15/1/11

Για τους ντιντήδες και για τη ΝΔ

Σχόλιο του φίλου/ης του Ιστολογίου Ρ.Κ. στην ανάρτηση: Απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στην «Καθημερινή» σε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη: ««Ντιντήδες» και «εθνικοπαράφρονες»»
Α- Για τους ντιντήδες Έλεος ! Τόσο πολύ, και τόσο πολλοί πια ενοχλήθηκαν από μια λέξη : «ντιντήδες». Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι οι λέξεις, ως εικόνες των σκέψεών μας, είναι όπλα που μόνο με τα πυρηνικά συγκρίνονται – ξαφνικά οι ντιντήδες ακούγοντας έναν απλό «αξιολογικό» χαρακτηρισμό είδαν το μεγαλείο τους κατάμουτρα, και δεν το αντέχουν ... Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που «πάσχουν» από το σύνδρομο του επίδοξου ντιντή, να γίνουν ντιντής στην θέση του ντιντή – ένας ντιντηδο-ιζνογκουντισμός απείρου κάλλους και εξευτελισμού –, δεδομένου ότι απαραίτητο εργαλείο ύπαρξης του κάθε ντιντή είναι η κατάληψη κάποιας θέσης εξουσίας. Πράγμα εύκολο στις μέρες μας που, όπως καθημερινά ανακαλύπτουμε, οι θέσεις εξουσίας μοιράζονται σε σκοτεινές στοές και κλειστές αίθουσες μυστικών συνάξεων, από παρηκμασμένα γερούνδια με ποδίτσες (ίσως και ξεσκονόπανα, είναι κι αυτά απαραίτητα για να ολοκληρωθεί το σετ) ή ανελεύθερα ανθρωπάρια μπροστά στα οποία η εικόνα του θείου Σκρουτζ να κάνει σερφ στο θησαυροφυλάκιό του ωχριά. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι η Λιμνούπολη, ελπίζω να γίνει σύντομα αυτό σαφές, και σε «εκείνους» και σε εμάς από Εμάς. Γράφει ο - αξιότιμος - δημοσιογράφος : «...κυκλοφορούν και «εθνικοπαράφρονες...» Διαφωνώ. Οτιδήποτε είναι εθνικό μόνο παραφροσύνη δεν περιέχει. Όπως λέμε «άνθρωπος παλαιών αρχών» –άτοπο – δεδομένου ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ, πραγματικές είναι μόνο οι «παλαιές». Το γνωστό παιχνιδάκι με τις λέξεις. Δεν μας είπαν όμως τι είναι ο ντιντής. Έχω μια πρόταση επί τούτου : δεν πιστεύω ότι ο ντιντής είναι ο ομοφυλόφιλος, δεδομένου, για παράδειγμα, ότι δεν θα τολμούσε ΠΟΤΕ κανείς να αποκαλέσει ντιντή τον Κωνσταντίνο Καβάφη ή τον Μάνο Χατζιδάκι, μεγάλους Έλληνες και δημιουργούς με αντρίκια και περήφανη ψυχή και έργο που τίμησαν την Ελλάδα και πάντα θα την τιμούν – το πως τελικά διαχειρίζεται ο καθένας την λίμπιντο και τον ερωτισμό του δεν αφορά κανέναν άλλο ούτε χαρακτηρίζει την ψυχή του. Ο ντιντής είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάτι άλλο : ένα ανθρώπινο πλάσμα με μορφολογία άντρα, χωρίς ψυχή άντρα. Τραγική κατάσταση, τόσο τραγική που φλερτάρει με την κωμωδία. Ένα άδειο κέλυφος, ψυχικά ανέραστο και απελπιστικά άδειο από οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας και θάρρους. Μια περσόνα με κουστούμι, θλιβερή και γεμάτη από απύθμενο θράσος, επιθυμίες και απαιτήσεις δόξας και πολιτικής αναρρίχησης. Ανδρείκελα ετερόφωτα, εξαρτημένα από το πολιτικό σύστημα προκειμένου να έχουν λόγο ύπαρξης και αποφασισμένα να διατηρήσουν εις βάρος μας το κιτς βλαχομπαρόκ στυλ και τρόπο ζωής τους, καταστρέφοντας στο μεταξύ τις δικές μας ζωές. Κύρια χαρακτηριστικά τους η αδυναμία τους να κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια, ο χαμαιλεοντισμός και η υποκρισία. Θα προκαλούσαν ατελείωτο γέλιο, όπως στις παλιές Ελληνικές ταινίες, αν δεν κατείχαν θέσεις κλειδιά στην ζωή μας ορίζοντάς την με τις «πολιτικές» τους αποφάσεις. Φοβάμαι ότι είναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη, κάτι σαν σερίφηδες με eye-liner και νεροπίστολα – και ένα γλυφιτζούρι στο στόμα για να είναι η εικόνα «πολιτικά ορθή».
Β- Για τη ΝΔ Στην ζώνη του λυκόφωτος ζούμε επιτέλους; Υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί αυτά για τα οποία πολλοί αναρωτιούνται και απάντηση δεν λαμβάνουν; Τομεάρχης ανάπτυξης – ανάπτυξης, το ξαναλέω για να το πιστέψω – ο Κ. Χατζηδάκης; Να κάνει τι; Να καλλιεργεί φαπόδεντρα; Ή να συμμετέχει σε μυστικές συνάξεις που προάγουν την «Δημοκρατία», την γνωστή καραμελίτσα που πιπιλούσε πάλι πρόσφατα στην Βουλή ... Και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος Τομεάρχης Παιδείας; Τομεάρχης Παιδείας στην Ελλάδα – αυτό κι αν είναι απίστευτο. Ανέκδοτο κανονικό με το οποίο δεν γελάει κανείς. Πρωταπριλιά έχουμε ή φταίει κάτι άλλο ; Οι αεροψεκασμοί ίσως ... Την ώρα που η Πατρίδα καταρρέει και το μέλλον μας φαίνεται γκρι, η εναλλακτική στην αφόρητη κατάσταση που ζούμε είναι αυτοί οι άνθρωποι; Και ο Μαργαρίτης Τζίμας Τομεάρχης Άμυνας; Πλάκα μας κάνει ο Αντώνης Σαμαράς;  Δηλαδή οι μελλοντικοί αντίστοιχοι Υπουργοί είναι αυτοί; Στα πιο κρίσιμα υπουργεία κατά την γνώμη μου – ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΜΥΝΑΣ – για την ανάκαμψη, αναγέννηση και ασφάλεια της Ελλάδας... Τι να πω, αυτό το σουρεαλιστικό κουκλοθέατρο που έχει καταντήσει να είναι η Ζωή μας στην Ελλάδα σήμερα, έχει πολλά επεισόδια ακόμη, μέχρι να πάρουμε την Ζωή μας πίσω, ή το σκουπόξυλο και μερικούς – μερικούς στο κυνήγι. Κλείνω με κάποια λόγια του προαναφερόμενου Μάνου Χατζιδάκι, για να πάρουμε λίγο κουράγιο: «Αδιαφορώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.» ΚΑΙ «Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.» Δεν έχω λόγια, απλά μοναδικός. Καληνύχτα και Καλή μας Τύχη... ΡΚ

