10/1/11

Νέες ισραηλινές προκλήσεις στην Παλαιστίνη

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον καταδίκασε σήμερα απερίφραστα την κατεδάφιση από το Ισραήλ ενός παλιού ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε σύμβολο για τους Παλαιστίνιους, ώστε να κατασκευαστούν εκεί κατοικίες για ισραηλινούς εποίκους, και επανέλαβε ότι οι εποικιστικές αυτές δραστηριότητες του Ισραήλ είναι παράνομες.


"Καταδικάζω απερίφραστα την καταστροφή το πρωί του ξενοδοχείου Shepherd και την προβλεπόμενη κατασκευή ενός νέου παράνομου οικισμού εποίκων. Υπενθυμίζω ότι οι οικισμοί εποίκων είναι παράνομοι όσον αφορά το διεθνές δίκαιο", σημειώνει η Άστον σε ανακοίνωσή της.

Οι εποικιστικές αυτές δραστηριότητες "υπονομεύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των πλευρών και συνιστούν εμπόδιο για την ειρήνευση", υπογραμμίζει η Άστον, υπενθυμίζοντας ότι "η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί μέρος των κατεχόμενων από το Ισραήλ Παλαιστινιακών Εδαφών" και ότι "η ΕΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτησή της".

Σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Παλαιστίνη ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα ότι ο ρόλος της Ευρώπης για να επιτευχθεί "ειρήνη μεταξύ των Παλαιστίνιων και των Ισραηλινών είναι κρίσιμος".

Ο ιορδανός μονάρχης επιμένει εξάλλου σε ανακοίνωσή του στην ανάγκη να αρχίσουν "εκτάκτως ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που είναι σχετικά με το τελικό καθεστώς και οι οποίες θα οδηγήσουν στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ".

Παράλληλα ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλκι δήλωσε σήμερα έπειτα από συνομιλίες που είχε με την ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών Τρινιδάδ Χιμένεθ ότι οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι χώρες μέλη της ΕΕ, θα αναγνωρίσουν ως το Σεπτέμβριο του 2011 την Παλαιστίνη ως κράτος.

"Η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών μου διαμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος στις αρχές του Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο Μάλκι σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, χωρίς να διευκρινίσει πότε συνομίλησε με την ισπανίδα υπουργό.

"Στην περίπτωση που η ΕΕ δεν το κάνει, η Ισπανία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος", προσέθεσε και υπογράμμισε ότι ως τα τέλη Σεπτεμβρίου αυτού του έτους "η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας θα έχει αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

20 σχόλια:

  1. Η Κάθριν Άστον είναι μη εκλεγμένο πρόσωπο, διορισμένη από τον Brown και κολλητή του
    Jose Manuel Barosso

    To εμετικό είναι ότι κάλεσε μέσω της ΕΕ την Κύπρο και την ΤΟΥΡΚΙΑ να εργαστούν ΜΑΖΙ για να σταματήσει η ΔΙΑΜΑΧΗ για το ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟ νησί, μια διαμάχη -που όπως είπε- "δηλητηριάζει τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ"
    Η Κατοχή έχινε "διαίρεση"
    και η Τουρκία από κατακτητής μετατράπηκε σε "εταίρο"...
    Αυτή είναι η Κάθριν Άστον.
    Στενή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ φίλη του Νταβούτογλου


    Χειροκροτήστε την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους χάρτες της ανάρτησης δεν καταλαβαίνω με το άσπρο και το σκούρο πράσινο χρώμα.
    Μήπως θα μπορούσε να μας τους εξηγήσει κάποιος που ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Madam Aston, asto mi kourazesai kai skiseis kana kaltson...
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nigel Farage reprimanded for criticising Baroness Ashton

