11/1/11

Αντ. Σαμαράς: Απαξίωση της Διπλωματικής Υπηρεσίας

Με το προεδρείο της Ενώσεως Διπλωματικών Υπαλλήλων [Ε.Δ.Υ.] του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος στης ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ανησυχία του για «τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Διπλωματικής Υπηρεσίας και υπογράμμισε το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει σε μια ιδιαίτερα δυσμενή για την χώρα συγκυρία».

«Σε μια τέτοια συγκυρία θα έπρεπε, αντιθέτως, να υπάρξει ενίσχυση της θεσμικής διεθνούς εκπροσωπήσεως της χώρας, παρέχοντας στους επισήμους αντιπροσώπους της τα αναγκαία μέσα για την άσκηση της αποστολής τους», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του προέδρου Aγγελος Υψηλάντης.
NAFTEMPORIKI

6 σχόλια:

  1. Πάμε καλά ;
    Αναβαθμίζει τον Σπηλιωτόπουλο;
    Και μετά αναρωτιέται τι φταίει ;

    Κάτι ήξερε ο Φαήλος ...αλλά για ποιόν τα έλεγε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

    Ο κ. Σαμαράς ανησυχίσε για την απαξίωση
    ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΤΟΥ
    να υπάρξει ενίσχυση στα αναγκαία μέσα $$$$$$$$$$$$ για την άσκηση της αποστολής τους
    ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ??????
    ΠΕΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ως ΥπΕξ του Σημίτη, ο Γιωργάκης είχε απαξιώσει τους διπλωμάτες και τους είχε αντικαταστήσει με κάτι περίεργες φάτσες, απόφοιτους γνωστοαγνώστων (συνήθως αμερικανικών) πανεπιστημίων, οι οποίοι μιλούσαν κι έγραφαν αγγλικά (βλέπε Ρόντος).
    Δεν έπεται βέβαια ότι με το να είναι κανείς υπάλληλος του ΔΣ, είναι και ο καταλληλότερος, αλλά πληροί κάποια κριτήρια, πού τούτοι οι ξενόφερτοι συνήθως δεν πληρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θελει να κανει η πορνη διπλα ματια και σκιαζετε να βρει διπλο-ματες,βρε εδω μεχρι κι τουρκοι μας μαμανε και μας δουλευουνε!
    πως καταντησε ο Ελληνας να μεμψιμοιρα την μαυρη του την τυχη,που τον κυνηγαει οπου κι αν παει.Τι να κανει ο Ελληνας να αλλαξει χωρα και ταυτοτητα μπας και σωθει, η να περιμενουμε κανενα θαυμα?
    μπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Από την απάντηση των Σ. Λυγερού και Δ. Κωνσταντακόπουλου στον εκπρόσωπο του Υπ. Εξ. σχετικά με το έγγραφο που διέρρευσε και ανακλήθηκε, λίγο πριν την επίσκεψη ΓΑΠ στο Ερζερούμ:
    "Αποκαλύψαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει, (όπως έχει δικαίωμα, συμφέρον, αλλά και συμβατική υποχρέωση) χάρτες με την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της στον ΟΗΕ και δεν έχει προσαρμόσει την εθνική νομοθεσία στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία ευνοεί καταφανώς τις εθνικές θέσεις. Προφανώς αυτή η πληροφορία είναι γνωστή στην Τουρκία και στα άλλα κράτη, αλλά όχι στην ελληνική κοινή γνώμη. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι ενώ η εφημερίδα είχε πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία, δικαιώνοντας την κριτική μας.
    Αποκαλύψαμε, επίσης, την απαίτηση της Τουρκίας να εξαιρεθεί από την τρέχουσα διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας το σύμπλεγμα του Καστελλορίζου. Προφανώς η τουρκική απαίτηση είναι γνωστή στην Άγκυρα, αλλά όχι και στην ελληνική κοινή γνώμη. Με τη δημοσίευση του εγγράφου κλείνει οριστικά ο δρόμος για ενδεχόμενη υποχώρηση στην τουρκική απαίτηση. Ίσως, ορισμένοι να ήθελαν αυτό το δρόμο ανοικτό."

    - Κατηγορίες Αβραμόπουλου περί μυστικής διπλωματίας, πριν από καμμιά βδομάδα.

    - Επίσκεψη στο Ερζερούμ και σύσκεψη ΓΑΠ - Ερντογάν για 2 ώρες μόνοι τους και άλλη 1 ώρα με τούς Υπ. Εξ.

    - Συνάντηση του Σαμαρά με το προεδρείο τής Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων.

    - Συζήτηση στη βουλή σε λίγες μέρες για τα εξωτερικά.

    Ε, τώρα θα είμαστε συνομωσιολόγοι αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα περιστατικά, στιβαγμένα μέσα σε 2 εβδομάδες, συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεταξύ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων, σε θέση αναπληρώτριας Γραμματέως τοποθετήθηκε η γνωστή δημοσιογράφος ,λάτρης των λαθρομεταναστών και ελαφρο Light δεξιά, διεθνίστρια και νεοφιλελεύθερη Μαριάννα Πυργιώτη που είναι σημειωτέον και λάτρης του μνημονίου....

    Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2011/01/h.html#ixzz1AlJKK6Li


    http://peripatris.blogspot.com/2011/01/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.