16 σχόλια:

  1. εμενα μου άρεσε η αναφορά:οι θέσεις εξουσίας μοιράζονται σε σκοτεινές στοές και κλειστές αίθουσες μυστικών συνάξεων, από παρηκμασμένα γερούνδια με ποδίτσες (ίσως και ξεσκονόπανα, είναι κι αυτά απαραίτητα για να ολοκληρωθεί το σετ)... ο Σαμαράς τι λέει για αυτό.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο μαλιστα, ειναι κομματι που εκφραζει πολλους, απο τους σκεπτομενους και ανησυχουντες Ελληνες.
    Αυτη ειναι η ΝΔ του Σαμαρα, που θα τα αλαξει ολα, και προσβλεπαμε ελπιζοντας σε κατι καλυτερο.
    Μια συστημικη περαταξη για να διαδεχθει την αλλη που εχει ξωφλησει μεχρι να ξωφλησει και αυτη, και μετα τι?
    Καμια ανανεωση καμια διαθεση για θεσμικες αλλαγες, για μια δημοκρατια σοβαρη απο τον λαο για τον λαο, με ενα καρο ανυπαρκτων η γελοιων βουλευτων που Θεος ξερει ποιος τους ψηφισε,αβουλους και ανικανους αποδεδειγμενα.
    δεν μπορω παρα να σκεφτω οτι δινουν εκει στην ΝΔ εξετασεις καλων παιδιων στους Επιβητορες μας για να καταλαβουν αυτοι την εξουσια, μετα απο την καταρευση αυτουνης της πανυγηριωτικης κυβερνησης των σαλτιμπαγκων.Στο στυλ οτι εμεις θαμαστε υπακουοι και καλυτεροι σαλτιμπαγκοι.
    Θα δειτε μας γραφουν στο μελλον , θα δειτε.
    Ποιο μελλον ποτε θα δουμε οταν αναλαβετε την εξουσια, δηλαδη τι θα κανετε, οταν δεν θα εχουμε τιποτα, ουτε συνορα ουτε κρατος ουτε παιδεια, με τον Αρουλη μη χεσω,ουτε να φαμε ουτε να αναπνευσουμε.
    Δυστυχως ακολουθειτε την επικοινωνιακη παπαρα του ΠΑΣΟΚ, μολις ακουγα την Πυργιωτη-γιατι αραγε επελεγη αυτη η συγκεκριμενη ,να τα βαζει με τον Λουδαρο , ο οποιος ειναι καταπληκτικος, λεγοντας επιτελους οτι ειμαστε υπο κατοχη-τα εβαλε μαζι του η μανταμ και ο Μανδραβελης πριμο σεγοντο απο διπλα.
    Λοιμοι εισαστε παλληκαρια, αβουλοι, και ντιντηδες, μαζι με τα θλιβερα ΜΜΕ της προπαγανδας του ΔΝΤ, και της κυβερνησης.
    Δεν ξερω για αλλους αλλα εγω προσωπικα ,βαρεθηκα να περιμενω να ξυπνησει η ΝΔ, βαρεθηκα να σας ακουω, βαρεθηκα την υπαρξη σας γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΔΩ ΜΕΣΣΟΛΟΓΙ!