    Η καταπληκτική ομιλία του Nigel Farage, η οποία "ξεγυμνώνει" την Βαρόνη Ashton και αυτούς που ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ την τοποθέτησαν "ΥπΕξ" της ΕΕ. Δυστυχώς, δεν το βρήκα με ελληνικούς υποτίτλους, αλλά αξίζει τον κόπο να το ακούσουν όσοι καταλαβαίνουν αγγλικά. Είναι η πικρή αλήθεια, για το πώς μία εντελώς ασήμαντη γυναικούλα, λόγω διασυνδέσεων, έφθασε σ' αυτό το πόστο και για το πόσο τελικά σοβαρά έχει πάρει τον ρόλο της η ΕΕ, όταν τοποθετεί εντελώς αντιδημοκρατικά τέτοιους ανθρώπου σε θέσεις κλειδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10 Ιανουαρίου 2011 10:12 μ.μ.

    Ελπίζω ότι ο καταγγελτικός σου λόγος εναντίον της Άστον, οφείλεται πραγματικά στα πατριωτικά σου αισθήματα για την Κύπρο μας και να μην αποτελεί αντίδραση για την καταγγελία της Άστον για την νέα Ισραηλινή αυθαιρεσία της ανοικοδόμησης κατοικιών εποίκων στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ!!
    Επειδή, στο θέμα της Ιερουσαλήμ, εμένα μια χαρά μου φαίνεται πως τα είπε η Άστον παρόλο που δεν τη συμπαθώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 11 Ιανουαρίου 2011 10:09 π.μ. και
    10 Ιανουαρίου 2011 10:12 μ.μ.
    Δεν κανεις
    Ουτε στο σακκι ουτε στο τσουβαλι.
    Γιατι την βριζεις την κυρια;
    Αφου ειναι ΚΑΤΑδικια σας, εσεις εξ αλλου την βαλατε εκει. Και ο Ιωσηφ Μπαροζο δικος σας ειναι.
    Και ο Τρισε και ο Γιωργακης. Ολοι δικοι σας ειναι.
    Γιατι αν δεν ησαν δικοι σας δεν θα υπηρχαν αυτοι οι συρρικνομενοι χαρτες στην κορυφη της αναρτησης που ρωταει και ο 10 Ιανουαρίου 2011 11:51 μ.μ.

    Δηλαδη εσυ που κατηγορεις την ασημαντη γυναικουλα συμφωνεις που οι εβραιοι γκρεμισανε το ξενο ξενοδοχειο για να κλεψουν το οικοπεδο; Θα θελες ναρχοταν μια μπουλντοζα το βραδυ και να γκρεμιζε το σπιτι σου και το πρωϊ να ησουνα αστεγος η και μακαριτης;

    Παρανοϊα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ta idia elege kai o Obama o opoios anti na epimeinei enantion ton epoikismon, eipe to amimito " afou den mporoume na peisoume tous Israilinous,...stamatame pleon na asxoloumetha me to zitima !!!"
    O monos pou kati kanei einai o synonomatos mou o Tzimis o Karter!!!
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>Τους χάρτες της ανάρτησης δεν καταλαβαίνω με το άσπρο και το σκούρο πράσινο χρώμα.
    Μήπως θα μπορούσε να μας τους εξηγήσει κάποιος που ξέρει;
    10 Ιανουαρίου 2011 11:51 μ.μ.<<

    Γραφει ο παντα καιριος Παναγιωτης Ηφαιστος (1.1.2009):

    [...] "Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται" (Θουκιδίδης)
    Με αφορμή τον πόλεμο στην Γάζα αρκεί η παράθεση της ρήσης του μεγαλύτερου διεθνολόγου όλων των εποχών, όταν αναφερόμενος στο τι σημαίνει δίκαιο στις διεθνείς σχέσεις όταν υπάρχουν αίτια πολέμου, έγραψε, "Δίκαιο υπάρχει όταν υπάρχει ίση δύναμη και όταν αυτό δεν συμβαίνει ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται" (Θουκιδίδης). Η απεικόνιση που παραθέτω είναι χαρακτηριστική και παραστατική. [...]
    (Π. Ηφαιστος 1.1.2009, Χαλαρα και Επικαιρα, http://www.ifestos.edu.gr/)


    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια και την αυτογνωσια των Ισραηλινων, αντι τους εφιαλτικα αυτοκαταστροφικους δημαγωγους και προοδευτικους Εθνομηδενιστες μας!

