18/1/11

Νέος δρόμος μεταναστών από τη Μαύρη Θάλασσα

Της Μαριας Δεληθαναση-Καθημερινή
Από την Ελλάδα συνεχίζει να διέρχεται ο κύριος όγκος των μη νόμιμων μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων προς την Ε.Ε. Παρ' όλα αυτά, ένας νέος δρόμος, ο δρόμος της Μαύρης Θάλασσας, ενδέχεται να δημιουργηθεί, εάν η Βουλγαρία και η Ρουμανία προσχωρήσουν τελικά στον χώρο Σένγκεν τον ερχόμενο Μάρτιο. Προσχώρηση, στην οποία αντιδρούν έντονα η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά θα συμβάλει στην άτυπη «κατανομή» του βάρους των παρατύπως εισερχομένων στην Ε.Ε. από νότια Ασία, βόρεια και υποσαχάρια Αφρική.

Βάρος, που όλα δείχνουν ότι και φέτος θα φέρει η Ελλάδα. Η Frontex βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει έναν ενδεχόμενο «δρόμο της Μαύρης Θάλασσας», ενώ για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η επιχείρηση του «χερσαίου Ποσειδώνα» στα βουλγαροτουρκικά και ελληνοτουρκικά σύνορα. Συγχρόνως ετοιμάζεται ένας νέος «Ποσειδώνας» στο Αιγαίο Πέλαγος, αφού οι αναλυτές του οργανισμού δεν αποκλείουν στροφή του ρεύματος των αλλοδαπών στο Αιγαίο από την άνοιξη.

Η επίμαχη περιοχή

Τα τρία τέταρτα των συλλήψεων στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα το 2010 -αναφέρει η Frontex- έγιναν στα 12,5 χλμ. όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να ανεγερθεί φράχτης. Στην επίμαχη περιοχή, τα στοιχεία της Frontex δείχνουν υπερδιπλασιασμό των συλλήψεων Αφγανών (όλων των ηλικιών) και οκταπλασιασμό των συλλήψεων των προερχομένων από χώρες του Μαγκρέμπ το 2010. Η τεράστια αύξηση των προερχομένων από Μαγκρέμπ οφείλεται στην απελευθέρωση της βίζας για πολλές μουσουλμανικές χώρες από την Τουρκία, στο πλαίσιο της ανάδειξής της σε περιφερειακή δύναμη. Απελευθέρωση, που επιτρέπει σε χιλιάδες ανθρώπους με ένα φθηνό εισιτήριο να φθάνουν σε ελάχιστες ώρες στην Πόλη ή στη γειτονική Ανδριανούπολη.

Το 2009 το 90% των 67.500 συλληφθέντων στα σύνορα κρατών της Βαλκανικής με την Ε.Ε. συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα και η συντριπτική τους πλειονότητα ήταν Αλβανοί (από Αλβανία και Κόσοβο).

Το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 30% το 2010, αφού η οικονομική κρίση περιόρισε τις δυνατότητες απασχόλησης Αλβανών στην Ελλάδα και η απελευθέρωσης της βίζας για την Αλβανία από την Ε.Ε. δημιουργεί άλλες προσδοκίες. Εν γένει η απελευθέρωση της βίζας από την Ε.Ε. για Σερβία, FYROM, Μαρουβούνιο, Αλβανία αναμένεται να εκμηδενίσει την παρουσία Αλβανών από τις παράνομες διαδρομές Σερβίας-Ουγγαρίας και Κροατίας-Σλοβενίας (μένει μόνο ο διάδρομος Αλβανία-Κόσοβο), όπου πλέον κυριαρχούν οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί.

Οπως σημειώνει η Frontex, το ίδιο πρόσωπο μπορεί να συλληφθεί πολλές φορές στις βαλκανικές διαδρομές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ομως ο αριθμός όσων συνοδεύει κάθε φορά ο διακινητής αποδεικνύει ποιες διαδρομές είναι οι πιο ασφαλείς: ένας διακινητής για κάθε 134 άτομα στη διαδρομή Ελλάδα-Αλβανία, ένας διακινητής για κάθε 7 άτομα στη διαδρομή Κροατία-Σλοβενία και Σερβία-Ουγγαρία...