    .."Τό τρίτο βιβλίο του,που δέν προφταξε να γράψει ο Εμπεδοκλής,ήθελε να φέρνει τόν τίτλο "Τελλούριον".Γραφή ταπεινή.Γιά πράγματα απλά.΄Ηθελε να ειπεί γιά τά νουκλεόνια.Γιά τους επαγγελματίες παναστάτες,όπως τούς έκραξε ο Βλαδίμηρος Ουλιάνωφ.Καί ο Τσέ Γκεβάρα.΄Ηθελε να εξηγήσει στά παιδιά εκείνη τήν αρχαία του πρόταση,
    ότι φυσικώς καί αδιδάκτως τό ζώον φεύγει μέν τήν αλγηδόνα,διώκει δέ τήν ηδονήν.
    (Diels,31 B 118)
    Που,γιατί δέν τήν κατανόησαν οι άνθρωποι καί οι δ ά σ καλοι,θα γίνει η αιτία να καταστραφεί από τον πλανήτη ο momo sapiens.
    ΄Ηθελε ,δηλαδή,να εξηγήσει ότι είναι χρεία να μαθαίνουμε το παιδί στα σχολεία να αντιμάχεται τή φυσική του τάση προς την ευκολία καί τον ε υ δ α ι μ ο ν ι σ μ ό.΄Οτι η χρυσή οδηγία,κάθε αγωγής κλείνεται στήν πρόταση:η ζωή μας είναι υπόθεση δ ύ σ κ ο λ η καί τραχιά . Απέναντι σέ κάθε χαρά πού δοκιμάζουμε,στέκεται αναγκαία μία ισόποση λ ύ π η.Ο άνθρωπος που δέν πληρώνει τήν κάθε ηδονή του μέ ίση σε ποσότητα αλγηδόνα,ζει μιά ζωή
    α φ ύ σ ι κ η.Δηλαδή ψ ε ύ τ ι κ η
    ως τή ρίζα της.Καί ότι θά ρθεί,η μέρα,ο dies irae πού λέγανε,που αυτή τήν ψ ε υ τ ι ά θα τήν πληρώσει μέ τό αφανισμό του από τόν π λ α ν ή τ η μας.Αλλίμονο σέ κείνες τίς δυόμισυ γενεές που θά τούς λάχει τό λαχνί.
    ΄Ηθελε λοιπόν νά ειπεί για τά αδρόνια καί τά νουκλεόνια,καί για τό πώς περαίνει ένα αστέρι.Πώς ξαναγίνεται δηλαδή πολύ λαμπερό,πολύ νέο (super nova).
    Δέν πρόφταξε.Δέν θέλησε νά προφτάξει...........
    Τήν άλλη χρονιά,η λάβα ξεβρασε από τά έγκατα του κρατήρα τό χάλκινο πέδιλο τού άντρα.
    ΄Ηταν,είπανε,η εμβάδα,τό σανδάλιο,η κρηπίδα,η αμύκλα του αιώνιου πηδηχτή.
    Όχι.Δέν ήταν η κρηπίδα,ούτε η εμβάδα.Δέν ήταν τό σανδάλιο καί η αμύκλα.
    ΄Ηταν ο πρίγκιπας,που χεταστοιχειώθηκε μέσα του η ύλη σέ λάμψη......΄Ητανε τό αχνάρι πού τύπωσε τό πέλμα τού ήρωα απάνου στήν πέτρα του καιρού,καί στό σωρό τά χαλάσματα τού κόσμου.
    Αχνάρι καί τύπος,που το καμαρώνουν τά βλέμματα τής γής,καί το χειροκροτεί η σιγή τού ουρανού.
    Η εικόνα του αριστογείτονα Κάλβου ευρήκε τή δικαίωση πού περίμενε:

    Επί τό μέγα ερείπιον
    η ε λ ε υ θ ε ρ ί α ολόρθη
    προσφέρει δύο στεφάνους
    έν'από γήινα φύλλα
    κι άλλον απ'άστρα.

    Και η Κόρη που μένει καταστερίζει μέ όλα τά πρεπά τό Σ ή μ α.
    Απάνου στή στήλη του μαρμάρου διαβάζεις τό επίγραμμα του τύμβου:
    Ε λ λ ά δ α καί ή λ ι ο ,
    Ο πρώτος νά βλέπω.-"
    ΓΚΕΜΑ τού αείμνηστου καθηγητή Πανεπιστημίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ.

    Καί λέω καί εγώ τούς άλλους στίχους

    "αφάνισέ μας μές στό Φώς!"

    Αυτός που εις το τετράδραχμον επάνω
    μιά χάρη αφήκε απ'τά ωραία του νιάτα,
    απ'τήν ποιητική εμορφιά του
    ένα Φ ώ ς.