    - Π. Κονδυλης 1997, "Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου"
    http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Σχολιαστές και φιλέλληνες του Ινφογνώμωνα.
    Πως δουλεύουν οι προβοκάτορες!

    /Και η απάντηση στο ερώτημα μου ήρθε με το "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" μέσω Π. Ήφαιστου για ισχυρούς-ανίσχυρους, Θουκυδίδηδες και άλλα γκαλιαρντά.
    -11 Ιανουαρίου 2011 5:21 μ.μ.-
    Βρε "διανοούμενε" μήπως είσαι ολοκαυτωμένος και δεν το ξέρεις;
    Γιατί την ίδια γλώσσα θα χρησιμοποιούσε και ο "φούρναρης" του Άουζβιτζ.
    "Τι κλαιτε διαρκώς ρεμάλια και φωνάζετε για μένα";
    Δεν ξέρετε ότι ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και συνωστίζεται σε φραγμένα στρατόπεδα;" (το 'πε και ο Θουκυδίδης ρεμάλια)
    "Τι λεφτά ζητάτε για αποζημιώσεις και έχετε αφαιμάξει την χώρα μου κοινοί δολοφόνοι και βδέλλες των λαών";
    Και πολύ σωστά θα σας τα έλεγε.

    Και συνεχίζει ο "διανοούμενος" το μιαρό κήρυγμα του.
    Εν έτη 2011 ζούμε στον κόσμο της Ζούγκλας και όποιου θέλει του γουστάρει.. Αλλά ξεχνάει ο εγκάθετος βιτριολικός μικροπωλητής Μίσους και Ναζισμού ότι ένας ζωσμένος με εκρηκτικά Άραβας σε μια πιτσαρία στο Τελ Αβιβ η σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στην Χάιφα, είναι ο κατά Θουκυδίδη "ισχυρότερος".

    Σωστά τσαρλατάνε;
    Συνέχισε να αυτοξεφτιλίζεσαι.

    http://www.danielpipes.org/

    Τα χρώματα στον χάρτη ΠΩΣ έχουν αλλάξει απ το ‘46 μέχρι σήμερα δεν μας τα εξήγησες ακόμα! Δεν είχανε χρώματα επί Θουκυδίδη; που ούτε τ΄ όνομα του δεν ξέρεις να γράψεις σωστά;

    Τσαρλατάνε;


    Ο 10 Ιανουαρίου 2011 11:51 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Δίκαιο υπάρχει όταν υπάρχει ίση δύναμη"

    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια και την αυτογνωσια των Ισραηλινων

    11 Ιανουαρίου 2011 5:21 μ.μ.

    Με βάση αυτό το σκεπτικό λοιπόν να καθαρίζαμε ας πούμε τους Σκοπιανούς και να τους παίρναμε τα Σκόπια, αφού θέλουν να μας πάρουν το όνομα της Μακεδονίας, μιας και οι Σκοπιανοί δεν έχουν δύναμη και έχουν και άδικο!!
    Μόνο που εμείς οι Έλληνες δεν λειτουργούμε έτσι! Το είπες και εσύ ο ίδιος.
    Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια εμμονή με την έννοια του Δικαίου. Δεν ξεφύγαμε από το τρελοκομείο, ούτε θέλουμε να γίνει ο κόσμος Ζούγκλα. Ούτε θέλουμε να πιούμε το αίμα του φουκαρά του αδύναμου μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τη δύναμη να υποστηρίξει το δίκιο του. Αυτή είναι και η διαφορά της δικής μας αντίληψης από την εβραϊκή.
    Αν συνέβαινε στη δική σου ζωή κάποιοι να βιάσουν τα δικαιώματα σου, θα το φιλοσοφούσες με την ίδια άνεση που μας λες όλα αυτά τώρα; ΟΧΙ, είμαι βέβαιος!!!

