14/1/11

Ερντογάν: «Πρόβλημα» ο Λίμπερμαν για το Ισραήλ

Πρόβλημα για το Ισραήλ από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί συνιστά η παρουσία του υπερεθνικιστή Άβιγκντορ Λίμπερμαν στη θέση του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, δηλώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.


Ο Ερντογάν επαναλαμβάνει εξάλλου ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την ισραηλινή επίθεση σε τουρκικό πλοίο το Μάιο του 2010 προκειμένου να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Λίμπερμαν «συνιστά ένα πρόβλημα για το Ισραήλ και οι Ισραηλινοί πρέπει να απαλλαγούν από αυτό, είναι καθήκον τους και, αν δεν το κάνουν, ο ισραηλινός λαός θα αντιμετωπίσει ατέρμονα προβλήματα στο μέλλον», υπογραμμίζει ο Ερντογάν στη συνέντευξή του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα σχετικά με τις επικρίσεις του Λίμπερμαν για το τουρκικό αίτημα για συγγνώμη.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post ο Λίμπερμαν κατηγορούσε την Τουρκία ότι ευθύνεται για την κρίση με το Ισραήλ.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ισραήλ επιδεινώθηκαν σφόδρα μετά την επίθεση στις 31 Μαΐου ισραηλινών καταδρομέων στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά που μετείχε στο διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα. Κατά την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.

Ο Ερντογάν επανέλαβε στη συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στην Τουρκία, να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της επιδρομής και να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Γάζα.

«Αν η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν αλλάξει πολιτική, δεν θα πρέπει να αναμένει αλλαγή στις θέσεις μας», προσέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι μάλλον «η πιο κακή ή η πιο άτυχη» στην ιστορία του Ισραήλ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. οταν οι αντιπαλοι σου σε βλεπουν σαν προβλημα και το εκφραζουν ανοιχτα τοτε καλα πηγαινεις και αρχισε να ποναει η παρουσια σου και να ενοχλεις τα συμφεροντα τους.
    Αυτο ειναι γενικος κανονας.Το αντιθετο θα ητανε προβλημα για ασενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΑΓΙΠ ΜΕΓΑΛΟΗΓΕΤΗ!

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΚ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ. ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "«Αν η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν αλλάξει πολιτική, δεν θα πρέπει να αναμένει αλλαγή στις θέσεις μας», προσέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι μάλλον «η πιο κακή ή η πιο άτυχη» στην ιστορία του Ισραήλ."

    Τέλεια γελοιοποίηση του "σουλτάνου". Πιο "άτυχη" ή πιο "κακή" (η κυβέρνηση Νετανιάχου) για ποιον; Όσο για τις "θέσεις σας", χεσμένους σας έχει το Ισραήλ, Έρντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι αλλά ο ΓΑΠ κατευθείαν τηλέφωνο στον Έρντο, στη Μέση Ανατολή που έκανε περιοδεία, του Λίμπερμαν παρόντος εν Ελλάδι. Τελικά, να τους τα φτιάξει προσπαθεί τοις κείνων his master's voice ρήμασι πειθόμενος; Ή να καθυσηχάσει τον Σουλτάνο ότι μη φοβάσαι εμείς ούτως ή άλλως δηλωμένα γιουσουφάκια είμαστε, απλώς παίζουμε σπιτάκια και κουμπάρες με τον Λίμπερ ενώ μόνο με σένα παίζουμε τον.... γιατρό; Ε-ΛΕ-ΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερντογάν κατηγορεί Λίμπερμαν.
    Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, λέει ο λαός μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς ο Λίμπερμαν δεν είναι "Bravo Yorgo".

    Kαι είναι δημοκρατικότατα εκλεγμένος με απλή αναλογική
    ενώ ο Ερντογάν είναι εκλεγμένος σε ένα κράτος που απέχει πολύ από Δημοκρατία...