    Νά γιατί οι ΄Ελληνες επέχουν.
    Συγκρατιούνται μέχρι κάποιος νά δώσει το σύνθημα,γιά νά έρθει τό Φώς!Η Ελληνοσύνη!Αλληλουχία!
    Εις τους Αιώνες τών Αιώνων!
    Γιατί είμαστε ΄Ελληνες καί έτσι μάς αρέσει.
    Δέν θέλουμε δήθεν καί κρεμάστρες...
    Φώς θέλουμε ελληνικό!
    Σ ΑΡΚΑΣ ΤΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ του Σαμαρά σφυρηλατήθηκε από το Δίκτυο21 και το Χρύσανθο Λαζαρίδη, έχει σαφώς επικρατήσει μέσα στο κόμμα και εκφράζεται στις σημαντικότερες ανακοινώσεις, στις ομιλίες και στον εν γένει πολιτικό λόγο της ΝΔ. Οι περισσότεροι σημερινοί τομεάρχες, ομολογουμένως κληροδότημα της παλιάς ανερμάτιστης ΝΔ, έχουν θέλοντας και μη ευθυγραμμιστεί με αυτό τον πολιτικό λόγο. Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά οι αρχές.
    sand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sand
    διαβάζοντας το σχόλιό σου μου φάνηκε ότι ταυτίζεται με τα λεγόμενα της Ντόρας ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @skal
    Το ανωτέρω σχόλιό μου (15/1/2011, 11:26πμ) αποτελεί απάντηση σε όσους φοβούνται (πιστεύω αδικαιολόγητα) ότι η τοποθέτηση τομεαρχών με ντορικό, νεοφιλελεύθερο ή οππορτουνιστικό παρελθόν θα νοθεύσει την πατριωτικού και αναπτυξιακού προσανατολισμού πολιτική Σαμαρά. Δεν είχα σκεφτεί ότι και η Ντόρα μπορεί να είπε κάτι παρόμοιο. Άλλωστε ελάχιστη σημασία έχει πλέον το τι λέει η Ντόρα. Έχει απλώς ψυχαναλυτικό ενδιαφέρον το ΓΙΑΤΙ τα λέει.
    sand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλα παιχνιδια εξουσιας ,και παραπονα αποκλεισμενων απο τι νομη. τοσο καιρο ο κυιοες Κρανιδιωτης δεν ηταν ομοιδεατης και ομοτραπεζος; Τωρα που μειναμε απ'εξω θυμηθηκε ποιος ειναι ο Χατζηδακης και ο Αρης;
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαββα μας περιπαιζεις Σαββατιατικο!


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο ντιντής είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάτι άλλο : ένα ανθρώπινο πλάσμα με μορφολογία άντρα, χωρίς ψυχή άντρα. Τραγική κατάσταση, τόσο τραγική που φλερτάρει με την κωμωδία. Ένα άδειο κέλυφος, ψυχικά ανέραστο και απελπιστικά άδειο από οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας και θάρρους."

    Μπράβο Ρ.Κ. Ο καλύτερος ορισμός τής έννοιας "ντιντής" που έχω δει! Έτσι είναι και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας (κάτι σαν τα UFO). Στο χώρο δε τής πολιτικής είναι αναλογικά περισσότεροι από ότι στην κοινωνία, απλά γιατί το σύστημα έτσι τούς θέλει: ασπόνδυλους, εύκαμπτους, και "πολιτικά ορθούς" (να είναι καλά και υπάκουα παιδάκια δηλαδή).

    Κατά τα λοιπά, ενώ ο Φ. Κρανιδιώτης έχει γράψει επανειλημμένως άρθρα κατά πολύ οξύτερα από αυτό με τούς ντιντήδες και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, εν τούτοις με το άρθρο αυτό έγινε ο κακός χαμός. Ο λόγος είναι προφανής. Το άρθρο γράφτηκε λίγο πριν τον "ανασχηματισμό" που επρόκειτο να κάνει ο Σαμαράς. Επειδή λοιπόν ο Κρανιδιώτης είναι αρκετά κοντά στον Σαμαρά, κάποιοι στο κόμμα του είδαν να φωτογραφίζονται σε αυτό το άρθρο και το έκαναν θέμα χρησιμοποιώντας γνωστά τους παπαγαλάκια. Μετά δεν ήθελε και πολύ να το σηκώσουν και οι υπόλοιποι τής άλλης πλευράς, ανατροφοδοτώντας την εσωστρέφεια τής ΝΔ. Κάπως έτσι μοιάζει να έγινε η δουλειά, inside job που πήρε ευρύτερες διαστάσεις.