    Δημόκριτε έρχεσαι από τα βάθη της προϊστορίας καθώς αφήνεις που και που την σπηλιά σου και μας επισκέπτεσαι!


    ΥΓ:
    και μην αρχίσεις τα copy paste και τις χαζές μονόλεκτες ερωτήσεις του στυλ "σωστά"; κλπ, γιατί γίνεσαι πολύ πληκτικός και σε βαριέμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γραφει ο 11 Ιανουαρίου 2011 6:51 μ.μ.:
    >>...Και η απάντηση στο ερώτημα μου ήρθε με το "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" μέσω Π. Ήφαιστου για ισχυρούς-ανίσχυρους, Θουκυδίδηδες και άλλα γκαλιαρντά. ...Τα χρώματα στον χάρτη ΠΩΣ έχουν αλλάξει απ το ‘46 μέχρι σήμερα δεν μας τα εξήγησες ακόμα!...<<

    Ασχετα για το τι θελεις και τι δεν θελεις να καταλαβεις - για κανε μας τωρα και την χαρη να εξηγησεις πως "αλλαξανε τα χρωματα".

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Δημόκριτε έρχεσαι από τα βάθη της προϊστορίας καθώς αφήνεις που και που την σπηλιά σου και μας επισκέπτεσαι!"

    Για πια βάθη και προϊστορίες μας μιλάς ΑΠΕΛΛΗ;
    Στο μούσκιο έχουν το όνομα του "ανθρώπου" μέχρι να αποφασίσουν να σχολιάσουν με άλλο ονοματάκι. Όπως έκαναν και με τον "φευγάτο" sterg. Που ξέρεις μεθαύριο μπορεί και να ρίχνει τις ανθελληνικές ανοησίες του σαν "Αρχίδιαμος"! Το Αρχέλαος και το "Ιερά ελλάς" το πήρε αλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γραφει ο Απελλης στην απαντηση μου:

    >>"Δίκαιο υπάρχει όταν υπάρχει ίση δύναμη"
    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια και την αυτογνωσια των Ισραηλινων
    11 Ιανουαρίου 2011 5:21 μ.μ.

    Με βάση αυτό το σκεπτικό λοιπόν να καθαρίζαμε ας πούμε τους Σκοπιανούς και να τους παίρναμε τα Σκόπια, αφού θέλουν να μας πάρουν το όνομα της Μακεδονίας, μιας και οι Σκοπιανοί δεν έχουν δύναμη και έχουν και άδικο!!...
    11 Ιανουαρίου 2011 7:13 μ.μ.<<

    Εδω ειμαστε ανικανοι να διαπραγματευτουμε και να προστατεψουμε το δικαιο της ιστορικης μας κληρονομιας - αυτοκαταστρεφομαστε συνειδητα, και θα μπουκαρουμε στα Σκοπια;

    Ακομα γελανε!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από ό,τι κατάλαβα ο χάρτης δείχνει το ένα τρίτο της Παλαιστίνης. Τα 2/3 δεν τα δείχνει γιατί είχαν διαιρεθεί πριν το 1946.
    Τα πράσινα είναι τα κατεχόμενα από τους Βρετανούς και τα άσπρα μάλλον είναι η πυρήνες οργανωμένης εβραϊκής αντίστασης.

    Ο δεύτερος χάρτης είναι η διαίρεση των ΗΝ του 1947 την οποία δε δέχτηκαν τα αραβικά κράτη και δεν έγινε αποδεκτή.