Κι αν αναμένονται ανακατατάξεις στις βαλκανικές διαδρομές προς Ουγγαρία και Σλοβενία με επιθυμητό προορισμό την Αυστρία, οι θαλάσσιες διαδρομές της ανατολικής Μεσογείου γνωρίζουν ύφεση. Στις ιταλικές ακτές της Καλαβρίας και της Πούλιας το 2010 συνελήφθησαν μόλις 654 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο Αφγανοί και λίγοι Ιρακινοί και Σύροι.

Κατά τα άλλα, το 2010 έφερε αύξηση μεγαλύτερη του 50% στον αριθμό των αιτούντων πολιτικό άσυλο σε Γερμανία και Σουηδία, αφού οι ευρείες αντιδράσεις στην Ευρώπη και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν οδηγήσει σε μερική αναστολή των επιστροφών προσφύγων στην Ελλάδα με βάση το Δουβλίνο ΙΙ.

7 σχόλια:

  1. Μετά από την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου στο ΙΚΑ, όπου καταγράφεται ζημιά τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων € (πολλαπλασιάστε τουλάχιστον τρεις φορές) από "μαϊμού" ένσημα προς αλλοδαπούς, μετά από τις αθρόες ελληνοποιήσεις τους για πολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους, μετά από την κατάρρευση του ΕΣΥ λόγω της υπερφόρτωσης των υπηρεσιών του προς αλλοδαπούς (δήλωση Λοβέρδου) μετά από την αποκάλυψη κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από την εισροή λαθρομεταναστών (τελωνειακοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, εργολάβοι, γιαλαντζί επιχειρηματίες, μαφιόζοι κλπ "αξιοπρεπή" κτήνη), γίνεται εμφανές ότι ο εχθρός είναι εντός των πυλών!!
    Ό,τι πιο σάπιο και ανήθικο διαθέτει η ελληνική κοινωνία, ευημερεί πάνω στις πλάτες των λαθρομεταναστών και εις βάρος του δύστυχου ελληνικού λαού που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο!!
    Είναι οι ίδιοι λιμοκοντόροι των εκμεταλλευτικών, απάνθρωπων συμφερόντων, που φορώντας την προβιά του "ανθρωπιστή", του "αντιρατσιστή", του "αντιφασίστα" και του "προοδευτικού", θα σας αποκαλέσουν ρατσιστές, εθνικιστές, φασίστες και Ελληναράδες, όταν θα αρχίσετε να διαμαρτύρεστε προκειμένου να σας κλείσουν το στόμα και να σας απαξιώσουν.
    Το έχω ξαναπεί. Αυτούς τους αλήτες-Εφιάλτες πρέπει να ξετρυπώσουμε και να τους δώσουμε ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο!!!
    Μέχρι τότε,

    ΠΛΗΡΩΝΕ, ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λαθρομεταναστες θα πηγαινουν παντα απο εκει που ειναι πιο ξεφραγο το αμπελι και που θα εχει καλυτερη μεταχειριση.

    Γι αυτο και απο την Τυνησια προτιμουν να πανε Τουρκια και να περασουν Ελλαδα, αντι να περασουν προς Ισπανια, Γαλλια ή Ιταλια.

    Η Ελλαδα εχει ηδη αργησει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να αντιδρασει οπως πρεπει στο μεγεθος του προβληματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Στις ιταλικές ακτές της Καλαβρίας και της Πούλιας το 2010 συνελήφθησαν μόλις 654 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο Αφγανοί και λίγοι Ιρακινοί και Σύροι."

    Ναι, γιατι εχει μαθευτει πια στην "πιατσα", πως στην Ιταλια αν σε πιασουν, δε θα δεις ασπρη μερα. Οσοι πιανονται στελνονται σε στρατοπεδα κρατησης στη Λιβυη, οπου θεωρητικα γινεται μια διαλογη. Η ιταλικη πολιτικη επι του θεματος ειναι πως "οσοι πιανονται, δε θα μενουν σε ιταλικο εδαφος".