    Αυτό που κρατάω πάντως είναι ότι το θέμα του "ντιντή" έκανε γκελ στην κοινωνία. Και είναι φυσικό, όταν το σύστημα σύσσωμο (πολιτικοί, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, κλπ) την πέφτει τόσο άτσαλα στο λαό και του τσακίζει τη ζωή (ενοχοποιώντας τον κι από πάνω), αναγκαστικά πλέον γίνεται το στριπτίζ μπροστά στα μάτια τής έκπληκτης κοινωνίας. Το στρεβλό σύστημα απογυμνώνεται και τα φτιασίδια και το μέικαπ δεν επαρκούν για να καλύψουν τη γύμνια. Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι και "πολιτικά ορθοί" του προηγούμενου διαστήματος, αποδεικνύεται ξαφνικά ότι ήταν ντιντήδες. Και όταν τα πράγματα αποκτήσουν μια άγρια ομορφιά, τότε όλοι αυτοί δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν. Ήδη κάποιοι το διαπίστωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαήλος και Λαζαρίδης χρησιμοποιούνται από τον Σαμαρά για να του φτιάξουν πατριωτικό προφίλ αφού ξέρει ότι αυτό θα μετρήσει πολύ έναντι του ενδοτικού γιωργάκη.
    Μετά, θα τους πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες, αφού κι αυτός θα σπεύσει να υποκληθεί στην Υψηλή Πύλη του πρωθυπουργού Νταβούτογλου (ο Ερντοκλάν θα πάει στην Προεδρία εάν προλάβει από τους στρατιωτικούς).
    Εκτός και εάν έχουν συμβιβαστεί και την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από τον πατριωτικό χώρο.
    Οπότε θα τους ...βγάλω και από την λίστα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Καλά βρε Τζίμη πως τις ξερεις τοσο πολύ τις σκέψεις του Σαμαρα, εξομολογητής του είσαι;Πάντως γεγονός είναι ότι στη ΝΔ γίενται σκληρή εσωκομματική μάχη από την οποία δεν απουσίαζουν και εξωγενείς (εκτός κόμματος και εκτός χώρας)παράγοντες. Ο τελικός νικητής θα φανεί στο τέ΄λος. Για την ώρα ο κ. Σαμαράς εξουδετερώνει το ν κίνδυνο διαλυσης του κόμματος. Θα δούμε με τι τίμημα. Τώρα το τίμημα είναι μια προφανής αδυναμία να μιλήσει ευθέως και σταράτα, εγκατέλειψε και ορισμένες οραματικές αναφορές πχ για την ανάγκη να παρει θα΄ρρος ο κόσμος, να έχει ελπίδα, να μη φοβάται. ¨ο,τι δηλαδήθα μπορύσε να κάνει τον κόσμο να αντισταθεί στο Μνημόνιο-επιμηκυνση του αντιπολιτευτικού δρόμου, ανάσα στον Παπανδρέου ΄λόγω ίσως των επιρροών των ανωτέρω παραγόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι ΚΑΙ η Ελλαδιτσα μας ειναι επινειο των εβραιοΒρυξελλων;
    Που ζεις μωρ’ αδερφακι μου.


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    εθνοκτονους γενοκτονους
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α-
    Ας μου επιτραπεί, συμπληρωματικά, μια υποθετική ιστορία για τη ΝΔ και την Ελλάδα :

    Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
    Υποθέτω ότι είμαι ο Αντώνης Σαμαράς, 800.000 άνθρωποι μου έδωσαν τα κλειδιά ενός σπιτιού, τεράστιου και μεγαλοπρεπούς, ικανού να στεγάσει το μέλλον και τα όνειρα αυτών και άλλων πολλών ανθρώπων. Ελλήνων. Αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν απ’ έξω να βρουν χώρο να μπουν μέσα, αρκεί να φτιάξω το σπίτι, μαζί τους και μερικά εκατομμύρια ακόμη. Όλοι προδομένοι, χωρίς ελπίδα, κάποιοι γείτονες τους έταξαν στέγαση στα σπίτια τους, αλλά αποδείχθηκαν άθλιες καλύβες, γεμάτες με τύπους που όλοι μέρα τρώνε και όταν δεν μασουλούν βρίζουν, ο επικεφαλής όλο λείπει – ευτυχώς – και όταν είναι εκεί τους μιλάει σε μια περίεργη γλώσσα και τους απογοητεύει, άλλοι τους κακοποιούν, τους χλευάζουν, τους βρίζουν. Άνθρωποι σε μεγάλη απειλή, παγωμένοι, δεχόμενοι αλλά και αναμένοντας όλων των ειδών τις επιθέσεις ανα πάσα στιγμή. Άνθρωποι που ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ με τον ΠΟΝΟ που τους επιτίθεται καθημερινά, και ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