    Ο τρίτος χάρτης είναι το αποτέλεσμα νικηφόρων αμυντικών πολέμων του Ισραήλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Άστον ως αριστερίστρια
    ονειρεύεται κρατικές παρεμβάσεις.
    Κάποιος να την ενημερώσει ότι στο Ισραήλ το πολίτευμα είναι
    αστική δημοκρατία.

    Και ότι σε ιδιωτικές εταιρίες με ακίνητα, το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να ανακατεύεται.
    Το συγκεκριμένο κτήριο περιήλθε μετά τον πόλεμο του 1967 στην ιδιοκτησία του κράτους.
    Και το 1985 πουλήθηκε σε εταιρία.
    Ιδιωτική. Που είναι, λοιπόν, η "νέα ισραηλινή πρόκληση"; Αν είχε τόση σημασία για τους άραβες γιατί δεν το αγόραζαν
    τα τελευταία χρόνια που ήταν εγκαταλελειμένο;

    Οπότε, ο τίτλος της ανάρτησης έπρεπε να είναι: "Νέα κλάψα από τους τζαμπατζήδες"

    Όσο για τον χάρτη και το άτομο που τον ανήρτησε,
    λυπάμαι για την τραγική άγνοιά του περί Ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ερωτηση:
    Ειναι οι ιδιοι οι ανθελληνες αυτοι που ξανα-γραφουν ιστορια απο το υπογειο της παραγκας τους για "μαυρες Αθηνες για Μη συνεχιση του Ελληνισμου για... για... για.. οπως ο εμμισθος αρχιψευταρας
    11 Ιανουαρίου 2011 8:28 μ.μ.
    11 Ιανουαρίου 2011 9:29 μ.μ.
    12 Ιανουαρίου 2011 1:24 π.μ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κλωνε, 12 Ιανουαρίου 2011 4:29 μ.μ.

    >>Ερωτηση:
    Ειναι οι ιδιοι οι ανθελληνες αυτοι που ξανα-γραφουν ιστορια απο το υπογειο της παραγκας τους για "μαυρες Αθηνες για Μη συνεχιση του Ελληνισμου για... για... για.. οπως ο εμμισθος αρχιψευταρας
    11 Ιανουαρίου 2011 8:28 μ.μ.
    11 Ιανουαρίου 2011 9:29 μ.μ.
    12 Ιανουαρίου 2011 1:24 π.μ.;<<

    Συνεχιζε να αναρωτιεσαι, και να ξευτιλιζεσαι !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 12 Ιανουαρίου 2011 6:59 μ.μ.
    Βρωμάς νεφθαλίνη!!!! Και σε κάνει μακριά όλος ο κόσμος!
    Δεν βρέχει νεκροθάφτη!! Ροχάλες είναι.
    Βγες απ τον βόθρο σου γιατί θα σε πνίξουν οι ροχάλες των ελλήνων. Εκτός και σ' αρέσει το φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. >>@ 12 Ιανουαρίου 2011 6:59 μ.μ.
    Βρωμάς νεφθαλίνη!!!! Και σε κάνει μακριά όλος ο κόσμος!
    Δεν βρέχει νεκροθάφτη!! Ροχάλες είναι.
    Βγες απ τον βόθρο σου γιατί θα σε πνίξουν οι ροχάλες των ελλήνων. Εκτός και σ' αρέσει το φτύσιμο.
    12 Ιανουαρίου 2011 8:31 μ.μ.<<

    Ναφθαλινη, Ροχαλες, και Γερμανοτσολιαδες ...

    Συγχαρητηρια για την ενημερωση - προσεχε καλα να μην χασεις το επομενο επεισοδιο !

    - Ianus, "A refined test for Turkish IQ"
    Reader comment on item: Turkey in Cyprus vs. Israel in Gaza
    in response to reader comment: Cyprus test for anyone
    http://www.danielpipes.org/comments/176381

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νάχαμε και τον sterg να λεγε κι αυτός! Τι καλά που θάτανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.