    Γι αυτο ερχονται ολοι οι Βορειοαφρικανοι Ελλαδα, να παρουν εισιτηριο για Αθηνα και μια ευκολη ιθαγενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βουλγαρια και Ρουμανια δεν έπρεπε να ενταχθουν στην ενωση ακομα, δεν έπρεπε η Ελλαδα να το επιτρεψει για τουλαχιστον 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΕΛΛΗ, στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων το ποσό ανέβηκε στο 1 δισ. ευρώ.
    Μέχρι το πρωί θα φτάσει τα ...δύο.
    Ειλικρινά, σπάζω το κεφάλι μου να βρώ κάτι που να τους αξίζει να τους κάνουμε και δεν βρίσκω...
    Ή εγώ είμαι ...καλό παιδί χωρίς φαντασία ή αυτοί τόσο καριόληδες που και να τους κάνεις σουβλιστούς, χάρη τους κάνεις !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι Αλβανοί με την Σενγκεν μπαίνουν ελέυθερα, και οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί.

    Γιατί να μην έλθουν αφου ανοιξαμε σαν τις πόρνες διάπλατα τα πόδια (τις πόρτες ήθελα να πω). Οπως είχε πεί ένας Αγγλος δημοσιογράφος η Ελλάδα είναι η τουαλέτα της Ευρώπης, ο άνθρωπος είπε την αλήθεια και θίχτηκαν τότε μερικοί αντί να κοιταχτούν στον καθρέπτη και να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

    Οσο για τους μουσουλμάνους το είχαν πεί ''θα σας αλώσουμε μέσω των δημοκρατικών σας αξιών῾' αλλά ποιός τους άκουσε τότε. Ποιός Τούρκος είχε πεί ότι αν εμείς οι Τούρκοι απλά κατουρήσουμε θα πνίξουμε όλους τους Ελληνες;

    Τώρα πως γίνεται να υπάρχουν Ελληνες μαυροι, κίτρινοι και καφε σε αυτόν τον τόπο μόνο ένας Θεός ξέρει. Θα μου πεις εδώ υπάρχουν μπλέ, πράσινοι και κόκκινοι. Περίεργος που είναι αυτός ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσέξτε σε λίγο θα δείτε οι παπαγάλοι να κελαϊδουν ότι οι λαθρό-μετανάστες πλουτίζουν τον πολιτισμό μας, ότι προσφέρουν στην οικονομία μας και όταν πιάσουν όλες τις δημόσιες θέσεις, τα περίπτερα, τα φαρμακεία κλπ θα σας λένε ότι χωρίς τους λαθρό-μετανάστες δεν κινείται η χώρα. Αν διαμαρτυρηθεί κανείς θα μαυρίζετε αμέσως ως ρατσιστής και ναζί.

    Σε λίγο θα γίνουν νόμοι για το πως θα ονομάζουμε τους μαύρους (προς θεού όχι νέγρους - αυτό είναι ρατσιστικό) και τους Πακιστανούς (όχι Πάκι και αυτό ρατσιστικό) και για πόσα χρόνια θα μπαίνουν οι Ελληνες στην φυλακή αν πούνε τίποτα που θα προκαλέσει ρατσιστικό μίσος.

    Οταν πιά έχετε πολύχρωμους παρουσιαστές στην Ελληνική τηλεόραση και δείτε και τα πρώτα μαυρόασπρα (μάλλον γκρίζα) ανθρωπάκια στα καροτσάκια που θα σπρώχνουν περήφανα μικτής εθνικότητας ζευγάρια και χαρούμενοι γκέϊ, τότε πιά Ελληνες σε αυτό το σημείο βρίσκεται και η δική σας αφετηρία.

    Αυτά υπάρχουν ήδη στίς ΕυρωπαΪκές χώρες, τα πέρασαν οι αριστεροί,αντιρατσιστές πολιτικοί όλοι φίλοι (πιόνια) των οργανώσεων με το όνομα ῾Φιλοι του Ισραήλ῾῾.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.