    Παρεπιμπτόντως skal, κεφάλας είμαστε μάλλον ο ελληνικός λαός που ανεχόμαστε ένα εκλογικό σύστημα που έχει εκφυλίσει την Δημοκρατία σε κληρονομική διαδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. //... Όσο για τις "θέσεις σας", χεσμένους σας έχει το Ισραήλ, Έρντο. 10:02 π.μ.//
    ----------------
    Αυτό το λέγατε και πριν ένα-δύο χρόνια;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Ερντογαν περιμεναμε να μας το πει; Και μαλιστα τωρα;

    Οχι μονο ο Ναζι Λιμπερμαν, αλλα ολοι οι εβραιοι εποικοι της Παλαιστινης, ειναι ΤΟ προβλημα. Και μαλιστα σοβαροτατο προβλημα για την Παγκοσμια Ειρηνη.
    Ηδη οι πρωτοι πολεμοι (με εκατομμυρια νεκρους, χηρες, ορφανα, ολικα αναπηρους για την υπολοιπη ζωη τους και προσφυγες) εχουν αρχισει λογω αυτου του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που προανεφερα.


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να και οι υπόγειες μπηχτές του/της "Ελληναρούς" για λογαριασμό του "δημοκρατικότατα" εκλεγμένου μπαρόβιου Μολδαβού πορτιέρη από τους "δημοκράτες" του Μανχάνταν του Βερολίνου και της Πολωνίας που ξέρουν να οδηγούν σε ξεχωριστούς δρόμους σε ξένα χωράφια από άλλους παρακατιανούς!
    14 Ιανουαρίου 2011 2:21 μ.μ.

    Εκείνου/ης που μας προγκάει συνεχώς για το
    "Έλληνες κι εβραίοι/άσχημοι κι ωραίοι"!


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξεμύτισαν και οι υποστηρικτές-απολογητές του Ερντογάν,
    ομαδεον και σαμουηλ.
    Ουστ τουρκόγυφτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 14 Ιανουαρίου 2011 4:35 μ.μ.

    Ποιος τους χέζει; Αυτοί ενδιαφέρονται όχι για την Παλαιστίνη, αλλά για το τι θα βρουν να προσάψουν στο Ισραήλ, ώστε να απαλύνουν τις εντυπώσεις για την Τουρκία. Θλιβερά γιουσουφάκια.

    Είδες να γράψουν ποτέ για τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου, ή τα Κατεχόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νόστιμο ξύδι για το φαγητό, είναι μονάχα το ξύδι Λαζόπ!

    Και σε 5lt συσκευασία σε μπιτόνι με σχήμα μιναρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να γράψουν μωρέ; Ότι πήρε εντολή ο ελάχιστος από τον Ερντο εκεί στο Ερζερούμ να εγείρει θέμα Διστόμου; Για να δώσει μήνυμα στην Μέρκελ ότι, ναι, είμαστε τουρκικη νομαρχία και φαινόμαστε; Λες και δεν καταλαβαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα φτάσουμε στο σημείο ο ... Χριστόφιας να κράζει τον ΓΑΠ. Ακομα να καταλάβουμε τι σκύψιμο πέφτει; Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πορδηπουργός στον Ερντο έτρεξε πρώτα πρώτα να φιλήσει το χερι του, είναι ο ηγέτης που έχει δει περισσότερο από κάθε άλλον, αν δεν είναι όλα αυτά σημειολογία τι είναι;
    Θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα με τον ΑΝΑΝΙΣΤΗ και την παρέα του... Άγριο ξεπούλημα και δούλεμα άγαρμπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 14 Ιανουαρίου 2011 4:35 μ.μ.
    14 Ιανουαρίου 2011 6:15 μ.μ.

    Σε πόνεσε εε;
    Πες μου την επόμενη φορά να βάλω λίγο ΚΥ jell.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @6:15 μ.μ.
    Μήπως έχεις γράψει εσύ τίποτα άλλο εδώ πέραν των ...κατορθωμάτων του Ισραήλ εναντίον αμάχων στην Παλαιστίνη;
    Για αυτά που λες ότι δεν γράφουμε τίποτα, ξαναδές το...
    Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.