    Τι να κάνω ; Να εμπιστευτώ την κρίση τους ; Το ότι μου έδωσαν τα κλειδιά, ή ακόμα δεν το έχω πιστέψει κι εγώ ; Να τους επιτρέψω να «μπουν», να καθαρίσουμε μαζί το σπίτι της Ελλάδας, να μπει μαζί τους ελπίδα, καθαρός αέρας, ιδέες, πίστη, να χτίσουμε μαζί κι άλλους ορόφους για όλους τους άλλους που είναι ακόμα κάπου έξω χαμένοι και μπερδεμένοι, με εμπιστοσύνη μεταξύ μας, συνεργασία πραγματική, ΣΚΛΗΡΉ ΔΟΥΛΕΙΑ, σεβασμό στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αλληλοσεβασμό ;

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν χωράνε να περάσουν στο σπίτι. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έχουν γεμίσει το σπίτι με σαβούρα, έπιπλα παλιά και άχρηστα, σκαμπό δίποδα, καναπέδες με χοροπηδηχτά ελατήρια, φωτιστικά χαλασμένα που ανα πάσα στιγμή ετοιμάζονται να πέσουν στο κεφάλι μου, τα περισσότερα «αγορασμένα» από την ήδη πτωχευμένη «Έπιπλα Ντιντής ΟΛΕ-Τα κάνω όλα αλλά δεν συμφέρω» και από αλλού.

    Ήταν κι ένα άθλιο τρίκυκλο μέσα στο σπίτι, από αυτά που στις στροφές πρέπει να κατέβεις να το σπρώξεις προς την στροφή και μετά να στρίψει. Νόμιζε ότι το σπίτι είναι δικό του, τις νύχτες έκανε περίεργους θυρύβους, σαν να γρατζουνούν γάτες βιολιά, και γέμιζε το σαλόνι με λάδια, μέχρι που μια νύχτα έφυγε τσουλώντας προς την αυλή, αφού πρώτα ζωγράφισε μια ελίτσα στο παράθυρο του. Άβυσσος η ψυχή των τρικύκλων.

    Δεν έχει φύγει βέβαια από την αυλή ακόμη, κατσικώθηκε δίπλα σε μια ψευτοπαράγκα που ευτυχώς μάζεψε τα περιστέρια και γλύτωσε τουλάχιστον το σπίτι από τις κουτσουλιές τους, νάναι καλά ο ιδιοκτήτης της παράγκας που νομίζει ότι η έλξη που τους ασκεί είναι σημάδι αγιοσύνης (του). Είναι εκεί και ένας τύπος που σκούζει όλη μέρα πάνω στο δέντρο, σαν τον Κακοφονίξ, κι όλη μέρα βρέχει, μόνο εκεί βέβαια, και η κατάσταση είναι χάλια, με το τρίκυκλο που χάνει λάδια και τις κουτσουλιές.

    (συνεχίζω) ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Β -

    Ξέρω γιατί δεν φεύγει το τρίκυκλο (και η παράγκα μαζί του). Περιμένει να μαζέψει τα μπάζα, τα παλιοέπιπλα και τα λοιπά περιττά αντικείμενα που μπλοκάρουν την είσοδο προς το σπίτι και καταλαμβάνουν όλο το σαλόνι και δεν μπορεί να κάτσει άνθρωπος, ούτε να μπει. Αρκεί να ανοίξω την πόρτα και ξέρω ότι θα τσουλήσουν μόνα τους προς τα εκεί, δεν χρειάζεται καν να τα μεταφέρω εγώ, το πολύ να μου γκρινιάξουν λίγο, να κλαψουρίσουν και να πάνε στην ευχή του τρικύκλου.

