYTEXNEIO!!!
    ---------------
    15.01.2011
    Athens
    DATE:SAT Jan 15th
    PLACE: Polytechnion Amphitheatre MAX- Athens, Greece TIME: 7:30 pm

    CONTACT EMAIL ADDRESS: Kosta Kolobos kostasmurfy@yahoo.gr

    SPONSORS: The Network of Solidarity with the Palestinian Resistance and Al Awdah Association in Greece.
    ---------------
    OLOI EKEI
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 10 Ιανουαρίου 2011 10:46 π.μ.

    Χαχαμίκο, δεν μας ρίχνεις και μια μετάφραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ. Χατζησαββίδη "ποιοί" να το πάρουν στα σοβαρά;
    Δείτε τις ορδές των μισθοφόρων προπαγανδιστών της "ρίζας του κακού" (μόνο στον Ινφογνώμων σκεφθείτε και σε άλλα ιστολόγια) που με σταύρωσαν για το ανωτέρω σχόλιο μου.


    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H ISTOSELIDA TOU EBRAIOU KATHIGITI & SYGGRAFEA NORMAN G.FINKELSTEIN
    stin opoia tha vroun apantisi se OLA oi sionistes
    -------------------------------

    http://www.normanfinkelstein.com/?view=current&norman_finkelstein=see_him_live

    --------------------------------

    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Διαχειριστες

    Τα ορνιθοσκαλισματα ειναι ακρως υβριστικα και πρεπει να σβηστουν απο τα σχολια.
    Αλλωστε αυτος που τα γραφει αυτος τα τρωει και στα μουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχουν πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνάμεις μας. Η μετανάστευση από όπου και αν προκαλείται, υπερβαίνει τις δυνάμεις μας. Δεν μπορούμε απλά να την σταματήσουμε. Μπορούμε όμως και έχουμε χρέος να την διαχειριστούμε. Οι χριστιανοί μετανάστες έχουν εν γένει μεγαλύτερες πιθανότητες (σε απόλυτους αριθμούς) σε μια δυο γενιές να αφομοιωθούν πολιτισμικά στην Ελληνική κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες (και δη από αραβικές και ασιατικές χώρες), όχι. Σε βάθος χρόνου, οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί στην Ελλάδα θα διάγουν βίους παράλληλους (δεν μιλάω για τους μουσουλμάνους της Θράκης, αυτοί είναι πολιτισμένοι άνθρωποι). Δεν θα συγχνοτίζονται και είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει και αμοιβαία καχυποψία μεταξύ τους. Αυτό κατ' εμέ είναι σπόρος για μελλοντική αποσταθεροποίηση της χώρας (αν κάποιος εξωτερικός παράγοντας θελήσει να χρησιμοποιήσει αυτήν την αμοιβαία καχυποψία προς όφελός του. Αυτό άλλωστε δεν γίνεται και στην Αίγυπτο, στο Σουδάν αλλά και αλλού; Το ποιος τα υποδαυλίζει είναι μάλλον φιλολογική συζήτηση. Το θέμα είναι ότι μπορεί και το κάνει.

    Ιωάννης 005.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Διαχειριστές

    Όταν δεν μπορείτε να ελέγξετε το περιεχόμενο σχολίων, καλό είναι να μην τα αναρτάτε. Έτσι γίνεται παντού. Πώς τα αναρτάτε, αφού δεν ξέρετε το γράφει; Ή μήπως ξέρετε και συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Μα οι "Χριστιανοί" δεν ήσαν αυτοί που άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ισλαμικές χώρες της Μέσης Ανατολής,(χωρίς καμία αιτία μάλιστα) ενώ για τουλάχιστον μια εκατονταετία τους έκλεβαν και συνεχίζουν να τους κλέβουν το ορυκτό πλούτο με τις ευλογίες πάντα των εξαγορασμένων δικτατορικών και τυραννικών καθεστώτων (βλέπε Σάχηδες, Ιμπ Σαούντηδες, Κανταΐφηδες, Νασέρηδες και Μπουμπαρακιανοί, ΣΙΑ-Χουσεΐνηδες κλπ. κλπ.) επιβληθέντων από την "Χριστιανική" Δύση; Η μήπως κάνω λάθος;"
    Ιστορικη γκαφα ολκης η φιλοiσλαμικο παραληρημα; μαλλον το δευτερο αν λαβουμε υποψη και την "υπερασπιση" που προσεφερε το καλοκαιρι ο "εκπαιδευτικος" αυτος στην γενοκτονια των Ασσυριων απο τους Τουρκους 9μαλλον τρου κλιματος δραγωνα θα ειναι) συν αλλξ μια ιστορικη ασχετοσσυνη με την οποια εκανε το "ντεμπουτο" του την ανοιξη! Η "ανακαλυψη" τοι ο Νασερ ηταν περιπου "εγκθετος της Δυσης" και οχι ο πρωτεργατης του αραβικου εθνικισμου θα ηταν σιγουρα μεγαλη εκπληξη για τον κ.Ηντεν και τον πρωθυπουργο της Γαλλιας οταν μαζι με το Ισδραηλ εξαπελυσαν εναντιον του την επιχειρηση "Σωματοφυλακας" (ανακαταλυψη του Σουεζ).Ομοιως και για τον Κανταφι οσον αφορα το Ρηγκαν (επιχειρησεις του 6ου Αμερικανικου Στολου το 1982)
    @ Η ιδεα του αξιοτιμου Ιωαννη 005 για το νεο- Βυζαντινισμο ειναι μαι εξαιρεικη ιδεα η οποια μπορει να χρησιμοπιηθει ως ενα μεγαλο διπλωματικο ατου για την Ελλαδα! Το ερωτημα ειναι εχουμε ηγεσια ανταξια του ονοματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aπο που και ως που ΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ Κοπτες (εστω και ετεροδοξοι) "ευθυνονται" για την αποκιοκρατια; (οχι βεβαια οτι οι αποικιοκρατες ηταν τιποτε αγγελουδια, αρκει να θυμηθουμε την ανατροπη του Μοσαντεκ του Ιραν απο τους Αγγλους-Αμερικανους)"Λογικες" τυπου "συλλογικης ευθυνης" αν δεν με γελα η μνημη μου ηταν "ειδικοτητα" κατι κυριων που φορουσαν περιβραχιονια με σβαστικες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. (οχι βεβαια οτι οι αποικιοκρατες ηταν τιποτε αγγελουδια,

    Μπράβο κύριε Χρήστο που ήρθες με το μέρος μας. Τουλάχιστον αρχίζεις και βλέπεις την αλήθεια για τους αποικιοκράτες ΚΑΙ της Παλαιστίνης!
    Σωστά;
    Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημάρατε,
    η αραβική αποικιοκρατία
    δεν πιάνεται;

    Πού είναι οι παλιοί κάτοικοι της Αιγύπτου;
    Ή έχεις την εντύπωση ότι οι Αιγύπτιοι οι γηγενείς είναι οι σημερινοί άραβες έποικοι.

    Η Αφρική έχει αραβοποιηθεί και συνεχίζει να αραβοποιείται με σφαγές και γενοκτονίες.
    Αλλά εσύ από το πολύ χειροκρότημα στους άραβες κοντεύεις να σπάσεις τα χέρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλύτερα να χειροκροτώ τους Άραβες παρά φίδια κολοβά σαν και σένα.

    Σωστά;

    Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.