    Η «ΜΑΖΑ».
    Επιστρέφω σε εμένα, έναν από τους καθημερινούς ανθρώπους «της μάζας», που στην πραγματικότητα είμαστε πρόσωπα, όχι άτομα, μόνο που το καταλάβαμε πρόσφατα. Παραμένουμε σε κίνδυνο και απελπισία.

    Απευθύνομαι στον ιδιοκτήτη : Τόσο δύσκολο είναι να δείξετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που περιμένουν να σας τιμήσουν με την δική τους ; Να κινηθείτε όπως πρέπει, με σθένος, προασπίζοντας τα συμφέροντά μας ; Να ανοίξετε την πόρτα να φύγουν τα μπάζα ; Ξέρετε πόσο θα ήθελα τα σκουπίδια του σπιτιού μου να φεύγουν μόνα τους, να μην χρειάζεται καν να τα μαζεύω και να τα μεταφέρω στον κάδο, να υπήρχε ένας φανταστικός μαγνήτης, όπως το τρίκυκλο, που να εξαφανίζει την σκόνη, να έλκει τα περιττά, και να αφήνει το σπίτι μου πεντακάθαρο ;

    Τι φοβάστε, ότι μαζί με τα μπάζα θα φύγουν και οι Έλληνες ; Μα είναι η παρουσία των σκουπιδιών στον χώρο υποδοχής και ο σαματάς που κάνουν που δεν σας επιτρέπει να δείτε βαθύτερα στα άλλα δωμάτια για υπαρκτές εναλλακτικές δυνατές, ΚΑΙ δεν επιτρέπει σε μας να νιώσουμε έλξη προς το σπίτι, να βρούμε ψυχική στέγη εκεί και ελπίδα μέχρι να περάσει το κακό, να συσπειρωθούμε και να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ με καθοδήγηση και δυνατή ηγεσία, έτσι κι αλλιώς όσα φιλιά κι αν δώσετε/ουμε στα βατράχια, δεν θα γίνουν ποτέ Πρίγκηπες.

    Αν δεν δείξετε πίστη και εμπιστοσύνη στα «πρόσωπα» της Ελληνικής κοινωνίας, και το σπίτι θα φθαρεί, μόνο κι έρημο, αλλά κι εμείς θα βρούμε τον δρόμο μας αλλιώς, χωρίς εσάς, και μακριά από την ντροπή της προδοσίας που μας περιβάλλει αυτήν την στιγμή.

    Σκεφτείτε και το καημένο το τρίκυκλο, εκεί να περιμένει με λαχτάρα να μαζέψει την σαβούρα. Μην το απογοητεύσετε. Μην μας απογοητεύετε κε Σαμαρά, οι Έλληνες και η Ιστορία στέρεψαν από ευκαιρίες, η ανάγκη να κάνουμε «το άλμα μεγαλύτερο από την φθορά» (Οδυσσέας Ελύτης) είναι πλέον βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ύπαρξης μας.

    Ευχαριστώ για την ανοχή στην φλυαρία μου, αλλά η ιστορία μου είχε πολλούς πρωταγωνιστές, φανταστικούς και πραγματικούς, και δεν ήθελα να αδικήσω κανέναν. Ευχαριστώ και για την ανάρτηση και την φιλοξενία πάντα.

    Καλή Δύναμη και Καλό Βράδυ σε Όλους.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλη δυναμη και καλο βραδυ και σε σενα Ρ.Κ.
    Καλα τα ειπες ,
    ελπιζω το διηγημα σου να τυχει μεγαλυτερης προσοχης απο αυτους που πρεπει.
    Για τις σαβουρες δεν μας απασχολει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.